Cafee. 2016 dec. 17. - 12:11:45
(7741/9141)
En sem lattam, de a szinesz a TDRben nagyot alakitott.
Cafee. 2016 dec. 17. - 12:10:00
(7740/9141)
Azt hiszem, az Isauran. En meg nem is tudom, milyen csatornaim vannak, azon belul valtoztatatjak neha az elerheto csatornakat, azt sem tudom, h az Isaura minek a helyere kerult.
K. Judit 2016 dec. 17. - 11:07:10
(7739/9141)
Ebbe a Secret Door-ba pont azért nem kezdtem bele, mert már elõre tudom mi a vége.
(A Titanicot sem néztem még meg :))
K. Judit 2016 dec. 17. - 11:04:02
(7738/9141)
Melyik csatornán nézed?
Nemrégiben újítottam meg a szerzõdésemet, de Izaura tévét nem is láttam egyik csomagban sem. Nem, mintha hiányozna még egy vajnatévé ...
(Még több mozicsatornám lett, aminek örülök, mert elképesztõen különleges filmeket lehet kifogni néha feliratosan.)
Cafee. 2016 dec. 17. - 10:55:07
(7737/9141)
Ot imadom, ha jol emlekszem, kapott is dijakat is a TDRben jatszott szerepeert.
Cafee. 2016 dec. 17. - 10:52:52
(7736/9141)
Tenyleg Yeongjonak, szinte csak lanyai szulettek az agyasoktol is, de volt meg egy fia, aki koran meghalt, Hyojang herceg. 9 eves volt. Ha jol emlekszem, Yeongjo azt talalja ki, h YiSan Hyojang gyerekekent szerepeljen a dinasztia regisztraciojaban, ebbol is latszik, hogy megint latszolag ovni akarja YiSant a tamadasoktol, valojabna pedig ismet ket labbal tiporja Yisan erzeseit. Mikozben Yisan ertse meg , hogy erzelmileg nem volt kepes kivegeztetni a kigyo kirlynet, aki kesobb aztan jeleskedett a katolikusok kiirtasaban. Utalom ezt a ven onzo hulyet. Ez a sorozatra vonatkozik termeszetesen.
K. Judit 2016 dec. 17. - 10:04:05
(7735/9141)
Ja tényleg Sado feleségének maradtak fenn feljegyzései, most beugrott.
Mindenesetre nekem ebbõl a korból kimaradt úgy 60-70 év, amit egyáltalán nem ismerek (persze kutakodhattam volna utána). DY és Sukjong halála utánról csak annyit olvastam valahol, talán a dramatomyn, hogy Güm a királynéval bizalmas kapcsolatban volt, állítólag sokszor töltötte az éjszakát az özvegy királyné hálótermében. Itt mondjuk lehet találgatni, hogy ez még a gyerekkorára vonatkozott-e, vagy már késõbbre, talán nincs is jelentõsége, de gondolom 14 éves kora körül neki is muszáj volt megnõsülnie, hiszen Jang fia után õt várta a trón. Jang fiáról pedig tudta mindenki, hogy nem fog sokáig uralkodni, már korábban is beteges volt. (Ettõl függetlenül lehet, hogy kicsit fel is gyorsították az eseményeket, hiszen még egy komoly betegséget is el lehet húzni akár húsz évig, amit az õt támogató politikai párt jól ki is használhat.)

Viszont az furcsa, hogy Gümnek (késõbbi Yeongjonak) csak egy fia volt. Hiszen a sok ágyas pont azért van, hogy ha a trónörökössel történik valami, egybõl csatasorba tudjanak állni a féltestvérek, ahogy láthattuk Injo esetében. Ha a vérvonalat egyedül Sado tudta továbbvinni, az azt is jelentheti, hogy lehettek még más (akár mentális) betegségek is a családban. A klánon belüli házasságot csak "nemrégen" a huszadik században tiltották be.

(Ma már csakis megfelelõ igazolással házasodhat össze két Lee, vagy két Kim, Park, és Oh stb., a személyi okmányokban ezért szerepelnek még mindig handzsa írásjelek is, hogy a tévedést egybõl ki lehessen zárni. Klánon belül vannak oldalágak, alklánok, de mindenkinek tudnia kell igazolni, hogy eredetileg melyikhez tartozik. Állítólag már a bemutatkozáskor tisztázni szokták az egyforma vezetéknevûek, hogy ki honnan ered ... a félreértések elkerülése végett.)
bori4 2016 dec. 17. - 09:41:15
(7734/9141)
Han Suk Kyu fantasztikus Yeongjo volt .... :)))
bori4 2016 dec. 17. - 09:36:35
(7733/9141)
A Secret door c. sorozat foglalkozik részletesen Yeongjo és Sado kapcsolatával - hogy jutottak el a rizsládáig....
A király itt még középkorú és követhetjük az ifjú koronaherceg útját, az apjával való vitáját és harcát. Mindez lebilincselõ párbeszédekben, nézõpontok és körülmények, események bemutatásával - valódi politikus sorozat :) Az történelmi tény, hogy Yeongjo tüzzel-vassal ragaszkodott a régi rendhez és Konfucius tanaihoz, Sado ezt már meghaladta volna....
Lady Hyegyeong, Sado anyja emlékiratairól azt is lehet tudni, hogy jóval Yi San halála után jelentette meg - több történész ezért annak hûségét kétségbe vonja. Egyfajta önigazolásnak tartják, miért is maradhatott õ és klánja, valamint fia, Yi San életben, ha Sado valóban õrült volt és felségáruló...
Ha valamilyen más dokumentum nem kerül elõ errõl a kapcsolatról, valójában ma már megállapíthatatlan, mi is történt... Az egyik sorozatban így, a másikban úgy foglalnak állást...
Cafee. 2016 dec. 17. - 01:20:52
(7732/9141)
Ez furcsa, mert irtam kb 6 sor szoveget, ami eltunt es most megjelent ez a regi hozzaszolasom, hm. Lenyeg, hogy reszben elismeteltem, hogy idegesit az oreg es hogy ebben a sorozatban az udvari intrikak opciot abrazoljak Sado halalaval kapcsolatban. Es itt az oreg raadasul tudja, sejti is, hogy hibazott.

A valosagban eppen a flesege feljegyzeseibol tudjuk, hogy Sadonak nem volt ki a negy kereke, uakkor olvastam arrol is, hogy Yeongjotol rettegett.

