K. Judit 2015 júl. 29. - 09:45:55
(3641/9141)
Injo uralkodásának 26 éve a legnagyobb katasztrófa, ami az országgal történhetett. Visszafejlõdött évszázadokkal, így lett belõle remete királyság. Még egyetlen drámában sem láttuk, hogy lett volna némi rokonszenves vonása. Még a Három testõrben sem, pedig azt tulajdonképpen két ország némileg hasonló korszakának eseményeibõl gyúrták össze. Abba belefért volna Injot egy kicsit más színben is feltüntetni.... (igaz, volt egy alkalom, hogy már szinte megsajnáltam, amikor félelmében visszafordíttatta a gyaloghintót, hogy minél elõbb hazajusson a biztonságos kis palotájába).

De mi is láttuk más filmekben, pl. a Chuno-ban, milyen állapotok uralkodtak az országban: éhezés, járványok, aszály, árvíz, szabadon gyilkolták egymást az emberek, pokoli idõszak lehetett.

Most tartok ott a szöveges 31-es epizódnál, hogy a hercegnõ mindezekre felhívja Injo figyelmét, persze hasztalanul. Viszont a titkosszolgálat mûködött ezerrel, így szabadultak meg a legtöbb politikai ellenségüktõl. (Ez például tetszik öreg Kangnak, azt mondta, okosabb a király, mint hitte volna.) Híveket meg úgy szereztek, hogy birtokokat adományoztak ...
KJJ éppen a hercegnõt próbálja meg ilyen formán "megvásárolni", persze nem sikerül neki, dolga végezetlenül, dühösen távozik a találka helyszínérõl.
Kangék most kezdik érezni, hogy jóban kéne lenni Kim Jae-junggal...
Tegu 2015 júl. 29. - 09:03:50
(3640/9141)
Mivel Injo es a frakciok, nemesek mandzsu ellenesek, talan epp ezert tartjak meg a loporgyarat, annak erdekeben, hogy harcohassanak a mandzsuk ellen.
Caffe 2015 júl. 29. - 08:53:33
(3639/9141)
Ami Injo es a macskas lany kozotti kapcsolatot illeti, eleg, hogy a lany segitett Injo hatalomra juttatasaban, szepnek tartjak es foleg, hogy JaJeom ajanlja, aki a hatalom valodi birtokosa lesz.
Caffe 2015 júl. 29. - 08:48:20
(3638/9141)
Arra gondoltam, hogy a valos tortenelmi esemenyeket ugy mutatják majd be, hogy kozben Hwayi, Hong, Kangek ide- odacsatlakozasa, harca lesz a fokuszban.
Puccs, hadvezerek sorsa, elso mandzsu invazio, ming- mandzsu ellentet, ming barat szarny packazasai, masodik mandzsu invazio, megalaztatas, Injo betegsege, Hon halala, Injo halala.
Nekem kozben az a kepzetem tamadt, hogy forgatokonyvirot csereltek, teljesen leult a tortenet az esemenyektol fuggetlenul is.
Igen, Injot inkabb a bosszu motivalta es a hatalom szeretete, ami eleg konnyen az olebe hullott az onzo nemesek segitsegevel, de nem lesz sok hatalma, azt a nemesek ragadjak magukhoz.
Jo volt, mikor felhaborodva orjongott HwaYi akcioja miatt es emlekeztettek arra, hogy o pont ezzel a modszerrel kerult hatalomra. Mas am a vilag a tronon ulve, erre lassan rajon. Semmi szimpatikus vonast nem sikerult eddig bemutatnia magarol.
Illiona 2015 júl. 29. - 00:32:51
(3637/9141)
Hwajung 32.

hát nem lehet tudni merre fog irányt venni a sorozat, még 18 rész van hátra.
Az özvegy királyné szerintem fel sem fogja mit csinál, miért, kinek árt és kinek használ.

A hercegnõ pedig jókora csapdában van. Én hiába lesz felirat, csak a hétvégén tudom megnézni ujra, de ebben a 32. részben nem történt annyi minden érthetetlen mint a tegnapi 31. részben.

