K. Judit 2015 nov. 15. - 13:42:19
(5341/9141)
Ezen kár felhúzni magad. Jó, másképp látjuk, de jobb, mintha mindent egyformán látnánk :)
(Csak zárójelbe írom, mert ennyire nem is tartom fontosnak, hogy pont ez a bajom a dokival, hogy elõítéletes. Anélkül, hogy bármit tudna, nem feltételezi, nem is nézi ki YG-bõl, hogy mindenre megvan az oka, amit tesz. A doktor kitalálta, hogy YG fel akarja használni õt valamire, és ettõl semmi nem téríti el. Ez az üldözési mániának egy viszonylag enyhe fokozata. A dráma majd megoldja mindkettõjük baját, neki pont egy ilyen szeleburdi nõre van szüksége véleményem szerint, hogy kimozduljon a csigaházából. Volt már egy hasonló agglegényünk, JJH játékával, õ szándékosan volt kellemetlen másokkal, hogy végre leszálljanak róla azok, akik diktálni akartak neki. Persze végül szerelmes lett és muszáj volt beadnia a derekát. De õ nem képzelõdött, neki az õszinteség volt a fõ fegyvere.)
Illiona 2015 nov. 15. - 12:41:58
(5340/9141)
már le fogok szállni errõl a hebrencs iker-hûvös doki témáról, de még egy utolsó okfejtés

A dokit láttuk-e eddig pl a kórházban egyetlen normális beteggel is?
Nem!
Volt egy szómenéses anyuka a rendelõben, aki azt hitte, tömheti süket szövegeléssel a dokit.
Kapóra jött neki, hogy pont dél volt, és lerázhatta.
Láttuk egyszer vizit közben, ahol nagyon is normális volt, amig meg nem látta Hae Kangot, akit már ismert egy - szintén nagyon tolakodó- fotóról, vagyis szintén nem normális körülmények.
Láttuk otthon, a szétesett, néma anyával, ahol a z idõpontokkal próbálta a normál életben benne tartani, és terápiás céllal kényszeriteni bizonyos életritmus fenntartására - végül is sikeresen.
Azután szintén otthon, amikor a z anya már bepótolandó a 4 évi némaságot mindenféle süket üres szövegeléssel támadta le. Ott is helyén volt, hogy próbálta arra rávenni, hogy az életének a komoly dolgaival foglalkozzon.
Most a 21-ben is az anya okoskodva odaszólt, hogy jól bánjon ám a betegeivel! Micsoda lenézõ, semmibevevõ, tiszteletlen, odahaverkodó megjegyzés!

Az, hogy a doki hogy hogyan viszonyul a hebrencs ikerhez, az abból következik, ahogyan az viselkedik vele!
Nem veszi komolyan, mint egy gyógyulási lehetõséget, nem tiszteli, mint orvost, hazudozik, olyan fényképet küld magáról, mint a társkeresõ hirdetésekben szoktak!, hazudik a nevérõl, a lánya nevérõl, a beszélt nyelvrõl, elvesziti a saját lányát egy kórházfolyosón, stb.
Van egy mondás, amilyen az Adjon Isten, olyan a Fogadj Isten!
ez erre a szituációra nagyon is igaz.
De van Müller Péternek is egy fejtegetése, hogy királynõ csak az a nõ lehet, akinek van királya! anélkül nem megy
(visszafelé is igaz)

Ha az iker ilyen hebrencs, akkor hogyan lehetne neki bármilyen szinten társa a doki? csak akkor , ha az is leszállna primitiv szintre, és ugy lennének egyszinten. És nagyon jó, hogy ez nem igy van!

Nekem az is tetszik, hogy a sógor olyan figyelmességgel veszi körbe az öccsét, de az marad azzal is távolságtartó. De a távolságtartása soha nem volt bántó!
Az meg már mért a doki hibája, hogy az iker ilyen hebrencs szerencsétlen, és amik történtek vele?
Amiket mi tudunk az ikerrõl, hogy miért kell hogy hazudozzon, azt a doki nem is sejtheti!
K. Judit 2015 nov. 15. - 12:00:30
(5339/9141)
HK telefonja TS-nél van (a támadó biztos elvette a táskáját).

JE egész nap távol volt, temetésen is volt, az anyjával is leállt beszélgetni (SR elárulta neki, hogy beteg), kicsit jobban odafigyelt rá. Rájött, hogy Miss Korea egy telefonkönyvet nézeget, megsajnálta.

Közben megkapta a képeket (lehet, hogy az öreg küldte neki), errõl is eszébe jutott valami, aztán megkapta a DNS eredményt faxon: 99,9%-os az egyezés. Most már semmilyen kétség nem férhet hozzá, hogy YG2 tulajdonképpen HK, a volt felesége. Utána futkosott HK irodájába, és onnan kezdett telefonálgatni. Vagy lehet, hogy a rögzítõjét hallgatta le. Mindenesetre valamiért odarohant a baleset helyszínére, onnan pedig a kórházba.
K. Judit 2015 nov. 15. - 11:52:47
(5338/9141)
SR-nak már elég sok minden szárad a lelkén, gondolom furdalja is õt belülrõl, amit tett.
Azt már tudjuk, hogy hagyta volna az úttesten meghalni HK-t ...
De azt hiszem BS-t próbálja lebeszélni arról, hogy elismerje, õ valóban HK.
Mintha azt kérte volna HK kórházi ágyánál, hogy ne a nevén nevezze, mert akkor vissza kell õt küldeni JE-hez.
(Nem mintha nem váltak volna el, de tudják mindketten, hogy ha HK mindenképpen JE-t választaná.)
És akkor vele mi lesz?
Sajnos azt még nem tudom, mit mondott JE-nek (azon kívül, hogy folyamatosan eltereli a figyelmét, arra számít, talán HK elõbb meghal, mint hogy JE megtudja, kórházban van).
Vajon hogy képzelte? YG-t és a kislányát is rejtegetni akarja? Pontosan meddig?
Illiona 2015 nov. 15. - 11:47:17
(5337/9141)
szerintem csak minden információt elzártak elõle, emiatt keresni ment Hae Kangot haza, mert az irodában nem volt, és felhivni sem tudta.
Azt nem sejtette, hogy mi történt.
Miután sötét volt, igy 1 edész napnak el kellett telnie ugy, hogy semmit nem sejtett.
Abból, hogy senki nem szólt neki, most megtudhatta, hogy senki nincs mellette, aki õszinte, bár õ már eddig is simán gyanakvó volt.
Illiona 2015 nov. 15. - 11:43:38
(5336/9141)
és egy kép a Discovery of Romance c sorozat 10. részébõl!

(sajnos olyan kép nem volt, hogy ne lett volna ott senki.)
Illiona 2015 nov. 15. - 11:41:25
(5335/9141)
I Have a Lover 21. rész, a ház ahol most a doki és az anya lakik
K. Judit 2015 nov. 15. - 11:40:33
(5334/9141)
Itt nem tudom, kit hívott, mit mondhattak neki, egyáltalán miért ment a baleset színhelyére, utána a kórházba.
Hacsak nem a testõrt hívta, és mondták neki, hogy a testõr vagy kórházban van (vagy meghalt), de hívás után miért ment pont oda????
K. Judit 2015 nov. 15. - 11:32:30
(5333/9141)
A költõ és GN, az ikrek anyja valahogy elbeszéltek egymás mellett, teljes volt a félreértés közöttük, azt hiszem ez bénította le a férfit, ill. azt gondolom, a fia (BS) tõle örökölhette a lassú felfogását.
K. Judit 2015 nov. 15. - 11:26:01
(5332/9141)
Itt úgy néz ki a doktor, mintha valami bábu lenne, egy manöken.

