Téma: Bugonia

6/10
Jack Milhouse aug. 29. 13:20:18 6/10 Előzmény Ahoj poplacsek
(41/41)
Ez esetben valóban lemaradt, de csak a legutóbbi bejegyzésemről. Előtte már írtam véleményt és ott nem maradt le. :o)

Ha egy rész lett volna a Mesék a kriptából vagy a Szürkületi zóna-nak egy kis 40 perces jópofa “etűdje” lett volna ,de egy egész estés filmhez ez kevés.

Oscar jelölések, na ne már.. Amikor D. Sutherland S. Buscemi vagy A. Badakmenti a Twun Peaks és a Kék bársony stb. zeneszerzője még jelölést sem kapott életében. A Twin Peaks zenéjére vagy Donald Stherland munkáira emlékezni fognak 100 év múlva is. Ez a film meg egy év múlva az online videotéka legalsó polcán lesz megtalálható.

És egy ponttal fel is pontoztam a korábbi véleményemhez képest. Mert a Hailmary küldetés és a Leleplezés napja, nagy költségvetésű de még gyengébb filmek. Az előbbi egy kedves családi film gyerekeknek. Ez utóbbi pedig egy autós üldözés. Sok pénzből is lehet gyenge filmet készíteni.

Úgyhogy ezek fényében és körülbelül fél év múlva -amikor a tévében heti ötször leadják- a nosztalgia faktor miatt fel fogom pontozni. Majd írok róla bejegyzést... szerintem. :o)
9/10
Ahoj poplacsek aug. 28. 21:36:14 9/10 Előzmény Jack Milhouse
(40/41)
azt kihagytad, hogy szerinted
10/10
mákviráglány aug. 28. 18:34:04 10/10
(39/41)
Fergeteges
6/10
Jack Milhouse aug. 03. 01:12:57 6/10
(38/41)
Az a baj hogy én értem hogy szerintetek miért jó ez a film(azzal a részével nincs is semmi baj), de ti nem fogjátok soha megérteni, hogy miért nem az,

Persze ehhez annak lehet köze, hogy 50 éves múltam és elolvastam ebben a témában egy tucat könyvet és novellát. Mindegyik jobb volt.

pl. Stanisław Lem: Szénanátha

10/10
holl júl. 13. 07:04:04 10/10
(37/41)
Nagyon tetszett. Visszaadja a Szegény párák szenzációs színvonalát egy teljesen más érában. A színészek zseniálisak. A férfi főszereplő Jesse Plemons talán eddigi legjobb alakítása. Az alapsztori hátborzongató, elképesztő, de mégis életszerű is lehet sajnos ebben a mai őrült konteo hívőkkel teli világban. Toronymagasan kiemelkedő alkotás.
1/10
tesz-vesz ápr. 06. 11:09:27 1/10 Előzmény joskapistike
(36/41)
így van , meg kéne nézniük a filmet a céges- és politikai pszichopatáknak, és már mindjárt változtatnának a hozzáállásukon. ha másért nem, akkor azért, mert különben lenyírhatják a hajukat az idegenek. és ki akarná hogy elrabolják őket,ahogy a fikciós színvonaltalan filmben történt? tanulság: vissza kell venni a céges profitból, hiába rúg ki a cégvezetés és szigorúbb környezetvédelmi előírásokat kell bevezetni (hiába lesz kevesebb a kampánypénz, és hiába bukják el a választást emiatt), és akár globálisan is szigorúbb kvótákat kell bevezetni, akár háborúk kockáztatása árán is. nagyon jól megmutatja a film, hogy mit kéne csinálni. nagyon részletes, vagy inkább kezdetleges és primitív film egy drogos görögtől?
1/10
tesz-vesz ápr. 06. 10:57:14 1/10 Előzmény Zimka
(35/41)
micsoda poén volt az! hatalmas! zseniális utalás a kihaló dinókra! elképesztő! bárcsak nekem jutott volna eszembe, nem itt tartanék
1/10
tesz-vesz ápr. 06. 10:52:45 1/10 Előzmény gyereamozibabe
(34/41)
elbizonytalanított a vége? :D

még szerencse hogy a szekrény túlélte a robbantást.

1/10
tesz-vesz ápr. 06. 10:50:45 1/10
(33/41)
Ettől a görögtől nem nézek több filmet, ha nem lenne reddit, akkor mondhatnám, hogy egyre idegesítőbb, hogy ahogy öregszik az ember, mindenki kretén lesz körülötte, lásd az idei oscart is. A redditen meg a hvg-n legalább összefutok értelmes emberekkel.

