kgytopi 2013 dec. 29. - 11:08:02 Előzmény akos63
(26/66)
Nagyon jó felsorolás, de egyet azért még én is tudok említeni a kedvencek közül :)
Emile Zola : NANA !!! http://youtu.be/NCft11ToJKQ
napraforgó 2013 dec. 29. - 09:59:43
(25/66)
Bocs, most látom, hogy ez a rész a lavina.
Azt hittem kihagytam egyet, mert nagyon nem ott folytatódott a tûznél.
napraforgó 2013 dec. 29. - 09:57:17
(24/66)
A 11. rész (A lavina) nekem valamiért kimaradt. Hol lehetne megnézni, tudja valaki?

Amúgy is kissé szakadozott a történet, sok mindent a nõ mesél el az elején....
akos63 2013 dec. 15. - 12:23:45
(23/66)
Eszembe jutott még néhány sorozat a hetvenes évekbõl: Az acélt megedzik (én speciel úntam), A Thibault család (ezt csak stikában nézhettem, valami szexes jelenettel indul), Kurtizánok tündöklése és nyomorúsága (egészen másra számítottam; na igen, a kamaszvágyak!), Ártatlan kék szemek (a fõcím alatt Kern András rekedtes énekével), Álarcban (Armin Mueller-Stahl utolsó endékás sorozata), Parasztok (a szénakazal többfu(c)nkciós hasznosítása), Madame Curie (amikor visszamennek éjjel a laborba, és kék fénnyel ragyog a tálban a tömény rádiumsó), A repülés története (a feltaláló, aki kamera elõtt mutatja be a szuper ejtõernyõjét, ami nem nyílik ki), Hat év történelem (egy szovjet sorozat, ahol Burt Lancaster a házigazda!), Vivát, Benyovszky (szegény Juhász Jácint, mint fõgané), Washington zárt ajtók mögött (Jason Robards, mint Nixon - két évvel Az elnök emberei után!), Emma (Hofi szerint az angol férfiak nem hidegek, csak undorodnak), Amerre a vaddisznók járnak (Surda, mint Fekete Rok), Belgrádi fiúk (az usztasák lövik a csetnikeket, a csetnikek lövik az usztasákat, a partizánok lövik a csetnikeket és az usztasákat, a németek lövik mindegyiket), Zokogó majom (Szombathy Gyula, a tarisznyaszájú), Kántor (Tyutyukám!), Az öreg, Tetthely, Derrick (krimi-köntösbe bújtatott ideológiai fellazítás: csak nézzétek, és irigyeljétek a nyugatnémet életszínvonalat!), Nagy kalandom északon (megfagysz, Matt!) Aztán már a nyolcvanas évek: Az Aphrodité-örökség (az istenek egy sakktáblán tologatják az embereket), Ki fizeti a révészt? (hú, az a fõcímzene!!), Nád és mocsár (azok az indulatok! az a keménység!), Az atlantiszi ember Bobbijúing úszóhártyákkal), Faustus doktor boldogságos pokoljárása (Kozák András, mint tüdõrák-reklám), Kémeri (nem tudtam eldönteni, sírjak-e, vagy röhögjek rajta), James Burke rendhagyó gondolatai a változásról (nem nagyon értettem akkoriban, hogyan jut el oda, és miért pont oda, ahová elérkezik), A Sógun (Toshirô Mifune, mint Tornagatyaszag nagyúr). Na jó, legyen mára ennyi elég. (Esetleg még pár sorozat az osztrák tévébõl: Mit Schirm, Charme und Melone, Star Trek, Der Denver-Clan, Bonanza, Munsters, Ohne Maulkorb, és az akkori vetélkedõk királya, a Dalli Dalli.)

