4/10
agbrenv 2025 júl. 30. - 12:51:38 4/10 Előzmény napraforgó
(576/1156)
Nem kéne dolgoznia, hiszen mindig mondják, hogy milyen gazdagok a Krammerék, váláskor vagyon fele menne neki, abból meg elélne élete végéig, persze ha valószerű lenne a sorozat. Mert igazából a gyökér férje sem azért cseszegeti, mert nincs pénz és kellene a bevétel, hanem mert egy gyökér aki imádja lábtörlőként kezelni a nőt. Mondjuk az is érdekes, hogy egy ilyen apuci kedvence buborékban élő gazdag nő, hogy lesz ilyen gyámoltalan és hogy visel el egy ekkora bunkó szart. Nem olyannak kéne lennie kb mint amilyen a lánya, elkényeztetett és kicsit nagyképű?

Na tényleg, Guszto, el is felejtettem hogy létezik (készítőkkel együtt). Csak azt nem értem, ha nem akartak vele semmit kezdeni, akkor miért az egyik főszereplő apjaként lett megírva. Maradhatott volna csak simán Zsigó régi barátja, akkor nem lenne ilyen szembetűnő, hogy elfelejtették. De ő Viera apja....

Zsigóékról meg annyit, ha az írók annyira azt akarták, hogy a néző az ő pártjukat fogja, akkor miért ment kudarcba kivétel nélkül az összes terve/ötlete/vállalkozása/segítségadása. Hitel, edény eladás, Salome, Slavo és Dasha összehozása, Chantal, nyulak, fogyókúra, esküvő, festés, étteremfelújítás. Biztos van még több is, de a lényeg így is átjön, minden ötlete szarba ment, mert a lehető leghülyébb módon állt a szituációhoz és már tőben elkaszálta a siker lehetőségét.
Most meg kivételesen Viola (aki a 4 tagú barmokból a legnormálisabb és racionálisabb) logikusan és gondolkodásra emlékeztető módon elmondja, amit a néző is tud, de a készítők úgy állítják be, mintha ő lenne a kerékkötő, mert az ostoba lánya is inkább a két fogyatékos papucs pártját fogja.

Ahhoz, hogy ez működjön, az ötleteinek a fele legalább sikeresnek kellett volna lennie. Csak mivel ők a sorozat "bohócai" rajtuk kellett mindig csattannia az ostornak, mert kell a humorfaktor, ami persze nem működik... Így viszont teljesen jogos Viola nézőpontja, hiába próbálják a készítők az ellenkezőjét sugallni.

Peterről meg annyit, hogy eddig ő meg a felesége egész konzisztens karakterek voltak. De hogy miért kellett azt is elcseszni azzal, hogy egy kb 10 napja (nem tudom mennyi idő telt el) történt 2 halottal járó autóbaleset után, sérülten mi a fenéért kell neki dolgozni menni ráadásul borosrekeszeket emelnie. Tényleg fogynak az ötletek, ezt a korházas szálat már elhasználták amikor Nina elütötte.

Stano, Baxa, Tóth és Rita apja tudták mikor kell abbahagyni, meghalt a karakterük mielőtt még lejtmenetet vett a sorozat :D
6/10
napraforgó 2025 júl. 30. - 12:06:10 6/10 Előzmény Lulemi
(575/1156)
No ez az. Ha valakinek saját étterme, van, akkor minek termet bérelni máshol? Az viszont igaz, hogy ha Viola a menyasszony, akkor nem főzheti meg ő az esküvői menüt.... Kéne egy másik szakács, plusz egy kukta. Hová tűnt Guszto, a remek hajószakács?

Viola helyében én már rég kirúgtam volna Zsigót, de minimum elbeszélgettem volna a fejével, hogy birjon magával és maradjon meg az orvosi pályán, ne akarjon mindenféle vállalkozásokba fogni.
Igort nem rúghatja ki, mert ő a lánya férje, de az biztos, hogy őt is le kéne kötni a két gyerekkel, avagy kertészkedhetne, stb.

