K. Judit 2017 jan. 07. - 11:48:54
(7771/9141)
A 8-as epizód megvilágít pár dolgot, lényeg, hogy összegyûlnek végre azok, akik véget akarnak vetni a három fõ bûnös, a fõminiszter, a transzvesztita és Hong in Bang rémuralmának. Amint összegyûlnek végre a H. betûs helyen, ahol a tábornok állomásozik, még óvatoskodnak, gyanakszanak egymásra is ... de végül, mire elõkerül Sambong a szalmakalapja alól, talán már mind ugyanazt akarják ... Pont egy igazi lelkesítõ, jól kommunikáló vezetõre van szükségük. (A tábornok se lett volna rossz, de neki sajnos nincs elég önbizalma és a bûntudat is folyamatosan gyötri még az elején megölt(?) barátja miatt. Ráadásul Bangwonnal sincs valami jó viszonyban. Ez a Bangwon úgy látom, elég merev, csak fehéren-feketén lát, nem érdeklik az apja érvei, motivációi, csakis saját csalódottsága érdekli, amit akkor érzett, mikor az apját a fõminiszter megalázta. Egyelõre helyettesítette magában az apját Sambonggal, most õt isteníti, ez pedig egyenes út az újabb csalódáshoz ...)

Megvárom, míg túl leszel a nyolcason, direkt nem szaladtam elõre (bár túl sokat nem lenne jó várni, nehogy úgy járjunk, mit a W-vel...).
Ja és azért is megvárlak, hátha te emlékszel arra a Lee Eun Changra, akirõl pár hsz-szel korábban írtam. Egyre inkább úgy rémlik, hogy arról az emberrõl van szó, aki Hong in Banggal együtt segítette eleinte Sambongot, ezért bebörtönözték õket. Aztán miután Hong elárulta a társát, õt kiengedték és csatlakozott a másik két hatalmas jómadárhoz. Sõt a transzvesztita sógora(?), vagy veje(?) lett. Az õ ötlete volt a 90%-os adó is ...
Cafee. 2017 jan. 06. - 00:38:50
(7770/9141)
Na végre meg tudtam nézni a 7. részt, kicsit konfuz ez még mindig, de már kezd összeállni a kép.
Annak a szerzetesnek /hullámosszájunak/ több neve is van, asszem.
Jó ebben a szerepben a szinész, mindig csak kalapos szerepei voltak, kis változatosság nem ártott meg neki.
K. Judit 2017 jan. 04. - 23:35:53
(7769/9141)
Azt tudják már, hogy Maha nem Tanasiri gyereke, mert az égett arcú szerzetesnõ elárulta Nyangnak. (Utána felkötötték egy fára gondolom Tanasiri parancsára.)
Elmondta, hogy találta a gyereket, de azt nem, hogy milyen körülmények között. (Azt csak a kopasz eunuch tudja, aki elmondta Jukbangnak.) És Nyang még azt sem tudja, milyen ismertetõjel van a gyerek lábán. Ebben az epizódban még nem derül ki, hogy Nyang gyanítja-e, hogy az õ fia Maha, mindenesetre az eunuchok már pontosan tudják, hogy Wangju és Nyang gyerekérõl van szó.

El Temürnek elmondja Nyang a börtönben, hogy nem az õ vérvonalát viszi tovább a kis Maha, elmondja azt is, hogy Tanasiri meddõ.

A háború egy kicsit hátráltatja a kommunikációt Nyang és az emberei között, de én emlékszem egy késõbbi jelenetre, amikor Nyang észreveszi a kis Maha lábfején a három csillagot.

A Yi San-ba már nem hiszem, hogy be tudok kapcsolódni, láttam, hogy a 43. résznél tartanak. Lehet, hogy Hongot összekeverem a másik pasival, aki távoli rokon volt, és akit tényleg megitattak méreggel a király parancsára. Igazad van, Hong életben lesz a számûzetése alatt, még mintha valaki meg is látogatta volna egy kis tengerparti házban szerény körülmények között, de megvolt, voltak olvasmányai is. (Nem ugrik be, ki látogatta meg ...)
Cafee. 2017 jan. 04. - 22:30:33
(7768/9141)
Ja, ossze vagyok kavarodva, a YiSan megy most ott, az Empress Ki a Dunan megy.
Na pont most mondja el Songjonnak Yisan, hogy csak latszolag bocsatott meg a bunosoknek. De ezt pont Hongnak nem lehetett volna elmondani?
Cafee. 2017 jan. 04. - 22:27:33 Előzmény K. Judit
(7767/9141)
O az. Szerzeteskent ismerjuk itt.
Cafee. 2017 jan. 04. - 22:25:48 Előzmény K. Judit
(7766/9141)
Az a hullamos szaju.
Cafee. 2017 jan. 04. - 22:20:29 Előzmény K. Judit
(7765/9141)
Sztem csak szamuzik, mert nem bir magaval, s ott meghal.
Akkor az Isauran tudod nezni az Empress Ki- t, most eppen El Temur kivegzesen vagyunk tul, de a Beka meg mindig el es azt sem tudjak, hogy Maha nem az o gyereke. Most eppen kezdik megsajnaltatni.
K. Judit 2017 jan. 04. - 18:03:37
(7764/9141)
Ha valami rémlik ezzel kapcsolatban - és Hong a Hullámos szájú -, akkor az, hogy szívélyesen diskurál a királlyal, de közben beugrott az is, hogy nem olyan sokára mérget fog inni (azt hiszem távoli rokona talán az öreg Yeongjo lányának).

OFF:
Hétfõ óta váratlanul nekem is lett Izaura tévém (meg Chili tévém - új gasztro csatorna, egy Humor+, egy Fit, és egy Sorozat+), ha jól figyeltem meg.
Cafee. 2017 jan. 04. - 15:20:20
(7763/9141)
YiSan:
Nem buntette meg az ellene lazadokat, nem magyarazta meg senkienk, h miert nem, aztan ki volt borulva, amikor Hong elkezdte levadaszni a bunosoket, majd hisztizett egyet, hogy a torvenyt be kell tartani, holott o tett ugy, mintha megbocsatott volna a bunosoknek, majd kesobb szepen megmagyarazta Hongnak, hogy nem vegleg bocsatott meg apja gyilkosainak. Ezt nem lehetett volna azonnal megbeszelni?
K. Judit 2017 jan. 04. - 13:12:13
(7762/9141)
Még ennek a fiúnak az apja jutott eszembe kínomban, de õ öngyilkos lett. (Míg Sambong számûzetésben volt?)
Szóval passz, nem jöttem rá kirõl van szó :((