Téma: Csiribiri

tramonto 2019 aug. 12. - 12:05:42 Előzmény Sweet-But-Psycho
(5/5)
Köszönöm törekvésedet vitánk tisztázására! Én is elolvastam utólagosan a kommentemet és abban nem utaltam arra, hogy az Egri Csillagokat Móricz Zs. írta, csupán egy NAGYregény, (író, szerző megnevezése nélkül) egy filmre adaptált változatáról beszéltem. Hidd el, én is kiakadtam volna a regényírók összekeverésén! A két regényíró (Móricz Zsigmond és Gárdonyi Géza) nem a Te korosztályod, hanem, az "ÉN KOROSZTÁLYOM" legolvasottabb (részben kötelező, de többségben szabadon választott) regény írói voltak Jókai Mór után! Talán ezzel lezárhatjuk kölcsönös félreértésünk vitáját!
Sweet-But-Psycho 2019 aug. 12. - 09:03:54 Előzmény tramonto
(4/5)
Tisztelt Nagy Mihály Úr (tramonto)!
Nem állt szándékomban megbántani, különösen nem a korával viccelődni, hiszen - remélem elhiszi - fogalmam nem volt róla, hogy Ön hány éves. De nem is hinném, hogy ez lényeges lenne. Mindössze a legelső hozzászólásával kapcsolatos reakcióm óta eltelt évek számára utaltam. Sajnálom, hogy ezt félreértette, és ide nem illő inkonzekvens eszmefuttatásba kezdett, erre semmi szükség nem volt.
Az azóta - nyilván sértődött reakciója okán - moderált hozzászólásomban mindössze arra próbáltam felhívni figyelmét, hogy a Csiribiri nem regény, hanem Móricz egyik egyfelvonásosa. Az Egri csillagok pedig nem Móricz, hanem Gárdonyi műve, így nem állja meg a helyét az Ön által szemléltetett analógia. Privát levelezésbe - engedelmével - nem szeretnék bocsátkozni, de remélem az itteni válaszommal sikerült megnyugtatnom háborgó lelkét.
tramonto 2019 júl. 30. - 13:07:34 Előzmény tramonto
(3/5)
Válaszod "nem vagyok" ( mármint fura). De "moderálták" vagy " moderáltad" az üzeneted! Miért? Megírhattad volna, hangsúlyozom érdekelsz azért, mert érdekel engem, hogyan jut el a csak a gondolat világában is eddig, egy ember? Nincs ok okozat nélkül!
tramonto 2019 júl. 29. - 15:24:13 Előzmény Sweet-But-Psycho
(2/5)
Kedves Sweet-But-Psycho
Te megnézhetted az életkoromat, én még nem! Igen elmúltam 71 éves és utaltál arra, hogy mikor halunk ki véglegesen? Biztos a Te szüleid mindenben "topon " ezálattal" nem vitatkozik, nem értetlenkedik, azon amit Te feltehetően -soraidból ítélve - felteszel, hogy miért kap nyugdíjat, és egyéb kedvezményt a Te "kontódra", mert Te vagy a KERESŐ ÉS ADÓZÓ". Ez azoknak a "ribiknek és ficsúroknak" az élet filozófiája" akik valamiért nem éltek normális családi körülmények között. Hozzászólásod üzenetéből és főleg stilusából, én azt az üzenetet kaptam, hogy idős vagyok és dögöljek meg, mert ebben a fórumban nincs már helyem, én erre következtetek. A port.hu hozzászólásommal kapcsolatban:
Bocsánatot kérek azért, fogalmam sincs miért Móricz Zsigmondot jelöletem meg, ennyire "alul művelt
azért nem vagyok. Gárdonyi Géza Egri Csillagok könyvét min. háromszor - négyszer . - akkor is amikor 3 kötetes volt - elolvastam. a fílm ennek tükrében nem igazán volt nagy élmény. Egy regény elolvasása a saját képzelőerőre korlátozódik. Ezért nehéz ilyen nagy alkotása filmezése.
Nem tudom azt hogy Te ki vagy! (általában az életkort és nemet megtudom) Ha ezt az üzenetemet megkapod, ne Fótomon válaszolj, hanem közvetlenül mihaly.nagy48@gmail címemre Mert értelmes, de számomra "fura" vagy!







nem vagyok".
tramonto 2014 okt. 30. - 21:45:36
(1/5)
Mitõl 8,5 pont? A színészek? Valóban mind nagyszerû és kiváló. Móricz Zsigmond. Nagyon sok élményt nyújtottak a regényei, bár ez nem tûnik ismerõsnek. Pontosan ez az aggodalmam, hogy a nagy regények feldolgozása filmre, úgy hogy valóbban vissza adja az eredeti mûvet, ritkán sikerül. Lásd Egri csillagok, a film enyhén szólva egy szörnyûség, különösen azután, hogy ezt a regényt háromszor is elolvastam. Szóval miért 8,5?