bori4 2016 nov. 18. - 11:28:36
(7641/9141)
Tavasszal a KHT-ban vetítettük és sokat beszéltünk róla, biztos benéztetek Teguval, csak elfelejtetted.

Amellett, hogy igen érdekes politizálós, agyalós sorozat, amire figyelni kell, az OST-ja sem mindennapi - kb. EK-féle... :)))
Egy-két "arc" és színészi teljesítmény is emlékezetes.... többek õ zseniális volt :)))
Rhu Barb 2016 nov. 18. - 11:19:00
(7640/9141)
Most meg kellett néznem, hogy tééényleg 50 rész volt?
Nem azért, mert nem hittem Neked, de 36-nak tûnt.

Én a közepe felé meg is állapítottam, hogy most már tudom, miért nem csípem már egy ideje a csoszon-kori drámákat...
Korábbi véleményem találkozott is a drámával.

Choi tábornok pl Temür lesz.

Szóval végig komoly ideológiai és taktikai csata megy.
Nem untam, most így emlékszem. :)
K. Judit 2016 nov. 18. - 11:09:48
(7639/9141)
Megnéztem reggel az asianwikin, Bangwont (Taejongként is) inkább utáltuk a legtöbb filmben.
Azon nevettem, hogy DY apja lett LSG.
A szereplõket nagyjából ismerjük.

Sajnos kicsit idegenkedem az 50 részes sorozatoktól, de ez most a témája miatt érdekelne.
Rhu Barb 2016 nov. 18. - 09:08:54
(7638/9141)
Szóljatok, ha kíváncsiak vagytok, ki-ki... :)
Rhu Barb 2016 nov. 18. - 09:07:40
(7637/9141)
Six Flying
Sambong (Drámakirály)= Jeong Do Jon= A mély gyökerû fában látott ideológia megalkotója.
Teljesen másként mutatják be, mint a TGS-ben.
LSG szerepe kevésbé hangsúlyos.
Én konkrétan utáltam Bangwont ( Yoo Ahin) a Six-ben.

Nagyon jó dráma, akár többször nézõs.
Biztos követem majd, ha nézitek.

A mélygyökerû fa a Six folytatása.
Számos szereplõt látunk abban, rövidebb- hosszabb ideig.
K. Judit 2016 nov. 17. - 10:14:26
(7636/9141)
Ja, fõleg Lee Min Ho miatt lehet, õ ha semmit nem csinál akkor is imádják. Talán a BoF miatt, nem tudom. Lehet, hogy tévedek, valamelyik nap próbáltam a dramabeans-en kutakodni, hogy vannak-e kosztümösök, és milyen a nézettségük - úgy látom, most épp nincs egy se, a Moon-os filmek is befejezõdtek. Lehet, hogy valamit kihagytam.
(Egy mai dráma tarol 30%-okkal, valamilyen szabó van a nevében, de gondolom mai drámát nem akarunk nézni, legfeljebb ha óriási siker marad, vagy lesz, utólag.)

De nyugodtan válassz, nekem mindegy. Úgy rémlik, egy hasonló mondatot már leírtam, de valahogy eltûnt. (Néha észreveszem, hogy az utolsó javítások eltûnnek.)
Most (kitolok velük) direkt várok egy kicsit, aztán küldöm el :))
K. Judit 2016 nov. 17. - 09:59:44
(7635/9141)
Togon már most olyan, hogy legszívesebben elsírnád magad, milyen élete lesz szegénynek.
A király jó fej, pont az ellenkezõje, magabiztos, telve van önbizalommal, hivatástudattal, nemzeti öntudattal - ha már most egymáséi lehetnének Sunjanggal, maga lenne az unalom :)))))
K. Judit 2016 nov. 17. - 09:55:33
(7634/9141)
igen, a TGS-ben a látnok szerepével rá várt a rendezõ egy évet. Utána választotta Ji Sangot.
Szerintem a látnoknak kellett volna a fõszereplõnek lenni, a címe is azt mutatja, sajnos a történet "spirituális" oldala kissé el is sikkadt.
Jól indult szerintem, jó volt a Gongmin, aztán az In-im vonal, de valahogy tényleg a lényeg kimaradt. A nõi szereplõk, sem a süveges lány, sem a boszorka, sem a másik (akit aztán le is csuktak kábítószerrel való visszaélés miatt), nem remekelt. Kivétel ennek a szereplõnek a fiatal változata volt, a látnok anyja (valami énekesnõ, kapott is érte - szinte egyedül a filmbõl - egy díjat). Meg a lány, akit banyának hívtunk ... a neve miatt, Ba-nya.
De mindegy is, csak meg akartam indokolni, hogy miért vagyok kíváncsi Ko Soo-ra, és hogy tényleg ennyit számít-e egy szereplõ kiválasztása, ill. a lemondás róla.
Cafee. 2016 nov. 17. - 08:39:03
(7633/9141)
Most olvasom, hogy rekordot dontott a The Legend of the Blue Sea elso epizodjanak nezettsege 16.4 % lett, a ket foszereplonek koszonhetoen.
Azt hiszem 20 reszes lesz, nem tudom eleg- e az alaptortenet 20 epizodra, talan ha ket idosikban jatszodik, igen.
Cafee. 2016 nov. 17. - 01:24:03
(7632/9141)
Ko Soo:
Ugy érted, a TGS-ben ? Ott sztem egyértelmüen JJH volt a központi figura, a látnok szerepe elsikkadt. Lehet hogy azér nem vállalta, mert neki sem tetszett a süveges lány?
:)))
Cafee. 2016 nov. 17. - 01:17:58
(7631/9141)
Hwajungból sok volt az 50 rész, talán ez volt a nagy hibája.
Az Empress Ki-ben Taltal volt a kedvencem, azt a hangot nem tudja visszaadni senki:))
Cafee. 2016 nov. 17. - 01:14:29
(7630/9141)
Ja és köszi a linket, valahol olvastam hogy meddig nézhetõ vissza az Empress Ki , asszem a topikjában irta találn Ljerk.
Ma a felét láttam, szenzációs a kissrác, lesöpörte szegény Joo Jin-Mo-t, persze jó a szerepe.
Cafee. 2016 nov. 17. - 01:08:53
(7629/9141)
Rákerestem a szinészre és nem ilyen ronda a foga. Akkor pedig nem értem, miért nem tudtak találni neki valami mást, ami taszitóvá teszi.

Inkább a Flower in Prisont néznéd mint a 7 FDragons-t?

A Hwarang decemberben kezdõdik, azt is megnézném, bár a forgatókönyviróról semmi érdemlegest nem lehet megállapitani, igy nagy elvárásaink nem lehetnek. Inkább belenéznék az elején, aztán kiderül.

Ja, jut eszembe, nem is a DongYi-t nézem már, hanem a YiSant, na itt a kisGüm olyan raplis öregember, kimondottan idegesit, ahogy folyton leckézteti ezt a szerencsétlen Yisant.
Songjon is egy rakás szerencsétlenség, soha nem haragszik, amikor kihasználják vagy megalázzák.
Yisan felesége is megjelent már, emlékszem, hogy felhuztam magam azon, amikor megkérte Songjont, segitsen neki gyömbéres sütit késziteni, a segités abból állt, hogy az elejétõl a végéig Songjon dolgozott a süteménnyel, õ meg csak nézte. Aztán Yisan anyjának azt mondta, hogy õ készitette.
K. Judit 2016 nov. 16. - 23:52:59
(7628/9141)
Igen, a Chunoból. Hát ha szándékosan ilyen, akkor nem szép látvány. Egy színésznek pláne adnia kéne ilyesmire.

