Tegu 2015 márc. 18. - 23:53:34
(2261/9141)
Shine
Most néztem, ez 24 részes, akkor még lesz 6 rész, s megjelent Gwak, aki összezavar mindent, sejthettük volna, ott volt a neve a fontosabb szereplõk között. Megint lehet egymást sakkban tartani, eh.
K. Judit 2015 márc. 18. - 21:02:45
(2260/9141)
Örülök is neki, ha nincs csak fekete, vagy csak fehér, de viszonylag rutinos nézõként már kb. sejtem, mit akarnak kihozni az alkotók az egész drámából.
Egyrészt talán azt, hogy a szinte állati sorban élõ szolgálók (vagy rabszolgák) mennyire nem számítanak, a nemesi házaknál úgy is gondolkodnak róluk, mint beszélõ barmokról, gondoljunk a terhes cseléd elföldelésére. De ennek ellenére - talán ide is akarnak kilyukadni - a szolgálók élete is kihatással lehet ezeknek a családoknak az életére. Bármennyire is nem szeretnék.

A másik dolog pedig, hogy bizonyos szinten felül - pénzzel és jó nagy adag ravaszsággal - akár a legfelsõbb politikába is bele tudnak szólni azok, akiknek esetleg nem elég a gazdagságuk, a jólétük, akik az elveik vagy a vélt/valós igazságérzetük miatt (bosszúvágyból) erre hivatottnak érzik magukat.

Ha a történetben a körülmények és a meglehetõsen korlátozott lehetõségek ellenére egymásra tud találni két egymáshoz illõ ember, már nem éltek hiába. Ill. mi nem néztük hiába :)
Tegu 2015 márc. 18. - 20:23:21
(2259/9141)
A Hold utcai csarnok átépités után is halódott és szerintem azért próbálkoznak ezekkel a vendéglõkkel az emeleten. A koreai ott maradt és népszerü.

A Keletinél lévõ streetfood büfé másolása alatt ugy értem, hogy mások is elkezdenek eredeti koreai "gyorskajákat" árulni, ha ez nagyon bejön, a továbbfejlesztés alatt meg azt, hogy a többi, a sorozatokban látott finomságokat is felveszik a kinálatba.
K. Judit 2015 márc. 18. - 20:19:16
(2258/9141)
Amikor utoljára ott jártam, tényleg teljesen ki volt ürülve a csarnok, talán akkor várták az átépítést. Különben a belvárosba és a közeli budai kerületekbe szállítanak, azt hiszem, érdemes lenne kipróbálni. Nem úgy nézem õket, mint akik horribilis összegeket számolnak fel kiszállításért.
De ami a továbbfejlesztést meg a másolást illeti ... élbõl ellene vagyok, persze elõtte nem ártana megkóstolni az igazit :)
Tegu 2015 márc. 18. - 19:59:07 Előzmény K. Judit
(2257/9141)
A Hold utcait szeretik a legjobban az itt élõ koreaiak állitólag, ha nem diszvacsorára mennek.
Ott egyébként uj élet kezdõdött, mert ha jól emlékszem, 3 sztárvendéglõ nyitott az emeleten kisebb vendéglõket, érdemes lesz felnézni.

Ez a Keletinél lévõ hely nem árul annyi fajta koreai kaját, engem pl. az édességeik nem igazán érdekelnek, de lehet, hogy majd még továbbfejlesztik vagy ha bejön, akkor másolják és kibõvitik a választékot is.
Tegu 2015 márc. 18. - 19:47:32 Előzmény K. Judit
(2256/9141)
Ja, tényleg, de hát igy van ez, mindenki mellett és ellen is vannak érvek, mindig feladják a leckét ezek a sorozatok, nincs csak fekete vagy fehér.
Tegu 2015 márc. 18. - 19:46:34 Előzmény Illiona
(2255/9141)
Jó, várjuk a védõbeszédet:))
K. Judit 2015 márc. 18. - 17:42:22
(2254/9141)
Ezt a hsz-t eltesszük válaszul a védõbeszédre :))

(Különben Eun-kinek próbát kéne tennie már a feleségénél, szerintem mindenben nagyon fognak passzolni. De gondolkodásban, értékrendben, neveltetésben ... teljesen egyformák, csak már nem akarom annyiszor ismételni magam.)
K. Judit 2015 márc. 18. - 17:39:33
(2253/9141)
Kiderül, hogy egész sok koreai étterem van Budapesten.
És én csak a Hold utcait ismerem, ahol összesen két asztal van :))
És egy vietnamit az Allee-val szemben. Ettem ott pho levest, de nem voltam annyira elájulva, mint a sztárszakács, aki ajánlotta. Talán õt felismerték.