Így visszaolvasva úgy tûnik, mintha az egész ifjúságomat a tévé elõtt töltöttem volna. Nem is tudom, mihez kezdtem volna, ha száz évvel korábban születek...
schenker 2013 dec. 01. - 17:04:39
(22/66)
Pontosabban: Flanker, majd annak halála után, a második, már színes sorozatban Yalov.
napraforgó 2013 dec. 01. - 13:50:28 Előzmény v.vera
(21/66)
Biztos, hogy nem. A szereposztásnál külön említik, hogy Belle szerepében Pfamfel.
Esetleg a most bemutatásra kerülõ mozifilmben?
napraforgó 2013 dec. 01. - 13:39:41
(20/66)
Az Ivanhoe-t már oláhmiki említette.
napraforgó 2013 nov. 24. - 05:07:27
(19/66)
Kimaradt a sorozatok közül a Tell Vilmos, aztán Roger Moore-ral Az Angyal (The Saint), Láng József magyar hangjával verhetetlenül elegáns volt, jobb, mint James Bond...
olahmiki1959 2013 nov. 23. - 19:19:58 Előzmény akos63
(18/66)
Hát, igen...
A régi, jó sorozatok...
Ezeket, amiket leírtál, talán egy-két kivétellel én is láttam, - persze, mindnyájan tudjuk, hogy miután 1, azaz egy tv csatorna volt Magyarországon, nem is nézhettünk mást, csak azt az egyet, de a végeredmény szempontjából ez teljesen mindegy.
Nekem is eszembe jutott néhány ezekbõl a sorozatokból, mint az angol Ivanhoe, a szemtelenül fiatal, és hihetetlenül jóképû Roger Moore-ral, a francia Viharlovag, és a Parittyás Thierry, az olasz Fekete Nyíl, a Leonardo Da Vinci élete, a szintén francia Arsene Lupin, késõbb az angol Onedin család, aztán az Alfa holdbázis, amelyik még mai szemmel is nagyon jó, aztán a Sandokan, Kabir Bedivel, a Poly, amelyik egy lóról szólt, és ugyanaz az írónõje, mint a Belle és Sebastien-nek, a Minden lében két kanál, aztán a francia krimisorozat, az "O" ügynökség aktái, amelynek a zenéjét a mai napig nem felejtettem el, az ugyancsak francia Híres szökések, amely elképesztõen izgalmas volt, aztán a Vidocq, az angol McGill bûnügyi sorozat, amely egy kõkemény detektívrõl szólt, és olyan brutális verekedések voltak benne, hogy a Magyar Televízió történetében példátlan módon, néhány epizód után levették a mûsorról, és hát persze a magyarok, a Tenkes kapitánya, a Tüskevár, Az öreg bánya titka, az Utánam srácok, a Keménykalap és krumpliorr, az Õrjárat az égen, a Princ, a katona, fõszerepben a fiatal Ernyei Bélával, aki nem sokkal a sorozat elkészülte után nyugatra "disszidált", aztán a ma már megmosolyogtató Rózsa Sándor, meg a Fekete város, - a magyar színjátszás legnagyobb ászaival, - a mai napig nézõcsúcsokat döntögetõ Abigél, és a sor még hosszan folytatható.
Hol vannak ezekhez a tartalmas, jó színészekkel telepakolt, izgalmas, fordulatos, legtöbbször irodalmi adaptációkból készült sorozatokhoz képest a mai, végtelen szappanoperák, ahol az a legnagyobb fordulat, amikor kiderül, hogy a gonosz Alejandro a szépséges Juanitának nem a nagybátyja, hanem az apja?...

Így visszanézve, hihetetlenül gazdag, és színvonalas volt az akkori kínálat a tv-ben, legalábbis a sorozatok terén.
És akkor még az évente elkészülõ többszáz! tv játékot nem is említettem.
Az is megérdemelne egy külön fejezetet...
v.vera 2013 nov. 17. - 16:24:55
(17/66)
Annyiban pontosítanék, hogy az 1965 évi francia sorozatban Gyapjús Gézengúz játszotta Belle szerepét.
v.vera 2013 nov. 17. - 16:22:17 Előzmény schenker
(16/66)
Bizony a kutya kuvasz fajta, mégpedig a híres Gyapjús kennelbõl, neve Gyapjús Gézengúz, ezt a fajta szerelmesei szerintem kívülrõl tudják.
napraforgó 2013 nov. 08. - 20:10:23
(15/66)
Igaz. Nem emlékeztem jól, hogy a francia-spanyol, vagy a francia-olasz határon játszódik. Sõt a falu nevét sem tudom, pedig biztos mondták. Meg valami gát is épül a közelben.
schenker 2013 nov. 08. - 19:45:05 Előzmény napraforgó
(14/66)
Bár a kutya valóban pireneusi, de a történet az Alpokban játszódik, az olasz-francia határon.