Krammer is egy ordenáré pasas, a felesége helyében már rég elhagytam volna. Persze, ilyenkor mindig felmerül, hogy akkor miből élne meg, hisz a nagyságos asszony soha nem dolgozott. És persze most sem tudja, hogy kell...
Lulemi 2025 júl. 30. - 10:08:27
(574/1156)
Jah, Jurko annyira beteg, hogy kikelt az ágyból és futott, mint a nyúl. Nekem is eszembe jutott, hogy Peter miért nem használja a mobilját? Dorotka meg Violka nem győzik hangsúlyozni, hogy Zsigo, meg Igor, mint két gyerek, hogy minél aranyosabbnak meg szellemesebbnek lássuk őket, de szerintem ha mindez a valóságban történne, már mindkét pasi repülne melegebb éghajlatra. Túlmegy a tűréshatáron, amit csinálnak. A másik meg, hogy miért kell helyet bérelni az esküvőhöz? Hát mire való a saját étterem? Normálisak???
Akkor ott van Kramer meg az unalmas felesége, a túlzásba vitt idétlenkedésével. Kramer azért tette mega nőt igazgatónak, hogy növelje az önbizalmát, utána meg megint csúnyán lecseszi. Mi ebben a logika? És erről fog szólni az egész évad, úgy tűnik.
6/10
napraforgó 2025 júl. 30. - 09:12:56 6/10 Előzmény agbrenv
(573/1156)
Hasonló a véleményem.
No és Peter, aki korábban kiváló menedzser volt, és volt egy jólmenő pincészete Morvaországban, most egy hülye kripli lett. Az, hogy betegen a pincészetben rekeszeket emelget, az szamárság. De az, hogy odalenn óbégat segítségért, ahelyett, hogy a zsebéből előhúzná a telefonját az már baromság, hogy segítséget kérjen -Igortól, Ványától, vagy Evától, vagy akárkitől.

Zsigó és Igor két hülye papucs, a vállalkozásaik meg röhejesek. Komolyan, most nem elég az étterem, ahová nyugodtan besegíthetnének, akár a főzésbe, akár a felszolgálásba?

Én úgy látom, hogy elfogyott a puskapor, most vagy önmagukat ismétlik, vagy hülyeségeket találnak ki.

Jurkót miért tartják még mindig ágyban, kötéssel a fején? Láthatólag már rendben van, dacára a két fejműtétnek.
Fogadjunk, hogy ha lekerül a kötés, minden hajaszála a helyén lesz.
Útálom, hogy minden sorozatban van valami agyműtét, de soha nem borotválják le a beteg fejét, mint a valóságban.
4/10
agbrenv 2025 júl. 29. - 17:02:27 4/10
(572/1156)
Ha ez megint ahhoz vezet, hogy Ingridből gonosz karaktert csinálnak, akkor már tényleg nem tudnak mivel előállni, hányadik alkalom lesz ez már? Negyedik? És ha a wikipédiának hinni lehet, a húga már elő sem fog kerülni, hogy ismét lelket öntsön belé vagy jó irányba terelje.
Zsigóból meg akkora barmot csináltak, hogy az már unalmas, először perverz pedó doki volt, majd hirtelen megjavult és Viola kapott egy élettársat aki nem lábtörlőként kezeli, azóta pedig annyi szerepe van hogy idióta ötletekkel áll elő és mindig bajba keveri magát és a szintén most már ostoba családját. Amióta előkerült majd eltűnt a volt felesége Salome, azóta mindig valakikből agyalágyultat csináltak a készítők, hogy a hiányát helyettesítsék, mintha ez bárkinek hiányzott volna.

