9/10
kobax 2015 jan. 07. - 15:11:00 9/10
(34/74)
Szerintem nincs ezzel a filmmel semmi baj - a helyén kell kezelni és kész.
A százszor hallott sztori új megvilágításban; ennyi!
Nekem tetszett, kifejezetten lekötött és Charles Dance tényleg nagyon jól alakítja a fõgonoszt, illik hozzá a szerep!
Argonauta 2015 jan. 01. - 15:08:41
(33/74)
Vannak eltúlzott színpadias elemek Evans játékában,mert õ egyszerûen nem ez a személyiség.PL:(fürdõkádjelentnél majdnem felröhögtem)Látszik,hogy nehezen azonosult a kegyetlenséggel,amit képviselnie kellett volna,az aggódó apa már jobban ment.
A barlangjelenet nekem is a kedvencem,sztem C.Dance azonosult a legjobban a karakterével.
A film képivilága persze nagyon szép,de egyszer néztem énis,a történet túl egyszerû,sajnálom,mert nagyon vártam ezt a filmet.
Tihanyi Ádám 2014 dec. 14. - 04:31:32
(32/74)
Egyszer lehet megnézni. Vannak jó momentumok. Összességében gyenge, de mivel fantasy rajongó vagyok, biztos meg fogom nézni a második részt is, mert érdekel, hogy mit hoznak ki belõle. 6.5/10
950617 2014 nov. 27. - 19:51:09
(31/74)
Szerintem unalmas film volt. Az elõzetese ígéretesnek tûnt, bár a keretsztorit alapból fenntartásokkal kezeltem. Egyszer meg lehet nézni, de nem moziban, mert nem éri meg az árát.
Norbert Balló 2014 nov. 27. - 16:56:57
(30/74)
Az ismeretlen Drakula (Dracula Untold)
ismertetõ, kritika

Bram stroker (1847-1912) híres drakula c. regénye óta számtalan rendezõ ragadta meg a figurát filmvásznon. Véleményem szerint ezek közül csupán pár kiemelkedõ akad ilyen az Ínterjú a vámpírral (Tom Cruise, Brad Pitt), az éhség (David Bowie), vagy az underwold (Görög Zita) sorozat, és persze a még fekete fehér, nosferatu, a Lugosi Bélás adaptáció. Akik csak szimplán akcióra vágynak azoknak ott a Penge (Wesley Snipes), és akik elkötelezett Tarantino fanok, azok meg újra és újra megnézhetik az alkonyattól pirkadatigot. Végül volt Drakula 2000, mely új izgalmas magyarázatot adott a vámpírmítosznak, és persze volt true blood, Buffy a vámpírvadász és az Angel, na meg a fantasztikus hellsing adaptáció. Egy emberélet kevés megnézni ezeket...
Maga Drakula figurája is rengeteget változott: Volt már Alucard, az anime hõs, judás, aki feltámadt miután elárulta krisztust, és talán Anne Rice figurái is tudnak egyet msát az Erdélyi nemes hollétérõl. Talán És itt egy új alkotás az Ismeretlen Drakula.

14. század a sötét középkor, erdély, havasföld. A Gróf vállára hatalmas nyomás nehezedik, háború, ármány és intrika áll mögötte. A tartományban béke honol, és felesége Mirena (Sarah Gadon), valamint kisfia (ingeras) is kivalló egészségnek örvend. A gróf politikai döntés elé kényszerül: Drakulának döntenie kell: A két szörnyeteg közül melyikkel köt egyezséget, vagy ezer fiatalt ad a szultánnak, vagy véralkut köt egy még nála is rettenetesebb, barlang mélyén rejtõzõ szörnyeteggel.
A film látványos, képi világa helyenként lenyûgözõ, tájai a klasszikus gyûrûk urát idézik, kastélynak, szikláknak, hegyeknek és völgyeknek nem lesz híján a nézõ, na meg denevéreknek, mert azokból is akad szép számmal. Rengeteg érdekes megoldást is láthatunk, egy jelenetben például egy kard pengéjén tükrözödik az események egy része, és valljuk be a karobahúzott emberek is teljesen élethûek. A vámpírmítosz sem a megszokott sallang a gróf idõt kap, hogy válasszon a nappal és az éjszaka világa között.
A film nagy hibája szerintem, hogy ahhoz képest, hogy a fõhõs egy élõhalott vámpír, nem sok szó esik a hallhatatlanságról, és túlnyomó részt nappal jeleneteket láthatunk (természetesen itt bántja õket a fény... Legalábbis egy darabig). A szép tájak, a harci jelenetek, az oszmán birodalom serege, és az Önmagával vívódó fõhõs kárpótol minket a film hiányosságaiért. Nagy hibája: Kevés vér folyik benne.
Legnagyobb elõnye: Zseniális filmzenét szereztek hozzá, mindenképpen érdemes meghallgatni.

