hanguktaekwondoo 2019 aug. 28. - 23:55:00 Előzmény K. Judit
(9121/9141)
Igen. japanese gay icon, a szubkultúra kedvence. csini lyányka fogacskákkal körmöcskékkel. ha jobban utána kotrunk még nyuszipompon is fityeg a hátsója felett. a száj kielégíthetetlen lélekre vall. nyomorú áldozatok... :-)) ha már takumi akkor max. kun, nem ez a hatványozott deformitás
K. Judit 2019 aug. 28. - 23:32:58 Előzmény Caffe
(9120/9141)
Láttam egy filmet a tévében Takumi Saito-val a Cinemax2-n, Ramen Teh'Review - Variety (Ízek a múltból) volt a címe.
Külön meg kellett keresni, mert a műsorújságban semmi nem volt róla, egyszerűen kihagyták a film helyét.
Csak azért szólok, hogy lehet, hogy ő lesz az új kedvencem :), igaz, eddig még csak ebben az egy moziban láttam.
Csatolok egy fotót is a félreértések elkerülése végett. Maga a sztori nem volt nagy szám, de azért nem is volt rossz.
(Családok közötti régi gyűlölet a téma, persze itt egy kínai (szingapúri), és egy japán családról van szó,
főleg sajnos arról, hogy az idős generációk mennyire nem tudnak elvonatkoztatni a múlt bűneitől, mennyire nem akarják
meglátni, hogy már más világot élünk, amit persze nem szeretnék elbagatellizálni, mert nyilván megvan, megvolt rá az okuk .... mindenesetre az "idegen" unoka elhatározza, hogy megbékíteni az idős kínai nagymamát, és ezt egy régi családi ramen recepten keresztül próbálja megtenni, tulajdonképpen az idős asszony megpuhítása a cél ... )
Nagyon helyes ez a fiú, különleges, izgalmas. Se nem lányos, se nem túl kifinomult, van benne kis vadság, érdekes. Keresek
majd valamit, a asianWikis oldalán eszméletlen sok film van felsorolva, majd meglátom, melyik tetszik meg elsőre.

(Ja, és megnéztem a" Designated Survivor: 60 days"-t is, nem gondoltam volna, de jó volt. Valahogy mindent jól eltaláltak, nincs benne szirupos romantika, főleg politikáról szól, a politikusok egymás közötti viszonyáról, a hatalmat gyakorlók játszadozásáról stb., .... többet nem írok, hátha belenézel. Tulajdonképpen a 4-5. epizódtól már elég izgalmas is.
Itt néztem teljesen zavartalanul (viewasian.tv/drama/ .... és a film címe kötőjelekkel, de nincs kettőspont).

K. Judit 2019 júl. 24. - 11:12:01 Előzmény Caffe
(9119/9141)
Néha sajnálom K-t, mert valószínűleg egy csomó olyan dolgot tulajdonítanak neki, amiről halvány lila gőze nem is lehetett. (Honnan tudhatta volna 2500 évvel ezelőtt, hogy mivé lesz a világ?)
Inkább olyanok tartják életben a róla szóló legendákat, akiknek érdekük, hogy fennmaradjanak, akik azt gondolják, az a normális, ha egyesek szívathatnak másokat kényük kedvük szerint, mert megtehetik, mert törvénybe is iktathatják, és röhöghetnek a markukba, ha nem fogtad fel. A mindenhová beszivárgott szívatók ráadásul leköteleznek másokat, egész hatalmas hálózatuk van, akik tőlük függenek, így inkább röhejesnek tekinthető az ellenkezés, mindenhol falak vannak, amibe beleütközhetsz, törvényszerű, hogy neked nem lehet igazad. Viszont elmehetsz, senki nem tartóztat, elmehetsz vállalattól, városból, országból - lényeg, hogy megértsd, megtehetik ...

Persze, hogy bocsánatot kérnek, semmibe nem kerül. Ha mást nem is tanultunk abból a néhány történelmi drámából, amit láttunk, az az, hogy a mentegetőzés rosszabb, mint magának a bűnnek az elkövetése. Nyilvánosan meg pláne nem mentegetőznek. És ez érvényes a bűnösre is meg az ártatlanra is. Fura egy világ.
Caffe 2019 júl. 24. - 10:36:56 Előzmény K. Judit
(9118/9141)
A tortenelem ismetli onmagat, hany kiralyi sarjat kapartak elo a semmibol a tortenelem folyaman, hogy a dinasztia ne szakadjon meg, hogy a nep lenyugodjon, hogy tovabb is legyen egy bab, akit kedvuk szerint mozgathatnak, aztan neha felejuk kerekedett neha pedig sikerult egy total kozveszelyes idiotat tronra ultetni, aki sok kart okozott az orszagnak.
Ennek a konfucianizmusnak vannak szimpatikus elemei is, orokke ervenyes moralis elvarasok es begyepesedett, embert es orszagot veszelyezteto iratlan es irott torvenyek elegye.
K. Judit 2019 júl. 24. - 09:28:31 Előzmény Caffe
(9117/9141)

