Hannibal Lecter 2009 febr. 13. - 01:33:51
(314/834)
Pont most lett vége a filmnek és már sokszor megfogadtam, hogy nem fogok az oscar jelölés után megnézni egy ismeretlen filmet, mert akkor a magas elvárások miatt csorbulhat a story, de most megtettem. Mi a f.-t tegyek, ha nem képesek a forgalmazók idõben elhozni? A jelöléseket én is soknak tartom, de megérdemel belõle 6-ot, 7-et kb. Olyan jelöléseket is kapott mint a hangkeverés ami persze jó volt de melyik filmben nem legalább ilyen jó? Na meg persze a nõi mellékszereplõ, Taraji P. Henson, vagyis a feka mama, nos õ is jól játszott de nem volt egy olyan igazi kimagasló pillanata sem amiért azt mondom, hogy 22.-én joggal mehet fel a valhalla kilincséért. Pitt is jól játszott de nekem valamiért õ mindig erõsen beképzeltnek tûnik, egoizmust sugároz és arca valóban csak az elmaszkírozásoktól volt más, nem tud játszani az arcával, ebben a filmben legalább is. Sokan mondják, hogy az új forrest gump, de én csak egyszerû koppintásokat véltem felfedezni. Sokszor számomra a már 30 éves Benjamin is olyan lassan beszél mint öreg (kiskorában) és Forresthez erõltetetten hasonlóan õ is a vállán viszi a "napfelkeltét nem látót" , csak itt Button apuka az, nem Dan hadnagy. Ugyanaz a csendes, egyszerû és jólelkû arc, de nem értem miért. A hangulattal nincs baj, minden pillanatában remek, az utolsó részek valóban gyönyörûek, csak a végét nem értettem. Nem lövök le a poént de akik látták, érteni fogják az órás résznél SPOILER, tehát Benjanim dolga, az élete az volt, hogy visszafelé haladjon? SPOILER OFF
Az üzenet érthetõ, ami fontos, legyen az a rég nem látott napfelkelte, a csatorna átúszás, az, hogy mûvész lehessen valaki (kapitány) vagy a szerelem, vagyis mind a boldogság, független tõlünk és örök. Szerintem ez a jelentése. Nekem, bár az is szép rész, az volt hihetetlen, hogy a kislány éjszaka lemegy egy vén szivarral az asztal alá. Bocsi de ez utópisztikus :)
Mindent egybevetve hiányoztak belõle a Forrest Gumpra (ha már itt tartunk) jellemzõ, örökké fennmaradó drámai jelenetek, a nagy dumák és a történet értelmének kissé erõsebb sulykolása. Nem éreztem, hogy a film hossza ellenére a színészeknek kellõ ideje lett volna kibontakozni. Alexandre Desplat, általam igen tisztelt zeneszerzõ, Alan Silvestrihez hasonlóan (Forrest Gump komponistája) kitalálhatott volna a számtalan gyönyörû minimalista dallam közé egy hangzatos fõtémát az Isten szerelmére is.
Összegezve 10/7 és lehetett volna több is, mert jó film, megérte megnézni, a hajózgatós, szerelmes, holdfényes, éjszakai partos szexes rész különösen tetszett, nagyon tiszta és mély érzelmi "festékkel" alkotott képek, de hiányolom belõle azokat az igazi drámai jeleneteket, amik nélkül ez a film is csak egy szép és szomorkás story a büdös és mégis ragyogó XX.századból. Valahogy nekem a tolószékes Brad Pitt arca semmiben sem különbözött a fiatal tizenéves tekintetével, olyan volt mint egy passzív szemlélõ. Jó film, csak lehetett volna jobb is.
azEszter 2009 febr. 12. - 23:51:46
(313/834)
Nekem tetszett. Nem baj, ha néha megmagyarázzák a dolgokat (a gyengébbek kedvéért...), de attól még ott marad a gondolat a fejedben, hogy "tényleg, mi van akkor ha..."
10/10
hotyka 2009 febr. 12. - 22:54:50 10/10
(312/834)
Tschooker!

