laszlo-1 2017 szept. 03. - 23:47:14 Előzmény stenimore
(16/16)
Ez a doku. film nem az USA-ról szól, de ha már párhuzamot vontál, akkor érdemes elgondolkodni, hogy ott hogyan is sikrülhetett.

Amég két etnikai csoport tartott igényt ugyanarra a földre, addig sehogyan. Harcolni kellett az õslakos indiánokkal,a gyaramtosító brit hatalommal, majd a mexikóiakkal, hogy ne legyen két dudás egy csárdában. Utána már mindenki amerikai volt. A rabszolgaság nem okozott szervezett igényt a földterületre. A polgárháborúnak sem ez volt az igazi célja, de attól fogva belsõ területi viszály nem létezett. Ez a különbség. S amég létezett ott is vérontás volt. A négerek esete nem hasonlítható Koszovóhoz. Õk nem akarták sosem elfoglalni egyik részét sem az USÁ-nak.

A szerb partizánok pedig vérszomjas gyilkosok voltak nagymamáink szerint...
stenimore 2014 dec. 13. - 22:14:51 Előzmény Edmond Dantes
(15/16)
Olyan õ mint egy jobbikos Móricka ,akinek mindenrõl ugyanaz ,mégpedig a cigányság szapulása ugrik be.
Egyébként pedig ha igaz a cigányság elnyomása állítás ,akkor természetes hogy nõ a körükben a bûnözés is .Sajnos azonban ez csak a részleges diagnózis ,mert nemcsak a cigányság elnyomása a probléma hanem án block a szegények elnyomása a fõ baj ,mert soha nem volt ennyi szegény ember mint most, és a vagyoni különbségek emberek között 2010 óta folyamatosan nõnek ez statisztikai tény.Ennek lehet egy robbanás a vége ,ami nem lenne jó az országnak ,mert esetleg a sok tolvajt tárgyalás nélkül vonnák felelõsségre ,miközben mindenkinek meg kell adni hogy bizonyíthassa hogy pl hogyan lett a családja milliárdos a Kádár rendszerben ill. a rendszerváltás során.Hiszen amikor felmerül hogy a legális jövedelmek nem fedezik az illetõ fényûzését ,akkor egy válvonás mellett ez szokott lenni a magyarázat ,hogy a család összedobta a lóvét.muhahaha
offtopic
Edmond Dantes 2014 dec. 11. - 12:30:48
(14/16)
Igen.
Az h te teszed a két állítást egymás mellé.Pontosabban egymás alá.
Pedig nem egymás alá-valók. Az más.
offtopic
filoszemitabélus 2014 dec. 11. - 11:46:40
(13/16)
A németeknek panaszaik vannak a magyarokra:
-magyar bûnözõk felháborító bûntetteket követnek el Németország területén
-Magyarországon elnyomják és jogfosztottá teszik a cigányságot