norbertballo2@gmail.com
1/10
monog 2014 nov. 27. - 16:17:47 1/10 Előzmény Lillith Morgan
(29/74)
Igazad van! Akkor a történetet rakhatták volna inkább a II. világháború idei Franciaország által megszállt Németországba.
muristigris 2014 nov. 24. - 20:47:55
(28/74)
"Nagy szavak ezek egy fotelbõl.
Aztán mégis hogyan kellett volna megvédeni?"

Mondjuk például kihagyhattuk volna a tanácsköztársaságot,
és nem bojkottáltuk volna a székely hadosztályt.

De visszatérve az eredeti témára,
Igenis nagyon elszomorító, alig van ember itt a fórumon akit ez durva történelmi hazugság zavarna.
Az meg tényleg tragédia, hogy ezért még le is szólják.
Teljesen mindegy, hogy ez nem egy történelmi film, Erdély akkor nem Havasalföld része volt ez tény.
Ezt ilyen durván megmásítani akkor sem lehet.
Ha az ilyeneket szó nélkül hagyjuk akkor ne csodálkozzunk, hogy azt gondolják így is van.
A nyugati történelemírókat fel kell homályosítani ne csak román "szakirodalmat" olvassanak

Igazat adok Hohenstaufennek, de azért az önostorozást se vigyük túlzásba.
Ottofan1 2014 nov. 23. - 10:49:37
(27/74)
Hát erre a filmre azért ültem be, hogy szórakozzak, semmi mást nem vártam tõle.
Dögunalom volt az egész.
3/10
Lillith Morgan 2014 nov. 16. - 00:32:41
(26/74)
Számomra örök rejtély, hogy aki beül egy vámpíros vagy bármilyen más természetfeletti/ilyen olyan szörnyes filmre, miért vár történelmi hûséget? Az ilyen témákban miért számít bárki másra? Úgy alakítják a dolgokat, ahogy a sztorijukhoz a legjobban megfelel. Ez van. Vámpíros filmet tudtommal vámpírok miatt néz az ember, nem azért, hogy megtudjam ilyen hatalmi viszonyok voltak x éve egy bizonyos helyen.
offtopic
Kenshitora 2014 nov. 15. - 23:04:08
(25/74)
Ha valaki történelmi filmre számít, akkor csalódnia kell, mert nem sok köze van a történelmi Drakulához! :-)
Ennek ellenére (?) vagy pont ennek dacára (?) mégis jó a film.

OFF
A történelmi Drakula nagyon ellentmondó személyiség volt. Egyszerre volt hõs és anti-hõs.
Ellenségeivel könyörtelenül kegyetlen volt, ezért is hívták Karóbahúzónak.
A Hunyadiak szövetségese volt. Nem csak kiváló katona és hadvezér volt, hanem értett a tudományokhoz is.
A törökök elleni összecsapások során valóban lándzsaerdõket hagyott maga után. Sokan féltek tõle, de ugyanakkor tisztelték is vitézsége miatt. Amit Erdélyért és a Magyar Királyságért tett.
Persze nem volt vérszívó valójában. Ezt csak az ellenségei híresztelték róla.
OFF

Értékelés 9/10
10/10
medjai 2014 nov. 06. - 22:47:23 10/10
(24/74)
Általában ilyen látványos filmekre szoktam moziba ülni. Nem bántam meg, végig jól szórakoztam. Persze bele lehet kötni dolgokba, de összeségében nagyon jó film volt.
vjúská 2014 nov. 06. - 09:50:50
(23/74)
Eléggé igénytelen lett. A párbeszédek néhol a komikum határát súrolják pl. Drakula és a felesége között.