Itt olyan nagy bolcsnek abrazoljak Yeongjot, aki tudja mit miert csinal es bolcsen dont, de kozben megtiporja Yisan lelket es sokszor igazsagtalan vagy erthetetlenul gonoszkodo. Nem csoda, ha YiSan tele van ketsegekkel, tehetetlennek tunik, nem eleg, hogy az ellensegeivel viaskodik, meg a nagyapja is csak keresztbe tesz neki allandoan.
Cafee. 2016 dec. 17. - 01:01:51
(7731/9141)
Nem is tudtam, hogy napkozben is megy a Yi San, ma lattam eppenazt a reszet, amikor Yeongjo eppen megbocsat a fiatal felesegenek, aki mar ki tudja hanyadszor YiSan eletere tort. Csopogos zenei kiserettel a hatterben elnezest ker emiatt Yisantol es pont neki vallja be, hogy nem volt szive halalra itelni a kiralynet, mert szegeny nem kapott eleg odafigyelest, szeretetet,hat logikus, hogy meg akarta szerezni a hatalmat...Hogy van kepe ennek a ven hulyenek az erzelmekre hivatkozni, mikor a sajat fiat, Sadot pedig kinyirta a rizsladaban.
K. Judit 2016 dec. 16. - 21:12:56
(7730/9141)
Nekem nagyon nehéz volt a kis Güm után vénnek látni Sukjong és DY fiát, szóval ahogy már régebben írtam, nincs átmenet a két (általam ismert) karakter között. Ezért lett volna jó Gümöt fiatalként, vagy legalább középkorúként is ismerni.

De ami Sadot illeti, nincs bizonyítva, hogy ártatlan volt. Legalábbis azok szerint az oldalak szerint, amiket akkoriban olvastam, amikor ezeket a sztorikat néztük. Még egy olyat is láttam, ahol azt írták, hogy Sado gyilkolta az udvarhölgyeket, nem részletezték a kegyetlenkedéseit, de állítólag nem volt százas. Azóta talán felfedeztek már újabb adatokat, én még itt tartok. (Hogy a történethez milyen indokot találtak ki akkoriban, az a forgatókönyvírón múlik.)
A kínzási és kivégzési módszereket sem valószínû, hogy maga a király találta ki, ezek bevett gyakorlat szerint történhettek.

Eszembe jutott már, hogy vajon ezek a történelmi (+fiktív) drámák vajon a mostani gyerekekben helyre vannak-e téve valahogy, vagy õk is úgy gondolnak valamelyik királyra, mint ahogy mi Taejo-ra, Yi San-ra, Injo-ra, vagy éppen Bangwonra .... Vizsgán nem biztos, hogy elfogadják :)
Cafee. 2016 dec. 16. - 20:50:11
(7729/9141)
Nem is tudtam, hogy napkozben is megy a Yi San, ma lattam eppenazt a reszet, amikor Yeongjo eppen megbocsat a fiatal felesegenek, aki mar ki tudja hanyadszor YiSan eletere tort. Csopogos zenei kiserettel a hatterben elnezest ker emiatt Yisantol es pont neki vallja be, hogy nem volt szive halalra itelni a kiralynet, mert szegeny nem kapott eleg odafigyelest, szeretetet,hat logikus, hogy meg akarta szerezni a hatalmat...Hogy van kepe ennek a ven hulyenek az erzelmekre hivatkozni, mikor a sajat fiat, Sadot pedig kinyirta a rizsladaban.
K. Judit 2016 dec. 16. - 16:55:52 Előzmény Cafee.
(7728/9141)
K. Judit 2016 dec. 12. - 12:20:58
(7727/9141)
Nekem sem.
A Café Prince-es fiú még 7-8 évvel ezelõtt elment ...
Látnom kellett volna a Dating Agency: Cyrano-ban is, de nem emlékszem rá.
Szóval alma.
Ne nagyon keress most más filmet, még azt sem tudjuk nézni, amit már elkezdtünk :))
Cafee. 2016 dec. 12. - 12:07:58
(7726/9141)
http://asianwiki.com/Goblin_(Korean_Drama)

A másik fõszereplõ, a My Girl-bõl vagy a Hotel King-bõl, hát nem is tudom, õ is népszerü, a Hotel Kingben szörnyü volt, ill. hát nem volt egy jó szerep.

Nekem egyikük sem jön be.
Cafee. 2016 dec. 12. - 12:03:54
(7725/9141)
Ez az, én tuti nem nézem
Már most elhalmozták ajánlatokkal a fõszereplõt, Goong Yo-t, akit én láttam a Coffe Prince-ben és a Big-ben, utóbbi rossz.
Cafee. 2016 dec. 12. - 10:37:27
(7724/9141)
Én az 5. részt láttam. De benne vagyok, folytassuk januárban, viszont dec.16-tól kezdõdik a Hwarangs, belekezdhetünk, az nem lop el sok idõt, csak heti két órát.
Megy egy baromság két ffi fõszerepével valami G-vel kezdõdik a sorozat neve, nagyon dicsérik, belenéztem, ...hát lehet, hogy nem az én müfajom, majd rákeresek, mi is ez.
K. Judit 2016 dec. 12. - 10:27:31
(7723/9141)
A 7. következne. Már 10 percet láttam is belõle :)
Cafee. 2016 dec. 12. - 10:14:47
(7722/9141)
Hol tartasz?
K. Judit 2016 dec. 12. - 09:55:59 Előzmény Cafee.
(7721/9141)
Asszem kár volt elkezdeni a SFD-t, jobb ötletnek tartanám, ha januárban újból nekifutnánk.
(Nem akarok úgy járni, mint a W-vel, a félbehagyás, ill. sok kihagyás nem tett jót az élménynek.)
K. Judit 2016 dec. 10. - 09:57:24
(7720/9141)
Cafee. 2016 dec. 07. - 15:29:48 Előzmény K. Judit
(7719/9141)
Igen, a YiSanban is volt, meg a TDRben is.
K. Judit 2016 dec. 07. - 10:00:32
(7718/9141)
Ismerjük már ezt a hullámos szájat (talán a Yi Sanból), egy szerzeteshez képest túlságosan is durva eszközei vannak.
K. Judit 2016 dec. 07. - 09:58:40
(7717/9141)
English subtitle.
Ezt nem tudtam kihagyni :)
K. Judit 2016 dec. 07. - 09:57:36
(7716/9141)
SFD 6:

