nemfelhasználónév 2011 okt. 20. - 00:35:19
(112/132)
Egyetértek azzal, hogy két -szerintem bölcsészvégzettségû- okoskodó félcmunkája. Ugyanaz volt az érzésem, mint Önnek / neked.
Az megint más kérdés, hogy amit akkor elkövettek Biszkuék... Felfordul az ember gyomra.
De megvannak az utódaik, õk vannak most kormányon. A filmben megszólaltaott Pozsgay is a Fidesznél díszeleg.
dantonb 2011 okt. 20. - 00:29:45
(111/132)
Jól beszoptad ezt az IMF elnyomatásos szöveget ,gondolom a bankokat is utálod,és a bankárkormányt is bevetted,miközben Csányi et úr ma jó bankár, a többi meg gonosz.
dantonb 2011 okt. 20. - 00:27:23 Előzmény greghouse
(110/132)
Mér áltál le a felsorolással? :Martony,Járay,Pozsgai, Szürös,Kövér L.(MSZMP munkatárs ) Orbán(Kisz titkár) ma is ott vannak...
Mellesleg a film egy bárgyú fércmunka,két hülyegyerek felszínes ismeretekkel vitázik egy nálánál értelmesebb emberrel.
Emlékszem az Antall kormány idejében is ,amikor szar volt a helyzet elõvette Pálffy G. a Tvben 56-ot meg a Köztársaság téri katakombák sztoriját.Apropos a jobboldali kormánynak már a köztársaság is büdös ,hogy meg kellett változatni a tér nevét?
aggodalmas 2011 okt. 19. - 23:55:05
(109/132)
Ezzel egyet is érthetnénk, ha nem egy folyamatosan változó globális erõtérben lennénk snecik, ugye...

Persze szembe is mehetünk a fõsodorral, de legalább próbáljuk meg diplomatikusan. És ebben teljesít kétségbeejtõen szánalmasan pártunk és kormányunk vezérlõtábornoka (már csak a militáns retorika miatt is – mert "háborúban állunk" ezzel-azzal, bár szerintem csak hadilábon ;-) amikor amúgy "gyere-kija-hóra" stílusban beszólogat világszerte.

Ezzel megint nem lenne semmi bajom (nem mindenkinek volt gyerekszobája, vagy, ha volt is, lehet ló nézett be az ablakon) HA nem a MI bõrünkre menne a "játék..." És nem lehet a végtelenségig azzal takarózni, hogy dehát a zemberek erre hatalmaztak fel! Vagy ki tudja, Abszurdisztánban minden lehetséges – és persze annak az ellenkezõje is. ;-/

