Cafee. 2017 febr. 11. - 17:16:01
(7961/9141)
Ja, de nezd meg az agyasok felsorolasat, s a mellejuk irt szamozott magyarazatokkal, hat ott azt irjak, hogy el is vette felesegul az egyiket, raadasul meg elt az imadott Noguk. A 6. - nal pedig azt irjak, hogy orokbe fogadta U- t es a fiat es o lett az ozv. Kiralyne. Most, hogy beszelunk rola, mintha Banyatol is elvettek volna U- t, ott zokogott a haz elott. Na mindegy is.
K. Judit 2017 febr. 11. - 15:36:34
(7960/9141)
"Although the relationship between Queen Noguk and the king was very close, they failed to conceive an heir for many years. Despite suggestions of taking a second wife, King Gongmin ignored these requests." https://en.wikipedia.org/wiki/Gongmin_of_Goryeo
Emlékszem, még Ban-ya-t is milyen nehéz volt rátukmálni Gongminra (pedig tetszett neki), pont ezért terjedt el - nem zörög a haraszt -, hogy Shin Don szerzetes volt U király valódi apja.

Lehettek még ezen kívül ágyasai, és névleg akár hitvesei is - nem irigylem õket. Nem csodálom, hogy a felesége szolgálói vagy komornái unatkoztak kissé és a maguk részérõl inkább szétnéztek a testõrök között (hisz késõbb maga a király is ezt tette :) . Viszont az elsõ részek valamelyikében mintha arról lett volna szó, hogy YH (a gyerekek anyja) Noguk királyné halálában volt bûnös, amiért kivégzés várt rá, nem egy szimpla "testõr ügy" miatt (Gil Sun Mi és Sambong is emlékezett az esetre).
Persze én mindjárt valami boszorkányságra gondoltam, hogy átkot, vagy valami hasonlót szórt a királyné fejére (mert a TGS-ben is errõl volt szó), természetesen valakinek a parancsára (Nameless org.), aki/ami késõbb búvóhelyet talált neki abban a bizonyos kolostorban. Ezeket az átkokat nagyon szigorúan vették, szinte minden kosztümös sorozatban elõfordultak, és mindig komoly büntetés lett a vége, még nagy hatalmú királynék esetében is (pl. Jang a DY-ból).

Valószínûleg a Névtelen szervezet akarta kinyírni (Gongmin) mongol származású feleségét és születendõ gyermekét. Mert nyilván már eleve azzal a céllal küldhették Noguk mellé azt a bizonyos YH-t szolgálónak, hogy akadályozza meg az úton lévõ gyerek születését.

Így látom:
- az Inim féle vonal kifejezetten mongolbarát volt, nem hiszem, hogy köze volt a Névtelenekhez, elvégre - lehet, hogy YSG bosszantására - õ és az özvegy ültették trónra a 8 éves Changot (még volt kedve viccelõdni nem sokkal a halála elõtt)
- a Névtelenek a herceget akarják, + Po Eun szintén a herceget akarná a trónon (de nem biztos, hogy köze van a szervezethez)
- és van egy U királyt visszahozni akaró vonal
- valamint az összessel szemben YSG, BW és Sambong, akik új országot és új királyt akarnak.
Cafee. 2017 febr. 11. - 14:44:16
(7959/9141)
Most mgnezem a 30. reszt
Cafee. 2017 febr. 11. - 13:59:38
(7958/9141)
Belemehetunk abba, hogy ki lehetett Gongmin ozvegye, mert volt egy rakas kiralyi agyasa, ezek kozul a 6. Lett kesobb a Royal Dowager Jeongsuk, Jeong- Bi- kent van feltuntetve.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Gongmin_of_Goryeo

Ha nagyon keresgelunk, talan megtalaljuk BoonYi- ek anyjanak nevet is, most nem volt cernam visszanezni a masik gepemen, hogy hivtak az anyjukat.
De itt az all, hogy harom udvarholgyet kirugtak, mert kapcsolatot tartottak fenn a kiraly testoreivel.
Cafee. 2017 febr. 11. - 13:37:06
(7957/9141)
A buddhistak a korjoi korszak vegere a korrupcio melegagyai voltak, igy beleillik a kepbe a szelkakaskodasuk, valahol meg az elejen azt olvastam errol a hullamosszajurol, hogy kereskedo volt, igy meg az sem biztos, hogy o igazi szerzetes. Viszont ha olyan jol informaltak, akkor tudhatnak, hogy Sambong es YSG leszamol veluk, ezert azt gondolom, hogy vegig keresztbe fognak tenni Sambongnak.
K. Judit 2017 febr. 11. - 12:59:13
(7956/9141)
Ja és a hasonló megjegyzésekbõl gondolom (bal felsõ sarok), hogy hiper szuper gyors a fordítás, sokszor egy éjszaka alatt elkészül.
K. Judit 2017 febr. 11. - 12:54:37
(7955/9141)
Pár mondattal késõbb Boo Yi azonosította (magában), hogy Gil Sun Mi-re gondol az "ajándék", akit végül sikerült megtévesztenie.
K. Judit 2017 febr. 11. - 12:53:10
(7954/9141)
Az elõzõ képet a 27. epizódból vágtam ki,
ezt pedig a 29-esbõl.
K. Judit 2017 febr. 11. - 12:38:39
(7953/9141)
Ezt tényleg nem tudom, honnan vették, koreai felirat sincs ...
(Mindegy, Noguk királyné már legalább 20-25 éve halott, 1365-ben vagy szülés közben, vagy szülés elõtt valamivel halt meg, most pedig 1389-et írhatunk.)
K. Judit 2017 febr. 11. - 12:18:13
(7952/9141)
Még egy mondat: a bordély is és valószínûleg a buddhista szentély is azokkal játszik össze, aki többet fizet.
Ahogy információt adnak-vesznek, úgy forognak, mint a szélkakas.

Noguk királynét nem tudom miért támasztották fel, ezért mondom, hogy fordítási hiba.
Ha lesz idõm, megkeresem ...