Az Empress Ki kicsit bonyolultabb (történelmileg), de százszor jobb a Hwajungnál. Ahol néha úgy éreztem, szándékosan le van lassítva minden. Egy párbeszéd sincs, amit befejeznek, elhangzik ugyan egy kérdés, de aztán csak néznek egymásra sokáig ... és jön a vágás. Engem kifejezetten türelmetlenné tett. És azokat a jeleneteket is hanyagolni kéne már, hogy "Felség, kérjük gondolja át még egyszer ...", ezt hússzor elismételve. Mindent egybevetve szerintem a Hwajungot is meg lehetett volna oldani jóval kevesebb epizóddal, talán kicsit mozgalmasabban. Sajnos a két fiatal fõszereplõnek szinte alig jutott jelenet, valahogy a karakterük egy kissé ellaposodott ... Hongra és Kis Kangra gondolok. A miniszterek is csak rontották a levegõt... Az alkirály (?) például sokkal érdekesebbre sikeredett (In-im a The great seerbõl), sõt, még Kang apja is, bár õt egyértelmûen lehetett utálni.

Jobbnak ígérkezik az Empress Ki, én is sokat felejtettem már, szerintem nem is lehet egy ötven részes sorozatból minden egyes epizódra emlékezni. Erre azért jók az ismétlések. Végre már rájöttek, hogy a gyerekkorra nem kell öt részt pazarolni, föl lehet nõni az elsõ epizód alatt is :)) És hát a zene baromi jó, még mindig futkos az ember hátán a hideg, amikor jön Temur belépõje. A magyar hangjával egyelõre nem annyira félelmetes, mint az eredetivel, de majd talán késõbb. És a lírai betétek is szépek lesznek, arra emlékszem. Taltal hangja nem jön vissza, de a karakteréhez illik a magyar, nincs vele baj, Bayan nyersessége is átjön, de a legjobb hangja Wang Yoo-nak van (kár, hogy Ashton Kucher már kicsit elcsépelte). A békára leszek még kíváncsi, ha az õ hangját is cincogósra veszik, az agyonüti majd a szerepét, amilyen kicsi és vékonyka, annál erélyesebb, ellentmondást nem tûrõ a személyisége, nehéz lehetett hozzá jó hangot találni. Reméljük a legjobbakat. És jön még a türk lány is, ugye, akit nagyon bírunk, szóval jó lesz ez.

http://asianwiki.com/The_Flower_in_Prison

Egész jó a nézettsége a The flower in prisonnak, látom, 51 részes, de kíváncsi lennék már a Ko Soo-ra. (Neki szánták annak idején a látnok szerepét, vártak rá egy évig, majd nem vállalta el .... :)) Meg is látszott a sorozaton és magán a látnokon is, hogy nem talált egymásra a másik színész és a karakter.. Azóta vagyok kíváncsi erre a Go vagy Ko Soo-ra. És az a fiú is játszik benne, aki a TGS-ben Lee BAng-wont játszotta (a késõbbi Taejong királyt). Persze majd még beleolvasok ismertetõkbe.
Cafee. 2016 nov. 16. - 21:22:34
(7627/9141)
Itt a rosszfogu
Ismerõs, ugye?
Cafee. 2016 nov. 16. - 21:19:21
(7626/9141)
Ismetlik a Hwajungot, most mar jobban raerek, igy most nezem, ha eszembe jut. Dobbenetes, h mennyire nem emlekszem mar egyes reszletekre.

Keresgeltem, mit kellene nezni, a 6 Flying Dragons jonak tunik, csak hosszu, ami engem annyira nem zavar, de asszem teged igen.
Ja es ma beleutkoztem egy sorozatba, csak ugy nosztalgiabol Lee Min Hoval a foszerepben Llegend of the Blue Sea a cime, ma kezdtek, sztem valami giccses szerelmi tortenet lesz. Jatszik benne a rosszfogu, akinek most is gusztustalanok a fogai, lehet h valojaban is ilyen? Ja es a foszereplono, a sellolany pedig a Csillagfiu szerelme, birom azt a szinesznot
K. Judit 2016 nov. 16. - 19:47:39
(7625/9141)
OFF:

Ez pedig Sting, 3 napja a párizsi Bataclan-ban adott koncertet (az egy évvel ezelõtti terrortámadás évfordulóján):

https://www.youtube.com/watch?v=TRcy39Ffan8
K. Judit 2016 nov. 16. - 19:28:11
(7624/9141)
Úgy látom élvezi a szabadságát, láttam sporteseményeken, fesztiválokon, tévéshowkban, most utazgat...
K. Judit 2016 nov. 16. - 19:23:37
(7623/9141)
JJH megint vonatozik. Csak most nem Kagoshimába, és egy másik társasággal, az SRT-vel.
(CF)
K. Judit 2016 nov. 16. - 19:20:41
(7622/9141)
OK, a Hwajungnak már vége, a DY-t sajnos nem látom, de az Empress Ki-t itt megnézheted, én is most fejeztem be a mait:

Itt regizni kell: http://www.sorozat-barat.club/video/series/1854/A_csaszarsag_kincse_online_sorozat

Ezt a topikról hozom (KF-tõl): " Ezt a mûsorújságot kell behozni, kiválasztod a napot, amelyik részt megnéznéd, megkeresed a film címét, ráklikkelsz, és ott van a videó indítása gomb. http://www.mediaklikk.hu/musorujsag/" Azt hiszem, ez csak pár napig érvényes.
Cafee. 2016 nov. 16. - 18:24:41
(7621/9141)
Judit, nezem a Hwajung ismetleset neha, a DongYit este es ha raerek du. az Empress Ki- t.
Cafee. 2016 nov. 12. - 09:01:12
(7620/9141)
Az egyik csatornan Rain egyik filmjet jatszottak, Ninja killer vagy hasonlo a cime. Ezzel kapcsoaltban regebben lattunk videoklipeket arrol, hogy hogyan keszitettek fel, edzes, fogyokura / tojas es lazac/ formajaban, hogy remenykedett az amerikai karrierjeben. Na Kb 5 percig birtam nezni a filmet, verekedes, oldokles, egy egyszeru, nem tul vonzó azsiai arccá valtoztattak, nem tertek el a szokasos recepttol, egy azsiai vagy hulyet vagy maffiozot alakitjat az amcsi filmekben.
Pedig Rain ez, legalabbis nekem
https://m.youtube.com/watch?v=DN3SUVVXFHo
K. Judit 2016 nov. 09. - 12:43:22
(7619/9141)
Én csak a két "lánnyal" Alindával és D. Tóth Krisztával készült interjút láttam.

