10/10
tametta 2012 szept. 04. - 17:29:11 10/10
(870/1150)
Helló!
Az in.ex-en van Bosszúállók játék és erre a kérdésre nem tudok válaszolni, sajnos nem emlékszem már...
Hol találkozik elõször Vasember és Amerika kapitány?
a/ egy SHIELD bázison
b/ a Stark toronyban
c/ Németországban

Nekem a B válasz rémlik, de nem 100%.
Köszi! :)))
8/10
offtopic
Rahar 2012 szept. 03. - 09:04:07 8/10
(869/1150)
"Loki Sólyomszemet áthozta az oldalára és õ elmondott mindent a hõsökrõl neki.
Fekete özvegy orosz titkos kém eléggé kiképzett harcos. Már kis gyerek kora óta képzik.
Batman és Macskanõ nem Marvel-es."
Köszönöm az információkat, kettõ hasznos, el is fogadom, a harmadik hülyeség. Méghogy kisgyerek óta képzik azért képes a fizika törvényeivel ellentétes, meg nem valósítható cselekedetek kivitelezésére. Gondolom te hosszabb távon nem jártál még semmiféle emberi testet fejlesztõ képzésre, például jet kun do, kali, wing tsung, stb.
Természetesen tudom, hogy ez egy képregénybõl készült mesefilm, ne keressek benne logikát, de engem mégis zavart, a megmagyarázó szöveg pedig még jobban. Ezt nem vitaindítónak szántam.
8/10
pb69 2012 szept. 01. - 15:20:28 8/10
(868/1150)
Mûködne, mint komolyabb hangvételû, több részes egyenként min. 2,5 órás film. Azzal egyetértek, hogy ilyen körülmények között egy hatalmas epic történetet lehetne felépíteni, tele fordulatokkal, erkölcsi, morális és filozófiai kérdések boncolgatásával. Lehetne is belõle egy SW-hez vagy X-Menhez hasonló szupersorozat.
Viszont egy Hulk, Vasember, Thor, Pókermber, ill. az egész Avengers mizéria egy teljesen más mederben zajló popcorn széria. Nagyon más a két mûfaj. Össze lehetett rámolni õket igazán koncepció nélkül, hogy csépeljék egymást keresztbe, oda-vissza.
Például bejönnének a mutánsok és megszakadna ez a klasszikus jó kontra rossz felfogás, ami az elõbb sorolt filmeket jellemzi. Az egyébként is rendkívül nehézkes x-menes ambivalencia még tovább bonyolódna.
Szóval egy ekkora koncepciót vagy kidolgoznak igényesen, úgy, hogy mindenkinek megvan benne a domináns szerepe, minden gondolat, ideológia és értékrend kifejtésre kerül, vagy hagyják az egészet a francba, mert csak egy összecsapott, igénytelen, kaotikus, szenzációhajhász fos lesz belõle.
Pl. 1-2 új hõs felvillantására tökéletesen alkalmas lehet az új rész, akik majd késõbb kapnak mondjuk saját filmet.
Félreértés ne essék, én is nagyon szeretnék egy Logant vagy Vasembert egy filmben látni. Mégis kb. olyan ez, mint ahogy jó lenne egy Yoda mestert, Jigsawt és egy Stiflert is együtt szerepeltetni, csak épp semmi komoly nem sülne ki belõle.
10/10
KurtWagner 2012 szept. 01. - 14:38:12 10/10
(867/1150)
"Azért kemény lenne minden Marvel hõst egybetuszkolni egy filmbe. Pl. az X-men szerepét egyáltalán nem tudnám elképzelni. Az egésznek a filozófiája (mutáns vs ember, ill. idealista naiv jó mutáns vs realista racionalista rossz mutáns) vhogy nem passzolna ebbe a "céltalan" csapongós küzdelembe."

