K. Judit 2015 nov. 18. - 19:59:10
(5441/9141)
Tudom, írtam privit.
Illiona 2015 nov. 18. - 19:45:31
(5440/9141)
én a hivatalos magyar fordításból vettem ki a szöveget, a googlisat már kitörültem.

Valóban volt már olyan hogy valamit egész másképp hoztak ki, mint a google, de hát ez van!
Csak késõbb fény derül mindenre, még a film felénél sem tartunk, és még sok csavarnak kell lennie!
Tudom hogy szokszor téptük már a szánkat- ez nem jól hangzik leirva- ezen a jeleneten, én mindig mindent elolvasok, ha nem is reagálok. Mondjuk sokszor egyet is értek, amiatt.(a kisdoki a kivétel egyenlõre)
K. Judit 2015 nov. 18. - 19:30:06
(5439/9141)
Igen, mert nem a teljes beszélgetés lett kimásolva, a felajánlott üzletet már el is felejtettem. De arra határozottan emlékszem, hogy mennyit törtük rajta a fejünket, tényleg nem elég, hogy összefüggéstelen, helyenként érthetetlen a szöveg, még a fordítások is eltértek egymástól.
Az I. által megtalált szövegrõl szándékosan nem mondok véleményt (csak amit nem bírtam kihagyni) ...
K. Judit 2015 nov. 18. - 19:25:52
(5438/9141)
Végre valaki megtalálta, amit tudni akartam. (Néha tényleg bejön a halogatás.)
A Smpi legutolsó oldaláról, 5. epizód 23. perc körül kezdõdik a jelenet, amikor (kb.):

HK és TS arról beszélnek, hogyan kellene megállítaniuk, megfélemlíteniük YG-t, megmutatva neki, hogy hatalmukban áll teljesen tönkretenni õt a cég védelme érdekében. Hamis bizonyítékokkal meg tudják vádolni például, hogy pénzt, vagy titkos dokumentumokat lopott a cégtõl, perrel fenyegetni, sõt, akár még börtönbe is tudják záratni.

Ez alapján valóban el lehet hinni, hogy HK hamis bizonyítékokat használt nemcsak azért, hogy lejárassák pl. YG võlegényét, de annak az embernek a tönkretétele céljából is, aki ezt végül azzal torolta meg, hogy elgázolta a kislányát.

Szóval bármennyire is szeretnénk gyógyultan látni HK-t, számolnunk kell azzal, hogy egyszer majd képes lesz visszaemlékezni ezekre a tetteire, esetleg már az után, hogy megismerte az ikertestvérét, YG-t, és a kislányát WJ-t ... és tényleg szembe kell néznie a régi saját magával.

(Amikor nemrég azt írtam, hogy ha kiderül, hogy HK is tudott a YG elleni hajtóvadászatról, aminek õ maga lett végül az áldozata, akkor még szerencse, hogy közbejött a baleset, úgy értettem, hogy HK-t egyszerûen csak ez a tragédia tudta megállítani, mielõtt még nagyobb bûnöket követett volna el. Persze védelmünkbe vehetnénk, hogy nem tehet arról, hogy valaki elgázolta a gyerekét, arról sem tehetett volna, ha "ismeretlenül" börtönbe záratja a testvérét, és arról sem, ha a testvére azok után természetesen nem tudott volna megfelelõen gondoskodni a saját gyerekérõl. Meg hogy tulajdonképpen csak a munkáját végezte, mint ahogy ezt már többen megjegyezték. Az igazság viszont az, hogy nagyon is tehetett ezekrõl a dolgokról és majd biztos el is fogja ismerni, amint helyrejön az egészsége.)
Tegu 2015 nov. 18. - 19:16:22
(5437/9141)
Aazt utalja, hogy elotte Manho felajanlotta, hogy valaszthat, hazat vagy boltot akar, erre valaszolta HK anyja, hogy nem kell egyik sem , utalja ezt eleg volt egyszer bunozni, a gyerekek apjaval ( na ezt nem tudjuk, hogy mi volt az a bunozes) Erre mondja neki az oreg, hogy ne huzza mar fel magat, JE miatt akar segiteni ( mert hogy JE anyosa - en igy ertelmeztem)
Ja es a bunozes szerintem az lehetett, hogy szabadnak erezte magat vmi zold ajto elott, vagy amikor kilepett azon keresztul, itt feltetelezem, hogy otthagyta az egyik gyereket, YG- t.
Csak ok tudharjak, mi tortent, felszavakbol is ertik egymast, majd mi is megtudtuk idovel, egyelore ertelmezhetetlen nehany mondat, s akkor meg rosszul is forditjak le...
Tegu 2015 nov. 18. - 18:50:12
(5436/9141)
Hat ez meg nem is jol lett leforditva, de mar az angol is felreertheto volt..
K. Judit 2015 nov. 18. - 17:59:33
(5435/9141)
"Tényleg utálom ezt, Man Ho. Kérlek hagyj magamra, felejts el.
Egyszer elég volt. Egyszer, a gyermekem apjával.
Nem akarok megint bûnhõdni.

Nem miattad, hanem Jin Eon miatt. Gondolom közben az öreg letette az asztalra a hitelkártyáját.
(Volt egy olyan verziója ennek a mondatnak angolul, hogy "Nem te vagy a hibás, hanem Jin Eon.")
Ne legyél izgatott. (Úgy magyarosabb lenne, hogy ne izgasd fel magad.... mindegy.)

Akkor tényleg nem kell ezt tenned. Csak három évig éltünk együtt.
Annak az embernek még csak az arcára sem emlékszem. Nem emlékszem semmire."

Akárhányszor látom ezt a szöveget, most éppen kép nélkül, sokszor láttam klf. angol fordításban, mindig úgy érzem, mintha süketek beszélgetésének lennék a tanúja:

Képzeljük el, hogy kopognak, kinyitod az ajtót, meglátod a lányod apósát (vagy mondjuk a régi szeretõdet, ezt még nem tudni), és mindjárt azzal kezded, hogy "Utálom ezt, Manho."
MIt? Mit utál? Hogy meglátogatta? Azt hiszi, tán el akarja csábítani? Vagy azt utálja, hogy Manho támogatni akarja?
De ahhoz meg nem stimmel, hogy "Egyszer elég volt a gyerekem apjával, nem akarok megint bûnhõdni."
(Ráadásul két gyereke volt, mindegy, kicsire nem adunk.)

De akár azért fél a bûnhõdéstõl, mert Manho meglátogatta, akár azért, mert pénzt ad neki, semmiképp nem stimmel a szöveg többi része. Teljesen összefüggéstelen az egész párbeszéd, megpróbáltam csoportosítani a szerint, hogy ki beszél, még így is totál értelmetlen. És nem vagyunk beljebb a történet megértésében sem, félreérthetõ majdnem minden mondat. Aki ezt a dialógust írta, vagy szándékosan ködösít, hogy minél késõbb jöjjünk rá a 35 évvel ezelõtt történtekre, vagy egyszerûen nem lehet értelmes mondatokat fordítani az eredeti szövegbõl. (Mert az angolon fordításokon is rengeteget gondolkoztunk.)

----
Amikor azt a bizonyos mondatot olvastam, hogy Jin Eon a hibás, már mindjárt beindult a fantáziám, hogy azon a tragikusra sikerült kiránduláson JE talán elkószált, és amíg õt keresték, Dokgo lehuzant a mélybe ... Az én szövegemben például zöld kerítés sem volt :))

Szerintem ezt a jelenetet pipáljuk ki, ne is boncolgassuk tovább, ha lesz rá magyarázat, annál jobb, ha nem, hát elkönyvelhetjük úgy, mint ami a többszörösen áttételes fordításoknak áldozatul esett.

Vannak, akik nem írogatnak, hanem fotókat egyéniesítenek :)
Illiona 2015 nov. 18. - 15:58:44
(5434/9141)
hát én nem tudom, mostmár tényleg csak azt remélem, késõbb pontosabban kiderül mi történt az ikrek apjának balesete körül.
Szerintem valakivel 3 évig együtt élni, és teherbe esni nem bûn, akkor sem, ha nincsenek megesküdve.

A bûn ott kezdõdik, ha az egyik fél házas, vagy egy egyalkalmas kapcsolatról van szó.
Ha az anya bûnösnek érzi magát, és ráadásul a gyerekei apjának arcára sem emlékszik, akkor inkább az lehetett egy alkalmi kapcsolat.

Bár Miss Korea egyértelmûen egy plátói szerelemrõl beszélt az öreg gyárosnak...

remélem az 50. részre kitisztul...
Illiona 2015 nov. 18. - 15:47:19
(5433/9141)
egy bölcs mondat a 9. részbõl:

már minden világos, csak épp az 5 évet nem találtam meg...

296
00:25:06,930 --> 00:25:12,840
A gazda elhagyhatja a kutyáit, de a kutya
sose hagyja el a gazdáját.
Illiona 2015 nov. 18. - 14:12:37
(5432/9141)
most visszaolvasva az srt-ket az is kiderült, hogy amikor miss Korea nyert, akkor a másik esélyes az ikrek anyja volt.
Azon az estélyen, amikor az anya azt az 1 millió forintos ruhát viselte, akkor Miss Korea többször támadóan kérdezi, hogy "vissza akarsz vágni?" "Bosszút akarsz?"
Vagyis valamit elkövetett a nõ az anya ellen akkoriban, lehet hogy nem tisztességes uton jutott a koronájához,
K. Judit 2015 nov. 18. - 12:10:36
(5431/9141)
Nem Manho-val, az ikrek apjával, Dokgoval élt együtt 3 évig. És amikor szétváltak, elvittek egy-egy gyereket.
(Egyszer bûnözött, az vonatkozhat erre a három évre.)

