K. Judit 2015 okt. 11. - 13:03:50
(4641/9141)
A nyomozásról és a bûnös rajtakapásáról (aki nem csak hogy csalta a feleségét, de a cégétõl sikkasztott pénzen játszott, miközben a dolgozóknak nem fizetett bért, a céget pedig csõdbe vitte) nem érdemes beszélni. Azt a párbeszédet majd úgyis halljátok, ahogy HK beszél a bûnözõrõl, aki nem elég, hogy lop, csalja a feleségét, még ráadásul egy 10 évvel fiatalabb nõvel kavar, neki vesz drága ajándékokat stb. JE fura képet vág, HK csodálkozik, hogy nem ért vele egyet.

Talán még egy dolog van, ami nem tiszta, hogy mikor megszólalt a két telefon ugyanazzal a zenével, JE azért szaladt HK után, és azért magyarázott neki, hogy vegye már észre, hogy ilyen véletlenek nincsenek ... de HK közben meglátta a pasit, akit azonnal követni kezdett, így maradt JE az autóban.

Már egy másik jelenet, hogy BS irodájában megjelenik valaki és a Pudoxi-nal kapcsolatban kérne képviseletet. BS elmondja neki, hogy sajnálja, de ezt az ügyet õ nem tudja elvállalni, keressen másik ügyvédet. Mikor HK kérdõre vonja, azt a magyarázatot adja, hogy SR pasija (võlegénye), szóval JE annak a cégnek a várományosa, ahol a Pudoxint gyártják. HK nem törõdik bele száz százalékig, azt mondja, BS-nek nem kell vele törõdnie, de õ azért kíváncsi ...
K. Judit 2015 okt. 11. - 12:53:30
(4640/9141)
BS és SR bizalmasan beszélgettek, amikor a másik kettõ elment nyomozni.
BS bevallotta, hogy nem érdemes tovább beszélni az egészrõl, õ egyszerûen szereti YG2-t.

SR bizalmatlan HK-val, mindenesetre az idõközben befutó JE-nek azt mondja, hogy az esküvõn kívül õk ketten, BS és YG2 úgy élnek, mint a házasok.
K. Judit 2015 okt. 11. - 12:49:05
(4639/9141)
Állítólag az terjedt el a cégnél, hogy a võlegénye, egy botrány miatt öngyilkos lett. Még azt is hallotta, hogy a lány is szaglászni kezdett, aztán kiszivárogtatott dolgokat, így kiközösítették a munkahelyén, és mint árulóval, úgy bántak vele, mint egy kutyával. Õ állhatatosan tûrt mindent a gyerek miatt, de egyszer csak eltûnt, mindent hátrahagyva. Így tudta meg BS, hogy YG várandós volt. Állítólag még a lakcímként megjelölt ház is eltûnt. Van egy ötletem, ki adhatott utasítást a ház lerombolására.
(Ebben a nõben nem ismertem fel azt, akit a parókás tetü fõnök zaklatott, de nem lehet más.)
K. Judit 2015 okt. 11. - 12:47:34
(4638/9141)
Ezt YG kolléganõje mesélte el BSnek. Õ pedig SR-nek, aki nem nagyon érti, hogyan fogadhatott be BS egy vadidegent a házba. Akirõl még azt sem tudja, van-e férje, vagy gyereke stb. Így kiderült, hogy BS igenis nyomozott YG után, de amikor kiderült, hogy nincs senkije, abbahagyta.
K. Judit 2015 okt. 11. - 12:45:58
(4637/9141)
Belenéztem a kb. 70%-osan lefordított 13. I have a lover epizódba:

Feltehetjük a kérdést, mi újat tudtunk meg ebben a részben, erre egyértelmûen az a válasz, hogy megtudtuk, YG1 nagymamája meghalt. Mondjuk ez várható volt, 4 évvel ezelõtt pár hónapja volt hátra.
K. Judit 2015 okt. 10. - 21:25:28
(4636/9141)
JR, a nõvér úgy tudja, hogy HK meghalt. Mindenki úgy tudja a családban. Ezzel zsarolja a mostohaanyját, hogy elárulja JE-nek, ha Miss Korea nem úgy viselkedik vele, ahogy szeretné. Abban az egész család egyetért, hogy SENKINEK nem szabad megtudnia, hogy HK valójában meghalt. Õk tudják, mindenki más azt gondolja, hogy Kínában utazgat.

Tudja a család, hogy JE kb. mit érezne, soha nem venné el SR-t. Márpedig Miss Korea minél elõbbi házasságot akar. Az öreget hidegen hagyja SR, megmondta neki, hogy HK-t senki nem pótolhatja. HK-val õ az egyik karját és az egyik lábát veszítette el, SR csak egy protézis szerepét tölthetné be ...

A barát egy kicsit gyanús, de lehet, hogy nem vette komolyan, amikor JE mesélt neki arról, hogy találkozott HK hasonmásával. A hasonmás hasonmás, nem ugyanaz, ezen viccelõdött is egy sort. És amikor összefutott HK-val, konstatálta, hogy ez nem hasonmás, hanem pont ugyanolyan. Szóval végre elhitte JE-nek, hogy miért van megzavarodva.
Illiona 2015 okt. 10. - 21:23:54
(4635/9141)
annál a jelenetnél, amikor az autóban felháborodottan mondta a magáét HK, a volt férje arcából szöveg nélkül ki lehetett találni, hogy a megcsalásról beszél.
Ezek szerint a tudatalattijában megvan ez a hatalmas trauma, amit a balesete elõtt elszenvedett, csak épp nem tudja még megindokolni, miért ilyen szenvedélyesen utálja a házasságtörõket.

Mostmár megyek innen filmet nézni, most a I love You Dont Cry c 132 részes sorozatot nézem, még egy 10 rész van belõle,(de már csak a közepébõl, összefelé haladok vele :))) ) és aludni is kell, most éjjel 2 órára feküdtem csak le, de holnap nagyon nehéz napom lesz, emiatt kötelezõ alvás
Illiona 2015 okt. 10. - 21:15:04
(4634/9141)
Igen, ezek szerint a JE az uj mobiltelefonjára rögtön ezt a csengõhangot telepítette?!

a barátnak ez a 4 év elteltével való viselkedése nagyon zavaró.
Már a repülõtéren sem lehetett hova tenni, és most is olyan lökötten reagált.
Elõtte már Jin Eon tudatta vele, hogy van egy nõ, aki nagyon hasonlít HK-ra, vagyis ekkora megdöbbenés nem volt indokolt.
Szerintem õ nem foglalkozott az elmult 4 alatt HK-val, vagyis nem hiszem hogy tud a haláláról.

A következõ, aki tud majd HK-ról és az amnéziájáról, az gondolom Jin Eon huga lesz szerintem, Jin ri, és arra én is kivácsi leszek, nagy jelenet lesz!
K. Judit 2015 okt. 10. - 21:13:32
(4633/9141)
OK, szóljál, ha leléptél, nem monologizálok tovább.
Én láttam a 12-est.
K. Judit 2015 okt. 10. - 21:12:09
(4632/9141)
Arra gondolsz, amikor SR és BS egy padon ül, õ meg jön valami tálcával?
Akkor mond valamit SR a fiúnak, nem tudom, mi lehet, de szerintem kétséget akar benne ébreszteni HK kilétével kapcsolatban. Nem mintha BS-ben már amúgy is nem lennének kétségek, de még valamit beleültetett a fülébe, valami váratlant.

Már az sem lehetett valami megnyugtató számukra, amikor együtt tûntek el HK és JE, HK kocsijával.
Pedig csak azt a fickót látta meg HK, akinek a válópere náluk van, és követni kezdte, mert talán nem volt elég bizonyítékuk.
Csak arra, hogy csalja a feleségét. Itt HK megjegyezte, hogy micsoda egy rohadék, egy 10 évvel fiatalabb nõvel kavar, de persze ezért már nem lehet elítélni (JE kapkodja a levegõt), így kellett még valamit találni, pl. tiltott szerencsejátékot. Hát találtak.

És amikor megkerültek, akkor árulta el SR JE-nek, hogy ezek (BS és YG) évek óta együtt élnek, és biztos jól megvannak. Akkor roppantotta össze JE a sörösdobozt, ami a kezében volt.

De BS sem volt boldog, amikor meglátta õket együtt a kocsiban ...
K. Judit 2015 okt. 10. - 21:00:07
(4631/9141)
Annyit én is elmondhatok, hogy borozgatás közben SR megkérdezte HK-t, hogy szereti-e BS-t???? Szóval tényleg elég bizalmas kérdéseket intézett HK-hoz, de BS leállította. És hogy enyhüljön a hangulat, HK elárulta, hogy pár éve emlékezetkiesésben szenved.... (Pont ennek a libának árulta el.)

Aztán SR felhívta õket a lakásába, de amikor HK már majdnem megtalálta JE fényképét, SR durván rászólt, hogy ne nyúlkáljon a holmijai között. Aztán bocsánatot kért. HK nem mutatta, de rosszul esett neki, fõleg az elõzõ beszélgetés után, és úgy döntöttek, hogy otthagyja a testvéreket diskurálni, és elmegy a kocsiért, a ház elé hozza.