Ps. A PORT profiladatlapnak kb. annyi értelme van, mint a legtöbb önbevallós kérdõívnek... ;-)
greghouse 2011 okt. 19. - 23:29:06 Előzmény aggodalmas
(108/132)
Mint azt tudjuk, az "internetben az a jó, hogy nem tudod, hogy a saját vadászkutyád van a vonal másik végén". Te vagy nõ vagy vagy nem, vagy külföldön élsz vagy nem (szerintem nem), vagy annyi idõs vagy vagy nem, nem érdekes.
Csak egy kérésem van, a honlapodat megnézve.
Ha véletlen tényleg külhonban, Ámerikában itt ott stb. élsz, ne onnét osztogasd az észt ide.
Én a Római Pápa elõtt nem azért hajolnék meg katolikusként, mert hatalma van, hanem mert az erkölcsöm ezt mondaná. De nincs az az erkölcs, ami miatt az amerikai vagy kanadai nagykövet, vagy az IMF vagy bármilyen bank elõtt meg kell hajolni. Gazdasági érdek van, de az nem erkölcs. Sajnos. Jó lenne, ha nem kevernék ezt össze.
És fõleg qrvára jó lenne, ha nem külföldrõl utasítgatnának, hogy mi itthon nekünk a jó.
Nem kell még egy Moszkva, akármi is legyen a neve.
greghouse 2011 okt. 19. - 23:23:19
(107/132)
Komolyan szólva, én Viktorra szavaztam, bár nem tartozik senkire. De ezt elqrták. Valaki egyszer azt mondta, hogy minden csak idõzítés kérdése. Nos, ez a fajta számonkérés pontosan az. Nagyon rosszul lett idõzítve. Én vállalom hogy jobboldali vagyok, de most ez egy abszolút figyelemelterelés a gazdasági gondokról, hogy néhány szerencsétlen öreget elõveszünk, õket kilencvenben kellett volna, vagy most hagyni minimálnyugdíjon. Nehogy már a Lehet Meleg a Politikának meg a Munkáspártnak legyen reklám, hogy kinjában nem tud mit csinálni a kormány. Ha a ló döglött, ne rugdossuk. Dakota közmondás, persze. Biszku, és Kádár, és Rajk (igen, õ is), sõt Nagy Imre is kommunisták voltak. Tudod, mi a különbség? Hogy az egyik ügyesebben és gyorsabban váltott, a másik lassabban és kevésbé ügyesen. Hogy teljes legyen a sor, mind kommunisták voltak, és nem csak eszmeileg, hanem "hivatásos forradalmárok" is, tehát KB tagok, vagy KB tisztviselõk is az MSZMPben, akik ma is ott vannak, Lendvai Botox Ildikó (KB kultúra, Aczél-helyettes), Gyurcsány Fletó (a KISZ átmentésének egyik megkisérlõje, és mellette társai:) Szabó Zoltán (KISZ KB), és Schiffer András (KISZ, Fletó közeli munkatársa), szóval meddig is soroljuk?
offtopic
aggodalmas 2011 okt. 19. - 23:17:09
(106/132)
És lám a történelem újfent megismétli önmagát...

...mint amikor minden generáció majd' minden rossz gyereke empirikusan teszteli a macskafarok szakítószilárdságát... ;-)
aggodalmas 2011 okt. 19. - 23:12:29
(105/132)
Persze mindezt annak kapcsán, hogy valahogy egyre kevésbé hiszek a véletlenekben...

A sajtóban újra megpendítették az elszámoltatás húrját, és láss csodát
az eddig etikailag legalábbis kifogásolt dokumentumfilm máris adásban van fõmûsoridõben.

Méghogy a "köz"szolgálat nem tud naprakész lenni! ;-)))
greghouse 2011 okt. 19. - 23:08:59
(104/132)
A kommunizmus olyan, mint amikor a macska farkát húzzák. Kurva jó, mikor elengedik, és sokáig emlékszik rá.
offtopic
aggodalmas 2011 okt. 19. - 23:00:24
(103/132)
Érdekes történelmi fogalmak a téma kapcsán.

Személyi kultusz. Egypártrendszer. Koncepciós perek.

Bár lehet, hogy ez csak déja vu...? ;-)