A történetrõl meg inkább szót sem ejtsünk, mellékes. Mondjuk az annyira rossz, hogy kínodban szétröhögöd magad kategóriába még belefér.

A kedvenc részem amikor a fõhõs egyedül szétzúzza az elsõ török sereget, na az grandiózus! :DDDD

Szegény Tywin is jobb sorsra lenne már érdemes.
5/10
Angelus1991ster 2014 nov. 02. - 08:45:04 5/10
(22/74)
Ki a franc nem gondolta ezt át??? Havasalföld/Wallachia. Ennyire szánalmas nép a romulán? Mondjuk az is vicces , hogy pénzt csinálnak egy vérengzõbõl (ezredszerre, csak azért , hogy eggyáltalán tudják, hogy létezik a romulán nép) és az is , hogy mennyire nincs normális történelmi figurájuk. Az a mihail vitezul is 5 percig tudhatta magáénak az Erdélyi , Havasalföldi és Moldvai Fejedelemségeket. Rablók, vérengzõk- ez aztán szép paletta. Még a mostani behozott német vérû királyuk is emigrációban él.
De sajnos a mindenkori kádári kormányzat is hozzájárul ehhez.


Ez így alapból 10/5. Pedig még egy elõzetest se láttam. Szomorú vagyok. Mi lesz a következõ. Csák Mátés film?
tobywong 2014 nov. 01. - 21:21:05
(21/74)
Olvasva a hozzászólásokat, nem értem, miért húzzák le annyian. Ez egy nagyon jó film volt, én nagyon jól szórakoztam rajta. Ez egy ilyen film. Élvezni kell és nem történelmi, meg egyéb logikátlanságokat keresni benne.
Ráadásul mondanivalója is van, ami lássuk be, nem sok mai filmnek van. Számomra tökéletesen ábrázolta az emberi elszántságot, a család iránti szeretetet, hogy mire képes egy ember, ha a szeretteirõl van szó.
Nekem 10/9. Szép estét! :)
Sándor Gombos 2014 nov. 01. - 17:35:07 Előzmény Hohenstaufen
(20/74)
Igazad van!!!
5/10
offtopic
_Freddy_ 2014 nov. 01. - 16:21:55 5/10 Előzmény Bigpapa
(19/74)
SPOILER!

Az a baj a film pont olyan amilyennek a 2. mondatodban leírtad, tipikus B kateges CGI õrület, tele bakikkal és borzalmas történettel meg esztelen kaszabolással. A látványosabb részeket mind ellõtték a trailerben, és mi a jó abban, hogy 3 percnyi jelenet alatt lemészáról "Drakula" 1000 embert? :D A szerelmi része is olyan erõs volt, hogy napfelkeltekor kiment Drakula harcolni, mikor tudhatta, hogy nem sokat lehet kinnt, de a szerelmét mégis otthagyta védtelenül a toronyban, és utána még idegesítõen is oldották meg a halálát. Miután zuhant 200 métert még beszélt is 1 percig. :D A végén a harc a sátorban, meg amikor tûzött be a nap akkor is amikor odakinnt sötétvolt, ehhez nem tudok hozzászólni. Tipikus agyatlan átgondolatlan, nemtudom hova sietnek film. Nem jól indítják ezt a szörnyuniverzumot. Talán a crossover jól sikerül, én azt várom.
10/10
nerok 2014 nov. 01. - 12:29:11 10/10
(18/74)
Jó film! Ne halgasson senki a negatív kritikákra!
10/10
Bigpapa 2014 okt. 30. - 13:52:20 10/10
(17/74)
Szerintem nagyon jó film volt!