Akkor futottak össze JE-vel és a barátjával, akik meglepetést akartak szerezni a lánynak, de JE még elõtte fel akarta hívni
(végre beszerzett egy mobiltelefont). Ekkor jelent meg HK, ekkor esett ki a barát kezébõl a szatyor, mintha szellemet látott volna. Most vagy túljátszotta magát a fiú, vagy tudott HK haláláról, és azért lepõdött meg annyira.

Arra biztos emlékszel, hogy HK visszaadta JE-nek a pénzt (biztos egy automatát keresett közben), és már-már el is búcsúztak, amikor mindkettõjük telefonján megszólalt ugyanaz a zene.
K. Judit 2015 okt. 10. - 20:51:31
(4630/9141)
De várjál, a Pudoxin náluk, BS irodájában is megjelent, és HK azonnal vette is a lapot, a szokott vehemens módján belevetette volna magát az ügybe. De BS lebeszélte valamiért. (Még az is lehet, hogy az elõbbi nõtõl hallott YG võlegényének balesetérõl, és talán arról is, hogy YG is a gyógyszergyárban dolgozott az eltûnése elõtt ....).
K. Judit 2015 okt. 10. - 20:48:18
(4629/9141)
Emlékszem, és lehet, hogy talán abban szólalt meg YG, kitakart arccal.
Persze rájöttek, hogy kirõl van szó, és onnantól kezdték üldözni.
Illiona 2015 okt. 10. - 20:47:34
(4628/9141)
arra célozgattam, hogy most kiderül a becsületessége az ügyvédfiúnak, hogy kifelé másoknak mit árul el a kapcsolatukról Hae Kanggal.
Hogy Seol Ri JE.nek azt mondja, hogy együtt vannak, az természetes, mit is mondhatna. Õ alaptermészetileg is álnok,

viszont az ügyvégfiú most még eldöntheti, melyik oldalon létezik tovább.

ez nagyon rossz, hogy a 12-est még nem láttam felirattal, de a 13--t már igen. Ez Van
K. Judit 2015 okt. 10. - 20:45:43
(4627/9141)
Féltem, hogy TS észreveszi Dokgo Yongi nevét, de csak a kislány fényképét látta és az õ nevét.
K. Judit 2015 okt. 10. - 20:44:50
(4626/9141)
Szerintem ekkor érdeklõdött YG iránt, talán osztálytárs lehetett, hogy tud-e valamit az YG elmúlt mondjuk 20 évérõl.
K. Judit 2015 okt. 10. - 20:42:17
(4625/9141)
Mit értesz "együtt vannak" alatt? Arra nem célozgat, hogy egy szobában alszanak, de arra igen, hogy együtt laknak. SR nagyon sokat faggatta, õt, õket (borozás közben, lehet, hogy a 12-esben volt), és BS igenis megpróbálta elhitetni, hogy õk egy pár, de amikor SR már elkezdett volna bizalmasabb kérdéseket is feltenni, akkor rászólt (a húga), hogy hagyja abba.

Ezt úgy adta elõ JE-nek SR késõbb a lakásában, hogy õk együtt élnek. (Az elõzõ elõzetest lefordította valaki, onnan tudom.)
Illiona 2015 okt. 10. - 20:41:14
(4624/9141)
JE emlékezhet még a per kapcsán a Pudoxinra, azzal kezdõdött a sorozat.
Miután ez a tv-ben is lement riport volt, talán akkoriban ha nem is mélyedt bele, de azt tudhatta, hogy valami bûzlik körülötte.
Illiona 2015 okt. 10. - 20:37:48
(4623/9141)
még a sógorra visszatérnék.

most néztem meg 2 hete a Last c sorozatot, amelyben nagyon lényeges szereplõ volt, mondhatni a fõszereplõ jobbkeze.
Maga a sorozat nagyon gyengére sikerült minden szempontból, éppen csak nézhetõ volt,
nagyon gyenge volt a szinészi játék is.
Sógorunk egy hajléktalant alakitott, de nem volt koszos mindenütt csak a z arca kicsit bekenegetve, és a haja is ilyen sztárfodrász által formára nyirt maradt, csak össze volt kócolva.
Az hogy hiteltelen volt, az enyhe kifejezés rá.
(sajnos a többi szinészre is)
K. Judit 2015 okt. 10. - 20:36:19
(4622/9141)
95%-osan van meg, de gondolom az téged nem segít ki, nem hiszem, hogy minden mondatot külön be akarsz gépelni a fordítóba :)

Jó a 13-as:

Most egy kicsit BS-re vagyok kiakadva, majd talán a felirat után leírom, miért.

Holtbiztos, hogy SR tudja, hogy YG egyenlõ HK-val. Ezért nem mondta el JE-nek, hogy HK amnéziában szenved néhány éve, és ezért ment el hozzájuk, a költõ házába szaglászni. Most még nagyban unni-zik, de már elhelyezett egy bolhát BS fülében.

Csodálkoztam eddig, hogy korábban miért nem keresett BS információt YG-ról. Hát most kiderült, hogy de, érdeklõdött, járt is valami hivatalban, persze nem tudom, az eltûnésérõl beszámoltak-e neki.

És - ezzel párhuzamosan - HK anyja is elkezdte keresni YG-t, nem tudni, miért pont most. Ha a költõ tudná, elmondhatná neki, hogy náluk van, él és virul. De ugye a nõ nem tud és nem is hajlandó egyesekkel beszélni. A költõ is közéjük tartozik. Mindenesetre végre elhelyezett egy fotót HK-ról, ezt is hiányoltam eddig.

Nem tudni hogyan, de - talán a volt parókás személyi titkár - összekeverte a dolgokat, és nagy fogadóbizottság várta JE-t a cégnél, sõt az apja is odament (aki, tudjuk, már évek óta távmunkázik, nem nagyon jár be a hivatalba).

JE véletlenül ugyan, de azonnal rávetõdött a Pudoxin témára, talán ismeri már a sógorát. Ha így van, legalább ez jó kezekben lesz... (lehet, hogy ez a dokumentum hevert TS asztalán? Bizalmas irat a Pudoxin mellékhatásairól?)
Illiona 2015 okt. 10. - 20:33:57
(4621/9141)
az ügyvédfiú bekeményit, kicsuszni érzi a kezõbõl azt, ami soha nem is volt benne.
egyre kétségbeesettebb.
Remélem nem fog össze Seol Ri Kisasszonnyal!!!???

ja! és az epizód végén meghall Hae Kang egy beszélgetést véletlenül.
Hogy ott mi hangzik el, arra azért remélem nem 1 hetet kell várni...
Illiona 2015 okt. 10. - 20:30:32
(4620/9141)
a sógor meglát valamit a testvére asztalán.
ez már tényleg belterjesség, de legalább nem itatta nyálas müanyagzacskóból...
Illiona 2015 okt. 10. - 20:29:03
(4619/9141)
Egy uj szereplõ, szerintem 4 évvel ezelõtt volt az ügyvédfiúval, Baek seokkal valamilyen kapcsolata, lehet hogy csak szakmai.
A sál szép lenne rajta, de agyonmosott...
Illiona 2015 okt. 10. - 20:27:22
(4618/9141)
I Have a Lover 13

Magáról a történetrõl nem irok, csak benyomásokról, meghagyom az elsõ nézés élményét!

Arra leszek kiváncsi, hogy az ügyvédfiú megmarad-e korrektnek, vagy elárulja Hae Kangot és azt hazudja bárkinek is, hogy együtt vannak. Ez mérföldkõ lesz, neki is próbatétel a tisztességhez, és nekünk is megitélésügyileg.

Seol Ri nyomul, és taktikázik, miközben ártatlan, édes arcot vág.

A sógornõ továbbra is negédesen mérget csöpögtet mindenki fülébe.
A sógornak van néhány elképedése, bizony, az õ aranykorának Jin Eon belépésével a céghez vége.
Ha ezt nem fogadja el, akkor megint komolyabb eszközöket kell majd igénybevennie.
Illiona 2015 okt. 10. - 20:20:34
(4617/9141)
talán azért, mert vannak szinésznõk (szinészek is biztosan) akik olyan egyszerepesek.
Nem tudnak szereprõl szerepre megújulni, elõször amikor csak ugy önmagukat alakítva eljátszanak egy szerepet, akkor megesszük.
de a többi sorozatra ez már kevés.

Van akinek nagyon alacsony a rezgése, kisugárzása nulla. Ezek ilyen rossz anyós szerepekre, meg cselédnek jók, és ennyi.
PSH is ilyen, a You're Beautifulban még jó volt, és nincs benne több.
A Kinched Radis Cubes c nagyon jó sorozatban éppen csak nézhetõ volt miatta, ha Wolja nincs, nem is néztem volna meg!
Az örökösök már a negatív csúcs volt.
De ott van az a szinésznõ aki az Ezen a Télen fúj a Szél c sorozatban vak lányt alakított.
A vaksága miatt visszafogott volt, tétova, bizonytalan, és minden szempontból szuper volt az alakítása. De most egy másik drámában egy vidám, hangos, pörgõs karaktert játszott, túl harsány volt, és a hangja bántóan süvöltött, abba is hagytam.
A Secret fõszereplõnõje most virágkorát éli, népszerû itthon is, de számomra nagyon bántó a hangja. De van aki meg azt mondta róla, hogy "imádja a visitását". Én meg pont ezt nem birom benne + az agyonszilikonozott feltöltött száját, fõleg amikor a mûkönnytõl felázik... Ne mondjam, ez kiknek elõnyös...