Errõl lesz majd biztos részletesebb beszámoló, mert Dokgo, a gyerekek apja barátja volt az öregnek. Nemrég beszéltünk Teguval elég részletesen errõl (!!!), mert Dokgo haláláról csak hallomásból tudunk, és onnan, hogy Manho álmában beszélt. Nem biztos, hogy gyilkosság volt, az sem biztos, hogy melyikük akarta a másikat megölni (mert dulakodásra lehet következtetni abból a pár szóból), túrán voltak, Manho könyörgött Dokgo-nak valamiért, és még hozzátette, hogy nála van Dokgo lánya (YG). Vagy védekezésül hozta ezt fel, vagy zsarolásból. Teljes homály az egész kirándulás, mindenesetre Dokgo belehalt, akár véletlenül, akár akarattal. Ha nem volt szándékos, akkor ez a bûne évülhetett el Choi Manho-nak. Találgattuk, hogy mégis lehetett kapcsolat az öreg és GN, az ikrek anyja között, és talán ez lehetett az oka a válásnak is, vagy a túrán az ellenséges hangulatnak. Plusz még ott van a szabadalom ügye is, amit Choi Manho egyszerûen eltulajdonított ...

Ezt a beszélgetést már sokszor láttam (az ikreek anyja és az öreg közöttit), olyat kellene keresni, ahol Jin Ri egyedül beszél.
Mentem.
Illiona 2015 nov. 18. - 11:51:24
(5430/9141)
ÁÁÁ keresen a beszélgetést és mit találtam, azt amikor az öreg elmegy abba pici lakásfélébe az ikrek anyjához!

ezek szerint 3 évig éltek együtt az öreggel???
És csak egyszer Bûnözött, az ikrek apjával, akinek már az arcára sem emlékszik???
Ezek szerint az öregnek volt két szeretõje, és egy felesége.
Jól birta!, bele is sántult :)))))))))

Tényleg utálom ezt, Man Ho.

351
00:29:09,160 --> 00:29:14,060
Kérlek hagyj magamra, felejts el.

352
00:29:15,120 --> 00:29:17,280
Egyszer elég volt.

353
00:29:17,280 --> 00:29:20,180
Egyszer, a gyermekem apjával.

354
00:29:20,180 --> 00:29:22,400
Nem akarok megint bûnhõdni.

355
00:29:22,400 --> 00:29:27,040
Nem miattad, hanem Jin Eon miatt.

356
00:29:27,040 --> 00:29:29,000
Ne legyél izgatott.

357
00:29:29,000 --> 00:29:32,980
Akkor tényleg nem kell ezt tenned.

358
00:29:32,980 --> 00:29:35,420
Csak három évig éltünk együtt.

359
00:29:35,420 --> 00:29:39,600
Annak az embernek még csak az arcára sem emlékszem.
Nem emlékszem semmire.

360
00:29:40,680 --> 00:29:43,940
Amíg elmegyek attól a zöld bejárati ajtótól,

361
00:29:43,940 --> 00:29:47,120
szabadnak és felszabadultnak

362
00:29:47,120 --> 00:29:49,020
érezem magam.
K. Judit 2015 nov. 18. - 11:20:13
(5429/9141)
"Még az elsõ részekben volt arról szó, hogy Jin Eon már 5 éves volt, amikor Miss Koreát elvette az öreg."

Hát erre sem emlékszem. Biztos, hogy nem az elsõ három epizódban volt, mert azokat mostanában újranéztem.

Volt JR-nek egy monológja, abban gyûlölködött, hogy Miss K. felelõs az anyja haláláért (de nem mondtam, hogy öngyilkos lett),
JR simán csak úgy gondolta, hogy a tudat, hogy a férje ahogy írod két kapura játszik, felgyorsította a betegség lefolyását. Ez valószínûleg így is van. Ha valaki nem akar élni, hamarabb elviszi a betegség is.

Arra viszont emlékszem, hogy egy alkalommal felmerült bennem, hogy a "második feleség"-nek lehet más jelentése is, nemcsak idõrendi sorrendet jelenthet, hanem esetleg még a régi idõkben beidegzõdött szokások szerinti "másodikat" is: mint tehetõs ember, megengedhette magának, hogy két feleséget tartson. Szóval ez átfutott az agyamon, de nem ismerem a törvényt, fogalmam sincs, hogy ez legális-e, vagy csak hallgatólagosan elnézik az ilyen chaebol-vezéreknek ...
Illiona 2015 nov. 18. - 10:50:57
(5428/9141)
Még az elsõ részekben volt arról szó, hogy Jin Eon már 5 éves volt, amikor Miss Koreát elvette az öreg.
Erre csak amiatt lehetett lehetõsége, mert a hivatalos feleség, Jin Ri anyja meghalt valamilyen betegségben.

Miss Korea csak szeretõi minõségben létezett, és emiatt okolja õt Jin Ri, hogy miatta halt meg az anyja, és említette is egyszer hogy soha nem fog neki megbocsátani.

Hogy okolható-e Miss Korea a feleség haláláért? errõl még nem volt szó.

De lehet hogy öngyilkosságba kergette, vagy - ami ugyanolyan,- elkeserítette, elvette az életkedvét, és szegény tudatalattija tette a dolgát, és egy gyors lefolyású betegség elvitte.

Azt sem tudom most, mekkora különbség lehet Jin Eon és Jin Ri évei között, de közel egyidõsek.

Vagyis az öreg simán két kapura játszott, vagyis továbbra sem hiszem hogy Hae Kang anyja az idejébe még belefért volna.
K. Judit 2015 nov. 18. - 10:32:57
(5427/9141)
Mibõl gondolod, hogy balkézrõl született?
Már Miss Korea volt az öreg (második) felesége, amikor JE született.
JR anyja betegségben meghalt (JR persze úgy élte meg, hogy az anyja betegsége az öreg félrelépésé(ei)nek is köszönhetõ), ezért utálja Miss K-t.
Ja és úgy tudom, hogy K-ban az elsõ fiú az örökös.

Most én már nem akarom még egyszer megnézni az elsõ epizódokat, de ha neked van magyar szöveged - idõd, és kedved - abból gyorsabban meg tudnád találni, az erre vonatkozó részt. (Ha látnám külön file-ban az angol szöveget, megkeresném, de filmmel együtt nem tudom.)
Illiona 2015 nov. 18. - 10:11:02
(5426/9141)
Jin Eon huga bármilyen gonosz is, de az öreg hivatalos, igazi házasságából származó lánya.

Jin Eon balkézrõl született egy házasságon kívüli kapcsolatból.
Miért nem ugyanolyan értékû örökös Jin Ri? és a gyerekei?
Mi tudjuk milyen gonosz, sõt az apja is sejti, de ez még nem kizáró ok, annál is inkább mert Jin Eonnak nincs gyereke, 39 éves, és aki után fut, Hae Kang szintén 39, és egyenlõre elválva, haragban vannak.

Talán az öregnek kellene most bölcsnek lenni, és valahogy szétszedni a vállalatot, egy csomó ember igy élve maradna, de azt tudjuk, minél kisebb egy vállalkozás, annál sebezhetõbb, és versenyképtelenebb.

Vagyis ebben a kérdésben nincs és nem is lehet igazságos, jó megoldás.

Talán ha a gyógyszergyár tönkremegy, és megsemmisül, bezárják, akkor lesz ebbõl béke.
A sógor gyermekei meg csak tanulnak annyit külföldön, hogy majd eltarják magukat. Sõt, még bablevesre is jut, hogy vigyenek az apjuknak vasárnaponként a börtönbe.

Jin Eon meg mehet egy laborba kutatni.
K. Judit 2015 nov. 18. - 09:05:18
(5425/9141)
A gyerekek öröklés szempontjából ne nagyon jöjjenek szóba, ahhoz az kellene, hogy JE ... le se merem írni.
Az ördög nem alszik :)
K. Judit 2015 nov. 18. - 09:01:20
(5424/9141)
JJH meglepetés interjúban üzent a nézõknek, akik gondolom az elmaradt epizódok miatt csalódottak (lehetetlen lefordíttatni a szöveget, a kulcsszót, a legfontosabbat mindig csak fonetikusan írják), azt mondja õk is, a szereplõk és a stáb is szomorúak.
De azt mondja, dolgoznak rajta, hogy még élvezetesebbé tegyék a folytatást.

Szóval köszönjük, jól is teszik, ha tudatják velünk, hogy vannak, hogy forgatnak.
K. Judit 2015 nov. 18. - 08:51:39
(5423/9141)
Köszi :)

Vízszintesen is lehet tanulmányozni a forgatókönyvet ...