Azt elhiszem, hogy a sojuval ki tudják ütni magukat, mert beleeresztik poharastul a sörbe, és együtt isszák.
Ezt már több filmben is láttam, utána megcsörgetik a kiürült poharat.
Tegu 2015 márc. 18. - 17:06:15
(2252/9141)
Tegu 2015 márc. 18. - 17:02:01
(2251/9141)
Azért ha belegondolunk, hogy van egy jólétben, tiszteletben felnevelt, a társadalmi ranglétra tetején elhelyezkedõ fiu, aki semmit nem tett életében, csak örökölte a kiváltságokat, vele szemben egy szerencsétlen szolgaként bosszuállásra nevelt, lépten-nyomon megalázott nyomorult, akirõl kiderül, hogy herceg, aki legalább egy kicsit élvezhetné már sokat tapasztalt emberként az élet napos oldalát, s ez a kis elkényeztetett Kim fiu kinyirná, mert neki minden kell. Anyja megmondta, megvan mindened, nyugodj bele, hogy egy valami ill. valaki nem lehet a tiéd, de nem.
K. Judit 2015 márc. 18. - 15:08:13
(2250/9141)
OJH milyen jókedvû.
Pedig szörnyen áll rajta az a pizsi :))
Illiona 2015 márc. 18. - 14:57:31
(2249/9141)
egy mai kép: Jóbarátok! :)))

Sajnos munka miatt nincs lehetõségem Eun Kit mellett érvelni, de egyszer majd egész védõbeszéddel jövök!
K. Judit 2015 márc. 18. - 14:43:07
(2248/9141)
Akkor még jól is jött neki IY apjának halála, még jobban fel tudta vele piszkálni az öreg királyt.
Ez a Kim egy félelmetes ellenség. Idáig is volt mindenre válasza (össze-vissza hazudozott mindenkinek), de most fény derült a megszerzett vagyonra is, ezzel talán nagyobb hatalma van, mint a királynak. Mindkettõnek együttvéve. És nagyon is kedvére van a két király rossz viszonya, folyamatosan ki tudja játszani õket egymás ellen. Már mindenki behódolt neki.

Egyetlen egy ember van, aki majdnem annyit tud, mint Kim, neki vagyona és hatalma ugyan nincs, de itt-ott el tud ejteni egy pár szavas információt, és azt legtöbbjüknek komolyan kell venni - õ a kiszeng. Ha Kim hibázik, az nem lesz teljesen független a kiszengtõl (Ga Hee).
Tegu 2015 márc. 18. - 14:14:21
(2247/9141)
Azt megmondták, Inyub apjának halála után vette fel a kapcsolatot TAejoval.
K. Judit 2015 márc. 18. - 13:12:20
(2246/9141)
Én valójában azt sem tudom megsaccolni, hogy Taejo és Kim még a lány apjának beépülése elõtt, vagy után vették-e fel egymással a kapcsolatot.

Most különben az is kiderül, hogy bár Kim úgy tett, mintha ímmel-ámmal menne bele Eun-ki és YO házasságába, közben pedig hajszálpontosan ki volt számítva, hogy ez számára így a legelõnyösebb.
K. Judit 2015 márc. 18. - 12:55:30
(2245/9141)
Végre nagyon csinos öltönyökbe öltöztetik JJH-t.
K. Judit 2015 márc. 18. - 12:54:13
(2244/9141)
Bocs, közben találtam egy képet:
(BTS, de a címe az lehetne, Vámpírok egymás közt :)))
K. Judit 2015 márc. 18. - 12:49:01
(2243/9141)
Sawollal kapcsolatban nekem is eszembe jutott, hogy miért nem próbálta OJH kiszabadítani? Mire volt jó újra bevonulni a börtönbe? (Megjegyzem, nem kereste senki.) Fõleg az után nehéz elképzelni, hogy ne tudta volna kiszabadítani, hogy Inyubot legalább tíz jelenlévõ terrorista orra elõtt vitte ki a házból vagy barlangból. Gyerekjáték lett volna neki elkábítania egy õrt, és akár a hátán visszavinni Sawolt.
Ja, mert akkor lemaradtunk volna Inyub zokogós jelenetérõl, az azért kellett, hogy tudjuk, félti a férfit. (De a kezét azért elhúzta, amikor az nem tudta neki elintézni a visszaminõsítését ....)
Tegu 2015 márc. 18. - 12:41:50
(2242/9141)
Ez jó, ahogy pozitiv jellemfejlõdésen megy át OJH, ugy aljasodik le EunKi jelleme.