A Pasta fõszereplõnõje is megmarad nálam örökre konyhalánynak. Nem tudom elképzelni, hogy valamilyen elõkelõ nõt alakitson, vagy uralkodónõt egy történelmiben. Az egyetlen eset, ha csinálnak majd egy paródiát...
A Producers c most dijazott drámának is õ volt a fõszereplõje, de semmit nem tett hozzá, végig hiteltelen maradt, nem tudott sem nagymenõ lenni, sem szerelmes, csak nyafogva végigszenvelegte...
De egyszerre legalább 15 sorozat megy, ami nézhetõ, és ennyi jó szinésznõ sajnos nincs.
Marad az hogy fanyalogva bár, de ezeket is nézni kell. Ilyenkor azt szoktam mondogatni magamnak, hogy "elfogadás..."
Tegu 2015 okt. 10. - 18:58:24
(4616/9141)
A Pinocchio fõszereplõnõjérõl:
Õ játszott a Heirsben is, rendkivül idegesitõ volt, akkor is kapott dijat, fogalmam sincs miért, ugyanakkor a You're beautiful-ban pedig nagyon nagyot alakitott, szerethetõ volt, ki érti ezt?
Illiona 2015 okt. 10. - 18:21:13
(4615/9141)
Mig irogatok, zúg lefelé az I Have a Lover 13. része, de a 12. rész angolja még minidg sehol...
Illiona 2015 okt. 10. - 18:18:37
(4614/9141)
Köszi!

én láttam többet is!
A Yong Palban Kim Tae Hee számomra nem volt annyira jó, és bár ez nem függ össze a képességével, de LÁTSZOTT, hogy 8 évvel idõsebb Joo Wonnál, hiába volt rajta mindig kilópuder, és sokszor homályosította a kamera.
De tudom a koreai ismerõs filmes csajtól, hogy kint nagyon népszerû, bizonyos tulajdonságai miatt.

A Producers dögunalom volt, + a nõi fõszereplõ olyan semmilyen, a szereplõk közötti kémia nulla, és itt is a fõszereplõ srác volt csak említésre méltó, -õ legalább szép volt, de belekényszeritették olyan merev pózolásba, szóval nem kellett neki túl nagy játékot felmutatni, bár ez némileg jól állt neki.

A Misaengbõl Siwan egy nagyon tehetséges fiatal szinész, még olyan 20 körüli, õ volt a 3. testvér a Triangale c drámában, már ott is felhivta magára a figyelmet,

Hong, vagyis Seo Jang Hoo megérdemelten nyert, bár ami a forróságot illeti, itt más mértékegység van erre, és Kiskang is megérdemelt volna egy Hot II dijat. De fiatalok, szépek, tehetségesek, lesz még lehetõségük bõven.

A Yong Pal forgatõkönyvirójával pont az a bajom, hogy az elsõ 10 rész fordulatos, izgalmas cselekménye után jött egy olyan 8 rész, ami mintha más irta volna. Hihetetlenül jól indult, de nem tudta tartani ötlettel végig.
De igy hibái ellenére is az átlagnál valóban jobb sorozat lett. Ami döntõen Joo Won személyének tudható be, de lám, õt kifelejtették amikor a dijesõ volt.

Lee Jong Sukkal egyetértek, ami a Pinokkiót illeti, már többször nekifutottam, de a fõszereplõnõ annyira taszit, hogy addig jegelem, még van más néznivaló, de azért itt tartom elöl a gépemen. Ott is a fõszereplõ srác az, aki viszi a sorit, de legalább kapott dijat.

Amikor megfogalmaztam kritikát pl a Yong Pal, vagy a Prucers kapcsán, az az igazság már fórumokon is 95 %-ban ugyanezeket olvastam...
Tegu 2015 okt. 10. - 16:12:27
(4613/9141)
Innen lehet csemegézni, a Hwajung kivételével nem láttam ezeket a történeteket, a szinészeket viszont nagyjából ismerem más sorozatokból.
http://asianwiki.com/2015_%288th%29_Korea_Drama_Awards
Illiona 2015 okt. 10. - 15:25:31
(4612/9141)
Örülök a hírnek, szerintem minden díjat megérdemel, még azt is, amit még meg sem alapítottak.
és ÁÁÁÁ nem is vagyok elfogult vele.:))))

Tény, hogy maga a szerep nem adott valami tág lehetõséget.
Még az elsõ részekben, amikor japánba ment, és utána amikor a puskaporüzemben ténykedett, és több feladata volt, jobban meg tudta mutatni a képességeit.
De ugy járt mint a legtöbb férj házasságkötés után a való életben is, elszürkült.
Miután férjül vette a hercegnõ, utána nagyon egysikú szerep jutott neki, inkább a királyokra helyezõdött a hangsúly.
Mindig egyforma ruhában, kevés mozgalmas jelenet jutott neki.
Az sem tetszett a forgatókönyvirótól, és rendezõtõl, hogy az érzelmes részeket ilyen "nem érünk hozzá, csak messzirõl nézzük" elv alapján játszatták vele.
Amúgy meg tényleg szép! Bár nekem még kisfiús néha a szövegformázása, ezt majd ráér kinõni. Ez pl a gyilkosságos egyrészes filmjében fel sem tünt. A fogai is össze-vissza állnak szerencsére. Mert ha minden tökéletes lenne rajta, azt el sem lehetne viselni :)))))
Tegu 2015 okt. 10. - 12:48:22
(4611/9141)
Most olvastam, hogy a Hwajung HOngja valami dijat kapott, hááát..
Ezt szerintem inkább a kinézetére, mint az alakitására kaphatta.
:))
K. Judit 2015 okt. 10. - 12:27:43
(4610/9141)
na most leesett neki :))
K. Judit 2015 okt. 10. - 12:27:15
(4609/9141)
... még kómában
K. Judit 2015 okt. 10. - 12:26:51
(4608/9141)
nem tudja, hol van
K. Judit 2015 okt. 10. - 12:26:17
(4607/9141)
Azt hiszem valaki elaludt a forgatáson.
Kár, hogy ilyen kicsik a képek, vicces.
K. Judit 2015 okt. 10. - 12:23:54
(4606/9141)
I have a lover:

Újabb cipõcsere (a nõnek fogalma sincs, miért sír a férfi, mi ütött bele?) ....
K. Judit 2015 okt. 09. - 21:23:08
(4605/9141)
A tangót én is eltettem magamnak.
De nem tudnám még egyszer végigszenvedni a sztorit. Ennél szomorúbb filmet el sem tudok képzelni.
Talán még mondjuk a Devil megközelíti azt a fajta depressziós sötétséget, bár a szerelmi vonal nem volt olyan erõs (annak is nagyon jó zenéje volt) .

A Rain film legvége viszont beégett az agyamba. A legutolsó kép.
(Pedig azt a véget is kitalálták már korábban egy kínai filmben....)
Hatásos, csak utána közvetlenül ne feküdjön le az ember, mert nem fog tudni aludni éjszaka.
Illiona 2015 okt. 09. - 21:10:51
(4604/9141)
itt van kb 0,57 percnél!
lehet ezt elfelejteni? igaz én biztosan nem, hiszen nem néztem meg 10-szer, vagy kevesebbszer

https://www.youtube.com/watch?v=_5jSGjM193c
K. Judit 2015 okt. 09. - 20:57:53
(4603/9141)
Már nem emlékszem, de abból ahogy írod, azt hiszem, kitaláltam :)
Biztos valahogy megakadályozta, hogy levegõhöz jusson a csaj.
K. Judit 2015 okt. 09. - 20:56:34
(4602/9141)
Hát látod, ezt sem tudhatjuk még, hogy hogyan kerül TS titkárságára az újságíró.
Hiszen tudta TS, hogy õk ketten mit csináltak YG-val, le is hallgatták és követték is õket.
Én szeretném azt hinni, hogy most kényszer alatt dolgozik TS-nek, és ha YG elõkerül, valahogy ... meg fogják találni egymást.

(Mondjuk arra én sem vállalkoznék, hogy Kínában megkeressek valakit, akit ki akarok nyírni :))
Népesség: 1,357 milliárd (2013.), Terület: 9 640 821 km²)
Illiona 2015 okt. 09. - 20:45:26
(4601/9141)
Az nekem is eszembe jutott, hogy a sógor miért nem fogad egy magánnyomozót a szegény iker megtalálásához, miért ezt a kétarcú ujságirót kéri a nyomozáshoz, akinek ehhez nem sok tehetsége van.
Persze nekünk jó igy.
A sógornõ beszólásai tényleg jók, nincsenek gátlásai, amikor véleménye van, hogy hogyan is tálalja. Ez az egyetlen erénye van.

még a csuklásos jelenethez, a multkor már emlegetett "A Love To Kill" címû sorozat, ahol Rain bravúrosabban megoldotta ezt a "problémát".