Sajnos most még a fő történetszál sem túl izgalmas, szóval az a 10 perc amit rászánnak is max átlagos.
Lulemi 2025 júl. 29. - 08:53:37
(571/1156)
Egyre izgalmasabb ez a film. Még magunkhoz se tértünk a meglepetéstől, hogy Kramer a feleségének adja az igazgatói szerepet, máris jön a legújabb: Inge lesz a főnök főnöke, hihetetlen! Aztán ott van Peter rosszulléte, igaz, hogy vótmá, de most miért ne? Ha jobb ötlet nincs.
6/10
napraforgó 2025 júl. 29. - 08:50:40 6/10
(570/1156)
Zsigóék már megint hülyülnek. Mi a fenének akar egy orvos bortúrákat szervezni? Ha külön munkát akar, vállaljon helyettesítést, vagy ügyeletet a kórházban, de ő mindig szamárságokba fog: edényárusítás, most meg ez a borút... Igor ugyan ért a borhoz, de szerintem ha a turisták borkostolóra vágynak, nem feltétlenül akarnak városról városra vándorolni. Zsigó pedig semmit se ért a borokhoz, csak meginni.

Peterből meg miért csináltak megint kriplit?
6/10
napraforgó 2025 júl. 29. - 08:44:34 6/10
(569/1156)
Tényleg rossz a kisfiú szinkronhangja. Egy mutáló kamasz hangja egy 5 éves gyereknek?! Akkor már inkább egy kislánnyal is szinkronizálhatták volna. Egy 5 éves kislány hangja nem különbözik annyira egy 5 éves fiúétól. De mindenképp 10 éven aluli gyereket kellett volna találni.
A 10 éves Stellának pl. találtak megfelelő kislányhangot.

Mit értett Jurkó azon, hogy egy Polska néni volt nála? Nádja talán lengyel? Úgy tudom, hogy a szlovák és a lengyel nyelv eléggé hasonlít, így ők megértik egymást. De eddig nem volt róla szó, hogy Nádja lengyel nemzetiségű lenne.
5/10
ferkó0921 2025 júl. 26. - 19:07:19 5/10
(568/1156)
Jurkó hangja nagyon gáz, találhattak volna jobb szinkronhangot.
Lulemi 2025 júl. 26. - 13:45:37
(567/1156)
Mikor bekapcsolódtam a sorozatba, akkor lépett színre Max, az ő története érdekesen indult, aztán a sok mellékszereplő idétlenkedése, meg a gyatra lezárás teljesen hazavágta az egészet. Mihály története már nagyon erőltetett lett, de a Kramer sztorinál még az is jobb volt. Most megjelent két figura, mintha most rajzolták volna meg őket, nem is volt életük a film előtt, pl. mutatnak az utcán két ismeretlent, akik folyton veszekednek, kb. ennyire érdekes a történetük. Semennyire. Ugyanennyire érdektelen és erőltetett Jurko igazi anyja, meg a festő színre lépése. Szegény Jurko gyerek, öt éves és tizenötéves hangja van. Az Adamko gyerek egy tünemény, ő játszik legjobban a filmben. :)
Lulemi 2025 júl. 26. - 13:36:53
(566/1156)
Most meg Ingével kekeckedik. Mekkora poén volt! Legalábbis annak szánták, csakhogy egy poént elő kell készíteni, másképp a hatás nagyon gyengusz lesz.
4/10
agbrenv 2025 júl. 25. - 15:22:54 4/10 Előzmény napraforgó
(565/1156)
Pláne úgy, hogy most már gazdag és megvan neki minden, kétlem, hogy lenne valaki olyan hülye, hogy ilyen stabil élet mellett bevállalna egy cserbenhagyásos autóbalesetes ügyet, csak azért hogy egy 20 éves sérelem miatt álljon bosszút.

Meg mi ez már, Ivánra és Evára haragszik, de mégis a feleségén csattan az ostor akivel úgy bánik, mint egy nemkívánatos agresszív kutyával. Kíváncsi lennék a lánya mit szólna hozzá, ha egyszer rajta kapná, hogy milyen módon beszél/bánik az anyjával.