Lassan elkezdõdik az igazi dinasztiaváltás, lassan gyülekeznek, akik (meghívót) kódolt üzenetet kaptak. A faragott baba hasában van a "kódfejtõ", láttunk már hasonlót a DY-ban.
Hirtelen úgy emlékszem, Banwon éppenséggel nem kapott ilyen babát, hanem a barlangban találta, ahol korábban Sambong lakott. Mindenesetre már tudja, hol lesz a gyülekezõ, és azt is, hogy ki a meghívó.
K. Judit 2016 dec. 05. - 12:11:48
(7715/9141)
Ez a Hwasan... izé az a hely, ahol az információkat adják és veszik, mintha csak kereskedõk lennének eredetileg inkább hasonlít egy gibangra, mint üzletemberek találkozóhelyére ... .. talán kettõ az egyben ...
A vezetõje például az elsõ miniszter asztalánál nyíltan tárgyal, ami azt jelenti, hogy felvállalható partner, akinek szintén nagy hatalma lehet.
Valahogy ez a nyíltság zavar egy kicsit, úgy gondolnám, hogy inkább titokban kellene zajlania az üzletkötéseknek, hiszen így megtévesztõ információkat is könnyen el lehet helyezni ...
Talán túllõttek egy kicsit a célon, annyira akarják érzékeltetni, hogy óriási kupleráj van az országban, hogy a nemesség mennyire romlott lett, dúl a korrupció és a nép sanyargatása. (Kíváncsi vagyok, hogy ez a Hong tényleg ilyen elvetemültté vált azóta, hogy megdolgozták, vagy van valami más célja, valami hátsó szándéka is, ezt abból gondolom, hogy elkezdte keresni Sambongot.)

Olvastam, hogy direkt túlzó jelenetként tették bele azt is, amikor szoptatós anyákkal etették a kismalacokat, állítólag ilyen nem volt (de még egy évezreddel korábban Kínában elõfordult).
K. Judit 2016 dec. 05. - 11:55:23
(7714/9141)
Ezek szerintem szándékos megtévesztések :)
A hülye külföldi esetleg azt gondolhatta az elsõ "késõbbi Lee Bang-ji" megjegyzésnél, hogy az öreg tábornok nemcsak hazai pályán nemzett rengeteg gyereket (nyolcról tudok, ezek mind fiúk de volt három lány is), hanem el-elkószált másfelé is. Szerencsére könnyen ki lehetett találni, hogy ha a gyerekek anyja Gongmin feleségénél szolgált (ahogy azt Sambong mondta), a tábornokhoz nem nagyon lehetett köze.
Úgy emlékszem különben, hogy Gongmin felesége, Noguk hercegnõ terhessége megszakadását valami boszorkánysággal hozták összefüggésbe. Lehet, hogy ebbe egyszerûen a közelében dolgozó udvarhölgyeket és szolgálókat, így esetleg a gyerekek anyját is belekeverték, ahogy bûnbakokat kerestek. És még az is lehet, hogy volt hozzá köze.

Amit szándékos megtévesztéseknek gondolok, lehet, hogy valójában segítség akarna lenni, de valójában fogalmuk sincs, mennyire meg tudják keverni az embert a sok azonos vezetéknévvel, a sok három-négyszótagos helység (falu, hegy, folyó), hivatal, intézmény stb. nevével. Ráadásul az angol fordítás sem mindig könnyíti meg a helyzetünket. Õk is valószínûleg team-ben dolgoznak, például milyen nehezen raktam össze, hogy azt a Hwasan.... -t egyikük egybe szereti írni, egy másik epizódnál meg három-négy szótag is lett belõle.
Cafee. 2016 dec. 05. - 10:34:53
(7713/9141)
Szegény kissrác, összegzem, amit eddig tudunk róla /4. résszel bezárólag/
Kiderült, hogy az anyja talán még él, de Korjó ellenségévé vált, mert valamiért õ okozta Gongmin feleségének halálát, mondják
Megtudja, hogy ezért õk is életveszélyben vannak.
Ez a kislány, aki addig a hugát gondozta, nem leplezetten beleszeret.
A srácnak végig kell nézni, ahogy megerõszakolják a lányt, de mégis mit lehetett volna tennie, megöletni magát, ahogy a huga mondja?

Valószinüleg szokás szerint igy akarják érzékeltetni, mennyi megaláztatás és baj éri a szereplõt, ami motiválja, hogy megtanulja a harcmüvészetet.
Cafee. 2016 dec. 05. - 10:17:42
(7712/9141)
Hm, Gongyang volt az utolsó korjói király, akit már LSG ültetett a trónra.
Cafee. 2016 dec. 05. - 10:03:12
(7711/9141)
Huhh, én csak a 4. részt láttam kisebb küzdelem árán, mert kétszer megszakadt, igy akkor igyekszem.
De az kiderült, hogy az anyját keresõ kisfiu neve Lee Bang Ji, de õ fiktiv személy, valóságban nem volt ilyen nevü tesója BangWonnak.
K. Judit 2016 dec. 04. - 21:53:27
(7710/9141)
Ezt a másik képet csak azért másoltam ki, mert elgondolkodtató.
A fejkendõs szerzetes is be van szervezve Hong kémhálózatába. Hiába, az információ a középkorban is áramlott ...
(Eszembe jutott a Shin-do nevû szerzetes a TGS-bõl, itt már nincs a szereplõk között.)

Túl vagyok a 4-5-ös részeken, egész jól haladok.
K. Judit 2016 dec. 04. - 21:48:55
(7709/9141)
Találtam még egy képet a kapcsolatokról. A 30. epizódra vonatkozik, de azért el lehet rajta gondolkodni.

Elõször is feltûnik, hogy Hong Inbang már nem szerepel rajta, vajon mi lett vele?
A király, aki ezen King Gongyang-ként szerepel (valójában Lee Bangwa), a legidõsebb LSG fiú. Lány testõre van ...
K. Judit 2016 dec. 03. - 23:46:19
(7708/9141)
Hopp, a legutolsó fotó JJH FB oldalán pont a TGS-bõl van.

Emlékszem, amikor a felesége bundabugyogójával gratulált Gongmin feleségének az áldott állapotához.
Aranyos jelenet volt. Kicsit tahónak nézték ....
Nagy ügy, õk mind a süllyesztõbe kerültek nemsokára, LSG-bõl pedig király lett. A sors iróniája :)
K. Judit 2016 dec. 03. - 23:25:55
(7707/9141)
Megvan hol olvastam, ahol a többi háttérinfót.
A gibang stimmel, de kém lesz belõle, adja-veszi majd a fontos infókat.
K. Judit 2016 dec. 03. - 23:21:16 Előzmény Cafee.
(7706/9141)
Gondoltam, csak egy kicsit fölöslegesnek tartom fárasztani magam az elolvasásával :))

Ezt a lányt (Yeon Hee), akit most megerõszakoltak, fogalmam sincs mibõl gondolom, de egy gibang madamjaként tudnám elképzelni. Az is lehet, hogy olvastam valahol. (Ha elég jó fej lesz, passzol majd az álmodozó tudósunkhoz, Sambonghoz. Az ábra szerint, amit beraktam korábban, lesz is köztük valami .... )

(Jung Yoo-mi-t legutóbb a Maids-ben láttuk, kíváncsi vagyok hogy egy ilyen szerepben végre el tudja-e engedni magát. Jó lenne ...)
Cafee. 2016 dec. 03. - 18:02:12
(7705/9141)
Nem:) legfeljebb kesobb utalnak ra. Meg jo hogy odairtak, hogy falunevek.
K. Judit 2016 dec. 03. - 17:22:06
(7704/9141)
Az ilyen szövegeket szeretem a legjobban :))
(Most tényleg, ezt meg tudja jegyezni valaki? Egyáltalán fontos?)
K. Judit 2016 dec. 03. - 09:40:43
(7703/9141)
Hát bevallom, enyhén szólva nem örültem neki, amikor az iszonyúan sok név (emberek, hivatalok, hivatali posztok nevei) mellé még Konfúciusz idézeteket is beraktak.
Egy epizódot megnézni legalább két órát igénybe vesz, persze néha fel is áll az ember valamiért ... Gondoltam, hogy majd utánanézek én is többek között ennek az "in"-nek ...