Ha mindannyian összefognánk és megpróbálnánk megtippelni, mi volt a doktor kifogása az utolsó jelenetükben, a 22-es epizódban (amikor YG etette a gyereket a kórház parkjában), akkor sem tudnánk soha kitalálni, ehhez tényleg írói fantázia kell :))
Vagy teljes ötlethiány. Illetve humor.
Elküldte õket a "padjáról", mert az a pad az övé ebédidõben, õ szokott ott 20 percet eltölteni dél körül....
Mondom, hogy beteg, na :)))
K. Judit 2015 nov. 14. - 23:23:27
(5331/9141)
Tévedtem, azt hittem feliratos, de nem.
Az elsõ filmkockán van valami angol szöveg, abból gondoltam.
Mindegy, észrevesszük majd, ha elkészül.
Illiona 2015 nov. 14. - 23:09:05
(5330/9141)
Ellenõriztem 2 szokott helyen, a Snow Lotusnak nincs még angolja sajnos.(letölthetõ)
Illiona 2015 nov. 14. - 22:55:32
(5329/9141)
Már letöltöttem, de letölthetõ angol feliratot még nem láttam igaz most a napokban nem is figyeltem.
De ha lesz rögtön nézem.
K. Judit 2015 nov. 14. - 22:48:56
(5328/9141)
Ha valakit érdekelne véletlenül a Snow Lotus c. kétrészes melodráma:

http://getsubs.co/watch-online/snow-lotus/episode-1

http://getsubs.co/watch-online/snow-lotus/episode-2

(Angol feliratos.)
K. Judit 2015 nov. 14. - 22:42:58
(5327/9141)
SR ruhájáról jut eszembe, hogy ami a HK-val kapcsolatos szándékaikat illeti, elég jól kifejezi ez a fotó a két férfi között a jelenlegi meccs állását.

(SR-ra legtöbbször rémes göncöket aggatnak. Vagy túl öreges, vagy bohócos (mint a vacsorán az a nadrágkosztüm), vagy slampos, még talán piszkos is, mint most, mikor HK-t, ill. egy embert hagyott volna elvérezni az utcán, csak mert másképp nem tudta legyõzni.)
K. Judit 2015 nov. 14. - 22:35:18
(5326/9141)
A ragadós típusú nõkrõl hallottam már többször (K-blogokon férfiaktól), de nagyon el lenne tévedve a doki, ha ezt képzelné. Nem, itt valami más defektrõl van szó, amit még nem mondtak el, elvégre van még egy csomó rész. Ahogy Tegu is megállapította, nem csak velük fura, tulajdonképpen mindenkivel szemben kicsit antiszociális a viselkedése.

El tudta mondani YG, mik a gyerek betegségének tünetei, sõt, elõre le is írta. (A kínai dialektust védekezésül találták ki, persze nem tud mindig odafigyelni, mert amúgy elég szeles ...)

SR-nak elmondta, hogy még sokféle munkát el tud végezni, arra az esetre, ha SR megsajnálta volna, és emiatt ajánlotta volna fel a munkát. Még mondta is YG, hogy ebben a lakásban alig van munka, nem akarta, hogy egy idegen szívességet tegyen neki. (SR csapdájába szinte mindenki beleesik.) Ha SR-nak nincs kifogása az ellen, hogy vele van a gyerek, akkor nyugodtan ott lehet. Egyébként BS-re hivatkozott SR, hogy õ BS húga. Mellesleg az orvost is ismeri még Amerikából.
Illiona 2015 nov. 14. - 22:19:47
(5325/9141)
a doki joggal tart a ragadós nõtõl, Koreában vannak olyanok, akik ugy szereznek partnert, hogy megjátszanak pl balesetet, és utána rászállnak az illetõre.
Elõre kinéznek valami gazdag pasast, és elélépnek, meg ilyesmi. És ez a való életben, nem filmekben!

A doki most a 21-ben is tesztelte a nõt, aki bele van kavarodva, a koreai és kinai nevébe.
Épp csak a agyerek tüneteit nem volt képes elmondani.
Akkor meg joggal merül fel a dokiban, minek is jött?

Azon meg külön kiakadtam, hogy elmegy dolgozni, és elviszi a gyerekét!
Tudom, hogy nem lett volna kire hagynia, de miféle munka ez már?
Mi ugyan tudjuk, hogy Seol Ri csak ellenõrzése alatt akarja tartani, de ezt a nõ nem tudja, gondolja, hogy a semmiért majd kap fizetést?
K. Judit 2015 nov. 14. - 22:13:19
(5324/9141)
Remélem, hogy a testõr nem halt meg, csak talán õ is kórházban van.
Arról csak szóltak volna JE-nek a munkatársai ...

Aki tutira meghalt, az a kerekes székes ember, akivel HK demonstrált a cég irodaháza elõtt. A családja biztos, hogy nem fog elállni a pertõl.
K. Judit 2015 nov. 14. - 22:10:13
(5323/9141)
Ja, az elévülés (csak közben két napja a francia tévét nézem, elbambultam).

Szóval az õ családjuk miatt baromira nem fáj a fejem. Az öregnek HK "halála" kellett, hogy észre térjen, hogy észrevegye, hogy a veje a velejéig romlott gyilkos, és elkezdjen a saját fiában bízni.
Valószínûleg ki fognak fizetni egy rakás pénzt kártérítésekre, viszont ott lesznek a JE (és társai) által kikísérletezett új gyógyszerek, amik már átmennek mindenféle teszteken, hogy ne haljanak éhen :)

Most majd az lesz nagyon izgalmas, hogy HK mit határoz. Például el is titkolhatja, hogy visszatért a memóriája, úgy könnyebb lenne SR-n bosszút állnia, és ha közben akarja, tesztelheti JE-t is. Érdekes lesz.

(Már kezd enyhülni a doktor is, nem tudom, már megint mit adott elõ, de úgy láttam, nem fenyegetõzött. Az, hogy YG kért tõle egy falat kaját a gyereknek, legalább olyan furcsa számomra, mint hogy a doki nem adott...)
K. Judit 2015 nov. 14. - 21:59:53
(5322/9141)
Az öreg bûne - amit még nem tudunk pontosan mi volt - elévült.
Ezt mondta TS-nek (ezek miatt a beszélgetések miatt néztem újra az elsõ két-három epizódot).
Talán ezzel akarja jelezni az író, hogy nem gyilkosság volt a bûne, hanem valami, ami nem volt szándékos.
Talán ahogy ott huzakodtak, esetleg Dokgo fenyegetõzött, az Manho valamiért azt mondta neki, hogy nála van a kislánya.
Szóval valami leszámolásféle lehetett kettõjük között, aminek oka vagy a (feltételezett) viszony az ikrek anyjával, vagy a szabadalom ellopása, vagy mindkettõ.
Illiona 2015 nov. 14. - 21:45:16
(5321/9141)
igen, Jin Eon által odarendelt testõr volt, szerintem az meghalt.
Lehetett volna ügyesebb, elvégre neki ez volt a munkája, és miután a nõt megszúrta ott volt legalább 10 másodperc, ennyi reakcióidõ elégnek kell legyen.
Baek Seok még mentõt sem hivott, mikor Hae Kangot meglátta, az ilyen bárgyú férfiakból nem kérnék, nyüszit mint egy szûz lány! Pont vészhelyzetben kellene sokkal ügyesebb lenni.

Viszont most Hae Kang és az ikertestvére is bent van a kórházban, majdcsak egyszerre megjelennek a doki elõtt.
Bár attól még a doki nem világosodik meg, hogy miért is hazudozik?
Illiona 2015 nov. 14. - 21:39:58
(5320/9141)
Igen, most az ikrek anyján a sor, hogy valami elõrelépés legyen.

Még az apa 21. beli beszélgetésére utalnék a sógorral. Amikor mondja, hogy az õ bûnei elévültek, de a sógoré még nem.
Lehet hogy az öreg majd beáldozza magát, hogy a sógorral együtt elbukjon ugyan, de legalább a fia, és a vállalat tisztán ki tud majd jönni ebbõl a lehetséges botrányból.
Ezek az öreg igazgatók mindent beáldoznak a cégért, mert az a hatalom jelképe is.
K. Judit 2015 nov. 14. - 21:39:21
(5319/9141)
A késelést biztos TS rendelte el, megint nagyon csalódott volt, hogy nem sikerült.

Az autó utáni nyomozás valószínûleg azért maradt abba, mert nem volt áldozat. "Csak" megtalálták YG ronccsá tört autóját, de semmi érdekeset nem találtak benne - ha jól emlékszem - YG pedig eltûnt Kínában.
Most kezdett el alaposabban nyomozni TS is, és JE is.

Viszont nem értem, hogy mi lett a férfival, aki dulakodott a késelõvel, aki szintén kaphatott szúrásokat.
És egyáltalán, ki volt az? Jaj, lehet, hogy a testõr, akit JE bérelt fel? De akkor JE miért nem keresi? Rejtély.

