Tegu 2015 okt. 26. - 17:21:19
(4941/9141)
Hát ez egy és uaz, kedves HK, csak te nem tudod, a lány viszont igen.
Tegu 2015 okt. 26. - 15:47:28
(4940/9141)
Még visszatérve HK hideg-ridegnek tünõ viselkedésére, ha jó lenne a sorozat, kitalálhatnának valamit, ami megmagyarázná, miért vált olyanná, amilyen volt, pl. az öreggel együtt tudtak olyan részletekrõl, amirõl a többiek, pl. a férje nem, ami megindokolja a látszólagos érzéketlenségét, kiméletlenségét. Vagy tényleg a multjában, fiatal korában van valami, ami helyzetbe kerüléskor /hatalom, pénz/ ilyenné tette.

Ja s még valami, már leirtam, szeritem SR nem szereti JE-t a szó igazi értelmében, mert a szeretet nem birtoklási vágyból áll, márpedig ez a nõ tudatosan, mindenkit becsapva akarja kicsikarni JE szeretetét, ill. már csak a házasságot, mert tudja, el is mondja bátyónak, hogy JE nem nõként tekint rá.
Azért van abban valami reménykeltõ, hogy még nem voltak együtt, bár emlékszem még egy jelenetre, amikor együtt ébredtek, de az elõzményre nem, volt köztük akkor valami vagy csak aludtak együtt?
Tegu 2015 okt. 26. - 14:55:00
(4939/9141)
"Hirtelen az jutott eszembe, hogy vajon a volt újságíró most hazudik-e TS-nek, vagy végig YG-nek hazudott a múltban .... ???"

Igen, ezért kérdeztem a multkor, hogy mit keres TS mellett, lehet hogy ott is volt?
Azt hittem, valamelyik rész kimaradt nekem, mert az IPaden nem mindig látom, hogy hanyadik részt látom az epizódon belül.
Igy elképzelhetõ, hogy még megtudjuk, mit keres TS mellett vagy annakidején YG és férje?? mellett.

Mellesleg, olvasva a keleti közösségi társadalmakról, még az is beugrott nekem, hogy számukra a dilemma nem csak ott kezdõdik, hogy az igazság-csalás harcban melyik oldalra álljanak, hanem az is fontos, hogy amellett a közösség mellett kitartsanak, ahova tartoznak, gondolok itt arra, hogy néha a cég érdekét fontosabbnak tartják a családnál, igazságosságnál, a saját érdekekrõl már nem is beszélve, ezekbõl keletkeznek a konfliktusok, én ugy vettem észre, hogy még a történelmi sorozatoknál is uez a probléma, család vagy ország, ország vagy igazság - még a legelvetemültebbek is képesek az ország érdekére hivatkozni, amikor megmagyarázzák tetteiket.

Ezt azért irtam, mert HK kiállása a család cége mellett valami ilyen hátterü lehetett, bár lehet, hogy ahogy irtad, még visszatérnek ahhoz is, mit müvelt a cégben, amivel elriasztotta magától a férjét.
Bár, akkor volt egy idõszaka, amikor megszerette õt a férje, aztán amikor megutálta, most meg rájött a férj, hogy mégis szereti és szánja-bánja, hogy elváltak?
Lehetne azért ebbõl még valami jót is kihozni, de ha itt percenként egymást nyüstölik, hogy ki kit szeressen és szeret vagy nem, az elég unalmas lesz.
Tegu 2015 okt. 26. - 14:36:57
(4938/9141)
Hát, inkább HK halálával kapcsolatban nyomozhatna, bár engem spec az õ helyében érdekelne az is, hogy ki az a YG, akinek az igazolványával rendelkezik HK , aki ugyanugy néz ki, mint HK, akit az ügyvédfiu YG-ként ismer, ráadásul TS is ismeri, mert ott dolgozott õ is, csak egy másik gyáregységben?? Nem kiváncsi erre?

Szerintem már tulnyujtják ezt az identitásmizériát és fõleg az ügyvéd és SR cirkuszait, pofozkodásait, sértõdéseit, azért naponta három szemrehányós, fenyegetõzõs, lelkifröccsös beszélgetés itt-ott vendéglõben, utcán, lakáson kicsit sok, mondhatnám unalmas, tovább kéne már lépni ezen. Ez vonatkozik a HK- JE beszélgetésekre is.

Lehet, hogy azért tartom ezt eltulzottnak, mert egyben néztem meg sok epizódot, s szinte uaz imétlõdik epizódról epizódra szinte elõrelépés nélkül, ez kevés még 30 részhez.
Tegu 2015 okt. 26. - 13:21:40
(4937/9141)
K. Judit 2015 okt. 26. - 13:04:56
(4936/9141)
És az is megfordult a fejemben, hogy HK még több viselt dolgáról is már csak a dráma második felében fogunk többet tudni. Ha jól tippelek, mindez azért van így kitalálva, hogy elõször lehessen JE-t hibáztatni mindenért (persze közben SR-t, majd BS-t is), de még van 32 rész, aminek egy része még mindig a múlttal fog foglalkozni.

Ha az a koncepció, hogy JE és HK újra összejöjjenek, akkor most következik JE vesszõfutása, hogy azok igényét kielégítsék, akik már így is - a csalásért - keresztre akarták feszíteni.

Aztán jön majd HK visszaemlékezése és az, amennyire a mostani énje fel fog háborodni az akkori viselkedésén ...
Közben a nyomozók nyomoznak, JE apja valahogy szintén megpróbálja jóvátenni a bûnét, ha volt.
Marad az ördögi házaspár, velük nem lehet semmiféle közösséget vállalni, nekik bukniuk kell. Nincs bocsánat a gyilkosságokra és a hatalommal való visszaélésre.

Minden az alkotók terveitõl függ. Ha nem akarják, hogy ennyire kiszámítható legyen, akkor még van idejük beleszõni sok dolgot.

Hirtelen az jutott eszembe, hogy vajon a volt újságíró most hazudik-e TS-nek, vagy végig YG-nek hazudott a múltban .... ???
K. Judit 2015 okt. 26. - 12:36:55
(4935/9141)
Én sem tudom, mi fog történni. Fõleg, hogy hogyan. Próbálom megérteni a szereplõket.
Nevetni fogsz, de még SR-t is megpróbálom megérteni. Aki volt már szerelmes, tudja, hogy az egész sokszor irracionális lépések sorozata. Fõleg, ha az ember olyat szeret, akit nem szabadna. Õt azóta nem értem, hogy megelégszik egy férfi alamizsnájával. Akirõl tudja, hogy mást szeret. Hazudik még most is. Mindenkinek. Na õbenne tényleg nincs méltóság. Érthetetlen. Meg akarja várni, míg kiteszik a szûrét? Állítólag kapkodnak érte a munkaadók. Nem kéne nyomorognia, saját keresete lehetne, nem is kevés, ha Amerikában végzett. Akkor mi ez az õrületes mohóság?

És BS is. Nem kell mást mondanom, csak hogy miért nem furcsa neki, hogy YG-n (ahogy õ hinni akarja) nyoma sem volt egy magzat, sõt már egy 8 hónapos magzat elvesztésének.... De talán azt hiszi, a kórházban nem mondtak neki igazat. Nem hülye, mégis úgy tesz, mintha az lenne. Hajlamos vagyok azt hinni, hogy inkább õrült. Fõleg a legutóbbi jelenete miatt.

Most inkább HK-t sajnálom. Annyira a zsigereiben van JE, annyira nem tud rá magyarázatot, annyira el van veszve, fél, amiért hálátlannak tûnhet BS szemében. Nincs oda SR-ért, de még nem tudja, hogy sokkal jobban kell óvakodnia tõle.

Azért, mert még a felénél sem tartunk, azt képzelem, minden rossz meg fog történni, ami megfordulhat a fejünkben. Ugyanis jelen pillanatban nincs senki, aki legalább egy fél igazságot tudna. Tehát meg fog történni talán mindkét esküvõ, és sajnos HK majd csak utána kezd majd el emlékezni. Ez másképp nem történhet, persze ahogy most látom.... Aztán ki tudja.
Illiona 2015 okt. 26. - 12:14:26
(4934/9141)
Az hogy zsákutcába futnak pillanatnyilag Jin Eon érzései hogy akkor ez a volt feleség, vagy a hasonmás, elhitetnek vele ezt-azt, ez nem jelentené azt, hogy MUSZÁJ elvennie egy nõt, akit nem szeret.

Lehetne egy kicsit egyedül, barátkozhatna más nõkkel, vagy törõdhetne a barátaival. Idõvel kitisztulna az elméje, és tisztábban láthatna.
van még egy mondás: kutyaharapást szõrivel.
Rossz házasságot egy ujabbal? Hát ez rossz stratégia.

én azért nem vagyok ilyen elfogadó Jin Eonnal.
Ha a felesége hideg, és rideg volt, akkor erre nem az lett volna a válasz, hogy õ is hideg-rideg vele?
Vagy csak elvolt, mint befõtt a polcon 4 évig, azután csak megkívánta a friss husit, és hopp! eszébe jutott, itt az idõ revansot venni a hideg és kegyetlen feleségen.

Azt hiszem az ilyen nagyon filozófikusan mindenre okot keresõ férfiak ha megkívánnak egy nõt, azt is kibékíthetetlen elhidegülésnek magyaráznák, ha az egyszer odaégette volna a rántottát.

Jin Eon 4 éven keresztül semmit nem tett a feleségéért, csak hibáztatta valamiért, amit az nem is követett el.
Amikor viszont kellett némi szabadság akkor brutálisan és gyorsan kitette az életébõl. Ennek igenis kellett motiváció, hajtóerõ, és ez a fiatal nõ volt. Õt nem is sajnálom, hogy kelepcébe került, õ akarta, és épelméje birtokában veszi el Seol Rit.

Viszont Hae Kang más.
Õ nincs tisztában a körülötte élõk jellemével, és olyan hiányok vannak a z elméjében, amik miatt semmiképp sem tisztességes kihasználni.
Mert az ügyvédfiúnak talán most enged, és ezzel elvesziti azt az erkölcsi fölényét, ami most megvan a volt férjjel szemben.
K. Judit 2015 okt. 26. - 11:45:23
(4933/9141)
"Sajnos el tudom képzelni, hogy Jin Eon most igy elveszi Seol Rit."