A könyvvel kapcsolatban még az jutott eszembe (csak mert Japánról volt szó :), hogy tõle tudtam meg például, hogy miért is látom a nõi alaknak annyira elõnytelennek a kimonot (a hanbokot nem említi, de szerintem az is elõnytelen). Ezen már töprengtem korábban, hogy vajon miért egy baromi vastag öv (az obi) volt a fõ dísze a japán nõi viseletnek, ami által kiegyenlítõdik a mellkas és a csípõ vonala, így egy szabályos hengert formálva a nõi testbõl. (Csak mellékesen, a hanbok meg totál lenyomja a nõi mellet és a derekat szintén eltakarja.) Pedig mai szemmel épp ezek a vonalak vonzzák legjobban a férfiszemet.
Hát ez a lényeg: akkoriban ilyen volt a nõi szépségideál. A lapos mell, lapos hátsó. Minél laposabb, annál szebb. És ezt úgy volt a legkönnyebb elérni, ha a karcsú derekat eltakarták. A kor férfiúi a nyak vonalát találták izgalmasnak, ahol - a ruha hátulján - a nyak rész ki lett vágva. Ezt a Gésa c. filmben jól bemutatták.
K. Judit 2016 nov. 09. - 10:30:54
(7618/9141)
Úgy látom a Hwarangokra még várni kell (bár megtévesztésül megint van egy-két oldal, ahol már az 1. epizódot hirdetik).
Mást nem találtál?
Cafee. 2016 nov. 09. - 10:25:33
(7617/9141)
Igen, de csak azert szerepel, mert reklamozza a konyvet. Lattam en is vmelyik csatornan a Desszertet, jo musor volt. Vamos Miklos musorat is ismetlik valahol.
K. Judit 2016 nov. 09. - 10:21:12
(7616/9141)
Én két hosszabb interjút is láttam vele, onnan tudom, hogy új könyvet írt. Nem akar feltétlenül szerepelni.
(Egyébként a Desszertet ismétlik is valahol, valamelyik közszolgálatin.)
Cafee. 2016 nov. 09. - 01:02:29
(7615/9141)
Kepes is hogy eltunt a mediabol.
Cafee. 2016 nov. 09. - 01:01:20
(7614/9141)
K. Judit 2016 nov. 09. - 00:45:27
(7613/9141)
Ismerem, olvastam tõle néhányat, persze elég termékeny, úgy hogy van mit bepótolni is. Elmélkedõ típus.
Most épp a Kepes új könyvét olvasom, neki is vannak élményei Japánból (na meg Mongóliából, a dél-amerikai õserdõkbõl, Afrikából, a Közel-keletrõl ...), tetszik.
Cafee. 2016 nov. 09. - 00:27:15
(7612/9141)
Bár nem vagyok oda a japánokért...:) de állitólag ez nagy kedvenc és fõleg, nálunk is lehet kapni elég sok könyvét
https://hu.wikipedia.org/wiki/Murakami_Haruki
K. Judit 2016 nov. 09. - 00:11:27
(7611/9141)
A másik kedvenc történetem meg az volt, amikor egy nagymama elmegy úszni egyet a szerencsétlen kis nyomorék unokájával, kifejezetten azzal a céllal, hogy fájdalommentesen elbúcsúzzon tõle, átsegítse a túlvilágra. Félt, hogy a gyerek éhen halna felnõtt korában, ha senki nem gondoskodna róla. És ugye a családnak is könnyebb lesz nélküle, így egy éhes szájjal kevesebb marad. Engem kifejezetten sokkoltak ezek a novellák, sokszor félretettem ezt a kötetet ...

A Narajama Busikoval kapcsolatban még olvastam, hogy a japánok eléggé felháborodtak a kegyetlen írás miatt. Nem csodálom. Mi el sem tudunk képzelni olyan szegénységet, ami ilyen tettekre kényszeríti az embereket. Hála az égnek. Remélem ez így is marad.
Cafee. 2016 nov. 08. - 18:18:43
(7610/9141)
Most vettem észre, a DongYi-t befejezték és elkezdték a Yisant.
Cafee. 2016 nov. 08. - 18:18:00
(7609/9141)
Hát, borzongok a témától, bár mifelénk is elõfordult ilyesmi.
K. Judit 2016 nov. 08. - 01:01:53
(7608/9141)
Még egy kép: filmplakát
K. Judit 2016 nov. 08. - 00:55:49
(7607/9141)
Nekem is :)
Végre lehet képet föltenni.

Az 1983-as cannes-i filmfesztiválon Aranypálmát nyert ez a film, Narajama balladája címmel.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Fukazava_Sicsir%C3%B3
K. Judit 2016 nov. 08. - 00:48:39
(7606/9141)
Nem olyan szokatlan ez a Távol-Keleten, van egy japán novelláskötetem (Fukadzava Hicsiró: Zarándokének a címe), aminek az elsõ, Zarándokének c. története errõl szól.

Készült róla egy (híres) film is, az egyszerûség kedvéért a filmismertetõt veszem kölcsön:

"Narajama balladája
(Narayama Busi-Ko, 1983)

A 19. század közepén egy kis japán faluban a 70. életévét betöltött öreg embereknek el kell zarándokolniuk Narajama hegyére, s ott bevárni a halált. A még egészséges öregasszonyra, Orinra is ez a sors vár. Elõtte még szeretné megházasítani özvegyen maradt elsõszülött fiát, Tacuheit. Terve sikerül, majd kiveri saját fogait, hogy ne látszódjék egészségesnek, s fia hátán ülve elindul fel a hegyre, a halálba."
A filmet le lehet tölteni: http://www.tutifilmek.hu/narajama_balladaja-film-11185

Mondjuk az egész kötet olyan õrült szomorú, hogy nem javaslom egyszerre kiolvasni az egészet - fõleg ha nem akarja az ember azonnal fölkötni magát ... :))
Cafee. 2016 nov. 08. - 00:33:30
(7605/9141)
Ez a teáskanna tetszett a W-ben.
Cafee. 2016 nov. 08. - 00:31:22
(7604/9141)
Képpróba
Hwarang c. sorozat képei
K. Judit 2016 nov. 05. - 16:56:26
(7602/9141)
Jó ez a név. Caffee(pont).... :))
K. Judit 2016 nov. 05. - 16:55:17
(7601/9141)
Kínomban találtam ki, így utólag elég hajmeresztõ, nem is biztos, hogy õ maga tulajdonos volt és az sem, hogy nem rendelkezett, amikor már régóta tudta milyen beteg .... mindenesetre manapság annyira bonyolultak a jogi dolgok is, hogy akár jó a következtetés, akár nem, soha nem tudnánk meg az igazságot. (Lásd újságeladások stb.)

