K. Judit 2015 dec. 01. - 09:41:44
(5641/9141)
Lehet, hogy az anya kilóg a sorból - talán azzal, hogy nincsenek ártó szándékai - de hogy neki sikerült a leghosszabb ideig eltagadnia egy fontos tényt, az biztos. (Jó, mondjuk versenyben áll Manho-val, a Choi család fejével.)

Most ott tartunk, hogy egyedül YG nem tudja még, hogy az a nõ, akivel ilyen furcsán összehozta a sors már másodszor, akinek elvitte a kocsiját, akinek otthagyta a személyi igazolványát, akivel K-ba visszatérte óta szeretne találkozni, hogy bocsánatot kérjen tõle és megköszönje neki, hogy életben tudott maradni, az a nõ, akivel elképesztõ módon megint kapcsolatba került, és akirõl teljesen ellentétes információkat kap azóta is, tulajdonképpen az ikertestvére. És bár sokat tud róla, pl. azt is, hogy ugyanannak a cégnek a jogtanácsosa volt, ahol õ is dolgozott, de mert mindenhol érdeklõdik felõle, gyakorlatilag folyton téma:

- beszél róla az anya, aki úgy tudja, HK a lánya halott (de elhallgatja, hogy YG is az õ lánya, akit egy trükkel csalt a házába),
- Beszél róla SR, aki úgy tudja él, és nagyon veszélyes YG-ra, a besúgóra nézve (de nem árulta el, mit keres nála HK útlevele), csak lebeszélte arról, hogy találkozzanak.
- Beszél róla JR, aki észrevette a hasonlóságot kettõjük között, ám elõször azt hiszi, HK hasonmására emlékezteti, aki újabban elcsavarta a bátyja, JE fejét. Mindenesetre még õ is úgy tudja, hogy HK halott.
- Beszél róla a doki, aki elmeséli, hogy halottnak hitte, de GN (akinél lakik) véletlenül találkozott vele a kórházban.
- Aztán a doki is találkozott vele a kórházban, szóval életben van, sõt úgy tudja, hogy Dokgo Yonggi néven él és BS ügyvédi irodájában dolgozik.
- BS ebben az irodában elmeséli YG-nak a történet nagy részét, hogy õ mentette meg HK-t a balesetkor, aki azóta is amnéziában szenved, õ mondta neki, hogy az elsõ szerelme, mert õ is azt hitte, ráadásul YG személyije is nála volt. Elmondta, hogy azóta velük él HK, akit azóta még egyszer meg kellett mentenie, mert meg akarták gyilkolni.... Megbeszélik, hogy Pudoxin ügyben lehet némi felelõssége, mint a cég akkori képviselõjének. BS azt is elmondja YG-nak, hogy vigyázzon nagyon, mert veszélyben vannak. HK ezeket a támadásokat mind YG helyett szenvedte el.
ÉS MÉG MINDIG HALLGAT ARRÓL, HOGY IKERTESTVÉREK.

Lehet, hogy YG akkor fogja megtudni az igazságot, amikor HK becsönget hozzájuk, hogy hello, azt hiszem ez az én régi házam, itt laktunk a férjemmel, most az anyám lakik benne, hello mama, hello tesó, rég találkoztunk (oremania) …. ???
Illiona 2015 nov. 30. - 22:10:50
(5640/9141)
ez akkor volt, amikor megtudta a sógor a feleségétõl, hogy a kislány és a Hae Kang hasonmás itt az anya házában házvezetõnõsködik. Akkor reggel rögtön bevonult oda.
Ekkor volt, hogy megtalálta a képet az ikrekrõl, amikor még megszülettek, és ezen kapta rajta az iker, és kezdett menekülni.
Hogy az anya miért hagyta ott a sógort levesestül, gyerekestül, ez még rejtély, de nem biztos, hogy visszatérnek erre.
Mindenesetre az ezen beszélgetéskor kiderült, hogy az anya mennyire kilóg a dörzsölt hazudozók és alakoskodók sorából.
K. Judit 2015 nov. 30. - 22:01:22
(5639/9141)
Miután YG és GN a konyhában elbeszélgettek egymással és iszogattak is, az anya kérte meg YG-t, hogy aludjanak ott a gyerekkel, üresen áll a dolgozószoba (régi JE szoba). Gondolom, míg õk diskuráltak, a gyerek felszökött a dokihoz.

Én már régebben láttam, már pontosan nem tudom, hogy követték egymást a jelenetek, vagy a szövegek.

Nem tudom, mennyire sodródtak egymáshoz a sógorék, a pasas fél, az biztos, de a nõ most tudott meg mindent HK-tól. TS szándékosan nem mondott neki semmit, hogy ha baj van, JR-t ne lehessen bántani. Ezt elmondta egy elmúlt epizódban, hogy nem akarja, hogy a "gyerekei anyja" belekeveredjen a dolgaiba.
Úgy tûnik JR ennek ellenére bele fog keveredni, és talán TS engedni is fogja hogy õ irányítson, mert TS ügyetlen módon tanúkat hagyott futni. (Az egyiknek amnéziája van, de ez nem marad így örökre, a másikat pedig nem lesz könnyû elkapni, mert az anyja mellett TS öccse is vigyázni fog rá ...)

JR és SR szövetsége nagy bajokat fog okozni, fõleg, hogy Miss Korea is dumál össze-vissza. A mondatait mind fel fogják használni.

A képen TS valószínûleg Manho-ról beszél, ezek szerint az öreg sûrûn hívogatja az ikrek anyját és valamit el akar neki újságolni. Na erre kíváncsi vagyok, nem emlékszem, hogy a 26-os részben láttunk volna ilyen jelenetet.
Illiona 2015 nov. 30. - 21:29:11
(5638/9141)
Ha Hae Kang és Jin Eon szerelmét nézzük, akkor mennyire más ez, mint volt 4 illetve 9 évvel ezelõtt.
Szerették talán egymást, DE inkább szerettek egy idealizált képet a másikról, aminek köze nem volt a valósághoz.

Most már más a helyzet. Hae Kang tisztába került azzal, ha nem is emlékszik mindenre, hogy õt szeretni fárasztó, kimerítõ volt. Hogy a férje egy másik nõ karjaiba menekült.
Nehéz volt felfognia mindent, de végül is megértette. Mint ahogy Jin Eon is eltolta magától korábban Hae Kangot, de már tudja, olyan amilyen, vannak ugyan kemény személyiségjegyei, de akkor is ez az õ egyetlen, a végzet által mellérendelt szerelme, és igy kell elfogadnia, és mellette harcolni, nem ellene.

Ez a tudatosság, a szembesülés sokkal értékesebbé teszi az õ mostani kapcsolatukat.

Egy -sajnos amerikai- filmben hangzott el arra a kérdésre, hogy valaki azt honnan tudja, hogy szereti a másikat a válasz: "onnan, hogy tudjuk egymásról a legrosszabbat, és elfogadjuk" .
Ezen megy keresztül most a mi szerelmespárunk is, bár gondolom, hogy még hosszú lesz az út a boldogságig, de õk már ezután megbonthatatlan egységet képeznek.

(ugyanigy sodródik egymás felé a sógor és Jin Ri is, ez a mostani részbõl egyértelmû volt)
Illiona 2015 nov. 30. - 21:13:15
(5637/9141)
a 26. rész azért már sokkal jobb, sõt, nagyon jó epizód? már legalább normál módon beszélnek, és történik is valami.

Az apa most egyértelmûvé tette, hogy bár vannak sötét ügyletei, és tudott is sok mindenrõl, de nem azonosul a sógorral, és próbál Jin Eon felé közeledni, akár ugy, hogy pár titkot felfed. Ez egyértelmû volt abból, ahogy hagyta hogy a fia kihallgassa a sógorral folytatott beszélgetését.

Baek Seok is kap egy piros pontot, mert a bárban egyértelmûen megmondta Jin Eonnak, hogy a szerelme egyoldalú, és nem volt egyetlen pillanatig sem az övé Hae Kang.

Az anya most nem is láttam, lehet hogy a szinésznõ beteg lett, -emiatt hagyta a tûzhelyen a levest is,- és most nem volt képernyõképes.

Ha az iker ott volt a berendezetlen lakásban este, és az anya sehol, másik este mit keresett egyedül a doki házában? Minek ment oda? Este takarít? - gondolom a lányát már befektette a doki ágyába...

Hae Kang minek ment el beszélgetni Seol Rivel? õk annyira ellentétes oldalon vannak, semmi esély arra, hogy "barátságosan" bármit megbeszéljenek? Minek?
Közölte hogy szereti a férfit. Meghallgatta, hogy milyen szemét nõ volt korábban. Ezért kár volt egyetlen lépést is tennie.
A 27. részbõl az elõzetesbõl semmit nem lehet sejteni.
K. Judit 2015 nov. 30. - 19:39:32
(5636/9141)
És még egy a 25-öshöz, amikor a doki elmesélteti YG-val, kik elõl menekül, kiderül a cég neve, a doki mindjárt elmondja, hogy a bátyja is ott dolgozik. És kérdezi YG-t, a bátyja benne volt-e abban a bizonyos ügyben, YG-nál megint kigyulladt a piros lámpa, azt mondta, nem.
(Persze késõbb a doki egyedül is rájött ...)
K. Judit 2015 nov. 30. - 19:32:08
(5635/9141)
YG tudja, hogy meg akarják ölni, sejti is, hogy ki. Ugyanakkor tudja, hogy van az a "másik nõ", akinek megtalálták az útlevelét, ezért találkozni szeretne vele, mert úgy gondolja, hogy négy évvel korábban õmiatta esetleg bajba kerülhetett. Errõl SR sürgõsen lebeszéli: ha megtudják a cégnél, hogy YG életben van és ráadásul hazajött K-ba, megint veszélybe kerülhet. Az a nõ - HK, akivel találkozni akar - nagyon veszélyes. De majd õ megvédi YG-t és a kislányát. És még azt is elárulja SR, hogy a bátyja, BS szerelmes HK-ba, aki ráadásul férjes asszony.

