Cafee. 2017 febr. 13. - 11:41:01
(7991/9141)
Igen, õ halt meg, a király szeretõjének, a kardozó lánynak a bátyja.
K. Judit 2017 febr. 13. - 11:21:43
(7990/9141)
Egy kérdés. Azzal, akit "ajándék"-nak küldött U király, és akit Boo Yi megtévesztett a Névtelenek jelmondataival, végül mi lett? Lehet, hogy õ volt a kardozó lány testvére és õ halt meg, mikor a herceget megtámadták? Kalap nélkül nem ismertem fel. (De ha így van, Boo Yi-nak nagy szerencséje van ...)
K. Judit 2017 febr. 13. - 11:21:05
(7989/9141)
Igen, jó lenne leírva látni az öt törvényt, mert eddig csak Po Eun és Sambong beszélgetésébõl ismerjük és fõleg azt a részt, ami a királyra vonatkozott. Pontosabban arról szólt, hogy a király mit nem tehet. A képességekrõl lehet, hogy akkor volt szó, amikor a fõminiszterrõl beszéltek. Mert az az egy a király dolga lesz, hogy a fõminisztert kinevezze. (Még egy dologra emlékszem, hogy a királynak is kötelessége lesz tanulni.)

Po Eunt azért láttam egyenesnek, mert azt gondoltam, olyan erõs a hite, hogy egyszerûen nem tehet mást. És igaz, hogy kizsarolta az új királyt Sambongból, de akkor egyenesen meg is mondta neki, hogy ellenkezõ esetben mire nem lesz hajlandó. Most viszont már elhallgatja, hogy a földtörvényen kívül semmi másba nem fog belemenni, így Sambong totál meg van tévesztve. Õszinteséghez szokott, és bár tudta, hogy nehezebb lesz eljutni a megálmodott változásokhoz, engedett Po Eunnak, azt hitte, ismeri és majd szép lassacskán meggyõzi. Ezért van nagyon átverve.
A másik hibája Sambongnak, hogy hiába képzeli, hogy ismeri Bangwont, fogalma sincs, mire képes. Õt nem lehet csak úgy figyelmen kívül hagyni. Egyelõre amíg az új koronázás, a földmérések stb. lefoglalják Sambongot, kicsit keresztülnéz Bangwonon, mintha õt is csak egy eszköznek tartaná (YSG-vel együtt), amit ráér késõbb bevetni. Õ most elsõsorban Po Eunra koncentrál, nagyon számít rá. Marha nagyot fog csalódni, nem szabadott volna félreállítani Bangwont, nem csak azért, mert nagyon érzékeny, hanem mert esélyt kellett volna kapnia, hátha lehet némi igaza többek között pl. Po Eunnal kapcsolatban. (És nem tudom átgondolta-e, hogy szabad-e Bangwon kezébe egy saját hadsereget adni...)
Az a tanulság, hogy hiába õ a szellemi szerzõje a változásoknak, õ egyedül nem érthet mindenhez. Kiderült, hogy végeredményben õ is csak sakkozni akar az embereivel. Ha bevonta volna a Lee családot, és az összes többi segítõjét a terveibe, és nem csak mindig a soron következõ feladat végrehajtásába, nem esne ennyire pofára. A tanulatlanoknak úgysem lenne bátorságuk közbeszólni, viszont lehetne pár olyan fontos információ a birtokukban, amivel tudnának segíteni. YSG nem lázadozik, õ tudja mire képes, miben jó, az elvekkel egyetért, amint szükség lesz rá készen fog állni. De Bangwont más fából faragták.

És még egy, Bangwonon már most látszik, hogy elõrelátó, már most látja, hogy szüksége lesz Ha Ryunra, aki épp számûzetésbe készül - pl. az arcolvasó képességére, az emberismeretére stb.
Cafee. 2017 febr. 13. - 02:03:57
(7988/9141)
Poeun vegtelenul sunyi es nem tudom eldonteni, gyava, megalkuvo vagy keptelen ekkora valtozast elviselni. Talan tulsgosan bizik most ebben a kiralyban? Nem hatalomehes, az biztos. Viszont nem fair, mert most mar biztos, hogy nem akar Sambong melle allni, de ezt nem mondja meg neki, hanem sunyin elkezd ellene dolgozni.