Az a legvicesebb hogy rajtad kivül szerintem senki sem érti,hogy mi az hogy egy film mélynek látszik... Jók a monológjaid...
tcshooker 2009 febr. 12. - 22:13:14 Előzmény Planetarium
(311/834)
Akkor örültem volna, ha nem csak mélynek tûnik, hanem az is lett volna a film.
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy unatkoztam rajta, csak éppen nem gondolkodtatott el. Még amin gondolkodhattam volna, azt is a számba rágták.
Nagyon viccesnek találom, mikor olyanok lelnek egy ilyen filmben nagy mélységeket, akik az igazi mélységet észre se vennék. És itt parádéznak, hogy láttak egy igazán elgondolkodtató filmet.
Hangsúlyozom, nem volt rossz a film, de nem voltak benne nagyobb mélységek, mint a StarWars-ban.
Nem is pontoztam éppen ezért.
offtopic
norton15 2009 febr. 12. - 22:09:20
(310/834)
Sõt, szinte minden esetben hazudnak, vagy épp vírusosak véletlenül, vagy csak regisztráció árán tölthetsz le... Kis szemetek.:)
10/10
offtopic
Planetarium 2009 febr. 12. - 22:07:14 10/10
(309/834)
ha a honlapra gondolsz, nem néztem meg. ezek sosem ingyenesek csak hatásvadász-hirdetések :)
offtopic
norton15 2009 febr. 12. - 22:00:41
(308/834)
Csak nem megnézted tényleg?:)
10/10
offtopic
Planetarium 2009 febr. 12. - 21:59:18 10/10
(307/834)
na és ez még csak nem is ingyen van.
offtopic
norton15 2009 febr. 12. - 21:55:17
(306/834)
Ha max sebességet akarok, megyek a piratebay-re...
10/10
Planetarium 2009 febr. 12. - 21:54:58 10/10
(305/834)
hát akkor gondolom örültél hogy más is talált kivetnivalót a filmmel kapcsolatban. én csak általánosságban írtam azt hogy "mindenki menjen moziba úgy h nem olvasott kritikát" dolgot, nem olvastam vissza sokáig/jegyeztem meg hogy személyesen ki hogyan jutott mire. :)
offtopic
norton15 2009 febr. 12. - 21:52:20
(304/834)
Nem mennél inkább el a francba? Köszönjük.
tcshooker 2009 febr. 12. - 21:47:20
(303/834)
Én pont így csináltam. A mozi után olvastam kritikákat, pl. a Zindexen, itt a Porton, és meglepõ módon igencsak alátámasztották a saját, már kialakult véleményemet.
10/10
Planetarium 2009 febr. 12. - 20:58:47 10/10
(302/834)
nem csak a trailer de pár jelenet után amiket láttam, kijelenthetem hogy erre nem fogok egyest adni, plusz tudom, milyen stílusú filmeket bírok, de ha végiglestem a teljes 166 perces filmet (ami elõtt nem mindegy mit csinál az ember, és hogy ül be), lehet rájövök hogy túl könnyelmû és jóhiszemû voltam. majd leírom mire jutottam :P
5/10
CsengoZoli 2009 febr. 12. - 20:38:56 5/10
(301/834)
Má bocs,de te 10 pontot adtál rá és még nem is láttad? :)
10/10
Planetarium 2009 febr. 12. - 20:36:51 10/10
(300/834)
Mindenki másra "érzékeny" a filmek terén.... ha van elég idõ, szerintem úgy kellene nekiállni az érdeklõdést felkeltett filmet nézni hogy az ember semmilyen kritikát nem olvasott elõtte.
Nos, én van, hogy három órát nem csinálok semmit. persze nem ezen az alapon, de beülök, a negatív, említett dolgok ellenére, fõleg mivel felirattal vetítik és régóta érdekel :D
1/10
Clarisse 2009 febr. 12. - 20:24:00 1/10 Előzmény CsengoZoli
(299/834)
Nos nekem csak egy kérdésem lenne: Ki fogja visszaadni ezt a 3 órát az életembõl???

Szegény néni végigszenvedte az egész filmet,és mi mind vele szenvedtünk minden egyes percben.
A film technikai háttere tényleg kimagasló volt, leszámítva a gigaposzter háttereket, ami olyan volt, mint hajdanán a hatalmas pálmafás képek a nappaliban.

Brad Pitt pedig megmutatta, hogy tényleg csak ez az egy arckifejezése van, ami még az Read After Burn-ben égett rá a retinánkra. Egy arckifejezés tucatnyi filmben, amit mindig az adott sztori szerint magyaráznak, mint a verselemzésnél.

Az ötlet fantasztikus volt, de nem tudtak vele mit kezdeni, pedig mindenük megvolt hozzá: luxusköltségvetés, híres színészek, kiváló technikai felszereltség... és mégis egy nulla lett.

Egyetértek azzal, aki korrábban írta hogy mély filmet akartak, de mégse lett elég mély. Minden szituáció megvolt, de valahogy nem mondott semmit. Olyan volt mintha egy izgalmas történetet fapofával és egyforma hanglejtéssel mesélnél.

Tehát semmi mondanivaló... de még egy mondat se, pedig a legrosszabb filmben is van LEGALÁBB egyetlen mondat, ami miatt érdemes volt beülni... itt nem volt.
Értékelés:10/1 (de csak mert a technikai részleg kitett magáért)
5/10
CsengoZoli 2009 febr. 12. - 18:40:15 5/10 Előzmény Zempy
(298/834)
Szerintem kis lazaságot akartak vinni az egyébként -fõleg az elején- nagyon komoly történetbe!
Cullangka 2009 febr. 12. - 18:11:15
(297/834)
még nem láttam ,nem tudom nálunk mikor fogják vetíteni, de az olvasottakból engem nagyon érdekel:) remélem az is:)
Zempy 2009 febr. 12. - 15:45:56
(296/834)
Amikor én néztem, a moziban is sokan felnyerítettek. :-) De mi értelme volt ezen kívül?
Les 2009 febr. 12. - 15:28:12
(295/834)
Köszönöm, megnézem mert kíváncsi vagyok hogy miért kapott ennyi díj jelölést vagy díjat. Többi díjas filmet is meg fogom nézni.