Ez nem elképzelés kérdése.
Benne van a szinopszisban, ill. ha úgy akarjuk nevezni, a szereplõk jellemrajzában.
K. Judit 2015 okt. 26. - 11:40:55
(4932/9141)
Nem támadt kedve hetyegni, bosszút akart állni HK-n, annyira haragudott rá, hogy szabadulni akart. Majd nyilván megtudjuk az egész történetet, de a gyerek halálával, HK teljes átváltozásával, a köztük lévõ kommunikáció teljes hiányával, plusz a kedves családtagok hathatós közremûködésével jutott el odáig, hogy nem bírja tovább. És lépni akart. Tévedett, mert még mindig az asszonyt szerette. De erre csak késõbb jött rá. Ha csak hetyegni akart volna, most is hetyeghetne. Ha ezt megunta, hetyeghetne akár másokkal is. De eszébe sem jut. Õ különben pont hogy inkább házasodós, monogám típus. Megtehetné, most is csajozhatna, kimaradozhatna következmények nélkül. (Láttuk, a nõvére is elnézi a férje elhajlásait.)

Biztos vannak, akik tökéletesen tisztában vannak mindig az érzelmeikkel, és mindent baromi jól csinálnak. Akik húsz évesen olyan rém okosak, hogy elõre mindent tudnak, mindig mindent helyesen tesznek, és tök elégedetten halnak meg. Én viszont megértem azokat is, akik néha tévednek, sõt azokat is, akik nem mindig biztosak magukban. Az ember annyit változik egész életében, még azt is mondhatnám, hogy az ember folyton felfedez magában valami újat, szóval ismerkedünk folyamatosan magunkkal... kicsit OFF, de én például nagyon sokszor meg tudom lepni magam :))
Illiona 2015 okt. 26. - 11:25:32
(4931/9141)
van egy "mondás" .

(kimaradt).

és még egy gondolat!
lesz megint törés zúzás minden oldalon!

De egy idõben nekem is szokásom volt, a tehetetlenség miatt, hogy a falhoz vágtam a telefonom.
(Volt is egy lyuk a falon, mindig keskeny és hosszú naptárt kellett vennem a falra, hogy eltakarja.
Ennek csak az vetett véget, hogy jöttek ezek a drága okostelefonok, és már nem engedhetem meg magamnak ezt.)
Vagyis ne nagyon bántsátok szegény szereplõket emiatt, megértõbbnek kell lenni :))))))))))))))
Illiona 2015 okt. 26. - 11:20:10
(4930/9141)
Amióta Jin Eon visszatért Koreába, azóta Hae Kankot nagyon sok infó éri a régi életérõl!
Jin Eon közelsége, a zene, ha nem is emlékszik, de már megindult egy folyamat.
Mondta is most egyszer hogy folyamatosan fáj a feje.

Sajnos el tudom képzelni, hogy Jin Eon most igy elveszi Seol Rit.

De miért? ha már annyira akarnak neki feleséget, miért nem valami gazdag nõt keresnek neki, amikor tudják, hogy ez a csaj már nem kell neki, nem szereti.
Hogy nem zavarja Miss Koreát ez az ágrólszakadt család nélküli, egzisztenciával nem rendelkezõ árva?
Na nem baj, csak vegye el Jin Eon, én amugy sem hiszem hogy a 4 évvel ezelõtti gyülölködését, és feleségelüldözést el lehet felejteni.
Még mindig azt hiszem, hogy a jelenlegi szereplõk közül egyedül a kisdoki lehet méltó partner Hae Kangnak.

Van egy , vigyázz mit kérsz, mert megkapod!
Hát Jin Eonnak is kedve támadt akkoriben egy kicsit hetyegni, akkor most nézze meg, hogy meg is kapja teljes egészében!
K. Judit 2015 okt. 26. - 11:00:35
(4929/9141)
Ezt nem értem, JE miért nyomozna az ikrek ügyében? Õ tudja, hogy HK a felesége, csak elveszítette a memóriáját. Már nem gondol hasonmásra, az csak az elején volt, amíg még nem tudott az amnéziáról. Most úgy döntött, vár és segíteni akar az emlékek visszaszerzésében.
(Én JE-tõl inkább a Pudoxinnal kapcsolatban vártam nyomozást, ugyanis már az elsõ napon meglátta TS asztalán a titkos dossziét. Az apjánál ugyan rákérdezett arra, miért mondja TS, hogy HK Kínában van, de láttuk, az öreg nem válaszolt, szerintem maga kezdett nyomozásba, biztos van egy embere, egy magándetektív. JE talán nem akar bizonyosság nélkül családi botrányt, vagy meg akarja várni, hogy az apja hazajöjjön Kínából.)

Mindenesetre azért azzal el lehetett bizonytalanítani, amikor meglátta az urnát. Hiába is tudja, amit tud, olyan sokan mondták neki, hogy képzelõdik, és most a temetõ, meg a családja négy éves titkolózása stb. - szóval meg tudták ingatni a meggyõzõdésében.

Tudtam, hogy ha az esküvõnek meg kell történnie (márpedig a szinopszisban, amit õk adtak ki, házasságról van szó), akkor csakis valami óriási sokk hatására lesz hajlandó feleségül venni SR-t. Hát a sokk most megtörtént.

Kíváncsi vagyok, HK-t milyen sokk fogja érni, ami miatt elkezd végre emlékezni. Az anyja? Vagy egy újabb baleset?
K. Judit 2015 okt. 26. - 10:23:00
(4928/9141)
IHAL 17/3:
JE megérkezik a kórházba, HK kifejezetten durva hozzá, nem engedi hogy ápolja a sebét. Ne érjen hozzá, ne nyúljon az arcához, ne fogja meg a kezét stb. Azt mondja nem okozhat csalódást valakinek, aki csak jó volt vele, szereti, türelmes hozzá, vár rá régóta, aki mindig mellette állt, aki mindig védelmezi. Azt mondja JE-nek, hogy még ha valóban õ volt régen a felesége, nekik kettõjüknek akkor is túl késõ már.
SR JE irodájában vár, BS otthon. (Sem YG, sem JE nem érkezik.) Telefonon megbeszélik, hogy biztos nem együtt vannak …
SR indul haza, amikor meghallja TS és munkatársa szóváltását. Hallgatózik (és fel is veszi).
TS õrjöng, mert az ember nem halt meg, kómába esett. Mi lesz, ha felébred? Sõt, mi lesz, ha DokgoYonggi visszanyeri az emlékezetét? Mi lesz, ha kiderülnek a Pudoxin teszt-eredményei, vagy ha kiderülnek YG võlegénye halálának körülményei. Do Hae Kang élete utolsó pillanatában Dokgo Yonggival beszélt, mi lesz, ha elkezd visszaemlékezni? Plusz JE is elkezdett nyomozni, mi lesz, ha rájön, hogy a sógora helyett YG helyett HK-t ölte meg? Akkor neki vége. Szóval mindkettõjüket, a kómába esett embert és YG-t is mielõbb meg kell gyilkolni. Ezt nem hagyhatja. Ha kettõjüket életben hagyják, neki kell meghalnia. És ezt felvette SR a telefonjával.
Közben BS-nek elmondja az apja, a költõ, hogy YG telefonált, hogy a kórházban lesz, várja, hogy a mûtét után felébredjen a beteg. Naná berohan BS is a kórházba. Akkor látja meg õket JE …
HK anyja felismeri, ki tudta ejteni a nevét, kiabál utána, de eltûnik. A doki nyugodtan odamegy hozzá és azt mondja, a lányod meghalt. De láttam õt. Határozottan õt láttam. A doki el akarja hitetni vele, hogy téved.
SR randira hívja HK-t. Tudtam, hogy meg fogja hívni a két család találkozójára. Szívességet kér: a võlegény nem tud az eseményrõl. Már nincs is türelmem olvasni, annyira fel vagyok háborodva. Õt fogja megkérni, beszélje rá JE-t, hogy menjen el. Tuti.
Át is verte. (Persze mert õ is totál meg van zavarodva, magával is még csak most ismerkedik, fogalma sincs semmirõl. Ezért kihasználják.)
K. Judit 2015 okt. 26. - 10:20:28
(4927/9141)
IHAL 17/2:
Miss Korea aggódik, mert SR és JE sosem találkoznak, JE minden nap nagyon sokáig dolgozik. Kérdezi, egyáltalán beszélnek-e néha. SR azt mondja, JE napok óta szeretne valamit mondani, de õ nem akarja hallani. Tervez valamit (gondolom csapdába csalja JE-t, aki nem is tud arról, hogy most lesz a két család találkozója).
JE azt mondja a (volt parókás) munkatársának, hogy ha nem az a dolga, hogy õt figyelje, akkor nyugodtan elmehet ….(JE-t elkezdte érdekelni Dokgo Yonggi és a võlegénye ügye. A férfit, aki a laborban dolgozott, szintén nem lehet megtalálni a cég nyilvántartásában. Apró lépésekkel halad, de legalább elindult.)
Kapott egy hívást, hogy a kerekes székes embert, aki HK-val tiltakozott, közúti baleset érte. HK-t is felhívja valaki ezzel a hírrel.
Az irodaházban összefut TS és JE. JE közli, hogy vizsgálat alá vonják a Pudoxint. Megkérdezi TS-t, tudott-e a csonttörésekrõl, TS tagadja. JE azt mondja megkönnyebbült. Még megkérdezi, ha véletlenül megtalálná HK-t, veszélyt jelentene-e az apjára és TS-re? Vagy ha nem, akkor HK és õ JE kerül esetleg veszélybe?
JE a kórház elõtt megkapja az õröktõl az autó rendszámát, amivel a balesetet okozták. A mûtõ elõtt a család éppen HK/YG-t okolja a bajért, már ütik is, mire JE odaér.
JR elmeséli Miss Koreának a reggeli találkozását HK-val. Elmondja, hogy JE úgy kezeli, mintha az igazi HK lenne. Mindenesetre, ha nem valódi, akkor egy mestermû, ez a véleménye … Neki jut eszébe elõször, hogy nincs-e véletlenül HK-nak egy ikertestvére. Miss Korea tagadja. SR végighallgatja az egészet, JR azt mondja neki, nemsokára kiderül, mi kel ki abból, amit elvetett …(ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát, vagy a ki mint vet, úgy arat koreai változata).
K. Judit 2015 okt. 26. - 10:19:13
(4926/9141)
IHAL 17/1:
Az étteremben JE azt mondja, segít HK-nak az emlékezete visszanyerésében. HK bevallja, hogy tesztelte magát, kíváncsi volt, mit fog érezni az ebéd alatt. Az érzéseirõl majd õ elszámol magával, de meg kell védenie magát, kéri JE-t is lássa be, õ YG, és nem a volt felesége.
Közben BS pénzt ad SR-nak az esküvõi elõkészületekre, és elmondja, arra készül, hogy elmondja JE-nek, a felesége valóban meghalt, nem bírja tovább. SR arra kéri õt is, hogy ne tegye ezt, az esküvõig semmiképpen. Egy halott feleséggel semmiképp nem fog tudni harcolni. És még óvatosságra inti BS-t YG-val kapcsolatban (SR nem tudhatja, hogy BS hallotta a beszélgetésüket az ajtó mögül.)
Az esõs összefutás után BS követeli, hogy JE hagyja békén YG-t. JE végig hallgat. Végül BS csak annyit mond, hogy JE volt felesége soha nem fog visszatérni hozzá.
SR tovább nyomoz. Megtalálja YG kolléganõjét, aki neki is elmondja, hogy YG terhes volt (nem tudom, miért nem mondja soha senki, hogy 8 hónapos terhes volt, az nem ugyanaz, mintha valaki csak két hónapja tudja). Most derült ki az is, hogy a riportot, amiben õ is szerepelt, soha nem adták le, és hogy YG magát a felvételt a férje sírjára akarta tenni, ezért indult útnak. Soha nem érkezett meg. Az utolsó hívása egy országúti pihenõhelyrõl érkezett Wonjoo-ról. (Nem ez lett a kislány neve?).
JR tényleg azt hiszi, HK szellemét látja tiltakozni a gyógyszergyár székháza elõtt. De hamar magához tér. Elmondja, hogy Dokgo Yonggi egy áruló volt, aki szintén megvádolta a gyárat mielõtt eltûnt, és most idejött tiltakozni. HK végül kiborul, hogy hagyják már õt békén.
BS sértõdött. Másnaptól õ akar tiltakozni. Kiadja HK-nak feladatba, hogy vásároljon ruhákat a gyerekeknek és magának is SR võlegényének családjával való összejövetelhez. És segítsen SR-nak az esküvõi elõkészületekben.
JE elkezdi félteni HK-t. Mellé rendelt egy õrt, hogy figyelje. És elkezdte figyeltetni TS-t, a sógorát is.