(Már megint áll a bál Párizs külvárosában, most vadászom a híreket, nézem a TV5-et.)
Illiona 2015 nov. 18. - 08:22:25
(5422/9141)
igen, egyszer volt is egy fotó a szobájukban.
Nem sok szó esik róluk, pedig öröklés szempontjából miért ne jöhetnének szóba? lehetnek értelmes jószivû gyerekek, hiszen elég sokat vannak távol a családtól :))
Banglades?
Legalább tudtam min mosolyogni egy ilyen zord reggel?

ha a képre kattintasz, akkor Jin Ri háta mögött ott a kép.
K. Judit 2015 nov. 17. - 23:45:10
(5421/9141)
Sõt, azt hiszem kettõ. Kb. kétszer elhangzott már, de legtöbben nem emlékeznek rá.
Én úgy tudom, külföldön tanulnak.
(Biztos Bangladesh-ben :))
Tegu 2015 nov. 17. - 23:40:16
(5420/9141)
Volt meg egy erdekesseg, valoszinuleg nem lenyeges, de. TSnek es felesegenek van gyereke? Mert TS a gyerekre hivatkozott, amikor a felesegetol azt kerte, hogy tamogassa.
K. Judit 2015 nov. 17. - 23:06:51
(5419/9141)
Na arról például nem sokat tudunk, hogy JE ismeri-e az apja és a barátja (Dokgo), valamint a szabadalom történetét, szerintem nem, mint ahogy a HK anyja/Choi Manho/Miss Korea háromszögrõl (ha volt egyáltalán) sem tudhat.

Manho-t TS tartja a kezében a Dokgo-történettel, de Manho elmondta neki, hogy az már elévült.

Nekem az az érzésem, hogy BS fog rászállni a Choi famíliára és a cégre, már nagyon rákezdte legutóbb, amikor JE elment hozzá figyelmeztetni, hogy HK/YG veszélyben van, vigyázzon rá. Pedig jobban tette volna, ha tényleg HK-ra vigyáz, ahelyett, hogy a Choi család erkölcseirõl és bûneirõl faggatta JE-t.
K. Judit 2015 nov. 17. - 22:58:11
(5418/9141)
Egyébként néha zavaróak a feliratok, pl. ha állandóan megy közben a dalszöveg, sokszor automatikusan tovább olvasok, és csak késõbb jövök rá, hogy az már a dal. Régebben a dalszöveget a képernyõ felsõ részére írták, ha valaki akarta, elolvasta, ha nem, nem. Azt elismerem, hogy sokszor nagyon passzol a dalszöveg az éppen aktuális eseményekhez, de így is van egy csomó olvasnivaló, nem kell szaporítani.

De pont ennél a jelenetnél - amikor megszólal HK telefonja - egymás után van egy csomó szöveg, és nem lehet mindig kitalálni, kirõl van szó. Hogy ki a "he", vagy ki a "she". Ezért lett zavaros a testõrös történet is, most már végleg nm tudjuk, hányan voltak, meghalt-e valaki, és miért hajították el egyiküket ... de ezen tényleg nem érdemes morfondírozni.
K. Judit 2015 nov. 17. - 22:50:15
(5417/9141)
Nem, ez JE "hivatalos neve" HK telefonján :))
K. Judit 2015 nov. 17. - 22:49:06
(5416/9141)
HK még akkor nevezte el így "tárcatulajdonosnak" JE-t, amikor a kislány ellopta a pénztárcáját.
Akkor ezek szerint csak azt írta ki a telefon, hogy JE kereste.

Köszi, így már megnyugodtam :))
Tegu 2015 nov. 17. - 22:25:55
(5415/9141)
Igen, joggal tarthat JE-tol, mar egyszer beolvasott neki az ebedloasztalnal regebben
Tegu 2015 nov. 17. - 21:54:27
(5414/9141)
Á ez nem sms, ezt TS mondja, mikozben nezi a telefont:)

En meg azt nem ertem, hogy miert van az owner of the purse a hivofelre irva, hat JE hivta HK- t.
Illiona 2015 nov. 17. - 21:52:02
(5413/9141)
Az öreg nem csak teszteli Jin Eont, de fél is. Tudja, hogy sok hamisitás terheli a sikeres céget, és ezekrõl a piszkos dolgokról Jin Eon még nem tud.
Bizonytalan, hogyan fog viselkedni ha mindent megtud.
Szeretné menteni a céget, és szépen átadni sógormentesen a vezetését.
A sogor zsarolása is megérintette, erre mondtam, hogy képes lesz kiteregetni a szennyest, csak magával ránthassa a sógort.
Illiona 2015 nov. 17. - 21:44:57
(5412/9141)
szerintem nem volt sms.
a telefon kicsöngött, és Jin Eon hivta Hae Kangot, és ezt nézve mondta a sógor a titkárnak, hogy a táska (erszénynek fordította a google, delehet a nõ táskája, és a kártyatartó is) tulajdonosának itt fejezõdjön be a léte.

Szegény sógornak már elege lehet a sok balfácánból.
4 éve is kudarcot vallott, most is, sõt! nem is egy nõ jött vissza hanem kettõ, szóval megértem hogy ideges és türelmetlen :))
K. Judit 2015 nov. 17. - 20:19:55
(5411/9141)
Az öreg szerintem teszteli is JE-t. A lelke mélyén biztos tudja, hogy egyszer felnõ majd a feladathoz, a cégvezetéshez.

De óvatos, még emlékszik, hogy mindig milyen rosszban voltak, talán azt képzeli JE gyûlöli õt (különben nem biztos, hogy JE elvetette azt az ötletet, hogy az öreg és TS tették el láb alól a feleségét, ill. azt gondolhatja, hogy megpróbálták). Mert ugye már a Kínába utazásáról is hazudtak, aztán a haláláról is hazudtak. Aztán meg a holttestérõl is hazudoztak.

Ez némileg ellentmond annak, hogy az öreg Manho nagyon kedvelte HK-t, viszont TS-bõl nem nézi ki JE, hogy ilyesmit merne tenni az öreg beleegyezése nélkül.

Szóval nagyon kényes a téma: TS és Manho még nem tudja, hogy HK él (ugyanis TS YG-ra vadászik - még mindig).
JE pedig nem tudja, hogy HK-nak van egy ikertestvére, ezért azt hiszi, TS HK-ra vadászik (talán az apjával együtt).
Rém bonyolult. De azt hiszem az a lényeg, hogy JE is bizalmatlan az egész családdal szemben (kivétel talán csak az anyja, akit szeret, de akinek semmibe nincs belelátása, sem beleszólása).
K. Judit 2015 nov. 17. - 20:03:22
(5410/9141)
Egy szuper fotó, talán BTS.
Mindenesetre aki látja ezt a tekintetet, nem aggódik többé HK-ért :))
K. Judit 2015 nov. 17. - 20:02:25
(5409/9141)
Á, ez lehet.
Csodálkoztam is a barátja hitetlenségén, de így elfogadható.
Akkor most megismétlek - megint - egy kérdést:

Miért küldte ezt az sms-t JE HK telefonjára?
Érti ezt valaki?
Tegu 2015 nov. 17. - 19:34:54
(5408/9141)
JE sztem nem mondta el baratjanak, hogy bizonyiteka van arra, hogy HK el es az ugyvednel lako YG valojaban HK. A baratja meg mindig azt hiszi, hogy JE rogeszmesen nem tudja elengedni HK- t, csak baratsagbol segit, nem hisz benne.
Szinte erthetetlen, hogy ha az oreg JE- ben bizik, miert nem beszel vele, csak remenykedik es suttyomban segit neki.
Tegu 2015 nov. 17. - 19:30:30
(5407/9141)
Erdekes:) engem nem zavarnak az eldobhato muanyagpoharak, a viz bogreben kicsit igen. Mar a tortenelmi sorozatoknal az elejen az is furcsa volt, hogy "tanyerbol" " müzlistálból" " hamutartóból isznak alkoholt:) sot az is, hogy elso latasra teaskannabol toltik az alkoholt.
Az tetszik, hogy viz van mindenhol, foleg, ha nem langyos poshadt, nalunk most nyaron sok helyen tettek lehetove - furdok, gyogyszertarak, szallodalobbyk - hogy vizkontenerbol eldobhato poharral lehessen vizet tolteni, raadasul szepen lehutott vizet
K. Judit 2015 nov. 17. - 16:34:17
(5406/9141)
Félõ, hogy Yonggi nélkül nem fogják tudni összerakni a balesetet. Már a két autóba is beletört a bicskájuk. Mert amikor YG ismételten próbálta hívni a saját számán HK-t egy országúti kávézóból, látta, hogy megtalálták és közelednek a gyilkosok, otthagyta a HK által bérelt kocsit, és gyalog menekült tovább. TS és a pribékjei késõbb kirámolták az autóból HK holmiját és gondolom otthagyták. YG-nek nagyon jó a memóriája, fog emlékezni mindenre. (HK nevére is emlékezett négy-öt év távlatából, pedig csak a válási papíron láthatta, meg esetleg a munkahelyén.)

Csakis a baleset helye és idõpontja miatt gondolhatta TS, hogy YG helyett HK-t ölte meg. Hiszen õ maga küldte oda azt a teherautót, ami lelökte YG kocsiját. YG eltûnt, HK is eltûnt, viszont HK bérelt autóját megtalálták a Woo Joo nevû helységben egy országúti parkolóban, az összes holmijával (jegygyûrû, útlevél) együtt.

