Téma: Bűnösök

2/10
cselaxi jún. 01. 23:29:02 2/10
(70/70)
Ne!
1/10
offtopic
tesz-vesz ápr. 16. 21:13:51 1/10
(69/70)
miért csak az én kommentemet törlöd moderátor? az övét miért nem törlöd? mikor feleslegesen rámszáll, és követ mindenhova? legalább hadd védjem meg magam
1/10
offtopic
tesz-vesz ápr. 16. 21:12:27 1/10 Előzmény InteriorLulu
(68/70)

neked ez a hobbid konkrétumok nélkül beszélni, azért írj oda, mert ott nem törlik a moderátorok, te géniusz, ahogy a roofmannél. ott is kikerestem neked a munkanélküli statisztikákat teljesen feleslegesen, mert kitörölte a moderátor, nem láttad?

a konkrétum, az érv kimarad a blogommal kapcsolatban is, biztos azt moutatja ez is mennyire igényes intelligenciád van, ja nem. miről van lesújtó véleményed? támaszd alá, vagy ne írj semmit.
az egész blog.hu kihalt miután felvásárolták az indexet, meg az emigráció is nőtt.

egy régi olvasóm ezt írta:

"Nincs igaza, tesz-vesz az egyik legizgalmasabb web oldalt vezeti. Nem kell mindennel egyetérteni, azt én sem teszem, de nagyon sok érdekességet lehet ott találni. Egy igazi kincsesbánya.
Ha valakivel nem ért egyet, akkor rögtön őrültnek hívja?
Ellenkezőleg, jó lenne többször itt a Mandineren a véleményét olvasni."

tudod a fideszesek se ismerik fel ki igazán értelmes, és ki a buta beszélőgép. hasonlítasz rájuk, vajon miért?
9/10
offtopic
InteriorLulu ápr. 16. 14:28:49 9/10 Előzmény tesz-vesz
(67/70)
Miután egy-két hete másutt is ajánlgattad nekem a blogod, ha már linkelve tukmálod, gondoltam rámegyek, így rákattintva pár random kiválasztott posztodra elidőztem ott most negyedórát. Ennyi is elég volt, hogy meglegyen a határozott és lesújtó véleményem az egészről, viszont mivel ugye ez elég szubjektív, nem ragozom tovább.

Az viszont mindennek - a blogolásnak mint műfajnak legalábbis tényszerűen - a legalja, hogy minősítgeted, sőt konkrétan gyalázod a kommentelőid, az olvasóid. Hasonlóan, viszont durvábban, mint amiket itt olvasok és talán olvastam is tőled valaha.
Egyáltalán nem csodálkozom, hogy a tíz évvel ezelőtti talán 10-15 hozzászólódból mára - szintén konkrétan és tényszerűen - egyetlenegy sem maradt...
9/10
offtopic
InteriorLulu ápr. 14. 12:27:54 9/10 Előzmény tesz-vesz
(66/70)
Látva most ezt a személyeskedésektől sem mentes, agresszív, mindenki hülye csak én vagyok helikopter stílusban az észt osztó ámokfutásod, sajnos revidiálnom kell magam annak kapcsán, amit egy-két hete a Roofmanben írtam arról, hogy fejlődni látszódsz. Nos, nem. A stílusod, a szinted, egyáltalán te magad pontosan ugyanolyan és ugyanaz vagy, ami mindig is voltál.
6/10
The Cortez márc. 29. 20:49:50 6/10
(65/70)
Ryan Coogler négeres, zenés vámpírmozija. Az Alkonyattól pirkadtáig volt a főinspiráció, ami látszik is, mivel a gengsztersztori itt szintén vámpírhorrorba csúszik át, ráadásul a főhelyszín plusz a képi világ is hasonló. A Djangóra ugyancsak hasonlít a rabszolgaság-téma meg a "2 finálé" miatt. A nyilvánvaló párhuzamokat leszámítva, egészen egyedinek érződik az agymenés.
A film igencsak rasszistának tűnik, de persze olyan fajtának, amelyben a fekák utálják a fehéreket. A rendező egyetlen mentsége, hogy alkotása abban a történelmi időben játszódik, amikor még valóban szegregálva voltak a feketék. Emellett a történet szerves részét képezi a zene, ráadásként faszályos blues track-ekkel, valamint témákkal van feljebb csavarva a hangulat. A nagyívűnek szánt cselekmény lassan építkezik, az igényes fényképezés pedig a dalokkal együtt, hitelesen megidézi a 30-as évek délvidékének atmoszféráját.
Michael B. Jordan 2 szerepet játszik, ám alig lehet megkülönböztetni egymástól a karaktereit A vérengzések látványosra sikeredtek, a CGI már kevésbé. A dialógusok közt akadnak pusztító, káromkodós dumák, természetesen a végig jelenlévő, parasztos déli akcentussal előadva. Befigyelnek perverziók, illetve időnként valamiért váltogatják a képarányt. A legérdekesebb jelenet a korokat összemixelő "időutazós", a leginspirálóbb viszont a stáblistásak között található "találkozós".
7/10
Kmarton777 márc. 26. 11:32:20 7/10
(64/70)
Egyszer jó
2/10
artad márc. 16. 12:47:25 2/10 Előzmény Kovács B.
(63/70)
Na akkor most újra elővehetjük a témát....
6/10
danek87 márc. 15. 03:16:59 6/10
(62/70)
Vesszek meg de számomra a "30 nap éjszaka" sokkal szórakoztatóbb vámpírcuc pedig azért az is el volt eresztve játékidővel de sokkal jobban és hamarabb átjön benne a veszélyérzet, mivel a játékidő kb 80%-ban folyamatosan bújkálnak a vérszívók elöl... Ezt továbbra is korrektnek tartom de a 16 OScar jelölés nagoyn bőkezűű.. mély emberi drámák negyedennyi hírverést és jelölést sem kapnak..
1/10
tesz-vesz márc. 15. 00:18:27 1/10 Előzmény kovika2004
(61/70)
mi a film üzente? ezeket miért nem írjátok alapból? mert nincsenek szavaitok rá?
1/10
tesz-vesz márc. 15. 00:15:28 1/10 Előzmény Markcritic
(60/70)
mondj egy jelentést a számtalan réteg közül ebből a faék filmből! ja az nem sikerült, mégcsak most tanulod az írást meg a gondolkodást ugye? de azzal vigyázz, hogy ne maradj sznob egy egész életen át.
1/10
tesz-vesz márc. 15. 00:05:37 1/10 Előzmény Z13
(59/70)
felnőtt egy degeneráció, aki még nem látta az Alkonyattól pirkadatig-ot. még az is mestermű ehhez az egydimenziós tinihorrorhoz képest.
1/10
tesz-vesz márc. 14. 23:56:20 1/10 Előzmény haláli_nihilista_buta_emb
(58/70)
haver kiírtad magad a civilizációból, ha lerasszistázod a másikat, csak mert jogosan felveti, hogy nem kéne a hosszú snitteket benthagyni ebbe a tini videóklipbe
ez nem a Vérző olaj, vagy a Nem vénnek való vidék, aminek jól áll, mert mestermunkák ehhez a filmhez képest.
1/10
tesz-vesz márc. 14. 23:53:15 1/10 Előzmény tuff
(57/70)
nem válik nevetségessé? mikor a sárga csaj behívja a vámpírokat, mert nem bírja amit énekelnek, már ledobtam a láncot. nem tudom filmnek venni ezt a fércművet

