Cafee. 2017 febr. 09. - 17:14:36
(7921/9141)
Igen, õ az ügyeletes szomoru /szerintem be van kódolva, hogy majd meghal valakit védve/, mindig talál valami okot arra, hogy tele legyen gonddal, szomorkodjon.
Nagyon helyes srác. De Gil Sun Mi jobb kardvivásban, mint õ.
Azt én sem értem, az anyjuk miért egy öregasszonyt kisérget, ahelyett, hogy õket kereste volna meg. Valami köze lehet az anyjuknak ehhez a Névtelen mozgalomhoz, valamint Gil Sun Mi -nek is köze lehet hozzájuk, azt sem tudjuk, mit akar, hova tartozik.
K. Judit 2017 febr. 09. - 14:14:51
(7920/9141)
Po Eunnal kapcsolatban hajlamos vagyok inkább Bangwonnal egyetérteni, Sambong - bármennyire is tudja, hogy nincs elég idõ - még mindig hisz abban, hogy elõbb-utóbb meg tudja gyõzni. Holott már egy másik király trónra ültetését tervezi, újabb és újabb akadályokat gördít a reformisták elé.
Még nem tudom mit hoz az epizód vége (hátra van még 20 perc), de nem csodálkoznék, ha Bangwonnak elfogyott volna a cérnája és cselekvésre szánta volna el magát. Talán még nem ebben a részben, de tudjuk, hogy ez a sok "tökölés" hová vezet. Ahhoz a bizonyos hídhoz.
K. Judit 2017 febr. 09. - 14:05:32
(7919/9141)
SFD 28:
helyes ez a fiú (és jól lehet fotózni, fõleg profilból), de túl boldogtalan. Most már megtalálta a nõvérét, megbocsátottak egymásnak, YH-ben is szinte biztos lehet, de megmaradt neki az anyjával kapcsolatos titok és aggodalom. Vajon lesz-e egyáltalán olyan jelenet, amikor nem néz máshová csak maga elé, lesz-e egyetlen alkalom, amikor végre elmosolyodik ... ?
K. Judit 2017 febr. 09. - 10:53:41
(7918/9141)
SFD 27:
Sajnos ez a Po Eun egyenesen siet a végzete felé. Hiába ért egyet Sambong reformjaival, hiába látja, hogy sem a kisfiú Chang, sem az élvhajhász herceg nem alkalmas királynak, mégis ragaszkodik a Wang-ház fennmaradásához. Ezt Bangwon már jó elõre látta, de Sambong fõleg érzelmi okokból, bízik benne, hogy elõbb-utóbb meg fogja tudni gyõzni.
Kíváncsi vagyok Lee Bangji anyjára, miért olyan titokzatos, és ha életben van, miért nem kereste soha a gyerekeit ... ?
K. Judit 2017 febr. 08. - 22:43:40
(7917/9141)
SFD:
Úgy értettem végleg elõreszaladtál, mert most van rá idõd.
Én nem szaladtam elõre, de én is a 27-esnél tartok.

A 25-ös gyorsan ment, alig volt szöveg, viszont helyette iszonyatos mennyiségû gyilkolás és vér.

A 26-osban a két parlamenti frakció megpróbál túljárni egymás eszén az idõ múlásával, a nemesek azt hiszik öt év hosszú idõ, addig YSG-éket el lehet tüntetni az útból, Sambongék meg azt gondolják, két év is elég nekik a felméréshez, meg akarják lepni a túl nagy birtokokkal rendelkezõket.
Nem tudom hová akarnak kilyukadni Lee Bang Ji és Boo Yi anyjával (biztos nem halt meg, ott van a castingban), Noguk hercegnõ szobalánya volt. (A princesse a mongol rangja lehetett, de Gongmin király feleségeként szerintem járt volna neki a királyné titulus is.)
Ja és a titkos Névtelen szervezetrõl is jó lenne már valamivel többet tudni.

(A banket. Meghívták YSG-t, aki mindjárt vitt magával tíz embert. Még szerencse.)
Cafee. 2017 febr. 08. - 14:30:54
(7916/9141)
YiSan
Hongnak semmi baja nem volt, mielott szamuztek, miert halt meg, a gyotrodestol?
Most, hogy ismet nezem, ugy tunik, Hong tobb kart okozott, mint hasznot, allandoan olyan volt, mint egy rossz gyerek, mindig rossz fat tett a tuzre, s bocsanatert esdekelt, miutan kiderultek a disznosagai. Hanyszor mondta neki Yisan, hogy ez legyen az utolso, de nem birt magaval soha.
Azt sem ertem, miert nem figyelnek az ozvegyre, o sem birja abbahagyni az intrikat. Vegul meg Yisant is tulelte, kartekony egy no.
Cafee. 2017 febr. 08. - 14:21:03
(7915/9141)
SFD
27. Resznel tartok
Cafee. 2017 febr. 04. - 20:08:00
(7914/9141)
Eloreszaladtam, kicsit izgalmasabb, de tovabbra is az asztal melletti targyalasok dominalnak. En ugy latom, mindenkepp azt akarjak ereztetni, mennyire torekedett YSG es Sambong a bekes megoldasra, de a nemesek allandoan keresztbe tettek nekik. Vicces, hogy tulajdonkepp mindenben a kiraly hata mogott allapodtak meg, csak az alairasaert rohangaltak hozza, s ez lett volna idealis Sambongnak? Ezek a leszamolasok, intrikak, egymas becsapasa?
K. Judit 2017 febr. 03. - 11:13:14
(7913/9141)
Inim új rokona is négynevû, remélem legtöbbször csak az utolsó kettõt használják,
de Bangwon apósának is van legalább négy neve, plusz néha hozzáteszik, hogy melyik (leggazdagabb) szintén négynevû klánhoz, tartozik.
Az új iszákos tudósnak sem volt elég két név, neki még beceneve is van ...
(Így szórakozik igazán a külföldi...)
Persze nem ilyenkor zavar leginkább, hanem amikor beszélnek róluk, ha emlegetik valamelyiküket és meg akarom érteni kirõl lehet szó - naná, hogy meg kell állnom.
A születési névhez hozzáadott neveknek valószínûleg külön jelentésük van, és néha (vagy sokszor) a rangot is hozzáteszik a fordítók. (Pl. Hap-ha = Inim rangja lehet.)
Már elõre sejtem, hogy a földreformmal kapcsolatban is lesznek lefordíthatatlan régiók, tájak, hegyek, folyók, klánok.
Megérteni megértem, de baromira lelassítja a nézési idõt ...
K. Judit 2017 febr. 02. - 13:47:52
(7912/9141)
Ó szegény, nem irigyellek.
Én megvárom, míg elolvad ez a sok szürke trutyi.