Ekkor kerül a képbe GN, az ikrek anyja, akinél pedig kiderül, hogy HK tulajdonképpen meghalt, van rá bizonyíték is, hiszen a hamvait hazahozták Kínából, a holmiját pedig odaadták neki. Azt, hogy YG a halott HK hasonmása, JR-tõl tudja meg, aztán le is csekkolja, amikor elkéri HK fotóját.

Szóval egyesek szerint HK él és veszélyes, mások szerint meghalt.

Ezért elmegy az egyetlen emberhez, akiben bízik, próbál hatni rá, mert gondolja, hogy az ember õszinte az elsõ szerelméhez. De BS akaratlanul is még jobban beviszi az erdõbe. Ha jól emlékszem, azt is akkor mondja el neki, hogy HK-t valaki megtámadta, leszúrták egy tõrrel.

YG emlékezett rá, hogy a Pudoxinos aktákon látta HK nevét, tudja, ki õ, végül is ugyanannál a cégnél dolgoztak, csak HK a jogi igazgatóságon. Ezt BS megerõsíti. Megbeszélik, hogy egyrészt HK-nak köszönheti, hogy életben tudott maradni - értsd: már két gyilkossági kísérlet történt ellene, de mégis él - máskülönben pedig beültette a bogarat a fülébe, hogy HK esetleg benne lehetett a võlegényével kapcsolatos ügyben.

Aztán amikor megkérdezi BS-t, hogy most van-e valakije, azt mondja, igen, szerelmes egy férjes asszonyba, ami pedig azzal stimmel, amit SR-tól hallott.

Öööö, szerintem korai õt butácskának tartani ...
Tegu 2015 nov. 30. - 19:07:33
(5634/9141)
Ez a meg foglak védeni a mániájuk, már SR-nek is mondta, szerintem a mindig melletted fogok állni jobb kifezejés lenne.
Illiona 2015 nov. 30. - 17:01:42
(5633/9141)
nézem a 25. részt immár felirattal, de nagyon nehéz.
Információ semmi.
a szegény hebrencs ikernek ugy vonszolódik ki egy egy szó a száján, mintha órabérben fizetnék ki.
Már 3-szor mondta oda nyávogva az ügyvédnek, hogy õ volt az elsõ szerelme! 39 évesen itt tart?
Hiába volt annyi megpróbáltatás és "tanitás" az életében - õ megmaradt baba szinten!
Az ügyvédi iroda meg egyenlõ egy nyilvános illemhellyel? nincs ajtó, bárki csak ugy besétálhat, bent lehet.
Már korábban is volt, hogy a sógor elment oda, meg most ez az iker.
Ja! arrafelé nem is kell köszönni sem, ha valahová belép!
K. Judit 2015 nov. 30. - 12:33:26
(5632/9141)
És még egy, a tolókocsis ember elgázolásával kapcsolatban már JE is rájött, hogy nincs mit tenni. Még életben volt, amikor JE elkezdett nyomozni, de rájött, hogy sem tanú, sem kamera által felvett képsorok, sem az autó rendszáma nincs meg, ezzel nincs mit kezdeni. DE már akkor elmondta TS-nek, hogy tudja ki tette, még ha nincsenek is bizonyítékok a kezében, biztos lehet TS, hogy egyszer majd összeáll a kép és mindenre fény derül.

Különben én is bízom benne, hogy hibázott TS, végül is ez az ember is majdnem életben maradt, és ott van YG és HK is élõ bizonyítéknak, nem olyan rafinált õ, mint amilyennek gondolja magát. Legvégsõ esetben az oknyomozó riporter (akit érdekes mostanában nem látni) lehet ellene koronatanú, aki a videót, ill. a riportot csinálta YG võlegénye ügyében.
K. Judit 2015 nov. 30. - 12:20:54
(5631/9141)
Idõzítve van a következõ részekre két bomba is, az egyik talán akkor fog robbanni, amikor HK hazamegy az anyjához és YG-hoz. Ezt már nem tudták megakadályozni a fiúk, BS és JE. El sem tudom képzelni, hogy fog reagálni GN az ikrek anyja, õt végképp nem tudtam kiismeri az elmúlt 25 részben. Talán mert nem tudok a múltjáról semmit. A múlt azért némiképp megmagyarázza egy ember viselkedését, nekem õ kész rejtély, bár azt tudom, hogy a szándékai jók.
YG zavarban lesz, félénk lesz (bár egyébként nagyon bátor), ugyanis a testvérérõl még mindig nem tud semmit, viszont HK-nak hálás, amiért meg tudott lépni és így a gyereke is megmenekülhetett. A volt võlegénye miatt pedig nem fog egybõl rátámadni, GN miatt. Biztos vagyok benne, hogy a kislány fogja akkor is oldani a feszültséget. Hiszen HK még mindig nem emlékszik rengeteg dologra, köztük az anyjára sem. A ház pedig azt a bizonyos szintén zuhogó esõs éjszakát juttatja eszébe, amire valószínûleg nem is akarna emlékezni.

A másik bomba is lehet, hogy pont ugyanakkor fog robbanni, a gyerekrõl lehet, hogy beugrik neki a saját kislánya....

Nem hiszem, hogy JE máris visszavonult volna, mert TS megfenyegette. Egyelõre vár és keresi a megoldást. Ez a várakozás viszont lehet, hogy pont egybeesik majd HK kiborulásával, kívülrõl lehet, úgy fog festeni, mintha sikerült volna elbizonytalanodniuk az egymás iránti érzelmeikben, talán egyesek már tapsolni is fognak, de én bízom benne, hogy csak ideiglenes szakításaik lesznek.

Idegesít, hogy SR meg fogja keresni a gázolós pasast, nem tudom, mit akarhat tõle. Nyilván nem fog újra gyilkolni, de HK (ill. a család) módszereirõl elég világos képet festhet. Kíváncsi vagyok, ki tudja, ill. ki fogja felmentetni HK-t.
BS vagy JE?

Viszont JR-n azért nagyon csodálkozom. Igaz, hogy voltak túlkapásai a családja hatalma miatt, de nem gondoltam volna, hogy a férjére azért lesz dühös, mert talán el fogják kapni. És nem azért, mert életek száradnak a lelkén. Még jó is, hogy a gyerekeik külföldön vannak ...
Illiona 2015 nov. 30. - 11:43:41
(5630/9141)
én a 27. rész elõzetesét hamarább láttam, mint a 26-ot.
el is voltam keseredve! nagyon!
De nem kell aggódni túl fogom vészelni valahogy! :)))
Sok elvarratlan szál van még, és sok titok!
Biztosan lesznek részek, amikor Hae Kang és Jin Eon külön lesznek, nem tudnak a problémákon mindig felülemelkedni.
Hogy a Jin Ri és a sógor nem állnak csak ugy könnyedén félre az is biztos.
Még a tolókocsis ember halála ügyében nem is láttuk, hogy nyomozna valaki.
Seol Ri pedig már csak kicsinyességbõl is ártani fog, még ha nem is tudja Jin Eont és a szerelmét megszerezni, de legalább mással se lehessen boldog, neki ennyi is elég az élettõl.
K. Judit 2015 nov. 30. - 10:57:03
(5629/9141)
Illiona,
bocsi, ezt a fotót csak azért teszem ki, hogy igyál (vagy vegyél be) valamit, mielõtt elkezded jövõ szombaton a 27-es epizódot nézni :)))

Persze nem hiszem, hogy komolyan gondolja (még), de azt tudja, hogy veszélyben vannak, vigyázni akar rájuk.
Õ már tudja, hogy ilyen ügyekben (ártalmas gyógyszerekkel kapcsolatos perek) a felperes szinte soha nem nyerhet, a cég általában meg tudja vásárolni a jó ítéletet, de arra tulajdonképpen nincs is szükség, már elõtte le tudja fizetni az ügyvédeket, hamis bizonyítékokat tud gyártani, egyszóval tönkre tudja tenni a károsultat. És tudja, hogy a Choi család hogyan tudja mûködtetni ezt a gépezetet. Nem bízik a saját testvérében sem, pláne nem a családban, ahová benõsült. JE-t is beleértve.

Közben azt hiszem rájöttem, hogy JR miért akarja újra tönkretenni HK-t (pedig csak nemrég tudta meg, hogy életben van), mert HK óvatlan volt, és elárulta neki, tudja, hogy a férje miket követett el az elmúlt években, beleértve a saját meggyilkoltatását is. Szóval itt már nem babra megy a játék, már két tanú is volt olyan pofátlan, hogy életben maradt. TS is számol azzal, hogy börtönbe kerül, de neki ott vannak a HK által korábban aláírt papírok, õ mindenképpen HK-val fog takarózni.
JE tényleg bajban van, egyelõre semmit nem tud TS ellen tenni. Most már BS és JE is szívesen megakadályozná, hogy HK hazamenjen az anyjához és a testvéréhez.

