Téma: Czukor Show

pneklara 2016 szept. 22. - 16:48:42 Előzmény Dalmát
(75/75)
Köszönöm a hozzáfûzést, kiegészítést:) Bár már el is felejtettem az egész filmet, legalább nem tudatlanul halok meg.
De feltételezem, hogy mi nézõk kényszeríthetjük ki ezeket a silány mûsorokat, ha egyre többet raknak ki a polcra, még olyan adók is beszállnak a versenybe, akikre ez nem volt jellemzõ.Csak olyan füles jut el hozzájuk, hogy ilyen kell a népnek!
6/10
Dalmát 2016 szept. 15. - 21:25:36 6/10 Előzmény pneklara
(74/75)
Spoiler!
A svéd pali azt mondja, hogy már 15 éves pályafutása alatt rengeteg tévéprodukciót látott, de ilyen gusztustalan, mocskos stb. mûsort még soha. Ezután a svéd nõ megjegyzi, hogy Kib...tt jó volt, és a pasi is megerõsíti, és gratulálnak a magyar producernek a fantasztikus show-hoz.
Spoiler vége!

Amúgy szerintem egy kissé amatõr módon megcsinált, de alapjában véve jól sikerült film az emberek lelki szennyesét szórakoztató célzattal kiteregetõ médiáról. Árpa Attila egyébként irritálóan tehetségtelen színész, de a selejt tévé producere szerepet mintha neki találták volna ki. Sajnos a Duna tv a késõi vetítés ellenére kereskedelmi tévéket megszégyenítõen 5 percenként belenyomta Jót, s jól címû mûsorának promócióját, ezzel hazavágva az egészet.
bokor5 2016 szept. 15. - 02:49:08
(73/75)
Az eleje jó volt, (Mónika show) de aztán már nem is néztem végig.
Torolt Felhasználo 2016 márc. 20. - 20:54:56
(72/75)
Maunika Show-film, lol

De a francba, jól van megcsinálva, és várható volt/lett volna hogy megtalálja a közönségét.

Néha nem is olyan rossz a magyar filmgyártás.
pneklara 2014 szept. 02. - 23:35:44 Előzmény olahmiki1959
(71/75)
Azért nem fordították le Oláh Miki, mert magasról tojnak a nézõkre, annyiba sem nézik õket, mint egy utcán görgõ, zsíros papírt. Pontosan az eszmei mondanivalót - ha volt egyáltalán a filmnek - hagyták ilyen módon elillanni.
Kiábrándítóan rossz film volt.
Tökéletes példája annak, hogy tehetségtelen, önimádó, sivár lelkivilágú nagy hatalmak kezükben tartanak valamit, pl szórakoztató ipart, s piszkosul megvetik, lenézik azokat, akikbõl élnek, akikkel s akiknek csinálják a mûsoraikat.
Néha belenéznek a tükörbe, hánynak egyet, s aztán megnézik a pénztárcájukat, s megtalálják önmaguknak a felmentést.
SPOILER: feltételezem, hogy az angol vircsaft a svéddel arról szólt hosszasan, hogy jól csinálta kolléga. Mert Árpának kisimultak a vonásai, visszajött az önbecsülése, mely 2 másodpercre megingott, s holnap folytatja magasztos munkáját.
Egy szerencséjük: hogy van rájuk kereslet.De hogy miért?
Azért egy angolul jól tudó elmondhatná, mit mondott a svéd!? Nem mûvészi koncepcióból maradt el a magyar feliratozás, hanem mert az alkotó köpött és káromkodott egyet, s azt mondta, ezeknek ez is jó,kár beléjük a feliratozás.
tramonto 2014 szept. 02. - 23:00:00 Előzmény olahmiki1959
(70/75)
Nagyon az! Jobb híján - mást nem találtam - 5 perces késéssel kapcsolódtam be. Kár lett volna kihagyni! Igen, valahol sejtettük, hogy ilyenek vannak a valóság show mûsorok mögött.
olahmiki1959 2014 jún. 28. - 07:22:17
(69/75)
Érdekes, tanulságos, és eléggé ijesztõ volt ez a film.
Kívülállóként, nézõként az ember persze sejti, hogy nagyjából így folyhat egy-egy valóságshow, vagy délutáni talkshow felvétele, de így, ilyen töménységben szembesülni ezzel, azért eléggé felkavaró volt.
Sokszor gondoltam már arra, hogy milyen izgalmas, ugyanakkor kiábrándító lenne egy ilyen mûsort ÉLÕBEN, - tehát nem összevágva, manipulálva, adásra készre fésülve, hanem úgy, ahogy abban a pillanatban történik, - látni.
A szerencsétlenkedéseket, a suta mondatokat, az egy-egy jelenetnek való többszöri nekifutást, a váratlanul elõállt helyzeteket látni, megtapasztalni, közelrõl végignézni.
A bevágott tapsokat, a máshonnan származó, spontánnak mutatott, valójában vezényszóra történõ röhögéseket, sopánkodásokat, döbbent sóhajokat.
A legaljasabb manipuláció az egész, elõre megírt forgatókönyv szerinti kiszámított történésekkel, elõre várható reakciókkal, manipulált szereplõkkel, és manipulált nézõkkel.
Ijesztõ, hogy ilyen világban élünk, hogy a legaljasabb zsigeri ösztönökre építõ, azokat kiszolgáló mûsorok uralják a médiát - legalábbis egy részét, - és ebben az egészben nem is a kiszolgáltatott, a legintimebb családi titkokat a nézõk elõtt felfedõ, kibeszélõ primitív emberek a legvisszataszítóbbak, - õket maximum sajnálni lehet, - hanem a stúdió üvegfala mögött röhögõ, káromkodó, gátlástalan, csak a nézettséget, és az abból fakadó anyagi hasznot a szemük elõtt tartó szerkesztõk, producerek, mûsorvezetõk, minden emberi mivoltukból kivetkõzött, végtelenül lealjasult, cinikus médiaszemélyiségek.

