10/10
pressing 2012 máj. 11. - 18:15:10 10/10
(4/4)
Amire talán csak a fanatikus X-akták rajongók emlékeznek,egy idézet a Wikipédiából.(X-akták:Egy erõs dohányos emlékei)
1996-ban "Second Chance: A Jack Colquitt Adventure" címmel megírta a második regényét, melyet a Pivotal Publications kiadóhoz küldött el. A kiadó lelkesen válaszolt a Cigarettás kéziratára.
„ Mr. Raul Bloodworth 555 Brookabank sugárút., Április 24.

Washington, D.C. 20091 Tisztelt Mr. Bloodworth!

…

Wow! Tetszett. Kaland szempontjából tökéletes! Micsoda szereplõk!…

Kérem hívjon ezen a számon amilyen hamar csak lehet: (212) 555-0127.''


”

A levelet követõen felvette a kiadó szerkesztõjével a kapcsolatot, aki kifejtette csodálatát kreativitása iránt és biztosította, hogy megjelenteti a Roman à clef címû lapjában 1996. november 12-én. A kiadás napján a Cigarettázó Férfi megírta lemondását, majd egy újságosbódéban kezébe vette a magazin egyik példányát, ahol csalódottan tapasztalta, hogy a történet végét átírták. Ezenfelül az újságos közli vele, hogy a Roman à clef egy szennylap. Így csalódottan leült egy padra, ahol miután elszívott egy cigarettát kettétépte felmondólevelét."
Amit azonban után mondott,hogy rájött,átírták a kéziratát,AZ a lényeg...
CS.Németh Lajos felejthetetlen hangjával:
"Az élet olyan,mint egy doboz csokoládé.Olcsó,haszontalan ajándék amit senki sem kért.Nem visszaváltható,csak csendben fogyasztható.Megesszük,mert ha már megkaptuk,legalább ne vesszen kárba.Habzsoljuk,pedig igazából nem is ízlik.Igaz,néha találunk köztük krémeset vagy tejszínest,de azoknak az íze túl hamar elvész a szánkban,és a doboz alján ott maradnak a fogtörõ,mogyoróval töltött étcsokik.Amiket ha elfogyasztunk nem marad másunk mint egy üres doboz,tele aranysárga,gyûrött papírgalacsinnal."
Egy igazi életbölcsesség,még ha a többség nem is akarja bevallani hogy így van...
Johann 2012 ápr. 05. - 12:14:35
(3/4)
Én is kedvelem Cs. Németh Lajost. Elsõsorban kiváló színésznek tartom, szerintem érdemes színházban is megnézni õt. Legutóbb a Mici néni két életében láttam, a Turay Ida Színház elõadásában. Tudom, hogy a József Attila Színházban is megy ez a darab, és hogy ott a gavallér udvarlót Bodrogi Gyula alakítja. Véletlenül sem szeretném megbántani, de szerintem erre a szerepre Cs. Németh Lajos sokkal jobb, mondhatni tökéletes. Õróla tényleg el tudja hinni a nézõ, hogy elhódítja Mici néni szívét; éppen olyan jó kiállású, elegáns úriember karaktereként formálja meg szerepét, amit hölgy kortársai többnyire leginkább értékelnek. Felejthetetlen alakítás!
10/10
pressing 2012 márc. 24. - 06:00:53 10/10 Előzmény Saphir
(2/4)
Nagyon csípem az "Öreget",szerepei mellett nagyon jó szinkronhang is.Nekem Õ a sorozat Károly bácsija mellett mindig a "Cigarettás" marad.(X-akták:Egy erõs dohányos emlékei) :))))))))
Saphir 2012 febr. 22. - 18:20:32
(1/4)
Jó színész, és szinkronhang is.
"Medve sajt!" :))