Azért mûködne. Mint írtad mutáns vs. ember, és a szuperhõsök emberek, akik ráadásul valamilyen szinten elfogadott emberek lásd a népszerû Vasembert, egy ilyen konfliktus a két csapat között (pl most van egy hullámzó színvonalú, de õszeségében nekem tetszõ Avengers vs. X-men a képregényekben - ami az elõzõ hszm-re reagálva, olyan sok hõst mozgat, hogy 12 rész ide vagy oda, csak spin-off-okkal mûködik a sztori) elég komoly történet lehetne. Pl. az új X-men, ami az elsõk folytatása,alcíme az, hogy Jövendõ múlt napjai, ami lehet, hogy egy igen komoly összekötés lesz a két sorozat között (úgye rebesgetik, hogy az elsõk az eredeti triólógia elõzménye), lehet, hogy több régi karakter (Wolverine, Storm, Rogue) akár fel is bukkanhat ebben a filmben és nem csak egy cameo erejéig, mivel egyszerre játszódik a jelenben (legalább is a képregényben), ami ugyebár nekünk a múlt és a jövõben, ami számunkra a jelen. A történet lényege egyébként annyi, hogy a múltban történik valami, minek hatására bevezetik a mutáns regisztrációs törvényt, minek következtében a mutánsokat üldözik és koncentrációs táborokba zárják az USÁ-ban (erre volt is utalás a 3-ban, mikor a harci teremben valami nagy robot ellen harcolnak a egy lerombolt városban). Egy ilyen konfliktusban pl. a népszerû és hazafias, ugyanakkor szabadságszeretõ Amerika kapítány hol állna. betartatná a tõrvényt, amit a hazája hozott éás rossz, vagy harcolna a saját hazája ellen. Mûködne.
Amúgy sok tag miatt szintén lehetséges bestia, Rozsomák, Vihar volt Avengers tag, sõt két karaktert, aki még nem szerepelt filmben ás állítólag a jogai az X-mennél vannak, de az egyik producer már utalt rá, hogy minden lehetséges és fõleg Avengers tag - Skarlát boszorkány és Higanyszál - Magneto gyerekei. Bár ennek nem feltétlenül kell kiderülnie a filmbõl.
10/10
KurtWagner 2012 szept. 01. - 14:00:10 10/10
(866/1150)
A film halála lenne ennyi hõs. Tök mindegy, hogy csak harcolni jönnének, de azért beletenni egy karaktert, fõleg egy híresebb, akár önálló filmmel rendelkezõ karaktert, hogy kielégítsük a rajongók vágyait, kész öngyilkosság lenne (egy adaptációt kétféle képen lehet tönkretenni, vagy ha nem törõdünk a rajongókkal vagy ha túlságosan rájuk építünk). Gondold el Hugh Jackman, Robert Downey Jr., Scarlett Johanson, Chris Evans, Andrew Garfield, Halle Berry stb. nem lenne akkora nyeresége a filmnek, ami ezeknek a sztároknak a sztárgázsíját visszahozná. Még nem beszéltünk az Ant-man fõszereplõjérõl, Dr. Strangerõl, Ezüst Útazóról, akik önálló fõszereplõként (fõleg ha ismertebb színész kapja a szerepet) szintén baromi sok pénzt felemésztene és csak azért, hogy pár percre a semmiért feltûnjenek. Képregényben sem mindig mûködnek a sok szereplõk: az Infinity Gauntlet 6 részes és egy rész dupla hosszú és van hõs, aki ha nem lenne ott akkor se vennéd észre a hiányát, azért meg filmbe beletenni pláne hülyeség. Az Istenek, meg mindenható teremtmények a képregényben csak azért tûnnek fel egy képkocka erejéig, hogy "elpusztuljanak", ezért a filmben egy Anthonny Hopkins alakította Odinra végképp nincs szükség. Azt el tudnám fogadni, ha lennének keresztbe utalások, meg kapcsolódási pontok, esetleg tagcserék (az Avengersnek hivatalos kormányrendelet szerint lásd a filmben az árnyékban ülõ titokzatos idegeneket, ami valószínûleg a szuperlényekkel foglalkozó kormányszervezet lesz, aminek nem mellesleg Valeri Cooper is a tagja, akinek inkább az X-menhez jobban mondva egyik társcsapatához az X-faktorhoz van sok köze, csak 6 aktív tagja lehet egyszerre, és ugyanennyi tartalék, ha valamelyik aktív nem ér rá). Pl. Dr. Strange-et inkább egy késõbbi önálló Defenders moziban tudnám elképzelni, aminek tagja volt többek között Hulk és Ezüst Utazó is + Valkyre, aki szintén Asgardi, mint Thor és Bestia, Jégember és Angyal az X-menbõl. El tudnék képzelni egy F4-et Rozsomákkal, Hulkkal, Pókemberrel és Szellemlovassal, mert volt egy három részes történet, ahol az eredeti csapat bajba került és õk siettek a segítségükre ezzel egy ideig átvéve a helyüket st. de ennél több igazán nem kell.
8/10
offtopic
_Freddy_ 2012 szept. 01. - 12:15:34 8/10
(865/1150)
amúgy meg a jogok miatt ez nem lehetséges...és nem lenne jó a film ha ilyen sokan lennének benne...olvass vissza egy kicsit, hogy voltak így is gondok...
