Cafee. 2017 ápr. 23. - 14:06:18
(8661/9141)
Hm, most két kép van, ill. lehet hogy három?
Egy, amit An Gyeonnak tulajdonit a prof, holott tudja, hogy nem õ festette.
VAn egy másik, amit együtt festett SAimdang LG-vel, amit SAimdang elégetett volna, de a felét megmentette a tüzbõl LG.
És akkor még mindig nem tudni, hogy van-e egy Geumgangsando An Gyeon-tól, mert hogy az is SAimdangnál volt.
Visszanézem, milyen kép volt a Saimdangot ábrázoló kép mögé rejtve-
Cafee. 2017 ápr. 23. - 13:50:42
(8660/9141)
Hm, szerintem Saimdang naplója arról szól, amit a sorozatban láttunk eddig. Ugy feltételezem, hogy LG vitte Toscanaba a naplót, azért volt Olaszországban.
Milyen érdekes, hogy a kastély neve, ahol megtalálta JY SAimdang képét, Fiesta de Luna, a Hold szendergése, /Nap of the Moon/ errõl beszélt LG_nek a hegyen.
K. Judit 2017 ápr. 23. - 12:12:32
(8659/9141)
Azt nem bántam volna, ha Saimdang naplóját jobban megismertük volna. Végül is Saimdang az "artist".
JY már csak azután mélyedt el a mûvészetében, miután megtalálta a portréját meg a naplóját és az után, hogy az egyetemrõl kirúgták. (Addig más festõkkel és festményekkel foglalkozott Min professzor mellett.)

Ezek szerint a sors kezének azt kell tekintenünk, amikor Bolognában a járókelõ véletlenül az õ táskájába tette az antikváriusnál levert könyvet. Ez volt S. naplója, és ez vezette el Saimdang portréjához. Na de hogyan?
Saimdang naplójába hogy kerülhetett bele a toszkánai kastély? Saimdang nem tudhatta, hogy abban a kastélyban van róla egy portré. Kiderülhet persze, hogy mondjuk leveleztek és LG megírta Saimdangnak, hogy éppen merre jár és hogy "K" eredeti festményét, ami mindig is Saimdang tulajdonában volt (a tudjuk melyik hegységrõl) elrejtette valahová - de ez nem valószínû.
De akkor JY miért ment a toszkánai kastélyba, mit keresett egyáltalán, végül miért lepõdött meg annyira portré láttán ???
Cafee. 2017 ápr. 23. - 11:27:31
(8658/9141)
Meg is van:
S ha jól emlékszem, az iskolában elõadást is tartott SAimdangról. A növényeket, rovarokat ábrázoló képekrõl beszélt.
K. Judit 2017 ápr. 23. - 11:26:02
(8657/9141)
Hát ez az: mire érez rá?
JY nem fest, és egyébként sincs semmi közös bennük....