Mindenesetre valakinek marhára fájhatott a foga a sok klikkre, a k-drámák "megtekintés" számaira ... Jól jöhet.
Cafee. 2016 nov. 05. - 16:44:41
(7600/9141)
Ujra kellett regelnem egy nevet, most mar ezt tartom meg, felhuztam magam en is, raeroltetnek az emberre dolgokat, amit nem akar.
Eza magyarazat eszembe sem jutott, de elkepzelheto az is.
K. Judit 2016 nov. 05. - 14:37:02
(7599/9141)
De ha már itt vagyok, fölteszek egy dalt, amit kb. egy hete dúdolok magamban anélkül, hogy sikerült volna rájönnöm, honnan ismerem. Még más zenék sem tudták kitörölni.
Aztán valamiért elkezdtem gyanakodni, hogy valamelyik dráma betétdala, na de melyiké? Letöltve nem volt, pedig nagyon tetszik.
Talán annyira új lehetett, hogy még nem volt letölthetõ verzió, amikor elõször megjelent? Ez gyanús volt, végiggondoltam mint nézhettem legutoljára. Végül beugrott, hogy mintha egy japán pasi énekelte volna. Sorra vettem a legutóbbi filmek zenéit, elõadóit, és nagy nehezen meg is találtam. Kb. egy éve hallhattam utoljára:

Még mindig nem jött helyre a kapcsolat sem, lehet, hogy nem tudok linket csatolni? A YT-ra is be kell jelentkezni. Délelõtt még nem kellett.

https://www.youtube.com/watch?v=Sx3KCIIjEtc&list=RDSx3KCIIjEtc

(Azt hiszem olvasni a legkevésbé bosszantó.)
K. Judit 2016 nov. 05. - 14:19:25
(7598/9141)
Nem tudom, ennek a kavarásnak van-e köze ahhoz, hogy a Port.hu alapítója (írnám a nevét, de keresni sem tudok, annyira totál szar a kapcsolat is) meghalt? Ja Veszelovszky Zsolt. Linkelném Uj Péter búcsúzó cikkét róla, de persze nem tudom.
Vagy csak én gondolom, hogy valaki gyorsan rátette a kezét, beolvasztotta a saját birodalmába az egész adatbázist, ránk kényszerítve a többi termékét is? Én például azért nem tudtam visszajönni, mert utálom az ilyen kényszer-regisztrálásokat, meg a „csomagokat” is, szerintem mindenki el tudja dönteni, melyik oldal érdekli. Legtöbbször azt írta, van már ilyen felhasználó, de mégsem engedett be. Nagyon nehezen sikerült, pedig már el is fogadtam, sõt már az elõnyeit is kezdtem egyre jobban értékelni ..... aztán váratlanul egyszer csak beengedett.

(Úgy látom, a beengedés is csak eseti, újból és újból jelszóval kell belépni.)
K. Judit 2016 nov. 03. - 12:30:47
(7597/9141)
Tetszik, hogy el akar bujdokolni a forgatókönyvíró a W ekkora sikere láttán :))

Viszont mondott nekem újat is, az egyik: nem gondoltam volna, hogy csapatban dolgoznak (bár logikus), a másik pedig, hogy nem sejtettem, mennyire kell nekik (az íróknak is) a visszajelzés.

Abban a képzelt tudatban kritizálom sokszor a drámák végkifejletét, a néha erõltetett happyendet, vagy a túlságosan bõ lére eresztett utolsó részeket (telis-tele flashback-kel), hogy az egyedülálló "élõben felvett sorozat" szokás kialakulása elsõsorban valószínûleg a producerek kapzsiságának, ill. kockáztatni nem akarásának köszönhetõ. Most elmondta, hogy az alkotóknak is éppoly fontos a visszajelzés, egy 16 részes drámát már nagyon nehéz enélkül megírni. És a nézettségi mutató sem csak és kizárólag a tévécsatornák legfõbb istene, ahogy korábban képzeltem, hanem az alkotóké is, hiszen a következõ munkájukat is el kell tudniuk adni. Ilyen egyszerû. Illetve ilyen bonyolult.

(Mondjuk azt azért megkérdeztem volna tõle, hogy a Nine sikere után mégis miért volt olyan nehéz eladni a Három testõrt - remek fõszereplõkkel, még egy popsztár is volt köztük -, miért csak egy kábelcsatorna vette meg, ahol a nézettség szinte kimutathatatlan. És ha ezt mindenki tudja, akkor miért nem vállalták mégis a folytatását - hogy megint csak ide lyukadjak ki.... Ha nulla a nézettség, akkor nem mindegy, mit adnak?)
K. Judit 2016 nov. 03. - 08:34:17
(7596/9141)
Köszi, ezt én is meg akartam keresni.
Tegu 2016 nov. 02. - 22:34:50
(7595/9141)
Tegu 2016 nov. 02. - 19:01:11
(7594/9141)
Ezt pedig nem tudom megszokni, ez tényleg tetszik a lányoknak?
Mert ok, azt tudjuk, hogy a lányok cicáskodnak, s minél nyafogósabbak, annál jobban bejönnek a srácok egy részének. De hogy fiukkal tegyék ezt a szerelem jegyében, szerintem halál ciki.
K. Judit 2016 nov. 02. - 09:55:03
(7593/9141)
Találtak két sikerre számítható fõszereplõt és erre építették az egészet. Már hónapokkal korábban olvastam cikket arról, hogy készül, a forgatókönyvíró neve is garancia kellett hogy legyen. A tinik lehet, hogy zabálták, bár én csak kevés kritikus kommentet láttam, ami nem jelent semmit.
Ennek is csak a legeleje lehetett kész, a többi "kényszer", nyilván sürgették, hogy adásba kerülhessen már a nyáron. Ami nem kis dolog, késõbb talán valamelyik fõszereplõ már nem ért volna rá. (Így volt a Három testõrrel is, egy héten belül szétszéledtek a szereplõk a szélrózsa minden irányába, miután a sztori folytatását a TvN nem tudta garantálni.)

A fõgonosz szerintem ügyész volt korábban, már akkor is indokolatlanul agresszív és rosszhiszemû. Tényleg nem ártott volna kicsit bõvebben kifejteni, hogy miért. (Ilyenkor szokták a sztorit visszavezetni a múltba ... ugye.)

Az apa karaktere sajnos le van egyszerûsítve, hogy a kettõs szerepébõl pont az állandó gyilkolási vágya marad vissza. (Egy másik drámában mélyebbre lehetett volna ásni, ebben pedig talán - a ceruza segítségével - meg lehetett volna gyógyítani ... végül is a ceruzával szinte mindent meg lehetett - volna - oldani ... még egy bejegyzett rendszámú autót is, igaz néha megoldhatatlan volt átkelni az út egyik oldaláról a másikra ... :))
Ja, semmi sem tökéletes.
Tegu 2016 nov. 02. - 09:12:45
(7592/9141)
Ja es tudom, hogy a rendezo atirogatta a forgatokonyvet, de az lenne az erdekes, hogy ennek a sorozatnak hany epizodjat keszitettek el, amit elfogadott a producer es mi volt az eredeti elkepzelese a forg.konyvirononek, mert szamomra ordit a kozepetol, hogy kinlodik es egyre kevesebbet foglalkozik a reszletekkel, ki mikor miert terem egyik pillanatbol a masikba a masik vilagban, egyre keptelenebb magyarazatokat adva erre. Persze, lehet ertelmezgetni, pl az apa " skozfreniajat" tobbfelekepp, a bennunk lakozo jo es rossz harcakent vagy az alkoto es maganember belso harcakent, mit aldoz fel magabol es kornyezetebol az alkotas erdekeben, de egyszeruen ertelmezheto az iro kinlodasanak stacioikent is, amikor mar o maga is belezavarodik, mit is akar happy endinget vagy mi a celja az egesszel.
Ki lehetne elemezgetni a politikussa valt nyomozot vagy mi volt a titulusa az elejen az ellenseguknek, eleg gyenge kis magyarazatnak tunik az hogy foggal korommel kapaszkodik a prekoncepciojaba, azaz abba, hogy Chul a gyilkos, ezert akar bunoket is kepes elkovetni, de valojaban semmi ertelme nincs az egesz sorozatnak a harmatos szerelmi torteneten kivul, amit megint csak ertelmezgethetnenk ugy, hogy ha valamit nagyon akarunk es teszunk erte, az megvalosul, de ezert kar volt az egesz sorozatot megirni. Na mindegy, meg megnezem az utso epizodot aztan felejtheto kategoiaba rakom.
K. Judit 2016 nov. 02. - 08:45:05
(7591/9141)
Engem az új táblagépekkel zavartak össze,

- honnan vette a lány az utolsót,

- és miért nem a srácot rajzolta le rajta, amint egészségesen hazaérkezik ... inkább egy autót rajzolt, amivel megközelítette ugyan a fiút a buszmegállóban, de - mert nem bírt átmenni az úttesten (!???!) - már csak azt látta, hogy elájul (elveszíti az eszméletét, vagy meghal), aztán eltûnik. És ebben a másodpercben vége a képregénynek, mert ami ezek után történik, az már a való világ ...

