8/10
nikato 2022 ápr. 22. - 14:13:37 8/10
(9/9)
OFF.: Jack Cassidy halálát "előrevetítette" az epizód, a karaktere bárokba járkál és berúg, hogy felfigyeljenek rá és legyen alibije. Cassidy halálának éjszakáján részegen ment a hotel szobájába, rágyújott egy cigarettára és elaludt. A cigaretta tüzet okozott, melyben halálát lelte.
2. olyan Columbo rész amelyben Jack Cassidynek a könyv íráshoz van köze.
Érdekesség, hogy Jack Cassidynek 2 fia, Shaun és David is tini sztárok voltak, lányok idoljai, sorozat színészek és énekesek, unokája Katie Cassidy szintén színész. OFF. vége
irredenta84 2014 szept. 09. - 07:29:21 Előzmény feketevipera
(8/9)
Az nekem is furcsa volt, hogy a pisztolyt nem tették bele semmibe. Ami a magyar hangot illeti, mind a 3 alkalommal Juhász Jácint volt J.C. magyar hangja. Nekem pont a vége tetszik a legjobban. Ez az egyik kedvenc epizódom.
feketevipera 2014 szept. 06. - 20:48:30
(7/9)
Furcsa, mert én még sosem láttam ezt a részt, legalábbis abszolút nem rémlett, pedig nagy rajongó vagyok, és ha lehetõségem volt, rendszerint többször is megnéztem a sorozatból sok epizódot. Lehet, hogy tévedek, de nekem úgy tûnik, hogy ezt a részt eddig nem nagyon vetítették, vagy csak én nem láttam soha. Na mindegy.
Végül is érdekes volt, hogy a gyilkos elõször csak gyilkoltat, és szerintem eléggé rafkós, még a többi gyilkoshoz képest is, de pont a bombabiztosnak szánt alibije és a túlságosan aprólékosan kimódolt gyilkosság(ok) viszi(k) jégre. Maga a nyomozás annyira nem volt számomra izgalmas, meg a végén az a zárkicserélõs akció is erõltetettnek tûnt, legalábbis szerintem. Ugyanis akkor Columbónak már gyakorlatilag a gyilkosság megtörténte után gyanakodnia kellett volna, hogy lényegében véve nem az a gyilkos, aki, illetve hogy többen vannak benne a játszmában, és lesz, aki belesétál a csapdába a kicserélt zárral. Viszont addigra még szerintem a nyomokat sem elemezték ki, nem hogy azon elgondolkodhatott volna, hogy hány gyilkos van, vagy hogy kik lehetnek benne az ügyben, és rögtön zárat cseréltetni. Meg vicces volt, hogy az elején a pisztolyt ceruzával megfogva adogatják körbe, ahelyett, hogy beletették volna mondjuk egy zacskóba. Nejlontasak akkoriban valószínûleg még nem nagyon volt, de furcsa, hogy a helyszínelõk nem vittek magukkal semmit, amibe betehették volna a pisztolyt. Technikailag viszont érdekes volt a két, majd három részre osztott képernyõ, nem tudom, ez akkoriban mennyire volt gyakran használt megoldás.
Egyébként furcsa, hogy pl. Jack Cassidy is többször játszott gyilkost a sorozatban (és kétszer tuti, hogy Juhász Jácint szinkronizálta, a harmadik alkalomban nem vagyok biztos), most nem tudom, hogy nem találtak-e más színészt, vagy mi volt az oka, de engem egy kicsit zavar. (Nála többször szerintem csak Patrick McGoohan volt ügyeletes rosszfiú.) Úgy összességében nekem nem lett a kedvencem ez az epizód, bár meg kell hagyni, eléggé furfangos ötletek voltak, de valahogy nem az igazi, Columbo sincs igazán elemében, elég rövid is a film, de egy erõs közepesnek nálam elmegy. Láttam már ennél jobb részeket is, ez szerintem kicsit gyengébb.
gladiolus 2014 júl. 26. - 12:09:26
(6/9)
Nos, ha valaki nem akar a mûsorszóróhoz igazodva Columbo-t nézni, annak bátran ajánlom az alábbi linket, amelyen az összes epizód megtalálható, bármely idõpontban.

http://www.sorozatbarat.info/video/series/500/Columbo_online_sorozat

Columbo nemcsak egy szimpla esti szórakozás, hanem idõszakonként, hanuglattól függõen elõ szoktam venni. Pl- ha reggel még egy kicsit vissza akarok aludni, vagy ha este még éppen nem tudok elaludni. Ez természtesen abszolút nem negatív kritika, hogy elalszom rajta, hanem inkább abból fakad, hogy már szinte minden epizódot láttam, de sosem tudom megunni. És amikor meghallom a jól ismert hangokat, elindulnak a filmbéli hangulatok, és Columbo megkezdi a szokásos kis tünyülõdését, akkor kialakul bennem a lelki összhang, és el tudok aludni. Amikor viszont végig akarom nézni valamelyik kedvenc részemet újra és újra, akkor naná, hogy nem alszom el. :-)

Ez egy ilyesfajta furcsa együttélés a kedvenc sorozataimmal, mert máskor meg beteszem a Jeremy Brett féle Scherlock Holmest, vagy a Suchet féle Poiort epizódokat, és akkor tökéletes az összhang. Ezek a sorozatok nálam a toppon vannak, és néha még Monk is becsúszhat a sorba, esetleg, mert ezek a filmek nem egyszer nézõsek, hanem kb. hatszázszor. Dehát ilyen vagyok. :-)

Ebben a részben Columbo mintha egy kicsit utálta volna a gyilkost. Nem volt annyira lojális, mint szokott. Pedig az ürge mi mindent elkövetett, tulajdonképpen profi módon felépítette a kis dolgait, de sajnos tökéletes gyilkosságot baromi nehéz elkövetni.
10/10
tonyXPRS 2008 nov. 29. - 12:12:40 10/10 Előzmény Silvellie
(5/9)
Szerintem az esti fél 8-as kezdés Columbonál még éppen megfelelõ, mert nem túl késõ, de nem is korai. Másnéven fõmûsoridõ.
DzsuDzsiKa 2008 okt. 01. - 10:50:46
(4/9)
Én is imádom a Columbot! De nekem sajna az se jó, ha ilyenkor van, mert nekem ilyenkor suli van. Mos még jó hogy beteg vagyok!:(Csak ha nem lenne semmi bajom, jobb lenne!:(
10/10
Bodajk 2008 okt. 01. - 06:12:25 10/10
(3/9)
Hála a TV2.nek, most délben is meg lehetett nézni ezt a jó kis krimit! V
kisGabi 2007 okt. 05. - 01:22:06
(2/9)
Columbot bárhol, bármikor.. Csak az a gond, hogy tényleg nem tudom végignézni, ha ennyire késõn kezdik, elalszom sajnos. Columbo elnyûhetetlen, akár a kabátja :)
Silvellie 2007 okt. 02. - 23:44:54
(1/9)
Szerintem jó kis krimi, márha valaki késõn fent tud lenni!Szeretem az un.nyugis krimiket.Silvellie