Mondjuk én ma sem élnék szívesen arrafelé, de a 16. századihoz képest biztos van fejõdés. Ezen különben sokat dolgoztak a filmesek, tényleg kezdve a Hallyus generációval például olyan, a nõk helyzetével - tehetségével - foglalkozó sorozatokkal, mint a PÉ, és a trilógia másik két része, meg a többi hasonló.
Viszont ami a férfiakat illeti, abban szinte száz százalékig biztos vagyok, hogy ilyen Min professzorhoz hasonló kiskirályok nagyon is léteznek. Kevés ahhoz 60 év, hogy a fejekbõl a rang és sikerkórságot teljesen kiirtsa. Elég, ha csak a mindenható csebol tulajdonosokat, és egész családjukat vesszük, vagy mondjuk egy áruház tulajdonost, aki ha megjelenik, földig hajol elõtte a személyzet ... És abban is biztos vagyok, hogy ha ágyast már nem is visznek a házhoz, céges buli címén tuti, hogy eljárkálnak karaoké bároknak, vagy más, akár luxus éttermeknek álcázott nyilvánosházakba is. Szóval emiatt nem baj, ha film készül tehetséges lányokról/asszonyokról, az sem baj, ha hozzáköltenek valami, az életüknél izgalmasabb történetet, de (a nézettség kedvéért) nem kéne túlzásokba esni.
Cafee. 2017 ápr. 23. - 11:03:03
(8656/9141)
Hát nem tudom, mi lehet a kapcsolat SAimdang és JY között, engem valahogy nem izgat annyra, en csak reálisan nézve ugy találgatok, hogy JY annyira intenziven foglalkozik a festményekkel, hogy azonosul is SAimdanggal, "ráérez"
Amikor a professzorhoz bement bejelenteni, hogy folytatja a harcot és beolvasott neki, valami hasonlót mondott is, majd elõkeresem.
De ez hamarosan megoldódik, alig van már hátra epizód a végéig.
K. Judit 2017 ápr. 23. - 10:42:09
(8655/9141)
Egyáltalán nem akarták a férfiak, hogy az asszony közel kerüljön és esetleg befolyásolja az égieket a férjükkel kapcsolatban. Kikotyoghatnának valamit a bûneikrõl, aztán ki tudja, milyen büntetést kellene elszenvedniük a férfiaknak, ha kiderül róluk az igazság :))

De ezt én nem olvastam, ezek oldalakon keresztül képesek egy szó, vagy egy virág nevének klf. fordításáról beszélni, hogy van japánul, kínaiul, koreaiul, tagalogul stb.
Szóval van annak határa, amikor ott idõzök....
K. Judit 2017 ápr. 23. - 10:25:05
(8654/9141)
Nem tudom. Lehet, hogy a professzort is figyeli valaki ...

Végül is azt sem tudjuk, hogy JY barátai tettek-e említést a professzorról. Meg a képégetésrõl.
Ahogy kivettem, nem történt a RADE-val egy rendes párbeszéd. Nem volt hivatalos megbízás és nem kaptak értesítést sem arról, hogy elvállalták az ügyet, JY barátai (a srác, meg a kövér nõ) inkább csak sejtik, hogy a RADE foglalkozik az üggyel.
Amikor hárman beszélgettek egy presszóban, akkor is ott volt a fotós, hallhatta a beszélgetést, õ végig inkognitóban figyelt :))

Engem változatlanul az érdekel a legjobban, hogy JY mit gondol, milyen kapcsolat van közte és Saimdang között.
Talán azért nem fedi fel magát a fotós, mert - JY, mint Saimdang reinkarnációja - felismerheti? Õ meg talán lehet LG újjászületve ...
Csak találgatok... :))

Visszatérve a forgatásra (ill. a klf. jelenetek kiválasztására, sorba rakására), látszik a zavar. Az összes anyagból két epizódnyit ki kell vágniuk, talán már nincs lehetõségük forgatni, így azzal kell fõzniük, ami van. Így fordulhat elõ, hogy valamibõl a kelleténél több kerül bele, aztán lehet, hogy majd elfelejtenek elvarrni bizonyos szálakat. Azzal egyetértek, hogy az anyóssal, meg a gyerekkel a két jelenetnek semmi értelme, ill. jelentõsége nincs, fõleg ha végül a férj mégis életben lesz.
Cafee. 2017 ápr. 23. - 10:24:13
(8653/9141)
Más
Rubens képe a koreai emberrõl valahogy nem hoz lázba, elég erõltetett ez az üzenet.
TAlán csak annyi, hogy LG késõbb Toscanaba ment, de hogy ezt miért kell JY-nek ilyen titokzatosan üzenni, egyelõre megfejthetetlen.
Ott talál bizonyitékot? Ha ezt tudja a RADE fotósa, miért nem hozza el maga?
Cafee. 2017 ápr. 23. - 10:16:21
(8652/9141)
Még valami, amit Gerrytõl megtudtam soompiról, valamiért a nõk nem mehettek fel a hegyekbe, ha mégis megtették, a büntetésük 100 botütés, ami majdnem egyenlõ a halálos itélettel.
Hogy miért nem mehettek fel, nem tudom.