Sutherland 2013 nov. 12. - 19:00:20
(272/312)
Hogy kinek melyik a jobb BB-azt mindenki maga dönti el izlés dolga,mivel hát nem vagyunk egyformák.Nekem az újabb 2005-ös verzió jobban bejött pedig a kedvencen Colin F.
A régi változat nekem túl vontatott és a fõszereplõ hölgyet sem így képzeltem el mikor anno olvastam a könyvet a fõszereplõ J Ehle arca pedig semmit mondó nem kifejezõ még ha alkatilag meg is felelt a sorozatban de a mosolygáson kívül mást nem nagyon látni az arcán.Egy kis érzelmet elvártam volna hogy lássak,lehet jobban ragaszkodik a könyvhöz de engem nem varázsolt el, ebben egyetértek a Kamill általi linkben leírtakkal ./Csak a hitelességégért és Colin miatt szeretem./
,Jó hogy azért másoknak is feltûnt hogy Ehle nem alakított valami nagyot.A szépséges testvért Janet játszó hölgy pedig teljesen alkalmatlan volt a szerepre ,mert minden csak nem szép.A 2005-ös nek talán több hibája van modernebb de 1-2 színész arca sokkal kifejezõbb a Janet játszó Rosamund Pike pedig valóban gyönyörû és remek színésznõ ,inkább hiszem el róla hogy a szépséges Jane ,,mert ilyenek képzelném el ,nem egy csúfságnak már elnézést.
Keira pedig megosztó személyiség valaki szereti valaki nem és sok kritikát kap az alkata miatt,ami talán nem illett a filmbe.De az arca különleges és sokkal kifejezõbb ebben az Elizabethben több volt az élet ami nem hiszem hogy baj, elhittem neki hogy szerelmes,vagy megbánt dolgokat , pedig csókjelenet sem volt a filmben.A 95-ös lehet korhûbb miegymás és ezt értékelem.. de Colin F nélkül a felénél abbahagyom,a 95-ös Bennet anyuka pedig valami borzalom kissé túljátszotta a szerepét +a magyar hang is hozzá fül sértõ volt.

Fontos a korhûség hogy jobban ragaszkodjon a könyvhöz de a színészek nem gyõztek meg csak Colin F rajta látszanak érzelmek,és talán a Mr Collinst játszó színész ,más sajnos nem gyõzött meg.
Akármilyen is volt az illem akkoriban az érzelmeket nem lehet befolyásolni és az látszik az emberen akkor és most is,a tekintetén arcán ,fõleg ha szerelmes.Ezt hiányoltam a régi verzióban a legtöbb színészen ,de fõleg Elizabethen mivel hát szerelmes lesz csak ennek semmi jelét nem láttam az arcán ,nemcsak a hitelesség számít hanem az érzelmek változásának bemutatása is,ezért a hatása alá sem kerültem, nem kell hogy nyálas legyen azt nem szeretem ,de valamit azért vár az ember a 95-ben ezt nem kaptam meg.

A 2005-ös ben nem klappol minden, sõt ..de szeretem mert van egy bája a színészeken jobban látszanak az érzések,anélkül hogy túlzás lett volna ,mert nagyrészt csak a tekintetükkel beszéltek.. az adaptációkban az érzelmek változása is lényeg kéne hogy legyen, nem csak a hitelesség mert hiába az ha Colin remek játékán és a korhûségen kívül más pozitívumot nem tudok felhozni.A könyv alapján pedig nem így képzeltem el.A sori több részes a film pedig 127 perc ne várja mindenki ugyan azt tõle, mert ennyi idõbe nem fér bele annyi részletesség ,jelenet,egy mozifilm sem ad vissza általában egy könyv alapján készült filmet jól ,hogy ott minden klappoljon mert nem lehet..
Értékeltem hogy nem majmolták a 95-öst ,a rendezõ saját elképzelése szerint vitte vászonra ahogy õ elképzelte a karaktereket és azok érzelmeit nem hagyatkozott teljes mértékben a könyvre,nem is volt célja, errõl interjút is adott.Aki hitelességet szereti az a 95 sel jár jobban.