Ami viszont még kíváncsivá tett, hogy a castingban nem szerepel Lady Min nevû nõ (talán az eredeti nevén szerepel), viszont a szöveg érzékelteti, hogy többen is szerelmesek belé. Sehol nem találni a nevét, de végül eszembe jutott, hogy volt egy jó oldal a Joseon királyok asszonyainak rövid életrajzával. Nagy nehezen megtaláltam "Royal Ladies of Joseon Dinasty".
Szóval Bangwon feleségérõl van szó. De ha jól sejtem, Sambong is szerelmes lehetett belé ...
K. Judit 2016 dec. 03. - 09:32:34
(7702/9141)
Igen, olvastam én is, nyilván ezért tiltották be Mencius tanait.

Ami azt illeti, pont ilyennek képzeltem Bangwont, a dilemmáját viszonylag gyorsan sikerült megoldania. Igaz, hogy kényszerbõl meggyújtotta a könyvet (ezért nem dekorálták ki a homlokát, viszont megverték), de az örökös szégyenérzet sem fogja bántani, mert a tanúkkal leszámolt. A csalódás az apjában és a tanárában ide vezetett.

Ezt a metszegetést ugyanarról az oldalról vettem, amit linkeltél (bodashiri), elég nehéz lesz összeszedni az epizódokat, de hármat-négyet már metaláltam. Ha nem akarod keresgélni, föltehetem a linkeket.
Cafee. 2016 dec. 03. - 08:34:03
(7701/9141)
Igen, ez a faultetes szimbolikus, de sztem nem metszegeti BW, hanem siman lerombolja, letori az agakat, minteg leszamol veluk. Eleg eroltetett utalas a Melygyokeru fára, sztem felejtos. Foleg, h azok fajat ulteti el, s teszi azonnal tonkre, akiket mar ki is nyirt. Lesz egy erdeje kesobb...
O az igazsagossag megtestesitoje.
Cafee. 2016 dec. 03. - 08:27:58
(7700/9141)
Menciusz konyvet egettették el Bangwonnal, ezt ideztek tobbszor is, s ebben talalhato a jo es rossz, igazsagossag vitaja, sot, meg a rossz uralkodo levaltasara, megolesere is engedelyt ad.
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Menciusz
K. Judit 2016 dec. 03. - 00:19:38
(7699/9141)
Most újra megnéztem a kapcsolati ábrát, a szerelmi háromszöget még át kell gondolni.
Nem is ismerünk még mindenkit.
K. Judit 2016 dec. 02. - 23:23:18
(7698/9141)
Igen, ezek a mongol kalapok (még Ferenc mondta, hogy ez a tipikus mongol kalapforma), valahogy jobban takarnak.
Én sem ismertem föl.
K. Judit 2016 dec. 02. - 23:20:50
(7697/9141)
Ja a faültetés utalás arra, hogy Bangwon és késõbb a fia, Sejong (Yi Do) is másképp látták a világot.
Míg BW a fa ágait metszegette, hogy növekedjen, Sejong fontosabbnak tartotta a gyökereit erõsíteni... "tree with deep roots".

Azt hiszem a kisfiúnak, aki az anyját keresi, Gongmin udvarában kell keresni az anyját, bár Sambong szerint már nem él.
Mindenesetre õk (talán a kislány is) valószínûleg nemesi származásúak.
Az talán nem biztos, hogy a kislánnyal testvérek, viszont lehet, hogy Banwonnal igen, mondjuk féltestvérek (és riválisok).
Mindjárt meg is van a szerelmi háromszög.
Cafee. 2016 dec. 02. - 23:11:28
(7696/9141)
A kepregenyrajzoló? :)) Nem jottem volna rá.
Cafee. 2016 dec. 02. - 23:09:08
(7695/9141)
Bizony, en igy ertettem, a testore is mondta, hogy tiszta ver volt ejjel, amikor hazaert, szerintem o nyirta ki oket.
K. Judit 2016 dec. 02. - 22:48:29
(7694/9141)
Itt van fejfedõvel BW-nal ...
Persze nem tudom, hogy mi a titulusa, de Sambonggal diskurált az elõzõ epizódokban.
K. Judit 2016 dec. 02. - 22:46:23
(7693/9141)
Jung Mong-Joo-t árulta el Hong.
(Hehe, a fejfedõjében nem is ismertem fel. A színész Kim Eui-Sung.)
K. Judit 2016 dec. 02. - 22:14:30
(7692/9141)
Csak nem Bangwon nyírta ki a másik két embert, mielõtt a Hong által felbérelt gyilkos odaért? (Hongot pedig Gil Tae Mi bízta meg, ha jól értettem.)
Mert különben mire mondta volna, hogy ez volt az elsõ? És mit/kit jelképezett a másik két fa (az elsõt már korábban ültette).
K. Judit 2016 dec. 02. - 21:48:27
(7691/9141)
Én késõbb sem fogok tudni minden szereplõt megkülönböztetni név alapján. Tehát sajnálom, de ha valakirõl "csak" beszélnek, nem fogom tudni. Örülök, ha a vezetékneveket megjegyzem, bár ...