A színészek jók voltak, bár számomra pont az egész show-t levezénylõ mûsorvezetõ, Czukor Balázs figurája és alakítása volt a legsúlytalanabb, legmesterkéltebb.
Végig természetellenes volt a hanghordozása, idõnként túljátszott a testtartása, érzõdött rajta, hogy "játssza" a szerepét, holott egy tv-s mûsorvezetõnek gyakorlatilag teljesen eszköztelenül, különösebb gesztusok nélkül kell(ene) megnyilvánulnia egy ilyen mûsorban.
Szereposztási tévedés volt ráosztani ezt a figurát, - amilyen telitalálat volt az Árpa Attila által játszott producer megformálása - idõnként a hangja sem volt eléggé erõteljes, és a beszédkultúrája is hagyott kívánnivalót maga után. (Az igazság kedvéért viszont el kell ismerni, hogy az utolsó, kitörési nagyjelenetben baromi jó volt, tökéletesen hozta az õrjöngõ, hisztizõ, magából kikelt médianyikhajt. Lehet, hogy ott saját magát alakította, azért volt olyan hiteles...:)

Egy dolog viszont feltûnt nekem, amit azóta sem értek - és amit a kommentelõk közül rajtam kívül senki nem vett észre, - hogy az Árpa Attila és a svéd vendégek közötti, angol nyelvû párbeszédet miért nem fordították le, és miért nem jelenítették meg, mondjuk magyar nyelvû felirattal?
Valamennyire tudok angolul, nagyjából értettem, hogy mirõl lehet szó, de a magyar nézõk egy elég nagy része - sajnos - nem beszél semmilyen nyelvet, vagy ha igen, akkor sem olyan gyakorlottan, hogy egybõl megértene egy angolul folyó beszélgetést...:)