Továbbra is kevesellem hogy a Hwa Yi és Hong nem közelednek jobban egymáshoz, azután meg csodálkoznak, hogy kihal a dinasztia :))))

Én nem vagyok annyira tisztában a valós történelemmel, mint Ti, de azt hiszem ez az Injó nem annyira frusztrált attól, hogy esetleg rossz király, neki pont elég az hogy egyáltalán király lett.
Azt sem értem hogy szövõdött olyan gyorsan szerelem a macskás nõ, és Injo között. A királyok nem szoktak egy udvarhölgybe egy pillantás alatt szerelembe esni. Fõleg miután ennek a nõnek semmilyen személyisége nincs, csak gonosz és kész.
K. Judit 2015 júl. 29. - 00:22:36
(3636/9141)
Az epen kész van a 31-es fordítása, hát majd holnap ...
K. Judit 2015 júl. 28. - 23:56:13
(3635/9141)
Most végképp nem tudom, merre fogják kanyarítani a sztorit, a puccskísérlet után még 25 évig Injo ül a trónon, sikerül mindent tönkretennie, az ország visszafejlõdésén kívül nem tudom hová akarnának kilyukadni.
Nem hiszem, hogy túlságosan részleteznék az elkövetkezõ háborúkat, hiszen azt elolvashatjuk, ha akarjuk egy történelmi site-on. Csak tipp, hogy nem õ, nem a macskagyilkos ágyas a saját porontyával, és nem Sohyeon koronaherceg lesz a fõ téma (ezeket már sok dráma feldolgozta).

Szóval valamit mégis csak Hwa Yi-val, Honggal és Kis Kanggal, meg a félig japán fiúval kellene kezdeniük, végül is õk lennének a fõszereplõk. Max. Hwa Yi közben megint megakadályoz vagy elolt egy újabb tüzet, mondjuk a puccs idején ... Mindenképpen valami csavarra lesz szükség, hogy ne az ismert történetet ragozzák újra ... Úgy értem, azon kívül, hogy valószínûleg egy párszor megpróbálják majd eltenni láb alól szegényt ...
Tegu 2015 júl. 28. - 23:00:49
(3634/9141)
Viszoont, ha mar samanizmus, akkor HwaYinek erosebbek a lapjai, bar a loporgyartason kivul, amit osszefuggesbe lehet hozni a tuzzel, nem igazan ertem, milyen nagy szerepet jatszott volna az orszag eleteben, Injo es a nemesek leamortizaltak az orszagot hosszu idore. Bar, mintha a keves, injoval kapcsolatos pozitivumok egyike mintha a hadsereg fejlesztese lett volna, amit a fia kamatoztathatott volna, ha nem nyirja ki ez az idegbeteg Injo.
K. Judit 2015 júl. 28. - 21:00:53
(3633/9141)
Ez a vudus trükk (vagy sámánista szertartás) mindig bejön. Elég csak elásni egy-két tárgyat, máris kész a hamis vád.

Tudtam, hogy a macskás nõ nem fogja megvárni, míg KJJ, vagy Injo tesz valamit Hwa Yi ellen, a kezébe vette a dolgokat. És mindig a leggyengébb láncszemeknél támadnak, a gyári munkás kiscsajnál, meg persze Hongnál is próbálkoztak (még mindig nem tudom, ki a PÉ-s király, gyanítom, hogy a koronaherceg, szerintem õ figyelmeztette Hongot, hogy veszélyben van a hercegnõ).
Hongnak óriási szerencséje, hogy a japán srác azonnal megérzi a bajt.
Még azért is gondolom, hogy már szerepel a koronaherceg, mert akit úgy mutatnak be, hogy könyvtárban olvas, az mindig jófiú :))

Kim Gaeshit én is sajnáltam, fõleg miután végül beismerte magának, hogy a király érdekeit sokszor ürügyként használta, valójában mindent szerelembõl (saját maga miatt) tett. Õ legalább belátta, de Miszeng (Lee) sajnos ennél ostobább volt, vagy talán az volt a baj, hogy õ már beleszagolt a gazdagságba, már a kapzsiság beszélt belõle, ezért az utolsó pillanatig nem hitte el mi történik. Szerintem nem nagyon kellett megindokolni akkoriban, hogy az "áruló" király embereit miért végzik ki.