Hongot - a tanárukat - valószínûleg megdolgozták/megvesztegették.
Cafee. 2016 dec. 02. - 21:22:28
(7690/9141)
Sztem a király alatt a kormányt értik, mert amikor sztem uazt a kérvényt kirakják a falakra, már a kormányt emlitik.
Egyébként tényleg U - király ül a trónon, de valószinüleg az lehet a kellemetlen a tudósurak szervezkedése miatt Inimnek, hogy leleplezik a kormányban a mesterkedéseit.
TEhát magyarul, nem a királytól fél. Asszem csak Choitól tartott.
Elég zavaros ez az eleje, lehet, hogy késõbb, mikor már tisztában vagyunk a szereplõkkel, érdemes lesz visszanézni, bár lehet, nincs akkora jelentõsége.
Cafee. 2016 dec. 02. - 21:15:43
(7689/9141)
Akkor azért volt olyan ismerõs.
K. Judit 2016 dec. 02. - 20:59:25
(7688/9141)
A Gil Yoo-t, Gil Tae Mi fiát játszó színész szerepelt a Frozen Flowerben (2008-ban).
(Õt nem, de az arckifejezését jól ismerem.... )
K. Judit 2016 dec. 02. - 19:50:54
(7687/9141)
Lehet, hogy ikrek, bár ötven rész alatt még akár változhat õ is ekkorát :))?? Például ha meghal Inim, lehet, hogy földönfutó lesz belõle .... Bár nem olyannak nézem, aki ne élne meg a jég hátán is. Csak egy másik pénzes uraságot kell keresnie, vagy nyitnia kell egy "teaházat"...
K. Judit 2016 dec. 02. - 19:46:24
(7686/9141)
Nemrég kezdtem, de már ott elakadtam, hogy a tudós diákok milyen királynak írták a levelüket (amit ez a fura madár ellopott).
Tudtommal nemrég ölték meg Gongmint (ez a madárszerû alak meg megölte egy párbajban a gyilkosát, a királyi gárda vezetõjét). Akkor most kinek írogatnak?
Ha jól emlékszem az 6-8 éves "U" király van kinevezve, de helyette megint csak ez az Inim fog uralkodni. Nem?
Tehát a levél így is úgy is Inimhez fog kerülni.... (minek kellett ellopni?).
Cafee. 2016 dec. 02. - 19:23:42
(7685/9141)
Ez a Gil Tae Mi érdekes figura, a képes szereposztásnál van egy hasonló nevü arcu pasi, akit uaz a szinész alakit, biztosan ikertestvéreket alakit vagy ki tudja.
Cafee. 2016 dec. 02. - 17:45:26
(7684/9141)
Azt sejtem, hogy Hong In BAng szégyenkezik de titkolja, hogy bizony õt is megtörte a kinzás, árulóvá vált, talán ezért is engedték szabadon?
Szóval akkor van egy apa, LSG, aki a barátját lenyilazta, ezért zsarolható, van egy Hong In Bang, aki valamit vagy valakit elárult és ezért már erkölcsileg nem az a tiszta ember, mint elõtte, s Bangwon, akit megaláztak, rákényszeritették elvei feladására /elégette az irományt/ és ezért bosszut is állt. Ja és még van két ember a tudóspalánták között, az egyikük öngyilkos lett a homlokára irt tetoválás miatt, a másikuk pedig elmenekült, de már nem mert azok ellen vallani, akik elégettették vele a könyvet.
Árulások és kompromisszumok tömegével találkozhatunk már az elején.
Cafee. 2016 dec. 02. - 17:36:50
(7683/9141)
Lehidaltam két dologtól is, Bangwon korán kezdte a bosszuállást és ujabb csalódás BangWon számára szuzunyim Hong In-Bang. Ez utóbbit nem is egészen értettem, önként ajánlkozott fel a legjobb kardforgató Gil Tae Minek, hogy kinyirja azokat, akik egyébként Gil Tae Minek dolgoztak, hogy aztán megvádolhassák Baek Yoon fiát, hogy Baek Yoont zsarolva, GTM megszerezhessen birtokokat?
Hm, és ehhez miért volt partner szuzunyim Hong In Bang? Most hirtelen nem látom át, pedig biztosan megvolt az oka erre.
Cafee. 2016 dec. 02. - 17:26:31
(7682/9141)
Nini, egy Temur, itt mint Choi.
Cafee. 2016 dec. 02. - 17:25:57
(7681/9141)
3. 6Dragons
Õ Inim, itt Lee In-Gyum /LIG/
K. Judit 2016 dec. 02. - 11:49:03
(7680/9141)
Még nagyon az elején járunk, szerintem meg kéne célozni a napi egyet :)
K. Judit 2016 dec. 02. - 11:48:08
(7679/9141)
Remélem a Tcom megengedi.
Napok óta totál ócska a kapcsolat, órákat töltöttem vele, hogy azt hittem elõbb-utóbb mûködni fog.
Ezt a képet arról az oldalról csórtam, nem mintha mindent értenék, de van alatta egy magyarázat, azt is fölrakom.
Cafee. 2016 dec. 02. - 11:25:54
(7678/9141)
Akkor ma johet a 3. Epizod?
K. Judit 2016 dec. 02. - 10:49:09
(7677/9141)
A vérségi kapcsolat is elég sokszor vitatható. Elég ha csak a Gongmin utáni három gyerekre gondolunk. Elvileg neki lehetett volna gyereke, de úgy emlékszem, a felesége nem tudta kihordani. (Hogy úgy mondjam, melegen is lehet gyereket nemzeni, csak akarni kell.) A többi kisgyerekre csak ráfogták, hogy királyi vérûek.
(Mindenesetre talán az eltemetett uralkodók csontjaiból biztos elég sok mindent ki lehetne deríteni a mai technikákkal. Pl. ma már fogakból meg tudják állapítani, hogy a halott egy bizonyos ország melyik tájékán élt, abból, hogy mit termesztettek bizonyos tájakon több ezer évvel ezelõtt ...)

Úgy sejtem, hogy nem nagyon akarnak egyikük mellé sem állni, sem Bangwon, sem Sambong mellé. Tulajdonképpen mindegyiküknek igaza volt valamiben, de persze az erõsebb gyõzött.

Szerintem még azt sem lehet egyértelmûen kijelenteni, hogy a Mingeké volt a jövõ, hiszen kétszáz év múlva megint jöttek a manchuk, és igaz, többszöri próbálkozás után, de ugye maradtak is ...
Cafee. 2016 dec. 02. - 10:36:07
(7676/9141)
Ja igen, Korjo elarulasanak tekintik, mindegy, hogy milyen allapotban volt akkorra a korjoi dinasztia, de meg uralkodasa elejen erte is ezert vad es a masik tudos, JDJ /Sambong/ mestere vagy tarsa is huseges maradt a Korjoi dinasztiahoz, Bangwon ezert is tette el lab alol.
Nem tudom, milyennek abrazoljak majd Bangwont, igazat adnak- e neki, de van egy olyan erzesem, hogy egy katonai puccsal kezdodo dinasztia csak nagyon kegyetlen hatarozott lepesekkel tudja megtartani hatalmat es kikenyszeriteni, hogy az orszag elfogadja, egy olyan orszag, amely inkabb idiotakat ultet hagyomanytiszteletbol a tronra, csak bizonyitva legyen a versegi kapcsolat az uralkodo dinasztiahoz. Igy lehet, hogy bar majd Sambongnak adunk igazat, aki tudoskent valoszinuleg bekeparti volt, de az alkotmanyos monarchianak meg nem volt itt az ideje. Foleg nem egy ilyen korrupt, csak a sajat erdekeiket nezo nemesseggel, szoval akkor ott Bangwong abszolut hatalmara volt szukseg, hm kicsit elorementem.
K. Judit 2016 dec. 02. - 10:29:08
(7675/9141)
Politikusnak nem volt jó, ez kiderült, és nem is tagadják. De szerinted lehet jó tábornok az, akinek nincs túl sok esze? Nem nagyon értek hozzá, de úgy gondolom, hogy a harchoz kell némi gógyi még a csatamezõn is, nem elég csak lengetni a kardot.

