törökbálint 2025 jún. 24. - 10:05:14 Előzmény napraforgó
(496/1156)
Nem, ő volt régebben is Miró. Egyébként az Első Köztársaság sorozatban is ő volt az egyik szinte főszereplö. Azóta is hiába várom, h jöjjön az új évad
6/10
napraforgó 2025 jún. 24. - 07:24:08 6/10
(495/1156)
Tegnap még ősz volt és szüreteltek, ma meg már hirtelen tavasz van. Hová lett a tél? És ha így rohan az idő, félévek eltelnek egyik napról a másikra, akkor a kisgyerekek miért nem nőnek ilyen rohamosan?

Rosszul látok, vagy Mirót is lecserélték? Sokkal magasabb, mint amire emlékszem.
6/10
napraforgó 2025 jún. 21. - 04:44:50 6/10 Előzmény Záporeső9
(494/1156)
Valahogy én is így gondolom. A túl sok szerző mindent összekavar. Szerintem kellene lennie egy valakinek, aki összefésüli a szálakat, de itt sajnos ilyen nincs.
Ingéből is hol rendes nőt csinálnak, hol szörnyeteget, hát ezt is nehéz követni. Most épp Oláh Tibort fogta ki, aki szintén épp elég gazdag. Jajj.
Zsigó, meg a fogyókúrája dupla jajj.
A Rozner szőlők mind a 4-5 munkása is jajj. Mert többet soha nem látunk. Még jó, hogy Ágneska és Králik most épp nem fordul elő. Laurától is viszketegséget kapok.
Nos, most Mihályból kapunk kis ízelítőt. Nekem magas, hogy neki valami francia befektetői vannak a felszín alatti vizekre. (És nem föld alatti, ahogy itt mondják!) És hirtelen belőle is kitört a pszichopata.
Vierával kapcsolatban egyetértek, valami, vagy valaki rákényszerítette arra, hogy besúgó legyen, mert erre magától nem képes egy normális ember. Márpedig Viera nem pszichopata, aki örülne más ember szenvedéseinek.
5/10
Záporeső9 2025 jún. 20. - 20:34:52 5/10 Előzmény napraforgó
(493/1156)
Szerintem nem Viera volt a besúgó. Majd valami módon ez kiderül. Mint ahogyan korábban is kritikaként megjegeztem, valószínűleg nem egy ember írta a forgatókönyvet. Azért is ejtenek ennyi hibát . Azzal is egyetértek, amit írtál Zsigóról, és a törvényekről .
6/10
napraforgó 2025 jún. 18. - 05:28:52 6/10
(492/1156)
Kezd nagyon fárasztani a sorozat. Most a Rozner földek eladása és a szőlőművelés megszüntetése André Simonett által.

Én biztos vagyok benne, hogy Szlovákiában van valami hasonló törvény arra, hogy a hagyományos szőlőbirtokokat nem lehet átminősíteni valami más célra. (Változtatási tilalom!) Tehát nem lehet belőlük építési terület. Vagyis ezeken a földeken nem lehet felhagyni a szőlőműveléssel.

Nekem az is magas, hogy Mihály a szőlőföldek alatti vízbázist akarja eladni külföldre. Ez hihetetlen. Ha egy vízbázist megfúrnak, azt tuti nem lehet külföldre levezetni. És azt sem igazán értem, hogy még ebben az esetben is miért ne lehetne a föld felszínén továbbra is mezőgazdasági, pl. szőlőművelést végezni.

Nálunk törvény szerint "a föld méhének kincsei" az állam tulajdonában vannak. Nagyon valószínű, hogy ez ugyanígy van a Szlovák köztársaságban is. Ami azt jelenti, hogy NEM LEHET a felszín alatti vizeket külföldre szállítani, eladni.

Fárasztó Zsigó hülye diétája is, az életmódváltás nem azt jelenti, hogy innentől csak legelni szabad. Na persze nem kell dugig enni magát az embernek, ahogy ő eddig tette.