Pl. hogy Chul félholtra vert barátja véres ingben simán odaugrik hozzá, beemeli Chult az autóba, hogy mielõbb kórházba kerüljön. Talán azért nem láthatta ezt a lány, mert õ ottragadt az út másik oldalán, az meg még a másik világ ... lehetett ... ???

Ja, és azért persze a hároméves börtönbüntetés egy hét alatt letelt. A való világban.
Az apa skizofréniáját még át kell gondolnom ... többek közt.

Mindegy. Ilyet is láttam. (Jó lenne néha egy ilyen táblagép :))
K. Judit 2016 nov. 02. - 08:13:25
(7590/9141)
Kormányátalakítással menekül elõre a dél-koreai elnök

http://444.hu/2016/11/02/kormanyatalakitassal-menekul-elore-a-del-koreai-elnok

"... afféle spiritiszta sámánként is szolgálta az elnököt."
Tegu 2016 nov. 02. - 07:48:52
(7589/9141)
W
Az utolso epizodnal tartok, csak belealudtam, hat mit mondjak, ennel zavarosabb sorozatot meg nem lattam, mondhatnam a tortenet egyre rosszabb lett, most mar csak azert nezem vegig, mert kivancsi vagyok, osszefolyik e a ket vilag, egyebkent 10- es skalan meg az 1 pontot is meggondolnam.
K. Judit 2016 okt. 30. - 09:43:51
(7588/9141)
Tömegtüntetésen követelték a koreai elnök távozását (444):

http://444.hu/2016/10/29/tomegtuntetesen-koveteltek-a-koreai-elnok-tavozasat
K. Judit 2016 okt. 25. - 16:34:59
(7587/9141)
Az egy másik tévécsatornán ment, a KBS2-n.
A W-t pedig az MBC sugározta.

Mindegy is, azt nem bánom, ha a színészeknek csinálnak egy kis csinnadrattát (bár van, hogy "túltolják"), így is szívnak épp eleget. Még az sem baj, ha új díjakat kell kitalálni - láttunk már ilyet ...
Tegu 2016 okt. 25. - 15:33:30
(7586/9141)
Mintha azt olvastam volna, hogy az a vháborus sorozat arat majd, a Descendant of the Sun.
K. Judit 2016 okt. 25. - 11:13:04
(7585/9141)
Szerintem év végén tartják a csatornák a díjkiosztóikat, december 31-én.
Az tuti, hogy a forgatókönyv és a legjobb páros díját el fogja vinni a W.

Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy nemzetközi porondon is felfigyelnek-e a történetre.
A Nine például nyert nemzetközi díjat, vártam is, hogy biztos készül majd egy amerikai változat, de egyelõre nincs errõl hír.
K. Judit 2016 okt. 25. - 10:52:14
(7584/9141)
Ebben mindenképpen van valami, most pl. a kiszabadult gyilkos diktál, rákényszerítve a fõszereplõt, hogy visszamenjen abba a világba, ahol õ már elvileg nem is létezhetne ....
K. Judit 2016 okt. 25. - 10:49:01
(7583/9141)
Ezek szerint a vége hasonló lesz a Nine-éhoz .... :)))
Remek.

Ha sikerül elcsípned a forgatókönyvet, szólj nekünk is légy szíves. Köszi.
(A Smpin 863 oldalnyi információ van, még az átlapozása is órákat venne igénybe.)
Tegu 2016 okt. 25. - 09:19:31
(7582/9141)
11. részt is megnéztem, olvastam amit irtatok, a forgatókönyvirónõvel készült riportot is. Egyelõre mivel még le vagyok maradva, ugy látom, hogy nem a képregény irja magát, hanem a karakterek maguk kerekednek idõnként felül egy másik akaratán, s a két világ csuszik egymásba. Most éppen a lány ugyan az ajtót "befalazta" de Chul szépen kilépett rajta, mikor meggyógyult, aztán eltünt megint az ajtó.
Chul az elõzõ képregényt olvasta, a folytatását nem látta, pedig azóta át lett már irva, hiszen ezért létezik még.
Itt tartok.

Megjegyzés: Örülnék, ha az apa visszakapná az arcát, szörnyü ez a megoldás ezzel a szakállas elmaszatolt képével.
Mellesleg, a szinész hatalmasat alakit szerintem, annyira más magabiztos karaktert tud varázsolni gyilkosként az apa figurájából, hogy fantasztikus. Remélem, kapott már érte valami dijat.

De azért még megjegyzem azt is, hogy a NIne nagyságrendekkel jobb volt.
Mara60 2016 okt. 25. - 06:06:51
(7581/9141)
Nem, csöppet sem volt nyilvánvaló. :) Tudod, hogy mennyit agyaltunk és vitatkoztunk rajta? :)
Az elsõ tippem nekem is az volt, hogy van egy x. író is. Sõt még az is megfordult a fejemben, hogy amit mi valóságnak látunk, az is egy manhwa. Amolyan képregény a képregényben.
Igazán csak az utolsó részeknél lesz világos, hogy a manhwa mozgatja a szálakat.

Persze jó lenne elolvasni az eredeti forgatókönyvet, amit az írónõ még a vége elõtt megosztott a nézõkkel, miután kiderült, hogy a rendezõ azért alakított rajta. Lehet, hogy azt elolvasva világosabb lenne a mondanivaló.
K. Judit 2016 okt. 25. - 00:23:57
(7580/9141)
Ahá, szóval maga a manhwa is képes alakítani a történetet. Köszi, lehet, hogy másoknak nyilvánvaló volt, én mindig azt hittem, valaki odáig ismeretlen szereplõ váratlanul átvette a hatalmat a mû felett. (Az elsõ ilyen képregényes drámám a W.)

Azzal a gondolattal viszont már én is eljátszottam, hogy tényleg mi lenne, ha a szereplõk idõnként fellázadnának :))
Rémlik, mintha azt az interjút olvastam volna talán a Soompin, de el is felejtettem, mire a W adásba került.
Nem hülyeség ha õ tanítja a kezdõ írókat, legalább õ ért hozzá. Ahogy látom a tévécsatornák elég hosszú idõre berendezkedtek drámagyártásra, szóval nagyon kell az utánpótlás. Mindenesetre amíg az "élõben forgatást" nem szüntetik meg, mindig lesznek a végére nem teljesen átgondolt, vagy egyenesen összecsapott sorozatok is. Sajnos a producerek semennyit nem hajlandók kockáztatni, és amíg a megfelelõ nézettséget hozza egy széria, eszükbe se jut, hogy néha talán egy teljesen kész forgatókönyvbõl is lehetne dolgozni.