Kíváncsi vagyok, Bangwonból mit hoznak ki. Sambong nem akarta, hogy abszolutizmus legyen LSG után, és tudta, hogy BW azt akarja. Õ valami demokratikusabb vezetési stílust vezetett volna be, és érdekes lesz látni, hogy vajon ennek érdekében beszélte-e rá LSG-t a koronaherceg kiválasztására, vagy egyszerûen csak nem akarta, hogy bármelyik idõsebb LSG gyerek uralkodjon. Fõleg BW ne uralkodjon. Gondolta, míg felnõnek LSG fiatalabb fiai, addig õ megvalósíthatja a terveit. Lehet, hogy kicsit megelõzte volna a korát az 1400-as években az õ elképzelései még eléggé szokatlannak tûnhettek.
Cafee. 2016 dec. 02. - 10:10:03
(7674/9141)
Hat, Taejo / itt meg LSG/ nem volt politikus, es nem is adodott igazi idealis megoldas az orszag szamara, csak valaszthattak, Yuan vagy Ming fennhatosag kozott. Meg ez sem volt egyszeru, hogy lavirozzanak a ket hatalom kozott ugy, hogy megmaradjon az orszag es az o hatalmuk. Inim, itt az oreg roka erdeke az volt, hogy egy bab mogul iranyitsak az orszagot a mongolok / yuanok/ tamogatasaval, azt mintha nem fogta volna fel, hogy a jovo a Mingeke.
LSG pedig majd szembefordul Inimmel, tul sok esze nincs, de ugy tunik, tobbnyire tudja megvalasztani, kire hallgat, az uj dinasztia megalapitasanal JDJ- re.
Annyit mar most meg lehet allapitani, hogy Bangwon eleteben nagy tores volt apja megalazkodasa es alapvetoen nem volt verszomjas, mert nem igazan tetszett neki az arulo kivegzese. igaz, hogy ott megtanulta rogton az is, hogy a haboruval, harccal ilyen kegyetlen megoldasok jarnak, talan ott idealizmusat is elveszitette.
K. Judit 2016 dec. 02. - 09:43:47
(7673/9141)
SFD :

Ja igen, a Pick up the stone .... tényleg akkor hangzott el, amikor Sambong arra biztatta a Hong nevû társát, hogy két másik kollégáját (miniszterek voltak abban a D-betûs fõhivatalban) ugrassza egymásnak, így mindketten el vannak intézve, nincs velük több gond :))

Ezek szerint azért találhatták ki a film kezdetére, hogy LSG ölje meg a barátját (ami eredetileg nem is volt igaz), hogy Inim meg tudja zsarolni: tud róla valamit, aminek nem örülnének a követõi, ha kiderülne. Szóval azzal akarják utólag magyarázni a tábornok enyhén szólva nem túl csavaros észjárását a politikában, hogy hagyta magát megfélemlíteni egy ilyen kígyó által. Talán mert nem volt elég okos. Vagy inkább nem volt eléggé kimûvelt, nem kapott rendes nevelést, úgy emlékszem, nem is tudott olvasni. Ha elég mûvelt lett volna, rájött volna, hogy soha nem szabad engedni a zsarolásnak. És nem volt elég ambiciózus sem, nem jött rá azonnal, hogy ha valamirõl csak egyvalaki, ez az Inim tud, akkor elég lenne tõle rövid úton megszabadulni....
Bangwon nem sokáig hezitált volna. Itt a különbség apa és fia, két késõbbi király között. LSG nem akarta eléggé azt a posztot, amivel megkínálták, úgy emlékszem, király sem nagyon akart lenni. Még az idõt is húzta, bizonytalan is volt, nem is nagyon akarta a Wang ház mondva csinált gyerek uralkodóit eltenni láb alól. Persze a végtelenségig nem lehetett várni.

(LSG helyére néha JJH-t képzelem, bár ez a színész is jó, igazi becsületes arca van ... :))
K. Judit 2016 dec. 02. - 08:44:34
(7672/9141)
Nahát ez, hogy az öreg valójában Inim, ez nekem is megfordult a fejemben. Kicsit megzavart a transzvesztita. Meg az is, hogy az öreget iis Lee-nek hívták.
Aztán az elsõ epizód végén megzavart, hogy mi a fenét akart LSG apja. Hogy milyen árulásra kényszerítette a késõbbi tábornokot. Aztán rájöttem, hogy az igazi árulás a barátjára vonatkozott (Csilsuk), akit hátulról lenyilazott, hogy a korjói katonáknak kinyithassa a kaput. Szerintem ez végigkísérhette az egész életét, láthattuk, ill. emlékszünk még a TGS-bõl is, a politikai ügyeket legszívesebben másokra hagyta, õ a harctéren érezte magát leginkább otthon. Abban legalább jó volt. Ezt az átkot, amit a lenyilazott barát mondott, hogy majd Korjót is ugyanúgy el fogja árulni, mint õt, úgy kell érteni, hogy egy új dinasztia létrehozása egy katasztrofálisan mélyre süllyedt, mûködésképtelen stb. királyi udvar után árulásnak számít?

Egy boxasian nevû helyen nézem, ez jött be elsõre, elég nagy a kép, és egy helyen ott van az összes epizód. Ami kicsit zavar, de persze az elején indokolt, hogy mindig van zárójeles megjegyzés a feliraton, akkor is, amikor már nincs rá szükség. Ezért nem elég, hogy túl sok a szöveg, még fölöslegesen is elolvasol egy csomó dolgot, ezzel kényszerûen megállítva a filmet.

Jó ez az oldal, sõt szuper, bár már az elsõ mondatain nagyon elképedtem. LSG õseivel kapcsolatban nem volt még ennyi információ a Wikipédián, amikor a TGS-t néztük.
Cafee. 2016 dec. 02. - 01:19:52
(7671/9141)
Elsõre a követ kõvel kiütni kifejezést ugy értelmeztem, hogy nevetõ harmadikként egymásnak ütköztet két csoportot. De baromi sok és gyors a felirat, alig gyõzöm olvasni, vissza kéne nézni. Az elõbbi linken olvasható, hogy az öreg taszitó figura az Inim valójában, a tejjel hizlalt malacoktól meg kifordult a gyomrom, gondolom, ezzzel is ki akarták hangsulyozni, milyen megátalkodott gonosz volt az öreg.

