9/10
alien1976 2021 okt. 04. - 21:55:20 9/10
(12/12)
Megfogott. Elkapott, s még pár nap múlva is vissza - vissza gondolok rá. A vége pedig kimondottan jó volt. Sharon Stone nagyon jól játszott, le a kalappal előtte. Egy valami jó lett volna : Pár mondatban elmondhatták volna, hogy a jövőben mi történt Cindy Testvérével, és a kegyelmi osztály új dolgozójával.
Filmgusztália 2018 márc. 26. - 00:01:27 Előzmény Shayne.Fawntanna
(11/12)
Szegény gyilkosok, megszakad í szívem...akit megöltek az bezzeg nem tudhatta, h a következő pillanatban orvul megölik, az miért jobb? Ők legalább fel tudnak rá készülni lelkileg és tudják még mennyi idejük van hátra, nem marad elvarratlan ügyük.

SPOILER
Örülök, h végül nem mentették fel, a gyilkosok csak és kizárólag halált érdemelnek, beszámíthatatlanságra meg ne hivatkozzunk már, bárki bevehetne drogot mégsem teszi, mert helyesen dönt és aki nem tud helyesen dönteni az jót nem érdemel.
Bárcsak itthon is bevezetnék a halálbüntetést, annak talán lenne némi visszatartó ereje, de manapság még érdemes is börtönbe kerülni...bekerült a Viszkis is, lediplomázott, kajált, hált a mi kínkeservesen megkeresett pénzünkből, sőt még könyvet írni (filmet is csináltak róla) is volt ideje, az ám a visszatartó erő, de még mennyire...
kybuck 2013 szept. 10. - 04:10:12
(10/12)
Itt kezdett el Stone karrierje, minõségileg legalábbis mínuszba fordulni, mert egyszerûen túl szexi és nem hiteles drámai alakításokban, de azt hiszem semmilyenben sem, ezért lett hatalmas bukás ez a film; Stone-nak, aki az Elemi ösztönnel dobbantott, a szexi megjelenésén kívül más nem igazán van/volt a tarsolyában, színészi képességek teszem azt, ezzel pedig eddig, vagyis négy évig futotta, ezután egyik bukta és/vagy jelentéktelen film követte a másikat. Peter Gallagher és mások is itt pottyantak ki az A-kategóriából, akik azóta sem találtak vissza.
10/10
Shayne.Fawntanna 2012 nov. 25. - 04:27:53 10/10
(9/12)
Amikor kislányként láttam a Halálsoron c. filmet, folyton az járt a fejemben, milyen érzés lehet úgy élni, hogy tudod, hogy meghalsz 10-20 nap múlva (vagy mint ahogy a filmben elhangzott a 30 nap). Nem lennék képes feldolgozni, hogy eltelik X nap, és meg kell halnom. Mert persze az ember tudja, hogy egyszer megfog halni, de az teljesen más, mert nem tudja mikor. Persze lehet, hogy holnap, de az is lehet, hogy nem. A halálra ítéltek viszont pontosan tudják, hogy ma még élek, holnap kivégeznek..

Spoiler lehet benne, bár próbálok úgy fogalmazni, hogy aki még nem látta, annál ne lõjek le semmit.
A film elején majdnem elaludtam. Nem kötött le, nem igazán vagyok Stone rajongó sem, így csupán a történet miatt néztem meg. A film fele körül (amikor Ricky rohangál aláírásokért) kezdett izgatni a dolog. Nem vallok szigorú nézeteket a halálbüntetés kapcsán, van akinél azt mondtam, hogy megérdemli a halált, van aki megérdemelné a halált (lsd. Kata és a kis Bence gyilkosai) de van olyan is akinek a kivégzése nem történhetett volna meg (Aileen Wuornos).

A film viszont nem erõsített meg engem abban, hogy Stone nem érdemli meg. Az rendben, hogy valaki megváltozott, és már más ember, ez szerintem minden elítéltel megesik..Más emberré válnak, hisznek mindenféle Istenekben.. Ettõl nem lesznek jobbak. Viszont szimpatikus volt az, ahogy a "cellatársai" bántak vele.
Egy szó mint száz, én Stonenak a játékára 10/7, a pasi játékára 10/4 a többiekére 10/2.5-3-at adnék.
Viszont a film... Az 10/10

!!!!!! FIGYELEM, SPOILER KÖVETKEZIK!!!!!!!!!!
Egészen a végéig azt gondoltam "Ááá ez egy hollywoodi tündérmese véget kapó szomorú dráma lesz, mert úgysem végzik ki". Tévedtem. Nagyon megrázott, mert én alapból drámainak, és megrázónak tartom a kivégzéseket.
!!!!!! SPOILER VÉGE!!!!!!!!!!