És sajnos SR-nak is sikerült azt a bizonyos kavicsot HK cipõjébe rejteni, nem is volt egyelõre más céljuk (JR-val együtt), hogy egy apró éket vágjanak a házaspár közé. Még nem túl nagyot, az elsõ ugye (a fénykép küldés) nem is sikerült, de a türelem rózsát terem.
Illiona 2015 nov. 29. - 22:55:45
(5628/9141)
a 25. résznek kint van a letölthetõ angolja!

már csak holnap nézem, remélem a 26-ssal együtt.
K. Judit 2015 nov. 29. - 21:50:48
(5627/9141)
Fõleg sikkasztással vádolták meg a panaszosokat és ha nem ijedtek meg eléggé, akkor még titkos dokumentumok ellopásával is.
De ezt csak TS és HK beszélgetésébõl tudom, ennyi általában elég, hogy visszaforduljanak.

Ez a férfi tényleg tönkrement, aztán mintha a családja is elhagyta volna, megtorlásnak szánta a gázolást, és lehet, hogy tényleg meg akarta ölni HK-t, volt benne elég düh és elkeseredettség.
Illiona 2015 nov. 29. - 21:38:22
(5626/9141)
Annak idején valami gyógyszerrel kapcsolatos perben Hae Kang képviselte a gyógyszergyárat, és hamis bizonyitékkal sikerül gyõzni az ember ellen, aki emiatt teljesen tönkrement.
Emiatt ugy gondolta, hogy az ellenfél ügyvédjét, vagyis Hae Kangot kinyirja, de csak az 5 éves kislány halt meg.

Emiatt tartották Hae Kangot a Choi családban gyilkosnak, hogy miatta halt meg a lánya. Ezt még Jin Eon is annak idején a fejére olvasta.
Tegu 2015 nov. 29. - 21:34:11
(5625/9141)
Milyen hamis bizonyitekot?
Illiona 2015 nov. 29. - 21:07:36
(5624/9141)
az már kiderült, hogy az óvoda elõtt ütötte el a kislányt, oda ment Hae Kangot megölni.
Ha valaki egy ovodánál akar öldökölni, biztosan nem normális.

Talán tényleg kiderül, hogy a hamis bizonyítékot nem is Hae Kang, hanem a sógor készitette.
K. Judit 2015 nov. 29. - 21:04:16
(5623/9141)
Ó, ó, lesz itt még izgalom !!!
Eul Sol gyilkosát kiengedték a börtönbõl jó magaviselete miatt.
Az õ képe jött ki a faxból, TS tudja, JR bejáratos TS gépébe, és elárulta SR-nak is ....
K. Judit 2015 nov. 29. - 20:56:59
(5622/9141)
Siwonnak óriási szerencséje van, hogy bemutatkozhatott Kínában, fõleg HK-ban, ami ugye az ázsiai filmgyártásban az elsõ számú film- és sztárgyártó mûhely. És azért is szerencséje van, mert tud mandarinul, az apja üzletember és szerintem sok idõt töltöttek Kínában, vagy kínaiakkal. És ez a szerencséje Jackie Channak (is) köszönhetõ, mert a család barátja, legalábbis jól ismerik egymást. Bár nem rajongunk a bugyuta filmjeiért, azt el kell ismerni, hogy hatalmas név a szakmában nagyon gazdag, de viszonylag szerényen él, kivéve hogy saját repülõvel jár, de muszáj, mert sokat utazik - rengeteget jótékonykodik, szóval megbocsátják neki. (Ezt abból a Happy Togetherbõl tudom, amiben ketten szerepelnek a szokott csapattal együtt, ja és volt még ott valami színésznõ is.) JC egy picit tud koreaiul (állítólag gyerekkorában eladta õt az apja, sokat éhezett és szenvedett, de eljutott valahogy Jejura, és ott kedvesek voltak hozzá az emberek és segítettek neki). Siwont használták tolmácsnak.
Illiona 2015 nov. 29. - 20:38:01
(5621/9141)
Helios:

A jelenetek is játszódnak Makaón, Hong Kongban is

Maga a film minõsége nagyon jó, igényes szép képek.
A történet is jó lenne ha valaki szereti a gengszterek, szupertitkos sugárfegyverek világát, nemzetközi bûnözõk, mindenki mindenhová beszivárogva, senki nem az akinek látszik.

Valóban jó volt, JJh-nek ez nemzetközi elismerés, Siwonnak meg hogy egyáltalán megismerték ezt az oldalát is, katonaság után biztosan vár rá pár komoly szerep.

a képen pl egy gát
K. Judit 2015 nov. 29. - 20:30:16
(5620/9141)
Attól függ, minek a helyét foglalja majd el. Mi van, ha egy bombasztikusan ígéretes dráma jön utána? Ezek több hónapra elõre terveznek.

Mi már láttunk olyan sorozatot (a The Great Seer-t), aminek az egyik epizódját a köztársasági elnök választásakor az elhúzódott szavazatszámlálás miatt nem adták le, és nem is pótolták. 36 helyett 35 részesre sikeredett.

Jó ötlet volt a Héliosban részt venni, Hong Kongban forgatták, de bemutatták Pekingben (a nk. filmfesztiválon), Taivanon, Sanghai-ban, Makaón - csak amirõl én tudok. És az összes ünnepélyes bemutatón ott voltak. Legalább megmutatták magukat egy jóval nagyobb közönségnek is.
Illiona 2015 nov. 29. - 20:06:43
(5619/9141)
bingo !!!!
Illiona 2015 nov. 29. - 20:05:09
(5618/9141)
Az kizárt, hogy ne legyen meg az elmaradt 3 rész.
Azzal is egyetértek, hogy itt a forgatókönyviró komolyan vette a sorozatot, és szépen összerakta, milyen infó mikor ki mit tud, avagy nem tud.
Még 24 rész soknak tünik, de biztosan jönnek ujabb csavarok, vagy akár ujabb szereplõk.
K. Judit 2015 nov. 29. - 20:03:12
(5617/9141)
Ez valószínûleg egy informatikus (hekker) lakása, frigó és mikró van benne, ez a lényeg :)
K. Judit 2015 nov. 29. - 20:01:00
(5616/9141)
Az ilyen sorozatok zömével ellentétben egyelõre azt érzem, hogy ezt elõre kigondolták, alaposan megtervezték stb.).
Persze ettõl még lehet némi változás, például azt sem tudjuk, hogy az elmaradt három epizódot pótolják-e majd.
Mindenesetre óriási butaság lenne egy filmrendezõ/forgatókönyvíró párostól, hogy pontosan elõre leír dolgokat, közzéteszi, aztán mégsem követi az eredeti elképzelést.
Ugyanis megtehette volna, hogy nem ad ki ilyen jóslatokkal egybekötött karakter-jellemzéseket, ez az elsõ eset, hogy ilyet látok.
Ezért gondolom, hogy nem lehet véletlen, de majd meglátjuk.
Illiona 2015 nov. 29. - 19:53:09
(5615/9141)
és aki szép, az kendõben is szép...

(Ez az utolsó kép a héliosból)
Illiona 2015 nov. 29. - 19:51:44
(5614/9141)
egy szobabelsõ, ami lakberendezõért kiált....
Illiona 2015 nov. 29. - 19:49:44
(5613/9141)
a két kakaskodó...
Illiona 2015 nov. 29. - 19:48:38
(5612/9141)
még egy RS tipusú kép!

azt hiszem egy csomó csiganyákos krémet elhasználtak, mire a ráncaikat eltüntették.
Illiona 2015 nov. 29. - 19:46:34
(5611/9141)
Helios:

ami érdekes volt, hogy a 2 szereplõ, JJH és Siwon folyamatosan összeráncolta a szemöldökét.

Mint Rúzsa Sándor !
K. Judit 2015 nov. 29. - 19:46:25
(5610/9141)
Saját akaratából biztos nem fogja elvenni (és ha el is veszi kényszerbõl, én SR helyében nem számítanék semmi jóra, tudjuk, milyen tud lenni JE, ha megutál valakit), de ha most a két kígyó összefog, meg tudják nehezíteni a dolgaikat. És ott van Miss K. is, akit egyáltalán nem lehet kiszámítani.
Nem beszélve arról a módszerrõl, hogy a személyes jelenléte nélkül is megházasodhat JE.
Illiona 2015 nov. 29. - 19:42:40
(5609/9141)
viszont délután megnéztem a Heliost.
Tetszett, de mégegyszer biztosan nem nézem meg.
Mindkét koreai szereplõ, Ji Jin Hee, és Siwon is nagyon jó benne.
JJH a szokott formáját hozza, a jólöltözött, hûvös okos ügynököt, Siwon szintén, de tõle nem ez a fazon a megszokott.
Nem tetszett a vége, mármint ha volt vége egyáltalán...
K. Judit 2015 nov. 29. - 19:42:17
(5608/9141)
És az meg még jobb lenne, ha már így össze fog ismerkedni a kis család, ha az anyjuk is elõállna a saját történetével, és elmagyarázná, miért kellett nekik testvér létükre külön élniük.

Az öregnek meg - lehet, hogy szándékosan? - senki el nem mondja, hogy az otthoni pletykákban emlegetett HK hasonmás valójában maga HK, aki egyáltalán nem halt meg, nincs Kínában, nem ment utazgatni több hónapra, az urnában pedig azért nincs, mert sosem volt holtteste ... még annak ellenére sem, hogy a kedves veje egy még biztosabb módszerrel próbálta újból megölni. Csodálkozom, hogy nem zavarta már el azt a szemét alakot a házából ... Nem szabadott volna engednie a zsarolónak. (Hiszen annyira hülye, hogy még azt sem tudja, megölt-e valakit, vagy sem.)
Illiona 2015 nov. 29. - 19:38:07
(5607/9141)
Hogy õszinte legyek ezt a babpasztás tésztát én csak azért eszem, mert koreai.
Azt nem mondom, hogy rossz, de nem is jó.
Persze kint van friss tésztából rendes, nem száritott babpasztával, de azt meg nem sikerült enni, csak az instantot.
Mindig van valami, ami miatt muszáj kimenni.
Illiona 2015 nov. 29. - 19:34:01
(5606/9141)
én ugy gondolom, hogy Jin Eon van olyan magabiztos, és határozott, erélyes férfi, hogy nem hagyja magát megzsarolni, és nem fogja már elvenni a libát. Tudom, hogy ez volt az elõzetes sorozatismertetõben, de lehet hogy beérik annyival, hogy 4 évig együttéltek.
Az is lehet, hogy eljutnak a házasságig, de ott azért visszakozik Jin Eon.
Már annyi csalódást okozott mindenkinek, nem hiszem hogy ezt lehet fokozni.