A srác, BAngwon, hatalmasat csalódott apjában, nyilván késõbbi viszonyukat ez az eset befolyásolja.
Cafee. 2016 dec. 02. - 00:26:19
(7670/9141)
K. Judit 2016 dec. 01. - 17:07:48
(7669/9141)
Six dragons:

Sikerült nekem is félreértenem Sambongot, annyi titok és homály vette körül õt, ráadásul annyit ködösített, hogy számomra csak a második epizód végére derült ki, mit is akart. Megkapta a színpadát, mindjárt sok követõje is lett a diákok között, innen már egyenesen ívelhet a karrierje, egészen a miniszterelnöki posztig.
Mert úgy emlékszem, LSG idejében az övé volt a legmagasabb poszt.

Most még nem hiszem, hogy egykönnyen megbocsátanám neki, hogy egymásnak ugrasztotta a király fiait. Persze itt is látszik, hogy a kisfiú Bangwon (Taejong) már most rosszul tûri a csalódást, a mellõzöttséget és az ellentmondást. És emlékszem is, hogy elég véres kezû uralkodó vált belõle.
A TGS-ben persze Sambong sem teljesen tisztességes eszközöket használt a céljai eléréséhez. Talán kényszerûségbõl tette, mert tudta, hogy Banwonnal csak úgy tud elbánni, ha nem engedi a trón közelébe. Azt már tudjuk, mi lett a vége a párharcuknak, de talán megtudjuk azt is, mi volt az igazság ... :))

Úgy látom, a számtalan Lee herceg mellett még az a kisfiú is királyi sarj lehet, aki az anyját kereste. (Zárójelben oda is tette a felirat, hogy õ is egy Lee herceg.) Talán törvénytelen gyerek? És a kislány bátyjának szólítja .... Hányan vannak tulajdonképpen?????
Persze most még csak a tábornoki rangnál tart a leendõ király, szerintem még legalább 10 év el fog telni, mire ténylegesen átveszi a hatalmat.
K. Judit 2016 dec. 01. - 13:28:03 Előzmény Cafee.
(7668/9141)
Six dragons:

Hát tényleg nem könnyû az eleje, rengeteg ember és név van, némelyiket felismered név alapján, nagyjából ugyanezekkel a szereplõkkel több drámát is láttunk már. És még nem elég, hogy túl sokan vannak, folyton beszélnek valakirõl, akit még nem nagyon ismersz, nyitva tartom a castingot, hogy ki tudjak igazodni. Ami még baj nekem, hogy túl sok a "Lee", és nem mind rokona a tábornoknak ...

Arra valahogy emlékeztem, hogy Bangwon az ötödik fia volt a királynak, tehát úgy figyelem õket, hogy vajon kik lehetnek testvérek. Most a második résznél tartok, és persze már azt is felismertem, hogy Jong Dojong yuani párti, szóval - elvileg most - ellenség, és mégis valahogy a király bizalmába tud férkõzni ... Kíváncsi vagyok, könnyebb lesz-e egy-két epizód múlva.

(Vajon mit jelenthet a politika nyelvén, hogy "Pick up the stone and hit a stone....."??)
K. Judit 2016 nov. 26. - 08:30:39
(7667/9141)
Utolérlek a jövõ héten :)
Cafee. 2016 nov. 26. - 07:22:47
(7666/9141)
6 sarkany 2. Epizod
Nagyon lassan all ossze a kep, mar regen tortent meg velem az, h alig tudom megkulonboztetni a szereploket, egy rakas relativ fiatal miniszter tok egyforman neznek ki, s mindegyiknek harom neve.
Ami viszont nagy felfedezes szamomra: Jeong Do Jeon irto szimpatikus arc, a hangja is szuper, utananeztem, s kiderult, h o jatszott a King of Dramas- ban, ott is imadtam, de most nem ismertem am fel, csak nagyon tetszett, igy utananeztem. Ez egy nagyon tehetseges szinesz, kar h nem foglalkoztatjak tul sokat.
Cafee. 2016 nov. 23. - 18:22:45
(7665/9141)
"Kutya parancsol a kutyanak? Lehet, hogy nem a megfelelo szemely fele torleszkedek?"
Hihi
Ez a Hwajungbol van.
Cafee. 2016 nov. 23. - 08:59:53
(7664/9141)
6 Sarkany
Sikerult mgneznem az elso reszt. Szokas szerint csak kapkodtam a fejem a sok nev es arc lattan, egyelore kicsit zuros.
Cafee. 2016 nov. 23. - 08:57:50
(7663/9141)
Koszi, akkor megfontolandó:))
Illiona 2016 nov. 22. - 21:52:53
(7662/9141)
Sziasztok!

Nekem van magyarázatom a The Gentlemen of Wolgyesi Taolor Shop magas nézettségi adataira.
Ez egy TÉNYLEG nagyon jó sorozat.
Mindenki megtalálja azt, amiért, akiért megéri nézni.
Mondjuk engem kicsit zavar a "közönségesek" kasztjába tartozó karakterek, de valójában õk is szinesek, és ujszerûek.
A kiégett pénztelen rocksztár, és a közönséges piaci kofa feleség nagyon szórakoztató, de sokan igy élnek.
Azonkívül vannak intelligens uriemberek is, õk képviselik a magasabb szinvonalat.
Jó, ujszerû történet, remek karakterek, és mindez egy adott helyszinen, egyidõben.
Megérdemli a magas nézettséget!!!
most egyébként már a 26. résznél tart, vagyis pont félidõs!
K. Judit 2016 nov. 22. - 09:53:24
(7661/9141)
Attól is függ, hogy mennyi ideig tart az ilyesmi, de ma már áram nélkül nem nagyon lehet meglenni. Gáz nélkül még valahogy, de áram nélkül lehetetlen.
A telefonokat is tölteni kell (nekik már biztos van spéci akkus telefonjuk), de minden más is árammal mûködik.