8/10
offtopic
_Freddy_ 2012 szept. 01. - 12:09:14 8/10
(864/1150)
Union Jack nem a Kapitány 1-be volt? xDDD õ tuti nem lesz benne...
8/10
pb69 2012 szept. 01. - 11:18:10 8/10
(863/1150)
SPOILER!
Fekete Özvegy kiszabadulásában nem is maga a harci jelenetek eltúlzottsága volt a fõ gond, hanem maga az egész szituáció. Az a bugyuta telefonálgatás elég színvonaltalan volt, épp ezért szerintem ez egy szimpla gag volt a film elején, olyasmi, mint a késõbbi poénok.
Ezért is írtam korábban, hogy ennél a filmnél már-már felesleges a logikát vagy értelmet keresni. Annyira a szórakoztatás a fõ szempont, hogy ha sokak szerint szórakoztató egy hûtõszekrénnyel a hátadon harcolni, akkor a következõ jelenetben úgy fog harcolni mondjuk Thor.
SPOILER VÉGE!

Azért kemény lenne minden Marvel hõst egybetuszkolni egy filmbe. Pl. az X-men szerepét egyáltalán nem tudnám elképzelni. Az egésznek a filozófiája (mutáns vs ember, ill. idealista naiv jó mutáns vs realista racionalista rossz mutáns) vhogy nem passzolna ebbe a "céltalan" csapongós küzdelembe. Ráadásul már eleve csak a mutánsok vannak vagy 10-en (a legfontosabbakat számolva is). Azért az nagyon gáz lenne, ha betennének mondjuk párat, aztán annyi.
8/10
Rahar 2012 szept. 01. - 10:41:40 8/10
(862/1150)
Amikor hozzászólást írtam az Amerika kapitány címû filmhez belém is kötött néhány rajongó. Valószínûleg ez most nem fog megtörténni, mert néhány idióta jelenettõl eltekintve tetszik az alkotás. Gyönyörû képi megvalósítás, jó alaptörténet és cselekményvezetés jellemzi. Végig lekötött. Még kisgyerek koromban gondoltam, hogy de jó lenne ha végre igényes meséket csinálnának, úgy gondolom, hogy ezzel a filmmel végre megvalósult az elsõ ilyen termék.
Ami nem tetszett:
***SPOILER***
A film elején Scarlett Johansson vallatása és a a kiszabadulása számomra rendkívül hiteltelen és gyerekes, az nem kellett volna bele a filmbe. Ugyanez a hölgyemény a film vége felé egy repülõ szerkezetrõl leugrik, gurul egyet az egyik tetõn és már fel is pattan, pedig tudtommal testfelépítése egy átlagos emberé. Egyébként a vallatásos részt miért nem lehetett szinkronizálni?
Sólyomszem oda sem néz és hátrafelé kilõ egy repülõ eszközt, szerencsére csak egyszer volt ilyen vagy én nem vettem észre ha több volt.
A hõsök nagy része ismerte egymást, de honnan? Például amikor Loki találkozik Amerika kapitánnyal közli vele, hogy a jégbe fagyott ember felébredt, de a többi hõs között is többször voltak ilyen megjegyzések.
Viszont a Vasember Legolas-os megjegyzése nagyon jó volt.
***SPOILER VÉGE***
Öröm volt nézni ezt a gyönyörû képi világú alkotást. Nem vagyok marvel rajongó, csak láttam néhány képregényt, de ez messze igényesebb, mint azok (tudom, hogy a képregényeket igencsak régen kezdték rajzolni és a karastereken sem változtattak ez miatt, ezért nem szépek, mint eme idei alkotásban). Már csak azt szeretném tudni, hogy idõvel az összes marvel karakter egy világban lesz majd, tehát x-men-esek, pókember, batman, daradevil, meg még mit tudom én milyen manok és nõk, mint például a macskanõ?
8/10
idõjós1010 2012 aug. 31. - 22:39:07 8/10
(861/1150)
Az állandóan szerelmes Pókember figurája nagyon kevés lenne ebbe a filmbe.
9/10
bulletproof90 2012 aug. 31. - 15:51:30 9/10
(860/1150)
szégyen, nem szégyen, én most (amikor megvettem BluRay-en) láttam elõször a filmet. Mindenki odavan érte gondoltam nekem is látnom kell. Amúgy is szeretem a szuperhõsös mozikat :P Downey Jr. nagyon ottvan, ha nem is annyira de általánosságba fordulatos a film. Nem mellesleg a vizuális effektek is taroltak. Kinek kell tûzijáték.. berakom a bosszúállókat az csinál görögtüzet :D
9/10
8/10
idõjós1010 2012 aug. 31. - 10:02:32 8/10
(859/1150)
Képregényfiguraként úgy tûnik mindenható volt, de kérdés hogy a filmben mekkora erõt kap majd. Szerintem a képeken láthatóhoz hasonlót biztosan nem, mert akkor nem volna legyõzhetõ.