TS találkozik a kerekes székes emberrel (a volt újságíró társaságában, aki már neki dolgozik), elmondja, hogy valaha Dokgo YG is a gyárban dolgozott, akinek a võlegénye belekeveredett egy korrupció-gyanús ügybe, aztán öngyilkos lett. YG hamis információkat adott egy tévétársaságnak és miután kiderült az igazság, nyomtalanul eltûnt. Még közli TS a szerencsétlennel, hogy YG hazudott neki, becsapta. Amikor elment, TS odasúgta a kollégájának, hogy ölje meg ezt az embert.
K. Judit 2015 okt. 26. - 09:58:43
(4925/9141)
DE, de, kezdõdik a nyomozás, én már tudom, mi történt, a viki fordítás elkészült.

Szóval I have a lover 17:
Egyelõre a legfontosabb jelenet, aztán elmondom, mi történt sorban, de nincs idõm fotókkal foglalkozni:

Ez már a vége felé történik, SR kihallgatja az ajtó mögül TS és a munkatársa beszélgetését. És fel is veszi. (Úgy látom, egyelõre csak saját maga akar profitálni a felvételbõl, meglátjuk, késõbb mire lesz jó.)

TS õrjöng, mert az ember (akinek a meggyilkolására parancsot adott) nem halt meg, kómába esett. Mi lesz, ha felébred? Sõt, mi lesz, ha DokgoYonggi visszanyeri az emlékezetét? Mi lesz, ha kiderülnek a Pudoxin teszt-eredményei, vagy ha kiderülnek YG võlegénye halálának körülményei. Do Hae Kang élete utolsó pillanatában Dokgo Yonggival beszélt, mi lesz, ha elkezd visszaemlékezni? Plusz JE is elkezdett nyomozni, mi lesz, ha rájön, hogy a sógora helyett YG helyett HK-t ölte meg? Akkor neki vége. Szóval mindkettõjüket, a kómába esett embert és YG-t is mielõbb meg kell ölni. Ezt nem hagyhatja. Ha kettõjüket életben hagyják, neki kell meghalnia.
Tegu 2015 okt. 26. - 08:25:49
(4924/9141)
Hat itt latni merev erzelemmentes arccal a dokit, azert mar orvoskent is kicsit orulhetne, hogy megszolalt HK anyja. Az pedig mar termeszetes, hogy nem akkor megy az anya HK utan, mikor meg utolerhetne, hanem tatog es nez maga ele, aztan akkor indul utana, mikor mar elvesziti szem elol. Azt mar nem is emlitem, hogy oo tudja, hogy ikerei vannak, neki duplan kellene nyitva tartania a szemet.
Tegu 2015 okt. 26. - 08:20:59
(4923/9141)
Most mar kezd ez az egesz kinossa valni, ket ember hiszteriazva kovetel szerelmet, mintha ez parancsra es ohajra mukodne, s sorra bizonygatjak annak, aki ismerte a feleseget, hogy HK nem az o felesege. Az ugyved es SR nem szeret, hanem birtokolni akar, SR eseteben meg rosszabb a helyzet, mert o JE korulmenyeit is - a gazdagsagot is - maganak akarja. O is tudja, hogy HK a feleseg, ott volt amikor HK rosszul lett a raktol es tudja, hogy HK nem is ment KInaba. Tenyleg erthetetlen, hogy pont JE nem kezd nyomozni, ugy HK utan, alala korulmenyei es annak kideritesere, hogy ikrekrol van szo. Ertem en, hogy azt akarjak kihangsulyozni, mekkora bunt kovetettt el JE, hogy el mert valni, de tul kene lendulni mar ezen a hegyibeszed sorozaton es lenditeni egy kicsit a torteneten
Illiona 2015 okt. 26. - 07:15:56
(4922/9141)
A 18. rész ismertetõje.
Nincs benne olyan, amire nem lehetett volna rájönni a történtekbõl.

http://www.hancinema.net/spoiler-i-have-a-lover-ji-jin-hee-finds-out-about-kim-hyeon-joo-s-death-87847.html
Illiona 2015 okt. 25. - 20:32:40
(4921/9141)
I Have a Lover 18

majd elfelejtettem, végre!!! Jin Eon nem volt pipogya!
Kemény és határozottan mondott nemet a házasságra!
bár az elõzetes szerint még nincs meccs lejátszva...
Illiona 2015 okt. 25. - 19:09:55
(4920/9141)
kiakadva!

ez a beteges nyomulása a két testvérnek nagyon visszataszitó!

volt elõzetes is, na a következõ részen is ki lehet majd akadni!
Illiona 2015 okt. 25. - 19:08:29
(4919/9141)
a megdöbbentek!

Nem tudom miért érzik veszteségnek, hogy egy ilyen semmilyen családból jövõ szegény nõ nem kerül be a családjukba! Fõleg ugy, hogy Jin Eon sem akarja!
Illiona 2015 okt. 25. - 19:05:59
(4918/9141)
A költõ felsorakoztatja a családot bemutatni!
kiöltöztették a sok árvát, mint valami cirkuszi népet!
Az öreg el sem ment, ezek itt égették magukat
Az ügyvédfiú meg elõadta a nagy szerelmest!

Seol Rinek nem jutott hely a lány oldalán, csak a túloldalon,
Na elfért, se apa, se võlegény.
Igy legalább neki jutott hely.
Illiona 2015 okt. 25. - 19:02:57
(4917/9141)
I Have a Lover 18. rész!

ebben is inkább a tesze-toszaság tart, talán egy dramaturgiai pihenõ a következõ részek elõtt.

Az anya ki akarja pótolni az elveszett éveket, szómenése van. Nem tudom, értelmes-e a mondanivalója, vagy csak szórakozásból beszél, de a kisdoki befogta a fülét.

Az öreg gyáros fényképeket vitt a szegény ikerrõl, nem tudom, ezt a sógortól kapta-e, ez a pont nekem zavaros.
Az anya pedig a szoáradat közepette- mint a pletykás unott vénasszonyok szoktak igy beszélni- persze eldugta a fényképeket a kisdoki elõl, nehogy az összerakhassa a képet.

Seol Ri már nagyon undoritó!
Maga a szinésznõ is brutálisan gyenge, eszköztelen, és próbál a szavai hangsulyozásával nyomatékosítani, néha perceknek tünik, mire kimond egy egy szót!
Az ügyvédfió mostmár egyértelmûen egy tróges balfácán! Õ is undoritó!
Illiona 2015 okt. 25. - 17:53:44
(4916/9141)
Valóban egy kicsit idegesítõ, hogy több részen keresztül senki nem nyomoz, csak Seol Ri.
Mindenki másnak eszébe sem jut, hogy másképp is lehetnek a dolgok.
De talán átlendülnek ezen, és még sok csavar lesz.
A kisdoki nekem szimpatikus, igaz hogy szótlannak tünik, de otthon megszokta, hogy nem kell beszélgetnie az anyával.
A kórházban beszédesebbnek tünik, pl a vizitkor Hae Kanggal olyan gyorsan elkezdett társalogni, csak épp megszakadt a félreértések miatt.
Õ majd gyorsan rájön arra, hogy valami bibi van, hiszem már töpreng rajta.
Az anya pedug valószinûleg õt avatja be, mi is fáj neki annyira. Ha kimondaná az ikrek szót, a kisdokinak minden megértõdne.
Tegu 2015 okt. 25. - 09:17:13
(4915/9141)
17. Resz, I have a lover
Szinte csak parbeszedekbol all, HK anyjat akkora sokk erte HK latvanyara, hogy megszolalt, a doki kozonyosen reagalt, ami erthetetlen. Ha ezt a 4 ember kozotti huzavonat akarjak abrazolni meg 30 reszen keresztul, az borzasztoan unalmas lesz am, mar most unom a ketszinu felelossegrevonasokat es erkolcsi predikaciokat.
Az ugyvedgyerek meg szimplan szemet, o mar tudja, hogy nem YG az , akire raerolteti magat. Egyszeruen nem ertem, miert nem kezd mar valaki annak utanamenni, hogy ket egyforma no letezik, a doki is csak pukkadozik, s beolvas YG-nek, holott lehetne annyi esze, hogy megbeszelje Yg- vel, hogy lehet itt is es Kinaban is.
Illiona 2015 okt. 24. - 20:01:59
(4914/9141)
I have a Lover - 17. rész

nem sokkal jutunk elõrébb a történetben, de legalább nem kell belehalni a várakozásba.
Biztosan lesznek érdekes beszélgetések, de a nagy akciók elmaradnak.
Az anya viszont megszólal! A lánya Hae Kang nevét mondja ki!
A sógornõnek, Jin Rinek lesz egy nagyjelenete, ha kinyitja a száját,
kõ kövön nem marad az biztos!
Illiona 2015 okt. 24. - 15:59:09
(4913/9141)
Az ember már csak esendõ!
belátta, hogy jobb a pénz oldalán szolga lenni, mint az igazság oldalán szegénynek, vagy éppen halottnak!