Jin Eon nem hataloméhes, és mindig a törvényes uton járt. Az apjának mindig tudott ellenállni, most sem lehet másképp.
K. Judit 2015 nov. 29. - 19:32:44
(5605/9141)
Mért? Az íze sem jó? :)))

Van egy bolt Bp-en, már régóta készülök elmenni, de mióta az Ázsia bolt felköltözött a Vámház krt-ra (a Vásárcsarnok alagsorából), nagyobb lett a választék is - szóval oda kényelmesebben eljutok, mint a Kapi útra.

http://japanbolt.hupont.hu/

Arra az esetre, ha kifogynál a dolgaidból.
Illiona 2015 nov. 29. - 19:28:00
(5604/9141)
Azért Hae Kangnak szépen sorban jönnek vissza az emlékei, mint a háznál, amikor a férje elhagyta.
Ezek csak villanások, de legalább van remény arra, hogy minden eszébe jut.

Nem könnyû neki sem ezzel az információáradattal megbírkózni, még ép ésszel sem lássuk be, nemhogy így, hogy egy-két nap alatt, vagy 1-2 hét alatt egy egész élet tapasztalata, érzelme, fájdalma, öröme rázúdul.
K. Judit 2015 nov. 29. - 19:26:38
(5603/9141)
Persze, TS nem fogja saját kezûleg megölni, fõleg nem ott, ahol az öccse is lakik, de ezt YG nem tudhatja.

Istenem, lehet, hogy HK múltbéli bûnei miatt zsarolják majd meg JE-t, hogy vegye el azt a libát?
Illiona 2015 nov. 29. - 19:24:22
(5602/9141)
ez a "maszatos lett a száj, és itt törüld, meg arrébb törüld" ez a filmek 80 %-ában elõjön.

nekem még 1 db feketebabpasztás instant tésztám van itthon, eredeti koreai, vendégektõl kaptam, valami nagy ünnepi alkalomra tartogatom.
Nem rossz szine és ize van, csak nekünk fura.
Sõt be van igérve egy év múlva saját készitésû házi babpasztát fogok kapni.
majd a fotót megosztom veletek!
K. Judit 2015 nov. 29. - 19:22:56
(5601/9141)
YG azért fél beengedni HK-t (az elõzetes szerint), nehogy az anyja infarktust kapjon.
Azt tudja, hogy GN HK anyja, de azt nem, hogy az övé is.

HK is azért halogatta a látogatást, mert õ viszont tudja, ki YG, hisz ismeri a Pudoxin ügyet, és tudja azt is, hogy kinek volt a menyasszonya. Az anyjára viszont nem nagyon emlékszik ...
Illiona 2015 nov. 29. - 19:17:00
(5600/9141)
van egy ilyen vicc, hogy "átmegyek a szomszédba 5 percre, kavard meg félóránként a levest."

az anya eltünését én sem értettem, de szerintem a sógor elküldte valamiért pl a boltba, vagy valami hamis üzenettel elcsalta.
Akkor is mért hagyta a gázon a levest?
és a kislány otthon volt!

Szerintem a sógor egyenlõre csak körbeszimatolni ment. Õ sajátmaga semmilyen piszkos dolgot nem csinál, arra vannak a pribékjei.
Az más kérdés, hogy egybõl megtalálta a korabeli képet, és az iker aki elméletileg takaritani ment oda, még nem látta.
K. Judit 2015 nov. 29. - 19:14:39
(5599/9141)
Biztos nagyon jó, de szörnyen néz ki...

Hasonló jelenetben játszottak egy másik filmben, csak akkor a lány szája lett csupa paszta :)
Illiona 2015 nov. 29. - 19:10:05
(5598/9141)
a másik baj meg hogy a feketebabpasztás tésztát hagyták kihülni!
Micsoda pazarlás!
K. Judit 2015 nov. 29. - 19:08:45
(5597/9141)
A vikin már 14 perc le van fordítva 26-osból. Õrület, milyen gyorsan megy. Az a baj ebben, hogy a 25-öst viszont levették, pedig maradt volna még belõle 5-10 perc.

Azt hiszem, az elõzetesben elhívta a doki valahová YG-t. Ez még nem olyan nagy katasztrófa. Amúgy is teljesen össze van zavarodva, nem árt neki egy kis támasz. BS-t nem értem, már majdnem mindent elmondott YG-nak, még azt is, hogy a võlegénye elhallgattatásában is benne volt HK (amellett, hogy az életüket megmentette), de MÉG MINDIG nem mondta meg neki, hogy a testvére. Ezért fél szerencsétlen ajtót nyitni HK-nak is. Viszont JE-nek meg elmondta, hogy a két nõ ikertestvér. Az mondjuk nem nagy baj, ha a két fiú összefog HK védelmében. Amit viszont Miss K. összehord, azt nem is nagyon értem, csak annyit, hogy megint HK-nak nézte SR-t. Félek, hogy SR behízelgi magát az öregnél.

JR-t pedig egyáltalán nem értem, idáig SR-val volt baja, és visszasírta HK-t, most hogy életben van, megint ki akarja csinálni. De most szövetkezik SR-val, szép lassacskán akarják oda juttatni a JE-HK párost, hogy megint eljussanak a válás elõtti állapotokig. A fotók elküldése volt az elsõ lépés. Bár nem jött be ... de ha Eun Sol-t is bevetik, ott nem fog ilyen simán menni.

Apropó, hol volt ebben az epizódban az ikrek anyja? Nem neki kéne védeni a lányát és az unokáját? Fölteszi a kaját és lelép? Vagy mi a fene volt ez? TS leütötte?
Illiona 2015 nov. 29. - 19:08:34
(5596/9141)
sajnos most már egyértelmûen nyomják, hogy õk ketten jöjjenek össze.

Ha akarnak valami romantikát, akkor kereshettek volna valaki mást!
Illiona 2015 nov. 29. - 19:03:43
(5595/9141)
26. epizód megnézve!

Nagyon JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

sajnos a párbeszédeket nem értettem.
De az biztos hogy az 25. végén, ami a telefonjára jött, azok a 4 évvel ezelõtti szeretõs képek.
Azon döbbent meg, de végül is túltette magát rajta.
Gondolom Jin Ri küldte õket, mert Seol Ri is kapott.

Sajnos a dokit mindenképp összehozzák a bugyuta ikerrel, hiába minden ellenérzésem és tiltakozásom.
Végre elmegy Hae Kang az anyja házába. De a testvére nem engedi be.

Azt a párbeszédet nagyon fontos lesz érteni, amikor a sógor az apával beszélget és Jin Eon kihallgatja õket.
Tegu 2015 nov. 29. - 18:57:04
(5594/9141)
Csak nem jott ossze a doki YGvel?
Kicsit korai lenne meg.
Illiona 2015 nov. 29. - 18:26:59
(5593/9141)
I Have a Lover elõzetes 27

tiltakozom, tiltakozom, tiltakozom, és ugyanez a szó még ezerszer!

a linket nem sikerült idevarázsolnom, de ne sajnáljátok!
Borzasztó! :)))
K. Judit 2015 nov. 29. - 11:26:23
(5592/9141)
A cipõk és fogkefék mellett a vizet is szívesen használják a dráma készítõi, lehet, hogy egyre több lesz belõle, kell a megtisztuláshoz ...
K. Judit 2015 nov. 29. - 11:23:18
(5591/9141)
A 25-ös végén lehet, hogy HK is épp arra jött rá, hogy miket mûvelt az elmúlt években a gyógyszergyár jogtanácsosaként, és azért borult ki annyira.
Beugorhatott neki valami JE és SR kapcsolatáról is ...
K. Judit 2015 nov. 29. - 11:21:53
(5590/9141)
A vikin már több mint a fele le van fordítva a 25-ös résznek.

Sajnos TS mindent kitalált, most már tényleg veszélyben van a gyerek és YG.
BS rájött HK szerepére a gyógyszergyár piszkos ügyeiben.
YG össze van zavarodva, egyrészt, mert a saját és a gyereke életét HK-nak köszönheti, viszont lehet, hogy része volt a võlegénye megölésében. Még mindig nem tudja, hogy ikertestvérek ...
K. Judit 2015 nov. 29. - 11:11:54
(5589/9141)
I have a lover 26. preview:

https://www.youtube.com/watch?v=QCojQKnsKO4

(feliratos)
Illiona 2015 nov. 28. - 21:39:05
(5588/9141)
Az biztos, hogy Jin Ri kotyogta el a férjének hogy az iker az anyával van a doki házában.
Hogy ott a háznál a kislánynak és az anyának mennyire sikerült ködösíteni azt még nem tudom.
Jó lenne ha az anya tudná, hogy a fõ veszélyt a gyógyszergyár jelenti, mert akkor tudnának védekezni.
Az elõzetesben látni hogy eltünik a kislány, a sok mellébeszélésnek, meg titkolózásnak meglesz az eredménye.