Sokszor leírták már, hogy az egész üzleti világban olyan fokon vannak "szétspriccelődve" a tulajdonos családok sarjai, hogy ha egyet sikerül is elmozdítani, a rést hamar újra be tudják tömni. Nem tudom hány generációnak kell ahhoz kiöregedni, hogy ez meg tudjon változni. És hogy mikor járnak jobban, ha lassan megy a változás, vagy ha egyszerre, gyorsan ... Mert láttunk már olyat is. Plusz néhány évtized (?), míg a fejekben is megtörténik a változás. Elképzelhető lesz-e olyan család, ahol a nagyszülők és az unokák ugyanazt gondolják ....
Megnéztem az első részt JJH új filmjéből (Designated survivor: 60 days), az látszik, hogy nagyon neki való a szerep, de félek, hogy végig politikáról fog szólni az egész, akkor pedig abba kell hagynom (valamiért nagyon unom a politizálást).
Caffe 2019 júl. 24. - 09:11:48 Előzmény K. Judit
(9116/9141)
Nalam is furan viselkedett a Port sokszor, erthetetlen. Bar most valamit valtoztattak a forumon, tudjuk be ennek.

A metoo temaval kapcsolatban mar annyi pro es kontra, egyreszt-masreszt velemeny szuletett, h ujat nem tudnank irni, foleg nem ilyen szanalmas uzengetos modon.

Most olvastam valahol egy cikket arrol, hogy penzbuntetessel fenyegetik azokat a cegeket D-Koreaban, amelyeknel a fonokok megalazoan bannak alkalmazottaikkal vagy rugjak ki azokat, egybol beugranak a kepek a sorozatokbol a fonokok fertelmes viselkedeseirol, rugnak, utnek, atkozodnak, csak hat ki az, aki ezeket bizonyitani tudja? Hosszu az ut...
Mar azt is furcsallom, ahogy a nok rugdossak a ferfiakat vagy a rangosabb folyamatosan homlokon csapkodja a partneret.

Caffe 2019 júl. 24. - 08:21:18 Előzmény K. Judit
(9115/9141)
Szuletett 1982-ben a cime, a szerzo Cso -namdzsu
K. Judit 2019 júl. 23. - 12:23:37 Előzmény Caffe
(9114/9141)
(Csak zárójelben: az normális, hogy egyik nap beenged a Port, a másikon nem? Pontosan tudja a nevemet, az e-mail címemet,
sőt a jelszókat is, amiket egyre kelletlenebbül adok meg, mivel tudom, hogy el fogom felejteni, vagy azt, hogy hová írtam föl.
Újra feliratkozom, másnap megint közli, hogy lépjek be. Idegesít, főleg akkor, amikor már írtam egy egész oldalt, amit eltűntet, ez a héten már kétszer előfordult velem.)

Nekem is van egy koreai írónőtől (Sun-mi Hwang) egy könyvem, "Rügy - A tyúk, aki repülésről álmodott" ez a címe. Még nem olvastam, de állítólag szép hazai és nemzetközi sikert ért el vele.

Apropó, valamelyik topikban láttam, hogy valaki olvasta a metoo-val kapcsolatos sorainkat, azt írta, elégedetten beszéltünk róla. Mindenesetre ha ezen az oldalon reagált volna, javasoltam volna, h ne csak a legutolsó két-három kommentet, hanem ugyanezen az oldalon Dorombka húsvéti jókívánságai utáni pár hsz-t is nézzék át, nem sok az egész, vannak linkelve cikkek és hozzáfűztük a véleményünket is. Annyira könnyű egyeseknek ellentmondást keresni ott, ahol nincs, könnyű az egész drámanéző közönséget lekezelően egy kalap alá véve felületesnek tekinteni .... aztán jól megmondani a tutit. A gőg mindig takar valamit, sajnálom.
Az origo cikke különben semmi olyat nem ír, amit más portálok ne tárgyaltak volna már ki, nincs benne semmi új.
K. Judit 2019 júl. 23. - 11:49:19 Előzmény Caffe
(9113/9141)
Mi a címe?
Caffe 2019 júl. 23. - 10:05:42 Előzmény K. Judit
(9112/9141)
Ma volt egy konyvismerteto, a nok helyzete D-koreaban

Kim Dzsijong a nővérével osztozik egy szobán. Az öccsének saját szobája van.
Kim Dzsijong iskolájában a lányok mindig a fiúk után kaptak ebédet, mert így hamarabb kimehetnek az udvarra, hiszen nekik nagyobb a mozgásigényük.
Kim Dzsijong kikap az apukájától, mert molesztálták az utcán.
Kim Dzsijong remek munkaerő, de keresztülnéznek rajta, amikor előléptetésre kerülne sor.
Kim Dzsijong feladja karrierjét - családanya lesz, akár akarja, akár nem. És ő nem akarja.
Kim Dzsijong furán kezd viselkedni, és pszichiáterhez kerül.
Kim Dzsijong nem önmaga többé: végre rátalált önmagára.
Kim Dzsijong nem átlagos nő: Kim Dzsijong teljesen átlagos.

Amikor a Született 1982-ben megjelent, Dél-Koreában szenzációt keltett; a regény azóta is számos beszélgetésnek, vitaestnek témája nemcsak Koreában, de szerte a világon, ahol napvilágot látott. Az intézményesített női elnyomás elleni fellépés mindannyiunkat érintő, húsba vágó téma - akár egyessel, akár kettessel kezdődjön a személyi számunk.“

Gondolom, most sikerult leforditani, de vszinu, h meg aktualis.