De hogy egyesek le ócsárolják a 2005 -öst pl Keira miatt, alkata stb sajnos van ilyen,attól rosszul vagyok,a színészek játéka pedig jobb mint a sorozatban és ha a film olyan rossz lett volna nem kap annyi díjat +jelölést.A 2005-öst pedig nem kell folyton a 95-höz hasonlitgatni mert az a rendezõ szemszögébõl láttatja a történetet a másik pedig a könyvhöz igazodik..
10/10
napraforgó 2013 nov. 10. - 14:52:39 10/10
(271/312)
:D :D :D
10/10
appleuserch 2013 nov. 10. - 13:29:49 10/10
(270/312)
Béláim az úrban! Azaz kedves sorstárs pasik, akiknek a csajuk miatt idõrõl idõre ilyen filmeket is meg kell nézniük. Jó hírem van! Ez a legjobb Janes Austin film ami eddig elkészült. (Az egyetlen amibe nem aludtam bele, pedig kegyetlen hosszú ám a sok rész együtt!)
Mert nyáltenger helyett - amit pl. az új, 2005-ös BB nyújt Keira Knightley-vel - itt szöveghûbb a sztori. Fõszereplõként nem egy aktuálisan a kirakatból suttyomban reaktivált próbabát kapunk, hanem valódi szinészi alakítást. Ebben a változatban el is lehet hinni - na jó, kicsit túlzok - hogy egy olyan gazdag úr, mint Darcy bele is szeressen egy ilyen lányba, bármennyire is meseszerû az egész.
Jennifer Ehle-nek ugyanis jelentem, sármja vagyon, mégpedig igazi nagybetûs NÕ, nem pedig egy napjaink tucatnyi ruhafogasa közül. A mellékszereplõk sem degradálódnak tereptárgyakká. De mi pasik a film humorát értékeljük ( a KK-s változatból ezt is ejtették), szenzációs a hisztis mama, a cinikus papa, valamint a kelekótya lelkész által alakított komikus magánszámok. Ha élvezni nem is fogjuk a filmet, de legalább nagyon unatkozni sem fogunk kedvesünk mellett. (Jótanács : Azért saját érdekünkben ne engedjük, hogy Imádott Hölgy egyszerre és egyben akarja velünk megnézetni az összes részt!)
kamilll 2013 nov. 04. - 19:31:36
(269/312)
10/10
napraforgó 2013 aug. 24. - 14:20:09 10/10 Előzmény csincsilla72
(268/312)
A ledér Lydiának, aki megszökik Wickhammel? Ugyan. Õ tipikus Mary, a középsõ lány, aki folyton okoskodik és kornyikál. Pont olyan lapos, göthös, kevéssé kívánatos. Habár az állandóan szanaszét lógó haja.... na az meg egyáltalán nem korhû, akármelyik lányt nézem is.
10/10
csincsilla72 2013 febr. 10. - 13:51:22 10/10 Előzmény arabellaf
(267/312)
Keira Knightley önmaga paródiája volt. Lydiának tökéletes lett volna, de a göthös, idétlen Lizzie marah zavaró volt. A film meg vacak.
offtopic
Heathcliff 2013 jan. 26. - 21:36:20
(266/312)
Ha elolvasod magát a regényt, megérted, miért szeretik annyira a sorozatot. Mert néhány mondat kivételével szinte egy az egyben visszaadja azt. Másrészt nézd meg, Jane Austen valódi portréját, és gondold át, Ehle vagy Knightley adja vissza hitelesebben azt a figurát, amit Austen nyilvánvalóan erõsen önmagáról mintázott.
arabellaf 2013 jan. 26. - 20:36:59
(265/312)
Sose tudtam felfogni, hogy ajnározhatja mindenki ennyire ezt a sorozatot. Nálam már ott hiteltelen volt, hogy az elvileg gyönyörû Jane csúnyább mint bármelyik másik szereplõ, és a kis dundi Lizzy...hát fõleg hisztis volt, másra nem is emlékszem. Azzal tudom magyarázni, hogy sokan szeretik, hogy ezt a verziót látták elõször és ezekkel az arcokkal ragadta el õket a történet. Szerintem a Joe Wright féle feldolgozás fényévekkel jobb, mégha Keira miatt annyira megosztja is az embereket.
Crystal 62 2013 jan. 06. - 02:35:36
(264/312)
Én ezt is nagyon szeretem és az oldalon meg is tudtam újra nézni:
http://www.online-filmek.org/emma-online-2/
Cinkee 2013 jan. 05. - 21:24:25
(263/312)
Sziasztok!

