Téma: Az örökség

5/10
napraforgó 2014 okt. 03. - 09:07:30 5/10
(309/329)
Még mielõtt valaki félreért, ezt nem dícséretnek szántam.
5/10
napraforgó 2014 okt. 03. - 09:06:46 5/10
(308/329)
A történet vége megint átment fantasztikusba...
5/10
napraforgó 2014 okt. 02. - 12:47:39 5/10
(307/329)
Igaz, valóban. Akkor talán csak azt tudom feltételezni, hogy amíg nem volt ott Annibal, addig nem nagyon ellenõrizték a leendõ "lakhelyét".
Alicante 2014 okt. 02. - 11:35:53
(306/329)
Nem tudom megfigyeltétek-e? A gonoszok mindig tudják a leendõ áldozatok mikor hová jönnek-mennek? Pld. honnan tudta Ramon mikor és merrefelé fog biciklizni Cecilia? Jöhetett volna éppenséggel kocsival is és nincs erõszak!
Alicante 2014 okt. 02. - 11:27:53
(305/329)
Nem tudom láttad-e azt a részt, mikor Antónia a fogdában Anibalnak elmondja, hogy különleges ajándékot szán neki, majd meglátja a börtönben? Nyomozgatás tényleg nem volt!
5/10
napraforgó 2014 okt. 02. - 09:01:10 5/10
(304/329)
Akkor a nõ ügyesebb volt, meg a pénzének nagyobb a hatalma, mint gondoltam.
De nem hallottuk, hogy nagyon nyomozgattak volna, hogy ki is juttatta be a küldeményt a börtönbe... Pedig számomra érdekes lett volna, ha a többi szereplõnek nem is....
Alicante 2014 okt. 02. - 08:25:44
(303/329)
Antónia a kötelet már a börtönbe küldte nem a rendõrségi fogdába.
Amikor Anibalt átszállították ítélet után, ott találta meg cellájában egy levél kíséretében.
5/10
napraforgó 2014 okt. 02. - 07:45:09 5/10
(302/329)
Na igen, hogy egy rendõr ennyire hülye legyen, ennyire haspók legyen, hogy bármit is elfogadjon az õrizetestõl... Ismerve Antóniát, gyaníthatták volna, hogy tervel valamit. Ja, nincs étvágya szegénynek... segítse már ki, egye meg helyette, hahh...
5/10
napraforgó 2014 okt. 02. - 07:41:32 5/10
(301/329)
Ez még nem börtön volt, csak a rendõrségi fogház! Ide a 72 órára õrizetbe vetteket zárják, csak azután szállítják el õket egy biztonságosabban õrzött börtönbe. Azt hiszem, hogy itt tartják az elõzetes letartóztatásba helyezetteket is, amíg a bíróság nem dönt az elhelyezésükrõl.
Szóval ide Antonia könnyedén bejuthatott, fõleg némi pénzzel. A kötelet, meg a levelet is bejuttathatta, ha lefizet valakit. A rendõrségen jövõ-menõ munkatársakat, tanúkat, stb. nem ellenõrzik, nem motozzák. Annibált épp elitélték, épp átszállították volna valahová, így még elõtte "jókor" jött neki a kötél.
4/10
Milibindi 2014 okt. 01. - 22:01:34 4/10
(300/329)
Ez tényleg furcsa! Pláne, hogy mindenki tudja, hogy Gabriela meg Antonia õsellenségek! Persze, hogy nem vesztett sok vért Antonia, még a kórházban is mondták, hogy csak felszíni a sérülés nem volt az komoly. Az a rendõr is jó nagy hülye, hogy megette a pudingot gyanútlanul!
Tényleg "nagyon" siettek Balmacedáék , a bejelentés után miszerint lövöldöznek a Dorada birtokon.
Alicante 2014 okt. 01. - 21:11:41 Előzmény Milibindi
(299/329)
Off)
Na ilyen se történhetne meg 3D-ben, hogy egy polgármester csak úgy utasítgasson öngyilkosságra és megfenyegesse az elítéltet, kész röhej!
Alicante 2014 okt. 01. - 21:05:47
(298/329)
Nekem már az furcsa volt, hogy csak úgy beküldhetett a börtönbe Antónia Anibalnak akasztókötelet mellékelve egy levéllel ráadásul már elõre tudta melyik cellában lesz elhelyezve. Ilyen nincs egyetlen börtönben sem!

Én se értem miért engedélyezték Gabrielának, hogy Gerrával egy légtérben legyen, mindenki tudta, hogy meg akarja ölni, mert neki az emberi élet nem számít...mégis a terhes nõt kitették ennek a veszélynek! Alejandro miért nem kísérte el??? Oké nem történt semmi, de történhetett volna.
Az is furcsa, hogy az egyik õr csakúgy elfogad egy puddingot a banyától, ez is azt bizonyítja, hogy a rendõrök is egytõl-egyik hülyék!
Ráadásul ment a körtelefon, akkor miért nem mentek egybõl a banya haciendájához és Gabriella villájához a kivezényelt zsernyákok? Enyje-ejnye Balmaceda! A jövõbe látó Francisca meg pont azt nem látta meg, hogy õ lesz az elsõ akihez a sorozatgyilkos belátogat?