Ma volt egy nagyon ismerõs zene, biztos, hogy valamelyik legelsõ drámából, a PÉ-bõl, vagy a DY-ból. És van egy zene, amit nagyon bírok, mindig akkor adják, amikor valami izgalmas rész következik....
Tegu 2015 júl. 28. - 20:01:25
(3632/9141)
Még lesz egy puccskisérlet. Injot megprobaljak eltavolitani.
Arra is kivancsi vagyok, mikor jonnek rá Injo kovetoi, hogy rossz lóra tettek Injoval, no meg arra, hogy a Minget nem azert gyözték le a mandzsuk, mert Hon nem akarta, hogy Joseon harcoljon, hanem, mert erösebbek.
Érdekes lesz még, hogy hogyan kapaszkodik vissza a hatalomba a Kang família, azt sem bánnám, ha Hong a nagy rácsodálkozások helyett kicsit önállósodna. Vagy HwaYi utánfutója szerepet szántak csak neki?
Két embert utálok most, Injot es a macskás lányt. Miszenget es Gaeshit sajnálom, szerintem nem volt jól aláágyazva a kivégzésük megindoklása, csak, mert Gwanghae emberei voltak, a gyilkosságokra nem derült fény.
K. Judit 2015 júl. 28. - 19:00:22
(3631/9141)
Tudom, hogy megzsarolták az özvegyet, nem állítottam, hogy túlságosan szimpatizált volna Injo-val, még csak nem is ítélem el, de tény, hogy Injo az õ segítségével foglalhatta csak el a trónt.

Most megyek, megnézem, bocsánatot kér-e a macskagyilkos az özvegy udvarhölgyétõl. Meg hogy van-e már valami elõszele a közelgõ mandzsu támadásnak.
Tegu 2015 júl. 28. - 16:19:07
(3630/9141)
Hát mondjuk, az anyja közremüködése nem saját akaratból történt, hanem mert megzsarolták õt, nem volt más választása, egyébként nem nagyon szimpatizált õ Injoval sem.
De meg lehet érteni, a férjét és egyik gyerekét Hon emberei ölték meg. Milyen érdekes, hogy Injo is azonnal ki akarta volna nyirni az elõzõ királyt és HwaYi-t is.
Injo lõporgyár ellenessége tényleg érthetetlen, de nincs egyedül, a frakciók is ellenzik, borzasztó mennyire szük látókörüek.
K. Judit 2015 júl. 28. - 09:50:08
(3629/9141)
Mennem kell, de ezt még gyorsan feldobom.
JJH a Hongkongi Reptéren, kb. 10 perces videó egy fekete, egy fehér, plusz két ázsiai testõrrel, autogramokkal, fotózkodással...
És õ énekel a film alatt, hallottam már ezt a dalt, elég hosszú, talán kétszer is belefér az idõbe.
Nekem érdekes volt, nem láttam még ilyet :)

https://www.youtube.com/watch?t=120&v=7Ryh40MNa0I
K. Judit 2015 júl. 28. - 09:04:31
(3628/9141)
Igen, még elõnyös helyzetben van Hwa Yi, elsõsorban persze azért, mert az anyja közremûködése nélkül Injo még mindig csak álmodna a trónról. Éppen ez idegesíti Injot, nem tud vele mit kezdeni. Ha megöletné, annak beláthatatlan következményei lennének. Ezért vannak rémálmai. Egyszerûen fél tõle.

Injo nem sokkal a mandzsu invázió elõtt képes lenne bezáratni a lõszergyárat. Ha ezt most még nem is sejtheti, akkor is õrültség, arra nem is gondol, hogy a Mingek talán nem tudják (vagy esetleg nem is akarják) megvédeni az országot. Nem a hasznot látja a lõszergyárban, hanem Gwanghae keze nyomát, akitõl szintén nagyon félt, mindent el akar tüntetni, ami rá emlékezteti. Nem rajta múlt, hogy nem végezték ki Hont.

Szöveg nélkül nehéz kikövetkeztetni, mirõl beszélnek, fogalmam sincs, van-e már valami fenyegetés, tudják-e már, hogy rövidesen háború lesz, mindenesetre nem tûnik nyugodt idõszaknak, legalábbis ahhoz, hogy a fiatalok házasságon törjék a fejüket. Talán eszükbe sem jut.... még abban sem vagyok biztos, hogy Kis Kang végleg lemondott Hwa Yi-ról (sõt, csodálkoznék).

Leszakadt az "o" betûm, jó lenne tudni, hogy kell visszatenni, az alakja miatt még azt sem tudom, melyik irányban próbálkozzak. Nem szeretném eltörni, viszont így elég lassan megy a gépelés :(
Illiona 2015 júl. 28. - 08:10:16
(3627/9141)
A Hercegnõ nagyon elõnyös helyzetben van, amiatt, hogy az öccse halála óta Õ az egyetlen tiszta királyi vér, ugye az összes többi csak félig. Emiatt olyan népszerû, és nem likvidálható csak ugy.
De épp emiatt gondolom, nem is engedik simán csak férjhezmenni, Injó keres majd gondolom valami kinai herceget neki, mert igy politikai hasznot hoz, és eltávolíthatja az országból.