A sógort nem értem, hogy bízhat meg egy korábbi lázadóban?

én azért titokban abban bizom, hogy csak látszólag állt át a sötét oldalra, közben szorgalmasan gyüjtöget, mint a hangya a mesében, és amikor majd nagyon minden elvész a jó oldal számára, akkor vall csak szint, és besegit némi perdöntõ bizonyitékkal.
De ez csak egyenlõre az én fantáziálásom, még a történetben egyenlõre lelkiismeret nélkül segíti a sógort.
Tegu 2015 okt. 24. - 14:39:15
(4912/9141)
Behoztam a lemaradásomat:)
Kérdés:
Ez a pasi YG-nek segitett, most viszont TS jó emberének tünik, ez hogy van?
K. Judit 2015 okt. 23. - 10:19:56
(4911/9141)
Ezt a képet is ma tették közzé, izgulhatunk a következõ epizódok miatt.

"Korlátlan szeretet", "ragaszkodó ölelés", "kiszolgáltatottság" - ilyen kifejezések vannak a cikkben, meglátjuk, mit hoz a holnap :)
K. Judit 2015 okt. 23. - 10:12:56
(4910/9141)
K. Judit 2015 okt. 22. - 09:12:34
(4909/9141)
Ezt a "kislányt" is valahol ugyanott találtam.
Megnõtt.
K. Judit 2015 okt. 22. - 09:11:14
(4908/9141)
Valamit biztos nem árulhat még el.
K. Judit 2015 okt. 22. - 09:10:44
(4907/9141)
Jó lenne érteni, mit kérdeznek és mit mond.
Az újságcikket lefordítva sem értem (az az érzésem, hogy SR-ról kérdezgetik a forgatás helyszínén).
K. Judit 2015 okt. 22. - 08:55:09
(4906/9141)
SR-nak a gyógyszergyárhoz egyelõre még semmi hivatalos köze nincs.
Nem tudom pontosan melyikük, (rémlik, hogy közösen JE és SR) kifejlesztett egy gyógyszert mielõtt hazatértek, ami a rákellenes gyógyszerkutatásban eredménynek számít.
JE hagyta, hogy SR mutassa be a médiának és hagyta azt is ,hogy a tanulmányon SR neve szerepeljen elsõ helyen.
(Ezt késõbb meg is jegyezte a lány JE-nek, hogy még ezért sem volt képes haragudni rá, ezek szerint tudta, hogy nem volt túl rendes dolog tõle, meg azt is, hogy JE nem fog szólni érte.)

Legutóbb mintha TS ajánlott volna neki valami részmunkaidõs feladatot.
(Amikor a sógor JE asztalfiókjában turkált és összefutott SR-val. Akkor találta meg TS YG névjegyét.)
K. Judit 2015 okt. 22. - 08:44:16
(4905/9141)
Nem tudom, hogy jómódú-e, de gondolom néha-néha feltöltik a számláját.
Elhangzott, hogy a lakást Miss Korea választotta, a berendezést JE, nem részletezték, hogy ki fizette, de van egy tippem.
(Az ösztöndíj valószínûleg csak zsebpénz volt.)
Tegu 2015 okt. 22. - 08:34:59
(4904/9141)
Tulajdonkeppen SR hogyan lett jomodu, kap penzt JE-tol? Az osztondij nem olyan sok. Vagy a gyogyszerceg tamogatja?
K. Judit 2015 okt. 22. - 00:18:29
(4903/9141)
Én nem emlékszem, hogy a férj okolta volna a feleségét a gyerek halála miatt.

Ha találtál erre vonatkozó részt, akkor szívesen elhiszem, de úgy emlékszem, hogy az egész sztorit Je nõvére mesélte el azt hiszem SR-nak. És senki más soha fel nem hozta, soha nem is említették (már hogy HK a hibás).

Azért volt kiborulva a férj, mert évek óta nem mutatott sem fájdalmat, sem dühöt, sem nem voltak például azelõtt rémálmai,vagy legalább egy kis hangulatingadozása, semmi. ZÉRÓ.
Sõt, nem sokkal utána visszament dolgozni. Tulajdonképpen, mintha mi sem történt volna.
Amikor viszont a család megemlítette, hogy ideje lenne már nekilátni egy új utódnak, azonnal próbálta rávenni a férjét. Szóval nem õ maga érezte szükségét (vagy nem õ maga érezte úgy, hogy jaj csak azt ne, lelkileg nem bírnám). Neki mindegy volt. Mindent csakis úgy tett, ahogy a család elvárta tõle. Talán akár még öt gyereket is megszült és elvesztett volna egy fia érzelem nélkül.
Én itt érzek egy kis dramaturgiai lukat, szerintem a gyerekkel kapcsolatos részt - miután többször is elhangzott, hogy emiatt váltak el - nem csak abból az egy jelenetbõl kellett volna megtudnunk, amikor a férj kiabált vele. A temetõi jelenet is csak épp egy jelzés volt, hogy volt egy kislányuk.
K. Judit 2015 okt. 21. - 23:59:21
(4902/9141)
A gyerek halálát és annak elõzményeit még csak valakinek az elmondásából ismerjük. Majd biztos pontosan meg fogjuk tudni, mi történt. De HK viselkedésével kapcsolatban én is fel tudnék sorolni egy-két elítélendõ dolgot, ami persze csak az én véleményem. Elég okos volt, tehát tudnia kellett, milyen munkát várnak el tõle és meg is tett mindent, hogy a család elégedett legyen vele.
És azt sem mondom, hogy egy bosszúálló viselkedésérõl tehet, de arról viszont valószínûleg igen, amiért az illetõ bosszút akart állni. Pech, hogy nem minden ellenfél lesz öngyilkos, némelyik bosszút esküszik. ("A tönkretevés a specialitásom..."). Ezt a témát késõbb kellene megbeszélni, amikor már ismerjük azt a valós sztorit.

Tudjuk, hogy HK ahonnan jött, igazán jó nevelést nem kaphatott, plusz hiányozhatott neki az apja is (talán ezt a szerepet töltötte be az öreg Choi), de azért ne is mentsük fel túl könnyen, amikor törvénytelenségeket követett el, vagy amikor az ellenfele halálát sima gyõzelemként érte meg. Nulla sajnálatot, nulla megbánást nem mutatott. Ilyenné vált a munkája miatt és ez lett neki a természetes a családba való beilleszkedés után.

Szerintem ahogy HK-t a forgatókönyvíró/rendezõ páros az elején ábrázolta, mindenki hamar felmenti azzal, hogy "végezte a munkáját". Ráadásul olyan régen volt, amire már sokan nem emlékeznek. Míg a férfi fõszereplõt pedig simán elítéltetik, csak mert õ volt a házasságtörõ, pedig õ tényleg egy átlagos elkényeztetett gazdag fiú, aki nem szokott hozzá, hogy valami ne úgy legyen, ahogy õ szeretné. És az is lehet, hogy ez is szándékos, majd meglátjuk, mire megy ki a játék, mert míg HK szinte végig helyeske, "szinte" lehet vele azonosulni, JE már az eleje óta bûnös viszonyt folytat, megdumálja a családját, hogy ne is kelljen soha többé találkoznia vele.
Sajnálom, de én csak azért nem fogok rábólintani, hogy valaki (HK) erkölcsileg megkérdõjelezhetõ munkát örömmel lásson el, mert szegény félárva volt, mert sebezhetõ a gyerekkora miatt, vagy csak mert meg akart felelni az iparmágnás család elvárásainak, plusz mert õ az, akit megcsaltak. És bár sajnálom emiatt emberileg, meg mint nõt, de azért nekem ez mindenre nem mentség.

És folytatva, csak azért nem fogom elítélni az iparmágnás család örökösét sem, mert gazdag és elkényeztetett. Ugyanis látom, hogy nem él vissza a kiváltságos helyzetével, megelégszik egy sima egyetemi professzori állással, és csak szeretett volna békében élni a nõvel, akibe szerelmes volt, és a kislányukkal. A házasságuk sajnos megromlott, mert nem voltak képesek egy nyelven beszélni a tragédiájuk után, és ezért nem is tudtak felülemelkedni rajta. Egyikük ki szerette volna beszélni, sírni szeretett volna, másikuk meg pont magába szerette volna még jobban fojtani. Így persze nem kellett sokat várni, hogy valami történjen, ami dûlõre viszi a dolgot. Én a házasság megromlásáért és a válás elindításáért sem EGYÉRTELMÛEN és KIZÁRÓLAG a férjet tartom felelõsnek (mert közrejátszott abban ezer más tényezõ is), és bármennyire is fájdalmas, a feleség is tehet róla. Jó, nem kellett volna azonnal egy szeretõt is felhasználni, a férj nem is kereste, de pont akkor adódott az alkalom, amikor lelkileg totál legyengült állapotban volt.

A mostani HK nekem nem azért tetszik jobban, mert szegény, hanem mert emberileg érzékenyebb, és nem feltétlen a felsõ tízezer s.ggét nyalva akar érvényesülni.
Illiona 2015 okt. 21. - 21:38:06
(4901/9141)
Azt hiszem Hae Kang amikor olyan elszántan dolgozott a válallatért, és segitette az öreg gyárost igazgatni a céget, akkor azt amiatt is tette, mert a férje nem akart ebben részt venni, kihúzta magát, és HK talán úgy érezte, hogy helyette is meg kell tenni a rájuk esõ részt, hogy a férje kedvére tehesse amit akar!

épp az az egyik amit Jin Eon részére felrovok, hogy a felesége sokszor végzett a vallalatnak kemény és kegyetlen feladatot, amirõl tudnia kellett, és neki kellett volna elvágni ezt a fonalat. Ott egy meny nemigen szólhat vissza, ezek a családon belõli alá-fölé rendelõdési törvények miatt egy feleség nem lehet szabad akaratú, addig amig a szülõk élnek.