BS valószínûleg magába fog szállni, a költõ talán azért nem szól, mert nem akar fölösleges reményt kelteni HK anyjában (még nem biztos, hogy felébred), de SR-nek nincs mentsége. Legalábbis ami csak az õ családjukat illeti.
K. Judit 2015 nov. 14. - 21:26:26
(5318/9141)
Az a baj, hogy BS apja is elkezdett titkolózni. Most már tudhatja BS-tõl, mi történt, de esze ágában sem volt szólni HK anyjának, ill. az ikrek anyjának (GN azt hiszem).
Ezt abból gondolom, mert ha tudná, hogy HK kómában fekszik egy kórházban (egyáltalán, hogy életben van), akkor nem YG után mászkálna (ami egyébként teljesen normális lenne), hanem menne a kórházba a másik lányához.
Ami arra viszont jó, mert így fel tudta ismerni SR-t....
Illiona 2015 nov. 14. - 19:28:34
(5317/9141)
gratula a berendezõknek, a sógor asztalán egy sötét, és egy fehér bárány van.

egy fehér és egy sötét veszett farkas jobban illett volna hozzá!!!
Illiona 2015 nov. 14. - 19:26:18
(5316/9141)
Baek Seok ügyvéd pedig eddig mûvészien mindenkit tudott okolni a kialakult helyzet miatt, mindenkiben tudott bûntudatot ébreszteni, hogy manipulálhassa a körülötte élõket, most sem gondolja azt, hogy õszinteséggel mindez elkerülhetõ lett volna?
Meddig húzza még, hogy beismerje, mindent elveszíitett már, és az emberi mivoltának a morzsáit még megmenthetné, ha végre öszinte lenne mindenkivel, elsõsorban Hae Kanggal.
Õ is sodródik a gyikosi lét rfelé, de õ még talán visszakozik, legalábbis én bízom benne.
Illiona 2015 nov. 14. - 19:18:53
(5315/9141)
Ez a ruhaösszeállítás? borzasztó
Illiona 2015 nov. 14. - 19:17:39
(5314/9141)
I Have a Lover 22.

én most néztem meg a 21-et is felirattal, és utána rögtön a 22-öt. Abba sem hagynám az 50.-ig ha lehetne :)))
Seol Ri egyértelmûen a sötét oldalhoz tartozik, mi a gyilkosság ha nem ez. Szépen titokban várni valakinek a halálára, hát nem semmi kegyetlenség!

egyébként ott mindenhol van kamera. Itt is kell lenni, és akkor kiderül ennek a nõnek a kétszinûsége.

De most találják meg annak az autónak videóját, amikor Hae Kangot a szakadékba taszajtották, vagyis errõl a szúrásról, és hogy a lány látta, majd 4 év mulva szereznek tudomást?
K. Judit 2015 nov. 14. - 17:56:07
(5313/9141)
Micsoda egy ... ez az SR. Mindenképpen meg akarja akadályozni, hogy JE bemenjen a kórházba, ezért elterelésül még azt is elmondja neki, hogy az anyjának Alzheimer betegsége van. A film felénél még mindig nem tudja JE, hogy HK kórházban van !!
(Arról az apróságról már nem is beszélve, hogy hagyta az utcán heverni, nem hívott mentõt...)
Tegu 2015 nov. 14. - 17:24:17
(5312/9141)
Köszi, épp megtaláltam:)
K. Judit 2015 nov. 14. - 17:18:02
(5311/9141)
A D-bay-en már fent van az új epizód RAW vált.
K. Judit 2015 nov. 14. - 17:13:18
(5310/9141)
Azt mondta az ember, hogy ötezer alatt nem nagyon lehet megúszni egy kis teázgatást pár falat finomsággal.
Biztos zöld mocha-teát ittál, amit egy nagy ecsettel kavargatnak, porrá van zúzva.

Általában a zöld teák ízét én sem nagyon szeretem, más kérdés, hogy nagyon egészséges, ezért néha magamba erõltetem. Nem szeretem, hogy folyton méricskélnem kellene a víz hõmérsékletét (megsaccolom), utána hogy ne ázzon túl sokat, mert már egy picitõl is kesernyés lesz. Szóval több vele a faxni, mint egy másik teával.
K. Judit 2015 nov. 14. - 17:08:15
(5309/9141)
SR végig kavar...
Tegu 2015 nov. 14. - 17:07:06
(5308/9141)
Ja, ott voltam, sõt ajánlgattam is még tavaly egy programot is ott.
Hát, nem lett a kedvencem a teájuk, de ez nem jelent semmit.
K. Judit 2015 nov. 14. - 17:03:48
(5307/9141)
Látom sikerült leadniuk a 22-es epizódot.

Már az újságok is megírták. Nem árulom el, végig lehet izgulni, hmmm .... nem árulok el semmit.
K. Judit 2015 nov. 14. - 16:53:57
(5306/9141)
Én is voltam, de ezt már nem nagyon lehet japán napoknak nevezni. Semmit nem lehet kapni, ami yukaták lógnak a mennyezetrõl, a Japán-Magyar Baráti Társaság tulajdonában vannak, mindig csak kölcsönkapják. (Meg állítólag rém mocskosak már.)
Szóval összevissza 5-6 cucc sem volt (ezek is két árusnál), amik közül lehetett választani. Szóba elegyedtem egy pasival, azt mondta, évek óta nincs semmi holmijuk, borzasztó drágán szállítanak a japánok, és egyébként is túl drágán adnak mindent. A honlapjuk (japancuccok, ami idõ közben megszûnt) állítólag újra indul a FB-on....
Szóval szidták a szervezõket, õk is érzik, hogy a nullánál is kevesebbet nyújtanak, és ígérgetik, hogy "de majd jövõre"....
Szerintem boldogok lehetnek, ha eladtak 3 nap alatt összesen tíz ilyen judo-formájú köntöst.

(Persze azért volt kicsi a választék, mert én a második napon mentem ... mert emlékeztem, hogy tavaly az elsõ napon még nem rámoltak ki, a harmadikon meg már össze is csomagoltak. Állítólag ez sem tõlük függ.)

Egy hasznos információt sikerült szereznem, van egy japán teázó a Hercegprímás utcában Marumoto névvel (közelebb a Bazilikához), ott állítólag csodás dolgok vannak, ahogy mesélte, meg ahogy látom az oldalukon is, csodásak az áraik is :)

http://www.marumoto.eu/hu/
Tegu 2015 nov. 14. - 16:32:30
(5305/9141)
Közben szépen elfelejtettük a japán napokat a Nagycsarnokban. Ill. én voltam, de nem volt idõm körbenézni.
K. Judit 2015 nov. 14. - 12:46:04
(5304/9141)
Az SBS weboldalán az elõirányzott idõpontok vannak, tehát 22-es ma 22h-kor, 23-as holnap 22h-kor ... még arra sem veszik a fáradságot, hogy kiírják a változást.

Nagyon bírjuk a szelfit (a szöveg persze lefordíthatatlan), de jobban örültünk volna a változás egyértelmû közzétételének.
(Annyit látni, hogy 19h-kor Korea-Mexico mérkõzés lesz, ill. már megy is, ott most 20:45h van.)
K. Judit 2015 nov. 14. - 12:37:07
(5303/9141)
Egy legutóbbi (4 órával ezelõtti) hsz. szerint az SBS áttette 22:55h-re.
Ha igaz.
(Azt írják, a múlt héten is így kezdõdött .... végül elmaradt.)
K. Judit 2015 nov. 14. - 12:27:09
(5302/9141)
Hiába keresem online a 22-es RAW-t, nincs sehol.
K. Judit 2015 nov. 14. - 12:22:39
(5301/9141)
Az elsõ részt megnéztem tegnap, az ominózus videót, amiben YG kitakart arccal beszél, még csak saját munkahelyén nézik (a parókással és a többi munkatársával - elég érdekes, hogy nem ismerték fel ...).
Szóval TS és HK YG-val kapcsolatos párbeszéde talán a következõben lesz. Az öngyilkos nõ viszont tényleg az elsõben van.
K. Judit 2015 nov. 13. - 11:36:09
(5300/9141)
Ezt viszont én találtam az SBS weboldalán:
Nov. 2. és dec. 7. között lehet voksolni a nyertesre :)
K. Judit 2015 nov. 13. - 11:34:32
(5299/9141)
Itt valaki lekapta golfozás közben :)
K. Judit 2015 nov. 13. - 11:33:58
(5298/9141)
Ezt nem tudom mikori, de ha már itt van, fölteszem
K. Judit 2015 nov. 13. - 11:32:36
(5297/9141)
Itt mintha félne
K. Judit 2015 nov. 13. - 11:32:15
(5296/9141)
Várni kell
K. Judit 2015 nov. 13. - 11:31:36
(5295/9141)
Ez is valamelyik következõ epizód:
JE-t nem engedik be a kórházba?
K. Judit 2015 nov. 13. - 11:30:37
(5294/9141)
Ez már a holnapiból: a gyerek megtalálta HK útlevelét SR lakásában
K. Judit 2015 nov. 13. - 11:29:29
(5293/9141)
szöveg memorizálás
K. Judit 2015 nov. 13. - 11:28:38
(5292/9141)
Sherlock: a nyomozás eredménye, az urna üres
K. Judit 2015 nov. 13. - 11:27:27
(5291/9141)
I have a lover BTS az elõzõ részekbõl

HK táblák nélkül a cég irodaháza elõtt
K. Judit 2015 nov. 13. - 00:09:43
(5290/9141)
HK is?
Akkor majd megkeresem.