Nekem is egyik nagy kedvencem ez a sorozat. Valami viszont már régóta fúrja az oldalamat: nem tudjátok, hogy mi az a dal, amit Elisabeth énekel és játszik, amikor Pemberleyben vannak? Olyan szép! Vagy ezt a dalocskát csak a film kedvéért írták meg, és ennyi az egész? (Próbáltam rákeresni a szöveg alapján, de nem találtam semmit...)

Üdv,
Cinkee
gviri 2012 dec. 28. - 20:10:31 Előzmény COCCOLINOMACIKA
(262/312)
Igazad van, meg lehet szokni. :)
Amúgy szeretem ezt a filmet, és a "mini"-sorozatok sokkal jobban visszaadják a könyvet.
10/10
bellaswan 2012 dec. 27. - 14:17:40 10/10
(261/312)
Szerintem fantasztikus a sorozat. Egyszerre két tv-adón is nézem, mert nem bírok várni rá 1 napot sem...
A könyvhöz is eléggé hûek maradtak.
9/10
Hematit 2012 dec. 24. - 19:14:03 9/10
(260/312)
Szeretem ezt a filmet! Most is meg fogom nézni,sokadszorra :)
Ez a 6 részes változat,ez sem rossz,de bevallom ,hogy én az egy részes változatot sokkal jobban szeretem,ami 2005-ben készült és Matthew MacFadyen a fõszereplõ.
10/10
COCCOLINOMACIKA 2012 dec. 24. - 11:37:50 10/10 Előzmény gviri
(259/312)
Minél többet néznéd õket, annál szebbnek találnád õket!Igenis szépek!Kivétel az erkölcsös könyvmoly, de az õ karakteréhez a gebe alak és csúnyácska arc illik inkább.
gviri 2012 okt. 31. - 22:36:24
(258/312)
Kár, hogy ebben a változatban a szép Bennet lányok is irtó csúnyák! :(
Megy egyáltalán mindenki Colin Firth-ön kívül...
10/10
Rebiquee 2012 jún. 16. - 18:59:31 10/10
(257/312)
Nagy kedvencem a regény és ha fel akarom idézni,mindig megnézem ezt a minisorozatot.Hiába 17 éves a film,egy újabb változat sem tudta felülmúlni.A zenéje is csodálatos!
DunMarron Éclatante 2012 márc. 25. - 18:27:14
(256/312)
Százszor jobb, mint a filmes változat. Nem is értem mért kell mindenbõl, remake-et csinálni! A sorozat minden tekintetben jobb, zene, ruhák, színészek. Keira Knightley a nyomába nem ér Jennifer Ehle-nek, aki tökéletesen játssza Lizzyt, Matthew Macfadyen szörnyen semmilyen volt Colin Firthhöz képest.De ami a legjobban hiányzott a filmes változatból azok a nagyon is fontos mellékszereplõk. Hiszen milyen lenne a sorozat Mr. vagy Mrs. Bennet alakja nélkül, nem beszélve a páratlanul eltalált Mr. Collinsról. A csodálatos szinkron Szakácsi Sándor és Györgyi Anna hangjával már csak hab a tortán. (Egyébként többen írtátok, hogy Jennifer Ehle idõsebb volt, mint a regénybeli Lizzy, de hacsak a wikipedia nem csal, 25 éves volt ekkor, vagyis fiatalabb, mint a Lydiát alakító Julia Sawalha.)
10/10
napraforgó 2012 jan. 17. - 07:53:22 10/10 Előzmény b.veronik
(255/312)
Mit mondjak? Ez szomorú...
10/10
b.veronik 2012 jan. 16. - 20:20:16 10/10 Előzmény napraforgó
(254/312)
Pl. a filmkatalogus fórumján 7 ezer fölött van a számuk, míg a Büszkeség és balítéleté jelenleg a 400-at sem éri el. :-((
10/10
napraforgó 2012 jan. 16. - 07:41:02 10/10 Előzmény b.veronik
(253/312)
Hát erre nem tudok mit mondani. Még soha nem néztem bele az ilyen valóságshowk fórumába.Lehet, hogy tényleg vannak emberek, akiknek tetszik ez a szemét???