Moziban eszem ágában nem lett volna megtekinteni ezt a filmet - méghogy én pénzt adjak egy ilyenre?... - viszont a tv-ben érdemes volt megnézni.:DD
adamnagysweetmovie 2014 jún. 24. - 20:23:14
(68/75)
Szerintem meg egész fasza lett.
Magnóra, magyar!
1/10
offtopic
_Freddy_ 2011 okt. 26. - 06:14:24 1/10
(67/75)
nagyon szar film, a plakátja is mekkora szánalmas volt
8/10
King Diamond 2011 ápr. 14. - 00:08:04 8/10
(66/75)
Ritkán nézek magyar filmet. Ezt elõre leszögezném. A legutóbbi talán a Nyomozó volt. Abban is Anger Zsolt játszott, és meglepõen elégedett voltam, miután megnéztem. Annyira nem vonzanak a magyar filmek, de néha egy-egy jót el lehet csípni, ami nem a szokásos nyáladzás Csányival és társaival. Ez is egy ilyen film, a jobbik kategóriába tartozik. Sajnos nem ismerem a Füst Milán színdarabot, ami alapján készült. De maga a film nekem tetszett. Miért lenne az baj, hogy egy teljes showt mutatott be? Én nem voltam még ilyen felvételen, nem is néztem se Mónika (a sínteres epizódot kivéve, mert az alap:P), se Balázs showt (Jerry Springert egy idõben igen, sajnos már nem adják a magyar adók), és érdekes dolgokat tárultak fel a film által. Az, aki már látott ilyet, volt is felvételen, nem is értem, hogy minek nézte meg, hisz õ már tudott mindent, ami a film mondanivalójához hozzátartozott. Szóval, akit érdekel, az úgyis megnézi, mint ahogy engem is, és nem úgy állok hozzá, hogy ez egy újabb gagyi, unalmas, szar Mónika show epizód lesz.
A színészek jók voltak, szerintem abszolút hitelesen játszották szerepüket (és igen, még jó, hogy nem a kisebbség alkotta a színészgárdát, mint a két 'show'ban, mert nem lettem volna rájuk kíváncsi itt is...). Árpa Attila tényleg hiteles volt, bár az angolján még lehetne mit javítani. A két svéd színész is szimpi volt. Valaki írta, hogy Doszpot Péter volt a legjobb, pedig neki semmit sem kellett aztán az ég világon csinálnia.
A végkifejlet meg kemény volt, és hihetetlen, hogy ilyen események befolyásolták a svédeket az álláspontjuk meghozatalában. Undorító volt. De hát ez van.
Simán megér egy 8-ast a film.
csengõ_zoli 2011 jan. 04. - 03:14:39 Előzmény anita4817
(65/75)
Mikor kiírod és megjelenik a tálcán :)
4/10
h.tibi91 2010 dec. 21. - 19:25:16 4/10
(64/75)
Nem rossz az elgondolás, de a megvalósítás minõsíthetetlen. Az hogy bemutatásra kerüljön mennyire érzéketlen és érzelmektõl mentes a média világa jó dolog. Viszont ha mindez csak amolyan összecsapottan valósul meg akkor nem látunk mást, mint egy extrémebb kiadást valamely (egy ma már nem létezõ) délutáni mûsorból. Kár és felesleges volt a "mûsor" egészét bemutatni, hisz mind ismerjük ezt a mûfaj és azt milyen minõségben mennek ott a dolgok mind beszéd és egyéb megnyilvánulási formákat tekintve. Kicsit több betekintést lehetett volna mutatni a média világába, esetleg azt boncolgatni miért szeretik (ma már csak szerették) ezt a mûfajt az emberek.
Én nem tartom említésre méltónak ezt az alkotást, sõt az alakításoktól sem esik le az állam, Balázs kifejezetten gyenge volt!
Nem igazán ajánlom senkinek, legfeljebb azoknak, kiknek már hiányoznak a délutáni talk showk.
4/10
anita4817 2010 dec. 15. - 20:09:54 Előzmény L.i.l.l.a
(63/75)
Hali

Nem tudjátok mikor jön ki DVD-n?

köszi elõre is
offtopic
L.i.l.l.a 2010 júl. 16. - 21:09:20 Előzmény akáclegény
(62/75)
xDxDxD
szekfuandras 2010 jún. 15. - 08:52:28
(61/75)
cukor-só
arnold.kovacs 2010 máj. 21. - 14:09:24
(60/75)
Tegnapelõtt megnéztem. Nagyszerû film. Csak azoknak ajánlom, akik imádják és/vagy utálják ezeket a délutáni talk-show-kat!
Fantasztikus, ahogy egy 100 éve történt drámán keresztül szembesít minket mai világunk félresiklott értékeivel.
Gratulálok az alkotóknak!
A darabot is láttam pár éve. Annak az a pikantériája, hogy te magad vagy a közönség a show-ban. Érdekes élmény volt bevonódni. A film viszont számos új elemmel gazdagodott a szereplõk stúdión kívüli világa révén. Jóval több és színesebb így az üzenete.
10/10
tyereskova 2010 máj. 07. - 22:48:08 10/10
(59/75)
nekem tetszett a film. nagyon rossz kritikákat olvasok róla, mindenki szidja, és nem értem miért. szerintem nagyon ötletes volt, hogy egy füst drámát egy ilyen 'helyzetben' adják elõ. az elõadást is meg akartam nézni, de sajnos nem tudtam. a drámát sem olvastam, és lehet csak ezért, de engem nagyon meghatott a vége.
2/10
akáclegény 2010 ápr. 14. - 20:10:00 2/10
(58/75)
tudjátok mi lenne BRURTAL
GYÕZIKE-A FILm
2010.november 13.án a mozikban
digitalis 3D ben
ReignMan 2010 ápr. 12. - 10:51:33 Előzmény tetro
(57/75)
Konkurencia az újjáalakult Gyõzike shownak? Vagy a vacsoracsatának?
tetro 2010 ápr. 11. - 15:45:45 Előzmény pacica
(56/75)
már tervezzük. tárgyalunk egy csatornával. Kozi&Döme show lesz a címe. :D