mit énekeltek akkor amúgy?
1/10
tesz-vesz márc. 14. 23:44:13 1/10
(56/70)
úristen, ez filmdráma? tinihorror zenés jelenetekkel. semmi értelme. gusztustalan, hogy bevágják a dj-szettet is. nem lehet komolyan venni. kezd mindenki megbolondulni, hogy ezt oscarra jelölték.
6/10
Démétér456 márc. 09. 09:50:42 6/10
(55/70)
Korrekt, tévés színvonalú film, amit egy októberi estén az ember otthon megnéz a barátaival Halloween partira készülődve. Annak teljesen oké. Az Oscar-jelölések garmadát egyszerűen nem tudom hova tenni... Teljesen érthetetlen. A zene persze kiváló, a fényképezés egész jó (bár a változó képarány jelentőségét nem bírtam felfedezni), a színészi alakítások elfogadhatók, de semmi egetrengető. A történet egy Alkonyattól pirkadatig light, megpróbálkozva némi társadalmi kontextussal, de semmi új vagy semmi különösen érdekes nem került bele. A végeredmény még mindig inkább jó, mint nem - ezért a hatos értékelés - de aki remek filmet vár a beharangozók alapján, az szerintem keservesen csalódni fog.
7/10
Kovács B. márc. 06. 17:05:40 7/10 Előzmény artad
(54/70)
Némi update, hogy kicsit jobban képen legyél: sem a film, sem a rendező, sem a főszereplő nem ,,kapott oszkárt". Azt idén március közepén adják át. (Academy Awards hivatalosan. ) Szívesen. Komolyan...
2/10
artad márc. 05. 03:44:54 2/10
(53/70)
Iszonyat kotyvalék f*s. Az meg érthetetlen, hogy MBJ miért kapott oszkárt... azért mert két ember eljátszott? Húha... biztosan baromira bonyi volt...
Nem értem ezeket a modern kortárs művész írókat, rendezőket, pedig nem tartom magam maradinak. De számomra ez nem film és semmiképpen nem oszkár alakítás. Mi benne az oszkár? Komolyan....
2/10
artad márc. 05. 03:41:37 2/10 Előzmény kovika2004
(52/70)
Te szerintem szívhattál valamit. Elkérhetem a dílered számát?
8/10
csomolungma márc. 02. 15:24:46 8/10
(51/70)
8/10 nagyon zagyva, az elején egy óra kb, semmi értelme. Nem tudni ez most mi, aztán 60 perc után egy turmix kb: rockopera, musical, dráma, Tarantino vibe, macgayver, stb.
Spoiler

Aztán a végén még kiderül a srác a főszereplő...de a filmben mellékszereplő kb....