Az Injo számára nem lesz megoldás, hogy Honggal összeházasodva egy nagyon erõs klánt hozzanak létre.
K. Judit 2015 júl. 28. - 00:26:21
(3626/9141)
Amíg nem szül egy fiút, max. valami magas rangú ágyas lehet. Úgy rémlik, már volt Injo-nak egy korábbi házassága, amibõl a koronaherceg, Sohyeon született. Ha a herceg szerepel majd ebben a drámában, akkor biztos valamelyik új szereplõ lesz. Talán a PÉ-s király? Ha igen, kicsit öregnek találom, de ezt a kérdést (is) lazán szokták kezelni :)

Abból is gondolom, hogy csak ágyas még a macskás nõ, mert Hwa Yi valószínûleg megparancsolta neki, hogy kérjen bocsánatot az özvegy királyné udvarhölgyétõl. Ami azt jelenti, hogy HY a magasabb rangú. Majd holnap kiderül, megtette-e.

Túl sok volt a párbeszéd ebben a részben, nem nagyon értettem, mirõl volt szó. Talán egy biztos, Injo megint be akarja záratni a lõszergyárat, ezen rágódhatnak. Kim Jae-jeum nem jutott dûlõre a hercegnõvel, úgy látszik, nem merik nyíltan támadni.
Illiona 2015 júl. 27. - 23:56:38
(3625/9141)
Hwajung 31

Nem tudom jól látom-e , már a mult epizódban is észrevettem, hogy Alcson tünik fel? Igaz, a rossz oldalon :)

A macskás lányt épp csak bemutatták Injonak, és már mellette is horkolászik, mint egy feleség??? azért ágyasnak sem volt ott könnyû bekerülni. Ez azután gyors felemelkedés!

Az epizód elején az jutott eszembe, a forgatókönyviró biztosan ismeri a Welszi Bárdok c magyar verset.

Az özvegy kiráyné udvarhölgye meg olyan minden lében kanál, mindenbe beleszól, mindig mindenûtt ott van, kicsit túllihegi a helyzetét.
Az összköznépi térdepelést a fõtéren nem értettem, majd ha lesz felirat.

és kevesellem a Hercegnõ és Hong együttlétét. Bár olyan boldogan mosolyogtak egymásra, de azért léphetnének gyorsabb ütemben.

Összességéban nagyon jó rész volt.
K. Judit 2015 júl. 27. - 10:22:02
(3624/9141)
Az elõzõ szöveget nem értjük, de ezt igen.
K. Judit 2015 júl. 27. - 10:20:58
(3623/9141)
Ez pedig JJH meghívottként egy múlt hétvégi Hong Kong-i turisztikai eseményen.
K. Judit 2015 júl. 27. - 10:17:22
(3622/9141)
Más, új dráma: I have a lover

Az elsõ olvasópróba egy hónapja volt, állítólag nagyon élvezték. Ennek azért örülök, mert a történet egyelõre nem túl eredeti, van benne szétválasztott ikerpár, meg van benne emlékezet kiesés stb., egy próbát megér (50 részes lesz?), augusztus 22-én kezdõdik.
K. Judit 2015 júl. 27. - 10:11:01
(3621/9141)
Ezzel pedig megint megkavartak, úgy tesznek, mintha 9 év telt volna el azóta, hogy az özvegy királyné a palotába teszi a lábát.
Hát ez sehogy sem stimmel, mert Gwanghae trónra kerülésétõl számítva 15 év telt el. (Nem tudom, mi értelme van, hogy ebben eltérjenek a valós eseményektõl.)

Még nem olvastam el, amit T. csatolt Injo ámokfutásáról, de - és ez a színészek érdeme is - nagyon is látszik, hogy a két király mennyire mást gondolt a trónról, az ország irányításáról. Gondolom azért vették be a történetbe, hogy Gwanghae megalázta Injo-t, hogy még kiszámíthatóbb legyen Injo, még érthetõbb legyen, miért úgy ment trónt foglalni, hogy mindjárt ölni is akart.