Mert az azért nagyon durva lenne, ha tudomása lett volna nemcsak a võlegényrõl, hanem a terhes menyasszonyáról YGrõl is ...
Így el lehet mondani, hogy szerencséje, hogy balesetet szenvedett, még mielõtt kinyírta volna (igaz akaratlanul) a fél családját ...

(Állítólag a 19-es epizódban JJH beszorult a forgóajtóba :)
Tegu 2015 nov. 13. - 00:04:09
(5289/9141)
Az elso reszben volt az ongyilkossag es ott beszelek mar YG volegenyenek halalaval kapcsolatban YGrol is, mint loverrol
K. Judit 2015 nov. 12. - 23:29:46
(5288/9141)
I have a lover Ep 22-23:

Szombaton megint közvetít egy baseball mérkõzést az SBS, ezért úgy módosul a program, hogy :

- délután 14,30h-kor leadják a 22-es részt,
- és késõ este, a meccs után, ha jól emlékszem 23h körül a következõt.

Tehát a 22-est akár már reggel meg tudja keresni, aki akarja, viszont az esti legalább egy órát késik majd.
(Azt nem tudom, hogy vasárnap visszatér-e minden a rendes kerékvágásba.)
K. Judit 2015 nov. 12. - 23:20:53
(5287/9141)
Az elsõ részt nem néztem vissza, csak a másodikat és talán a harmadikat.

Azt a részt még nem találtam meg, amiben az elvetélt fiatal nõ tárgyalása és öngyilkossága volt. (Kár, hogy nincs egy tartalomjegyzék, az ilyen hosszú drámáknál nagy segítség lenne. Egyelõre meg tudjuk különböztetni a baleset elõtti és utáni részt, illetve a 4 év utáni hazatérést.) A 4-9-ig tartó epizódoktól egy kicsit félek, a nagyon elfajult, eldurvult szerelmi háromszöghöz nincs kedvem, majd talán ha jó vége lesz ...

Azt a kérdésemet pedig nem vettétek észre (ugye???) hogy vajon HK tudott-e a YG elleni hajtóvadászatról?
Mert tartottak tõle, hogy a võlegényétõl tudhatott valamit, és esetleg van valami bizonyítéka.
Tegu 2015 nov. 12. - 14:20:12
(5286/9141)
4.
Szóval az egyik magból görögdinnye lett, a másikból grapefruit, nem tudja senki, hogy alakulnak a dolgok, igy srácok , soha ne adjátok fel.
Tegu 2015 nov. 12. - 14:18:39
(5285/9141)
3.
Tegu 2015 nov. 12. - 14:17:40
(5284/9141)
2.
Tegu 2015 nov. 12. - 14:17:07
(5283/9141)
Tetszett ez a görögdinnyés példabeszéd:
K. Judit 2015 nov. 11. - 08:46:59
(5282/9141)
Snow Lotus 2 részes melodráma, elsõ rész ma 23h-kor (SBS)

https://www.youtube.com/watch?v=eSwjXQI-ct4

"A fantasy melodrama that traverses dreams, reality and the time-space continuum. It is the story of two lovers who cross paths again in the dream world, not in real life, after a thousand years.
Lee Soo Hyun is the CEO of a gaming company who uses his own dreams as the basis for an online game called Lucid Dream. When one of his part time employees, on leave from art school, reads Soo Hyun’s script, she finds herself thrown into confusion as it starts coinciding with her own dreams where she also meets Ma Moon Jae, a man who existed a thousand years ago..."
K. Judit 2015 nov. 10. - 17:11:01
(5281/9141)
Volt még egy másik is (már a fióknyitás után), amikor elõadásra készültek és a mikrofont próbálta meg SR JE-re aggatni. Nem is folytatom, ilyet idegen pasival nem csinál egy nõ. JE zavarba is jött, mondta neki, hogy csak tegye le, majd õ intézi, de a "megzavarás" már megtörtént. Ki is vágtam a gyõzedelmes mosolyt.

Nehéz elhinni, hogy egy fiatal lány ennyire céltudatosan startoljon rá valakire (akár szabad az illetõ, akár nem). És azt is, hogy bosszúból, mert ki akart babrálni a feleséggel, aki "megkérte", hogy szálljon le a férjérõl. Nem naivságból csodálkozom, úgy látom, õ már eleve ilyen romlott volt. Pedig az eszemmel tudom, hogy eleve gonoszság nincs, de ez a lány ördögi, fiatalon is az volt és most is az. A büntetése pedig az, hogy a pasinak kicsit fölbirizgálja ugyan az önbizalmát, a hiúságát, de nem többet, ennyit sikerült elérnie. Na meg egy kis pénzhez ill. vagyonhoz jutott különösebb meló nélkül.
Tegu 2015 nov. 10. - 16:48:19
(5280/9141)
Mindenesetre nezd majd meg azt a pillanatot, amikor atadja JE a kulcsot a lanynak, egy pillanatra megtorpan az egesz, ez lehet azert, mert JEnek beugrott, hogy mi minden van a fiokjaban, de azert is, mert tul sokaig hagytak, hogy osszeerjen a kezuk. Mindenesetre, JE vislkedesevel tudatosqn vagy tudat alatt biztatta a lanyt arra, hogy nyomuljon csak tovabb. Ez a klasszikus "teasing" incselkedes, bar ketsegtelenul imponal az imadott felnek es erot is ad ahhoz, hogy a masikat, a meguntat elhagyja. Jo, szerintem JE kezdetben tudat alatt es kicsit kivancsisagbol is batoritotta a lanyt, SR viszont kitervelten szallt ra JE- re.
Illiona 2015 nov. 10. - 16:44:49
(5279/9141)
Hû Ti azután mélyre ástatok!
én csak egyetlen gondolatot tennék hozzá, azt hiszem egyszer már korábban fejtegettem, de ez csak feltételezés, hogy Jin Eon nem annyira Seol Ri-t akarta, hanem inkább bárkit, akivel lehet olyan kapcsolata, ami rákényszeriti arra, hogy el tudjon szakadni a feleségétõl.És kellett hazudni egy kapcsolatot ahhoz, hogy a család belenyugodjon a válásba. Az elhidegülés kevés lett volna az apjának, mint indok.
Fejében már eldöntötte, hogy neki már nem kell ez a nõ, még indokot is talált, de a szive nem engedte el. Így olyan objektiv helyzetet teremtett, hogy a feleség kénytelen legyen belátni, hogy a házasságuknak vége.
Ha Seol Ri figyelembe vette volna, hogy Jin Eon házas, akkor mást keresett volna, de igy adta magát a szituáció!

azzal nem számolt elõre, hogy ez öngyilkossághoz is vezethet, és akkor õ pont olyan gyilkossá válik, mint ahogy olyan könnyelmûen Hae Kangot nevezték!
És azzal a ténnyel sem számolt, hogy 4 év alatt sem tudta az elméjébõl kitörülni.
Szerintem azért nem is kereste a 4 év alatt, mert keményen akart dolgozni azon, hogy el tudja felejteni.
Vagyis Seol Ri csak egy eszköz volt Jin Eon számára, és nem egy végzetes szerelem, ami miatt otthagyta a feleségét.
K. Judit 2015 nov. 10. - 15:05:32
(5278/9141)
Amiket én kivágtam, azok mind a második epizódban voltak.

Még ugyanebben az epizódban lehettünk tanúi, ahogy az öreg Man HO utasítást ad a vejének, hogy szabaduljanak meg attól a lánytól, aki a riportban (kitakart arccal) beszélt. Még JR meg is jegyezte, hogy inkább HK-nak kellene adni ezt a feladatot, õ a régi idõkben akár ítéletvégrehajtó is lehetett volna... TS pedig nagyvonalúan magára vállalta, majd õ elvégzi a piszkos munkát.

