K. Judit 2015 júl. 27. - 10:11:01
(3621/9141)
Ezzel pedig megint megkavartak, úgy tesznek, mintha 9 év telt volna el azóta, hogy az özvegy királyné a palotába teszi a lábát.
Hát ez sehogy sem stimmel, mert Gwanghae trónra kerülésétõl számítva 15 év telt el. (Nem tudom, mi értelme van, hogy ebben eltérjenek a valós eseményektõl.)

Még nem olvastam el, amit T. csatolt Injo ámokfutásáról, de - és ez a színészek érdeme is - nagyon is látszik, hogy a két király mennyire mást gondolt a trónról, az ország irányításáról. Gondolom azért vették be a történetbe, hogy Gwanghae megalázta Injo-t, hogy még kiszámíthatóbb legyen Injo, még érthetõbb legyen, miért úgy ment trónt foglalni, hogy mindjárt ölni is akart.

Nekem például ezért tetszett, hogy lelépett Gwanghae, csak nem várja meg, míg egy õrült egy felhúzott tömeggel a háta mögött az életére tör. Ezzel inkább megint a megvetését fejezte ki, kigúnyolta, ez abszolút szándékos volt. Ha maradt volna, senki nem ússza meg élve a hívei közül. Így legalább megmentette azokat, akiket a legfontosabbnak tartott. A puskapor gyárat és a saját híveit. Plusz a hercegnõt, aki éppen úgy tett, ahogy képzelte, nem csalódott sem benne, sem a többiekben. Ez volt a célja, hogy maradjon még pár ember, aki továbbviszi az országgal kapcsolatos elveit és céljait.

Kis Kang mindenféle szempontból alkalmasabb a kettõs játékra, mint Hong, aki maga az egyenesség, a hit és a hûség (ráadásul mindenki tudta, melyik oldalon áll, õ hiteltelen lett volna közvetítõnek). Kis Kang már gyerekkorában látta, hogyan játszik az apja az emberekkel, hogyan játssza ki egyiket a másik ellen, õ már gyakorlatilag az anyatejjel együtt szívta magába a színjátékot. (Érdekes, a házasság témát levették a napirendrõl, vajon ez már végleg így marad?)
K. Judit 2015 júl. 27. - 09:47:59
(3620/9141)
Képes voltam tényleg elhinni, hogy ezekért a filmkockákért valóban leutaztak Jeju-ra.
(Csak késõbb jutott eszembe, hogy van nekik közelebb is tengerpartjuk :))
Illiona 2015 júl. 26. - 22:31:40
(3619/9141)
én már megnéztem googleezott angollal a 29-30 részt.
nem könnyû szöveg egyébként, ez a sok csürés csavarás, sokszor volt zavaros aszöveg, ugy kellett értelmezni, vajon mit is akarnak mondani.

Ez a szegény fiatal Hong hogy is tudna ezekkel dörzsölt politikusokkal versenyt tartani.
Részben idealista, van bizalma, hite az emberekben, - és mi is ilyenek voltunk 18-20 évesen, azért valljuk be.
Hong esetében a másik, hogy az õ apja még aktivan ténykedik, mégsem szárnyalhat fölé.
Talán késõbb fog õ még férfivá érni, bár ezt azt hiszem mi is megszenvedjük vele együtt.

kisKang is érdekes. Náluk épp a 30. részben van a generációváltás. Kiskang átveszi az irányitó szerepet, és õ oldja meg a problémákat, hogy a család az uj helyzetben is vezetõ pozicióban legyen.

Azért érdekes az õ "árulása". Az igaz hogy Hon ellen köt alkukat, de mégis annak kérésére köti.
Szeretném elitélni, de nem magától teszi amit tesz, hanem emezek tudtával. Aki itt igazságos akar vele lenni, az nem most lehetséges.

Kép: a koreai tv-bõl kifotózott reklám. Most akkor mi lesz ott, ha Hont kiirják? ki fog ennek az Injo-nak a reklámjával hamburgert enni? Tény hogy a Hont alakító szinésznek jó fotogén arca, megjelenése van, de az Injo királyunk olyan tucatarc?
Tegu 2015 júl. 26. - 18:58:44
(3618/9141)
Nem, még csak nem is kapálózik, hát..
Injo uj országot épit?
Hát nem tudom megállni, hogy ne tegyem be a linket, nagyokos Injo és követõi hova juttatták az országot.
https://www.youtube.com/watch?v=x59tBdomCjk
Tegu 2015 júl. 26. - 18:16:13
(3617/9141)
Most jutottam hozzá a 29. részhez, hát nagyon nem tetszik ez nekem, alig tudom magam rávenni, hogy végignézzem a bukást.
Hong megint csak fut az események után.
Gaeshi tudja, hogy vége, a király még kapálózik ellene.
Illiona 2015 júl. 23. - 09:47:09
(3616/9141)
iGEN, EZ AZ!!!!

nagyon jó kis film. igazi kikapcs egy ilyen nyári kánikulai napon.
Meg is próbálom most leszedni.
Tegu 2015 júl. 23. - 09:07:54
(3615/9141)
Lehet, hogy ezt láttad?
http://asianwiki.com/The_Naked_Kitchen
Illiona 2015 júl. 23. - 00:26:55
(3614/9141)
ezt a képet akartam, az elõrõ nagyon szomorú
Illiona 2015 júl. 23. - 00:25:03
(3613/9141)
ez már nem is csak pletyka.
Egészségükre, legyenek boldogok!
Éppen tegnap írtam Shin Min Ahról, hogy az egyike az általam favorizált szinésznõknek.(kevesen vannak)
Még a A Love to Kill c sorozatban RAIN partnereként szerettem meg, abban a filmben tökéletes alakítást nyujtott, és nem bántam volna ha õk ketten összejönnek, annyira illett volna Rainhez, ami a kémiát illeti.

Remélem tartalmas szerelmi életet élnek, mert ahhoz, hogy hiteles legyen egy szinész, nem árt ha maga is átéli a szenvedélyt, annak örömét, fájdalmát, misztikumát.
Az az 5 év korkülönbség meg semmi. WB 26 éves, mit tanulna egy 18 éves szüzlánytól? csak kérdezem? verset olvasni?

Shin Min Ah -t láttam egyszer egy korearajongónál vendégségben egy egyrészes filmben, amiben két férfival volt egyidõben , egy tüzes alkalmi erotikára épülõ villámkapcsolat, és egy tartós, jó, tökéletes férj együtt.
Amiatt néztük meg a filmet, mert arról vitáztunk lehet-e 2 férfit egy nõnek egyszerre szeretni. Sajnos a címre nem emlékszem.
Tegu 2015 júl. 22. - 18:26:57
(3612/9141)
Pletyka:
http://www.kdramastars.com/articles/90980/20150722/kim-woo-bin-and-shin-min-ah-are-dating.htm
KIm Woo Bin /Heirs - rosszfiu/ és Shin Min Ah /Arang/ járnak.