Szerintem Bangwon most Sambongot veri at, egyelore ki akarja hasznalni a Nevtelenek segitseget, mert egyertelmu, hogy nem tudja elfogadni Sambong Ot torvenyet, ami a tudosok diktaturaja lenne, maskepp ertelmezve alkotmanyos monarchia, de a hatalom csak egy szuk reteg kezeben lenne. / Szakerto kormany hehe/

Igy egyelore annyit latok, hogy Sambong ideai bejonnek neki, azokat akarja megvalositani, az ÖT torveny kivetelevel.
Most elgondolkoztam, hogy a foldosztason es a Wang dinasztia eluzesen kivul mit is akar Sambong, mit tud Bangwon, mit tudunk eddig.errol? Mert most azt tudjuk Bangwonrol, hogy foleg a nemesek tulkapasai miatt lett elege Korjobol, errol nem sokat mondott Sambong, bar a foldosztassal ugyan korlatozna a hatalmukat, de mas valtozast nem igazan tervez vagyis nem emlekszem. Mintha meg valamit mondott volna arrol, hogy a kepessegek es nem orokles alapjan legyen a kivalasztas, na de a tudosok is a nemesseg soraibol kerulnek ki. Itt is latni, Sambongnal is elkulonulnek, a butacska vagyis inkabb tanulatlan Moohyul es Bangji, sot Boonyi is neha mond valami okosat, amire odafigyelnek - a nep szava - de ugy kulonben vegrehajto szerepuk van, menj vele, nezzetek utana, kovessetek, stb. YSG is csak dont, nem igazan gyart ideologiakat, fiai detto, csak Bangwon orlodik.
Cafee. 2017 febr. 13. - 01:02:41
(7987/9141)
Talan akar joggal hiheti, hogy reszt vehet majd kesobb kiralykent a reformokban, hiszen o az egyetlen a testverei kozul, aki szoros kapcsolatban van Sambonggal, s nem csak annyit tudott, mint a testverei, hogy most az apjat ultetik majd tronra. Volt alma...
K. Judit 2017 febr. 12. - 23:06:05
(7986/9141)
Nemcsak azért, hanem mert most eszébe jutott rákérdezni Bang Ji és BooYi anyjára (Yeon Hyang-ra). Nem akarta, hogy hallja a fiú.

Ami viszont Sambongot illeti, neki ebben a szakaszban még Po Eunra van a legnagyobb szüksége (még nem tudja, hogy nemet fog mondani). És az õ befolyása is csak arra lesz elég, hogy a földreformot elkezdjék. Új király ül a trónon. Még nincs itt az ideje YSG-re és a családjára gondolni.

Szerintem vagy azonnal el kellett volna zavarni U királyt és vele együtt az egész fõnemességet, már amikor hazajöttek a háborúból, vagy most már meg kell várni, míg vér nélkül egyezségre tudnak jutni a legalább a legfontosabb kérdésekben. Ha az a cél, hogy YSG üljön a trónra, akkor azt elõ kell készíteni.

Talán jobb is Bangwonnak, hogy most új feladata lett, felszámolni a Névtelenek szervezetét. Szerintem neki való meló, ráadásul így az összes benne felgyülemlett feszültséget és keserûséget le tudja vezetni. Még fiatal is, van ideje. Persze nem gondolom, hogy hamar végbemegy, de legalább nem Sambonggal (vagy Po Eunnal) foglalkozik.

Különben most már nem lennék meglepve, ha Po Eun mégis tag lenne, bár ügyesen titkolta. Mindenesetre sikerült neki elfogadtatni az új királyt, elindítani a földdel kapcsolatos reformokat, de a király hatalmának megnyirbálásába nem fog belemenni. Föl van készülve hogy ezért az életével is fizethet. (Egy pillanatra megállt bennem az ütõ, amikor a hídon mutatták ...) Talán a következõ részben már megismerjük a szervezet tagjait.
A nõre nagyon kíváncsi vagyok (bár a színésznõt láttuk már hasonló szerepben, akkor azt hiszem sámán volt).
Cafee. 2017 febr. 12. - 18:40:13
(7985/9141)
Ez szép jelenet volt:
BangJi-t nem viszi magával.
Van egy olyan érzésem, hogy BAngJi nem lesz mellette, tulságosan idealista ahhoz, hogy Bangwont válassza.
Cafee. 2017 febr. 12. - 18:38:16
(7984/9141)
Lehet.
Cafee. 2017 febr. 12. - 18:36:46
(7983/9141)
Épp most fejeztem be a 31.részt, hát nem csodálkozom,hogy BAngwon csalódott. Jellemzõ elem, hogy bele is betegedett, mielõtt nagy döntésre jutott. Mishil napokig aludt.
Megmondom õszintén, még mindig igazat adok neki, Sambong hülyének nézi õt is és az apját is, aki mint leirtam, alkalmas is lenne Sambong elképzeléséhez, volt már elég bábkirály a trónon.
K. Judit 2017 febr. 12. - 14:05:56
(7982/9141)
SFD 31. után
nagyon úgy érzem, hogy Lee BAng Ji és Boo Yi anyja a Névtelenek vezetõje (Yeon Hyang? = That Person), és talán nem is tudja, hogy a gyerekei élnek.
Arra már nem is merek gondolni, hogy miért nem ... Meg arra sem, hogy Gil Sou Mi miért nem szólt neki a fiáról ...