Az epizód végén kap Hae Kang valami hirt a telefonjára, és kezdõdik Jin Eonnal a "haragszom Rád"projekt.
Arra leszek kiváncsi, mi lesz az. Lehet hogy a pudoxinos pasi halálhire.
Illiona 2015 nov. 28. - 21:34:00
(5587/9141)
Igen, Koreában mindenkinek ugyanakkora lába van.
Mondjuk a nõk mint 140-160 cm magasak, és vékonyak, vagyis a cipõméret a 35-36 között mozoghat csak. Csak nagyon kevesen vannak "méreten kívüliek".
A férfiak szórása nagyobb, ott vannak magas, szélesebb vállú férfiak is a z utcán, és vannak kis vékonyak is, vagyis a cipõméret talán a mienkével azonos, bár ott csak vékony férfiak vannak, azok lába is vékonyabb.
Viszont még a szállón is le le kellett venni a cipõt a bejáratnál, és simán lépnek ki és bele, vagyis biztosan 1 számmal nagyobbat hord mindenki.
K. Judit 2015 nov. 28. - 20:10:01
(5586/9141)
Ha találgatni kellene, csak pár dolgot értek (azt hiszem):

- az egyik, hogy JR kotyogta el a férjének, hogy GN házvezetõnõje pont úgy néz ki, mint YG, azért ment el hozzájuk TS, összerakta, hogy akivel a kórházban találkozott, az YG kislánya volt,

- hogy BS még mindig nem mondta el YG-nak (sõt, a kedves anyuka sem), hogy HK - akirõl már sokat tud YG, most például felfedezte a Pudoxin üggyel kapcs. jegyzeteit az irodában a táblán - az õ ikertestvére,

- YG végre elmondta a dokinak, hogy miért vannak bajban,

- és talán hogy HK most tudta meg, hogy meghalt a kerekes székes ember. Miután pont aznap történt, amikor õ bekerült a kórházba, ezt még senki nem árulta el neki. (Persze nem csak egyszerûen meghalt, õt tutira TS ölette meg egy ütközéses balesetben.)

És még egy történeten kívüli megállapítás, K-ban mindenkinek ugyanakkora lába van :))
Illiona 2015 nov. 28. - 19:10:06
(5585/9141)
I Have a Lover 25

hát nem ez lesz a kedvenc részem!
Alig történik valami, ha csak nem a beszélgetésekben, amit nem értek.

A szegény iker nyafogva, kényeskedve, még Seol Ri lassúságát is megszégyenitve nyüszöget a doki szobájában. Elviselhetetlen hosszan, és miért ott, és miért hangosan?
Jin Ri szintén kényeskedve affektálva beszél a férjével, ez már unalmas. A családi összejöveteleknél oké, hiszen általában valami meghökkentõt mond mindig, de a férjével való eszmecserénél miért a hatásvadászat?

Már Hae Kang is lassan kényeskedve nyafog.
Az egy óra több mint felét teszik ki ezek a nyúlós beszélgetések. Már annak idején a Szomszédokat sem szerettem a túl affektálós stilus miatt. :)))

Van némi visszaemlékezés az egyetemi évekre, de túl sok információ nem hiszem hogy elhangzik, talán csak azt mutatják meg, Hae Kang már akkor is okos, célratörõ volt, Jin Eon meg könnyeden nagyon szerelmes.
Az utolsó perceket meg hagyjuk. Az a hátrálás csak azért, hogy legyen 3 másodperc izgalom az egy részbõl, a filmkészitõktõl nem szép!
Illiona 2015 nov. 28. - 17:13:03
(5584/9141)
Már várom, hogy legyen letöltõlink, de még semmi.

Egyáltalán nem sokallom, amit Hae Kang tett Seol Ri ellen 4 éve.
Megkérte, könyörgött. Az elárasztást nagyon jó ötletnek tartottam, nálam ennyi simán belefért.
Miután õk ketten nyiltan csinálták már liftben és azon kívül is, vagyis mindkettõnek ért már a kirugás, és ezt az elsõ lépésnél kellett hogy tudják.
Ha Hae Kang nem, akkor Jin Ri, vagy egy diák, vagy egy másik laboros, de az ilyen viszonyok egy egyetemen, de egy munkahelyen is, soha nem maradnak titokban!!!
Ha Jin Eon nem sejtette hogy emiatt két lábbal rugják ki õket az egyetemrõl, akkor betegesen naív.

Hae Kang anyja már határeset, a kávézóban megtépte a lányt, de nálam még az is belefér. Ha az anya nem olyan brutális, még Seol Ri talán azt hitte volna magáról, õ Teréz Anya, aki megmenti a férfit a galád feleség karmai közül.

Amugy meg azt is hiszem, hogy nem volt ráhatással sem Hae Kang, sem az anyja viselkedése arra, ahogy Jin Eon viszonyt kezdett a lánnyal.
Mindenképp megtette volna, az agyában - és az agyán kivül is - már eldöntötte, mindenképp akarta a nõt, elõbb utóbb ott kötnek ki. Oké, hogy egy 50 részes filmben árnyaltan ábrázolják, de bármit, és bárhogyan tett volna Hae Kang, ez megtörténik.
Nekem nincs kétségem arról, hogy õk rendes szeretõi viszonyban éltek. Lehet hogy voltak idõszakok, amikor ez nem müködött ugy ahogy egy párkapcsolattól elvárjuk, tudom volt benne 2 év London, de igazán akkor váltak ketté, amikor Jin Eon nem akart hazaköltözve közös lakásba költözni.
De azért kifizetteti a lány lakását...

kép a 7. részbõl
K. Judit 2015 nov. 28. - 15:38:43
(5583/9141)
"Edit: Aw can't believe JJH didn't win. He totally deserves it maybe cause people didn't like how he had the affair in the drama? :crazy:

I'm sure it's coz his role...they didn't want to look like they support problematic husband...for me it's so sad...they should of make a difference between role and the actor"

:)

Mindegy, JJH korábban azt nyilatkozta, hogy ez a szerep pályája egyik legjobb döntése (ha jól emlékszem, valami politikusi szerepet adott vissza emiatt, az volt a címe, hogy Assembly), szóval õ már most is nagyon elégedett. És miután ismerem már ennyire, biztos hogy nem fog megszégyenülni a dráma végén. És ugyan szeret elkirándulgatni, egy vámpír, vagy egy bûnözõ bõrébe bújni, már gondolom régóta tudja, hogy neki igazán a jófiú szerep áll a legjobban. Az elõzõ hûtlenes filmben sem volt igazán hûtlen (WW), abban is azt az utat választotta, hogy visszahódítja a majdnem megcsalt feleségét. Ázsiában úgy látszik nem számít, ha valaki más után vágyódik a férj, lényeg, hogy ne látszódjon meg rajta. És ezek szerint a feleségnek majdnem mindegy, hogy a férje szereti-e õt, vagy inkább csak van annyira okos, hogy ne hagyja el.
K. Judit 2015 nov. 28. - 14:42:23
(5582/9141)
Igen, ez a cím ismerõs.
(Kezd emberesedni, bár még mindig igaz, amit R. mondott, egy nyolc éves gyerek feje van egy felnõtt testen :))

Nem tudom, melyik részben van a tésztás jelenet, látszik, hogy ez egy telefonos kép, a liftes jelenet talán a 3. végén volt, így a négyesben gyorsabban meg lehetne találni. Azt még elfelejtettem, hogy mindhárman tudják, mi történt a liftben, de közülük ketten nem is sejtik, hogy HK látta õket.
Tegu 2015 nov. 28. - 14:36:47
(5581/9141)
Ja, a tortenet szempontjabol ma mar nincs jelentosege, csak irtad, hogy egeszoldalas elemzest irt errol is valaki a soompiban, miutan mi kicsit furanak tartottuk az egesz jelenetet, s most beugrott.
Igen, az osszeszokottsag zavarta SR- t, de JE- t is ingerultte tette, aztan mindketten, JE es SR is meglepodott a kovetkezmenyektol:)
Tegu 2015 nov. 28. - 14:23:32
(5580/9141)
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kim_Soo-hyun
Akkor a The Producers utan kaphatta, ahogy nezem, par sorozatban lattam, a Moonban, a Dream Highban is jo volt
K. Judit 2015 nov. 28. - 14:23:02
(5579/9141)
Lehet jelentõsége, bár én nem így emlékszem.
HK tényleg elkezdte megízesíteni JE ízlése szerint, de közben faggatta SR-t arról, hogy mi történt a liftben. Szokás szerint kicsit virágnyelven fogalmaztak, ezért nem is emlékszem pontosan, de amikor SR azt hazudta, hogy JE visszautasította õt, JE elõször ránézett, aztán odafordult HK-hoz, mondta neki, hogy ne foglalkozzon ezzel, majd õ intézi, talán meg is akarta nyugtatni, kérte, hogy egyen, és pont nem látta, mit mûvel SR.
Ezért csodálkozott, hogy ízetlen a kajája, SR pedig köhög.
Ugyanis SR az egészet HK miatt csinálta. Rosszul volt attól a pár beidegzõdött mozdulattól, amit HK és JE tett, mindenképpen bele akarta szõni a saját kis elgondolását, de azt csak HK-nak címezte.

Azért gondolom, hogy az egész kapcsolatukra ez jellemzõ, mert JE még mindig nem tudja, mi mindent követett el SR, mit össze nem hazudozott neki és mindenkinek, hogy milyen sunyi módon készítette elõ a családi találkozót, és arról meg pláne nem tud, hogy HK majdnem belehalt abba, hogy SR nem hívott segítséget. (A testõr bele is halt.)
K. Judit 2015 nov. 28. - 14:14:43
(5578/9141)
Igen, természetes nõi reakció volt, csak talán túl korán. Még maga SR is megmondta HK-nak, hogy egyoldalú érzelmeket táplál a férje iránt. Ha HK nem mondja el JE-nek, hogy a lány SZERETI, talán észre sem vette volna. De mindegy is, megtörtént, ami megtörtént.