(Még mindig van bennem egy tüske, amiért a Három testõr folytatása elmaradt, nagyon jó lett volna a Milady azzal a színésznõvel, az Empress Ki türk lányával ...
Most, hogy Injo naponta a magyar tévében is szerencsétlenkedik, mindig eszembe jut, mit mûvelt Sohyeonnal, meg a kis csecsemõrõl is eszembe jut, hogy mi fog történni vele is, ha jól emlékszem, csak a legkisebbel sikerült megszökni, ismerjük a sztorit még a Chuno-ból.)
Mara60 2016 okt. 24. - 22:32:16
(7579/9141)
Az már az elejétõl nyilvánvaló volt, hogy a manhwa olyankor is folytatódik, mikor senki sincs a gépnél.
Ilyenkor a rajzgép rajzol, vagy más értelmezésben a manhwa maga írja magát. :)
Elég nehéz értelmezni a sorozatot, mivel nem szokványos történet. Inkább amolyan tanulmány. Legalábbis ezt hámoztam ki az írónõ interjújából. Õ amúgy kezdõ íróknak tanít az egyetemen, mitõl lesz jó egy írásmû. Na most ebben a sorozatban összefoglalta, mik lehetnek a buktatók. Mindezt szimbolikusan.
Van ugye rajzoló apuka, aki azokat az írókat példázza, akik a sikert hajszolják az írásaikkal.
Megmondom õszintén, hogy bár én elég fanatikus Trónok harca rajongó vagyok, de menet közben sokszor eszembe jutott, vajon G.R.R. Martin mit szólna, ha valamelyik agyonhajszolt szereplõje egyszer csak fellázadna és berántaná õt a történetbe, hogy szerezzen már egy kis kóstolót mindabból a szörnyûségbõl, amit nekik kitalál. :)

Vagy ott van a lány, a romantikus RAJONGÓ. Mikor õ veszi a kezébe az irányítást, rögtön átfordul a történet románcba. Mi lenne jobb jelkép annál a képeskönyvnél, amelyben összegyûjtötték az összes romantikus történet általános jellemzõit. :)

Amikor maga Chul alakítja a történetet, akkor igyekszik azt a saját logikus gondolkodásához idomítani. Amikor meg végképp nem jön össze, akkor õ az, aki hajlamos rövid úton lezárni.

No és ilyenkor jön a manhwa, hogy egyensúlyt teremtsen.
K. Judit 2016 okt. 24. - 21:50:49
(7578/9141)
Én sem értek mindent, úgy fogok járni ezzel is, mint a Nine-nal, lehet, újra át kell lapoznom az egészet. (Persze a Nine-t szívesen néztem újra, kerestem a bizonyítékot egy olyan befejezésre, amit szerettem volna ...)

Most a 13-asban is olyasmik történnek, mintha megduplázódtak volna egyes szereplõk ... aztán ki-bejárkálnak a két világ között, õk sem mindig tudják, éppen melyikben vannak. "A valós életben vagyunk, hiszen ellenkezõ esetben nem tudnánk telefonon beszélni" - szóval sokszor õk maguk is segítenek egymásnak eligazodni.
Fõleg azt nem értem, hogy KI RAJZOL AKKOR, AMIKOR A FÕSZEREPLÕK KÖZÜL ÉPPEN SENKI. Se a lány, se az apja, se a gatyás fiú ... és mégis változik a szín egyik pillanatról a másikra. Ezek szerint nem ismerünk minden rajzolót, vagy talán van egy másik mesélõ is, aki mozgatja a szálakat (+ rajzol)?

Pl. végre lecsukják a gyilkost, mindenki megnyugszik, jó helyen van. Erre egyszer csak simán átmegy a falon, lelép a börtönbõl vagy rendõrségrõl .... de könyörgöm, azt vajon ki intézte úgy ??????
Tegu 2016 okt. 24. - 18:14:24
(7577/9141)
Most láttam a 10. epizódot, megint átirtak/rajzoltak mindent, most befeketitik Chult.
Azt nem teljesen értem, miért tud parancsolni a killer az apának, ez már kicsit sok-
K. Judit 2016 okt. 24. - 09:25:52
(7576/9141)
Látom kommentekbõl, sokan csodálkoznak, hogy a Second to last love c. drámában miért nem házasodott össze a két fõszereplõ. Valóban logikus lett volna egy ilyen happyend, hiszen 15 éve nem volt igazi kapcsolata egyiküknek sem (a gyász miatt), végre megtalálták egymást, szerelmesek lettek egymásba, bíztak is egymásban, a férfi benne is lett volna, de elfogadta, hogy a nõnek több idõre van szüksége. Hiszen a nõ a férfi családját is megkapta ugyanabban a csomagban, nem csoda, ha néha szüksége volt egy kis magányra (igaz, a családnak pedig szüksége van az õ problémamegoldó képességére). Így is együtt lakott mindenki ugyanabban a házban...
Az együtt alvással is vártak egészen a legvégéig, néha az az érzésem, hogy ez már ott sem túl életszerû. (Bár a szégyenlõsséget, a szemérmességet nagyon is élethûen csinálják, talán úgy is illik arrafelé. Azon persze nem csodálkozom, ha egy kosztümös drámában a férfi kezének érintésekor a nõben egyszerûen megáll az ütõ ... de azért nem kéne ezt túlzásba vinni.)

JJH már lazít, egy kosármeccset õ nyitott meg a kezdõ dobással. Hogy miért, azt nem tudom, talán a stadiont avatták, csak találgatok, nincs információm. Talán felkérte a helyi kormányhivatal, esetleg díszpolgárrá avatták, ahogy az lenni szokott ... (Végül is egy becsületes hivatalnokot alakított legutóbb.)
K. Judit 2016 okt. 24. - 09:00:03
(7575/9141)
"W"
folytatom a 13-as epizóddal, nem akarom tovább nyújtani, mert elég sok változás van mindig...
K. Judit 2016 okt. 20. - 10:26:45
(7574/9141)
Ja, így gondoltam.
Viszont ha nem muszáj, ne legyen hosszabb 20 résznél. Ez fõleg az új, éppen futó sorozatoknál fontos, egy hét alatt sok mindent el lehet (el tudok) felejteni.
Ebben viszont nagyon jó a "W", mindig van egy kis összeállítás az elején a korábbi részekbõl.
(Ma megpróbálom a 12-est is megnézni.)
Tegu 2016 okt. 19. - 15:47:00
(7573/9141)
Persze, az a jo sorozat, ahol van egy fotema, s kozben mellekszalon is futnak fontos esemenyek, akar romanc is, amelyek aztan osszeernek.
K. Judit 2016 okt. 19. - 12:38:27
(7572/9141)
Más:
megy egy brit sorozat három ókori filozófusról egy-egy résszel: Szokratésszal, Konfuciusszal és Buddhával. Az elsõ kettõt láttam, különösen Konfuciuszra voltam kíváncsi - hát nagyon ellentmondásos a személyisége, a kor is, amiben élt, és a filmbõl nem jött át kellõképpen, hogy mit is köszönhetünk neki (csak az, hogy a kommunista Kína tiltotta, sõt még a szobrait is lerombolták). Kész csoda hogy manapság - igaz, hogy már régóta - mekkora hatása van a keleti társadalmakban, holott saját korában (2500 évvel ezelõtt!) egyáltalán nem értették meg mirõl is szólnak a tanításai.
(A Viasat Nat./History csatornán megy ... ha jól emlékszem.)
K. Judit 2016 okt. 19. - 12:25:20
(7571/9141)
A 11-esnél...

