kino21 2020 ápr. 21. - 16:53:53 Előzmény napraforgó
(1907/2087)
Hááát, remélem ennél izgalmasabb - kreatívabb - befejezést találtak ki az alkotók. Viszont azt nem tudja valaki, hogy a 69-73. részt hol lehet megnézni? Sajnos lemaradtam róluk. Tudom, hogy az rtlmost plusszon fent van, de arra most nem fizetnék be (bár nem tudom, mennyibe kerül), próbáltam a sorozat.eu-n, ott nem jön be, és még valamire rátévedtem, de ott sem. Hálásan várom az esetleges megoldásokat.
5/10
napraforgó 2020 ápr. 21. - 16:03:21 5/10
(1906/2087)
Egyik változat a befejezésre szebb, mint a másik.
Én már rég megirtam a maagamét, négyen négyfelé mennek.
Imrét elhelyezik valahová messzire, Anna Bécsbe megy és tanul, Sándor Svájban borászkodik és küldi haza a szüleinek a keresetét, hogy talpraállitsák a gazdaságot, Katicát kidobja a báróné, ő elvándorol az anyjával más vidékre. A báró megúnja a feleségét és a hülye fiát, kieszközli az udvarnál Zalán törvényesitését és őt nevezi meg örökösének. Móric világgá megy, szerencsejátékos lesz és miután Bécsből kiutálták, Párizsba megy.
3/10
Kuttyánszki 2020 ápr. 21. - 15:56:41 3/10
(1905/2087)
Nagyon szuper a jövőkép leírása! :)
Az Anna -Sándor párost azért annyira nem pártolnám, Anna is megmondta: a lázadni akarást keverte össze a szerelemmel..
És az is nagyon irreálisan hangzott, mikor Sándor azt hajtogatta:engem szeret, tudom,hogy engem szeret...
Ugyan már, nem is ismeri igazán, mit szeretne rajta. Anna a tegnapi részben megmondta: izgalmas és érdekes...(hát, fura ízlése van,de az ő dolga) Ám ez nem szerelem.
5/10
napraforgó 2020 ápr. 21. - 15:54:26 5/10
(1904/2087)
Azért az sem volt semmi, ahogy Anna sajnálta magát és vivódott a két férfi között, és Mariskától kért tanácsot. Lehet, hogy azt várta volna, hogy "kisasszony, hallgasson a szivére, ne törődjön semmi mással", de nem ezt kapta.
Mert Mariska már a saját bőrén tapasztalta, hogy még a szerelem sem képes áthidalni minden szakadékot. Már nem először mondta el neki virágnyelven, hogy Sándor vállalhatatlan parti.
De a csaj csak vivódik, csak bizonytalankodik.
Közben meg bizonygatja Imrének, hogy ő igenis az ő felesége AKAR lenni. Engem idegesit, hogy hányadszor szalad már utána. Minek? vegye már tudomásul, hogy nem jön össze a paarti.

Különben meg egy baronesszhez képest a polgári származású Imre már mezaliasz, csak a csinos egyenruha, meg a kilátásba helyezett politikai karrier tette eddig is elfogadhatóvá.
3/10
Kuttyánszki 2020 ápr. 21. - 15:49:12 3/10 Előzmény guess.who
(1903/2087)
Az jó lesz, tandemmel indulj a megmentésre,így elviheted jó messzire! :D
3/10
Kuttyánszki 2020 ápr. 21. - 15:27:15 3/10 Előzmény napraforgó
(1902/2087)
Ne fesd az ördögöt a falra!..
Igen, úgy van, ahogy látod, de nekem kinyílik tőle bicska a zsebemben! Már ahogy néz a hadnagyra meg beszél hozzá Kata, már attól síkideg vagyok!. Sunyi kis játékos, nagyon! Először azt hittem, bosszúból, hogy Annának visszaadja a kölcsönkenyeret. De ezeket a nyelvcsapásokat, ahogy a hadnagynak hízeleg,..Hát kivágja a biztosítékot nálam!
(guesss-től már elnézést is kértem, tudom, neki szíve csücske)

A kedvemre való végkifejlet így nézne ki:
Anna elmegy azt egyetemre, ott talál párra.
Imrét a báróné bosszúja utóléri, áthelyezik ,eltűnik a színről.
Kata és Zalán együtt nyalogatják sebeiket -ki-ki a magáét- , majd jobb híján összemelegednek, jöhet a frigy.
A báró és báróné besavanyodva tengetik tovább életüket.
Móric és Hilda szülőkké válnak, elköltöznek együtt Bécsbe. Néha VONATTAL hazalátogatnak .
A Torzsa család belegebed , de újrateremtik a szőlőgazdaságot, (Sándor meggazdagodva jön haza Svájcból)
Rózsa és Jákob egybekelnek, összehoznak két-három kis lurkót.
5/10
napraforgó 2020 ápr. 21. - 12:20:10 5/10 Előzmény guess.who
(1901/2087)
Most már annyiszor veszett össze és békült ki Anna és Imre, hogy nincs más megoldás, csak egy másik nő.