Sajnos magyar szinkronnal néztem, így nem tűnt ki a színészi játék, de borzalmas film története is. Borzalmasan unalmas. Fel van hype-olva, a sok reklám miatt sokan akarják megnézni. Száz hasonló is van, semmi értelme, alapból zavar, hogy akkor lesz vége egy filmnek, amikor kezd érdekes lenni, nyilván nincs elég intelligencia megírni a történetet rendesen. Mit csinált Jesse-vel a rendőr gyerekkorában?
Mondjuk, ha már ilyen okos a csaj, tudhatná, hogy miért olyan fontosak a méhek. Emma a La La Landben mintha még tudta használni az arcát mimikákra, most már annyira fel van töltve, hogy az arca nagyrészét már nem is tudja használni.
7/10
sexykex márc. 19. 21:18:03 7/10
(32/41)
Végre megoldódott a rejtély. A dínók kihalását az andromédiaiak okozták, ráadásul ők a mi isteneink. Csakhogy velünk már a jó Öreg Isten se bírt, mit kezdhetne velünk ez az új? A méhekkel esetleg igen. Megutáltathatná velük a szorgos munkát – azt, amit mi már régen megutáltunk. Nem lenne kaja? Ugyan már, ennénk rovarokat és férgeket. (Rengeteg féreg él itt a Földön, kitartana egy darabig. Amíg robotméhet nem barkácsolunk.) Ej, nem könnyű velünk!
De, picit elkanyarodtam a témától, amit ez Lanthimos gyerek kijelölt számunkra. (Nem új téma, remek téma, csak régi.) Miszerint egy kiművelt szalaggyári munkás rádöbben, hogy idegenek babrálják a Földet. Nem ám a sok milliárd hibbant sorstársa – á, dehogy – hanem alienek. Elhatározza, hogy beszél ám velük! És a film végén minden megoldódik! Én csípem ezt a nem könnyű eset fickót – nem, nem Teddyt – hanem Lanthimost. Ezért hét.
7/10
jega.janos@gmail.com febr. 10. 06:40:45 7/10
(31/41)
A vége qva jó
10/10
Zimka febr. 09. 14:19:38 10/10 Előzmény Jack Milhouse
(30/41)
..........lehet, hogy csak nem abban a hangulatban kaptad el........mert vagyok néha Én is úgy, hogy nem jön be azon az estén.........de hát az izlések és a pofonok tipikus eset is lehet........nekem NAGYON tetszett!!!
9/10
TheOldMan febr. 09. 12:01:08 9/10
(29/41)
Az a baj, hogy erről a filmről nem lehet beszélgetni spoiler nélkül. Mivel nem akarom elrontani senkinek sem a szórakozását, csak az osztályzatom adom : 9/10, bár lehet 10/10 lesz, csak még emésztenem kell.
Annyit azért leírhatok, hogy ezt mindenkinek látnia kell !
8/10
gyereamozibabe febr. 04. 23:03:32 8/10
(28/41)
8/10. Bejött. Lassú film, de a végére lesz némi húsdarálás. Az utolsó képkockák (és a zene) nagyon tetszett. Három színész, három különböző karakter, zsenik voltak a saját szerepükben.
Pici SPOILER: Azt hittem tudom a végét, de ügyesen elbizonytalanított.
6/10
Jack Milhouse febr. 02. 02:15:59 6/10
(27/41)

Ez a film nem sci-fi és legkevésbé vígjáték. Ez egy sima dráma csak úgy nehéz eladni.

Zavaros és felesleges a rendőr, mind a vele való gyerekkori (?) kapcsolata és nincs is köze a sztori alakuláshoz. A retardált uncsi tesónak se sok értelme van. Mivel történethez nem ad semmit se a karakter, se az a tény, hogy fogyatékos.

Gondolom ezeket mind a (drámai) hangulat megteremtése miatt tették bele. (Meg hogy ne csak két ember játsszon a filmben.) Hát nyomasztó is volt de nem a jó értelemben :o) .

Az amúgy szépen kibontott történtnek a csattanója csak 80as IQ alatt csattan, felette inkább csak úgy csordogál.

Sajnos túl nagy elvárásokkal indultam a pozitív kritikák miatt.

Szerintem pocsék volt.

10/10
aikonl jan. 28. 21:13:51 10/10
(26/41)
Lantimos egyik legnézhetőbb filmje, a szokásos minőséget hozva. A történet aktuálisabb nem is lehetne. Bravo!
9/10
Ahoj poplacsek jan. 22. 18:59:50 9/10 Előzmény rusznyák
(25/41)
ha egy mondatban kell összefoglalni, a film arról szól, hogy az emberiség megérett a pusztulásra és ezt a qanon alucsákós trash két példányának cselekedetén keresztül meséli el
8/10
rusznyák jan. 22. 07:44:15 8/10
(24/41)
Nekem tetszett, végig érdekes maradt, néhol talán túl sok volt az erőszak, de ez a történet funkcionális része volt. Abszurd, fekete humorral megszórt, a zöld vonal másodlagos. Leginkább sci-fi környezetben játszódó pszichothrillernek mondanám, ha egy kategóriába kellene besorolni, amit persze nem kell...
9/10
Ahoj poplacsek jan. 20. 20:21:39 9/10 Előzmény Cron
(23/41)
remake, nem másolat
10/10
Zimka jan. 16. 12:10:33 10/10 Előzmény jetset
(22/41)
amúgy..........éKtelen baromság.......:((( aláhúzva magyarból!!