JE barátja sem boldogul a dologgal, nem csodálom. És JE egyelõre még csak azt tudja, hogy Yonggi néven HK él, az õ volt felesége, ez már biztos, de még mindig nem tudja, hogy volt egy ikertestvére, mint ahogy azt sem, hogyan (és pontosan mikor) veszítette el az emlékezetét ...

GN-re, az anyára én is dühös vagyok, hogy lehet ilyesmit ennyi ideig eltagadni? És miért pont BS-nek vallotta be, miért nem JE-nek? Megértem, hogy félti a lányát és az unokáját, de folyton rossz helyen, rossz emberek elõtt titkolózik. Az öreg Manho nem JE-tõl féltette YG-t, hanem TS-tõl, aki meg akarta ölni. Egy vadidegennek, BS-nek pedig, aki csak egy valamikori osztálytársa volt YG-nak, elárulja?

Szóval az anya sem egy Einstein, de legalább õ az egyetlen, aki tudja, hol kell majd keresni YG-t és a kislányt, arra az esetre, ha esetleg eltûnnének ...
Illiona 2015 nov. 17. - 15:33:56
(5405/9141)
De ez valóban megtörtént!
amikor az iker elmenekült HK autójával a parkolóból, akkor egy csomót autózott, és lehajtott a tengerpartra, ahol látott egy csókolózó párt, és rájuk dudált.
Még akkoriban fel is tünt, hogy õ terhes ugy, hogy férje sincs, de másnál meg erkölcscsõszt játszik. Akkor még nem volt tudható, hogy a férjét megölték a gyógyszergyáriak.
Mondjuk ott Jin Eon nem figyelt fel a dudálásra, de lehet hogy tudatalatt hallotta, és most értelmet nyer.
De ez már a baleset után volt, vagyis ha meglesz a teherautó hol és mikor nyomta le HK autóját, és a tengerpart, ott az idõben sorrendiségben nem fog stimmelni!
Szegény Jin Eon most törpölhet, mire összerakja!És nem is fogja tudni összerakni, amig nem jön rá az ikrekség tényére.
K. Judit 2015 nov. 17. - 15:07:48
(5404/9141)
Én is megtaláltam a cikket az elhagyott gyerekekrõl.
A közvélemény nagyon megosztott abban a tekintetben, hogy jó ötlet-e a bébi box. (Mindenesetre az a lelkész, aki bevezette, megmentett már egy csomó gyereket, de arról nem tehet, hogy K-ban ha valaki nincs regisztrálva, nem is létezik.)

http://www.sbs.com.au/news/article/2014/02/11/opinion-divided-merits-south-korean-pastors-baby-box
Tegu 2015 nov. 17. - 14:53:41
(5403/9141)
Pontosan, YG ült az autóban és rádudált a párra, akik ott enyelegtek félig a vizben, SR és JE volt a pár.
Ez ugrott most be JE-nek, hogy akkor abban a kocsiban, amelyikbõl rájuk dudáltak, HK ült.
Tegu 2015 nov. 17. - 14:48:26
(5402/9141)
Vekerdy Tamás irt arról, hogy nem mérik az érzelmi intelligenciát, amire pontosan azoknak lenne szükségük, akiknek nem sok van belõle, pl. az orvosoknál elõfordulhat. Kis eminensek, tudnak tanulni, letipornak mindenkit a versenyben, aztán elvégeznek egy egyetemet és egy olyan hivatásuk lesz, amihez nélkülözhetetlen lenne az érzelmi intelligencia: EQ a neve, létezik a szakirodalomban.

Ez igy most leegyszerüsitett általánositásnak tünik, de a bal-jobb agyfélteke müködésénél tárgyalták, általában csak egy képességet mérnek az IQ tesztek és ezt a képességet értékeli az iskola.
Berakom példaként az egyik cikket errõl
http://www.waldorfsuli.hu/index.php/waldorf-pedagogia/olvasosarok/374-vekerdy-tamas-eloadasa
K. Judit 2015 nov. 17. - 14:44:42
(5401/9141)
HK bérelt autót vezetett a baleset idején, JE nem ismerhette fel. Fõleg, mert amikor már a tengerparton voltak, YG ült benne.

Különben én sem emlékszem dudálásra. Arra emlékszem, hogy a térdelõs jelenet után JE elment HK autója mellett, de dudálásra és sírásra nem emlékeztem. Szerintem is csak képzelõdés.
K. Judit 2015 nov. 17. - 14:42:06
(5400/9141)
"..hogy TS megengedte neki, hogy ott lakjon.. "

Erre nem emlékszem. Miért adták volna el a házat? HK, vagy JE ráér akkor is értékesíteni, amikor visszajött. Meg aztán az anyjának amúgy sem volt hol laknia.

Nem arról volt szó, hogy TS (mint idõsebb fiú) megengedte az öccsének?
Persze mi ezt nehezen értjük, de ott még annak is külön jelentése van, hogy ki kóstolhatja meg elõször az ételt egy asztalnál.
Illiona 2015 nov. 17. - 14:40:25
(5399/9141)
igen, nincsenek poharak, én a szállón ahol laktam, teásbögrébõl ittam a sojut, a sört, a fogmosást, a vizet.
Kicsi éttermekben vagy ritkán átlátszó könnyû müanyagpohár van, vagy fémbõl készült rozsdamentes kis 1-1,5 dl-es pohárféle, Ez ott van a vizestartály felett, mindig van sterilizáló.
A viz tekintetében mindenütt van ingyen ivõviz, az olcsóbb helyeken ujabban önkiszolgálás van, kiveszed a poharat és engedsz a tartályból. Nincs korlátozva bármennyit ihatsz.
Csak a drágább helyeken hozzák a poharat, meg a kancsót. (én egyszer ettem ilyen puccos helyen)
AHa ilyen kifözdében kérsz sört, akkor is könnyû átlátszó, de mûanyag poharat hoznak hozzá.
Valószinûleg ezeket sterilizálóbarát anyagokból gyártják.
Engem általában látván azt hogy külföldi, meg járatlan, mindig kiszolgáltak, ilyen szines mûanyag viszeskancsóba hoztak vizet, és hoztak ilyen rozsdamentes poharat is, de a helyieknek nem, azok feltalálták magukat.
Hogy ez mennyire tud hiányozni!
Tegu 2015 nov. 17. - 14:38:52
(5398/9141)
JE visszaemlékszik hirtelen, hogy látta HK kocsiját /amikor már YG ült a kocsiban, s még dudált is/ miközben õ SR-rel enyelgett a tengerparton a vizben.
Ez a kép csak JE képzeletében létezik.
K. Judit 2015 nov. 17. - 14:35:16
(5397/9141)
"Amit Ti elitéltek benne, azok a tulajdonságok pont nyerõk a számomra: a visszafogottság. a titokzatosság, hogy nem adja ki arra méltatlanoknak a belsõ gondolatait, hogy a tehetségét és idejét nem váltja aprópénzre.
Nem fecserészik mindenféle üres emberekkel mindenféle üres dolgokról."

Soha nem ítéltem el, legfeljebb megmosolyogtam, van már némi tapasztalatom abban, hogy a K-drámákban az ilyen kinézetû szereplõk általában a jó oldalon szoktak állni. (Lehet, hogy nem olvasod el a hsz-eimet, még össze is hasonlítottam JJH-val az agglegényes filmjében.)
De tényleg más a véleményünk abban, hogy ennek a pasinak - és nagyon úgy gondolom, hogy legfõképpen egy ORVOSNAK - nem az kell legyen a legfõbb erénye, hogy titokzatos és visszafogott, hanem, hogy legyen EMBERSZERETÕ. Ugyanis arra esküdött, hogy azoknak a MÉLTATLANOKNAK segít, akik itt idegesítik, akik nem takarodnak el az õ padjáról, akiknek kidobatja a szemétbe a poggyászát ...

Gondolom lesz õ még bûbájos is, amikor majd végre leolvasztották ezek a méltatlan népek a szívérõl a jeget ...
Tegu 2015 nov. 17. - 14:31:57
(5396/9141)
Ja és már sokszor feltünt, sokszor isznak vizet bögrébõl. Furcsa.
Tegu 2015 nov. 17. - 14:29:55
(5395/9141)
Akkor nem tudom, miért emlékszem ugy, hogy TS megengedte neki, hogy ott lakjon.. Hm.
Most még berakom a képeket, majd irok még hozzá késõbb
Nekem még vadabb ötletek is beugrottak, pl. hogy YG alakitja majd HK-t SR kedvéért stb.

Ezen a képen nem éppen egyenesen van elválasztva a kislány haja, cikk-cakkos, lehet, hogy náluk igy szokás?
K. Judit 2015 nov. 17. - 14:19:36
(5394/9141)
Ez HK és JE háza volt. (Olvastam, hogy egy nagyon puccos környéken.)
Gondolom váláskor mindenben megegyeztek, abban is, hogy itt lakhat az anyja. HK eredetileg nem végleg távozott.
Annak, hogy TS öccse idejött lakni, talán az a jelentõsége, hogy abból a pénzbõl tudja fenntartani magát, amit a GS-tõl, a dokitól kap.

A kislány lesz a kulcs ebben a problémában, õ fogja megoldani, hogy a titkok kiderüljenek.
Már most is nagyinak szólítja GN-t, biztos elõbb-utóbb nem bírja tovább az asszony, és elárul mindent.

