Téma: Death Note - A halállista

10/10
caseyjones 2016 márc. 28. - 20:09:00 10/10 Előzmény aholló
(96/96)
Nálam Near magyar szinkronhangjánál telt be a pohár. Eleinte nõi szinkront adtak neki, aztán kicserélték férfira. Ez azért elég bizarr. Egyébként ezt leszámítva szerintem semmi gond nincs a szinkronnal, egyetértek abban, hogy L és Light hangját is nagyon jól eltalálták.
EMSz 2016 márc. 28. - 18:50:18
(95/96)
Misa magyar hangja, Csuha Bori idézi fel a sorozattal kapcsolatos emlékeit:
https://youtu.be/mhtfd_z26gw?t=4m32s
aholló 2016 jan. 28. - 13:36:03
(94/96)
Most fejeztem be. Magyar szinkronnal néztem, és kezd elegem lenni azokból, akik animenáciskodnak, hogy "Ha magyarul nézed, az BÛÛÛÛÛN!", fõleg, ha a szinkron teljesen rendben van, mint ebben az esetben. Mind Light mind L hangja tökéletesen passzolt, és áthozta, amit kellett. (kivéve Near-nél, de idõközben rájöttek, hogy Solecki Janka hülye választás volt)

*** SPOILER ***

Zseniális anime, ami egy 37 részen át tartó agytorna is. Az egész egy logikai, elsõ sorban mentális harcról szól, amit tökéletesen sikerült adaptálnia azoknak, akik átvitték az eredeti mangát a képernyõre. Lebilincselõ, és nem az a fajta sorozat, amin el lehet lazulni, folyamatos agymunkát kíván. A karakterek is nagyon érdekesek, a cselekményrõl meg annyit, hogy nyilván Light és L zsenialitására épül a dolog, illetve kb. a 25. részig. A legjobb rész az mindenképpen a 18. részig tart, amíg Light emlékei el nem tûnnek. Onnantól kevésbé kettejük mentális harcára élezõdik ki a dolog, de L halála után már tényleg elfárad egy kicsit. A befejezést enyhén erõltetebbnek gondolom, fõleg Near karakterét, aki L olcsóbb másolata. Azt nem értem, hogy miért kellett L két utódját ennyire behatározhatatlan nemûvé tenni (Mello és Near is fiúk egyébként, nem tudom miért mondtátok többen is, hogy Mello lány lenne, nála még inkább egyértelmûbb, mint Near esetében), de az biztos, hogy egyikük sem tudta visszahozni azt, ami a halála elõtt igazán izgalmassá tette a sorozatot. (plusz én Mello karakterébõl többet is kihoztam vola, túl korán halt meg) Azt leszámítva, hogy nem L leplezte le az eredeti Kirát úgy gondolom, hogy olyan véget ért, amilyet kellett. Személy szerint Light-tal az eleje óta nem tudtam azonosulni, és egyre betegebbé vált a viselkedése.

Ja, és Remet sem értem, hogy õ miért kell, hogy ennyire férfiasan viselkedjen, nézzen ki és beszéljen, hogyha egyszer nõ, de úgy látszik, ez a "fiúvagylány? úgysemtalálodki!"-játék nagyon tetszett a készítõknek:)

(Plusz még egy logikai hiba: amikor a második Kira hamis üzeneteire válaszolva L ügynöksége eljátszotta, hogy õk Kira, és televíziós adásban elmondták Kira gondolatait, hogy azzal üzenjenek a második Kirának, akkor L könnyen rájöhetett volna, hogy Light az eredeti Kira. Tuniillik ha nem Light lett volna az eredeti Kira, akkor Kira küldött volna egy üzenetet, amellyel válaszolt volna, hogy õ a valódi Kira.)