Még a hidhoz: vannak olyan emberek akiknek iganis sokkolódni kell, ahhoz, hogy felfogják a helyzetüket!
van egy közmondás is, épp ma használtam egy élõ közvetlen környezetben lévõ szituációra: "nekünk Mohács kell"
Hát az anyának is kellett Mohács, ahhoz hogy felfogja, neki nem kell megalázkodni! amit a szegénységük miatt a másik család, fõként Miss Korea alázást eszközölt,azt Hae Kang kellõ mértékben elfogadta, átélte, az anya alázkodása, szenvelgése már fölöslegesen sok volt. Hae Kang ezt nagyon jól látta.
Az anyának most jelenleg is sokkolódni kell, hogy éljen, lám a kisdoki is kényszeriti az idõ figyelésére.
Talán most jó kezekben lesz, és meggyógyul, ha az orvos segíti, és majd visszakapja a 2 lányát.
Tegu 2015 okt. 21. - 20:57:27
(4900/9141)
Hat, szerintem HK azert nem volt annyira oda JE csaladjaert, talan csak az apjaert, de inkabb ugy gondolom, hogy inkabb csak meg akart felelni az elvarasaiknak. Azt nem tudjuk, hogy megbeszeltek- e JE-vel azt, hogy miert nem jar hozzajuk JE, miert nem akart reszt venni a cegben aktivabban, s mi a velemenye arrol, hogy HK megvaltozott, egyszer csak razuditotta a vadjait, de akkor mar menekult HK- tol. JE mondhatni konfliktuskerulo, erre irtam azt, hogy papucs, aki nyel, nyel, aztan kitor, ez a tipus nem igazan tesz a parkapcsolatert. Na persze, itt a gyerek halala lehet a kiindulopont, a veg kezdete. De azert az sem normalis, hogy egy bunos bosszuja miatt HK- t kell vadolni.
K. Judit 2015 okt. 21. - 17:09:20
(4899/9141)
Az a hídon való kitevés (ággyal együtt) nagyon durva volt, ilyet az ember nem tesz még egy idegennel sem, nem hogy a saját anyjával.
Megmondom õszintén, a szövegre már nem emlékszem (plusz szerintem HK-nak máshol járt akkor az esze), de ha tényleg fel akarta volna rázni az anyját, akkor õ nagyon nem értett valamit. Az anyja ugyanis kizárólag HK miatt volt hajlandó eltûrni, hogy megalázzák.
Persze nem mindenki alázta meg, az öreg például segített neki cipelni az ágyat, ez sem lehet mindennapos, fõleg amikor Miss K. otthon volt. Éppen errõl van szó, Miss K. féltékeny volt HK anyjára, még így is, abban a kissé nyomorult állapotában. Az alkalmazottat inkább észrevette a férje, míg Miss K-t pedig nem.

Az öreg és HK anyjának múltbéli kapcsolatára még eszembe jutott egy jelenet, amikor Miss K. elmesélte a férjének, hogy JE-nek viszonya van valakivel. Nem mintha a férfi túlságosan elítélte volna érte, de tett valami megjegyzést, mire Miss K. valami olyasmit mondott, hogy õ csak ne szóljon egy szót sem, neki is voltak kapcsolatai, és akkor is - úgy emlékszem - elhangzott HK anyjának a neve.

Ezt mind csak arra mondom, miért utálta ennyire HK-t Miss Korea. Az anyja miatt. Ill. az anyjának a múltbéli szerepe, vagy viselkedése miatt. Tulajdonképpen megértem JE-t, hogy ettõl a családtól viszonylag távol szeretett volna élni, de pechjére HK meg pont nagyon odavolt értük.
K. Judit 2015 okt. 21. - 16:03:25
(4898/9141)
Igen, a képességei és az ambíciói miatt is nagyon szerette HK-t, de - fõleg - az anyja miatt.

És ha észrevettétek YG képét nézegette, mikor JE bekopogott, és mondta, hogy Kínába készül. Négy év kellett neki ahhoz, hogy eszébe jusson saját kezébe venni a dolgokat és megkeresse HK-t, vagy ha õ tényleg meghalt, akkor az ikertestvérét, Dokgo másik lányát YG-t.
Talán most jutott arra az elhatározásra, hogy mindent bevall neki....
K. Judit 2015 okt. 21. - 15:55:06
(4897/9141)
"Figyeljétek meg, még SR-rõl is ki fog derülni valami a szüleivel kapcsolatban."

Az biztos, hogy a költõ és MissK., meg az ikrek anyja ismerték egymást régrõl, ugyanabban a körben forogtak.
Csakis olyasvalaki hagyhatta a költõre a gyerekét, aki jól ismerte. Férje biztos nem volt, titokban szülhetett. Talán valami híresség...
Mindenesetre valahol ott lehetne keresgélni, bár ez már szerintem túlbonyolítás lenne, nem mintha ez olyan nagyon távol állna különben a drámaszerzõktõl.
Illiona 2015 okt. 21. - 15:51:58
(4896/9141)
Miss Korea és Jin Ri azért tettek sok sok megjegyzést amig Hae Kang a családhoz tartozott, mert szegénysorból jött, és nem voltak a családi viszonyai tisztázottak.
Ott ez nagyon számít.
Az öreg elismerte, de szerintem a képességei miatt elsõsorban, az egyetlen volt akire számithatott ebben a nagy családban.
Miss Korea megalázásai az anya felé szerintem a kicsinyességbõl és sznobságból ered, és hogy éreztesse Hae Kanggal, hogy milyen nagy szerencséje van, hogy a családba tartozhat.
Az anya nem volt rákényszerülve, de mégis hagyta magát megalázni, folyton beleesett Miss Korea csapdájába.
Ezért is próbálta Hae Kang felrázni, és nagyobb önbecsülésre kényszeríteni, beláttatni, hogy nem hagyhatja, amit tesznek vele, ekkor volt a hidon való kipakolás is. Bár akkor ott brutálisnak tünt, de az anyának nagy pofon kellett, hogy felébredjen és rájöjjön, õ is egy ember.

Még azt nem értem, hogy ha Miss Korea annyira lenézte Hae Kangot a származása miatt, akkor mit is eszik ezen az ágrólszakadt család nélküli lányon? Ez most miért jobb parti?
a fia volt 4 évig külföldön, a korábbi egyetemi botrány elfelejtõdött, miért nem egy gazdag nõt keres neki a saját köreikbõl?
Legalábbis ekkor lenne következetes.
K. Judit 2015 okt. 21. - 15:38:23
(4895/9141)
Jó, tisztázzuk :)
"Az ikrek apja ez a gyógyszerfeltaláló volt, s valahogy meghalt, nem tudjuk, baleset vagy öngyilkosság vagy mi volt?
EJ apjának valami miatt lelkiismeretfurdalása volt a feltaláló halála miatt, szerintem /remélem legalább is/ inkább nem tudta megmenteni, azért vannak rémálmai..." - csak ennyit tudhatunk.

És volt az öregnek és HK anyjának egy beszélgetése (ami után HK anyja elõvette a fotót az ikrekrõl), abból én úgy értettem, hogy volt valami liaison közöttük, de az lehetett egy egy-éjszakás kaland is, meg akár egy hosszú szerelem is, ami a két férfi barátsága miatt nem teljesülhetett be.

De az ikrek szétválasztásáról még ennyit sem tudunk. EGy kép volt nekem gyanús, mintha HK (amikor SR családja körül ólálkodott még a baleset elõtt) nagyon is ismerõs lett volna a környéken .... de ez csak egy érzés.
K. Judit 2015 okt. 21. - 15:28:46
(4894/9141)
Az öregebbik korosztály történetével még nagyon is adósak. Majd biztos most tudunk meg többet, az Alzheimer miatt (ezt is pont azoknak kellett kiszimatolniuk, akik a legtöbb bajt okozzák a családban).

Riválisok lehettek õk ketten az ikrek anyjával a szépségiparban, és valószínûleg Miss K. volt az "ügyesebb, rámenõsebb".
Vagy: már esetleg Dogko is megvolt, és CMH a barátja miatt nem választotta õt, sõt, esetleg már útban voltak az ikrek - ki tudja. Talán egyszerûbb volt titokban kapcsolatot tartani.
Miss K. azért alázta meg minden alkalommal HK anyját, mert valószínûleg volt törleszteni valója (meg azért, mert megtehette).
Tegu 2015 okt. 21. - 15:25:34
(4893/9141)
Akkor tisztázzunk valamit, hogy értsem, ha van rá válasz:

Az ikrek apja ez a gyógyszerfeltaláló volt, s valahogy meghalt, nem tudjuk, baleset vagy öngyilkosság vagy mi volt?
EJ apjának valami miatt lelkiismeretfurdalása volt a feltaláló halála miatt, szerintem /remélem legalább is/ inkább nem tudta megmenteni, azért vannak rémálmai. Hogy miért mondta, hogy nálam van a lányod, egyesszámban..? NEM kéne az öregnek az ikrek anyjával beszélni a gyerekekkel kapcsolatban? Az ikrek anyja tudja, hogy van egy másik ikerlány is.

Vajon HK anyja mit tud az apáról annak haláláról? HK multjáról nem tudunk semmit, de talán az öreg nem véletlenül kedveli õt annyira, talán tudta, hogy a feltaláló lánya és talán meg is igért neki valamit a lányával kapcsolatban?

Figyeljétek meg, még SR-rõl is ki fog derülni valami a szüleivel kapcsolatban.
Illiona 2015 okt. 21. - 15:17:39
(4892/9141)
még arra a jelenetre utalnék vissza, amikor a sógor elment az ügyvédfiú Baek Seokhoz az irodába, és a falon lévõ üvegre fel volt irva Hae Kang kutatásai a rossz gyógyszerrõl.
A sógor talán nem vette észre.
De ha komolyra fordul, az ügyvédfiú biztosan a sógor mellé áll, és elbagatelizálja a pert, gondolom cserébe elválasztják Jin Eont Hae Kangtól.
Az ügyvédfiú azért veszélyesebb pl a sógornál is, mert róla nem is sejti Hae Kang hogy képes a háttérben gonosznak lenni.
A sógort valószinûleg gyorsan kiismeri, és tudni fogja róla, hogy minden hájjal megkent figura. Már amikor a irodába bement akkor feltételezte róla, hogy lefizetni vagy megfenyegetni ment hozzájuk.
K. Judit 2015 okt. 21. - 15:17:17
(4891/9141)
"Viszont azt nem tudom, hogy HK már YG-ként miért nem találja gyanusnak, hogy valakihez hasonlitják, én utánamentem volna, hogy ki az, aki ennyire hasonlit rám.
Inkább csak bosszantja, mint hogy érdekelné, furcsa ez is."

Ezt majdnem pont ugyanígy leírtam én is. És még azt is észrevettem, hogy soha senkinek el nem árulták, hogy valami baj van az emlékezetével, kizárólag annak a libának, akinek nem kellett volna, SR-nak.

Jó, tudjuk, hogy ez mind szándékos, de kicsit azért hihetetlen is, ez is az erõs túlzások közé tartozik ...
K. Judit 2015 okt. 21. - 15:11:27
(4890/9141)
Én már arra is gondoltam, hogy a gyerekek is ott voltak azon a kiránduláson, és bár Dokgot megtalálták, az egyik kislány eltûnt.
És talán valaki megtalálta és beadta az árvaházba.