Csak sajnos nem szabadalmaztatták a módszert. :)))
K. Judit 2015 okt. 09. - 20:35:00
(4600/9141)
Ebben a drámában két szereplõ is van, aki azt képzeli, hogy az idõ majd elõbb-utóbb meghozza a szerelmet. BS és SR.
Pedig amúgy mindkettõ szenved attól, hogy ez valószínûleg nem fog bekövetkezni, de makacsul kitartanak...
K. Judit 2015 okt. 09. - 20:30:45
(4599/9141)
"Teljesen tönkretenni valakit. Ez a specialitásom." Ezt mondja HK magáról, és nem érez miatta lelkifurdalást.

Ha befogad egy család és még egy jó állást is ajánl, a férjed és az apósod valósággal imád, akkor tényleg nagyon boldog lehetsz, semmi nem hiányzik az életedbõl. De szerintem ez nagy ritkaság. És mint látjuk, ennek ára van. HK elég okos volt, talán ha nem is az elsõ alkalommal, de a harmadiknál-negyediknél tudnia kellett, hogy amit csinál, enyhén szólva elítélendõ, nem helyes. Szerencsétlen embereket tönkretenni azért, hogy a társadalmi ranglétrának a legfelsõbb fokán álló, amúgy szuper gazdag emberek még többet és többet szerezzenek. A pénzt mindenki szereti, de mindennek van határa. Már neki sem volt arra szüksége, hogy a gyár ártalmas szereinek piacon tartásából éljen. Ha nem ferdült volna el az értékítélete, valahogy kiszállt volna a családi vállalkozásból.
Ha az nem is zavarja, hogy megszeg egy sor törvényt és hamis bizonyítékokat gyárt, lefizet bírákat stb., vagy hogy kicsinál egy vadidegen embert, meg hogy a gyógyszertárakban viszik a selejtes termékeiket, de az attól való félelem, hogy lebukik, az sem zavarja, mert tudja, hogy megteheti. Ez a család szellemisége, amibe látjuk, beleférnek még gyilkosságok is ...

Amikor a kislányuk megszületett, jó ürügy lett volna, hogy abbahagyja. És szerintem ezt vetette a szemére a férje is, hogy neki a gyerek születése után is többet jelentett a siker hajhászása, és a pénzéhség. (Kezdem értékelni különben a gonosz nõvért, olyan jókat mond. Nagyon gonosz, mert láthatóan élvezi, hogy zsarolhatja a nevelõanyját, és könyörtelen pl. a bátyjával, ugyanakkor az észrevételei nagyon elgondolkodtatók. Mert figyel, és észrevesz dolgokat, amiket a többiek nem akarnak észrevenni. Azt is õ mondta, hogy: két dolog van az életben, amit nem lehet eltitkolni, a nátha és a szerelem :)))))))

Azt hiszem azért választott az író HK-nak egy homlokegyenest más karaktert a baleset utánra, hogy lehessen látni a kontrasztot a két jellem között. Az a HK, akinek az arca meg sem rezzent, mikor holtan a lába elé esett egy általa tönkretett ügyfél, teljesen más volt, mint ez, YG néven, aki reggeltõl estig másoknak próbál segíteni a maga módján, hiszen miután papírjai sincsenek (szerintem tudják, hogy õ nem az igazi YG), valószínûleg elhelyezkedni sem tud. Viszont hasznossá akarja tenni magát például azzal, hogy segít BS-nek bizonyítékot szerezni, könyvtárba járni, kuncsaftokat meghallgatni vagy akár a költõnek mondjuk a gyereknevelésben stb. Nem közömbös semmi iránt (lásd utcai szemetelés :), és gondolom hisz benne, hogy egyszer visszatér a memóriája.

Érdemes különben jól figyelni a szövegre, JE is mondott egy jó orosz közmondást: The only free cheese is in the mouse trap.” (Az egyetlen ingyen sajt az egérfogóban van.) Ez is nagyon tetszik :)
Ez akkor hangzott el, mikor a sógora mondta neki, hogy ne siessen elfoglalni a helyét a vállalatnál, csak nyugodtan tegye, amihez kedve van .... (gondolom ez azt jelenti, hogy ne aggódjon, kap pénzt anélkül is, hogy bele akarna látni a cég ügyeibe).
Szerencsére JE nem így gondolkodik, vannak ötletei, gyógyszereket akar csinálni és már ki is fejlesztett egyet, valamelyik daganatos betegségre. Ennek a sikerét igyekszik majd ellopni TS, és ennek a bemutatásával (interjú) fog egyre nagyobb léptekkel a cél felé menetelni SR is.
Illiona 2015 okt. 09. - 19:24:35
(4598/9141)
i have a Lover 11

most szerdán egy japán irónõtõl származó könyvet vittem magammal a vonatra, (Az Ágyas" cimmel) és ebben volt egy mondat:
" ha nincs szikra, nincs emésztõ tûz sem"

ekkor is már az ügyvédfiú, Baek Seok jutott az eszembe.
mint most kiderült már 902 alkalommal kérte eddig meg Hae Kang kezét.
Az egyértelmû, hogy õ szerelmes, és az is hogy ezt a nõ nem viszonozza.
Illiona 2015 okt. 09. - 19:17:31
(4597/9141)
I Have a Lover 11

nem tudom, hogy lehet, de még a 12-nek mindig nincs rendes angolja.
ahogy irtad is, sok minden kiderült itt a 11.-ben, hogy mennyire üres Jin Eon és Seol Ri kapcsolata, és a kislány halálának körülményei.
Ezen gondolkodom, lehet-e hibáztatni emiatt HK-t?
Õ ügyvédként azt tette, ami a dolga volt!
és a férfi aki a börtönbõl szabadult? vajon mit tett a gyógyszergyár, hogy igy tönkrement az élete?
és miért az ügyvédet hibáztatja, miért nem a gyár elnökét?
Nagyon komoly dolognak kellett történnie, ha börtönbe került?
És Jin Eon? hibáztatja a feleségét, de aki magát a konfliktust elõidézte azzal az emberrel, az a saját apucija volt, legfeljebb a sógor is segített. Õket nem hibáztatja?

ezeket a kérdéseket csak ugy felteszem, tudom hogy nem lehet válaszolni rájuk.
itt is elõjött ez a nyelvnyujtogatás, korábban az ügyvédfiú kápráztatott volna el, de pl bennem nincs erre fogadókészség. Lehet hogy humorosnak kellene találni?
K. Judit 2015 okt. 09. - 10:17:29
(4596/9141)
Nekem sem jött össze.

Lányok,
új divat (nem gondoltam volna, hogy járás közben is a helyén marad) ...
Mindenesetre szerintem csak magas vékony lányoknak állna jól. Ha egyáltalán.
Illiona 2015 okt. 09. - 09:10:08
(4595/9141)
én voltam.
Találkoztam jópár ismerõssel, olyanokkal is akikkel már régóta beszélünk sorozatokról a facén, de csak most találkoztunk személyesen.
Volt aki tervez menni ki Dél-Koreába, emiatt volt párszáz kérdése.
Hoztam haza egy csomó mindent, hiszen én nem mindig jutok el ilyen Ázsia-boltba, mint a pestiek, feketebabpasztát, szójapasztát, pár üveg sojut, tésztát, volt olyan barna szinû tészta, amit kint Jejun ettem a teaültetvénynél a büfében. A hátizsákomat teljesen telepakoltam, cipelhettem haza, bár az autóm a vonatállomás mellett parkolt.

Találkoztam végre személyesen is a Rain rajongók magyarországi "nagyasszonyával", már régóta szerettem volna megismerni.
Vonattal mentem fel, és a helyszinen voltam már fél 1-kor, és csak 7 órakor jöttem el onnan este, ugy elröpült az idõ.
Voltak mûsorok is, de nagyon gyengék, fiatal magyar kislányok vonaglottak jó ritmusos k-pop zenére, én oda sem néztem.
Több helyen is lehetett kész, meleg ételt vásárolni, ezeket ettük.
ha lesz máskor is ilyen rendezvény, ujra el fogok menni.
Tegu 2015 okt. 09. - 08:21:32
(4594/9141)
Sikerult kihagynom ezt a koreai kirakodovasart es streetfoofot a MOM parknal, volt valaki?
7- en volt.
K. Judit 2015 okt. 08. - 12:07:24
(4593/9141)
Elõzetes a 10-i (szombat) epizódhoz:

https://www.youtube.com/watch?v=bLtK020c7Io

Nem tudom, hogy kerültek egy autóba, de HK úgy tûnik, még mindig ugyanazt a zenészt hajkurássza, gondolom bizonyítékot akar szerezni ...