Nem mellesleg, bár ez csak ízlés kérdése, mert mindkét színésznő szép, de szerintem a feleség egy fokkal szebb Evánál, szóval 20 év után nem tudom mit kell még így sóvárogni meg bosszúra vágyni.

Miró, Tóth, André és Baxa után hirtelen csak ilyen kicsinyes rajzfilmgonoszokat tudtak kitalálni? Mihálynál még rendben lett volna, ha nem ilyen hirtelen a semmiből változik 180 fokot a természete, de a végén már ott is kicsit eltúlozták. Most meg ez.

Mi lesz legközelebb, egy újabb gazdag alvilági előjön aki bosszút áll a Rozner és Dolinski családon, mert iskolás korukban Iván és Stano eléjük ült a színházi előadás alatt és nem láttak semmit. Vagy a büfében megvették előttük az utolsó szénsavas üdítőt....
6/10
napraforgó 2025 júl. 25. - 10:40:12 6/10
(564/1156)
Eva 16 éves volt, amikor kavart Karol Krammerrel, aki szintén 16-18 éves lehetett. Ahogy mondták, eltelt 20 év. Abszolút nem életszerű, hogy 20 év múlva még mindig bosszút forral egy régi, kamaszkori elutasításért. És szinte nem is Ivánra haragszik jobban, hanem Evára. És miért is? Mert a lány hitt az apjának és szakított a kamaszkori fiújával? Ez annyira gyerekes, hihetetlen, életszerűtlen. Ezt már rég ki kellett volna nőni.
Lulemi 2025 júl. 25. - 10:04:03
(563/1156)
Jurko hangja meg kritikán aluli. Nem kisgyerek hang.
Lulemi 2025 júl. 25. - 10:00:32 Előzmény napraforgó
(562/1156)
Hol ez, hol az, tiszta hülyék.
6/10
napraforgó 2025 júl. 24. - 20:07:00 6/10
(561/1156)
Vagacsova asszonyból hirtelen Pagacsova lett?
5/10
Záporeső9 2025 júl. 24. - 19:02:16 5/10
(560/1156)
Az addig rendben van, hogy egy borászatban van bor, és lehet inni. No, de ennyire? Minden alkalommal, minden szobában, konyhában? Nekem is szeget ütött a fejemben, hogy a fehér autó időközben megsötétült. Persze, engem ez sem lep meg. Krammert a bosszú élteti, de ahogy a feleségével bánik azt nagyon fájó látni.
Lulemi 2025 júl. 24. - 15:37:23 Előzmény napraforgó
(559/1156)
Ez nekem is feltűnt, hogy előbb világosat mondtak.
6/10
napraforgó 2025 júl. 24. - 14:46:47 6/10
(558/1156)
Ványáék korábban egy világos autót láttak megállni a baleset helyszínén, most meg hirtelen nagy sötét autó lett belőle? Hogy lett a fehérből fekete máról holnapra?
6/10
napraforgó 2025 júl. 24. - 14:40:15 6/10
(557/1156)
Elnéztem a borászat dolgozóit, akik örökké problémáznak, lázadoznak. Van köztük egy szakállas figura, aki bomlasztja a munkásokat. Én már rég kirúgtam volna.
Nekem fura, hogy már sokadszor összegyűlnek a pincében és rögtön előttük a borospohár, meg az üveg, isznak és nyavalyognak. Most épp az nem tetszik nekik, hogy havonta egyszer éjszakai műszakba kell menniük, háromszoros bérért. Hogy egyébként mit akartak, az nem derült ki....

Nem vagyok tisztában a borászkodás mibenlétével, de szerintem a szőlőművelés, meg a bor kezelése, palackozása nem egyenletes, folyamatos munka, hanem mindig az aktuális munkafolyamat határozza meg, hogy mit és mennyit kell dolgozni. Nyilván vannak időszakok, amikor kevesebb a tennivaló és van, amikor meg hirtelen túl sok.