(TS és HK beszélgetését is visszanézem majd az elsõ epizódból.)
K. Judit 2015 nov. 10. - 14:59:08
(5277/9141)
Sejtettem, hogy már nem találok itt senkit, még ezt a képet fölteszem, itt látszik, hogy máris szöget ütöttek JE fejében a felesége szavai. Hallja, amint HK ezt mondta neki arról, hogy SR szereti, meg a képekrõl. (Sajnos a férfiak tényleg ilyen egyszerûen mûködnek. Tisztelet a kivételnek :)
K. Judit 2015 nov. 10. - 14:46:32
(5276/9141)
SEGÍTSÉG!!! Ezt melyik epizódban találtad? (TS és HK beszélgetését)

Sajnos azt hiszem, még mindig nem tudom összerakni.

(Hirtelen attól kezdtem begyulladni, hogy ha HK mindenrõl tudott, akkor õ nem volt-e felelõs az ikertestvére ellen indított hajtóvadászatban, aminek végül saját maga lett az áldozata .... nem mindegy. Persze tudom, hogy akaratlanul, de a hideg kiráz a gondolatra is ...)
K. Judit 2015 nov. 10. - 14:31:22
(5275/9141)
Abban én biztos vagyok, hogy JE-ben semmi tudatosság nem volt. És semmi hátsó gondolat, hogy odaadom a kulcsot, vegye észre a válási papírokat ..... én nem így látom.

Sõt, amikor HK elkezdte a mondókáját SR-nak, õ is pont azzal indított, hogy a férje ilyen jó ember, ha meglát egy hajléktalant, kabátot és ételt visz neki, ha a tévében beteg gyerekeket lát, pénzt küld a gyógyíttatásukra ... szóval elõször megpróbálta elbagatellizálni a kölcsön cipõt azzal, hogy hát JE már csak ilyen "jó hülye szamaritánus".

De különben ez le is van írva a jellemrajzában is, teljesen normális, jó ember volt, aki rajongott a feleségéért, nem kért a család kétes vagyonából, nem használta fel a nevüket a munkahelyén stb., szóval egy nagyon normális ember volt, mintha nem is chaebol-családban nõtt volna fel.

Aztán tudjuk kb. mi lett, remélem, ennél többet is elmesélnek majd az elõzményekbõl.
Tegu 2015 nov. 10. - 14:29:58
(5274/9141)
javitok: készült. /halála elõtt/
Tegu 2015 nov. 10. - 14:21:44
(5273/9141)
Hát, ha már a rangos egyetemi ösztöndijat is visszautasitotta JE miatt, akkor eléggé elszánt volt arra, hogy nyomuljon tovább, amihez kapott egy jókora lökést azzal, hogy megtalálta JE fiókjában a válási papirokat. JE persze nem számitott rá, hogy a "kislány" kutakodni fog a holmijai között, bár még az is elképzelhetõ, hogy nem véletlenül adta oda az a kulcsot SR-nek. Hülyének sem kellett volna tettetnie magát vagy csak önmagát csapta be: HK jól látta, ha egy fiatal lány követi és fényképezi, majd küldözgeti neki a képeket, mi a fenét akarhat? JE pedig még biztatja is olyan jelenetekkel, mint az esõben cipõkölcsönzés.
Szóval lehet, hogy tudat alatt, de biztatta a lányt, hogy ráhajtson.
Tegu 2015 nov. 10. - 14:12:51
(5272/9141)
és TS embere akkor még tényleg oknyomozó riporterként leplezi le a gyógyszercéget és nyomoz tovább.
K. Judit 2015 nov. 10. - 14:12:46
(5271/9141)
És arra is kíváncsi voltam, hogy vajon HK mennyire volt lekezelõ (sértõ és megalázó) SR-val, mikor vitt neki egy új cipõt.
Elég lekezelõ volt, és bár szándékosan virágnyelven beszélt (amikor pl. SR felsértette a lábujját), tudták mindketten, hogy mire figyelmezteti, mire oktatja ki SR-t.
SR annyit elmondott, hogy (még csak) egyoldalúan szerelmes HK férjébe, mintha teljesen ártatlan dolog lenne, ugyanakkor a figyelmeztetést visszautasította, egyedül rá tartozik az érzelmi élete, és a végén még le is ajhummázta HK-t, ne jöjjön neki az életbölcsességével, törõdjön a saját dolgával.

Az igazság viszont az, hogy ezzel egy idõben már kis szívecskés leveleket tûzdelt a hivatalos iratokra, amikkel JE-nek hagyott üzeneteket. Ez persze megmosolyogtatta JE-t, azt gondolta, SR még gyerek .... de mi is tudjuk, hogy innen nem kell túl nagyot lépni, ha egy lány akar valamit. És, hogy azt a lépést nem is feltétlenül a lánynak kell megtenni.

HK is tudta, JE még tagadta. És le is szidta HK-t, hogy egy dolognak két oldala van, HK hajlamos arra, hogy csak a saját szempontjait vegye figyelembe.

Én úgy gondolom, hogy az a mérkõzés HK és SR között 1:1-re sikerült.
Nehéz megmondani, hogy korai volt-e HK látogatása (vagy esetleg már túl késõi), talán SR szempontjából már késõ volt, de JE figyelmét mindenesetre még jobban ráirányította a szép lányra, aki tíz évvel fiatalabb nála ... Ez hiba volt.
Tegu 2015 nov. 10. - 14:07:47
(5270/9141)
Erre TS válasza:
Tegu 2015 nov. 10. - 14:07:15
(5269/9141)
Akkor arról is tudott, hogy TS meghamisitotta az eredményeket:
Ez erre vonatkozhat:
Tegu 2015 nov. 10. - 14:06:22
(5268/9141)
Hm, tehát HK tudott YG férjérõl, vagyis arról, hogy mire készül a férj.
Tegu 2015 nov. 10. - 14:04:46
(5267/9141)
2.
Tegu 2015 nov. 10. - 14:03:44
(5266/9141)
Tehát, õ könyörög HK/YG apjának, hogy mentse õt meg, s bevallja, hogy hibázott.
Akkor megváltozott a véleményem, lehet, hogy mégis volt valami kapcsolata HK/YG anyjával.
'A lányod nálam van', ezt lehet ugy érteni, hogy akkor ott, de lehet ugy is, hogy õ rejtegette HK/YG apjától a másik ikret és akkor ott bevallotta ezt neki?
Mindenesetre, õ tudta, hogy HK a barátjának a lánya az elsõ pillanattól fogva.

Nagyon kell figyelni számunkra akkor értelmezhetetlen párbeszédekre is, mert utólag kiderül, hogy a legrövidebb mondatnak is késõbbb jelentõsége lesz.

Itt egy másik kijelentés, ami bizonyitja, hogy HK tudott arról, hogy TS meghamisitotta a mellékhatás vizsgálatok eredményét, legalább is, ebbõl ez derült ki.
Még az elsõ epizódból.

TS és HK beszélgetnek:
1.
K. Judit 2015 nov. 10. - 13:48:34
(5265/9141)
Én is pont ma néztem meg :)

Nekem úgy tûnik, hogy itt õ volt veszélyben. Könyörgött valószínûleg Dokgo-nak, hogy mentse meg, ne vágja el (a kötelet?).
És még hozzátette, hogy a lánya nála van.
Szóval itt egy bonyolult üggyel állunk szemben, lehet, hogy Dokgo kérdõre vonta Man Ho-t, talán pont az ellopott szabadalom miatt. És aztán huzakodtak, dulakodtak, végül Dokgo zuhant le.
Tegu 2015 nov. 10. - 13:37:06
(5264/9141)
5.
Tegu 2015 nov. 10. - 13:36:12
(5263/9141)
4.
Tegu 2015 nov. 10. - 13:34:22
(5262/9141)
3.
Tegu 2015 nov. 10. - 13:33:24
(5261/9141)
2.
Tegu 2015 nov. 10. - 13:31:56
(5260/9141)
Visszanéztem azt a részt, amikor az öreg álmában beszélt és ezt kihallgatta TS-
Szóról-szóra
1.
K. Judit 2015 nov. 10. - 11:01:58
(5259/9141)
Egy újabb tévéshow-ban meg már a felesége esküvõi képeit is elõvették ...
K. Judit 2015 nov. 10. - 11:00:23
(5258/9141)
Egy újabb magazinban "One" címûben van rengeteg vadonatúj JJH fotó.
K. Judit 2015 nov. 10. - 10:58:16
(5257/9141)
BTS?
(Az SBS pedig igazán kitehetne egy "bocsi" táblát, a vasárnapi hirtelen mûsorváltozás miatt ...)
K. Judit 2015 nov. 10. - 10:26:28
(5256/9141)
És még egy utolsó dolog, amit megtudtunk, hogy YG szeretne találkozni HK-val (akinek - láttuk - a nevére is emlékezett annyi év után), mert bántja a lelkiismeretét ami akkor történt pl. kocsilopás. Szeretné tudni, hogy jól van-e, és reméli, hogy akkor nem okozott neki nagyobb bajt. Sõt, nemcsak a nevére emlékezett, hanem arra is, hogy HK a gyógyszergyár jogi igazgatóságán dolgozott.