Szóval szerencsétlen ikrek anyját (sose tudom a nevét) érte már jó néhány sokk életében, és eleve nem lehetett egy túl erõs asszony (talán a férfiak is kihasználták, mindenesetre az öreg Choi biztos), nem csoda, ha egyedül nem tudott lábra állni. Valami olyasmi mindenesetre rémlik, hogy nem kellett volna neki masszõrként dolgoznia, segítette Choi is és HK is, de valahogy minden kicsúszott a kezébõl.
Azt láttuk, hogy Choi végül Miss K-t választotta, és hogy HK sem volt túl kedves az anyjához. Azt hiszem szégyellte õt a chaebolék elõtt.
Tegu 2015 okt. 21. - 15:08:59
(4889/9141)
Viszont azt nem tudom, hogy HK már YG-ként miért nem találja gyanusnak, hogy valakihez hasonlitják, én utánamentem volna, hogy ki az, aki ennyire hasonlit rám.
Inkább csak bosszantja, mint hogy érdekelné, furcsa ez is.

Egyébként valószinüleg ez az igazi énje, amit most produkál, tehát amig együtt volt JE-vel és családjával, nem volt önmaga, talán nem tudta, hogy mit várnak el tõle.

Valójában most visszatekintve, az anyósa vegzálta azzal, hogy ne adja fel, menjen a férje után, ne menjen bele a válásba, igy találta ki azt is, hogy eltávolittatja SR-t a férje közelébõl, amit aztán a sógornõ jól idõzitve felerõsitett azzal, hogy fényképeket küldött JE munkahelyére, ezen akadt ki igazán JE, ez volt az utolsó csepp a pohárba nála, innentõl már könnyü dolga volt a sógornõnek meghülyiteni a buta Miss KOreát.

VAlójában nem értem, hogy az öreg hogy tudott egy ilyen haszontalan, buta libát választani második feleségének.
Ja és az öreg nem tud arról, hogy a gyógyszerkisérletek mellékhatásaival kapcsolatos teszteket meghamisitotta a veje.
VAgy nem tudott akkor.
Tegu 2015 okt. 21. - 15:02:36
(4888/9141)
Láttam azt a térdeplõs részt, a vej találta ki, hogy rendezzenek temetést és rendezzék ugy, hogy meghalt HK Kinában /azt nem tudom, hogy tudták ezt lepapirozni/, de a balesetrõl semmi nem maradt meg, mert azonnal elszállitották az autót is a vej és felbérelt emberei.
Tehát a vej tényleg azt hitte, hogy a HK meghalt YG helyett, most a 13. részt nézem, eszerint Miss Korea, JE apja, a vej és felesége ugy hiszik, hogy HK meghalt és nem akarják elmondani JE-nek, a nevelt lánya ezzel zsarolja.
A vej pedig tényleg azzal zsarolja az öreget, hogy a patent átadása és a halál között eltérés van, igy feltételezi, hogy az öreg tette el láb alól a gyógyszer kitalálóját. Álmában viszont az öreg csak egy gyerekrõl beszélt, ez furcsa.
K. Judit 2015 okt. 21. - 15:00:29
(4887/9141)
És fölvett egy nagy plédet is, biztos hideg van.
K. Judit 2015 okt. 21. - 14:58:32
(4886/9141)
És egy újabb magazinban.
K. Judit 2015 okt. 21. - 14:57:49
(4885/9141)
JE a futógépen.
K. Judit 2015 okt. 21. - 14:53:48
(4884/9141)
A lényeg az, hogy HK holttestét nem találták meg (csak a holmiját), nem tudom mi lehet az urnában. Valami hamu.
YG-ról pedig azt lehet tudni, hogy kilépett K-ból és belépett Kínába Sanghainál. Errõl volt TS kezében egy igazolás.
K. Judit 2015 okt. 21. - 14:39:59
(4883/9141)
Igen, most ezt fogják kihasználni. Egyrészt megkaparintják a részét a cégben, másrészt rájátszanak majd egy kicsit az elhülyülésére. Errõl írtam a 16. résznél, hogy JR meg akarja bosszulni az anyja halálát (vagy azt, hogy Miss Korea szeretõkénti létezésébe betegedett bele).
K. Judit 2015 okt. 21. - 14:35:10
(4882/9141)
Így van, HK úgy tudta, hogy még kb. három órán belül nem fog visszatérni az íróasztalához JE.
De az anyósa nem hagyta szóhoz jutni õt a kórházban, és JR - mindig õ van az ilyen gonosz trükkök mögött - lefotózta, amint telefonál, míg a labor meg égett. Neki akkor az volt az érdeke, hogy JE és HK váljanak el, közvetlenül elõtte pont SR-t próbálta rávenni, hogy segítsen neki ebben.
Nem értem, hogy HK balesete, és a tûz a laborban hogy nem lett kivizsgálva azóta sem.
---
Azt a jelenetet kéne visszanézni a két eltûnt nõvel kapcsolatban, amikor TS térden állva bevallotta az apósának, hogy valószínûleg megölte HK-t, miközben YG-t üldözte, hiszen õk valahogy autót cserélhettek. YG-t azért kellett üldöznie, nehogy az öregnek baja legyen belõle. (Ami persze hazugság, azért üldözte, mert rájött, hogy a võlegényét a Pudoxinnal kapcsolatos megfigyelései miatt eltették láb alól.) És akkor adta elõ az apósának, hogy Dogko-nak hívják YG-t, a Dogko név pedig az apósában keltett pánikot, vagy azért, mert tényleg megölte az ikrek apját, vagy azért, mert esetleg csak azt képzelte, elvégre baleset is lehetett, de TS errõl nem tudhat semmit, csak azt, hogy bántja az öreget. Meg azt, hogy azt a bizonyos szabadalmat Dokgo halála után két nappal ruházta át az öreg Choi nevére. Szerintem TS csak sejti hogy ezzel kapcsolatban bûzlik valami, de mindenesetre az apósát sakkban tartja ezzel a sejtésével.

Szerintem TS - amikor elment BS ügyvédi irodájába - azt gondolhatta, hogy YG-t találta ott, aki viszont egyelõre nem veszélyes az emlékezet-kiesése miatt. Talán nem tûnt fel neki, hogy másképp néz ki, ill. azt gondolja, 4 év alatt változhat ennyit egy ember. Õ is csak egy HK hasonmást sejt, hiszen nem gondolhatja, hogy azt a szakadékba zuhanást, amit õ rendelt el, valaki élve megúszhatja.
Tegu 2015 okt. 21. - 14:32:28
(4881/9141)
Miss Koreának Alzheimere van?
Undoritó ez a nõ, már több sorozatban is láttam, ugyanilyen negativ, kicsit komikus szerepben.
Tegu 2015 okt. 21. - 14:25:06
(4880/9141)
Hazudozik
Mellesleg, azt sem értem, ha még a nevét sem lehetett kimondani és ugy a "bátyja", mint a költõ tudni sem akartak róla, na ahhoz képest nagy az összemelegedés vele a bátyó részérõl.
Érthetetlen dolgok ezek.
Tegu 2015 okt. 21. - 14:18:26
(4879/9141)
Az igaz, bár lehet, hogy HK anyja miatt sietett, mert tudta, hogy pontban délre jön..
Tegu 2015 okt. 21. - 14:17:00
(4878/9141)
Ja és arról sem esett szó, hogy miért robbant fel az a labor?
Tegu 2015 okt. 21. - 13:21:47 Előzmény K. Judit
(4877/9141)
Azt sem ertettem, miert nem volt kepes HK azt mondani az anyosanak es rosszindulatu sogornojenek, hogy pont azert telefonalgatott, hogy JE- t elerje, mert a kolleganoje azt mondta, hogy akonyvtarban van, honnan sejthette, hogy pont JE laborszobaja robbant fel es hogy JE visszatert a konyvtarbol
Illiona 2015 okt. 21. - 12:42:09
(4876/9141)
Igen, de ott a rendelõben az anyuka már túl volt a vizsgálaton, és csak "szómenése" volt.
Finomabban is elküldhette volna, de ha nem szól rá, még most is rátelepedve beszélget.
Tegu 2015 okt. 21. - 12:37:29 Előzmény K. Judit
(4875/9141)
Hm, TS ugy tudta, hogy HK halt meg, es a mostani YG az tulajdonkeppen HK, akinek emlekezetkiesese van. Vagy az igazi YG rol beszelsz?
Tegu 2015 okt. 21. - 12:34:25
(4874/9141)
A beteg kisfiut is elkuldte az anyjaval egyutt, mert hogy del van, ebedido, bar elotte tisztessegesen foglalkozott veluk, mosoly nelkul persze
K. Judit 2015 okt. 21. - 09:59:19
(4873/9141)
Igen, a doki rokonszenves, de õ sem teljesen százas (mint senki a történetben).
Azért egy vadidegen nõt leteremteni a kórházban érdekes, egy pici fotó alapján.
Ilyen alapon én is hasonlíthatok Monica Beluccira, ha nagyon akarja valaki :))
Illiona 2015 okt. 21. - 09:54:23 Előzmény Tegu
(4872/9141)
hogy a doki idõpontfüggõ, azt én csak az anyával kapcsolatban vettem észre.
Szerintem ez a terápia része, a néma anya ha nem lennének kötött kötelezõ idõpontok, el is veszne ugy hogy nem is érzékelné, hol tart egy nap!
Ez terápiának nagyon jó.

Az igaz, hogy nem mosolyog. Már irtam róla, hogy mindig valami szomorúság van a szemében.
Biztosan hordoz magában titkokat.
Talán emiatt van egy magas szintû empátiája a beteg emberek iránt, ezért kutat ritka betegségeket.
Azzal, hogy ezt a kullancs Seol Rit lerázta, máris jó pontokat szerzett nálam.
K. Judit 2015 okt. 21. - 09:51:14
(4871/9141)
Az például aljas dolog volt, hogy elárulta - annak, akit életében elõször látott - hogy YG-nak amnéziája van.
Mi köze TS-nek ehhez? Mentegetni akarta a viselkedése miatt.
(Szerintem TS le is állhat YG üldözésével, ha elfelejtett mindent, már úgyis mindegy. Igaz, hogy benne van a pakliban, hogy valami sokk hatására egyszerre majd megint elkezd emlékezni ...)
K. Judit 2015 okt. 21. - 09:48:08
(4870/9141)
Persze, papucs, de itt még ott tartunk, hogy megérkezett SR is.
JE már találkozott HK-val, és miután nem ismerte fel (HK õt), azt képzeli, hogy megint sántikál valamiben. Ne feledjük el, hogy abban a tudatban mentek ki, hogy HK gyújtotta fel a labort, és ha nem is õ (érdekes, ezt sem sikerült még kideríteni), akkor is inkább telefonálgatott, mint szaladt volna segíteni. (SR pedig megmentette JE életét.) Sõt, azt is úgy tudták, hogy HK küldte szét a kettõjüket ábrázoló fotókat is (holott JR már bevallotta, hogy õ volt).
Tehát megint vegyesek voltak az érzései, de tény, hogy hazajövetele megint HK töltötte ki a gondolatait. Szóval hihette õ azt régen Amerikában, hogy túl van az egészen, de K-ban megint minden elõjött. Ezért jóhiszemûen ígérte meg SR-nak, hogy dolgozik rajta.

