6/10
agathasirmio jún. 27. 21:20:07 6/10
(3/3)
Egyszer megnézendő kémsorozat.
- Ami működik:
Jó színészek, valós és figyelemre méltó történelmi szituáció bemutatása, teljesen nézhető és profi munka. Néha meglepetésszerű magyar helyszínekkel. Cohen kiváló. Végigmegyünk sok kémfilmes klisén, de nem érződnek klisének, le tudnak kötni.
- Ami ehh:
A Netflixes manírok megjelennek. A végjáték kiszámítható, túltolt zenével és nagyon mesterséges izgulásokkal tupírozva csak bosszantóbb. Ez az erőltetett izgultatás sajnos visszatérő elem, képtelenek a kockázatokat finom, levegőben hagyott mondatokkal érzékeltetni. Erősen játszanak a színek lecsavarásával, kicsit talán túlságosan is.
Az Izrael iránti elfogultság miatt izraeli politikusokat nem nagyon látunk, a szíriaiak meg le vannak egyszerűsítve. Gondosan ügyel a sorozat rá, hogy a főszereplő végig gáncstalan, de rafinált hős maradjon, ami szintén súrolja a hihetetlenség határait a rossz oldalról.

Ez a film(sorozat) olyan, amit az amerikaiak csinálnak Lincolnról, a britek Churchillről vagy Erzsébetről. Megemlékezés egy nemzeti ikon előtt. Ha eleve így kezeled, akkor ennek nagyon jó. Hasznos ismeretterjesztés is azoknak, akik nyilván nem ismerik ezt a történetet. De nem szabad a pontosságát túl komolyan venni.
A szerelmi-női vonal kimeríti a cringe határait. 1 darab szenvedő feleség és 1 darab rátermett női ügynök helyett (ami hiteles lehetne és működne) kínosan túlromantizált jelenetek sorát kapjuk, mindezt megfejelve a feminizmus paródiájának is beillő jelenetekkel, amikor a feleség és titkárnő-szerető rangban lévő, nemük miatt egyértelműen megkülönböztetett nők valamiképpen mégis karakán, okos, minden szempontból autonóm hősök lesznek. Azért azt el lehetne fogadni, hogy a hatvanas években az izraeli nők helyzete nem volt annyira hűha és ennek megfelelően kezelni a témát.

Hat csillag, amúgy nagyon ajánlom olyanoknak, akik nem a téma rajongói. Nem kell hozzá nagy háttérismeret, minden szépen elmagyaráznak, szórakoztató is, érdekes is, izgalmas is.
10/10
N.Kinga jan. 02. 08:15:18 10/10
(2/3)
Nagyszerű film!
4/10
Atis88 2023 jún. 05. - 15:16:31 4/10
(1/3)
Unalmas és vontatott. 2 rész után feladtam.