És lehet fogadásokat kötni a végkifeljetre!
guess.who 2020 ápr. 21. - 12:17:28
(1900/2087)
Tényleg! Ez az állomás úgy kimaradt! Pedig múltkor még ott akarták az időben leleplezett merénylők az avatási ünnepségen megmerényelni a főispánt (vagy kit).
5/10
napraforgó 2020 ápr. 21. - 12:16:31 5/10 Előzmény guess.who
(1899/2087)
Szerintem annyi pénzt kell kérni a földért, hogy megélhessenek belőle és akárhol máshol új szőlőt telepithessenek. Ha a bárónak nem ér ennyit Móric fia, a bárónénak majd fog. Vagy kinyirja az urát, vagy ráveszi a fizetésre, nekem midegy.
offtopic
guess.who 2020 ápr. 21. - 12:16:23
(1898/2087)
No várj! És mi van akkor, ha Móric megmenti aput a pusztulástól, és nem hagyja, hogy kiigya a méregpoharat. Ennek hatására a báró teljesen megváltozik, elkezdi imádni első(másod)szülött fiát, részükről hepiend. Az ekként elárvult Jozefin visszamegy a kovácsunkhoz, hogy addig üsse a vasat, amíg meleg, szóval az is hepiend. Ilona-Gyulagyerek amúgy is hepiend, Hilda Bécsben szintén, Anna, Imre, Katica és Sándor pedig

megalapítják az első hippikommunát Rokoca mellett a füves mezőn, és élnek mindannyian boldogan: néha hidat vagy alagutat robbantanak, néha lovakat keresgélnek, Anna a jó szőlőillatra emlékezve bevezeti a naponta egyszeri, szárított szőlőlevél elégetéséből keletkező gőzök és gázok szippantgatását a jövőbelátási képességeinek javítása céljából - erre aztán a többiek is rászoknak, és némi gyakorlás után megjósolják a JFK elleni merényletet (később Anna, pszichológiai tanulmányai során rájön, hogy csak Lincoln elleni pisztolyos támadás híre jött elő némi módosulással a tudatalattijukból a kábult állapotban, így megírja élete legfontosabb könyvét, melynek sokatmondó címe: "A jövőbelátás egy mocskos üzlet, Baba meg egy részeges sarlatán volt". Második könyvét, sok-sok évnyi hosszadalmas és kacskaringós előtanulmány után Babának ajánlja, és ebben elismeri, hogy a mestere volt, csak a gyermekkorában berögzült, hibás viselkedésminták és a tudatmódosító szerek fura kölcsönhatása (a drog rossz, értem!?) miatt gondolt mást egy rövid ideig, amit azóta már megbánt.
Élete alkonyán, az I. Világháború utolsó napjaiban, egy lövészárok sarában feküdve megírja harmadik könyvét, ebben leszámol az orvosi hivatása hazugságaival, többször is kijelenti, hogy jobban járt volna, ha jó bárókisasszonyként a sokkal sármosabb és határozottabb gerófhoz megy feleségül (akinek a nevét azóta már elfelejtette), illetve ha azt az Imre nevű büdös (mindig rézgálic-szagú volt, erre határozottan emlékszik!) parasztot az első lehetséges alkalommal már az istállóból elviteti és tömlöcbe záratja, a kocsmacimborájával, azzal a Sándor (vagy József? vagy Benedek? - ebben már nem biztos, de a zsákra és a melegre emlékszik) nevűvel együtt.


guess.who 2020 ápr. 21. - 11:59:47 Előzmény napraforgó
(1897/2087)
Nem tudom, én éppen azért kétlem ezt a Katica-Imre összeborulást a végére, mert túlságosan nyilvánvalóan abba az irányba terelgetik a készítők a dolgot. És az ilyen nagyon szájbarágós játéknak szinte mindig az a vége, hogy az ellenkezője történik. :)
guess.who 2020 ápr. 21. - 11:58:02 Előzmény napraforgó
(1896/2087)
De hát Jakabnak nincs gyereke... :) A most megtalált csecsemő meg több okból sem lehet a gyereke, hiszen jóval később született, mint a Sárával közös gyerek, illetve eléggé kétlem, hogy egy keresztény olvasót odatettek volna egy zsidó gyerek pólyájába. Hacsak nem szándékos megtévesztésként. :)