Azt nem tudom, hogy el akarja-e pusztítani a fõhõst (jelenleg), talán inkább azt szeretné, ha a fõhõs pusztítaná el õt ...

Keress egy kosztümöst, de azért ne csak politika legyen benne :))
(Azzal már amúgy is torkig vagy/ok/unk.)
Tegu 2016 okt. 19. - 12:17:33
(7570/9141)
Nem jól fejeztem ki, nem a felülirja a jó kifejezés, hanem felülemelkedik. Igy stimmel?
Most hol tartasz?

Már ugy vágyom egy jó kosztümösre, de nem love storyra.
K. Judit 2016 okt. 19. - 11:50:58
(7569/9141)
Ez egy filmbéli torta (a nõnek készült, azért van rajta ennyi gyertya :)), vegyük úgy, mintha mi kapnánk ...
K. Judit 2016 okt. 19. - 11:49:42
(7568/9141)
Ez a wrap up partira készült tortán egy figura ... (a rajongók milyen hûségesek tudnak lenni :))
K. Judit 2016 okt. 19. - 11:44:27
(7567/9141)
Ezen is töprengtem, hogy érdemes lenne-e egy komputerrel feldobott frigót beszerezni ... azt hiszem várok még.
K. Judit 2016 okt. 19. - 11:42:24
(7566/9141)
Régi ismerõs (a The Great Seer-bõl Yasook), most a legnagyobb ellenség a Second to last love-ban.
(Aminek vége lett idõ közben, nem fûzök hozzá semmit.)
K. Judit 2016 okt. 19. - 11:39:00
(7565/9141)
Na jó, egy kegyelemdöfés:

"...aki annyira pozitiv karakterré válik, hogy az felülirja az apában meglévõ alantas pusztitó jellemet, ezzel szembesülve, el akarja pusztitani a fõhõst..."

Nem, nem írja felül ... (legalábbis ahol még én járok).
Tegu 2016 okt. 19. - 11:20:33
(7564/9141)
Nem, már láttam egy jelenetet, amikor álmodozva megrajzolja a lány /aki a Hwajungban fegyvergyári munkásokat ellátó nõnek a lánya/, el is felejtettem. Akkor még gondolkozom, mit tudnék még belemagyarázni ahhoz, hogy nagyon érdekeljenek az epizódok.
De láttam, hogy az ügyész vagy nyomozó is szerepet játszik majd, aki anno a fiut a képregényben börtönbe csukatta.
K. Judit 2016 okt. 19. - 10:44:13
(7563/9141)
Mi tagadás, én is eléggé lassan haladok ...
Talán hatásosabb lett volna, ha gyorsan lezavarom.
Az elején még lelkes voltam - mert a mûfaj ismeretlen volt számomra - érdekesen indult.

Az spoiler lenne, hogy a fõhõs srác karakterét tulajdonképpen nem is az apa találta ki, hanem a lány?
Tegu 2016 okt. 19. - 10:39:02
(7562/9141)
Nem hiszem, csak fényképezték õket szerintem.
K. Judit 2016 okt. 19. - 10:34:52
(7561/9141)
Együtt járnak?
Tegu 2016 okt. 19. - 10:18:52
(7560/9141)
Egyébként a 9. részt láttam, nagyon nyögvenyelõsen megy ez nekem, asszem, nem ez lesz a kedvenc sorozatom.
Valahogy nincs egy vezérvonal, cél, csak önmaga körül forog a történet, átronangálnak egymás világába, ami egy ideig szórakoztató, aztán kezd unalmassá válni, végtére is egy öncélu love storyba torkollik.
Az apa gyötrelmei sem jönnek át valójában, mert mirõl is van szó? Egy alkoholista közepesen /?/ tehetséges képregényrajzoló férj kibirhatatlanná vált a családja számára, ezért egyedül marad, s õ "kirajzolja" magából a sérelmeit a rosszabbik énje által vezérelve amivel egy sikeres képregény-sorozatot hoz létre, de egy idõ mulva nem tud mit kezdeni a fõhõssel, aki annyira pozitiv karakterré válik, hogy az felülirja az apában meglévõ alantas pusztitó jellemet, ezzel szembesülve, el akarja pusztitani a fõhõst.
Azért felmerül a kérdés, miért tehetségtelen, ha egy ilyen sikeres képregényt volt képes megteremteni.
Ez lehetne egy érdekes szál a történetben, de mit látok helyette, a love story egyre unalamasabbá váló részleteit.
Tegu 2016 okt. 19. - 10:00:45
(7559/9141)
W
Nem zavaró a korkülönbség, összeillenek.
K. Judit 2016 okt. 13. - 17:16:49
(7558/9141)
Nincs köze a szinkronnak ahhoz, amit írtam. A szinkronrendezõ egy meghatározott szöveget kapott, és – ahogy a rövidke riportban is elhangzott – azon is dolgozott még sokat a felvétel elõtt. Egy kétórás, napjainkban játszódó mozifilmrõl volt szó, láthattuk, hogy még ennyi szöveggel is milyen sok munka volt, pedig 30 oldal csak töredéke lehetett az egésznek.
Ezt a munkát mindenesetre semmiképp nem lehet összehasonlítani egy ötven részes történelmi sorozattal kapcsolatos óriási melóval, amit több fordító végez gondolom szoros határidõk mellett és biztos elõfordul, hogy késve érkezik a szöveg ..., hiszen napi sorozatról van szó.

Azokban az esetekben, amikrõl én beszélek, vagy nincs idõ az ötven rész (és több fordító) szövegének az összefésülésére – egységesítésére, ha úgy jobban tetszik – vagy egyszerûen nincs rá igény.

Szerinted egy király magázza például a saját unokaöccsét? (Gwanghae Nungyang herceget?) Vagy szerinted létezik városi parasztság? Annyira szegény talán a magyar nyelv, hogy a király eunuchját "fõszolgának" kell titulálni? Az udvarban természetesen bizonyos szempontból mindenki szolgál, de óriási különbségek vannak közöttük. A király mellett szolgáló eunuch egyébként mindenképpen nagy hatalmú ember, a király bizalmasa, alatta, illetve neki még dolgozik többek közt egy sor udvarhölgy, orvosok, ápolók, szakácsok, nem beszélve azokról a valódi szolgálókról, akik a piszkos, vagy nehéz fizikai munkát végzik. Voltak korok, amikor a fõeunuch az udvari titkosszolgálat feje volt, de ha most épp nem is ez a helyzet, akkor sem mondjuk rá, hogy szolga. A PÉ-ben például az udvari ügyekért is egy magas rangú eunuch felelt, és egy másik intézte a titkos királyi megbízatásokat (veszélyes udvaroncok kinyírását).