Annak is lesz jelentõsége szerintem, hogy GN tudja, YG SR-nél takarít. Mikor azon gondolkodtam, hogy mit akar tenni SR az igazi YG-vel (és a gyerekével, hiszen azt akarja, hogy HK YG-ként haljon meg), felmerült bennem, hogy esetleg fogva tartja majd õket. Legalábbis, amíg HK kómában lesz. Már olvastam az elõzetest, hogy meg akarja akadályozni, hogy YG találkozzon HK-val.
Tegu 2015 nov. 17. - 14:19:08
(5393/9141)
Na, ez lesz még egy nagy jelenet, ha a doki hazaérkezik és itt találja YG-t a gyerekkel.
:)))
Tegu 2015 nov. 17. - 14:16:02
(5392/9141)
Hát, nekem sem emberként, sem orvosként, sem ffiként nem kéne az a doki, akit eddig bemutattak, de figyeld meg, lesz õ még másmilyen is, ki fognak derülni a dolgok késõbb.
Semmit nem tudunk a multjáról, ahogy TS házasság elõtti életérõl sem sokat, csak annyit, hogy õ finanszirozta a doki tanulmányait, gondolom, már a beházasodás révén volt rá anyagi fedezete.

YG egy hebrencs, viszont rendes, tisztességes gondolkozásu nõ, aki mindig az élet árnyékos oldalán kapott helyet, amirõl nem tehet, származása és körülményei miatt nem itélném el. Egy irástudatlan nénike nevelgette, aki nem lehetett vérszerinti nagyanyja, mert akkor HK anyja tudott volna róla, most hirtelen nem is tudom, már egyszer összezavarodtam a sok árvagyerektõl.
Tegu 2015 nov. 17. - 14:05:18
(5391/9141)
Õszintén szólva, kezd elegem lenni ebbõl a semmi jóra nem vezetõ képmutatásból. Fél megmondani, hogy az anyja, erre hazugságba keveredik, amibõl nehéz lesz kimászni.
Tulajdonképp nem is tudom, mibõl él ez a nõ most? TS lakását odaadta neki azzal a feltétellel, hogy ellátja a dokiöcsit?
Illiona 2015 nov. 17. - 14:03:32
(5390/9141)
engem nem annyira a jóképûség vonz, az nem is annyira fontos az nekem, - már túl vagyok azon a koron, hogy ez számitson - ennek a dokinak van egyfajta férfias kisugárzása.
Egyszerûen tudni lehet róla, ha valaki meglátja, hogy van belsõ erõ, egy tartás benne

Amit Ti elitéltek benne, azok a tulajdonságok pont nyerõk a számomra: a visszafogottság. a titokzatosság, hogy nem adja ki arra méltatlanoknak a belsõ gondolatait, hogy a tehetségét és idejét nem váltja aprópénzre.
Nem fecserészik mindenféle üres emberekkel mindenféle üres dolgokról.

Ha ez a doki csak icipicit kedvesebb lett volna ehhez a borzasztó nõhöz, akkor az 3 nap alatt már a nyakába ültette volna a gyerekét, rácsimpaszkodva hurcoltatná magát mindenhova, Szórná a pénzét, orditva hirdetve, hogy SIKERÜLT!, már birtokon belül van. És éjjel az ágyban a kicsi lánnyal összebujva arra buzdítaná, hogy ha ügyesek, akkor ebbõl rögvest házasság lesz, és akkor minden gondjuk megoldódik.
A Doki nem véletlenül ilyen, amilyen, és gondolom már tapasztalt, és sok ilyen nõszemély taktikázik körülötte. (ha magyar kórházban dolgozna...)
A forgatókönyvirók már biztosan azt tervezik, hogy ezzel az ikerrel boronálják össze. És úgy, hogy a dokit húzzák le erre a bugyuta szintre. Amiatt is gondolom így, mert a koreai nõk döntõ többsége ennek megfelelõen él, és errõl álmodik: mindegy ki vagy mi vagy, mennyire vagy intelligens, jogod van egy gazdag, okos mûvelt férfihoz, ez jár.
Ki az a producer, aki ezt az igényt nem merné kielégíteni.
emiatt el is vagyok keseredve!
(egyébként a koreai barátnémnak is a doki a kedvence! De õ nagyon elitéli Jin Eont a megcsalás miatt, mégis ugy hiszi, a végén a feleséggel ujra összejön. Náluk a házasságtörés tényleg nem bocsánatos bûn, pedig egy városi modern fiatal nõ)
K. Judit 2015 nov. 17. - 13:58:25
(5389/9141)
Szerintem a doki még hasznos lesz, akár tanúnak (is), ugyanis neki fényképezõs szeme van. Ezért nem felejtette el YG és a kislány nevét és kinézetét. Na most ezzel persze nincs egyedül, YG hasonlít hozzá ebben, megfigyeltem, hogy megjegyez például telefonszámokat. Amikor BS diktált neki valamit a telefonban, neki mindkét keze foglalt volt (még a kórházban a pultnál), egyáltalán nem írt. A jobb kezében tartotta a kagylót.

És valami szó volt is errõl, hogy memória gyakorlatokat végeztek kiskorukban. (Sajnos ehhez a témához nem tudok hozzászólni, mert nem láttam a Harry Pottereket, de gyanítom, hogy valami ilyesmirõl lehet szó.) Amikor elõször összetalálkozott a kórházban BS-sel, akkor is elkezdett neki énekelgetni, egy dalt, vagy mondókát, ami kapcsolatos lehet a régi játékukkal.

Itt ebben a drámában mindennek jelentõsége van. Ezt tényleg megfigyeltem. Minden dátumnak, minden kis mondókának - tisztára mintha Agatha Christie-t olvasnék.
Tegu 2015 nov. 17. - 13:50:00
(5388/9141)
Na YG-t sem kell félteni, nem bir magával õ sem. A gyerek jó fej, kompromisszumképes.:)
K. Judit 2015 nov. 17. - 13:47:32
(5387/9141)
Nem, nem azért. Az csak egy példa volt, hogy már nem teljesen százas.
Inkább az a cél, hogy már most beadta JE-nek, hogy mindent tegyen meg, amit az anyja kér, különben meg fogja bánni késõbb.
Ergo: õ meg fogja dumálni Miss K-t, aki azért még viszonylag normális, hogy kérje meg a fiát a SR-val való házasságra.
Ez a nõ menthetetlen.

Miss K. mindent jól akar csinálni, beléjük van nevelve, hogy mindig mindent megfelelõen csináljanak, tudja, hogy meg fog halni, és tudja, hogy még nincs utód a családban. Neki az a feladata, hogy ezekrõl a dolgokról gondoskodjon. JE már 40 körül van, mindegy mit mond (!) és hogy mit akar, kell egy örökös. Ez a legfontosabb.
Tegu 2015 nov. 17. - 13:44:19
(5386/9141)
Ez az ágynemün ruhában hentergés elterjedt Koreában:)
Tegu 2015 nov. 17. - 13:42:45
(5385/9141)
És ha egy páciens azt mondja, hogy õt igy hivják, akkor ne hivja más néven, az anyjával elintézheti a kételkedéseit, de a gyerekkel ne szórakozzon, antiszociális neveletlen merev figura.
/Bocs Illiona, nem érdekel, hogy jól néz ki:) Bár nem az esetem/
Tegu 2015 nov. 17. - 13:38:00
(5384/9141)
Na õ meg a másik, az agyamra megy.
Tuti, hogy enyhén autista a doki.
Tegu 2015 nov. 17. - 13:32:59
(5383/9141)
Talán ezért fogja elvenni SR-t?
Mert az anyja összetéveszti HK-val?
Hm.
K. Judit 2015 nov. 17. - 13:32:04
(5382/9141)
Én attól jobban félek, hogy ráveszi majd Miss K-t, kérje JE-tõl a házasságot.
Minden emberi gyengeséget kihasznál, legyen az egy egyszerû elõadó a munkaközvetítõnél, vagy az apja, vagy a bátyja. A Choi családban csak Miss K. jó vevõ erre (ennek is megvan az oka, hisz úgy tudja, SR megmentette a fia életét a labortûzben), és JE még mindig nem vette észre, mit mûvel ez a nõ. Jó, az õ felesége sem volt szent, de még megváltozhat.
Viszont SR egyre csak rosszabb lesz.
Csodálom, hogy még nem találtak egymásra TS-sel. Pedig egy a céljuk. Talán erre is sor kerül.
Tegu 2015 nov. 17. - 13:23:20
(5381/9141)
Mindenesetre, remélem, hogy valaki még egyszer lekever egy baromi nagy pofont ennek az SR-nek, viszket a tenyerem.
K. Judit 2015 nov. 17. - 13:19:15
(5380/9141)
Ez az elõnye a szerény kinézetnek. És az ázsiaiak hasonlóságának.
De SR különben is mással van elfoglalva. Sürgõs dolga akadt. Rá kell vennie BS-t, hogy hagyja HK-t YG-ként meghalni.
K. Judit 2015 nov. 17. - 13:16:09
(5379/9141)
Ezt jól látod, mostanában olvastam olyasmit, hogy K-ban nagyon aktuális kérdés az adoptálás, ill. a hiánya.
Nem nagyon fogadnak örökbe K-ban, mert még mindig a "más vér" gondolat van a fejekben (Konfucius óta).