(Máris felütötte a fejét a zöld szörnyeteg, SR arról beszél JE-nek, hogy HK/YG2 már négy éve BS-sel él együtt. Szegény sörös doboz...)
K. Judit 2015 okt. 08. - 11:57:08
(4592/9141)
... megint véletlenül összetalálkoztak
K. Judit 2015 okt. 08. - 11:53:34
(4591/9141)
I have a lover:

Ha valaki ggle fordítógépet használ, néhány jótanács:

"... if one were to google translation on anything re IHAL, you'd see KHJ as River(Hae Kang is literally river), JJH as mantra(Jin Eon is the truth/mantra literally), PHB as Sully(sounding name trans) while drama title as 'I loved' (instead of 'IHAL')."

Hae Kang - szó szerint "river"
Jin Eon - szó szerint "trouth/mantra"
Seul-Ri - hallás után, hangzásra "Sully"
IHAL = I have a lover = "I loved"

Kép a következõ epizódból (kicsi a város :))
K. Judit 2015 okt. 07. - 23:25:28
(4590/9141)
Állítólag a Gaucher’s betegség is okoz csonttöréseket gyerekeknél. (Ezt megint jól kigondolták, mert tudjuk, hogy a Pudoxin nevû gyógyszernek is ez a mellékhatása.)

(Az 1. típusú Gaucher betegség állítólag nem érinti az agyat és a gerincvelõt, ez a legenyhébb, vannak súlyosabb esetek.
http://ghr.nlm.nih.gov/condition/gaucher-disease
rövidebb, mint a Wikipédia szócikke.)

Ezzel kapcsolatban is van egy jelenet, amikor TS az újságíróval beszél, aki fotókat mutat egy törött végtagú gyerekrõl, és állítólag van "valaki", aki perrel fenyeget. TS szerint egyetlen ügynek sem szabad nyilvánosságra kerülnie, és az ügyvédet, akit majd felfogad, azonnal le kell fizetni.
Az elõzõ részben pedig utasította az újságírót, hogy találja meg Dokgo Yongit, mert minél elõbb meg kell tõle szabadulni (megölni), hogy õ, TS nyugodtan tudjon aludni. Nem akarja, hogy ez a nõ Kínában rejtõzködve halálosan kikészítse. TS sógorának, JE-nek pedig észrevétlennek kell maradnia a cégnél, még akkor is, ha az új, daganatos betegségekre gyógyítására kifejlesztett gyógyszere sikeres lesz. Pláne nem szabad, hogy elõnyösebb fotó kerüljön róla az újságokba, mint az õ képe. (Haha :)))

(Nem én találtam ki, de mi van, ha YG és az újságíró összefogásával állunk szemben, és a Gaucher betegség lesz a fedõsztori ahhoz, hogy le lehessen leplezni a gyógyszergyár Pudoxinnal kapcsolatos hazugságait? Egyáltalán nem hülyeség, jobb, mint ha beteg lenne YG gyereke…)
K. Judit 2015 okt. 07. - 23:15:58
(4589/9141)
Másik jelenet, vacsoránál (állítólag az öreg ritkán eszik együtt a családdal, most csak a fia tiszteletére ült közéjük), TS bátyjáról, a fiatal doktorról esik szó, aki hazajött Amerikából, mert azt gondolja, az országnak szüksége van olyan orvosokra, akik ritka betegségekkel foglalkoznak. JE odaszól a sógorának, hogy szerezzen a fiúnak egy jó pozíciót, mert a ritka betegségek õt, JE-t is nagyon érdeklik.

JR persze nem ezért hozta fel a témát, hanem mert a doki JE és HK régi házában lakik, HK anyjánál. Nem kerülte el a figyelmét, hogy Miss Korea ott járt a közelmúltban, akinek most magyarázkodnia kell, hogy mit keresett ott. JR nem bírja fékezni magát a közös vacsorán, sóhajtozik és SR-nek címez halálosan sértõ mondatokat. Pl. "You have no class”, ezt nem lehet másként fordítani (finoman), mint hogy te nem vagy közénk való (vagy csapnivaló nevelést kaptál). Amikor JE megérkezett, kérte a nõvérét, hogy ne kerteljen, mondjon ki mindent egyenesen. Biztos úgy értette JR, hogy ezentúl még könyörtelenebbnek kell lennie.

Például: „Better the devil you know, than the devil you don't know." (durván: Jobb ismerni az ördögöt, mint nem ismerni.) Ezt is JR mondta, hogy tovább piszkálja a lányt, egyszerûen kimond mindent, ami megfordul a fejében. „Most, hogy hagytuk elmenni, sajnálom és hiányzik.” (Nem mondja, hogy kire gondol, de biztos HK-ra, és úgy tesz, mint aki visszasírja, mert õt már legalább ismerte, ettõl a lánytól pedig egyelõre még tart.) És talán igaza is van: kezdve az öregtõl, mindenki vérig sérti SR-t az elsõ nap, közben pedig titkolóznak elõtte (na és JE elõtt is), hiszen közeledik HK halálának az évfordulója, többször is elszólták magukat.
K. Judit 2015 okt. 07. - 23:09:22
(4588/9141)
Jól van, örülök, bár ahhoz is angol kell :))
K. Judit 2015 okt. 07. - 23:08:31
(4587/9141)
Leírok egy pár jelenetet, hátha érdekel másokat is. Talán a 12-esbõl:

Az egyik: abból, hogy az öccse és SR láthatóan nem sietnek összeházasodni, JE nõvére azt a következtetést vonta le, hogy JE és SR nem is igazi pár, hanem csak egy tanár-tanítvány kettõs. Úgy látja, SR-t nem lehet levakarni, nem tudnak szakítani, mert játszaniuk kell a szerepüket. SR-t simán csak egy élõsködõnek tekinti. JE nagyon határozottan figyelmezteti, hogy ne foglalkozzon velük, mert akkor õ sem fogja majd vissza magát.

TS-sel látszólag barátságosabb stílusban zajlott a beszélgetés. JE fejleszteni akar, gyógyszereket akar készíteni. TS pedig, ha jól értettem, ingatlan befektetésekkel akar minél több pénzhez jutni. JE a kutatás-fejlesztési elnöki pozíciót akarja, és nem érdekli, hogy azt a helyet jelenleg egy bólogató jános foglalja el.

JE korábbi érdeklõdésére TS elmondja neki, hogy HK Kínában kivett egy év (!) szabadságot, és utazgat. Ha kéri JE, az elérhetõségét, oda tudja adni. De JE azt mondja, nincs rá szüksége, míg minden rendben van HK-val. Erre TS nevetve azt mondja, úgy tûnik, JE még mindig nincs túl rajta. (Ja, és ezt az utolsó pár mondatot SR is hallja, aki az ajtónál hallgatózik.)
Illiona 2015 okt. 07. - 23:02:25
(4586/9141)
I Have a Lover

még ahonnan én szoktam letölteni a feliratot, ott sincs meg a fordítás,
egyébként megjavult a googles feliratfordítóm, ugyhogy lehet majd behozni a lemaradást
K. Judit 2015 okt. 07. - 22:40:42
(4585/9141)
I have a lover 11-12:

Még soha nem gondolkodtam azon, hogy a koreai drámákat milyen módszerrel fordítják, de most rájöttem, hogy valószínûleg hallás után. (Régen a dramatomy-n a Jackie nevû több nyelven remekül beszélõ fordító fülhallgatót és lábpedált használt, mintha diktálás alapján gépelt volna, de õ elejétõl a végéig, és gondolom, csak egyszer, max. kétszer nézte újra a filmet. Nem tudott timingolni, de teljesen pontosan leírta a párbeszédeket. Annak idején (2010 környékén), ennek is nagyon örültem/tünk.)

Az az érzésem, hogy a vikin is hallás alapján fordít valaki, de nagyon sokszor végigmegy a filmen, a nagyon könnyû egyszerû mondatokat veszi elõre, aztán fokozatosan - nem tudom, hányszori újrahallgatás után - választ ki egy újabb párbeszédet. Tegnap pl. volt egy jelenet, ami alatt nem volt szöveg valós idõben, de a visszaemlékezésnél meg hirtelen lett... Csakis ezzel a módszerrel tudom elképzelni ezt a "4-5 naponként egy felirat" eredményt. Szóval az zavar ezzel a százalékos elkészültséggel, hogy mit gondolnak, hányszor akarunk megnézni egy részt, ahhoz hogy megtudjuk, lefordították-e már azt a párbeszédet, ami a legjobban érdekelne... Ugyanis az 50%-osba már naná, hogy belenéz az ember, hátha elcsíp valami fontos mondatot.

Pedig érdekelne is ez a sztori, kíváncsi is vagyok, hogy másznak ki ebbõl a rengeteg rejtvénybõl, amit beleszõttek, de tetszenek a szereplõk is, jó lenne folyamatosan nézni, legalább a heti két epizódot. Most még mindig ott tartunk, hogy bizonyos oldalakon 80-90%-os a szöveg, de nem tudjuk, mit tettek hozzá egy korábbi verzióhoz képest. Lényeg a lényeg, ezzel a drámával is jól ráfáztunk.