Megértem, hogy az angolon keresztül az ilyen finomságokat nehéz eltalálni, pontosan ezért nem mindegy, ki végzi a fordítást. Ha még ráadásul a fordítók nem is ismerik az egész sztorit, csak a rájuk esõ részeket, akkor fordulnak elõ két epizód között eltérések a szóhasználatban, vagy olyasmi, ami Gwanghae és a hercegnõ beszélgetésekor elhangzott („Valóban egy halász lánya lennél?”), pedig a hercegnõ akkor éppenséggel pont fiúnak álcázta magát.

(Különben amit Tegunak írtam, az eredeti film rendezésérõl is szólt, hogy ez most nem az én világom. Kicsit szájbarágós, kicsit túl gonosz a gonosz, kicsit túl ellenszenves az új király – inkább nem is folytatom. Miközben a sztori maga megérte a feldolgozást, ugyanis amit most látunk - hogy az ország érdekeit szolgáló, elõre gondolkodó, vezetésre nagyon is alkalmas elõzõ királyt hogyan tudja megfosztani a trónjától az ostoba és hiú, a politikához egyáltalán nem értõ, ezért a gazdag és mohó hûbéresek által az orránál fogva vezetett becsvágyó unokaöccse, akit a mandzsuk bizony jól meg fognak leckéztetni … – ez az egyik legszomorúbb korszaka az országuk történelmének. Ezért nem örülök, hogy a rendezés ennyire nem tetszik. Láttam én már ezt a sorozatot, de egész más angol felirattal nézni, talán néha örültem is neki, hogy ilyen lassan csordogál a cselekmény, legalább volt idõm elolvasni a sokszor kétsoros szöveget.)

Esetleg próbálj néha te is szimplán nézõként gondolkodni. Szerintem az egészbõl az a tanulság, hogy a koreai filmekre valahogy specializálódniuk kellene a fordítóknak. Most már – ha jól számolom négy, vagy öt ötven részesnél hosszabb és egy közepes hosszúságú - koreai sorozat után biztos meg lehet találni azokat a fordítókat, akiknek már nem teljesen új és idegen a feladat. A szinkronnal pedig nincs különösebb gond, a színészeknek saját karakterükön kívül beszédtechnikai és a képi egyezésre kell figyelniük. Jó ritmusérzék kell hozzá.
Eszter Szür 2016 okt. 13. - 12:14:55
(7557/9141)
Dolmány Attila hangját a királyi ház titkaiban is hallhattad õ volt O-Yun hangja.
Eszter Szür 2016 okt. 13. - 12:12:27
(7556/9141)
Ha azt nézzük a szinkronnak is köze van ahhoz amit írtál hiszen a lefordított szöveget (amire panaszkodsz) azt mondják fel a tévében azt hallod. Egyébként honnan tudod hogy nem jó meg hogy idegesít a magyar szöveg ha nem is nézed a tévében?Mert ugye azt írtad hogy akkor sem nézed ha van rá idõd. Csak kíváncsiságból kérdezem. Én személy szerint nem tudnék se negatív se pozitív véleményt mondani valamirõl amit nem láttam nem hallottam.
K. Judit 2016 okt. 13. - 08:37:55
(7555/9141)
Én nem a szinkronról beszéltem, hanem a magyar szövegrõl.
Eszter Szür 2016 okt. 13. - 07:54:45
(7554/9141)
Igen,azért hogy lássátok hogy miért olyan a magyar szinkron a koreai filmek/sorozatok esetében amilyen.
Caffe 2016 okt. 13. - 07:42:27
(7553/9141)
Akkor nezem tovabb.
K. Judit 2016 okt. 13. - 00:11:50
(7552/9141)
Ez a Dolmány Attila volt Bidam hangja a Sillából (õ a szemüveges).
Nem láttam ezt a Nincs bocsánat c. mozifilmet, valamiért ismerõs, talán beszélt róla valaki.

Köszi, érdekességképp tetted föl a linket?
Eszter Szür 2016 okt. 12. - 23:49:59
(7551/9141)
https://youtu.be/YJQDfwcfADk koreai film szinkronizálása.
K. Judit 2016 okt. 12. - 23:44:14
(7550/9141)
Azért ez az ágy-asztal megoldás elég "különleges" :)))
K. Judit 2016 okt. 12. - 23:40:58
(7549/9141)
a másik este mutatja.
Hogy a különbözõ lakások hogy helyezkednek el, még nem sikerült kitalálnom, mindenkinek van legalább egy stúdiószerû (egy, vagy max. két helyiségbõl álló) lakása.
K. Judit 2016 okt. 12. - 23:38:56
(7548/9141)
A házról (aminek az építésérõl tettem fel képet) most megint van két új fotó, az egyik reggel,
K. Judit 2016 okt. 12. - 23:38:08
(7547/9141)
A Second to last love kb. úgy folytatódik, ahogy vártam, és még mindig van hátra 4 vagy 5 epizód.
K. Judit 2016 okt. 12. - 23:22:12
(7546/9141)
Hát ezen én is jót mosolyogtam. A fele is sok lenne, de így nadrággal, zakóval ... cirkuszba való :)
K. Judit 2016 okt. 12. - 23:20:53
(7545/9141)
Én meg néha a PÉ-t tudom nézni kora délután, nekem meg JJH furcsa, és hát ugye 13 évvel fiatalabb. Nincs túl sok feladata, de a jelenlétét akkor is érezni, amikor épp egész máshol van. Az öreg Jong udvarhölgy (aki énekelt a növendék udvarhölgyeknek) már pár éve meghalt, és Oh Gyom-ho miniszter is, szegény.

("Négyszemközt megjegyzem", hogy a Hwajung rendezése és a magyar szövege annyira nem tetszik, hogy még amikor tudom is nézni, akkor is elmászkálok, mással foglalkozom, egyszerûen nem tud lekötni, sõt néha kifejezetten idegesít. A történet maga pedig nagyon is jó lenne, gondolom a forgatókönyv is jól lehet megírva, szépek a helyszínek, a ruhák, a fiatal szereplõk stb., de amint meghallom, hogy a fõeunuchot "fõszolgának" hívják ... hiába na, felhúzom magam. És most persze nem akarom elismételni az összes egyéb megszólításos és tegezõs-magázós problémát, amiket már kitárgyaltunk a saját topikjában.
Mostanában volt egy pár mozgalmas rész, de a totyogást, a lassúságot, a félbeszakított párbeszédeket nem tudom és nem is akarom megszokni. Ezek a dolgok mind nem tûntek fel amikor online néztük, ezért gondolom, hogy valamit itthon nem sikerül visszaadni az eredeti történetbõl. Az pedig csakis a szöveg lehet, hiába.)
K. Judit 2016 okt. 12. - 22:57:37
(7544/9141)
Nekem "már" a 11-es következik.
Igen a 8-as után mintha minden újrakezdõdött volna, de lesznek nagyon fura dolgok, lesz a gyilkosnak végre arca, de sosem találnád ki, hogy kire fog hasonlítani :)
Tegu 2016 okt. 12. - 21:01:57
(7543/9141)
Furcsa ugyanazt a szinésznõt látni most a W-ben, miközben nézem a DongYi-t is.
Tegu 2016 okt. 12. - 20:52:28
(7542/9141)
Sok randa öltönyt láttam, de ez mindent ver:)