(Vicc volt.)
guess.who 2020 ápr. 21. - 11:55:40 Előzmény napraforgó
(1895/2087)
Oké, az iratok szemszögéből nézve világos - de ha következetes a báró apaként, akkor pusztán a lopásért meg kellett volna büntetnie, ahogy azonnali kirúgással büntette Gyulagyereket is, pedig ő akkor még nem is lopott el semmit, hiszen mindent Ilonka intézett neki már korábban is. :)
guess.who 2020 ápr. 21. - 11:53:41 Előzmény napraforgó
(1894/2087)
Nem is lenne rossz ötlet egy ilyen "barterüzlet" (ti. hogy Móric büntetlenségéért cserébe a báró megveszi drágán a földet), de várj: ha az öreg Torzsa eladja a szőlőt a bárónak, aki háromszoros pénzt fizet (szőlő nélkül már jóval értéktelenebb a birtok!), akkor a meg sem levő területen hogy fog Torzsa uram szőlőt telepíteni?
Ha meg az értéktelen birtok árának háromszorosát kifizeti a báró, akkor abból jó, ha egy üres földdarabot meg tud venni az öreg, arra még szőlőt kell telepítenie, azt évekig gondoznia (napszámosokkal, akiknek fizetnie kell!), és azon hosszú évek alatt, amíg nem lesz összesen legalább pár hektónyi bora, valahogy élniük is kell: etetni a családot, ilyesmi. Szóval nem vagyok biztos benne, hogy tudna (és akarna is) annyit fizetni a báró, hogy a láthatóan egyetlen, szőlőkacsos lábon álló Torzsáék abból ki tudnák húzni addig, mire megint lenne boruk (miért nincs marhájuk, birkájuk, egy kisebb disznókonda, vagy legalább búza- és kukoricatábla?). És ugye akkor még ott van az, hogy újra be kell vezetni a Torzsa-bort a piacra, mert hát azt a sok évet a vevők nem fogják türelemmel kivárni, elmennek máshoz...
5/10
napraforgó 2020 ápr. 21. - 11:48:00 5/10 Előzmény guess.who
(1893/2087)
Imre nem gondolt egy percig sem "úgy" Katicára

Majd fog. Katica részéről már megvan a szándék. Meg is leppődött, amikor Imre nem neki tette a szépet a végén, hanem csak Anna szándéka érdelkelte, hogy őszinte volt-e.
Katica már "úgy" gondolt Imrére és nemsoká Imre is pont úgy fog gondolni a lányra.
Kibontakozik még ez a dolog a végéig.

Anna túl bonyolult Imrének, Katica sokkal egyszerűbb, ő jobban meg fog felelni Imre elvárásainak.
guess.who 2020 ápr. 21. - 11:46:26 Előzmény napraforgó
(1892/2087)
Abszolút értem, hogy mi a bajod Imrével, jórészt meg is értem és el is fogadom, de azért vedd hozzá, hogy Imre a fenyegetőzéseit rendőrtisztként (zsandárként, mindegy) követte el, és éppen a nyomozásai érdekében (ezek a rendőri módszerek meg nem a végtelenségig erkölcsösek és tiszták sajnos). Valóban: a legutolsó Sándoros fenyegetés nem feltétlenül volt ilyen, hiszen az Annás privátáját kérte számon Sándoron - ugyanakkor viszont egyenruhában volt, és így akár még az is belefér, hogy ezzel akarta a pökhendi, önmagával teljesen eltelt Sándornyuszit kiugrasztani a bokorból. Arra gondolok, hogy egy ilyen, elég durva helyzetben Sándor, büntethetetlensége biztos (és önhitt) tudatában odavágta volna válaszul, hogy "igen, én robbantottam, azzal sem tudtál mit kezdeni, most elveszem a menyasszonyod és azt is kénytelen leszel szótlanul tűrni" - innen meg már elég csak egy hallgatózó Darufiam és kész a beismerő vallomás.
(Csak fantázia, lehetőség, ötlet, nincs kidolgozva rendszeresen, mindössze példaként mondtam.)

És továbbra is azt mondom, hogy ugyan igen, csúnya dolog Imre fenyegetőzése - de mindazok ellenére soha nem váltotta valóra egyiket sem, nem ártott még a legnagyobb ellenségének sem semmit.
guess.who 2020 ápr. 21. - 11:36:37
(1891/2087)
Gondolod, hogy egy hosszú téli estén kizarándokolna Anna és Sándor a térdig érő hóban az erdőbe csak azért, hogy hintázhasson az előbbi, az utóbbi meg lökdösse? ;)
guess.who 2020 ápr. 21. - 11:35:43 Előzmény napraforgó
(1890/2087)
Hm, az mondjuk tényleg szokatlan fordulat lenne, ha Rózsa Jakabnak tett ígérete (miszerint lehet egy kazal közös fiú- és leánygyermekük) úgy teljesülne, hogy pár napon belül lenne egy árvaházuk. :D
5/10
napraforgó 2020 ápr. 21. - 11:35:32 5/10 Előzmény guess.who
(1889/2087)
nekem nagyon úgy tűnt, hogy Rózsa Jakab gyerekéről beszélt , nem a saját meglévő kislányáról.
guess.who 2020 ápr. 21. - 11:31:54 Előzmény napraforgó
(1888/2087)
"És a végén Imike bezárja az egész bűnös várost, saját magát is beleértve. "
Szóval így kell megtudnom, hogy a Valami Amerika c. film kitalált szereplői, akik a Büdös város c. film kitalált szereplőinek forgatókönyvét készítették el, valójában a BF készítői voltak és filmet forgattak belőle, majd meg is nézték a moziban? Tehát ez egy film-a-filmben-a-filmben? Remélem, azért nem CGI az egész. :)