Azt írják valahol, hogy kitör a kémia a két fõszereplõ között. Nem tudom, BTS felvételek-e, vagy egyszerû filmrészletek.
K. Judit 2015 okt. 06. - 19:55:03
(4584/9141)
Szívmûtét, agydaganat, amnézia, mi van még???

Van, vagy volt a közelmúltban egy sorozat egy éjféli vendéglõrõl (Late night restaurant). Két epizódban szerepelt JJH, egy bûvészt játszott, akinek májrákja volt, egyedül nevelte és hurcolta mindenhová a kislányát. Ahogy elõrehaladt a betegségével, úgy lett sûrûbben rosszul a fellépései alatt.... szívesen látták a vendéglõben, de végül el kellett határoznia magát, hogy mi legyen a gyerekkel, ha õ már nem tud gondoskodni róla. A második rész szövegét már meg sem vártam (hónapokig készült ráadásul), de úgy tudom, hogy megkereste a gyerek anyját, és végül mégis rábízta a kislányt, õ maga pedig egy bûvésztrükkel tûnt el örökre.
Hát mit mondjak, isteni szombat esti szórakozás volt ... (Oh Ji-ho epizódjait már meg se vártam :))

Ebben a most bemutatott új filmben is hasonló a sztori, csak itt még valami bosszútörténet is van, meg gyerekrablás (talán egy másik kislányát meg is ölték bûnözõk), õ egy rendõrt játszik, szóval a gyerek betegsége itt is már csak hab a tortán.

Nem mondom, hogy ilyen filmekre nincs szükség, de annyi szörnyûséget látunk nap, mint nap, hogy én inkább szeretek betegségmentes történeteket látni.
K. Judit 2015 okt. 06. - 19:33:05
(4583/9141)
... és pont ezt a szépfiút sikerült kiválasztanod? Vagy ezt Csak Nekünk ...
Köszike :))
K. Judit 2015 okt. 06. - 19:29:57
(4582/9141)
Szinte felismerhetetlen ezen a képen. Talán még meg is nõtt :))
Illiona 2015 okt. 06. - 18:46:14
(4581/9141)
Six Flying Dragons

és egy jelenetrõl , csak a hangulat kedvéért.

Az SBS csatornának is van egyébként forgatási faluja, errõl már hallottam korábban, és ki is fogom nyomozni hogy merre, és ha pont arra járok, benézek... :)))
Ha csak egy dragon el nem térit!
Illiona 2015 okt. 06. - 18:43:27
(4580/9141)
Six Flying Dragons

egy iskolai kép
Illiona 2015 okt. 06. - 18:41:58
(4579/9141)
már többször is elõfordult, hogy a sztárfiúkat már az elsõ részben kötelezõen tussolkodtatták. volt amikor gyüjtöttem is ezeket a képeket. (már nem)
Itt is élnek ezzel a nézettségnövelõ jelenettel, ami amugy tényleg! bombasztikusan hat:

kép
Illiona 2015 okt. 06. - 18:37:46
(4578/9141)
A Six Flying Dragons már tegnap este kezdõdött és meg is néztem gyorsan, hogy milyen lesz.
Mindenesetre igéretes.
Titkos könyvtár eldugott helyen...
Pont ugy helyekedett el a barlang, mint a Kumráni tekercseket ahol megtalálták, a szakadék felõl csak egy lyuk látszik.
A kép is innen van,
A címe lehetne a tücsök és a hangya, avagy a dolgozó és a here. stb...

nem tudom melyik lesz jobb, a The Merchant, vagy a Six Flying Dragons.
Vagy nézzük mindkettõt?
Tegu 2015 okt. 06. - 18:08:09
(4577/9141)
Pazar szereposztás
:)
Tegu 2015 okt. 06. - 18:03:11
(4576/9141)
Tegu 2015 okt. 06. - 16:52:45
(4575/9141)
Ez film lesz
Nem is tudtam, hogy már leszerelt a katonaságtól Csuncsu:)
http://asianwiki.com/Joseon_Magician
Caffe 2015 okt. 06. - 16:32:29
(4574/9141)
Nekem sincs cérnám végigolvasni, de értékelem, hogy képesek voltak valami mást, mint rákot kitalálni.
K. Judit 2015 okt. 06. - 16:26:16
(4573/9141)
Még egy dolog eszembe jutott az ikrek anyjával kapcsolatban, hogy JR, JE nõvére, a kígyó elújságolta JE-nak, hogy találkozott HK anyjával a kórházban, és hogy a volt házukban él. Azt még nem mondta el, hogy HK meghalt (gondolom ezt az információt késõbbre tartogatja), csak annyit, hogy HK anyja azóta nem beszél, mióta az a trauma érte, hogy JE elvált a lányától és egy másik nõt választott. Szóval azért egy kis tõrt máris elhelyezett, a bátyja szívében ...

JE szerette az anyósát, aki megígérte a családnak, hogy nem árulja el, h meghalt a felesége, lehet, hogy majd meglátogatja.
K. Judit 2015 okt. 06. - 16:17:23
(4572/9141)
Elég szörnyen hangzik. És semmi köze a bal oldalhoz :), a betegség elsõ felismerõje egy Phillippe Gaucher nevû francia fizikus volt.

Nem tudom végigolvasni, csak pár szót értek. Hogy a jó égbe sikerült pont egy ilyen bonyolult betegséget kitalálni. Odáig még eljutottam, hogy vannak, akik csak "hordozzák", ez jó hír.
K. Judit 2015 okt. 06. - 16:00:49
(4571/9141)
Ja én csak kapásból azért írtam, hogy elsõ hallásra, mert a gauche franciául bal-t jelent, a gaucherie pedig balkezességet. Nyilván ide fognak kilyukadni, hogy valami családtag kell a gyógyuláshoz. Szerencsére ott van még a mama (nagymama) is.
Tegu 2015 okt. 06. - 15:26:28
(4570/9141)
Húha, ez egy komoly betegség ám, genetikai rendellenesség, különbözõ fokozatai vannak, meggyógyitani nem tudják, csak megelõzni a következményeit, persze iszonyu drága gyógyszerre.
Gondolom, nem tévedünk sokat, ha kiderül, hogy csak az ikertestvér tudna majd segiteni.
https://en.wikipedia.org/wiki/Gaucher's_disease
Tegu 2015 okt. 06. - 15:10:28
(4569/9141)
A frizura. Atvette az elithez tartozó nõk stilusát, makeupját, frizuráját, gondolom, ruhadarabjai is, valójában elvesziti mindegyik az egyéniségét, de jelzés a külvilág felé, hogy hova tartoznak.
K. Judit 2015 okt. 06. - 14:16:41
(4568/9141)
Már nem látom olyan bombázónak ezt a lányt, lehet, hogy a frizura teszi? A lófarok és a fiatalosabb cuccok jobban álltak neki.

Sorra kapja a pofonokat: az apósa kerek perec közli vele, hogy HK-t senki nem tudja helyettesíteni, az anyósa összetéveszti a volt menyével, a férfi, akit szeret valószínûleg hazudik neki, és nem szereti eléggé. Ha szeretné, nem esne annyira nehezére ki is mondani, és ha nem teljesen máshol járna az esze, talán már meg is kérte volna a kezét. De ennek még semmi jele nincs. Az apósa nem ajánlott fel neki állást a birodalmában. A nevelõapjával nem beszélnek. Kíváncsi vagyok, meddig tart a türelme, mikor kezd majd ellenakcióba.
Igaz, most összefutott a bátyjával, és ki is szedett belõle mindent, ami fontos.
Nemsokára megjelenik majd HK (YG néven), összejárnak majd és kiderül, hogy HK amnéziában szenved. Nem hiszem, hogy SR örömmel el fogja újságolni ezt a hírt JE-nek, biztos próbálja majd megakadályozni, hogy errõl tudomást szerezzen. SR már most, pár nappal az érkezése után többet tud, mint az egész család.

Sõt, talán õ a egyetlen, aki tudja, hogy HK/YG = HK-val. JE csak érzi, de SR már akár biztos is lehet benne.
K. Judit 2015 okt. 06. - 13:56:37
(4567/9141)
Ez a fiú is egy talány számomra.
Elõször is tudja, hogy HK valószínûleg nem YG. (HK is tudja, de neki egyelõre nincs más választása, mint eljátszani.) Aztán tudja azt is, hogy a nõ barátként, esetleg testvérként, de semmiképpen sem férfiként szereti. Négy éve hûségesen vár és szenvedi el a visszautasításokat, persze viccelõdve. Az elõzetesben is valami olyasmit mond, hogy nem baj, ha van, vagy volt valakije, õt nem zavarja még ha férjnél volt az sem, csak ne hagyja el ....
Az ész megáll, négy év telt el így az életébõl, már õ is negyven felé közeledik, és talán azt hiszi, az ezredik leánykérésnél végre igent mond neki HK.
Tudom, hogy ez is szerelem, de nem tipikus. Alig várom, hogy összetalálkozzon végre az igazi YG-val és ha lehet, õ szeresse majd viszont.
K. Judit 2015 okt. 06. - 13:43:22
(4566/9141)
Egy másik beszélgetés szövege is elkészült, a költõ felhívja Miss Koreát, hogy tényleg visszajött-e SR K-ba. Aztán megkérdezi, hogy férjhez ment-e. A szépségkirálynõ erre azt válaszolja, hogy készülnek összeházasodni. Erre megkérdezi a költõ, tudják-e mi történt a volt menyükkel, HK-val? És ha tudják, annak ellenére összeházasodnak-e. A válasz az, hogy nem tudják, és nem is szabad soha megtudniuk, különben is mi köze lehet HK négy évvel ezelõtti halálának az õ házasságukhoz ??? A költõ halkan elbúcsúzik, tudja, hogy fölösleges ezzel a nõvel tovább beszélni.