Viera ügynökké tétele is borzasztó fogás az írók által. Én el tudom képzelni, hogy a családja kiirtása, vagy valamiféle megbüntetése nevében vették rá valamiféle árulásra. Remélem ez hamarosan kiderül, különben kettészakad a Rozner család.
6/10
napraforgó 2025 jún. 14. - 06:35:26 6/10
(491/1156)
Nem ismertem rá Zsigóra! hátrafésült barna haj, azt hittem egy idegen férfi ül az asztalnál.
Lulemi 2025 jún. 13. - 11:21:07
(490/1156)
Mindennel egyetértek. Hozzáteszem, Szlavo nemcsak pipogya, hanem hirtelen nagyképű is lett. Korábban olyan jófej volt Erikkel ellentétben, a munkásokkal, legalábbis ezt akarták kihangsúlyozni. Most meg miután jól kilustálkodta magát, nagy mellénnyel megjelenik a szőlőben, és "helyre teszi" a szegény fiút, aki nekik dolgozik, hogy vegye mindenki tudomásul, kicsoda ő, hogy ő a főnök, meg minden.
6/10
napraforgó 2025 jún. 13. - 09:31:37 6/10 Előzmény törökbálint
(489/1156)
Nem hiszem, hogy egy olyan dörzsölt maffiózó, mint amilyen Tibor volt és aki 15 éves kora óta nevelte Mihályt ne vette volna észre, hogy az unokaöccsével baj van, hogy pszichopata. Se a munkája során nem találkozott senkivel, aki erre rájött volna. Ez megint egy hajánál fogva előrángatott hülyeség.
6/10
napraforgó 2025 jún. 13. - 05:15:42 6/10 Előzmény Záporeső9
(488/1156)
Egyetértek. Olyan sok hülyeséget belekevernek, így már szinte élvezhetetlen. bevallom, én már néha belealszom egy -egy epizódba, annyira nem tud érdekelni.
Laura a teljesen nem megfelelő testalkatával hirtelen balerina lett, Petert is meghülyítik. Szlávo 40 évesen olyan gyámoltalan, mint egy kisgyerek, a két öregből meg bölcs öreg helyett, akik a család vénei, támaszai két idétlen hülye házasságmániás idiótát csináltak.
Zsigó meg az egész családja roppant fárasztó. Jajj és még csak félidőnél tartunk! még 4 és fél évad hátravan.
törökbálint 2025 jún. 12. - 22:24:04 Előzmény Záporeső9
(487/1156)
Jól gondoltad, h mindig lelkiismeretes és segítőkész lehet, mint orvos, de ez a személyiségének csak az egyik oldala. És ugye tudjuk, h ő kettős személyiségű, afféle Jekill/Hyde figura, a másik oldala pedig egy gátlástalan, hatalommániás megszállotté, akinek egy élet kioltása sem jelent semmit a céljai megvalósitása érdekében. És nem kellett ennek az egyetemen kiderülnie, hiszen egy pszichopata, főleg ha szuperintelligens is ezt remekül el tudja titkolni, és nehezen, de vissza is tudja fogni magát bizonyos megnyilvánulásoktól, amik gyanút kelthetnek vele szemben.
5/10
Záporeső9 2025 jún. 12. - 21:25:24 5/10 Előzmény törökbálint
(486/1156)
Én másképpen láttam. Úgy gondoltam, hogy segítőszándékú , jó lélek lehet, aki ennyire segíteni akar a gyógyszerésznek. Persze, így utólag az is elgondolkodtató, hogy miképpen lehetett ilyen jó idegsebész. Azért egy pszichopata alkatot kiszúrtak volna az egyetemen a társai, tanárai is. Valami itt nem stimmel.
5/10
Záporeső9 2025 jún. 12. - 21:22:07 5/10
(485/1156)
Miro volt a besúgó, úgy tudom. Megint kevernek- kavarnak. Ezért nem jó ez a sok évad. Már nem tudnak mit kitalálni, nyújtják. Közben meg összekevernek dolgokat. Az a régi fotó, hogy felzaklatta Ritát, aki megint a régi, utálatos arcot hozza. Zsigó is olyan orvos, akihez biztosan nem mennék receptért sem. Nem hiszem, hogy nem lehetett volna ebből a sorozatból valami szépet és komolyat kihozni. Telerakták idétlenséggel. Már csak az kell, hogy Baxa is feltámadjon.
6/10
napraforgó 2025 jún. 11. - 05:35:52 6/10
(484/1156)
Ez a Nina miért nem megy már a Martinja után, mi a fenét nyüzsög még Vinnában? Szlávó meg a nyavalyás kis náthájával még mindig az ágyban haldoklik, mikor neki rég a szőlőben kéne irányítani a szüretet és mindent ami ezzel összefügg.
Laura meg hirtelen balerinává változott, holott azelőtt sohasem tanult balettozni. Ááááá!
Szegény Vierából meg hirtelen besúgót csináltak, jajj.
törökbálint 2025 jún. 10. - 12:18:18
(483/1156)
Hetekkel ezelőtt megmondtam, hogy ő ölte meg a szüleit. Már kb a második szinrelépésekor /nem orvosi minőségében/ érződött hogy bár nagyon intelligens, ugyanakkor egy zűrös valaki lehet, nem sokkal később pedig az is, hogy egy totál pszichopata . És ez nem a régi liftes sztori bejátszása volt, hanem egy attól független jelenet, már nem emlékszem melyik.
6/10
napraforgó 2025 jún. 09. - 17:46:44 6/10
(482/1156)
Nem tudom, ki hogy van vele, de engem nagyon idegesít nagyi kerítőnői mesterkedése. Ráadásul Zsurzs Kati szinkronja is külön idegesít, annyira mesterkélt.

