Nimzo Nimzovics 2020 aug. 21. - 11:06:31
(10/10)
Úgy tűnik a szolgáltatónak csak a reklám a fontos, az ismertetést pedig tehernek tartják. Helyettük teszem ide a stáblistát:
Operatőr: Szilágyi Virgil
Rendezte: Mihályfy Sándor
Író: Sipos Tamás

Szereplők: Ujlaki Dénes (Csatlós, piacfelügyelő), Bálint György, Bán György, Bárdy György (Morvai, a “pólókirály”), Basilides Zoltán, Cs. Németh Lajos, Csurka László (Ebedli, idomár), Dégi István (Tojásos Frédi), Dózsa László, Fonyó József, Gera Zoltán (Borsai, idomár), Gyukár Tibor, Harsányi Gábor (Kolozsi, abrakmester), Hollai Kálmán (Fedor), Horkai János, Horváth Gyula, Incze József, Kállai Ferenc (Igazgató), Kozák László, Kun Vilmos, Lőte Attila, Pálos Zsuzsa, Pécsi Ildikó, Putnik Bálint, Rajhona Ádám (dr.Kormányos), Raksányi Gellért, Romhányi Rudolf, S. Tóth József, Szekeres Ilona, Székhelyi József, Szilágyi István, Tahi Tóth László (színész), Tanay Bella, Vándor József, Varga Zoltán (Verbai Jancsi, zsokéjelölt), Várnagy Katalin, Vas József (Fettinger, zsoké), Végvári Tamás (Korponai, zsoké)
9/10
Szörzsent 2019 szept. 04. - 13:27:05 9/10
(9/10)
1983-ban forgatta Mihályfy Sándor Sipos Tamás írásából a filmet. Mindkettejük alteregója megjelenik. Mihályfy Rajhona figurájának kölcsönözte személyisége jegyeit. Cenzúra nem volt, a drámai szerkesztőség főnökei egyetértettek mindenben az alkotókkal, egy részük mind Lakitelken, mind a lovin otthon volt. A film vége kezdettől fogva ez volt. Sajnos a film bemutatója idején nem aratott akkora sikert, mint amit megérdemelt volna, de volt ez így jó pár tévéfilmmel. Mihályfy remek rendező volt, Sipos kivételes ember., a film hiteles, izgalmas.
10/10
5i 2019 szept. 03. - 11:56:15 10/10
(8/10)
Remek film, parádés szereposztás!
Lyanos1 2018 szept. 07. - 18:09:03
(7/10)
Érdekes ez a film.
*** SPOILER ***
A történet az, hogy mindenki mindenféle módon, vagy közvetve vagy közvetlenül nyerni akar a lóversenyen. Ennek érdekében többen nem tisztességes módszerekhez folyamodnak.
A főcím után következő jelenetben az igazgató a tisztességes versenyről beszél hosszasan. A nézőnek olyan benyomása van, hogy a szavai üresen csengenek. Ezek után jönnek a fentebbi módszerek, a film végén pedig a meglepetés: a már lefutott verseny eredményét óvás miatt megváltoztatják és így többen hoppon maradnak.
A néző óhatatlanul elgondolkodik, hog miért van ez? Mert a Jónak a mese végén győznie kell? Mert a filmet a lóversenyeket szervező cég támogatta és emiatt nem lehetett úgy befejezni, hogy a csalók meg ne bűnhődjenek? Vagy eredetileg más volt a film vége, de felsőbb nyomásra megváltoztatták?

Amúgy a több szálon futó történetben vannak jó jelenetek, sőt filmformanyelvi elemek is.
Egy-egy futam után a rengeteg eldobott jegyet fújja a szél reménytelenül és komoran.
Tojásos halála után az odasietők először megnézik, hogy a kezében lévő jegyek nyertek-e, majd aztán törődnek a halottal.
A piacfelügyelő a kenőpénzeket a Népszabadság friss számára dobja, ezzel jelképezve a szakadékot a névleges szocialista erkölcs és a tényleges viszonyok között. Vagy hogy az illető csak álcázásból járatja azt az újságot. Érdekes módon ezt a jelenetet nem cenzúrázták ki.
*** SPOILER ***
Cicvarek45 2018 szept. 07. - 13:11:18
(6/10)
Kedves PORT.hu!
Menjetek a büdös francba a MÜPÁ-s hirdetéseitekkel!
Puszkó
Anikó Kapornakiné Mozsár 2018 márc. 10. - 13:18:30
(5/10)
E-mail címem

mozsaraniko@gmail.com
Anikó Kapornakiné Mozsár 2018 márc. 10. - 11:56:28
(4/10)
Segítséget kérnék. Nem találom a film linkjét...vki tudna segíteni? Szeretném megnézni.
Elõre is köszönöm!
Üdv: Anikó
8/10
bioLarzen 2017 szept. 09. - 01:59:46 8/10
(3/10)
Ez egy váratlanul élvezetes film volt. Egyáltalán nem vagyok otthon a lóverseny világában úgyhogy nem tudom megítélni, menynire volt valóságos - mindenesetre nagyon úgy tûnt, hogy aki írta, az tudta, mirõl beszél :)

Nagyon pozitív csalódás volt, remek szereposztással.
pH03N1x 2017 szept. 08. - 22:56:17
(2/10)
Ujlaki Dénes (Csatlós, piacfelügyelõ), Bálint György, Bán György, Bárdy György (Morvai, a "pólókirály"), Basilides Zoltán, Cs. Németh Lajos, Csurka László (Ebedli, idomár), Dégi István (Tojásos Frédi), Dózsa László, Fonyó József, Gera Zoltán (Borsai, idomár), Gyukár Tibor, Harsányi Gábor (Kolozsi, abrakmester), Hollai Kálmán (Fedor), Horkai János, Horváth Gyula, Incze József, Kállai Ferenc (Igazgató), Kozák László, Kun Vilmos, Lõte Attila, Pálos Zsuzsa, Pécsi Ildikó, Putnik Bálint, Rajhona Ádám (dr.Kormányos), Raksányi Gellért, Romhányi Rudolf, S. Tóth József, Szekeres Ilona, Székhelyi József, Szilágyi István, Tahi Tóth László (színész), Tanay Bella, Vándor József, Varga Zoltán (Verbai Jancsi, zsokéjelölt), Várnagy Katalin, Vas József (Fettinger, zsoké), Végvári Tamás (Korponai, zsoké)
gyöngykuckó 2017 szept. 08. - 21:59:53
(1/10)
Szereplõk????? a francba....