Persze azt hiszem, Miss Koreának sem könnyû, a férje HK "halála" óta csak ül az íróasztalánál, még vacsoránál sem nagyon beszél. A mostohalányát féken kell tartania, és szeretné, ha az esküvõre minél elõbb sor kerülne, annak ellenére, hogy a fiának és SR-nek nem sürgõs (SR csak úgy tesz). Közben elszólta magát, hogy nemsokára a kislány halálának évfordulóját kell majd ünnepelniük, de visszaszívta és témát váltott.
Utána viszont HK-nak nevezte SR-t. Lehet, hogy a demencia jelei mutatkoznak a szépségkirálynõn?
K. Judit 2015 okt. 06. - 13:32:53
(4565/9141)
Szép ...
Holnaptól lesz azt hiszem a Sirály utcában kirakodóvásár. Majd még utánanézek. Remélem, nem áztatja el az esõ az árusokat.
K. Judit 2015 okt. 06. - 13:31:15
(4564/9141)
Megvan ennek a jelenetnek a folytatása (késõbb HK visszaemlékszik, miket mondott), kb.:

"Képzelje el, mi lesz, ha késõbb a lánya ilyen szituációba kerül. Tudnia kell, hogy ha eléri a pubertás kort, napjában akár kétóránként is változhat, és olyasmiket tesz majd, amit azelõtt soha, szóval még több figyelemre lesz szüksége és emiatt soha nem szabad õt egyedül hagyni, ráadásul folyton aggódnia kell majd. Vissza fog beszélni és kikéri magának, hogy beleszóljon az életébe, mindezt ugyanazzal az angyali arccal, amivel korábban apucinak szólította...."

Mindenesetre látszik, hogy máris beköltöztek egymás agyába, HK is folyton JE-re gondol, és JE is. HK magától rájött, visszagondolva a férfi arcára, hogy talán vagy beteg a lánya, vagy .... megzavarták, megy vissza az irodába BS-hez. Ahol összetalálkozik SR-val.
Tegu 2015 okt. 06. - 13:10:35
(4563/9141)
K. Judit 2015 okt. 06. - 12:07:01
(4562/9141)
Ezt még tegnap vágtam ki:

HK és JE szóváltása a rendõrség elõtt. HK szemrehányást tesz neki amiért nem vonta vissza a feljelentését. (JE igaz, dühbõl aláírta a papírt, de már nem hitelesítette az ujjlenyomatával..., állítólag másnap akarta elintézni.) Mindenesetre HK folytatja a mondanivalóját, hogy ha most elmarasztalják a kislányt, milyen törést okozhat az életében, megérdemel egy esélyt - persze csak találgatok, mert minden ötödik mondat van csak lefordítva.
Egy súlyos mondat azért elhangzott (kb.), HK: maga is nevel egy gyereket, pontosan tudhatja, mirõl beszélek (a fényképre gondolhat, ami a tárcában volt).

JE nem szól egy szót sem, föl-alá liftezik az ádámcsutkája, a szeme végtelenül szomorú. Az eszével tagadja, hogy HK áll elõtte, a szívével érzi, hogy õ az, de ha õ az, akkor hogy képes ilyet mondani? (Azt hiszem ezután mondja neki, hogy tûnjön el, nem akar vele többé találkozni...).
K. Judit 2015 okt. 06. - 11:49:07
(4561/9141)
Egy kép Illionának, ennyi pénz volt a tárcában.
K. Judit 2015 okt. 06. - 09:27:09
(4560/9141)
A hógömb és a telefon zenéje egy filmzene (Howl's Moving Castle):

https://www.youtube.com/watch?v=owddukdxFv4
K. Judit 2015 okt. 05. - 23:20:17
(4559/9141)
Sajnos egy étteremben, ahol HK, BS és SR vacsorázott, SR annyi kérdést tett fel a bátyjának és HK-nak, hogy HK végül gyanútlanul elárulta, hogy évekkel ezelõtt elvesztette a memóriáját. Aztán megmutatta neki az igazolványt, amit vagy YG autójában talált, vagy azóta készíttettek.
Ezt most csak SR és BS tudja HK-n kívül, senki más. Vajon mit kezd majd SR ezzel az infóval?
Úgy látom, megrendült a bizalma JE-ben, félek, hogy kavarni fog valamit ...
(Bárcsak tudnám, mit mesél ez az igazolvány.)
K. Judit 2015 okt. 05. - 22:57:02
(4558/9141)
Hát abba a három mondatba amit idáig produkált, nem nagyon fáradhatott el :)
Szerintem pont azt bírja HK anyjában, hogy nem beszél. Talán nem bírja a zajt, és a fölösleges hablatyolást. A sógornõjét is milyen király módon elhallgattatta: 50 másodperce volt elmondani, mit kér. Az nincs lefordítva, csak az, hogy nemet mondott.

(Off: Lehet, hogy megint megsértõdtek a fordítók? A Smpin bizony láthatták, hogy egyesek jobbnak találták mások szövegeit. Ilyeneket nem szabad leírni, már sokszor ráfáztunk. Abban igazuk van, hogy tényleg örüljünk, hogy önként, munka mellett dolgoznak, így tudjuk megérteni a K-drámákat. (Mondjuk magyarul biztos nem értenek, de a nagyobb angol nyelvû oldalakat biztos olvassák.) Viszont ha azt akarják, hogy terjedjen a kultúrájuk, meg kell oldaniuk az közérthetõséget, itt fõleg a tévécsatornákra gondolok. Az MBC már alkalmaz saját fordítókat, szerintem az a legjobb megoldás, terjeszteni kellene.)
K. Judit 2015 okt. 05. - 22:44:36
(4557/9141)
Az újságírónak megint vannak bizonyítékai a Pudoxin mellékhatásairól (fotók törött végtagú gyerekekrõl), de TS megtiltja neki, hogy nyilvánosságra hozza. Azt mondja, ha neki vége van, akkor az újságírónak is. Egyáltalán nem is értem, miért TS-hez ment a problémájával, nem tudja, hogy õ rendelte el a követését, a lehallgatását, hogy az õ embere verte fejbe? És, hogy YG-nak miatta kellett külföldre menekülni ???? Balfék...
Illiona 2015 okt. 05. - 22:42:12
(4556/9141)
azt hiszem az elõzetesben is volt ilyen kép a kislányról.

épp most nézetem meg a Glamorous temptation 1. részét, hogy egyáltalán milyen lesz, és abban is feltünik a fiatal doki! egyszerre két soriban is vállalt volna szerepet, vagy ezt már lefogatták, és az utómunkálatok zajlanak?
Képet is ebbõl az uj soriból hoztam.
és megdöbbentõ történt az elsõ részben, a fiú az autójával egy szakadékban kötött ki!
Ugy látszik ez kötelezõ elsõ részes elem! Csak birják autóval a költségért felelõsek!
K. Judit 2015 okt. 05. - 22:34:13
(4555/9141)
Ez (Kínából) YG hangja és a kislánya fotója az új doki képernyõjén.
Nem vagyok orvos, de ez balkezes betegséget jelent, elsõ hallásra nem gondolnám nagyon súlyosnak.
K. Judit 2015 okt. 05. - 22:11:12
(4554/9141)
Igen, kamasz, talán a többi lány használja ki ennyire, õ meg egyébként is ellentmond mindenkinek, csak az önállóságát akarta bizonyítani. Ja, és árva szegény. Látja, hogy HK nagyon rászállt, ez nem tetszik neki.

(A vikin ennyi volt írva, lehet, hogy még változni fog, nem fotóztam ki, arra meg már nem emlékszem, hogy milyen címletek voltak, elfért a tárcában, de látszott, hogy sok pénz, amit persze mindjárt kikaptak a kislány kezébõl.)

Nem tudom, meddig engedi a viki, hogy nézzem (nem is vagyok regisztrált tag), mindenesetre még sok szöveg hiányzik, az elõzõ részt pedig egyáltalán nem engedi. Felülírtam az epizód számát, csak a 12-est szabad néznem :)) Vicces.
K. Judit 2015 okt. 05. - 21:59:59
(4553/9141)
Azt még nem sikerült megfejteni, miért nincs JE-nek saját mobiltelefonja, mindig másét használja. Így tudhatta meg SR is, hogy elfogták a zsebtolvajt (HK ún. húgát), ekkor ment a rendõrségre. JE vissza akarta vonni a feljelentést, de megelõzték a rendõrök.

