K. Judit 2015 júl. 29. - 20:14:54
(3681/9141)
De valami ilyesmit olvastam én is, és tudjuk, hogy a gonosszá válást mindig meg kell indokolni.
Mindig van egy pont, amikortól az ember "nem tehet mást"....
K. Judit 2015 júl. 29. - 20:12:58
(3680/9141)
Hát ez a mondat tényleg elég fura, gondoltam megnézem, hátha valami kifejezés:

Ez a "méltatlankodás" szó elég jól kifejezi, mit akar mondani KJJ: csak mert a király ugrál, idõnként felháborodik, vagy méltatlankodik, az nem jelenti azt, hogy a macskásnak csatlakoznia kell hozzá, vagy ad absurdum ugyanúgy kell viselkednie.

Túl sokat képzel magáról, pedig még elég alacsony a rangja, és nem is sietnek kinevezni. Szerintem a palota belsõ ügyeit itt is vagy az özvegy, vagy Injo felesége intézi (és tudjuk, hogy abba még a királynak sincs beleszólása) hát nem fogják elkapkodni.
Tegu 2015 júl. 29. - 19:57:44
(3679/9141)
Ja és ez a szinésznõ talán a Moonban volt a vetélytárs, aki aztán felakasztotta magát, ott is elég taszitó, de szánandóbb volt.
Tegu 2015 júl. 29. - 19:56:42
(3678/9141)
A macskásról: A Cruel Palace-ben ugy emlékszem alacsony származásuként kezdi, aki szembesül azzal, hogy semmibe veszik, valami gazdagabb fiuval keveredett nagy szerelembe, amit ellenzett a környezet és a fiu anyja, aztán elindul a lejtõn, hogy bebizonyitsa.. De nem biztos, hogy jól emlékszem.
Tegu 2015 júl. 29. - 19:50:59
(3677/9141)
Hát ami Kangékat illeti, az biztos, hogy az öreg Kang mindenképp a hatalom közelében akar maradni, kisKangot pedig elsõsorban csak HwaYi érdekli, õt akarja védeni. Biztos, hogy kölcsönösen tudnak egymásból hasznot huzni KJJ-vel, igy felszinesen biztosan jóban lesznek, aztán lehet, hogy Kang néha alátesz KJJ-nek, de csak óvatosan, ha kell akkor pedig titokban HwaYit fogja segiteni.
Ezt a szegény Hongot nagyon rosszul futtatják ebben a sorozatban, szegényke nem találja a helyét, totál kikerült a fókuszból, csak HwaYi szempontjából kap néha betekintést a dolgokba. Tulajdonképp meglepõ, mert lehetett volna központi figura is.
Tegu 2015 júl. 29. - 19:44:23
(3676/9141)
KJJ pedig figyelmeztette, hogy ne képzelje magát Injonak /kicsit fura volt az a mondat, ki is fényképeztem/ én ugy értelmezem : "azért mert a király harci mezben ugrál, nem kéne vele táncolnod." Valami ilyesmit jelent szerintem.

De mint minden ilyen "függelék" a nagy ugrálásban segiteni és ártani is tud.
Mindenesetre, az ilyen jellemtelen embereken általában csak ront a hatalom.
K. Judit 2015 júl. 29. - 19:30:45
(3675/9141)
Azért sem tudom, mit képzel magáról, mert ugye odamegy az özvegy házához, és a hercegnõvel akar beszélni (milyen alapon?).
A pofon után a király nevében (!) figyelmezteti Hwa Yi-t, már nem is tudom mire. Nem hiszem, hogy a király megbízta volna ezzel, mégis úgy viselkedik, mintha átvehetné a hatalmat a királyi palotában, rendelkezik, intézkedik, megbízásokat ad, pofozkodik. Csoda, hogy még csak Hwa Yi büntette meg, ha nem állítják le, kõ kövön nem marad.

(Az azért tetszik, ahogy Kim Jae-jeum kineveti ezeket a nõi harcokat, már szinte jól szórakozik, semmiképpen nem veszi komolyan. Ez lehet, hogy hiba.)
K. Judit 2015 júl. 29. - 19:19:46
(3674/9141)
Az elõzõ részben még elhangzott, hogy a neve miatt szükségük van Hwa Yi-ra (mint ahogy az öreg miniszterre is).
A vudus vád a macskás nõ magánakciója. Különben tényleg nem tudom, mit képzel, azért ha valaki ágyas és fokozatosan feljebb akar kerülni a ranglétrán - most is valami kinevezést vár - az ne ugráljon, húzza meg magát, foglalkozzon az egyéb eszközeivel, amivel a királyt le tudja venni a lábáról. Szerintem nem fogja neki megköszönni sem Injo, sem KJJ.

Kíváncsi leszek, hogy öreg Kang (ill. kis Kang) közeledése Kim Jae-jeum-hoz sikeres lesz-e, ha igen, akkor esetleg kis Kangnak is lesz beleszólása egy-két durva dologba, talán emiatt nem sikerül nekik végleg félreállítani Hwa Yi-t. Meg tán azért sem, mert a népszerûsége egyre nõ majd...
Tegu 2015 júl. 29. - 18:47:18
(3673/9141)
Jól tette.
Caffe 2015 júl. 29. - 18:44:13
(3672/9141)
Hát, ehhez az utolsó részhez kellene a felirat, igy csak találgatni lehet, ugy gondolom, hogy most volt a macskás visszavágója, vuduzással fogják megvádolni HwaYit.

Azért tényleg elgondolkoztató, mennyire álságos ez az egész berendezkedés, Gwanghaet azért gyülölték, mert megölette a kisfiut és HwaYi-t /ugy hitték/és Injo apját, erre most mit akarnak? Kinyirni HwaYit és eltenni a láb alól az összes ellenségnek tartott embert, nem jut ezeknek eszükbe, hogy ugyanazt müvelik, amit eddig elitéltek?
Ami miatt bosszut forraltak? Bicskanyitogató.