elaci 2008 máj. 17. - 02:11:45
(2/2)
Tatabányát három faluból rakták össze a szocializmus idején: Bánfalva, Alsó- és Felsõgalla. A nevet a szomszéd várostól vették. Ez még nem volt elég, kinevezték megyeszékhelynek. (Akkor még csak Komárom megye volt a neve.)
Töröm a fejem, de nem tudom, miért volt erre az egészre szükség. Talán háttérbe akarták szorítani Komáromot, hiszen nem volt szabad még beszélni sem róla, hogy a város másik fele a Duna túlpartján van. ("Komarno")
Esztergom, a "klerikális reakció" központja meg végképp sorvasztásra volt ítélve. A csonka vármegyékbõl összerakott megye neve is az ún. rendszerváltáskor lehetett csak Komárom-Esztergom megye.
De ha valaki tudja a pontos okot, legyen oly kedves és írja meg.
LOKAL PATRIOTA 2008 máj. 16. - 22:54:00
(1/2)
Barakonyi Szabolcs Úr Tatabányáról készített képsorozatai nem mindenben fedik a valóságot a várossal kapcsolatban. Hiszen a fiatalokról készített képek bármely településen készülhettek, akár Gyõrben, akár Székesfehérváron, akár Pécsen, vagy Budapesten is, mivel semmi jellegtetesség nem ismerhetõ fel rajtuk a városról.

A másik része az, hogy Tatabánya ma is egy fejlõdõ város. Meg lehet nézni a gazdasági eredményeit, a betelepült multinacionális cégeket (pl.: Bridgestones, Grundfoss, Coloplast, Reckit Benckiser stb.).
Színház felújítás folyik 3 milliárd Ft-ból, strand és welness fürdõ beruházás 4 milliárd Ft-ból, szállodaépítés 4 milliárdból stb.
Lakópark építések.

Ezért nem értem, hogy mire jó ez a Tatabányát lejárató, a valóságot töredékében tükrõzõ fotósorozat és annak kommentálása? Csak negatív képeket én is tudok bármely városról készíteni (lásd.: Siófok középiskoláiban átlag feletti a drogot kipróbálók száma stb.)

Üdv.:

Lokál Patrióta
írtam ezt Szabó István, Reviczki Gábor, Palik László Nagykálózi Eszter nevében és sok tatabányaiéban