És BS mélyen hallgatott. Ezt persze a következõ epizódban meg fogja bánni.
Felmerülhet például, hogy HK-nak vérre lesz szüksége, vagy valami más dologra, kíváncsi vagyok, ki fog elõállni azzal, hogy HK-nak van egy ikertestvére. SR, vagy BS?
Te jó ég, tényleg csak õk tudják az igazságot, ez nem valami megnyugtató....
K. Judit 2015 nov. 10. - 10:17:26
(5255/9141)
Amit viszont BS-sel kapcsolatban írsz, azzal tökéletesen egyetértek.
Most például úgy próbálja befolyásolni HK-t, hogy - ha véletlenül mégis visszanyerné az emlékezetét - automatikusan jusson eszébe, hogy mindenrõl a Choi család és a cégük tehet, beleértve természetesen JE-t is. Lazán összemossa a cég bûneit (esetleges gyilkosság, megvesztegetés, káros mellékhatású gyógyszerek árusítása stb.) JE "bûnével", azzal, hogy ELVÁLT a feleségétõl.
Ez aztán a baromi nagy csúsztatás!
Nem állítom, hogy JE nem volt kegyetlen, amikor már nem látott más kiutat, mint elmenekülni, új életet kezdeni, vissza se nézni, de egyenlõségjelet tenni egy válóper és egy gyilkosság között ....

Arról nem is beszélve, hogy amikor még a kishúgát SR-t be akarta házasítani abba a most gyûlölt családba, akkor a Pudoxinos ügyet egyértelmûen hanyagolni akarta. Az embert, aki megbízta volna õket képviselettel, elküldte. És amikor HK mégis beleásta magát az ügybe, szépen elküldte kávét fõzni, mint egy titkárnõt, mert TS meglátogatta õket az irodában.

De mióta JE visszalépett a házasságtól, õ pedig megtudta, hogy a szinte fogolyként maga mellett tartott nõ, akivel neki voltak tervei, beleszeretett JE-be, ráadásul még bebizonyosodott, hogy õ valóban JE volt felesége, na most nagyon elkezdték érdekelni a gyógyszergyár piszkos ügyei.

Most elkezdték érdekelni HK érdekei is. Egyszerre.

Mindenesetre JE arra kérte (amikor elvitte a fogkefét), hogy vigyázzon a nõre, mert veszélyben van (mint YG). BS ezt is kikérte magának. Szóval ha össze kell hasonlítani a mostani viselkedésüket, JE tényleg vigyázott HK-ra, el is mondta, hogy követteti valakivel - egyszer láttuk is, az lehetett, akinek biccentett HK munkahelye elõtt.
K. Judit 2015 nov. 10. - 09:50:44
(5254/9141)
Arra gondolsz, hogy YG-t ki segítette? Azt hiszem elhangzott egyszer vagy kétszer, hogy a võlegénye szüleivel tartotta a kapcsolatot, biztos õk segítettek neki eljutni Kínába.

Amikor az a nõ leugrott és a lábuk elé pottyant, akkor szerintem TS még nem volt vezetõ beosztásban. Lehet, hogy mindkettõjüknek JR, TS feleségének a székére fájt a foga. És lehet, hogy TS ezért félt attól, hogy leleplezõdik. Mert arra számíthatott, hogy ha HK kiszagolja a Pudoxin ügyet, akkor ügyesen meg is szellõzteti, így automatikusan elõnyhöz jut. Mint ahogy történt is. Miután JR-t ki kellett rúgni, nem TS, hanem HK örökölte meg a székét. Mondjuk TS tett is azért, hogy JR-t kirúgják, õ hozta nyilvánosságra a felesége túlkapásairól szóló CCTV felvételeket (a liftbõl), de nagy bánatára mégsem õt nevezte ki az apósa, hanem HK-t.

Mondjuk örülnék neki, ha találnál olyan mondatot HK-tól, ami a gyógyszerek mellékhatásainak gyártását, ill. árusítását elítéli. Amikor utána TS-sel elhagyták a bíróság épületét még akkor is hozzátett néhány megjegyzést, ami miatt én rendkívül kegyetlennek találtam (de lehet, hogy tévedtem). Még TS is összecsinálta magát, amikor a nõ hirtelen holtan elõttük termett, de mi csak annyit láttunk, hogy HK elõvette a telefonját.)
Elõtte valami olyasmirõl beszélgettek, hogy az abortuszokat nem tudta volna bizonyítani. Viszont talált valami internetes oldalt, ahol teherbe esett lányok ajánlgatták egymásnak azt a bizonyos gyomorfájás elleni gyógyszert, amitõl tutira elvetélnek. És amikor HK hazaért, JR, a gonosz sógornõ megjegyezte, hogy "hallom megint sikerült valakit kinyírnod, gratulálok"...

Az öreg bûnével kapcsolatban: nem tudom, hogy gyilkosság, vagy emberölés elévülhet-e. Ha igen, akkor lehet, hogy ennyi idõ kellett hozzá. (A gyerekek 39-40 évesek.) És még volt a szabadalom ellopása - ha igaz - ahhoz viszont túl soknak találom..... (?)
Tegu 2015 nov. 10. - 01:29:09
(5253/9141)
Megtudtuk azt is, hogy az oreg ragaszkodott ahhoz, hogy ne tegyek mas hamvait HK urnajaba.
Volt meg egy erdekes mondata az oregnek, amikor TS- el beszelt, hogy az elevulesi ido miatt o mar nem vonhato felelossegre, ellentetben TSel.
Ezzel egyuttal bevallotta szamunkra, hogy tenyleg bunt kovetett el az ikrek apja ellen? Nagyon ugy hangzik.

BS most mar szinte mindent tud, s latszolag az igazsag bajnokakent fog harcolni az JE cege ellen, bezzeg eddig nem erdekelte a mellekhatas- ügy, amig HK tuntetett. Mar nem tud olyat tenni, amiert megkedvelnem, leirtam a pasit, raadasul ha lett volna eselye arra, hogy kesobb YGvel osszejojjon,hat most egyuttal azt is eljatszotta , mi el YGnek sem mondta el, hogy mit tud HKrol.

Egyebkent, mert annyiszor kihangsulyozodik, hogy milyen kegyetlen, erzeketlen modon viselkedett HK, valojaban TS attol felt, hogy HK rajon a meghamisitott eredmenyek titkara a mellekhatasokkal kapcsolatban, ebbol viszont arra lehet kovetkeztetni, hogy megsem elvakultan vedte HK a ceg erdeket. Volt egy rovid beszelgetese HKnak pont azelott, hogy a lany levetette volna magat az epuletbol, azt hiszem, ott mondta el, valojaban milyen allaspontot kepviselt akkor ugyvedkent. Majd visszaneznem.

Ami pedig a dokit illeti, most csak roviden: nem csak YGvel, de massal sem viselkedik normalisan, sem a batyjaval, sem pedig HK anyjaval , elutasito es ellenseges mindenkivel, sot ahhoz kepest, hogy latszolag gyerekorvos, a gyerekekkel sem kulonb. YGnek ha jol emlekszem, hasmenese volt, ami kovetkezteben kiszaradt, azert ajult el az elso talalkozaskor, megis kinek kellett volna gondoskodni a borondokrol es penzerol, ha nem az orvosnak ill. a novernek, a korhaznak, ezert YG nem hibaztathato.
Mindenesetre, azert azt meg mindig nem tudjuk, hogy hogy kerult ki Kinaba, segitette- e ot valaki es ki?
Illiona 2015 nov. 09. - 20:52:33
(5252/9141)
sajnos még mindig nincs 21. angol, letölthetõ, pedig az online nézõknek már megvan, azzal egyidóben fel szokták tenni.
a következõ napokban az sem biztos, hogy tudok majd filmet nézni, egészen szombatig is.
Mindegy, marad amit Ti irtok, végül is az is elég ahhoz, hogy tudjam mi történik.
K. Judit 2015 nov. 09. - 17:59:13
(5251/9141)
YG most beszél elõször a balesetrõl és EMLÉKSZIK HK nevére. 4 év után. Pedig még semmit nem tudhat az egész bonyolult ügyrõl.
És a kapcsolati rendszerrõl. A névre az autóban talált okmányokból emlékszik.