Ezért, ha egy lány teherbe esik és nem tud férjhez menni, vagy megöli, vagy elhagyja a gyerekét (pár éve vannak bébi boxok),
de semmiképpen nem regisztráltatja, örökbe adni pedig csak "bejegyzett gyereket" lehet. Külföldre is.
Ilyen gyerek lehet SR is. Felmerülhetett a kérdés, vajon a költõ miért nem fogadta örökbe SR-t, akkor megvan a válasz.
Hallottuk azon a bizonyos vacsorán, hogy minden gyerek "Baek" vezetéknevû volt, SR nem az. Õ Kang.

(Van egy hosszú cikk ezzel kapcsolatban, de még nem olvastam el.)
Tegu 2015 nov. 17. - 13:13:03
(5378/9141)
Na ettõl kiakadtam, ha kilépek a lakásból és a lépcsõházban valaki háttal nekem álldogál, nem veszem észre?
S utána a liftbe beszállva sem ?
Tegu 2015 nov. 17. - 13:11:56
(5377/9141)
Érdekes ez a mosógép, mintha kézimosást helyettesitene.
Tegu 2015 nov. 17. - 13:04:59
(5376/9141)
Majd pont akkor kimennek valahova BS és JE is, figyeld meg.
DE HK nem fog meghalni, legfeljebb egy ideig majd azt hiszik.
K. Judit 2015 nov. 17. - 13:04:48
(5375/9141)
Egészen pontosan kettõs gyilkos, mert nemcsak HK-t hagyta (volna) ott elvérezni, hanem a testõrt is.
És másnap hajnalban már telefonált is a sürgõsségire, remélte, hogy nincs többé gondja HK-ra.
Tényleg jó lenne itt is egy CCTV (sísítíví :)), egy kamera, de ahhoz, hogy megtudják, mit rögzített, valakinek kérni kell.
Tegu 2015 nov. 17. - 13:03:41
(5374/9141)
..és nem volt elég, még rá is tesz egy lapáttal, a hülye ügyvédfiut még ráveszi, hogy nehogy elárulja, amit tud, a költõ nevelésének csõdje. Majd rámondják, hogy szeretetéhség..
Illiona 2015 nov. 17. - 12:59:11
(5373/9141)
igen, itt van pici ellentmondás.
A sógor és a titkára beszélik, hogy nehéz lesz a gyilkos szert becsempészni az infulzióba, mert csak 2 szer 30 percet lehet bemenni az intenzivre.
De Baek Seok ott üldögél nagykabátban. És Seol Ri szintén ugy az utcáról besétál, utcai ruhába.
de ennyi belefér.

Seol Ri itt már tényleg gyilkos lett. Erre nincs mentség.
Tegu 2015 nov. 17. - 12:41:45
(5372/9141)
Most nem találom a másik filmkockát, berohan a szobába, s ott sem gondolja meg magát, nem hivja a mentõt, hanem sirdogál, ez az erkölcsi halál pillanata.
Undorodom, ahogy BS-tõl is.
Tegu 2015 nov. 17. - 12:37:35
(5371/9141)
SR erkölcsi agóniáját látjuk két felvonásban:
Elfut
Tegu 2015 nov. 17. - 12:35:58
(5370/9141)
Tehát csak naponta kétszer láthatja 30 percig HK_t
Tegu 2015 nov. 17. - 12:32:40
(5369/9141)
Már mindent elolvastam, most meg láttam is a 22. részt, igy csak néhány megjegyzés
Biztosan lesz jelentõsége ennek, mivel HK_t már a kórházban is meg akarják ölni TS-ék.
K. Judit 2015 nov. 17. - 00:04:54
(5368/9141)
Gondolom azért nem csak a gyár miatt segít a nyomozásban, rendet akar tenni a családban is, és ki akarja deríteni, hogy pontosan mi történt, el akarja zavarni TS-t, a vejét. És hát mégis csak a fiáról van szó.

TS most is annyit mondott lazán az emberének, hogy tõle, TS-tõl függ, ki élhet, és kinek kell meghalnia. Elmebeteg, bár a felesége sejti, hogy nagy bajokat csinál, mellette kell maradnia, még az öccsével szemben is. Jó lesz. Jó lesz látni, amint a férfit lecsukják, a nõ pedig mehet a halpiacra kofának ...
K. Judit 2015 nov. 16. - 23:57:27
(5367/9141)
Az elõbbi kérdésedre, egy új filmmel kapcsolatban, nem hiszem, hogy karácsony elõtt vállalkoznék rá.
Sok a dolog ilyenkor, tudom hogy ezeknek az üresjáratoknak is örülnöm kellene, gyakorlatilag szombatig nem várunk sem 60-70, sem 90, sem 100%-os szöveget. Persze már belenéztem a 60%-osba is, mert kíváncsi voltam, aztán utánaolvastam egy-két dolognak, ezek mind viszik az idõt, és a végén összecsapok mindent, az utolsó pillanatban készülök el a dolgaimmal. Megint :))

De ha egy rövid, bombasztikus, fanyar humorú történetet találsz, azt lehet, hogy ünnepek után bevállalom.

(JE enyhén ? ittas állapotban :))
Illiona 2015 nov. 16. - 23:47:39
(5366/9141)
az útlevelet hogy megtalálta a kislány, és megmutatta az anyjának, azzal nálam is szerzett jó pontokat!
De a kórház parkjában amikor ettek, abba beletekertem, mert nem is akartam látni õket!

Szerintem is az öreg gyáros, aki küldögette a képet Jin Eonnak.
Próbál valamit adni a kezébe a sógor ellen, mert tudja, hogy akár õt is likvidálhatja a sógor, és akkor a gyár is elvész.
Inkább veszik õ maga is, de nem hagyja a sógort nyerni.
K. Judit 2015 nov. 16. - 23:43:02
(5365/9141)
A költõ csak nem akarja a fiát bajba keverni. Rossz döntés, de valamennyire érthetõ.
K. Judit 2015 nov. 16. - 23:39:14
(5364/9141)
Az baj ezekkel a félreérthetõ szövegekkel, hogy máskor ugyanígy megtéveszthetnek. Itt észrevettük, mert ellentmondás van a párbeszédekben stb., de nem mindig vesszük észre.

Majd egyszer elmesélem, milyen alaposan áttanulmányozta valaki azt a jelenetet, ami felett mi is átsiklottunk, nem nagyon értettük, bár sejtettük, hogy van jelentõsége. Az a bizonyos éttermi jelenet, amikor (a liftes csók után) a három fõszereplõ cserélgette egymás tányérját. Megfigyelték, hogy milyen halál pontos koreográfia szerint történt az egész azzal a pár mondatos szöveggel, a mozdulatokkal, a fejek állásával (hogy ki mit láthatott), és hogy ez az egész mennyire hasonlít a karaktereknek ahhoz az interaktív viselkedés-sorozatához, ami végül a balesethez, illetve elõbb az USA-ba, és (elvileg) Kínába utazáshoz vezetett.

És már csak egy dolog, ami eszembe jutott, hogy vajon ki küldhette JE-nek a szakadékba zuhanás elõtti és utáni képeket. Lehet, hogy egy egyszerû CCTV felvétel volt, de biztos nem mind. És felmerült bennem, hogy vajon az öreg Manho-nak ki lehet az embere, egyrészt, aki YG felkutatását intézte, biztos nem is egyedül, de szerintem az öregnek van olyan embere is, aki TS-nek dolgozik. Erre különben tett egy megjegyzést JE, amikor a volt parókás fickó szemrehányást tett neki, amiért nem árulja el soha, hová megy, meddig marad stb. Azt mondta neki JE, hogy szívesen elmondok mindent, amint meggyõzõdtem róla, hogy nem jelenti TS-nek. Haha.

Ez a kislány tündéri különben, hihetetlen természetes a jelenléte. Nem is játszik, csak jön belõle, hogy mit kell tennie.
Illiona 2015 nov. 16. - 23:25:50
(5363/9141)
A költõ nagyon finomkodó elõadásmódja miatt az anya akár le is maradhatott volna arról, hogy még lássa életben a lányát. Végül is csak onnan tudjuk, hogy nem fog meghalni, mert ez még a 22. rész! A költõ magasabb érzelmi intelligenciával kellene hogy rendelkezzem, tudnia kell,mi fontos, és mi nem. A kényeskedõ beszélgetés itt most nem volt fontos! Vajon igy milyenek lehetnek a versei?
Van ideje a fanyalgásnak, és van ideje a korrekt õszinte szókimondásnak!
K. Judit 2015 nov. 16. - 23:25:19
(5362/9141)
Nem tudom, azt észrevettétek-e, hogy SR már megint milyen ravasz trükkhöz folyamodott. Ugye kezdte Miss K-val, hogy majd õ mindig hozza-viszi a kórházba a vizsgálatokra, hogy JE-nek ne is kelljen megtudnia.

Erre mi történik, amikor a helyzet úgy kívánja (hogy JE véletlenül se tudja meg, HK kórházban van), mégis elárulja JE-nek az anyja betegségét. Aki már a szó hallatán is ledöbbent, de akkor még megígérteti vele, hogy Miss K. minden kívánságát teljesíti.
A szerencsétlen elhülyült asszonynak meg már könnyû lesz beadni, hogy mit kérjen a fiától. Ettõl tartok a legjobban.

SR nem száll le a családról, nem száll le JE-rõl és Miss K-ról sem, amíg el nem éri, amit akar.

