K. Judit 2015 nov. 20. - 10:38:43
(5461/9141)
Hogy JE honnan tudta, mit mûvelt HK?
Hát ha az öreggel nem is sûrûn találkozott, a család többi tagjával összefuthatott. JR nem fogta vissza magát senki elõtt, tehát az ilyen megjegyzéseket, hogy a középkorban HK akár ítéletvégrehajtó (hóhér) is lehetett volna, nem titkolta sehol.
HK szemébe is mondta pl., ha nincs gyereke, nem "ér" semmit a családban. És a Miss K-nak is sokszor beolvasott, elmondta, mi a véleménye róla/róluk. Nem kímélték egymást, én azt csodáltam, hogy egyáltalán le tudtak ülni egy asztalhoz, amikor ennyire nem bírták egymást.

De túl ezen, szerintem HK otthoni viselkedésére is kihatott a munkája. Majd még biztos lesz egy-két flashback, elvégre eddig csak az utolsó három hónapot láttuk a baleset elõttrõl, a 15 év együttélésbõl pedig csak két rövid jelenetet.

Errõl beszélt különben JE, amikor a labor felrobbanása után a kórházban feküdt. Elmondta, hogy a HK iránt érzett szerelme mindig felülkerekedett, akármennyire is megvolt a véleménye bizonyos dolgokról. Még a gyerek halála után is sokáig így volt, de aztán - esetleg pont a gyerek halála miatt - elszaladt HK-val a ló, és talán a bánata elfojtása miatt elviselhetetlen lett. Érzéketlen, hûvös. De addigra már nagyon eldurvulhattak a dolgok kettõjük között, ha a szagát sem bírta.

(És akkor jött SR, aztán ahogy szegény ártatlan lányra (!) rátámadt HK, aztán HK fal-öngyilkossága, a fényképek (amiket JR küldött HK nevében, vagy lehet, hogy névtelenül, de õ azt hitte HK volt), végül hogy HK elment az egyetemre és kirúgatta SR-t (sok-sok kutatási pénz fejében). Ez volt szerintem az utolsó csepp a pohárban.)

A tányércserés jelenet.
K. Judit 2015 nov. 20. - 10:09:40
(5460/9141)
Itt biztos azt nézik, amikor a buszon majdnem elnyalt JE a marék aprójával :))
Amíg õk így élvezik a játékot, addig nekünk sem lesz bajunk.

Max. a baseballal, már megint kezdik festeni az ördögöt a falra.
Van, aki azt írja, hogy az SBS-nek egyáltalán nem számít, miket írogat a nép a weboldalára, a lényeg a nézettség.
Már olyan vélemény is van, hogy más csatorna (pl. MBC) ezt nem engedné meg magának, hogy az egyik vezetõ drámáját össze-vissza vetítse. Az SBS megteheti, mert már tudja, hogy aki elkezdte, nem hagyja abba, így két legyet üt egy csapásra.
És ha megteheti, meg is teszi. (Milyen ismerõs!)
K. Judit 2015 nov. 20. - 09:58:34
(5459/9141)
A kislányt én is nagyon bírom.
Olyan kis bölcs :)
K. Judit 2015 nov. 20. - 09:57:43
(5458/9141)
Találkozás a kórházban ?
(YG mint egy nyugdíjas tanárnéni ... pedig még nincs negyven éves!)
K. Judit 2015 nov. 20. - 09:56:20
(5457/9141)
Most látom, hogy lesz itt más is :)
Tegu 2015 nov. 20. - 09:46:11 Előzmény K. Judit
(5456/9141)
Hat, azert ahhoz eleg HK hozzaallasa a ceg megvedesehez, hogy Je megutalja, bar kicsit nem ertem, ha JE kivonta magat a ceg ugyeibol, honnan tudta, mit muvelt HK? Tudom, az ujsagokbol, no meg a gyerekuk halala... Most nagy valtozas jon, egyreszt , talan visszanyeri az emlekezetet HK, masreszt kiderult, hogy megis orlodik a kislanyuk halala miatt.
Tegu 2015 nov. 20. - 09:40:59 Előzmény K. Judit
(5455/9141)
Nem ragaszkodom ahhoz, hogy TS embere nem epulhetett be az oreg keresere, csak ahhoz mar tul sok szemetseget vallalt TS megbizasara, pl a merenyletet Hk ellen. Az nem kizaro ok, hogy keruli a szemelyes reszvetelt gyilkossagban. De minden lehet, csak jo nyakatekert tortenetet kell vedelmere kitalalni.
K. Judit 2015 nov. 19. - 20:07:14
(5454/9141)
Azt nem tudom, csak azt, hogy egy teljesen egyszerû módszert alkalmaztak, YG kolléganõjét zsarolták meg, hogy vonja vissza a feljelentését, õ megtette, YG viszont benne maradt a slamasztikában. És az elõbb említett kis görény zaklató fõnöke minden idegbaját rázúdította YG-ra, sõt annyira megalázta, hogy azt hitték ennyi elég lesz. De YG inkább tûrt (utóbb kiderült, hogy a gyerek miatt) nem akart onnan elkerülni, pontosan a volt võlegénye ügye miatt. Éppen oknyomoztak, és õ ehhez nagyon jó helyen volt. Tehát maradt, így ez sem jött be.

