Téma: Cigája

10/10
szingh 2012 dec. 28. - 10:33:32 10/10
(3/3)
Jó látni, hogy vannak még, akik megtalálták helyüket a világban.
Talán nem is tudják ezek az emberek, milyen értéket õriznek.
Megrendítõen szép és nehéz élet az övék. Egy méltatlanul elfeledett életforma szép emlékmûve ez a film. Emlékképek ,mint rég nem látott ismerõsök költöztek most az elmémbe. Illatokra emlékszem, a falusi élet illatára. Tél van, hideg, vakítóan szikrázó napsütés, a hó méter magas, gyermek vagyok, nagyapámmal megyünk a kúthoz, itatni kell. Nagyanyám kiszól a résnyire nyitott ajtón: megfáztok lajbiba', vegyetek fel ujjast. Most meg nyáreste, atyussal kinn a csûrben fekszünk a kazalban. Felettünk a csillagok, tücskök ciripelnek, a friss széna illata bódító.
Gyermekeimnek már nem lesznek errõl emlékei. Nekik marad a film. Vajon megnézik? Ha megnézik is, mit mondanak majd nekik a ma már csak nyomokban létezõ letûnt világot felidézõ gyönyörû képek?
7/10
adamnagysweetmovie 2011 ápr. 10. - 09:28:40 7/10
(2/3)
Autentikus világot hoz közel a film, kifejezetten szép képekkel. Szinte antropológiai pontosságú tanulmány a birkatenyésztésrõl, azt hiányoltam kicsit, hogy talán több hétköznapi életképpel közelebb lehetett volna hozni magát a juhászt is.
Hajrá, így tovább!!!
feketevipera 2011 ápr. 06. - 20:03:24
(1/3)
Tényleg jó film volt, gratulálok az alkotóknak, csak így tovább. Így talán a fiatalabbakkal is lehet információkat közölni, akik közül sokan talán azt sem tudják, eszik-e vagy isszák a cigáját (és - valljuk be - az ilyeneket talán nem is nagyon érdekli, jó nekik a ValóVilág is, mert a menõ fiatal azzal foglalkozik).