Az tényleg szomorú volt, amikor Miss Korea a telefonos noteszébe a nevek mellé odaírta, hogy ki kicsoda (én, férjem, fiam ...).
K. Judit 2015 nov. 16. - 23:16:46
(5361/9141)
A költõ és GN (az ikrek anyja) beszélgetését végül meg lehet érteni, GN végig YG-ról és a kislányról beszélt, és a költõ annyira össze volt zavarodva, hogy nem tudta, vagy nem merte neki megmondani, hogy a másik lánya is a kórházban van (akirõl az anya azt hiszi, halott). Végül is nem az õ dolga a felvilágosítás, de ha mindenki így gondolkozik, nem csoda, hogy ennyi minden titokban tud maradni.

Igen, jönnek elõ HK emlékképei, de nagyon össze-vissza. Egy boldog jelenet után jön az elmerülõs jelenet, amikor JE ugrott be érte a folyóba, aztán megint egy viszonylag kedves kép, aztán meg amikor JE térdelt az apja elõtt, és könyörgött, hogy szabadítsa meg HK-tól, meg az is, amikor JE a busz után fut és ordít HK_nak, hogy "gyere hozzám". Szóval egymás hegyén hátán az emlékek, azt majd rendbe kell raknia. De fizikailag minden azon múlik, hogy mennyire akarja.

Aztán lesz az a pont, amikor a kislányának mondja, hogy gyere menjünk, az lehetett a mélypont, lehet, hogy ha akkor JE nem kiabál vele olyan hangosan, talán el is ment volna ...
Illiona 2015 nov. 16. - 23:11:34
(5360/9141)
nem biztos, hogy ezt részletesebben kifejtik késõbb, végül is lényegtelen.
Bár illene nyomozásnak lenni, és akkor ezek fontosak lehetnek.
K. Judit 2015 nov. 16. - 23:05:45
(5359/9141)
Itt mondja a biztonságiak vezetõje, hogy a helymeghatározó (nyomkövetõje van HK-nak?) szerint HK otthon van, talán beteg, és ezért küldenek oda még valakit. De ez már jóval a támadás után történhetett.
És HK már rég kórházban van.
Szóval gõzöm sincs, hogyan jelezheti egy nyomkövetõ, hogy HK otthon van (a lakáson), amikor a telefonja TS-nél van, õ maga pedig már egy ideje kórházban?

Kinek a testét dobták ki TS emberei, ha egyiküket elvitte a mentõ, de nem tudják azonosítani?
(Végem van.)
Illiona 2015 nov. 16. - 22:55:16
(5358/9141)
Sajnos nagyon messze van még a szombat!

Hae Kang biztos visszanyeri az emlékeit, de még pár futása lesz az életben maradásért.

Oh My Venus? nem nézzük együtt?
én túl vagyok az elsõ részen, és nagyon jónak igérkezik!
Szöveg nélkül is érthetõ volt, nincsenek ilyen csûrés-csavarások benne, de nem is unalmas azért?

a Six dragon is jó, de nem annyira, mint az elsõ részek. Túl sokat idõznek rongyosoknál, meg egy visszataszitó nõnél.
Persze azért nézhetõ, még mindig a Hwajunghoz tudnom hasonlítani, de koldúsból királyfi az egy másik mese számomra.
K. Judit 2015 nov. 16. - 22:45:46 Előzmény Illiona
(5357/9141)
:)
JJH is elaludt, amikor a laborbeli tüzes jelenetet forgatták. Van róla BTS, de az õ ékes nyelvükön soha nem találnám meg.
Talán képet tettem föl róla, mert viccesnek találtam, ott nevetnek körülötte a stáb tagjai, õ meg azt sem tudja, hol van.
K. Judit 2015 nov. 16. - 22:42:52 Előzmény Illiona
(5356/9141)
Igen, a testõr ügy nagyon zavaros.
De ha jól értettem, JE utolsó érdeklõdésére azt mondták neki telefonon a biztonsági emberei, hogy nem tudták elérni HK-t és a testõrt sem, ezért egy harmadik embert utánuk küldtek.

Ekkor rohant oda JE a házhoz.
K. Judit 2015 nov. 16. - 22:38:51 Előzmény Illiona
(5355/9141)
Ez sem biztos, mert TS-nek azt mondja a volt újságíró munkatársa, hogy megtalálták egy testõr holttestét a ház közelében (és eldobták).

Már ezt sem értem. Mi az, hogy eldobták? De nem fogok leragadni a testõrnél ....
Lényeg az, hogy nem kellett JE-nek keresnie a testõrt, reggel még azt jelentették neki, hogy minden rendben van.
Mielõtt elment volna a kórházba.
Illiona 2015 nov. 16. - 22:35:42
(5354/9141)
Hyun Binrõl irták, amikor a Secret Gardent forgatták, és a szerepe szerint kómában volt,
mindig elaludt, és horkolt, emiatt többször kellett ujraforgatni.

Ez jutott eszembe, amikor most mutatták Hae Kankot szintén magán kívül, hogy vajon õ fegyelmezettebb volt-e, vagy õ is belealudt néha?
Illiona 2015 nov. 16. - 22:30:32
(5353/9141)
azért felirattal minden sokkal súlyosabb megitélés alá esik!

Baek Seok nagyon jól látta, hogy nincs joga ahhoz, hogy eltitkolja az anya elõtt, és az iker elõtt, hogy van egy élõ rokonuk, aki ráadásul haldoklik!!
ezek olyan nagy horderejû dolgok, hogy az õ szánalmas szerelmecskéje eltörpül ezek mellett.
Õ mégis meghallgatja a még szánalmasabb Seol Ri-t, és hallgat.
Erre nincs mentség, és ha késõbb mégis õszinte lenne, erre már nem lesz bocsánat.
Mert nem rajta múlik, hogy Hae Kang él, vagy meghal.

amikor a költõ próbál beszélni az anyával, akkor az már a forgatókönyviró hibája, ez a sok elbeszélés, csûrés csavarás inkább ötlethiányból fakad, és már nem a sorozat javára irandó.
Mert hogy van egy vagy két ilyen, de itt túl sok, van egy-két véletlen találkozás, összefutás, de itt túl sok.

Amikor a sógor a hóhérnak is becézgethetõ titkárával beszél, akkor kérdezi, hogy mi van a testõrrel, és akkor a titkár mond valamit, hogy a testet kidobták, ezt nem értettem!
Ott volt Baek Seok a baleset után, csak valamikor késõbb, amikor kisirogatta magát, és titokban jól megtapogatta az eszméletlen nõt, akkor közben csak nem lopták el a testet közben?
És a testõrök csak keresték egy napon keresztül a társukat, lecserélni, enni, inni, wc-re menni? Ha pedig a házhoz mentek, õk nem látták a szalagokat?
Kérdéseim persze csak költõiek!
K. Judit 2015 nov. 16. - 22:29:51
(5352/9141)
Sajnos még szöveggel együtt is maradt egy csomó kérdés, és elég kár, hogy szombatnál elõbb semmiképpen nem tudhatjuk meg.

Itt van például ez az sms JE-tõl HK telefonján, ami persze már Min Tae Seok kezében van (a hitelkártyás kis tárcával együtt).

Ezt vajon miért írta JE? Hiszen most tudta meg a faxon érkezett DNS vizsgálat eredményét. És miután ír egy ilyen sms-t, elkezd õrülten száguldozni, hogy mielõbb odaérjen HK (ill. BS családja) házához?

(Vagy kezdek fáradni a sok rejtvény miatt, vagy lassul a felfogásom.)
Illiona 2015 nov. 16. - 21:19:24
(5351/9141)
Amikor a sógort felhivja a segítõje, hogy Hae Kang életben van a kórházban, akkor kérdi a sógor, hogy jin Eon tudja -e már. Ekkor mondja valaki a telefonban, hogy nem , mert a kórházban a testõr személyazonosságát nem tudják megállapítani.
Vagyis a testõr a kórházban van, és nem a hullaházban...
Illiona 2015 nov. 16. - 21:15:33
(5350/9141)
i Have a Lover 22

most nézem felirattal.
Jól megfigyeltem, a testõr srác nagyon nagy szúrást kapott a hasába, vagyis nehezen hiszem hogy életben van.
Fõleg igy hogy Baek Seok nem hivott mentõt sem.
Fontosabb volt neki, hogy ölelgethesse Hae Kangot, minthogy hivjon mentõt.
Ez a fajta önzõség undoritó! ha a lány tudatánál van, meg sem engedte volna, hogy ölelgesse!
a kórházban sem engedte azz orvost dolgozni, mert õ "aggódott". elmebeteg, a hugával együtt!

egy hasbaszúrást csak a fõszereplõk élnek túl!
Ja! és a Maidsban Eun Ki még egy napot, még lovagolt is!
De egy névtelen testõr?
K. Judit 2015 nov. 16. - 12:47:25
(5349/9141)
Már korábban is fölfedeztem, hogy ha az ember ki tudja szûrni a Smpin azokat a hozzászólókat, akik tényleg fanatikus módon ragaszkodnak a begyepesedett gondolataikhoz, vagy azok megjegyzéseit, akik feltûnõen és vakon elfogultak, akkor elõbb-utóbb sok fontos és értékes kommentet is találhatunk. Elképesztõ elemzéseket is, és sok finom részletet is észrevesz ennyi ember, sõt, ennyi „féle” ember, hiszen kevés egyforma nemzetiségû drámakedvelõt lehet ott találni.