A szocialista szellem vasútja.
balta zoltán 2011 okt. 19. - 22:58:23
(102/132)
a középkorban nem volt észak és dél-korea különválasztva. és még a kommunizmust sem találták fel, kiskomám.
dantonb 2011 okt. 19. - 22:35:02 Előzmény dmajer700
(101/132)
Érthetõ a gondolatmeneted,de azért az túlzás ,hogy Biszku "naív jóhiszemû ember volt ,akit a fõ bûnösök maguk elé raktak".
Ilyen alapon ez Kádárról is elmondható lenne,nem õ egy nagyon szûk legfelsõ csoport tagja volt ,és nagyon is tisztában volt hogy amit cselekszik ,az nem felel meg az igazság és az erkölcs normáinak .pl Nagy Imre gondosan elõkészített és lebonyolított koncepciós pere egy értelmes ember számára nem menthetõ.És Biszku értelmes volt.legyünk jóhiszemûek ,és feltételezzük ,hogy mint minden fanatikus a történelemben a cél szentesíti az eszközt alapon cselekedett(inkvizició,jakobinusok stb stb).Mert ugyanúgy mint ma is vannak megélhetési politikusok, voltak megélhetési komcsik is bõven.Hiszen az emberanyag kb ugyanaz csak a diszlet változott.
BicskaMaxi 2011 okt. 19. - 22:29:44
(100/132)
Bocsesz, de õ dél-koreai. Nem mindegy. :)
balta zoltán 2011 okt. 19. - 22:18:13
(99/132)
megyek. én leszek a palota ékköve. dzsangün reszkess!!!
greghouse 2011 okt. 19. - 21:55:45
(98/132)
balta elvtárs...az élet nem habostorta. A nemzetközi helyzet fokozódik. Egyszer majd kérni fogunk magától valamit...:-))
Utóirat: van egy üzletem, beszállsz? Kéthetes túristaút Észak Koreába. Repülõvel. Garanciával. (Ez utóbbi csak oda.)
greghouse 2011 okt. 19. - 21:42:46
(97/132)
Szerintem azt kellene csinálni, amit õk csináltak sok "ellenségükkel". Agyonhallgatni. Magyarul, simán letiltani a különnyugdíjat, de semmi több, semmi tévé, semmi mûsor, semmi felhajtás. Ahogy a mai médiát ismerem, még ezért is pénzt kap Biszku és a többiek. Egész egyszerûen SEMMIT nem kellen csinálni, hagyni, élvezzék egy mai gyári munkás akkori nyugdíját. Ha most tévémûsor van belõle, esküszöm, csak nekik használ, mert elõbb utóbb valaki a pártjukra fog kelni.
Azt kellett volna csinálni, amit a csehek, meg a kelet németek, AZONNAL a rendszerváltozás után elszámoltatni mindenkit. Mostmár....- csak nekik csinálunk reklámot.
Kell ez?
Öngól.
balta zoltán 2011 okt. 19. - 21:07:07
(96/132)
az talán meg. bár már ott is túl nagy a liberalizmus szerintem. romlik a világ. egyre romlik.
offtopic
oldbone 2011 okt. 19. - 20:14:26
(95/132)
Izraelben még talán találsz kibucokat, Kubában jó a klíma, Kínát nem ajánlom, de talán Észak korea megfelelne?
balta zoltán 2011 okt. 19. - 16:07:40
(94/132)
mi bajuk van ezeknek Biszkuval? csak tette a dolgát, mint minden becsületes kommenista. arról nem õ tehet, hogy megbukott az a rendszer és jött ez, ahol számonkérnek rajta ezt-azt. hja kérem a történelem ilyen: rendszerek jönnek-mennek. azt hiszitek ez örökké fog tartani? akiket meg felakasztottak az ellenforradalom után, feltehetõen gyilkosok voltak, csupán manapság próbálják mártír-forradalmároknak beállítani õket. az emberiség ocsmány történelmének rengeteg ártatlan és kevésbé ártatlan áldozata volt, van, lesz. ilyenek vagyunk: ösztönlények és még rosszabbak. jézus nevében ugyan hány szerencsétlen eretneket kínoztak halálra, sütöttek meg nyárson? a kommunisták szebb világot akartak építeni, nem jött össze. azt hiszitek most a kánaán felé haladunk? sokkal rosszabb jön, mint amit a leglidércesebb álmaitokban láttatok, báránykáim. azt hiszitek, hogy véget ért a sötét középkor? még el sem kezdõdött.
oldbone 2011 okt. 19. - 15:09:29
(93/132)
A fene se tudja! Talán jobban tisztelem (nem azt jelenti, hogy becsülöm is) azokat az embereket, akik legalább vakon hangoztatják az elveiket, mint a kaméleonokat. Az utóbbiak számosan képviseltetik és képviseltették magukat az elmúlt 20 év politikájában is, akár jobb- akár baloldalinak festették le magukat. Szegény Biszku már elég öreg, nem fog megváltozni. A kaméleonok mégúgy sem! Néhány név: Berkesi András ÁVH-s író (már meghalt szegény, de a könyveit még most is kiadják), Horn Gyula ÁVH-s ex miniszterelnök, Heller Ágnes filozófus, Kövér László … meg a többiek :D