(Lehet, hogy valami olyan igazolványt kér tõle az orvos, ami a rózsaszín brifkóban van. Azt meg lehet, hogy a roncs-autó környékén találták meg.)
K. Judit 2015 nov. 09. - 17:44:08
(5250/9141)
- A dokit Kínában ajánlották neki, mint a Gaucher's betegség specialistáját. (Tudjuk, hogy a doki is töltött némi idõt Kínában, talán ezért ismerték a nevét.)

- Szerintem nem fogadta bizalmába az öreget, valószínûleg nem is találkoztak, azt sem tudja kicsoda. Az öreg nyomoztatott utána, és amikor megtalálták, nyilván nem személyesen segített neki. Azt még senki nem tudja, hogyan történt, mert errõl még nem volt szó. Bizony ha tudta volna, ki az öreg, vagy ha tudta volna, hogy az öreg és az apja között mi volt a kapcsolat annak idején - nem beszélve az anyjáról - akkor nem is biztos, hogy elfogadta volna a segítségét. Ebbõl gondolom, hogy Choi Min Ho inkognito segített neki.

- A "Min" vezetéknév kb. ugyanolyan gyakori lehet, mint a Kim, vagy a Park, vagy a Lee. Azért van mindenki személyi okmányában handzsául is beírva a név, és külön a klán neve, hogy ki tudják szûrni az esetleges klánon belüli házasságokat. Lényeg, hogy rengetegen lehetnek. Ha véletlenül Min Tae-seok fényképe fent is lenne az interneten, plusz az öccséé is, az egyáltalán nem jelentené azt, hogy rokonságban vannak. (De ez mindegy is, mert az öreg valószínûleg nem személyesen intézte YG ügyeit.)

- Jó, lehet, hogy hebrencs ez a nõ, de azért azt ne varrjuk már a nyakába, hogy átverte õt az újságíró ... Vagy hogy ellopták a pénzét. És nem üdülni jött, hogy napokat kelljen várnia az orvosra. Minél szerette volna elkezdeni, ez is érthetõ.

- "Hae Kang próbált igényesen létezni, élni kamaszként, egyetemistaként."
Erre csak azt tudom mondani, hogy HK tanulmányait JE fizette (legutóbb kiderült, hogy JE dolgozott azért, hogy õ tanulhasson), de ezzel sincs bajom, az õ dolguk. Kamaszkorában meg nem ismertem.

Láttuk, mi lett HK-ból a rendkívüli igényességével. Emberileg tanulhatna YG-tól. Nem véletlen, hogy JE miért szeretett bele annak idején HK-ba, és aztán miért akart mindenképpen elválni tõle a végén. Az ok a közte lévõ idõ. Az ok, hogy HK-t annyira elkapta a hév, a kapzsiság és a hatalomvágy, hogy a nagy szerelmet felcserélte a chaebol-családnak, ill. fõleg a családfõnek való megfelelni akarással. JE most pont azért szeretett vissza a volt feleségébe, mert ez a mostani amnéziás nõ emlékezteti legjobban a fiatal HK-ra.

Biztos bemutatják még ezt az idõszakot, csak azt írom, amit már idáig is tudhatunk.
Illiona 2015 nov. 09. - 17:03:14
(5249/9141)
lehet hogy nem ez a legjobb szó, de igen akkor ugy fogalmazok a nemesség helyett, komolyabb, méltóságteljesebb viselkedést lehetne tõle elvárni, 4 évnyi bujkálás után.
Az észbeli képességeit nem vitatom,, és az is szép volt, amilyen bátor volt amikor menekülni kellett.

persze, lehet hogy ahhoz kellett volna némi bölcsesség, érettség, hogy megnézi, ki is ez a doki?
Hogy õ és a gyógyszergyár rokoni kapcsolatban van.
hogy ki is az a gyógyszergyár?
Bizalmába fogadta az öreg gyárost Kínában? holott az is a fõ ellenséghez tartozik?
Pedig a sógor és az öreg képe biztosan mindenütt megtalálható az interneten.

nyomozott pudoxin ügyben anno, és a bizalmába fogadott valakit anno, aki nem is az volt, akinek magát kiadta, simán átverte.
Hol van a körültekintés, óvatosság, okosság?
Mindent nem irhatunk a szegény származásra és neveltetésre, hiszen jó középiskolába járhatott, ott jött össze Baek Seokkal!
Az hogy egy vizsgálóba bemegy a bõröndjeivel, hogy a pénzét nem magánál tartja, hogy otthagyja a gyereket idegen helyen egy kórházi folyosón.
Ha 3 hónapra jött, és elkésett, és már vége volt a rendelésnek, akkor miért lett volna probléma két nap mulva ujra visszamenni, legalább elfoglalta volna a szállást, és megetette volna a gyerekét. Keresett volna régi kapcsolatot, akitõl infót begyüjthet, aki segit. a gyerek nem olyan beteg, hogy azonnali ellátást igényelne, akkor felvették volna a kórházba? a 3 hónapba nem fért volna bele ez a két nap?

Ha figyelembe is veszem az érveidet, abból viszont nem tudok engedni, hogy rámászik szemtelen módon a dokira!
Ha egy orvos minden egyes betegével igy bánna, ha mindenkivel, mind az 50-el (nem tudom hány beteg tartozik egy orvoshoz egy kórházban) elmenne pizzázni pl. meg az anyukákkal flörtölgetne, az hogy is nézne ki?
A dokinek ez egy beteg gyerek a sokból, az anyuka meg ugy viselkedik, mintha a doki csak miatta létezhetne.

Egyszerûen rátukmálja magát.

Hae Kang is szegényen nõtt fel, az õ anyja sem volt egy szuper valaki, legalábbis nem több, mint a nagymama, mégis Hae Kang egyetemre járt, és próbált igényesen létezni, élni kamaszként, egyetemistaként.
K. Judit 2015 nov. 09. - 16:38:19
(5248/9141)
Nemesíteni????

Csak mert egy kicsit szeles? Nincs vele különösebb baj, csak szerény körülmények között nevelkedett. Még azt sem hiszem, hogy nincsenek meg az észbeli képességei. (Nekem is muris volt, hogy fényképet küld, de ez csak a dráma mese része - miattunk, nézõk miatt volt - hogy elhiggyük, a doki a nevével együtt megjegyezte a kinézetét is.) Én nem látom õt butának sem egyszerûen csak túl nehéz sors jutott neki.

A munkahelyén visszaminõsítették, ha emlékeztek, mert rábeszélte a kolléganõjét, hogy jelentse fel nyugodtan a szexuális zaklató fõnökét. Ezt a kolléganõt késõbb megzsarolták, hogy vonja vissza, õellene pedig szabályos hajtóvadászat indult. A kis hülye fõnöke azt tett vele, amit akart, a többiek meg tapsoltak neki. Õ meg tûrte, mert ott akart maradni a helyszínen, hogy tudja gyûjteni a bizonyítékokat. Éppen a születendõ gyereke miatt akarta tisztázni a volt võlegényét.

Szerintem az elég felelõsségteljes viselkedés, ha valaki meg tud lépni gyilkosok elõl 8 hónapos terhesen. Becsületes is volt, hiszen visszavitte TS-nek a pénzt, amivel ki akarták szúrni a szemét kártérítésként. És miután tudja, hogy a volt võlegényét õk tették el láb alól, pontosan tudta azt is, hogy ezúttal nincs más választása, le kell lépnie az országból. De nem hiszem, hogy feladta volna a küzdelmet a gyógyszergyár ellen, csak most épp más dolga van, a gyereket kell gyógyíttatnia.

Mindezt persze nem mondhatja el az orvosnak, sajnos nem készült fel semmilyen mesével. Ezért van bajban. De az, hogy valaki nem tud kapásból hazudni, szintén nem jellemhiba.