9/10
ropogós 2012 aug. 30. - 21:58:44 9/10
(858/1150)
Kicsit vicces, kicsit bugyuta, de mindenképp élvezhetõ, és bitang látványos!
8/10
idõjós1010 2012 aug. 30. - 08:16:30 8/10
(857/1150)
Mostmár csak egyetlen kérdésem maradt: Thanos-t honnan ismerhetjük ?
Amúgy minden érthetõ. köszi.
10/10
zsu-zsu 2012 aug. 29. - 17:33:02 10/10
(856/1150)
Nagyon tetszett a film:) Elõtte végignéztem az összes szuperhõs történetét, így teljes volt az élmény.
Már a Thor-ban is Loki volt a nagy kedvencem, és ez így is maradt:D Valami zseniálisan játszik Tom Hiddleston. És milyen dolog az, hogy itt az õ neve nincs kiemelve? Mégis csak õ a fõellenség:D A poénokat imádtam, a látvány is remek. Végig izgalmas és érdekes film, órák kellettek utána, hogy lenyugodjak:DD Nagy élmény.
5/10
BedeKrisz 2012 aug. 29. - 16:06:09 5/10
(855/1150)
A film DVD-n a jobb helyeken már kapható, sõt néhány helyen akciósan 2000 forintért!
10/10
Sabyna 2012 aug. 29. - 15:12:43 10/10
(854/1150)
Augusztus 31-tõl már kapható DVD-n a film az Auchan áruházakban! Legalábbis az akciós újságjuk szerint...
Gondoltam, szólok! :)
10/10
ChristiNANA 2012 aug. 29. - 11:07:01 10/10
(853/1150)
Annak ellenére, hogy nem szeretem a szuperhõsös filmeket, ez kifejezetten tetszett! :)) Tony Stark beszólásain jókat mosolyogtam, meg amikor ***SPOILER*** Hulk néz egy nagyot mikor Loki beszól neki, aztán Hulk hozzávágja párszor a földhöz és azt mondja: "Hetyke félistenke!" ***SPOILER*** Õszintén szólva, én még se a Vasembert, se az Amerika kapitányt, se a Hulk filmeket nem láttam még, de azt hiszem összehozok egy szuperhõsfilm-maratont! :DD A stáblista után lévõ kisfilmen is csak mosolyogtam, pedig senki nem szólalt meg... :DD Nagyon eltalálták ezt a filmet, 10/10!!!!! :))
10/10
Rent25 2012 aug. 29. - 08:02:47 10/10
(852/1150)
Ebben a fimben sem csalódtam. Hûen követi elõdeit. Egyre jobban tetszenek ezek a képregény adaptációk. Kétségtelenül Amerika kapitány és Vasember állt a középpontban. Tony Stark beszólásaitól dobok egy hátast. Mar Rufallo, mint Hulk nem hittem volna, hogy ilyen ütõs lesz. Még a végén kedvet kapok a Hulk filmekhez, amiket eddig még nem láttam. A verekedõs jelenetek lenyûgözõek, mint mindig. Egyszóval nálam 100%-os lett a film.
Értékelésem: 10/10
8/10
idõjós1010 2012 aug. 29. - 01:08:10 8/10
(851/1150)
Hát sokat nem agyaltak azon hogy mégis hogyan hozzák össze ezt a szupercsapatot. Ilyen téren ez kegyetlenül össze lett csapva. Viszont látványos lett, abban nem is volt hiba. SPOILER Amúgy a vége cím után nem a pokolfajzat vigyorgott vissza ránk ? Ja és még pár kérdés: Hulk mér rontott neki az ügynökcsajnak (Maria Hill), és hogyan kapcsolódott Loki terveibe Bruce Banner ? No meg hogy van az hogy Loki egyszer szilárdan fogható, csépelhetõ, püfölhetõ, máskor meg áttetszõ mint egy szellem, vagy hologram ? Mért hagyta magát egyáltalán elkapni ? No meg hogy van az hogy Loki le lett lõve azzal a kísérleti fegyverrel vagy mivel, amit az autogramos pasas szegezett rá, aztán valahogy késõbb a palit életben hagyva lelépett ?