Emlékszem egy jelenetre, amikor TS és ez a parókás kis pacák kötöttek egy egyezséget, hogy utóbbi mindent jelent YG-ról.
Szóval elkezdõdött a tulajdonképpeni hajtóvadászat, csak TS nem vacakolt YG megfélemlítésével (gyors eredményt akart), azonnal ki akarta nyírni. Most is azt mondta, nem foglalkozik köztes megoldásokkal, vagy eltûntet valakit az útból, vagy nem....

(Zárójelben: megnyugodtam, hogy HK mégsem volt ebben nyakig benne, mert onnan, ahol a baleset elõtt tartott, mint jogtanácsos, könnyebb lesz a végén megtisztulni, mintha már gyilkosságokhoz is asszisztált volna. Akárhogy is van, más a megfélemlítés, más a zsarolás, más a korrumpálás és más - egy fõszereplõ esetében - a gyilkosság, vagy a gyilkosságra való felbujtás.)
K. Judit 2015 nov. 19. - 19:46:08
(5453/9141)
A volt oknyomozó riporterrel kapcsolatban még kicsit kételkedem. Még nem zárom ki, hogy õ lehet Manho embere, aki TS minden lépésérõl tájékoztatja az öreget. Mondjuk nincs egyszerû dolga, mert folyton együtt vannak, viszont mindent elsõ kézbõl tud, és Manho pénzébõl akár egy hálózatot is fenn tud tartani. Például így juthattak el YG-hoz Kínában. Még azért is gyanakszom ilyesmire, mert a piszkos munkától mindig ódzkodik. TS nem nagyon bírja rávenni, hogy öljön. Viszont azok a fotók, amik a baleset elõtt és után készültek YG autójáról (meg mögötte a teherautóról), nem egy szögbõl lettek felvéve, tehát nem ipari kamera készíthette mindet.

Az öreg helyében csakis egy ilyen embert bíznék meg kémkedéssel, nem úgy, mint TS aki azt a parókás idiótát bízta meg JE figyelésével. Akit szerencsére legutóbb JE elég finoman leleplezett a többiek elõtt. Tudtára adta, hogy átlát rajta. Igaz, az annyira hülye, hogy talán nem is értette.
K. Judit 2015 nov. 19. - 19:30:12
(5452/9141)
Erre a mondatra én is most figyeltem fel, amikor újranéztem az elejét. Lehet, hogy az öreg Manho szerelmes volt az ikrek anyjába, de õ nem viszonozta. Vagy azért, mert párkapcsolatban élt, vagy ha már elváltak, azért, mert a gyerekei apja Manho barátja volt. Vagy egyszerûen nem volt az esete. Fiatal és szép lehetett, olyankor az ember még könnyen hiszi azt, hogy rengeteg ideje van, majd biztos akad valami jobb.
De akkor kinek a részérõl volt plátói a szerelem? Manho részérõl? (Miért is ne? Láttunk már karón varjút :))
Tegu 2015 nov. 19. - 19:10:40
(5451/9141)
Mindenesetre, õ kezdte leleplezni a céget, mint oknyomozó riporter, sõt még megigérte a folytatást is, aztán megtalálta ugye YG-t, de lehet, hogy elõtte kapott egy visszautasithatatlan ajánlatot TS-tõl. Ez igy érthetõbb lenne, mert ha TS embere volt elõtte is, akkor miért leplezte volna le a tévében a céget?
Illiona 2015 nov. 19. - 18:32:06
(5450/9141)
Az riporter vagy már korábban is a sógornak dolgozott, csak álcázta magát, hogy kiszedje a titkokat.