Ha lenne idõ minden hsz-t elolvasni (még 100 oldal alatt hellyel-közzel próbáltam követni, de már 300 felé közelednek, örülök, ha egy-egy epizód után a legutolsó oldalakkal megbirkózom), különös emberi sorsokról is olvashatunk, amibõl megérthetjük, ki miért foglal el hasonló, vagy éppen teljesen más álláspontot, mint amilyen a miénk (persze a különbözõ kultúrákból következõ eltéréseket leszámítva).

De amiatt is érdemes nagyon sokat tekerni, mert vannak köztük pl. orvosok, jogászok, ami ebben a drámában például nagyon hasznos. Véleményt tudnak mondani az amnéziáról, részletesen leírják a válási törvény változásait, vagy ügyvédek, akik véleményt mondanak például az elsõ részben megismert perrõl, amikor a felperes öngyilkos lett. Aztán a helyi szokásokról. Leírta valaki, hogy ezzel a perbeszéddel HK már eleve meggyilkolta a fiatal nõt, az, hogy végül le is ugrott a bíróság épületérõl, csak megkönnyítette a család dolgát. Neki nem lett volna maradása abban a családban, függetlenül a per kimenetelétõl.

Volt még egy érdekes megfigyelés, azzal kapcsolatban, hogy a k-drámákban miért használják elõszeretettel a cipõt a jelképrendszerükben, errõl is egy hosszú hsz. készült, ráadásul kiegészítve klf. ázsiai írásjelekkel, tehát látszik, hogy valaki nagyon körültekintõ akart lenni. Nagyon érdekes.

Aztán vannak kommentek, amik leírják, milyen hibákat találtak a fordításban, ezekbõl eddig egyetlen hosszú listát láttam (gondolom van több is), tényleg sokszor teljesen más értelmet adtak az eredeti nyelvû mondatoknak. Sajnos nem másoltam ki, már lehetetlen lenne visszakeresni.
K. Judit 2015 nov. 16. - 12:31:11
(5348/9141)
Rá lehet kattanni erre a drámára, hiszen olyan halál pontosan van minden kiszámítva, a legapróbb mozdulatoknak, vagy mondatoknak is késõbb lehet jelentõsége, ami miatt már mi is többször kénytelenek voltunk visszanézni jeleneteket, sõt, epizódokat. Bonyolultak a karakterek, bonyolultak a kapcsolati viszonyok, hogy ki mit tud, hogy ki mit nem tud ... Gyakorlatilag van min gondolkozni azokon a napokon is, amikor nincs semmi dolgunk a történettel.

Szóval nem csodálom, hogy egyesek nagyon dühösek, vannak, akik abból a koktélból küldenének a csatornának egy jó adaggal, amit HK bosszúból JE-vel itatott meg még a sorozat elején :))

Különben mindkét megszakítás a dráma szempontjából fontos pillanatban történt, mint pl. amikor JE felnyitotta az üres urnát, vagy ez a mostani, amikor az egyik legfontosabb dolognak kellene kiderülnie, hogy visszanyeri-e HK az emlékezetét. Ezért tényleg csak gratulálni tudunk az SBS-nek ...

Olvastam már a 23-as elõzetesét, valaki lefordította, kb. annyi, hogy JE elárulja TS-nek, tudja, hogy már másodszor lesz HK majdnem az áldozata ... aztán YG elárulja SR-nak, hogy szeretne megismerkedni HK-val, aki természetesen ellenzi, veszélyesnek tartja, és õ majd vigyáz rájuk, megvédi õket (YG-t és a gyereket), ... és még olyasmire emlékszem, hogy HK elárulja BS-nek, hogy mindig is JE-t szerette (ennek speciel nem örülök, túl korainak tartom).
K. Judit 2015 nov. 16. - 12:23:28
(5347/9141)
Benéztem a Soompi fórumra, az SBS nem teszi zsebre, amiket írnak ...
Például, hogy más csatornák soha nem engedték volna meg maguknak, hogy jelentõs, népszerû sorozatot megszakítsanak. És fõleg az utolsó pillanatban. 22:55h-re volt elõirányozva, ha jól emlékszem, és 23:09h-kor írták ki a változást. (Én is azt mondanám, pofátlanság, és zsinórban már második alkalommal, bár nem akarok a fórumon ilyen csúnya szavakat használni, végül is az arcátlanság is jó lenne, de ehhez túl finomkodó.) Olyan vélemények is vannak, hogy ezzel a lépésükkel nemcsak a drámának ártanak, hanem a színészeknek is, volt, aki egyenesen azt írta, ezzel tönkretehetik egy színész jelölését pl. az év végi díjkiosztókon. Ezt nem tudom, de azt igen, hogy tiszteletlenség a drámával, az alkotókkal, a hazai nézõkkel és a külföldiekkel szemben egyaránt. Milyen dolog két mûsort egy idõpontra tervezni?

Mondjuk lehet, hogy a hazai nézõ nem maradt volna fenn olyan sokáig, ha tudja elõre, hogy esetleg elmarad. De a külföldiekkel még inkább kitolás, hiszen mi akkor tudjuk meg, hogy valami változás van, amikor már megtörtént. Szóval elõre nem nyomozgatunk, nem fordíttatjuk le az SBS weboldalát fölöslegesen, kár is lenne, hiszen most sem volt semmiféle figyelmeztetés.
Tegu 2015 nov. 15. - 19:10:04
(5346/9141)
A korhazban is van egy ilyen terem, ahol gyaszolhatnak, egy sorozatban biztos, hogy lattam, egy lany siratta az apjat ott s egy latogato vagy beteg igy latta meg eloszor a lanyt, tehat ez a korhazban tortent.
K. Judit 2015 nov. 15. - 17:01:11
(5345/9141)
Ez pedig a mai epizód (23.) törlése, elhúzódott a mai baseball mérkõzés is, látszik, hogy 23:10h-kor írták, utána még híradó volt.
No comment.

A kép még hosszabban is tart (az Instagramról való), de mindegy, úgysem értjük.
(Egyelõre az a 12-es szám idegesít, az vajon mit jelenthet?
Csak nem azt, hogy decemberben lesz a következõ epizód???? :))
K. Judit 2015 nov. 15. - 16:51:02
(5344/9141)
Van magyarázat arra is, hogy JE miért nem kereste a testõrt, a munkatársai mondták neki telefonon, hogy "valakit" HK után küldtek, aki késõbb nem jelentkezett. Ekkor szaladt JE az irodához, onnan a ház elé, onnan a kórházba.
K. Judit 2015 nov. 15. - 16:46:20
(5343/9141)
Amikor SR a kórházból jövet összetalálkozott JE-vel, nem kellett nagyon megerõltetnie magát, ki volt borulva. Fogalma sem volt, mi fog történni. Meglepte, hogy JE-t ott találja (JE kondoleáló látogatást tett, nem tudtam, hogy ezt már a kórházban szokás).
Idõben felocsúdott, nehogy JE észrevegye, hogy HK is ott fekszik kómában. Türelmet kért JE-tõl, amiért nehezen szokja meg az új felállást, JE vigasztalta, hogy nemsokára elkezdõdik a tanév, majd beletemetkezhet a munkába stb., mint ahogy õ is teszi...

Mindenesetre most határozottan kérte SR-t, hogy törõdjön bele a dolgokba, élje az életét, õ nem fogja megváltoztatni a véleményét.
K. Judit 2015 nov. 15. - 14:19:04
(5342/9141)
Közben már látok egy kb. 60-70%-os fordítást, itt hüledezem, hogy SR már megint hogyan manipulálja azokat, akiket lehet.

Amikor SR a mosógép használatát megmutatta YG-nak, megtudta, hogy õk már találkoztak is BS-sel. YG megkérte, ne szóljon BS-nek, hogy YG nála dolgozik, majd õ szeretné elmondani. SR azonnal bepánikolt, ezek szerint BS mindent tud. Rohant a kórházba, ahol BS éppen azzal próbálta keltegetni HK-t, hogy mesélt neki a testvérérõl, a kis unokahúgáról, és hogy ezentúl együtt lehetnek az anyjukkal stb.
Sírva gyõzködte ezután BS-t, hogy mindenkinek az lenne a legjobb, ha továbbra is YG-ként kezelné HK-t. Az igazi HK meghalt. Miért kellene felébreszteni egy halottat? „Vagy visszaadnád JE-nek? Akkor velem mi lenne?” És mi lenne BS-sel, ha elengedné õt? Tud-e majd élni nélküle? Ha Do Hae-Kangként tér vissza, eldobja majd BS-t, mint egy használt cipõt. És õt, SR-t is újra és újra el fogja taposni. BS-nek fogalma sincs róla, ki ez a nõ.
Nyilván úgy értette SR, hagyják õt YG-ként meghalni. Nem tudom, mit akar tenni az igazi YG-val és a gyerekével. Talán már elõre kigondolta azt is, végül is BS eléggé befolyásolható, YG-nak úgyis van egy kínai személyazonossága, könnyû lesz. Még azt is hozzátette, kizárólag ezen a módon tudja megvédeni õt, … azt, aki a kórházi ágyon fekszik.
Remélem, HK mindent hallott. Nagyon remélem.