Egyszer olvastam egy Amerikában, a nyugati parton élõ magyar ember blogját, kifejezetten arról szólt, hogy egy amerikai mennyire fel van készülve egy váratlan katasztrófára. Leírta, hogy kb. mennyi vizet kell otthon tartani, mire kell ügyelni, hogy feltétlenül legyen otthon. Például tartalék élelmiszerek, ilyesmi. És legyen otthon összekészítve egy kisebb hátizsák a legfontosabb iratokkal, váltás fehérnemûvel vízzel, gyógyszerekkel, zsebkendõvel, higiéniai dolgokkal ... Fontos nagyon a gyufa, meg hogy legyenek elemek, gyertya, ilyesmi a szatyorban. Ezzel pár napig akár ki is lehet húzni, akkor is ha el kell hagyni a lakást, akkor is, ha nem.
Szerintem sincs itthon erre felkészülve senki, pedig nem csak földrengés, meg cunami van a világon, vagy tájfunok, elég, ha egy lakó elalszik cigivel az ágyban ...
Cafee. 2016 nov. 22. - 09:25:37
(7660/9141)
Igen, gyerekkortol kezdve kikepzik a japanokat, mi a teendo foldrengeskor. Tokyoban pl inkabb aramot hasznalnak, nincs is gaz a toronyhazakban.
A foldrenges pillanataban annyi a feladat, hogy szepen olyan helyen lenni/fekudni ahol nem eshet semmi rad es te sem fogsz nekiesni.
Utana pedig gazt aramot elzarni, kb ennyit tehet az ember.
K. Judit 2016 nov. 22. - 08:38:30
(7659/9141)
Teljesen le voltam szakadva a hálózatról. Nagy nehezen most sikerült kijavítani a hibát.

Szóval láttam hirdetni egy olyan applikációt, ami földrengéskor hasznos, mindenféle tudnivalók vannak rajta, és gondolom abban is segít, hogy mikor mit kell, vagy helyes tenni. (Nem könnyû a Ggl-lal lefordíttatni egy ilyen cikket, kb. ennyit értettem belõle, de ha K-ban mûködik, akkor Japánban is, egész biztos.)
Cafee. 2016 nov. 21. - 23:54:16
(7658/9141)
Ez az elorejelzes azt jelenti h 5-10 mperccel a foldrenges elott.
Cafee. 2016 nov. 21. - 23:46:14
(7657/9141)
Nem tudom, hogy csinaljak, de elore kapnak ertesitest, hogy felkeszuljenek. Mindenkit kikepeznek arra, hogy mit kell tenni egy nagyobb foldrenges eseten, a hazak foldrengesbiztosak, csak imbolyognak, a nyithatos szekrenyek ugy keszulnek, hogy egy bizonyos dolesszog eleresekor automatikusan reteszelodnek az ajtok, hogy ne zuhanjanak ki az edenyek.
Cafee. 2016 nov. 21. - 23:42:03
(7656/9141)
Eleve 22% korul kezdodott, s nem lattam akkora nagyagyukat, ami ezt megmagyarazna, mint pl a Lee Minhoo uj sorozata, amelybe bele is neztem, vmi Kek laguna legendaja - sello- tortenetszeru, nem ragadott meg.
K. Judit 2016 nov. 21. - 23:36:46
(7655/9141)
Úgy emlékszem a Yi San is nagyon le volt lassítva, ez ma már egy kissé türelmetlenné teszi a nézõt.
Ráadásul 80 részes, úgy bírnám, ha közben keresztrejtvényt fejtenék :))
K. Judit 2016 nov. 21. - 23:33:07
(7654/9141)
Nem tudom, bár nem figyeltem kifejezetten a nézettséget, biztos, hogy JJH legutóbbi melodrámája nem ért el ilyen eredményt. Na persze a középkorúak szerelme eleve nem vonz nagy tömegeket.
(De ha el is ért volna, akkor sem tetszett volna, semmi különös ... a vége meglepte a nézõket, a 40 éves szingli nõ nem akart azonnal hozzámenni, azt mondta jó lesz így, aztán majd meglátják. Nem azért, mert nem volt belé szerelmes, egyszerûen úgy döntött, minek a cécó, úgyis együtt vannak ... A való életben ez biztos rosszul esne egy ilyen pasinak, mint JJH ... de a filmben elfogadta, nem erõltette. Kezdenek felnõni.)
K. Judit 2016 nov. 21. - 23:24:49
(7653/9141)
Te jó ég!
Cunami veszély ... és megint Fukushima ...

Veszélyesek mostanában a félszigetek is, pl. Olaszország, meg ugye Japán.
Ebbõl a szempontból jó helyen vagyunk, el ne kiabáljam. Legjobb lenne, ha hazaküldenének mindenkit, aki nem nyugodt ...
K. Judit 2016 nov. 21. - 23:21:44
(7652/9141)
Igen, ez lesz, csak ez is kétféle címen fut.

Laurel Tree Tailors 25 KBS 27.1%
Laurel Tree Tailors 26 KBS 31.8%

A felénél járnak és 30% körüli a nézettség. Ötven részes lesz, február közepén lesz vége.
Cafee. 2016 nov. 21. - 23:09:46
(7651/9141)
Cafee. 2016 nov. 21. - 23:02:31 Előzmény K. Judit
(7650/9141)
Ez lesz az, nem tudom, miert ekkora a nezettsege, asszem, szimplan az lehet az oka, hogy hetvegen vetitik
http://asianwiki.com/The_Gentlemen_of_Wolgyesu_Tailor_Shop
Cafee. 2016 nov. 21. - 22:54:48
(7649/9141)
YiSan az Izauran, oregGum iszonyuan idegesito, ugy tunik, mintha elhulyult volna. Orranal fogva vezetik latszolag
Rhu Barb 2016 nov. 18. - 12:19:03
(7648/9141)
Nem fogsz. A politika mellett ott van még 3-4 hányattatott sorsú szereplõ.
Rhu Barb 2016 nov. 18. - 12:17:20
(7647/9141)
Nem a tesója.
Muhyul.
A mély gyökerû fa "Mackója".
K. Judit 2016 nov. 18. - 12:13:20
(7646/9141)
Õszintén fel is csigázódtam, de ha csak politika lesz (tudjuk milyen drámák), lehet hogy kicsit szenvedni is fogok.
K. Judit 2016 nov. 18. - 12:11:39
(7645/9141)
Ki az a fiú, aki Jong dojong alatt van a képen? Bangwon egyik tesója?
K. Judit 2016 nov. 18. - 12:02:55
(7644/9141)
Ha politika, annak T. fog legjobban örülni, azt mondta, mostanában jobban rá fog érni ... hmmm :))

Biztos, hogy ebbõl nem láttam semmit, mert most tudtam meg, illetve most vezetett rá Barbara, hogy mirõl, kikrõl fog szólni.
Lehet, hogy én megint a királyt fogom egyfolytában sajnálni....
K. Judit 2016 nov. 18. - 11:58:07
(7643/9141)
A TGS volt 36 (végül 35) részes, ma reggel még úgy láttam, hogy a Six dragons 50 részes.
bori4 2016 nov. 18. - 11:30:57
(7642/9141)
...remélem már felcsigáztunk.... :)))