Különben egyetlen bõröndje van neki és egy kicsi a gyereknek is, és nem várta el, hogy mindenki vele foglalkozzon, csak attól várta (volna) szívesen, akinek elõzetesen írt, akit felkészített a jövetelére, aki levélben legalábbis biztatta erre. (Aki kidobatta a szobájából a cuccait gondolom a takarítóval, mert egy takarítószeres mellékhelyiségben talált rájuk....)
K. Judit 2015 nov. 09. - 15:55:09
(5247/9141)
Különben csak ámulok és bámulok, milyen rém okos ez a SR. Nem is ez a jó szó, inkább, hogy remek színésznõ. Mindenkivel úgy beszél, ahogy a céljainak megfelel, Miss Koreának felajánlja, hogy majd mindig õ viszi el orvoshoz, ha Miss K. véletlenül nem akarná, hogy JE tudomást szerezzen a betegségérõl. Ezzel persze bele is ültette a fejébe, hogy JE-nek nem kell szólni, maradjon titok, így õ nyugodtan tehet, amit akar, azt hitet majd el Miss K-val, amit csak akar.

Ugyanígy bánik SR a költõvel is. Miután HK-nak a szemébe mondta, hogy azt akarja, hogy haljon meg, és hogy tûnjön el a föld színérõl, a költõvel röviddel meg elhitette, hogy ki van borulva, mert úgy látszik, õ itt fölösleges, nincs már helye ... közben biggyeszti a száját, épp hogy nem sírja el magát.

Amikor átverte a munkaközvetítõs nõt, akkor rájöttem, hogy tulajdonképpen mindenkit át tud verni. Amilyen messzire csak lehet, el kell kerülni.

Emlékszem, JE-hez is hízelgéssel került közel (pont a legjobbkor, amikor már régóta nem hallott egyetlen kedves szót sem otthon), ez az, amit szeretne az öreggel is, szerencsére az nem hagyta magát.
Illiona 2015 nov. 09. - 15:53:10
(5246/9141)
én még mindig nem tudtam a 21-et ujranézni, de a doki védelmében:

azért õ csak YG viselkedésére reagál.
Ez nem a tyúk és tojás esete!
A nõ irt elõször egy hebehurgya üzenetet, a saját nevében, saját vigyorgó képét odabiggyesztve.
Õ érkezett hebehurgya módom 5 bõrönddel vizsgálatra, összevissza koncepciótlan hazudozással, hol saját név, hol kínai, közben vigyorog mindenkire!
amikor az elsõ részben is megjelent ilyen volt.
Soha egyetlen sóhaja nem volt sem a gyerek miatt, aki árvának születik, soha az apa miatt, aki ugy halt meg hogy a gyermekét soha nem láthatta.
Pont ugy viselkedett, mintha a terhességet vásárolta volna a kiflivel, az üditõvel együtt.

Megérkezése óta nincs egy komoly felelõsségteljes viselkedése sem.
Ahogy ott örömködött egy kórház folyosón, miközben titkolni kellett volna a kilétét?
Azzal kellett volna kezdenie, hogy a dokinak odaadja a leleteket, esetleg valami mesével hihetõen diszkréciót kér.
pl hogy a volt rokonai nem akarja hogy tudják hogy itt van.
Miért is ájult el?
Talán csak utazgatott, élvezve a hajókázást vagy repülést, és elfelejtett egy szendvicset magába tömni?
Biztosan nem a lebukás miatt, mert akkor legalább egy másik frizurát, és másik szemüveget vesz.
Amikor egyszerûen otthagyta a gyereket a kórházfolyosón,??? ezért a dokit hibáztatta?
Jó, hogy nem lehetett volna a kifárasztani a gyereket, de magára hagyni??? azért egyik folyosóról vihette volna a másik folyosóra, hogy szemmel tudja tartani, és észrevette volna, ha eltünik.
Vigan szórakozgatott a volt szerelmével, kiabál, örömködik, eszébe sem jut hogy nem kéne felhívni a figyelmet magára, és még neki állt feljebb hogy a kislány nincs!
Minden és mindenkirõl képzeli, azért van, hogy õt szolgálja csak, joga van hogy csak ugy mindenkit meggyanúsitson, ragad mint egy pióca, vagy egy kullancs, de saját magába egyáltalán nem néz.

Oké, hogy igy ábrázolták, hogy az ikrek milyen két szélsõséget képviselnek.
De az évek alatt Hae Kang keménységén mennyit szeliditettek, akkor ezt a szegény ikert is kellett volna nemesíteni, komolyitani.
Valószinû, hogy ez ott Koreában egy követendõ viselkedéstipus az emancipált egyszerû nõknek ez lehet a követendõ magatartásforma, de azért én ebbõl nem kérek.
K. Judit 2015 nov. 09. - 15:13:52
(5245/9141)
Annak idején mondjuk én is úgy láttam, hogy HK túlzásba viszi, ágyúval lõ egy verébre. Most is tartom, hogy elsiette, ráadásul tényleg volt olyan szándéka, hogy lenyomja SR-t, emlékezzünk vissza, hogy még át is öltözött, még magasabb rendûnek akart látszani a lány szemében (biztos valami márkás cucc volt az a kék csipkeruha), szóval a szándék biztos ez volt.

SR nyugodtan megmondhatta volna neki, hogy tûnjön a francba, szerintem ez azért még nem elég ahhoz, hogy egy pasit elcsábítsak, akit egyébként nem állt szándékomban. Ám közben látta meg õ is a válási nyomtatványt JE fiókjában. Ez adott neki ötletet.
K. Judit 2015 nov. 09. - 15:08:38
(5244/9141)
A doki is, azt ugyan elmondja, hogy az orvos-páciens viszonyban fõ a bizalom, mégis képzelõdik. Nem tud semmit, csak érzi, hogy van valami titok, de egybõl azt képzeli, valami ellene irányul.

Menjen el a rendõrségre, és akkor kész, nem kell többet bosszankodnia. De úgy látom, nem nagyon szeretné, ha kiderülne az igazság, akkor nem szórakozhatna nap mint nap a szerencsétlen nõvel.

Azt persze nem vitatom, hogy YG is jobban felkészülhetett volna valami hihetõ mesével, a nemtörõdömségének ez a következménye.
Tegu 2015 nov. 09. - 15:01:23
(5243/9141)
SR pedig atkolti a tortenetet, mar rendesen nyomult, kepeket kuldozgetett JE- nek, egy esznel levo feleseg eppen itt kell, hogy kozbelepjen, hogy eddig, ne tovabb. A cipovetel is egy nagyon elegans jelzes volt, amire SR draga fittyet hanyt, meg neki allt feljebb, maradjon csak a tenyeknel.
K. Judit 2015 nov. 09. - 15:00:13
(5242/9141)
Igen, most csinos, az a kis ruha is helyes rajta. Jó, a nyakmegoldás nem ok, de a kabáttal együtt mindenesetre rendben van.

Most különben én is nagyon fel vagyok háborodva, ott tartok, hogy JR a gonosz nõvér, akinek elég nagy része volt abban, hogy JE házassága megromoljon, szóval még õ oktatja ki JE-t, hogy mindennek õ az oka? Könyörgöm, csak elvált. Azért az nem ugyanaz, mintha megölte volna.
Aztán a másik, BS, aki szintén JE nyakába varr minden rosszat, ami történt. Pedig õ már szinte mindent tud. Talán ott még nem tartunk, hogy YG elmesélte volna neki a balesetet, mindenesetre azt már tudja, hogy hol van YG és hogy HK nem YG. És hogy HK JE volt felesége. Mégis õ fenyegetõzik, hogy majd mit szól a nõ, ha megtudja az igazságot... Hogy HK érdekeit kellene elsõsorban szem elõtt tartaniuk, nem pedig a sajátjukat. És hogy nem kellene JE-nek tovább nyomoznia. Pedig õ is nyomoz, ott vannak a fiókjában ugyanazok a kinyomtatott újságcikkek ... mire számít? Hogy csoda történik? A föld összedõl és õ maradhat kettesben HK-val? Akit senki nem fog keresni? Akit betehet egy vitrinbe és naphosszat nézegetheti? Õ beszél HK érdekeirõl, aki soha meg nem kérdezte tõle, hogy mit szeretne?

Mindegy, JE már elkezdett fizetni azért a bûnért, amit tett (!), a többiek is meg fognak fizetni mindenért. BS sem lesz kivétel, õ YG saját anyjának nem árulta el, hogy HK is életben van. JE elõtt akkor is letagadná, ha az ég is leszakadna. Kérdem én, ki ismer jobban egy nõt, aki csak álmodozik arról, hogy majd egyszer megkapja, vagy az, aki már tizenévet élt együtt vele ....??