Viszont arra én nem úgy emlékszem, hogy HK nem rúgatta ki SR-t, de igen, nagyon is kirúgatta, az egyetem döntött úgy saját hatáskörében, hogy még egyszer felajánlja neki Stanfordot.
K. Judit 2015 nov. 28. - 14:09:54
(5577/9141)
Ha tudnám, mi volt a csillagfiús film címe, meg tudnám nézni a srác nevét, azután pedig, hogy most éppen miben játszik.
Ugyanis ez a díjátadó a jelenlegi, vagy legalábbis 2015-ben futó, vagy kezdõdött filmekrõl szól.
Miss Kim Hyun-joo az I have a lover-ben nyújtott alakításáért kapta.
(A mûsor címében benne van, hogy sztár award, talán csak ezért kaptak a színészek, mindenesetre a Miss Kim másik figuráit kitaláló jelmezesnek/sminkesnek majd még adnék egy díjat - mondjuk az év végén.)
Tegu 2015 nov. 28. - 14:08:46
(5576/9141)
Ja a harmasban evessel, tanyercserekkel kapcsolatban, csak rekonstrualva a jelenetet:
HK elkezdte izesiteni a salatat JE izlese szerint, JE ingerulten elvette tole a tanyert azzal, hogy ne farassza magat ezzel, majd SR magahoz huzta JE tanyerjat es odatolta helyette a sajatjat.
Amikor SR elkezdte enni a JE izlesenek megfeleloen izesitett kajat, meglepodott,asszem, eros volt, JE viszont azert lepodott meg, mert tok izetlen lett az ove. Innentol,lehet ertelmezni, mert biztosan van jelentosege, mint emlitetted Judit.
Tegu 2015 nov. 28. - 14:00:12
(5575/9141)
A csillagfiu megerdemelte, nagyon jol jatszott, de a szineszno parja is megerdemelte volna
Kim Hyon Joo melyik filmje utan kapta a dijat, mert a Cruel Palace ben , mar amennyit en lattam belole , szenzacios volt
Tegu 2015 nov. 28. - 13:56:19
(5574/9141)
Hat, en mindig vitattam azt, hogy hadjaratot folytatott volna SR ellen HK, termeszetes noi reakcio volt, raadasul mintha SR hivatkozott volna arra, hogy miert nem vedi meg a hazassagat. Hat megprobalta, harom lepest tett, megprobalta eltavolitani SR- t, nem kirugatni, hogy utcara keruljon, nem ellehetleniteni, hanem egy rangos osztondijjal ferjetol tavolabbra kuldeni, beszelt a lannyal es figyelmeztette a ferjet, hogy ne batoritsa a lanyt. Ezzel szemben SR villamgyorsan letamadta JE- t. ( megjegyzem, azota sem ertem, hogy JE, mar tudva, hogy SR nyomul, miert adta oda neki az iroasztalkulcsot, hogy megtalalhassa a valasi papirokat, szerintem , mar irtam akar tudat alatt is, akarta, hogy SR megtalalja azokat, amivel batoritotta SRt, vagy nem vette komolyan Sr figyelmezteteset, hogy a lany szereti, de akkor pillanatok alatt bebizonyult, hogyy HKnak volt igaza)
K. Judit 2015 nov. 28. - 13:45:33
(5573/9141)
A csillagfiú nyerte a Top Excellence ... Actor díjat (nagy sikoltozás a nézõtéren), viszont Miss Kim Hyun-joo megkapta ugyanezt színésznõben, gyorsan elcsíptem menet közben, nem akartam megállítani a mûsort.
Több kategória volt, a szappanoperától kezdve (gondolom az a nagyon hosszú), a közepesig és a rövid drámákig, nem ültem itt, de azt hiszem a Pastás pasi is nyert egy díjat, nem a fõszereplõ, hanem a másik.
Egy Misaeng c. sorozat nyert, a végén mintha ezt láttam volna.
És a Pinocchio c. sorozatért kapott díjat valaki (azt hiszem a producer) és a Punch címûért pedig a forgatókönyvíró.
Tegu 2015 nov. 28. - 13:35:10
(5572/9141)
A siros fiu a Merchantben uolyan, mint a Shineban, csak meg tobbet orditozik meg hahotazik, nagyon egysiku, beleneztem, sem o, sem a sorozat nem igazan erdekel.
K. Judit 2015 nov. 28. - 12:16:20
(5571/9141)
A linken tényleg egyenesben lehet látni a díjátadó ünnepséget, ráadásul angol felirattal!!!
Ilyet sem láttam még.
Persze, mert ez az egész térségnek szól, sõt még nekünk is.
K. Judit 2015 nov. 28. - 11:51:58
(5570/9141)
JE jellemérõl olvastam egy elemzést, érdekesnek találtam, de nem gondolnám, hogy 100%-ig pontos.

Azt írja valaki, hogy JE akkor érzi jól magát, ha védelmezni tudja az elesetteket, direkt a "gyengéket" találja meg, és legfontosabb feladatának érzi, hogy rajtuk segítsen. Így esett a választása HK-ra is, nyilván látta, hogy rossz körülmények közül jutott el az egyetemre, meg hogy mennyire igyekszik, bele is szeretett, de aztán az, hogy a szülei ellenezték a házasságukat, még adott egy pluszt, még nagyobb vehemenciával ugrott a házasságba.
Közben ugye HK elkezdett felzárkózni, sõt a Choi család beszippantotta, elkezdett emelkedni a ranglétrán, és mindig többet akart, a hatalom és a siker kezdte megváltoztatni. Ez nem tetszett annyira JE-nek, de akkor jött a gyerek, ezzel idõt nyertek, és a sérülékeny, védelemre szoruló HK átadta neki a helyét, így JE-nek megint volt kivel foglalkoznia, kit pátyolgatnia, szeretnie, kényeztetnie. Sajnos ez a gyerek nem élt túl sokáig, és JE rájött, hogy a felesége, akit õ gyengének hitt, valójában nagyon is erõs, sõt, szuper érzéketlenné vált az idõk során, és már úgy gondolt rá, mint az apja tanítványára, olyanná vált, amilyent magából JE-bõl akart volna nevelni a papa. Szóval õt már nem kellett védeni-óvni, nem kellett kitalálni a gondolatát. Menekülni kellett elõle, és egyre gyakrabban fontolgatta a válás gondolatát. Ekkor jött SR, aki tényleg körülrajongta, és felkínálta magát, még egy darabig nem engedett a kísértésnek, de amikor HK fel is hívta a figyelmét a lányra, ráadásul megindította ellene a hadjáratát, akkor már teljesen biztos volt benne JE, hogy miután HK-nak már amúgy sincs rá szüksége, inkább azt a szegény ártatlan fiatal lányt fogja védelmezni, aki igényli is ezt.

Innen azért nincs értelme jósolgatni, mert sem azt nem tudjuk, mi történt a házasságkötés elõtt, sem után, sem a gyerekkel együtt töltött évek alatt, sem a halála után. És nem tudjuk azt sem, mi történt az USA-ban, de még azt sem, hogy JE és SR egyáltalán közel került-e egymáshoz intim módon is (valamiért azt sugallja az író, hogy nem), vagy tényleg csak a tanár-diák kapcsolat maradt meg közöttük.

Meg azt sem tudjuk, hogy mi lesz az üzenet, kaphat-e második esélyt valaki, azok, akik minden baj és nehézség ellenére még mindig szeretik egymást, maradjanak-e együtt. Esetleg lehet még más ötlete is az írónak, pl. megpróbálhatja HK egyedül is, de szerintem akkor is nyitva kell hogy hagyja az egymás felé vezetõ utat.
Tegu 2015 nov. 28. - 10:58:30
(5569/9141)
http://www.kdramastars.com/articles/97490/20150916/adultery-in-i-have-a-lover-upsets-viewers.htm
Ez régebbi cikk, de SR-t sem tapsolták meg.
Ez egy érdekes képmutatás, uis, bün vagy nem bün, a a házasságtörés mindenhol az egyik, ha nem a legfõbb válóok.
Pedig itt azért más a felállás, most már biztos, hogy SR betegesen ragaszkodik JE-hez, ez nem szerelem, nem szeretet, ez beteges birtoklási vágy. JE viszont egyidõben ábrándult ki HK_ból és fáradt bele HK értéketlenségébe, miközben kapta nagy adagban uazt a rajongást SR-tõl, amit õ produkált HK felé. Õ sem volt szerelmes, egyszerüen imponált neki SR imádata.
K. Judit 2015 nov. 28. - 10:44:25
(5568/9141)
Még a mai epizód elõtt lesz a díjkiosztó, este 7h-kor kezdõdik.
A mostani állás szerint Jang Hyuk egy picivel vezet JJH elõtt.
Nem tudom, milyen volt a sírós fiú a Merchand c. drámában, de a Shine-ban (ameddig eljutottam) szerintem nem volt kiemelkedõ. Majd meglátjuk, a közönség hogy gondolja. Ez a Lover c. sorozat nem annyira tiniknek szól, inkább a negyvenes korosztálytól fölfelé nézik, kérdés, hogy kik szavaznak inkább.

http://www.vlive.tv/video/3551/2015-APAN-Star-Awards

Ha jól számolok, negyed óra múlva kezdõdik.
K. Judit 2015 nov. 28. - 10:37:54
(5567/9141)
:)