Mind-mind idõhúzás, de el kell ismernem izgalmas a sorozat!
5/10
napraforgó 2014 okt. 01. - 18:38:23 5/10 Előzmény napraforgó
(297/329)
Kicsit furcsa, hogy Gabrielát beengedik Antonia cellájába. Miért? A rácson keresztül éppoly jól tudtak volna beszélgetni. Ráadásul minden rendõr magukra is hagyta õket! Miért? Hogy nyugodtan tudjanak diskurálni? Na és ha az egyik megtámadja a másikat? akkor ki lépett volna közbe?

A nagyokos Balmaceda csak két ütõdött rendõrt állít Antonia kórterme elé. És elhiszi, hogy a nõ sok vért vesztett, meg nagyon legyengült.... Hisz abban a pillanatban, hogy felvágta az ereit már hívták is az orvost, mentõt, érszoríróval elszorították a csuklóit. Nem veszített az a nõ egy deci vért sem.
Hát csoda, ha meglép? De az is röhejes, hogy össze-vissza lövöldöznek egymásra Chaconnal. Zeng az egész város tõlük. És a rendõröknek egy csomó idõbe telik, míg odaérnek. Haha. Mert hogy panaszkodtak a szomszédok a hangoskodás miatt...
5/10
napraforgó 2014 szept. 30. - 05:56:20 5/10
(296/329)
Pont azért, hogy még húzzák kicsit. Mert ha néven nevezik a felbujtót, akkor teljesen egyértelmû az ügy, lehet menni letartóztatni. De ha csak "õ volt, õ volt", hangzik el, nõnemben, még elvileg bárki is lehet a tettes, aki nõ. Na nyilván mindenki tudja, hogy Antonia az, de amíg a neve, a teljes neve nem hangzik el.... elvileg semmi sem biztos.

Meglepõdtem, hogy poncia Antonia unokatestvére. Azt hittem, hogy csak egy cseléd a falujából.
4/10
Milibindi 2014 szept. 30. - 00:02:04 4/10
(295/329)
Megint felfigyeltem egy furcsaságra. Amikor Balmaceda megkérdezi ki volt a megbízó, mindenki kivétel nélkül ezt mondja "õ volt, õ volt"miért nem a nevét mondják?
4/10
Milibindi 2014 szept. 28. - 17:30:20 4/10
(294/329)
Persze , a valódi célja nyilván az volt, hogy ne tudjon ellene tanú vallomást tenni Anibal! A "jó szándék" csak ürügy volt!
Nekem is a Szerelem zálobáról jutott eszembe a levél, hogy ott is megtette Joaquin Arechiga amire Pedro utasította ,felakasztotta magát, de elõtte még levélben elmondott,mindent Pedroról és tisztázta Alejandrot! Más kérdés, hogy ott meg is semmisült. Itt meg konstatálta Anibal, hogy Antonia elárulta õt (nem elõször, hisz elhitette vele évekig, hogy Alejandro a fia), majd felakasztotta magát az Antonia által kapott kötéllel. Azért fura, hogy nem viszonozta ezt a "kedvességet" egy vallomással!
5/10
napraforgó 2014 szept. 28. - 14:05:28 5/10
(293/329)
No igen, ezen gondolkodtam, hogy azért küldte a kötelet, hogy Annibálnak ne kelljen végigszenvednie a börtönt évekig - habár nem szokott ennyire empatikus lenni. Szerintem csak az motiválta, hogy akkor Annibal nem tud megjelenni az õ tárgyalásán és nem tud vallomást tenni ellene. Nekem ez a levélben megírom megoldás nem is jutott az eszembe.
4/10
Milibindi 2014 szept. 28. - 13:28:04 4/10
(292/329)
Antonia elérte, hogy öngyilkosságba kergesse Anibalt! Azt nem értem miért nem hagyott "búcsú ajándékot" Antoniának! Mondjuk egy levelet, amiben részletesen leírja mit mûveltek Antoniával! Erre már Balmaceda sem mondhatta volna, nincs bizonyíték Antonia ellen!
5/10
napraforgó 2014 szept. 25. - 06:21:13 5/10
(291/329)
Hát, ha Balmaceda csak most kezd rájönni - 5 perccel a vége elõtt, akor baj van.
-----
Úgy tûnik, Antonia mindent bedob: gyere, szökjünk meg, éljünk csak a szerelemnek, ahh, - mindjárt elsírom magam. Ez a hideg szívû banya soha nem tudna leteni a hatalomról. Egész életében a pénzt hajkurászta, biztos, hogy akkor is csak ezt tenné, ha a férfi ráállna. Ha nem sikerülne a pasit teljesen behálóznia és a rabszolgájává, a végrehajtójává tenni, hát találna erre a feladatra mást.
Csak hát nem jól kalkulál, Balmaceda túl becsületes és túlságosan erõs akaratú. De Antonia nyilván úgy gondolkodik, hogy egy próbát megért.
4/10
Milibindi 2014 szept. 25. - 01:22:31 4/10 Előzmény napraforgó
(290/329)
Mostmár Balmaceda is kezd rájönni, hogy Antonia gyilkos! Lucas halálát egy kicsit hülyén oldották meg, rendben, hogy meghalt mielõtt elmondhatta volna, hogy ki volt a megbízója. Magyarul valóban nem mond semmit ez az "õ volt", de a spanyol beszédesebb ennél! Nem mindegy,hogy "él fue" vagy " ella fue" Tehát ebbõl az " õ volt"-ból kiderült, hogy egy nõ volt a megbízó! Ha nevet nem is tud, de azt igen, hogy nõt kell keresni!