10/10
kocoska95 2010 okt. 13. - 20:37:27 10/10
(2/2)
Nem akarok hajszálhasogató lenni de mielõtt arról beszélnénk kisajátította-e az egyház vagy hasonlók nem árt megismerni az életét.Pár részletet le is írnék:

"17 éves, amikor megjelennek betegsége, a csontrák elsõ jelei, majd hamarosan elkezdõdnek a fájdalmas kezelések. Édesapja, Ruggero meséli: „Pietra Liguréban, a kórházban a fájdalmak és a láz ellenére sem tudott nyugton maradni. A szomszéd szobában lévõ depressziós lányt kezdte ápolni. Mindenhova elkísérte, hosszan sétáltak a folyosón, akkor is, amikor pihennie kellett volna. Amikor óvatosságra intettük, ezt válaszolta: 'lesz még idõm aludni késõbb'."

„A Jegyes látogat el hozzám” – mondja, a temetési misére menyasszonyi ruhát választ, és elõkészíti az énekeket és a könyörgéseket. A szertartásnak ünnepnek kellett lennie, ahol senki nem sír.

"A halála elõtti este szeretné üdvözölni a barátait, akik akkorra odajöttek hozzájuk. Nincs már sok ereje, mégis mindenkire rámosolyog, vagy egy egyszerû kézmozdulatot tesz felé. Egyik barátjának, Giulianónak mondja: 'Vennünk kell a bátorságot, hogy félretegyük a nagyravágyást és a terveket, amik lerombolják az élet igazi értelmét, ami a hit Isten szeretetében és semmi más.' Néhányan egy csokor boglárkát küldenek neki: 'De szép, pont esküvõre való' – mondja. "

"Ezek voltak az utolsó szavai: 'Anya, légy boldog, mert én az vagyok! Szia! "
pupi333 2010 okt. 10. - 13:13:45
(1/2)
Ez borzalmas... egy szegény ember szenvedésének kihasználása... egy gusztustalan musical-félét alkottak egy szomorú történetbõl... Hol van a szégyenérzet és a tisztelet ami kell ilyen helyzetekben? és micsoda üzeneteket közvetít??? A katolikus egyház szokásos dumait... egy beteg szenvedéseit meg kell hosszabbítani addig, amíg csak lehetséges,akkor is ha nincs reménye, mert ugyan a szenvedés szentté teszi az embert??? és jó az is, ha nem is próbáljuk a fájdalmat enyhíteni... A fájdalomnak és a betegségnek ilyenfajta fitogtatása és egzaltációja szerintem
rosszabb mint a pornógráfia.