Alapjából drámainak tartom a kivégzéseket, szerintem sok esetben nem ez a megoldás, nõket pedig talán nem is szabadna kivégezni. Engem nagyon megrázott ez a film ezen szempontból. Vagy talán nem is a film, csak maga a gondolat, hogy én vagyok Sharon és egy siralomházban ülök. Nem tudom, lelkileg felkavaró.. :S
8/10
Mike088 2012 jún. 08. - 04:05:59 8/10
(8/12)
Sharon Stone szomorú szemei megrendítõek voltak. Jómagam igen szigorú nézeteket vallok errõl a témáról (halálbüntetés), ennek ellenére a film olyan hatással volt rám, ami ha csak rövid ideig is de megingatott ebben. A kapcsolat az ami közel hozza egymáshoz az embereket, és ez az ami miatt szánalmat éreztem a karakter iránt, aki megbékélt önmagával és más ember lett. Én úgy gondolom a témaválasztás jó, a cselekményvezetés is stimmel. A reménynek bár sokáig a szikráját se éreztem

*Spoiler*
az a telefon mégis bizonytalanná tett az utolsó fordulat elõtt amit korrekt módon már nem húztak sokáig...
Spoiler vége

Összesítve: Kiemeltebb helyet érdemelne ez a film mert mindenképpen elgondolkodtató, de nem látom hogy a csatornák kapkodnának érte.

10/8
5/10
convar 2011 dec. 09. - 21:08:43 5/10 Előzmény RoKKfish
(7/12)
"Botcsinálta Petrocelli-utánzat futkorászik fel-alá, miközben Kõ Sára szomorúan néz maga elé bûnbánó boci szemekkel. "

Na igen, így is lehet nézni a dolgokat :DDD


"Nem Stone-on múlott, egy ilyen szerepben nincs valami tág mozgástér."

Hogy nincs? :O LOL Egy évvel ezelõtt, Sean Penn gyak.lag u.ezért a szerepért kapott Oscar jelölést (Ments meg, uram!). Igaz, õ sztem jobban is csinálta mint Stone :)

De azért Sharon sem volt rossz. Am én direkt miatta néztem meg a filmet, kivi voltam hogy milyen lehet egy ilyen szerepben.

Egy dolog zavart igazán a filmben: hogy egy gyilkos cellájába úgy járkálnak ki és be az emberek mintha egy sarki vegyesbolt lenne. Ez azért elég hihetetlennek tûnt.
magyar krokodil 2011 máj. 24. - 18:50:03
(6/12)
ez egy nagyon jó film. nem szeretem Sharone Stone-t, de ebben nagyon jó. egyszerû történet, mégis van benne valami megdöbbentõ. érdemes megnézni.
5/10
RoKKfish 2010 nov. 26. - 09:42:33 5/10
(5/12)
Tizenkettõ egy tucat. Nagyjából azt nyújtja, amire a giccses címbõl számítani lehet. Botcsinálta Petrocelli-utánzat futkorászik fel-alá, miközben Kõ Sára szomorúan néz maga elé bûnbánó boci szemekkel. Nem Stone-on múlott, egy ilyen szerepben nincs valami tág mozgástér. Nem véletlenül a Casinoért jelölték Oszira. 5/10
10/10
manoka73 2008 szept. 17. - 20:18:27 10/10
(4/12)
Sharon Stone legnagyobb alakítása. Megérdemelte volna érte az Oscart. Megdöbbentõ alkotás, napokig nem tértem magamhoz, miután elõször megnéztem.
goodboy 2008 febr. 27. - 10:36:35
(3/12)
Komoly film, bár tudomásom szerint Sharon Stone azért vállalta el a szerepet, mert úgy gondolta ezért még egy Oscart is kaphat. Nem jött neki össze, de tény, hogy bebizonyította ezzel a szerepel, hogy nem rossz színésznõ.
tibet95 2008 jan. 04. - 12:43:16 Előzmény szandyka
(2/12)
mirõl szól???????????????????
10/10
szandyka 2007 dec. 07. - 18:18:29 10/10
(1/12)
Nagyon jó kis film !!