Tudom küldeni az elsõ két részt, dvd-rip francia és magyar hanggal. Privát üzenetet küldtem.
kgytopi 2013 nov. 02. - 12:29:38 Előzmény bobi64
(13/66)
Sajnos én is csak most vettem észre ezt a sorozatot, pedig kb 50 éve várok rá, hogy újra láthassam ! Felvette valaki az elsõ két részt, mert arról lemaradtam :(
akos63 2013 okt. 27. - 10:24:10
(12/66)
Parittyás Thierry, avagy a franciák válasza a Robin Hoodra:
http://www.imdb.com/title/tt0168388/
Emlékeim szerint úgy hetvennégy nyarán mehetett, szombat délutánonként.
http://www.youtube.com/watch?v=BWE4DjlpOF0

A hetvenes évek elején ment a tévében egy vetélkedõ: Fekete-fehér, igen-nem címmel. Akkor léphetett a játékos a sakktáblán, ha elõtte helyesen válaszolt egy mûveltségi kérdésre. Olyan hatvan-hetven százalékos nézettséggel mehetett. Furcsa érzés visszagondolni erre egy olyan korból, amikor egy versenyzõnek elég hibátlanul megmondania a saját nevét ahhoz, hogy indulhasson a fõdíjért...
bobi64 2013 okt. 27. - 09:48:21
(11/66)
Én is most döbbentem rá, hogy kisgyerekként láttam ezt a sorozatot. Teljesen elfelejtettem már. Volt még egy nagy kedvencem, az valami Parittyás akárkirõl szólt.
offtopic
sofi 72 2013 okt. 27. - 08:10:21
(10/66)
"Az sem baj, ha kiderül, a régi filmek egy része mai szemmel nézhetetlen: az ûrbéli kávéfõzõ leszáll az ûrbéli rezsóra, nyugati kémek, diverzánsok szimatolnak a világszínvonalú magyar szabadalmak körül, közben a szocializmus rendületlenül épül."

:DDDDD

Egyébként szerintem a Nemo kapitány is szükséges a teljességhez... ;)
akos63 2013 okt. 27. - 07:46:38
(9/66)
Nahát, mik elõ nem kerülnek! Óvodás korom kedvenc sorozata volt a Belphegorral, az Orionnal, az Idõalagúttal, az Angyal kalandjaival együtt. (Na jó, a Belphegort nem engedték nézni a szüleim, de megoldottam. Másnap aztán lehetett vele nagyképûsködni az oviban). Aztán, már kisiskolás koromban jöhetett a Kockázat, a Hans Beimler bajtárs, a Minden kilométerkõnél, a Forsyte Saga, a Daktari, a Flipper, a Pirx, a Shirley világa (vagy Shirley, a detektív? vagy ez csak az egyik epizód címe volt?), az Odüsszeusz, a Különleges ügyosztály, a Maigret, a Minden lében két kanál, a Bors, a Rózsa Sándor, az Egy óra múlva itt vagyok, a Fekete város (kihagytam valami fontosat?). Mindegyiket lelkesen néztük, használtuk is rendesen az egymás közti beszélgetésekben a szlogenné vált szófordulatokat: "ezt megcsíptük, Oszi", "jönnek a varangyok", "felszállt az Orion, benne Meklén a parancsnok", "Daktari, Daktari mindent lát, szemüvegen át Dzsudi valagán", "Spiller, tisztelettel", "lordságod", órákig lehetne sorolni. Akkoriban egy magyar nyelvû tévéadó közül lehetett választani, mindenki azt az egyet nézte, nem csoda, hogy hatalmas volt az egyes mûsorok nézettsége. Most már van negyven magyar adó, versenyezniük kell egymással. Örülök, hogy a versenyben régi filmek, sorozatok is elõkerülnek. Az sem baj, ha kiderül, a régi filmek egy része mai szemmel nézhetetlen: az ûrbéli kávéfõzõ leszáll az ûrbéli rezsóra, nyugati kémek, diverzánsok szimatolnak a világszínvonalú magyar szabadalmak körül, közben a szocializmus rendületlenül épül. Egy korszak hû lenyomataként mindegyik újranézhetõ. Enyhe kajánsággal gondolok a mai húszévesekre, akik harminc év múlva a Xénia lázra gondolnak majd vissza hasonló nosztalgiával. Persze, ez már legyen az õ gondjuk. Én mindenesetre megnézem a Belle és Sébastien-t.
szirgabor 2013 okt. 24. - 11:41:48 Előzmény napraforgó
(8/66)
Kedves Napraforgó!
Megnéztem a képkeresõben, és tényleg!
Köszönöm a pontosítást, nem értettem mit keres ott egy kuvasz, ami tudtommal magyar fajta.
Szóval pireneusi hegyikutya!
Üdv
Marvin02 2013 okt. 23. - 09:48:26 Előzmény MTVA Alapfilmek
(7/66)
Tisztelt MTVA!

Várható, hogy a rajzfilmsorozatot is levetítik a közeljövõben?