Benéztem a S-fórumra, mert néha írnak hosszabb elõzetest az SBS honlapjáról valaki lefordítja, de nem akartam nagyon visszamenni (nem is találtam meg). Látom, most már nyíltan két pártra szakadtak a kommentelõk, van két-három õskövület (meg akik lájkolnak nekik), õk azok, akik semmiképpen nem bocsátanának meg JE-nek. Soha. Bírálják az írót, és ötleteket adnak neki a folytatásra.
Õk már azért is JE-t teszik felelõssé, hogy egyszer elvitte kirándulni HK-t, és hogy milyen jogon .... na ilyenkor zárom be az oldalt és egy jó darabig vissza sem nézek.
Ugyanis az a jelenet azután volt, hogy HK becsapta JE-t, azért, hogy elmenjen a közös családi vacsorára, amin megbeszélték volna az SR-val való házasságkötés részleteit. Aztán HK észbe kapott, rájött, hogy ez nem volt valami tisztességes, elment JE irodájába, és onnan indultak el enni meg csak együtt lenni. Minden HK akaratával történt, azt is biztos tudta, hogy nem fogyott ki a benzin :), semmi erõszak nem történt.
Egyesek tényleg annyira a saját szûrõjükön keresztül akarják látni a történetet, hogy legszívesebben megírnák az író helyett. Pedig csak egy kis türelem kell, aztán majd mindent idõben megtudunk.
Tegu 2015 nov. 28. - 09:55:33
(5566/9141)
Ismerve az ilyen hosszu sorozatok felepiteset, feltetelezem, hogy legalabb egyszer mindketten elhatarozzak majd, hogy lezarjak ezt a vonzodast, persze nem egyidoben, szoval lesz meg a szokasos huzavona, amikor az egyik rohangal a masik utan, a masik pedig vissautasitja, majd forditva. Nem mondom, hogy imadom az utcan, parkban, irodaban, stb. otthagyasos jeleneteket, de lesz meg beloluk boven.
K. Judit 2015 nov. 28. - 09:36:13
(5565/9141)
Egy új fotó, elõzetes a maihoz.
K. Judit 2015 nov. 27. - 12:41:25
(5564/9141)
Az anyának sikerült a kishitûségét, a kisebbrendûségi érzését, az életrevalóság teljes hiányát átültetnie szerencsétlen HK-ba, de ellenkezõ elõjellel, mert õ inkább harcos természetûnek született. Valószínûleg úgy fogta fel, hogy a szeretet és a szeretet utáni vágy a gyengeség jele, ezért inkább sikeres akart lenni. Kíváncsi vagyok, hogy amit állít, hogy szereti JE-t, kitart-e végig a drámában.
K. Judit 2015 nov. 27. - 12:32:41
(5563/9141)
Ezeket a drámabeli férfiakat úgy látszik a "ridegen tartás" nem is nagyon zavarja, mert minden apró kedvességet óriási hódításként élnek meg. Emlékszel, már néhány dráma után megállapítottuk a legtöbb hõsnõrõl hogy valamelyik nõi forgatókönyvíró vágyálmait testesíthetik meg, a férfiaktól elvárják a maximális szerelmet, odaadást, sõt önfeláldozást, a védelmet, a hibáik elnézését, a kissé rideg bánásmód elviselését, cserébe alig adnak szerelmet. Legalábbis a filmen nem látjuk. A pasik pedig csak néha engedik meg maguknak, hogy kicsit megsértõdjenek.
Emlékszem pl. a Miss Kim-ben is az volt a nõ részérõl a legnagyobb szerelmi vallomás (ugyanez a nõ játszotta, talán ezért is jutott eszembe), hogy megkereste a pasit (aki lelépett, mert egy másik férfival azt gondolta, boldogabb lenne a lány), leordította a lábáról, majd jól belerúgott a bokájába. Aztán nagy kegyesen megbocsátott.
A férfi abban is pont ugyanilyen hûséges kutya természet volt. Jó, itt most elkövette a legfõbb bûnt, és fel van készülve arra, hogy ezt soha nem fogják bocsátani neki. És mégis el van szánva, végigcsinálja, akár bocsánatot nyer, akár nem.

Pedig - ahogy a nõ memóriája fokozatosan visszatér - újra át kell majd élnie a traumát, hogy a férjét elvitte "a" másik nõ, szerintem lesznek még itt nagy összeveszések, és (remélem) kibékülések is.
Tegu 2015 nov. 27. - 11:12:54
(5562/9141)
Nekem minden ilyen filmkocka ól az jott le, hogy HK melyen elnyomta az erzeseit, valami oka biztosan van, de keptelen volt kimutatni a fajdalmat, oromet, kotodest. Meg elfogadni is nehezen tudta masoktol.
Ez aHK anya tobb kart okozott, mint a velejeig gonoszak.
K. Judit 2015 nov. 27. - 10:01:21
(5561/9141)
I have a lover 25
Megint lesz egy kis idõutazás.
K. Judit 2015 nov. 26. - 09:19:23
(5560/9141)
Ez most cinizmus? Vagy csak azért csinálják, mert megtehetik?
(Én mindenesetre a kopaszokkal vagyok :))
Caffe 2015 nov. 26. - 08:49:28
(5559/9141)
http://444.hu/2015/11/26/kim-dzsongun-haja-lesz-eloiras-minden-ferfinak-eszak-koreaban
Erre irta a 444, hogy meghizni mar nem lesz konnyu
:)))
K. Judit 2015 nov. 25. - 19:35:35
(5558/9141)
Ez pedig egy rövid összeállítás, sok víz van benne.
(Az esõs, melldöngetõs jelenetre nem is emlékszem.)
Valami esti szórakoztató mûsorhoz készült,
az egész mûsorban kb. fél óra van szentelve az I have a lover-nek.
A felvételeken a szereplõk elég fáradtak, JJH-nak a szemével van valami,
KHJ pedig fura módon préseli ki a könnyeket a szemébõl (ha jól látom).

https://www.youtube.com/watch?v=WOkrENZHXqM

A képen meg azt hiszem azt kell nézni, hogy mindketten ugyanazzal a lábukkal támaszkodnak a falnak :))
Mindent észrevesznek a kedves nézõk.
K. Judit 2015 nov. 25. - 14:55:11
(5557/9141)
Megtaláltam videón ezt a kétperces jelenetet, ezért én külön adnék nekik valami díjat, minden benne van, az ablakban SR savanyú ábrázatával - nekem nagyon tetszik.

https://www.youtube.com/watch?v=2Slt7BKAKTI

Bár tettem már fel errõl fotót, de HK arca is nagyon beszédes, szóval jobb mozgóképen.
(A szöveg nem is fontos...)
K. Judit 2015 nov. 25. - 14:16:24
(5556/9141)
Nekem ez is szörnyen rejtélyes. Ezek után még azon sem csodálkoznék, ha kiderülne, HK, YG és JE testvérek.... de erre azért mégsem számítok :)

Szóval ahogy az öreg fogalmaz, nem azt jelenti, hogy gyere fiam, elmesélek neked mindent tövirõl hegyire (mondjuk két hónappal ezelõtt), hanem szinte kihívóan, gyere fiam, ha akarsz kérdezz nyugodtan bármikor, felkészültem rá. Ezt úgy is lehet érteni, hogy mindenre megvan a kész válasza, és úgy is, hogy többféle igazság is létezik, és nem biztos, hogy tetszeni fog JE-nek.

És azt hiszem, a fia félreérti, ezért mondja, hogy akkor majd kideríti egyedül.

(Bár valószínûleg dramaturgiai fogás is, hogy JE nem hallgatja meg, mert még ha több igazság is van, akkor sem lehet annyi, hogy még 25 részt megtöltsön.)
Tegu 2015 nov. 25. - 13:51:09
(5555/9141)
Majd hozzáteszi, nem az igazságot, hanem az õszinteséget várná el apjától.
Na most, lehet, hogy én hülye vagyok, de ha valaki õszinte, akkor nem az igazságot mondja el?
VAgy itt is játszanak a szavakkal, mint a TS-HK párbeszédben, mikor a terhes lány öngyilkos lett?
Tegu 2015 nov. 25. - 13:47:27
(5554/9141)
Erre JE
Tegu 2015 nov. 25. - 13:45:04
(5553/9141)
2.
Tegu 2015 nov. 25. - 13:44:30
(5552/9141)
Itt van, az öreg kész elmondani mindent:
K. Judit 2015 nov. 25. - 12:58:32
(5551/9141)
A szabadalom egy "Ssanghwasseon" nevû szerrel kapcsolatos, állítólag ezzel indította az öreg a céget. Ezzel az a baj, hogy az átruházással kapcsolatos papír két nappal késõbbi dátumú, mint ahogy Dogko meghalt. De akkor hogy lehet rajta az aláírása? Szóval ez megint valami, amit nem tudhatunk. (HK látta a papírt, biztos eszébe jut majd.)

A Pudoxin ügyben pedig szerintem nem volt jogerõs bírósági ítélet, régebben HK-nak köszönhetõen, négy évvel késõbb pedig az ugyancsak HK által felkarolt ügyben meghalt a felperes. A kerekes székes ember. Szerintem BS meg fogja találni annak a családját és folytatni fogják azt az ügyet, sõt most majd YG, ill. a võlegénye ügyét is elõ fogják venni. Lehet, hogy BS így akar majd elégtételt venni JE családján?

Nem tudjuk, mire gondol Manho, mi évült el. Valószínûleg nem szándékos gyilkosság történt, talán ezért évülhetett el. De arról fogalmam sincs, hogy egy szabadalom ellopása mennyi idõ alatt tud elévülni. Gondolom jóval kevesebb.