De különben HK mellett is papucs volt, csak errõl az idõrõl nem sok információnk van. Annyi, hogy jobban szerette a nõt, mint fordítva. Hát erre is csak egy papucs képes - ha így volt. De ha HK magába fojtotta a lánya halála miatti fájdalmát, magába fojthatta a férje iránti szeretetét is. Apa nélkül nõtt fel - félárván, valahogy mindig erre akarnak kilyukadni, hogy HK eleve sérült volt. Nem tudjuk, talán a gyerek élete alatt rendben voltak. Errõl nincs semmi információ, csak azok a boldog fotók.
Illiona 2015 okt. 21. - 09:45:34
(4869/9141)
én is láttam ezt a mondatot, de ugy értelmeztem,jelképesen van mondva, hogy a nyomozása során ütközött falba, vagyis minden nyom valahogy sikertelen volt.
Lehet hogy késõbb lesz még ennek magyarázata.
Lehet hogy az ügyvédfiú akkoriban is már titkolózott elõtte, mint ahogy most is.
A sógor nem lehetett, mert õ még csak most tudta meg hogy még létezik.

Azt már sokallom, hogy ezer infó van arról, hogy esetleg mégis köze van Jin Eonhoz, fõleg a homáros eset óta, mégis húzzák ezt a "fel sem merül a gyanú" állapotot. Ez már nem normális!
Ráadásul Baek Seok semmit nem tudott az ikerrõl a középiskola és a baleset között, kb volt 10-12 év hiányzó idõ!
eközben miért nem lehetett volna Hae Kang akár több férfival is kapcsolata? miért nem lehettek gyerekei???

Az ügyvédfiú most hogy veszni látja a nagy szerelmet, belehúzott és hazudozik, titkolózik, nagyon átment szemétkedésbe. És erre valóban nem indok, hogy szerelmes.
Amikor meg a sógor bement a jogi irodájába, milyen szolgálatkészen dörgölõzött az uj rokonnak!Pfuj!
Tegu 2015 okt. 21. - 09:42:43
(4868/9141)
Egyebkent a 13. resznel tartok
Tegu 2015 okt. 21. - 09:35:46
(4867/9141)
A dokit meg nem lattam mosolyogni, egyebkent olyan, mint egy autista, ragaszkodik a megszokott idopontjaihoz.
Mar megvolt az elso SR hiszteria is, orjongott, hogy nem az o izlese szerint rendeztek be a lakast, dobalta a parnakat es kovetelte a szerelmet, ugy kipenderitettem volna a pasi helyeben, hogy a laba nem eri a foldet, ehelyett igergetett, hogy megprobalja kiirtani magabol az erzeseket HK - val kapcsolatban, papucs
K. Judit 2015 okt. 21. - 09:27:16
(4866/9141)
Még azt az apróságot nem tudom, észrevettétek-e, hogy HK azt mondta, egyszer csak arra ébredt, hogy nem emlékszik semmire, keresett-kutatott, de sikertelenül, aztán akkor adta fel, amikor beütötte a fejét egy sziklába. Ez sem teljesen így volt. A sorrend más, de meghagyták õt ebben a hitben. (Talán mert ha elmegy a rendõrséghez, és megkérdezi, hogy azon a bizonyos napon meghalt-e valaki, megkaphatta volna azt az információt, amit BS is megkapott, hogy HK akkor halt meg...)

A jogi ismereteit is valószínûleg elvesztette, de aztán (nem tudni, miért), újratanulta BS könyveibõl. Ha ez lehetséges egyáltalán. Ezzel akarták a film alkotói alátámasztani, hogy önállóan is végez jogi munkát (nem csak asszisztensit), meg hogy elvállal olyan eseteket, amihez BS-nek nincs kedve a Choi család miatt pl. Pudoxin-ügy.
K. Judit 2015 okt. 21. - 09:15:13
(4865/9141)
Így van, ezért nem merik megmondani JE-nek, hogy meghalt HK, mert mindjárt magát hibáztatná. (Most túl azon, hogy mit érez, vagy érzett iránta, amit egy ideig elfojtott magában). Ezt ismerte fel SR, hogy ezzel nem tud harcolni.
De mikor magához tért, mégsem hagyta abba. Õ persze nem lehet 100%-ig biztos benne, mint JE, de most már õ is sejti, hogy HK YG bõrében él BS-sel. Mindenesetre már JE is tudja, hogy SR hazudott neki - eltitkolta, hogy HK bevallotta neki az amnéziát - nem hiszem, hogy ezt és a többi apró hazugságot megbocsátaná.

Érdekes BS megfenyegeti JE-t, hogy ne szórakozzon sem a húgával, sem a "nõjével", nem tudom, milyen alapon, hiszen még csak nem is a menyasszonya, azt hiszi, a hála elég, hogy egyszer meggondolja magát és mégis igent mondjon.
SR pedig megfenyegeti HK-t, hogy ne ingassa meg az érzelmeiben JE-t (nem mintha kellene).
Ezek a fenyegetések már esõ utáni köpönyegek. Érzelmeket sem kicsikarni, sem megszüntetni nem lehet fenyegetés hatására. Egyszerûen érzik, hogy baj van.
K. Judit 2015 okt. 21. - 08:45:27
(4864/9141)
Nem üldögél, a dokit látja el. Jól megvannak, persze ez még a 10. epizódnál nem nagyon látszik.
A baleset óta (ill. HK "halála" óta) van sokkos állapotban, nem tud beszélni. Ennek a betegségnek is van egy neve, most nem keresem meg, beszédképtelenség.
Illiona 2015 okt. 20. - 21:37:27
(4863/9141)
Bocs a Juditot nagy betûvel gondoltam.

még azt tartottam igazságtalannak, amikor a végén Seol Ri elkapja Hae Kangot, és keménykedik, hogy hagyja békén az õ emberét, és igenis szeresse a testvérét, mert az milyen jó hozzá.
A szemére vetette hogy befogadták!
és ez a nõ ott élõsködik rajtuk??? micsoda??? Õ egyedül ellát 5 gyereket, fõz mos takarit. Õ látja el a két férfit, fõz mos takarit.
Ellát minden titkári, nyomozási munkát az ügyvédfiú mellett.
És még õ élõsködik ???

Az viszont nagyon tetszett amikor ott a szobában szépen Hae Kangnak erkölcsi prédikációt tartott azokról, akik más kapcsolatába kívülrõl belekavarnak.
"meggondolatlan, nincs lelkiismerete, szégyentelen?
Miért vagy kicsapongó?
Ugyanazt mondja, amit neki is mondtak 4 évvel ezelõtt.
Illiona 2015 okt. 20. - 21:31:15
(4862/9141)
megértettem azt is, Seok Ri miért is sirt olyan kétségbeesetten, amikor az ájult anyától kijött.
Miután a kisdoki elárulta, hogy Hae Kang halott, igy tudta, ezért õket fogják elitélni, és ez végzetes is lehet a kapcsolatukra.
Dél Koreában nagyon sok az öngyilkosság,és a társadalom tagjai mindig hibáztatnak valakit.
Ebben az esetben õk ketten, szeretõi státuszukból kifolyólag hajszolták bele az öngyilkosságba, és ezt nem éli túl egy kapcsolat. Attól kezdve hogy ez kiderül, mindenki bûnösként tekint rájuk. Attól kezdve a kapcsolatuk el van átkozva. Az sem segit, ha kiderülne, hogy autóbalesetben halt meg. A végeredmény ugyanaz! a balesethez is az agressziv rombolásuk vezetett.
Számunkra itt talán ez igazságtalannak tünik, de ott ilyen viszonyok vannak, és kész.
Ott van pl Hae Kang esete.Egy õrült gyilkos meg akarta õlni, és véletlenül a kislány halt meg.
Senki nem hibáztatja azt a börtöntölteléket, hanem csak Hae Kangot, és simán kikiáltották gyilkosnak! a sorozat elején nem is értettem ezt, de igy már világos.
Seol Ri ugyanazt a poklot át fogja élni, amit Hae Kang. Csak gondolom méltóság nélkül, mert az bizony hiányzik belõle.
Illiona 2015 okt. 20. - 21:22:48
(4861/9141)
azért igy felirattal sokkal érthetõbb, bár judit ismertetõi is nélkülözhetetlenek voltak.

A Seol Rit alakító szinésznõ nagyon gyenge. Miután kifejezéstelen az arca, emiatt próbál a hangjával közvetiteni, de néha olyan lassan beszél, hogy képtelenség tõle kivárni egy mondatot.
Nem lesz egy nagy sztár az biztos.
Ez a rombolás, amit dühében végez, ez talán egy rendezõi kényszereszköz, mert másképp a kétségbeesést nem tudná kimutatni.
A szinésznõt menet közben nem lehet lecserélni, ráadásul a többi sem jobb, kellékbõl meg van bõven, gondolom occsó.
Illiona 2015 okt. 20. - 18:41:40
(4860/9141)
Az egyik árva gyerek meséli el Jin Eonnak, hogy amikor hozzájuk került, elkezdte gyorsan falni a jogi könyveket, mindent amit egyszer elolvasott, megjegyzett, és sokkal okosabb az ügyvédfiúnál, Baek Seoknál is.