*** SPOILER ****
10/10
caseyjones 2015 aug. 20. - 11:57:11 10/10 Előzmény robicsek2
(93/96)
Én azt ajánlom, nézd végig az animét, mert nagyon izgalmas! nagyon szeretem, remek karakterek, helyszínek, és nagyszerû történetvezetés jellemzi a sorozatot. Ráadásul nem olyan egetrengetõen hosszú, mint a Naruto vagy a Bleach, ez nem több száz részes, csupán 37 epizódból áll (és mind a 37 nagyon jó).
robicsek2 2014 júl. 08. - 09:34:10
(92/96)
Csak képet láttam arról a güzü szemû halál istenrõl :) Egyszer majd talán meg nézem, de valahogy sose érdekelt. Lehet azért mert mindenki mindenhol ezt ajnározta.
10/10
mudibarát 2014 máj. 16. - 18:51:20 10/10
(91/96)
Én magyarul néztem egészen addig a részig, amíg N hangját át nem vette egy fickó(bocsánat, nem tudom a nevét), õ szerintem annyira nem illett a karakterhez, nem bírtam hallgatni. Az elõtte lévõ nõi hang olyan ridegen, szenvtelenül nyugodt volt, hogy néha beleborzongtam. Tökéletes volt. Nem is tudom, minek változtatták meg. Onnantól angol szinkronnal néztem. Jó volt az is, de szerintem a magyar jobb volt.
Belekukkantottam pár részbe japánul is, L hangja nagyon nem tetszik. Szerintem a pálmát (L-nél legalábbis) a magyar szinkron viszi. A japán amúgy a második(kivéve L-nél), és a harmadik az angol (L-nél a második).
Ezt kombináltam össze magamnak :D
10/10
offtopic
_Freddy_ 2012 jún. 18. - 06:22:03 10/10 Előzmény Alucard31
(90/96)
én még ajánlom az élõszereplõs filmeket is :D mind a 3-at :D
Alucard31 2012 jún. 17. - 21:19:15
(89/96)
Így van. Viszont nem csak Watari és L tudják a részleteket (hiszen Light apjával az élen ott volt a rendõrök egy csoportja is a nyomozásban), de csak L gyanakszik Misára. Ezért kell Remnek minél elõbb megölnie L-t, mielõtt mások is gyanakodni kezdenek, és erõltetni kezdik a Halállista próbáját, ami megcáfolná a 13 napos szabályt, és Misát bizonyosan a vesztõhelyre juttatná (Light logikája szerint, hiszen az õ gondolatmenete erõlteti Remre a cselekvést).

Egyébként érdemes elolvasni a mangát is (a teljes sorozat megjelent már magyarul), vannak az anime-bõl kihagyott jelenetek, valamint olyan információkat is tartalmaz, ami még érdekesebbé teszik az egész történetet :)
10/10
Daniszabo 2012 ápr. 10. - 21:49:48 10/10
(88/96)
Nem tiszta teljesen hogy Rem miért is ölte meg L-t. Én annyit szûrtem le, hogy Light úgy tervezte már a saját feladása elõtt, hogy amikor majd visszatér rögtön rásózza Misára a halállistát, hogy öldösse az embereket. Ahogy eltervezte L erre rá is jön,hogy Misa második Kira és fogságban akarja tartani Misát 13 napig, hogy meghal-e. De Rem megmenti Misát úgy, hogy megöli L-t és Watarit, mert még csak õk tudják a részleteket.

Én ezeket szûrtem le, légyszives ha valami pontatlan vagy hiányos javítsatok ki mert a kedvenc sorozatom, és teljesen szeretném érteni.
Elõre is köszi. :))
10/10
Daniszabo 2011 dec. 14. - 22:26:51 10/10
(87/96)
Egyik kedvenc sorozatom. Egyértelmûen a Japán hang a legjobb, a magyart nem találták el :S. Viszont azt nem értettem, hogy miért ölte meg Rem Watarit és L-t? Azt a részt pont felirat nélkül angolul néztem, és nem nagyon jött le:S
Elõre köszi a válaszokat
Beview 2010 aug. 14. - 21:33:35 Előzmény twillight
(86/96)
Jó kis mese de van filmbe is!!!én filmbe láttam az 1-2 részt!nagyon jó nézzétek meg!!!
Pontozás:10/10
Jó pontozást adtam!
Igy hát nézzétek meg!
KÖSZI!
twillight 2010 aug. 04. - 20:58:09
(85/96)
Kijött a 6. lemez. Hátha mást is érdekel rajtam kívül.
twillight 2010 máj. 05. - 22:00:47
(84/96)
Valahol fel lehet lelni a Halállista használati útmutatóját, ami a részek közepén jelenik meg?

A 2. lemez a 4 magyarul kaphatóból nem tartalmazza azokat a képkockákat (???), és különben is jó lenne elolvasni mindet egyben.
10/10
kutatu98@velvet.hu 2010 jan. 09. - 13:58:51 10/10
(83/96)
Tökéletes, minden perce lenyûgöz. Az eddigi legjobb Anime, amit láttam. És nem hazudok :)
Alice946 2009 dec. 19. - 11:46:22
(82/96)
A legjobb emberbõl is, még ha az igazságot is akarja szolgálni, bosszúálló isten lehet, ha akkora hatalmat kap, mint Light.

Ez a csodálatos mû tehet róla, hogy tizennégy évesen újra leültem animét nézni. És imádom, nem bánja meg az ember, ha meg nézi.
Tökéletesen kidolgozott karakterek, a logikai csavarok, és az egész történet... fantasy, nyomozás, szellemi párbaj, a végén még a maffia is beszáll... harc egy hatalomért, ami emberek millióit tartja rettegésben.

