8/10
IDS 2019 jan. 13. - 22:00:23 8/10
(4/4)
Nagyon szerethető film. A kevesebb néha több. Nem akarták túlcifrázni, egy egyszerű, de nagyon emberi történet. Engem nagyon mélyen megérintett. Robert Duvall alakítása 10-es.
gladiolus 2015 szept. 27. - 11:33:24
(3/4)
Szerintem jó film.Robert Duvall miatt néztem meg, és úgy gondolom én is, hogy méltán kapott érte Oscart, mint ahogyan Horton Foote is, a legjobb forgatókönyvért.
Eddigi megfigyeléseimbõl az jön le, hogy aki a puszta színészmesterség mellett még ért valami máshoz is, az átlagnál magasabb szinten, úgymint ének, hangszer, vagy tánctudás, vagy bármilyen sporttevékenység-az eséllyel indul Oscarért. Példa erre ez a film, ahol is Duvall egy helyen valóban jól énekel, és azt is látni, hogy gitározni is tud. Vagy példa erre Holly Hunter a Zongora lecke c. filmben, amikor is láthatóan tud zongorázni, ami azért valljuk be ritkaság, mert az esetek többségében a színész csak klimpírozik. Vagy Jennifer Lawrence tánctudása a Napos oldalban, és gondolom még számtalan ilyen példa van.
Mindemellett a film nagy kérdésekre is választ ad, amit minden ember feltesz. Egyszer egy pap mondta, hogy Isten nem feltétlenül büntet, hanem bizonyos dolgoknak megvan a természetese következménye. Vagyis esetünkben ha valaki ittasan vezet, akkor sanszos, hogy baleset történik, és ha valaki elmegy a háborúba, akkor szintén benne van a pakliban, hogy nem tér haza.
Viszont az már lehet az Úr kegyelme, hogy aki elveszít egy gyereket, az kap helyette egy másikat, és aki elveszít egy apát, szintén kap egyet helyette.
Rosa Lee Wadsworth személyisége pedig szerintem követendõ példa minden nõ számára.
Ja, és az énekesnõ. Hát igen. Profinak profi, csak emellett embernek maradnia már nem sikerült.
Newcastle United 2009 jan. 25. - 16:06:21
(2/4)
Nem olyan tul nagy durranas, igaz Robert Duvall megerdemelten kapott ezert Oscart, de a tortenet egy kicsit egyszeru.
Molina 2008 szept. 03. - 17:02:19
(1/4)
Fogják ezt a filmet valaha vetíteni valahol?
Vagy esetleg van valaki akinek megvan? Szívesen megnézném!!