Ezt én sem értettem, miért csak bedolgozik a férfinak, ha rendben vannak a papirjai, akár be is iratkozhatna a z egyetemre.
Bár õ itt már 39 éves!!!
Tegu 2015 okt. 20. - 18:35:18
(4859/9141)
Ez pedig mókás, nálunk ugy a 60-as években volt divat, hogy a ffiak vitték a nõk táskáját:)
HK beállt dolgozni az ügyvédfiu irodájába, s még nem jött rá, hogy ért a joghoz?
Illiona 2015 okt. 20. - 18:34:49
(4858/9141)
Igen, a kisdoki a sógor, ( a gyáros veje) öccse.

körülötte még sok minden van amit nem tudunk, egyenlõre helyén van az esze, és a mi oldalunkon gondoljuk hogy van.
persze még minden lehet.
Õ az aki kképen látta az egyik ikert, és a valóságban meg a másikat.
Most épp nem ért semmit.
Tegu 2015 okt. 20. - 18:32:50
(4857/9141)
Na szóval HK anyuka igy üldögél 4 éve ?
Tegu 2015 okt. 20. - 18:31:41
(4856/9141)
Bocs, nem ezt a képet akartam berakni, itt csak az az érdekes, hogy illenek a pöttyök a bluz gombjaihoz.:))
Tegu 2015 okt. 20. - 18:30:35
(4855/9141)
HK anyja négy éve igy üldögél magába roskadva?
Megnémult a fájdalomtól?
A dokisrác kinek a kije? A vej öccse?
Tegu 2015 okt. 20. - 18:28:07
(4854/9141)
Szerintem volt telefonja, csak amerikai SIM kártyával, mert mindent tudott SR-rõl.
Láttam már a 10. részt is:))
Behozom a lemaradásomat lassan.

Engem baromira idegesit az ügyvédfiu a dalolgatásával annyira bugyuta, szörnyü, giccses dalokat énekel, már csak ezért sem kéne pasiként. Kimondottan debilnek tünik.

4 év telt el a baleset óta
Ami biztos, az az, hogy az öreg és a vej tudják, hogy nem halt meg HK.
Illiona 2015 okt. 20. - 15:22:32
(4853/9141)
most két napig megint nem mûködött a feliratfordító, de ma délután ismét lehetett használni!
ugyhogy hiába volt meg a fordítás már tegnap, csak ma tudom ujranézni.
de legalább mûködik!
K. Judit 2015 okt. 19. - 17:14:33
(4852/9141)
Van egy mondat, ami kettészakadt, a második bekezdés, második mondatában olyasmit akartam mondani, hogy a lány is mindig panaszkodik, hogy nem szereti õt JE. Meg hogy nem fogja soha megkérni a kezét. Ezek mind elhangzottak.

És nem is négy évig, csak két évig voltak az USA-ban, SR két évet Londonban töltött. Nem mintha nem lenne mindegy, de az igazsághoz hozzátartozik. Szóval õk tulajdonképpen nem "egy pár" sem most, sem régebben, inkább "tanár-tanítvány" viszonyban éltek. De ez nem számít, SR-t nem zavarja, napokig, hetekig nem is találkoznak. JE-nek nem volt például telefonja, úgy érkezett haza K-ba. Csak azután vett egyet. Egyáltalán azt sem tudom, hogy tartották a kapcsolatot, mindig más telefonján diskuráltak?

Az elõzetesben HK elfogadja JE ebédmeghívását. Na persze nem azonnal, inkább utánakiabál :)
K. Judit 2015 okt. 19. - 16:53:23
(4851/9141)
Jó kérdés:
Vonzotta õt SR, de nem volt belé szerelmes. Viszont HK akkoriban annyira rájuk szállt, hogy JE dafke hagyta elcsábítani magát. SR naponta szerelmet vallott neki, pláne, miután meglátta, hogy válni akar. Tulajdonképpen ürügy volt, hogy JE ki tudjon szabadulni a házasságból, el tudjon menekülni a teljesen megváltozott HK-tól. Aki túl rideg, túl érzéketlen volt vele, túl odaadó volt a vállalathoz, a családjához és fõleg JE apjához. A gyerek halála pedig még rontott a helyzeten, mert magába fojtotta a bánatát, a helyett, hogy vigasztalta volna a férjét, hogy pátyolgatta volna stb. Szóval nem beszélték meg soha.
Külön szenvedtek.
Mondjuk az is biztos, hogy a család és a vállalat kedvéért HK törvénytelenségeket (ügyvédek lefizetése, tanúk eltüntetése, bizonyítékok megsemmisítése) is elkövetett, szíves örömest. Gondolom ennek sem örült annyira JE, õ maga névtelenül dolgozott az egyetem laboratóriumában, úgy értem, nem tudták, hogy õ a gyógyszergyár örököse. A kutatást szerette, nem volt annyira oda a cégért és a vezetésért, apukáért. Tudott bizonyos csalásokról is. És gondolom, nem örült, hogy a felesége ezekbe szépen belefolyt. Neki nem kellett volna a luxus, de amikor a gyerek útban volt, aztán meg megérkezett, talán ezekkel a dolgokkal nem foglalkozott. Amint meghalt a kicsi, a saját fájdalmához még hozzáadódott HK érzéketlen viselkedése, meg hogy visszatért a munkába stb.

Tudta, hogy HK képes tönkretenni embereket, és hirtelen elkezdte tõle SR-t félteni. Mondom, szerintem ürügynek használta, aki mindig panaszkodik, hogy nem szereti ...
Amikor az egész kezdõdött, az én szememben ártatlanul indult - legalábbis a férfi részérõl - de HK olyan vehemenciával vette üldözõbe a lányt, hogy kezdett betelni a pohár. Az íróasztalában rejtegetett válási nyomtatványt napokig hordozta, aztán egyszer csak valami miatt dühösen, elérkezettnek látta az idõt, és odaadta a feleségének. Akkor még azt mondta HK, hogy az majd õ dönti el, hogy õk mikor válnak, de késõbb - gondolom azt a részt még láttad - aláírta a válási papírt, beleegyezett.
A szakításukban volt felelõssége a családnak, olyasmit is HK-nak tulajdonított, amit nem õ követett el, végül a kórházban megtudta, hogy HK kirúgatta a laborból SR-t, amiért cserébe kutatási pénzeket ígért az egyetemnek, na ezt már nem bírta elviselni, õ is el akart tûnni, egyszerûbb volt ketten menni, mint külön.

Hogy miért szeretett bele megint? Nem megint szeretett bele, hanem soha nem is szeretett ki belõle, annak ellenére, hogy elváltak útjaik. Tulajdonképpen csak megszakították a kapcsolatukat, az érzelmeik egymás iránt nem múltak el. Ahogy meglátták egymást, ahogy meghallották a közös zenéjüket - minden visszajött, csak egyikük sem értette, mi történik. A nõ azért, mert nem emlékezett, a férfi azért, mert nem értette, miért nem ismeri meg a nõ, miért nem emlékszik rá. Nem gondolt amnéziára. Arra (is) gondolt, talán megint valami trükk, hogy tönkretegye a SR-val való kapcsolatát. Hosszú idõ telt el, míg végül megtudta, hogy az emlékezete nem mûködik rendesen.

De azóta még jobban szereti. Õ egy kõkemény, nagyon erõs, rideg nõt hagyott el, ez meg melegszívû, bájos, egyszerû. Még azt is szereti, ha dühös. Olyan lehet most HK, mint amilyennek valaha megismerte, amilyen akkor volt, mikor beleszeretett.
K. Judit 2015 okt. 19. - 16:24:37
(4850/9141)
Úgy érzem, van valami fék mindenkinek a nyelvén, ha mondani akar valamit.
Senki nem azt mondja, amit tényleg akar mondani, hanem, hogy szeretné.
És mindig le kell ülni hozzá, vagy szabaddá kell tenni egy estét.
Érthetetlen, bocsánat a kommentárokért.

A világ pofátlanságát jött elmondani.
"Ne flörtölj az emberemmel, láttalak benneteket, hagyd õt békén."
Szóval elmondja mindennek, hogy hitegeti a bátyját is, az "õ embere" meg másra sem tud gondolni ...
Még folytatná, de HK egyszerre csak azt mondja, nem JE az, aki nem tud másra gondolni, hanem õ ...
Õ bizonytalanodott el.

Az egészet meg az ajtó mögött hallgatja BS.
Tegu 2015 okt. 19. - 16:19:16
(4849/9141)
Mondjuk, atugrottam epizodokat, de JE miert nem bir ra se nezni, s ha igy van, miert megy bele, hogy elvegye felesegul, plusz kerdes, hogy HK- ba miert szeretett bele megint ?
Tegu 2015 okt. 19. - 16:10:05
(4848/9141)
Hm, mar régóta ilyen a fogsora, ezt a protkot mar regen latom, mindig is fura volt szamomra a szaja, talan parszor emlitettem is.
K. Judit 2015 okt. 19. - 16:02:56
(4847/9141)
Elmebeteg. A pasi rá sem bír nézni, mégis bízik abban, hogy majd ketten boldogok lesznek.

Ez az egész üzenet HK-nak, ha mégis véletlenül gyógyult lenne, tudja meg, kivel kell felvennie megint a harcot.

Õ pedig JE-t ignorálja, mintha nem is létezne.
K. Judit 2015 okt. 19. - 15:58:51
(4846/9141)
Ez is idegesít különben, hogy mindenki JE-t tartja problémásnak.
Mindig van valami, amivel túlzásba esnek kicsit.

(Jó, elvált a felségétõl, csúnyán, de nagy része volt ebben a családnak, a kígyó nõvérnek, a rászálló csábító lánynak, és magának a volt feleségnek is. Most mégis miért õ a szemét?)

Mindegy, azt hiszem kicsit fölkaptam a vizet ezen az egész epizódon.
(SR meg a jókislány. Csak a doki lát át rajta, nem tudom, hogy õ hogy csinálja. Igaz, JR is átlát rajta, de azért, mert annyira rosszindulatú, hogy mindig magából indul ki. Most sír HK után, miközben õt is utálta..... ehhh.)
K. Judit 2015 okt. 19. - 15:53:40
(4845/9141)
Ennek hogy örülne .... :))
(Túl nagy fogsor = anyaszerep????)
K. Judit 2015 okt. 19. - 15:51:42
(4844/9141)
HK-t meg BS figyeli (a kis ártatlan)...

Megvan miért jött SR.
Hogy az apja egyezzen bele, hogy JE-nak nem mondják el az igazat az esküvõig.

(De elõtte még azt hazudta, hogy ha JE szakítani akar, õ nem fog ellenkezni. Bár ez is elég érdekesen van lefordítva.)
K. Judit 2015 okt. 19. - 15:47:59
(4843/9141)
Mit akar?
A költõ azt kérdezi, JE tudja-e már, hogy meghalt a volt felesége.
SR azt mondja, nem, mert ha megtudja, biztos szakítani fog vele.
A lánya már halott, hogy mondjam meg neki, hogy a felesége is meghalt???
(HK meg ott figyel.)
Illiona 2015 okt. 19. - 15:44:46
(4842/9141)
Kim Tae Hee nem csak cserélt fogsort, de ráadásul egy számmal nagyobbat.
Ezt nem is értem, de talán mégis.
De már harmincas évei közepén jár, most nagyon gáz volt ahogy kinézett a Yong Palban, remélem majd késõbb anyaszerepeket kap csak.