SPOILER Egy gyilkos és egy nyomozó barátsága, akiknek sosem volt más barátjuk, mégis vadásznak egymásra. Egyikük a túléléséért és másikuk az igazságért, de mindketten gyõzni akarnak SPOILER VÉGE

Gyönyörûen megrajzolt képek, karakterek, nem túliedalizált, chibi egyáltalán nincs (az egy rajzolási forma a szereplõk gyerekes ábrázolása ha mérgesek vagy ilyesmi). Komor reaálista ábrázolás és a piros-kék szinek tökéletes használata (ez mindig meg lep milyen jól használják).

A történet pedig nem laposodik el... néha lassabb tempóban halad de mindig ad újat. Olyan csavarok vannak benne ami... ha az ember megnéz tizen akárhány részt akkor sem számít az anime közepén jövõ brutális csavarra.

Való igaz hosszú, de nem érdemes akár egyrészt is kihagyni, mert ami most nem tünik fontosnak, lehet, hogy a végén kulcs szerepû lesz. Akinek pedig nincs animaxa az a videoplayeren megtalálja magyarul.

Szinkronról pedig... nincs rossz szinkron sztem. Természetes,
hogy aki japánul látta annak az az etalon... én magyarul láttam és sztem tökéletesek a szinkronok... nem kell hasonlítania a japánra, mint a külföldi filmeknél, ahol az a lényeg h passzoljon a színész eredeti hangjára.

Napokban tuttam meg pl. h Kolovratnik Krisztián Light hangja ami sztem tökéletes, és nem azért mert az a szinkron aki hanem mert vissza adja a karaktert. Nekem a részek letöltve vannak meg, és ott a mediaplayer eccere viszi a japán és a magyar hagnsávot így ismerem mindkettõt :D
Charles Foster Kane 2009 dec. 12. - 19:19:04
(81/96)
Megkaptam a díszdobozos DVD elsõ csomagját, jövõhéten megveszem a másodikat. Régen láttam, angolul. Akkor néhány infó eleve elsikkadt, ráadásul nem mostanában volt. Szóval most is olyan hatással van rám, mintha elõször nézném. Nem lehet mást mondani, mint hogy lehengerlõ. A logikája odaszegez a TV elé, nem lehet menekülni a hatása elõl.

Ilyen szintû szellemi párbaj egyszerûen NINCS, vagy nem találkoztam eddig vele. A Tökéletes trükk óvodás piszkálódás ehhez képest, pedig már az is kellõ izgalommal szolgált. Szerintem nincs még egy sorozat, amibõl egyhuzamban öt DVD-t minden gond nélkül megnéznék.

Az meg, hogy animéknél folyton folyvást szóba kerül, hogy "hát ez egyáltalán nem gyerekeknek való!", a helyzetét jelzi a magyarországi animációs film kultúrának. Ami konkrétan nincs.
7thSea 2009 júl. 31. - 16:08:06 Előzmény Mahurian
(80/96)
Tényleg marhajó, bár a végére látszik hogy elfáradtak a szerzõk, de az elsõ 10-15 rész zseniális, meg a vége is elég jó...

és a zenéjérõl: Maximum the hormone forever!!! :D krvajó zene :D keressetek rá, eszméletlen hogy milyen jó zenét játszanak japánban, és milyen kevesen tudnak róla.
10/10
Mahurian 2009 júl. 05. - 02:25:58 10/10
(79/96)
Skandallum!!! Hogy lehet ennek a mestermûnek a végére ugrani?!?! :,( Pedig pont nem a vége a lényeg, hanem az, ami odáig vezet. Ha gond a beszerzés, szólj, és adok tippet. :)

A zenéi amúgy tényleg zseniálisak, mindkét opening és ending nagy kedvenc, és imádom azt a dallamot, amit jutyúbon L theme A-ként lehet megtalálni.
10/10
Blacksheep36 2009 júl. 05. - 01:13:48 10/10
(78/96)
Sajna lusta vagyok beszerezni , ezért abbahagytam a nézését és a végére ugrottam , de ettõl függetlenül láttam belõle pár részt és tényleg nagyon jó 10/10 es anime ... Érdekes, jó a rajzolás ,jó a sztori, kidogozott karakterek , egyáltalán nem kiszámítható ... Nem érdekeltek nagyon az animek soha se , de ez nagyon bejött ...
xzibit2009 2009 jún. 17. - 14:18:26 Előzmény almazöld
(77/96)
én sem, hogy a tesóm az lesz.
Megvan neki az egész sorozat és mind3 film is.