Egy lényeges momentum sajnos nem tûnik fel nekik, hogy a két állításnak van egy közös eleme.
offtopic
Edmond Dantes 2014 dec. 11. - 09:09:26 Előzmény stenimore
(12/16)
Folyamatos önvizsgálat, öntisztulás, sajtónyilvánosság, társadalmi-intézményi kontroll és önkontroll..."fékek és ellensúlyok" mûködõ rendszere. Ismerõs, ugyebár.. Olykor keserves szembesülésekkel járó folyamat (napjainkban pl az elnöki kezdeményezésre! publikált CIA-jelentés), sokszor, sok helyen, elsõsorban fél- és egész diktatúrákban v afelé tartó rendszerekben támadásokat meg mutogatást generál ("Amerikában bezzeg verik a négereket")...de MÛKÖDIK. Tartósan EZ mûködik. "Kicsiben" (mutatis mutandis) hasonló ehhez pl a német modell. Két vh-s vereség, közben 12 év rettenet, totális katonai-politikai-gazdasági kapituláció, kettéosztottság után (USA/Marshall segéllyel, amit célszerûen felhasználtak és nem elmutyiztak, ugyancsak a szükséges kontrollok mellett!) fokozatos talpra állás, közben szociális-morális-múltat tisztázó/feltáró (és a múltat nem el/letagadó, elkenõ, elhazudó v éppen hamisan megszépítõ) öntisztulás, folyamatos társadalmi párbeszéd. Nehéz folyamat? Igen. Demokrácia. És igen: liberális demokrácia. Hátborzongató?
stenimore 2014 dec. 10. - 12:03:38
(11/16)
Talán példát kéne venni az USÁról, hogy ott hogy sikerülhetett,mert az egész idõtállónak néz ki.
stenimore 2014 dec. 10. - 12:00:05
(10/16)
Sajnos a bölcsek egy dolgot nem látnak elõre ,hogy mennyire manipulálható az emberi butaság .Szinte ez a történelem legfõbb hajtóereje Ld. náci és kommunista rendszerek korabeli támogatottságát pl.És ma is ezzel érnek el sikert pl kis hazánkban.Gátlástalanság és néphülyítés a jelszó,a siker titka.
stenimore 2014 dec. 10. - 11:55:48
(9/16)
Ja és annak az etnikumnak akire célzol nincs szomszédos anyaországa.
stenimore 2014 dec. 10. - 11:54:28
(8/16)
Magyarországgal ez már megtörtént(sõt jóval több) Trianonban francia segédlettel,éshát a szerbek csak megtapasztalták hogy milyen az ha valakik pl a Balatonig szerettek volna Szerbiát anno.Ráadásul Kosovoban tényleg többségben vannak az albánok ,míg székelyföldön sok helyen még ma is magyar a többség.
A megoldás kulcs az EU és a nacionalizmus félretétele,miközben azért a történelmet nem szabad meghamisítani.
Edmond Dantes 2014 dec. 10. - 10:46:56
(7/16)
A "túlhízott-túlhízlalt" birodalmak sorsa érte el, Nagy Sándortól, a Római Birodalomtól kezdve, Napóleonon, gyarmatbirodalmakon keresztül a SzU-ig (beleértve OMM-t), különösen azok, amelyek a birodalmukban szükségszerûen jelentkezõ gazdasági-vallási-nyelvi-szociális-életforma-emberi tényezõ stbstb problémák közül többet v semelyiket nem tudták megfelelõen kezelni. A felsoroltakhoz képest Jugoszlávia esete kis hal a nagy világtörténelemben, nekik persze "nagy hal".
offtopic
Edmond Dantes 2014 dec. 10. - 10:34:13
(6/16)
El a kezekkel a "túlszaporodott" (az mi? választ nem kérek, költõi a kérdés) pirézektõl!
Inkább megnézni Pirézia történelmét, mennyi ideig és milyen alapon volt "õsi szerb föld"? Segítek: 12.szd-tól 1389-ig, legközelebb 1912-ben, Anya-Pirézia megalakulásával azonos idõben. Közben van némi idõbeni folytonossági hiány..Talán ha 1912 egybeöntik õket, kevesebb lenne a gond mostanság.
adamnagysweetmovie 2014 dec. 10. - 10:05:48
(5/16)
Alapvetõen igen, de a nacionalizmus természetrajzát érdemes ennek kapcsán elemezni.
már a magyar nacionalizmus is megkésett volt és a nyugatival szemben nem a haladást, hanem a maradiságot és a kirekesztést erõsítette.
A szerb meg még ehhez képest is megkésettebb, retrográdabb és így pusztító, nem építõ jellegû volt.
De ezen nincs mit örülni, elégtételt érezni, hanem tanulni kéne belõle. Azon röhögtem, ahogy a magyar miniszterelnök-helyettes a történelmi szembenézésre oktatta a szerbeket, mintha nálunk a politikusok pont ezt csinálnák. Még 1944-bõl sem látnak el 1942-ig. Arról nem is szólva, hogy Eötvös József, Magyarország Széchenyi melletti talán legnagyobb államférfija már a kiegyezéskor azt mondta, ebbe bele vannak kódolva a nemzeti ellentétek és a monarchia szétesése.
filoszemitabélus 2014 dec. 09. - 11:03:11
(4/16)
Valóban sok van a rovásukon és nehéz szeretni õket. Viszont az, hogy NATO segédlettel egyszerûen elvették tõlük Koszovot(Rigómezõ), ami õsi szerb föld volt és odaadták a túlszaporodott albánoknak, az elég vérlázító. Lehet rajta kárörvendeni, de mi lesz, ha 20 év múlva Kelet-Magyarországgal történik hasonló egy ott többségbe került etnikum javára?
stenimore 2014 dec. 09. - 00:02:18 Előzmény adamnagysweetmovie
(3/16)
A monarchiában nem történtek népirtások sõt bûnök sem igen.Viszont a szerbek már akkor is keverték a szart,ld merénylet Ferenc Ferdinánd ellen ,és a nagy szerb állami törekvés politikája,ami hálisten most jól seggbe lett rúgva és megkapták ,amit érdemelnek.
mayuka 2014 máj. 12. - 10:38:27 Előzmény adamnagysweetmovie
(2/16)
Kölcsönös szembenézés? Jó lenne.. De milyen idõtartamú film lenne elegendõ mindkét oldal hiteles bemutatásához. Egyenként mégis csak részletesebb kapunk. Nem?
adamnagysweetmovie 2014 máj. 09. - 11:01:08
(1/16)
A monarchiától kezdõdõ kölcsönös politikai bûnökkel való szembenézés vezethet a megnyugváshoz, a saját sérelmek felmutatása önmagában nem.