Én egy percig sem hiszem Mihály mesterkedését, miszerint a nagybátyja ölette meg a szüleit. Szerintem csak takarózik Tibor nevével, hogy elterelje magáról a gyanút.
6/10
napraforgó 2025 jún. 07. - 16:31:49 6/10 Előzmény Záporeső9
(481/1156)
Zsigó jellemén már annyiszor változtattak. Úgy ismertük meg, mint egy szexéhes szatírt, aki a kórházi nővér Dorotkát üldözi és mindenáron le akarja fektetni. Dorka végül ezért fel is mondott és a körzeti orvos Martin mellett lett nővér. Aztán Zsigó hirtelen bárány lett és a Marikából Salomévá avanzsált 20 év után felbukkanó felesége mellett kiderült, hogy 20 éve nem is volt más nő az életében.
Aztán hirtelen kiderült, hogy kamaszkora óta szerelmes Violába és szívesen lett volna a gyereke apja. Megvolt az esküvő, Zsigó hirtelen apucivá vált és mellesleg papuccsá, aki mindenfélét igyekszik eltitkolni Viola elől. És ebben nagy barátja a másik papucs, Igor.
Vajon miket fognak még kitalálni?
5/10
Záporeső9 2025 jún. 07. - 13:33:44 5/10
(480/1156)
nagy-tudású - akart lenni
5/10
Záporeső9 2025 jún. 07. - 11:17:48 5/10 Előzmény napraforgó
(479/1156)
Valóban túl sok! Néha úgy viselkednek mint a fogyatékosok. ( nagyanyó is) Azt sem értem miért kellett a jó, négytudású, kedves és segítőkész orvosból pszichopatát csinálni. Vajon még mit találnak ki?
6/10
napraforgó 2025 jún. 07. - 06:23:14 6/10 Előzmény Záporeső9
(478/1156)
Én is erre gondoltam. Erik a lelkére köti, hogy hallgasson, erre nekimegy Oláh Tibornak a vendéglőben a fejére olvassa a "bűneit", aztán meg kitálal mindent Mihálynak, aki csak úgy betört a házba. Apropó, ott miért nem zárják be a lakásokat legalább éjszakára?

Zsigó és a családja már megint túl sok.
5/10
Záporeső9 2025 jún. 06. - 19:48:24 5/10
(477/1156)
Ez a Nina ... jaj, de lotyogós! Első látásra képes elmondani azt, ami az életét is veszélyezteti - Mihálynak