Ez elõtt a hívás elõtt tett szemrehányást SR JE-nek, hogy még soha nem mondta neki, hogy szereti. (Valahol olvastam, hogy nem is voltak együtt 4 évig, a lány 2 évet Londonban töltött.) Mindenesetre a lány eldöntötte, hogy megvárja, míg megkéri a kezét JE, akkor is, ha sokáig kell várnia.

Ez elõtt a közös családi vacsorán pedig JR, a nõvér megint célzásokat tesz JE kislányának évfordulójával kapcsolatban, az egész család feszülten figyel, félnek, hogy az õ stílusában elõkerül a téma. JE elõzõleg már kiosztotta valamiért, de ott még nem volt szöveg. Aztán Miss Korea HK-nak szólítja SR-t. Jó kis hangulat volt, a lány tajtékzott.

Az is kiderült, hogy TS öccse, a gyerekorvos is nemrég érkezett haza külföldrõl (lehet, hogy Kínából? és ott ismerte meg YG-t?????) Majd kiderül.
Illiona 2015 okt. 05. - 21:51:39
(4552/9141)
2 100 000 forint? Ki tart magánál a farzsebben ennyi pénzt? és minek?

ez 170 db 50 000 Wonos papirpénz, mekkora köteg az már!
Az 50 000 Won a legnagyobb címlet náluk!
Amerikában az apa tartotta el gondolom mindkettõjüket, és utalták a pénzt!
még ha nézem a rendes magyar felirattal, megfogom nézni mekkora köteg pénz az amit kivesz a pénztárcából a lány!
Igy már nem is haragszom a kislányra, ennyi pénzre aki nem vigyáz, az már a maga baja legyen!
Egyébként meg a kislány nagyon megvolt ijedve a rendõrségen, mintha nem tudta volna elõre, hogy mi várható! túl vgány, utána meg nyafog! semmi tartás benne!
K. Judit 2015 okt. 05. - 21:26:09
(4551/9141)
8.500.000 Won volt nála, ez állítólag 8.500 USD, 3 részletben fogják visszafizetni.
(Visa kártyával nem is kellene váltogatni, kp-t tartani...)
Illiona 2015 okt. 05. - 19:21:51
(4550/9141)
Ott mindent mindenki kártyával fizet!
Akkor tért vissza Koreába Amerikából, biztosan váltott át dollárt Wonra a reptéren, (ki nem ? )
de alapból nem kell ott sok pénzt tartani magánál.
K. Judit 2015 okt. 05. - 17:27:18 Előzmény Illiona
(4549/9141)
Ja, az lett volna a csoda, ha egészségesen születik.
(Mondjuk egy csoda már így is van, hogy HK a szakadékba zuhant, felrobbant autóból sérülten egy sziklafalon föl tudott mászni az országútig .... :))

Viszont az jutott eszembe, hogy milyen gátlástalan ez a TS, a sógor. Amikor elmondja JE-nek, hogy megszerezte HK kínai címét és telefonszámát, pontosan tudta, hogy azt már nem fogja kérni JE. Ha nem tudta volna elõre, milyen számot és milyen címet produkált volna? Õ tudja a legjobban, hogy HK nem lehet Kínában....
Nem tudom, elhiszi-e JE, ez még az elõtt volt, hogy megint találkozott HK/YK-val, mikor a nõ visszaadta neki a tárcából hiányzó pénzt (inkább csak egy részét, mert elég sok volt) aztán megszólalt a telefonja. Ez azért már túl sok véletlen.

Lehet, hogy ezért kezd majd gyanakodni a sógorára, és ezért kezd majd jobban figyelni a cég ügyeire is?
Illiona 2015 okt. 05. - 17:01:35
(4548/9141)
Hát azon egyáltalán nem csodálkozom, hogy szegény gyerek beteg lett!!
A szegény iker terhesen annyi, de annyi feszültségen ment keresztül: a férjét megölték, a munkahelyén zaklatták, a tv-ben való nyilatkozat miatti idegeskedés, a nagymama betegeskedett, utána megtámadták, meg a hajsza az életéért.
A magzati korban is érzékenyek a gyermekek a mama lelkiállapotára, az lenne a csoda, ha nem lenne beteg!
Most azt számolom, hogy HK 35 éves volt, akkor most 39.
Azért már jócskán ketyeg a biológiai óra nála!!
K. Judit 2015 okt. 05. - 16:40:51
(4547/9141)
I have a lover 11-12:

Össze tudtam kaparni kevés információt klf. fórumokról, persze, mert szöveg nincs. Késõbb a vikin próbálkoztam, ott kb. 50%-ig lehet kész a felirat, de a 12-es felénél összeomlott a rendszerem (a 11-es meg be se jött).

Szóval annyit megtudtam, hogy Eun-sol, HK és JE kislánya egy balesetben halt meg, elütötte valaki, aki az anyját szerette volna (egy ügyfél volt, akit HK a szokott módján tönkretett, aki mindenét elvesztette, a cégét, a családját, aztán amikor kijött a börtönbõl megpróbálta elgázolni HK-t), de a kislányt sikerült elütnie :(

Megérkezett SR és máris bemerészkedett az öreghez (JE nélkül) smúzolni, aki ügyet sem vetett rá. Ez volt az elsõ pofon, a második, hogy JR, JE nõvére azonnal közölte vele, hogy csak gyenge utánzata HK-nak, csak a pénz és a siker a célja, a topon akar lenni, annak idején HK ugyanígy kezdte. Elmondta neki, hogy nem õmiatta szakított JE és HK, hanem a kislányuk halála miatt. Azt tanácsolta SR-nak, hogy ne legyen túl mohó, elégedjen meg annyival, amennyije most van, éljenek nyugalomban JE-vel. Tisztára úgy hangzik, mintha a bátyját féltené, de ezt azért nem hisszük el neki:)
Egy a bökkenõ, hogy JE még nem kérte meg SR kezét. Így persze nem túl boldog, pedig még nem is találkozott HK-val.

Lesz egy olyan párbeszéd is, amikor JE megkérdezi a sógorát, mi van a volt feleségével. TS elmondja neki, hogy Kínában van, és talán meg is ígéri, hogy utánanéz.

Erre hivatkozik JE, amikor SR nekitámad, hogy még mindig HK-t látja mindenhol, és JE biztos még mindig rá gondol. JE természetesen tagadja (dolgozik rajta), aztán nagy nehezen bevallja, hogy találkozott HK hasonmásával, és csakis azért érdeklõdött felõle, hogy ki tudja zárni, nem lehet HK..... (azt érzem, hogy gyanakszik, de nem ezért hazudik).

HK meg azt kérdezgeti magában, hogy tud-e a szív emlékezni, annak ellenére, hogy a memória nem mûködik ???
K. Judit 2015 okt. 05. - 12:29:53
(4546/9141)
I have a lover 11-12:

Sajnos még mindig nincs kész a fordítás (korábban legalább jelezték, hogy hány százalékon áll, most errõl sem értesítenek). Egy jó hír viszont van, olvastam valahol, hogy az igazi YG (a terhes ikertestvér), aki a baleset után 2011-ben Sanghai-ba ment, jelentkezett be a fiatal orvosnál e-mailen, mert az idõközben megszületett kislányának, van egy ritka betegsége, aminek ez a doki a specialistája (aki véletlenül pont az anyjánál lakik .... :).
Emlékszünk,láttuk a nevére kiállított ki- és belépési engedélyt, persze ebben még nem lehettünk biztosak, hiszen Min Tae-seok (JE sógora) vadászott rá, sõt eredetileg õt akarta megöletni. Szóval ezek szerint nem találták meg hála az égnek.

Na de pont TS öccsét kellett szerencsétlennek megtalálnia a gyereke bajával? Valahonnan már ismerik egymást.
Kész téboly.
Az meg már csak hab lenne a tortán, hogy ha az újságíró, aki annak idején YG-val nyomozott a férje halála körülményeivel kapcsolatban, szintén TS-nek dolgozna azóta, legalábbis tárgyaltak valamirõl ketten …
K. Judit 2015 okt. 05. - 10:07:17
(4545/9141)
Sose tudom, hogy most ez lesz-e a divat, vagy csak egy számmal nagyobb kabátot (zakót) adtak rá ...
K. Judit 2015 okt. 05. - 10:01:41
(4544/9141)
Ha ott lehetnék, megkérdezném, mi történt az I have a lover 11-12. részében (a szöveggel még adósak)...
K. Judit 2015 okt. 05. - 10:00:19
(4543/9141)
Mai sajtótájékoztató az I'm sorry, Thank you, I love you, c. új mozifilm bemutatója elõtt
K. Judit 2015 okt. 04. - 21:15:14
(4542/9141)
És most megint egy közös zene. A telefon.
Hát nem csoda, ha itt meghülyül mindenki. Ennél jobban már össze se lehetne keverni a dolgokat.
(Talán ha lenne még egy-két ikerpár :))

Én még gondolni sem tudok a következõ epizódra, elõször ezeket szeretném érteni.... !!!