K. Judit 2017 febr. 11. - 22:38:27
(7971/9141)
Ha csak víz van benne, fölösleges (bár a gyakorláshoz jó a víz is).
Ha viszont ellenméreg, akkor életet menthet :)
Cafee. 2017 febr. 11. - 21:46:15
(7970/9141)
Cafee. 2017 febr. 11. - 21:13:00
(7969/9141)
Lám, haszna van az egyébként teljesen feleslegesnek tünõ gyakorlatnak: tálkában viz feldobás, miközben pörög-forog a karddal, majd a karddal megtartja a vizzel teli tálkát.
Cafee. 2017 febr. 11. - 21:09:02
(7968/9141)
..és a király aranyban, mert függetlenitették magukat a Yuanoktól
Cafee. 2017 febr. 11. - 20:57:54
(7967/9141)
:))
Gongyang viszont igazi Wang leszármazott volt.
Mivel mindent leirtak, volt lehetõségük rákeresni, s elõszedni évtizedek/századokra visszamenve is.
Azon mulattam, hogy még a korrupciós pénzekrõl is kimutatást készitettek, amit mindig meg is találnak a nyomozáskor.
K. Judit 2017 febr. 11. - 20:22:54
(7966/9141)
Ezt nem tudom. Talán akkor eleve megölték volna U-t, de a fiát már végképp nem engedték volna a trónhoz.
Gongmin ugyan tudomást szerzett róluk, és Noguk királyné halálát is az õ számlájukra írta, de ugye õ akkor már nem élt, mikor U-t (talán Inimék) felnyomták a trónra.

Most fejeztem be a 30-ast, és elolvastam azt a Bodashiri oldalt is ... Szóval nincs sageuk titkos szervezet nélkül:)

Szegény YH-t leleplezte a gibang tulajdonosa (Névtelen-tag), de nem tudják, hogy ott van még Boo Yi is, sõt, mindkét mondatot Boo Yi árulta el Bangwonnak.
Lehet, hogy most átveszi YH szerepét és belõle is kettõs ügynök lesz??? Vagy a bordély egyszerûen megszûnik??

Amilyen türelmetlen Bangwon, és ahogy lekezeli õt a Szervezet vezetõje (sõt, inkább kicsit kigúnyolja), kezdi felkapni a vizet, és nem örül annak sem, amit Sambogtól hall a függöny mögül - hogy a királynak nem lesz korlátlan hatalma, sõt politizálni sem fog - pláne annak, hogy a felesége is kezdi felpiszkálni....
Valaki nemsokára meg fog halni ...

Ami még nagyon érdekes volt ebben az epizódban, ahogy Ha Ryum a levélhamisításokról beszélt. Azt mondta egyszerûen lemásolni valamit, ahhoz is több óra kell, de úgy megírni egy levelet, mintha valaki más kezétõl származna - ahhoz évek kellenének. Ezzel nagyon egyetértek, ezt tudniuk kellett volna az Empress Ki íróinak is, ahol lépten-nyomon hamisított levelekbe ütközött bárki anélkül, hogy gyanakodni kezdett volna ...
Cafee. 2017 febr. 11. - 19:45:37
(7965/9141)
Igen, szerintem is ez a helyzet, azt viszont el tudom képzelni, hogy U király már eleve nem tetszett nekik /Névtelenek/, mert nem biztos, hogy Wang volt.
K. Judit 2017 febr. 11. - 18:52:27
(7964/9141)
A két információ-kereskedõ találkozása.
(Egyben a kedvenc szövegeim egyike :))
K. Judit 2017 febr. 11. - 18:16:44
(7963/9141)
Hát mindig is megvolt a véleményem az ún. királyi vérvonalról ...

Ugye adva van egy ágyas, akit a király talán soha meg sem látogatott ... szóval ennek az ágyasnak van egy szeretõje Shin Don a buddhista szerzetes, akivel összehoznak egy gyereket. Miután a királyné meg a király is meghalt - nem természetes halállal -, a szükség úgy hozza, hogy ez a gyerek nagyon fiatalon trónra kerüljön, de miután kiszórakozta magát királyként, menesztik a trónról, hogy aztán a 8 éves fiát ültessék a helyére, majd megbízzák az egyik tök fölösleges volt királyi "hitvest", hogy játssza el a gyerek mellett az özvegy királyné szerepét. Nekik aztán az égvilágon semmi közük nincs egymáshoz, de a nõnek feladata lesz, hiszen a kisfiút az õ "ajánlására" koronázták meg.

Összeszámoltam, nyolcan vannak, de közülük egyedül Gongmin vérének volt köze a Wangokhoz, kár, hogy még utóda sem született soha (õt magát és a feleségét meggyilkolták), mégis még három ún. király követte õt a trónon hosszabb-rövidebb ideig, nehogy "megszakadjon a vérvonal", ami természetesen már rég megszakadt az õ halálával. Lehet, hogy ez a mostani herceg valamilyen oldalágon kapcsolódik a családhoz, de õ meg szerencsétlen nem is akar király lenni, mégis kénytelen lesz azt hiszem kb. 3 évig.
És ez csak egyetlen történet, szerintem rengeteg ilyet találnánk, ha végigmennénk a történelmen. Egy utólagos DNS-vizsgálat szórakoztató lehetne a királysírokban ....
Cafee. 2017 febr. 11. - 17:25:58
(7962/9141)
A Névteleneket Moomyungnak nevezik.
Ezt találtam róluk, a produkciós csapat összefoglalója /Silla-TDR-SFD/
http://bodashiri.tumblr.com/post/138748486706/nameless-in-sfd-universe