Azt hittem, ez is valami agyatlan "szuperhõsös" kaszabolós, CGI baromság, amit igazán csak egy 13 éves tud élvezni,de szerencsére nem így lett. Megismertünk egy olyan Drakula-t, aki szerethetõ, akinek tettei megérthetõek. Sõt! Szerintem elég kevesen nem tették volna meg ugyan ezt a szeretteikért.
Jó a kiskapu, a barlangi jelenet az tényleg ütõs volt. Jó a "gazdám"-is :D , egybõl beugrott a Drakula halott és élvezibõl Renfield :D :D és percekig azon röhögtem, ahogy abban mondja: Igen gazdááám!

Aki azt mondta, hogy unalmas részek vannak az akciók között, annak üzenem, az maga a film baszd meg! :D Ami csupa akció, az meg a Playstation! Tudod? Egy filmnek van eleje,közepe és vége. Van dramaturgiája, van története. Ellenben a játékban betölt az epizód, végig nézel 30mp introt és tolhatod a játékot, gyilkolászhatsz. Ennek van érzelmi töltése, van benne kellõ romantika, akció, izgalom, kaszabolás. Mondjuk picit több kaszabolást elviseltem volna. :)

Mivel nagyon alul pontozták,legyen 10/10 (amúgy 8,5-9-et adtam volna csak)
1/10
Hajdina77 2014 okt. 30. - 00:36:07 1/10
(16/74)
Én inkább Vlad pszichológusával szeretnék beszélgetni...
Sztárpszichológus lehet, mert aki egy érzéketlen, kegyetlen felnõtté vált, szétkínzott gyerekbõl egy szeretõ, gondos családapát képes faragni, az azért ott van a szeren. Vajon hogyan csinálta?
Persze volt még számtalan jelenet, amit nem tudtam összerakni, de a legjobban nekem is az fájt, ahogy Erdélyt Havasalfölddel teszi egyenlõvé, és Vlad területeként nevezi meg. De mit vár az ember azoktól, akiknek Budapest és Bukarest is egykutya...
10/10
colinb 2014 okt. 28. - 18:47:56 10/10
(15/74)
Annyi rosszat olvastam már errõl a filmrõl, hogy azt mondtam: ezt meg kell nézni!
Azért egy hangyányit aggódtam, hátha nekik lesz igazuk, de az elsõ 10 perc után teljesen megnyugodtam. Jobban mondva egy zabszem nem fért volna "oda" azoktól a jelenetektõl...
Hogy mirõl szól, azt már oly sokan leírták elõttem, hogy inkább nem megyek bele.
A véleményem pedig az, hogy sem izgalomban, sem akcióban, sem romantikában, sem drámában, sem látványban nem volt hiány! Aki hibát akar benne találni nyilván megtalálja, hiszen nincs tökéletes film, mint ahogy tökéletes regény sincs. De aki egy látványos, kalandokban bõvelkedõ, romantikus - szemernyi történelmet is a filmbe csöpögtetõ - pörgõs fantasyra vágyik, annak ajánlom megnézésre.
Nekem nyilván azért tetszik ennyire, mert a stílusa hasonlít a Sötét szárnyak trilógiára. Charles Dance miatt meg természetesen ki nem hagytam volna (aki kevés szerepével is hatalmasat alakított Fõvámpírként), Luke Evans-rõl nem is beszélve!
A film végéhez érve egyetlen problémám volt: sajnáltam, hogy véget ért! Ám az utolsó elhangzott mondatból nagyon úgy tûnt, hogy lesz ennek még folytatása, amiben õszintén reménykedem.
És ha már Charles Dance-nél tartunk, szeretném megragadni az alkalmat, hogy szóljak az oldal szerkesztõinek: Õ is játszik a filmben! A titulusa az imdb szerint "Master Vampire", és a magyar hangja Dunai Tamás (miként a Trónok harcában vagy az 1990-es Operaház Fantomjában is).