Azt is gondoltam korábban, hogy talán most álcázza magát, de miután gyilkosságokat is végeztet el, igy ez már kiesett, mint lehetõség.
Tegu 2015 nov. 19. - 16:45:23
(5449/9141)
és egyuttal megvették az oknyomozó riportert, feltételezhetõen jó pénzért?
Tegu 2015 nov. 19. - 11:37:46
(5448/9141)
Akkor még egy érdekes mondatot emlitek, Miss Korea mondja a férjének, nem tudom szó szerint, de a lényege, hogy jobb lett volna, ha Ámor nyila nem õt, hanem HK anyját találja el.
Lehet találgatni, de még az is lehet, hogy félreértettem.
K. Judit 2015 nov. 19. - 09:43:39
(5447/9141)
Visszatérve TS és HK 5. epizódbeli beszélgetésére, nagyon röviden annyi a lényeg, hogy HK csak azt mondta TS-nek, ijesszék meg YG-t, majd szépen belátja, hogy õk az erõsebbek ... de semmiképpen nem mondta, hogy öljék meg (a hajtóvadászat TS magánszorgalma volt).

Mennem kell.
K. Judit 2015 nov. 19. - 09:29:40
(5446/9141)
Megint van veszély egy esetleges baseball mérkõzésre, de azt mondják, hogy annyi panaszlevelet kapott a csatorna az utóbbi két hétben, hogy több órára lefagyott a weboldaljuk :))

Talán ez visszatartja õket ....
K. Judit 2015 nov. 19. - 09:27:29
(5445/9141)
Itt egy hsz., ami némiképp árnyalja (ill. pontosítja) annak a bizonyos 5. epizódbeli beszélgetésnek a szövegét:

"HK tells TS: So what you want is not a lawsuit but just to scare the late Kim Sun Yeong's girlfriend with the law, right? Scare her with a summons and with how much a lawsuit will cost so that she will give up.
HK: First, we should get the woman who filed for sexual harassment with her, on our side. And tell the assailant to file a defamation suit against her.[He did feel defamed.] Once she gets the summons, everyone knows about the lawsuit, and finds out that her trusted colleague has also abandoned her, then she will lose all fighting power. But, in which department does she work?
TS: She's an assistant manager of General Affairs.
HK: That's nice. We should sue her for embezzlement under Article 55 of the Constitution.
HK: If a mildly important company file is found in her purse or at her house, then we can transform that into a classified document and sue her under the Unfair Competition Prevention and Trade Secret Protection Act."
K. Judit 2015 nov. 19. - 08:58:41
(5444/9141)
Kíváncsian várom, mennyi szöveget kellett memorizálniuk.
Állítólag a vérveszteség okozta a mûtét utáni eszméletvesztést.
Ha egy kicsit többet sírdogál BS, mielõtt a mentõket hívná, már nem is kell mûtét :(
K. Judit 2015 nov. 18. - 20:05:54
(5443/9141)
JJH olyan hangosan kiabál, hogy HK ijedtében felébred.
A nézõk együtt sírnak velük.

(Különben az tényleg nagyon szép kép volt, ahogy egyetlen csepp könny legördül HK arcán.)
K. Judit 2015 nov. 18. - 20:02:10
(5442/9141)
A nézõk tiltakoznak az elmaradt IHAL epizódok miatt.
(Nagyon helyes.)