Jut eszembe: még az is nehezíti majd a nyomozást, hogy (az elõzetes szerint) TS poloskát szereltet fel JE irodájában. Ezek szerint fog tudni minden lépésérõl :((
K. Judit 2015 nov. 25. - 12:40:51
(5550/9141)
Igen, azt nem tudom, meddig akarják halogatni, hogy kiderüljön, mi volt az öreg Manho, Miss Korea és az ikrek anyja között. Egy dolgot lehet sejteni, amiért Miss K. féltékeny rá, hogy volt "vagy lehetett volna" valami az öreg és GN között. Meg valami olyasmit is említettek, hogy az ikrek anyja érdemelte volna meg a szépségkirálynõi címét. (Nem tudom, abban hogy lehetne csalni.) Mindenesetre tényleg nagyon rejtélyes, fõleg azért, mert az ikrek apjával is kapcsolatos.

Az öreg nem akarta elmondani az igazságot, csak annyit mondott, hogy fel van rá készülve.
Mibõl gondolná JE, hogy ezúttal tényleg õszinte lenne??? (De ami igaz, az igaz, én meghallgattam volna.)

Különben Manho sem tud még mindent, szerintem TS õt is átverte, sõt saját magát is, mégpedig azért, mert tényleg gyilkosságra adott utasítást, de eszébe sem jut, hogy azt a szakadékba zuhanást valaki túlélhette. (Csakis úgy lehetne megmagyarázni, hogy miután nyitva volt a kocsi ajtaja, HK kiesett, még mielõtt az autó a szakadékba ért volna.)
Caffe 2015 nov. 25. - 12:21:13
(5549/9141)
De eppen el akarta mondani az apja, pl lehet, hogy azt, hogy mi vel zsarolja ot TS, lehet, hogy azt, hogy o tudott YG- rol , lehet hogy arrol, hogy tud a Pudoxin mellekhatasarol, s abban YG szereperol, akarmit is akarna mondani, azzal segitene JEnek, erre JE kozli, hogy majd o kideriti, igy meg osszefogni sem tudnak rendesen TS es felesege ellen, aki kerdes, hogy apja ellen fordul e, ha megtudja, hogy TS zsarolja az oreget.

Meg tartoznak MIss Korea es HK anyu tortenetevel, most megint eloadott valami zavaros hablatyot Miss Korea az oreggel kapcsolatos erzeseirol es valami sorsszeru tevedesrol, majd vissza kell neznem ( amikor a valasrol gyozkodte az oreget)
Illiona 2015 nov. 25. - 12:20:39
(5548/9141)
Az apának csak az a bûne évült el, amit 35 évvel ezelõtt elkövetett, az ikrek apjával szemben + a szabadalom ügye.
a 4 évvel ezelõtti Pudoxinügyben hallgatólagos cinkossága nem évült el, bár a sógor volt a fõbûnös,

de az erkölcsi vétek soha nem évül el, és majd látni a saját szeretett fia szemében majd a megdöbbenést, utána a csalódást, végül majd majd megvetést... Ezért is nem mondhatja el mi miért történik, el fogja odázni a saját bünei bevallását, ameddig lehet. Nem hiszem, hogy a törvény általi megtorlástól fél, hanem ha a közharag a cég ellen fordul, minden semmivé lesz, és még ráadásul a családját is elvesziti.

Még nem elég, hogy vannak bûnei a multban, de 4 évvel ezelõttrõl is, ráadásul a fia a régi szabadalomtulajdonos lányát hozta be a családba, ez ugye ujabb fejtörés.
Emiatt adott meg a menyének mindent, vezeklésképp.
De most minden másképp lesz!
Hae Kang átkerült a másik oldalra, és ellenség lett, a fiába pedig csak addig tud bízni, amig az nem tud a viselt dolgairól.
Lássuk be, a legnagyobb kutyaszoritóba az apa van jelenleg. Az más kérdés, hogy õ az oka a saját problámájának.
K. Judit 2015 nov. 25. - 12:10:52
(5547/9141)
Most érdekes lesz különben, hány pártra fognak szakadni a szereplõk. Mindenesetre akárhányan vannak, YG-t akarják megcsípni.

- Mondjuk TS el akarja hallgattatni, ezt tudjuk,
- BS segíteni fog neki Pudoxin-ügyben,
- JE-nek meg óriási szüksége van rá, ill. a memóriájára, hogy rábizonyítsa TS-re a teherautós gyilkossági kísérletet.

(A sofõr utáni kutatást abbahagyják, mert a Pülöp (:) szigeteken van, még valakit keresnek, talán azt, aki a nyomkövetõt YG autójára szerelte, de tudják, hogy YG kell ahhoz, hogy mindenre fény derüljön. JE még nem tudja, hogy YG és HK testvérek, de ez már csak órák kérdése.)

Az is kérdés, JE-t hová számítjuk. Mert ugyan a Choi családhoz tartozik, de õ is TS (és talán az apja) ellen keresi a bizonyítékokat.

(Tisztára olyan bonyolult kezd lenni, mint aszíriai háború.)

Ja, és az tényleg felfoghatatlan, ahogy az ikrek anyja viselkedik. Ahelyett, hogy elmondaná, nem titkolózom tovább lányom, én vagyok a biológiai anyád, még mindig képes hazudni ...
K. Judit 2015 nov. 25. - 10:41:16
(5546/9141)
Közben félbehagytam még egy hsz-t egy telefon miatt:

Hogy miért nem hagyja JE, hogy az öreg elmondja az igazságot?
Mert TS az apósával takarózik. Azt mondta JE-nek, hogy ha õt elcsípi, azzal az apjának árt. Tehát, hogy tud valamit, amit JE nem tud, amivel megmagyarázza az összes eddigi tettét. És még TS sem feltételezi, hogy az öreg ezt önszántából el fogja árulni JE-nek.
Ezért gondolja JE, hogy jó, akkor majd õ kideríti az igazságot.
Ráadásul egész idáig az orránál fogva vezették õt mindketten. Azzal, hogy HK Kínában van. Azzal, hogy HK meghalt. Azzal, hogy meghalt, de a holttestét nem találták meg.
Fõleg amikor BS elmondta JE-nek, hogy HK meghalt. Nem az kellett volna legyen az apjának az elsõ dolga, hogy elmondja legalább amit õ tud? Látta, hogy a fia totál kikészült, még az sem számított? Pláne ha már elévült a bûne, ahogy õ állítja.

Szóval én megértem, ha valaki egész életében rossz viszonyban volt az apjával, az apja semmire nem tartja õt, aztán amikor négy év után hazatér, hazudozik neki az egész család, hogy már nem bízik igazából senkiben, majd a tények ismeretében újra meghallgatja a fatert.
bori3 2015 nov. 25. - 10:08:36
(5545/9141)
Judit, írtam neked pü-t .... :)
Tegu 2015 nov. 25. - 10:05:45
(5544/9141)
Igaz, en sem mentettem fel, marad meg azert erthetetlen a vislkedeseben, az idopontokhoz ragaszkodas es a tarsasag, partnerkapcsolat elutasitasa. Csak arra gondoltam, hogy leegyszerusitve abrazoltak ilyen faragatlan es rogeszmes figuranak, mint irtam Lee Minho a BOF- ban uigy valtozott meg, amit reszben megmagyaraztak kesobb a csaladi hatterrel.
De fejlodokepes, ezt ertekelni kell.
K. Judit 2015 nov. 25. - 09:56:57
(5543/9141)
"ki kell erdemelni" és hozzátenném, hogy kölcsönösnek is kell lennie.
Tévedés, hogy mert egy diplomával többje van, akkor már különb is lesz a többi embernél, sõt attól még lehet emberileg nulla.

Persze az, hogy a gyerek ennyire jól tud vele bánni, és ez õt teljesen megváltoztatja, nem jelenti, hogy idáig rendben volt az összes bizalmatlansága és udvariatlansága, durvasága. Most tapsoljam meg, mert a folyosón utána kiabált HK-nak, és több ember elõtt jó hangosan leteremtette, és csalónak nevezte?
Vagy mert egy mondattal több nem fért bele a rendelési idejébe (amikor egy anyuka megkérdezte, mit kezdjen a gyerek étvágytalanságával)?
Vagy mert nem volt hajlandó betekerni egy villanykörtét annak az asszonynak, aki feltehetõen mossa a gatyáját és percre pontosan tálalja a vacsoráját? Ennyit nem érdemel meg valaki, akivel egy házban élünk?

Egyáltalán nincs felmentve, amíg meg nem magyarázzák, hogy mitõl lett ilyen.

TS mondott valami olyasmit JE-nek, hogy egész életében verték. Lehet, hogy ezt képletesen értette.
De tényleg mi van, ha valami szörnyû családból származnak mindketten és egyikük úgy vezeti le a gyerekkorában átélt traumákat, hogy istent játszik (emberek életérõl dönt) másikuk meg elfordul az emberektõl, mert azt hiszi, akkor nem érheti bántódás?
K. Judit 2015 nov. 25. - 09:37:52
(5542/9141)
Akkor leírjam a helyes címeket?

Medve
Két testvér (tigrises, de emberek is játszanak benne, pl. Guy Pearce)
Hét év Tibetben (Brad Pittel)
Ellenség a kapuknál (Sztálingrádi csatáról)
Black Gold (arról szól, amikor a nyugatiak felfedezték az arab olajmezõket)
A szeretõ (a DVD-n van egy werk film is arról, hogyan szerezték meg a forgatási jogokat Vietnamban, az évekig tartó castingról, aztán szintén évekig a hajót és az autót)
A rózsa neve (Umberto Eco könyve alapján)
de a Tûz háborúja is nagyon jó, az õskorban játszódik.