Nekem például ezért tetszett, hogy lelépett Gwanghae, csak nem várja meg, míg egy õrült egy felhúzott tömeggel a háta mögött az életére tör. Ezzel inkább megint a megvetését fejezte ki, kigúnyolta, ez abszolút szándékos volt. Ha maradt volna, senki nem ússza meg élve a hívei közül. Így legalább megmentette azokat, akiket a legfontosabbnak tartott. A puskapor gyárat és a saját híveit. Plusz a hercegnõt, aki éppen úgy tett, ahogy képzelte, nem csalódott sem benne, sem a többiekben. Ez volt a célja, hogy maradjon még pár ember, aki továbbviszi az országgal kapcsolatos elveit és céljait.

Kis Kang mindenféle szempontból alkalmasabb a kettõs játékra, mint Hong, aki maga az egyenesség, a hit és a hûség (ráadásul mindenki tudta, melyik oldalon áll, õ hiteltelen lett volna közvetítõnek). Kis Kang már gyerekkorában látta, hogyan játszik az apja az emberekkel, hogyan játssza ki egyiket a másik ellen, õ már gyakorlatilag az anyatejjel együtt szívta magába a színjátékot. (Érdekes, a házasság témát levették a napirendrõl, vajon ez már végleg így marad?)
K. Judit 2015 júl. 27. - 09:47:59
(3620/9141)
Képes voltam tényleg elhinni, hogy ezekért a filmkockákért valóban leutaztak Jeju-ra.
(Csak késõbb jutott eszembe, hogy van nekik közelebb is tengerpartjuk :))
Illiona 2015 júl. 26. - 22:31:40
(3619/9141)
én már megnéztem googleezott angollal a 29-30 részt.
nem könnyû szöveg egyébként, ez a sok csürés csavarás, sokszor volt zavaros aszöveg, ugy kellett értelmezni, vajon mit is akarnak mondani.

Ez a szegény fiatal Hong hogy is tudna ezekkel dörzsölt politikusokkal versenyt tartani.
Részben idealista, van bizalma, hite az emberekben, - és mi is ilyenek voltunk 18-20 évesen, azért valljuk be.
Hong esetében a másik, hogy az õ apja még aktivan ténykedik, mégsem szárnyalhat fölé.
Talán késõbb fog õ még férfivá érni, bár ezt azt hiszem mi is megszenvedjük vele együtt.

kisKang is érdekes. Náluk épp a 30. részben van a generációváltás. Kiskang átveszi az irányitó szerepet, és õ oldja meg a problémákat, hogy a család az uj helyzetben is vezetõ pozicióban legyen.

Azért érdekes az õ "árulása". Az igaz hogy Hon ellen köt alkukat, de mégis annak kérésére köti.
Szeretném elitélni, de nem magától teszi amit tesz, hanem emezek tudtával. Aki itt igazságos akar vele lenni, az nem most lehetséges.

Kép: a koreai tv-bõl kifotózott reklám. Most akkor mi lesz ott, ha Hont kiirják? ki fog ennek az Injo-nak a reklámjával hamburgert enni? Tény hogy a Hont alakító szinésznek jó fotogén arca, megjelenése van, de az Injo királyunk olyan tucatarc?
Tegu 2015 júl. 26. - 18:58:44
(3618/9141)
Nem, még csak nem is kapálózik, hát..
Injo uj országot épit?
Hát nem tudom megállni, hogy ne tegyem be a linket, nagyokos Injo és követõi hova juttatták az országot.
https://www.youtube.com/watch?v=x59tBdomCjk
Tegu 2015 júl. 26. - 18:16:13
(3617/9141)
Most jutottam hozzá a 29. részhez, hát nagyon nem tetszik ez nekem, alig tudom magam rávenni, hogy végignézzem a bukást.
Hong megint csak fut az események után.
Gaeshi tudja, hogy vége, a király még kapálózik ellene.
Illiona 2015 júl. 23. - 09:47:09
(3616/9141)
iGEN, EZ AZ!!!!

nagyon jó kis film. igazi kikapcs egy ilyen nyári kánikulai napon.
Meg is próbálom most leszedni.
Tegu 2015 júl. 23. - 09:07:54
(3615/9141)
Lehet, hogy ezt láttad?
http://asianwiki.com/The_Naked_Kitchen
Illiona 2015 júl. 23. - 00:26:55
(3614/9141)
ezt a képet akartam, az elõrõ nagyon szomorú
Illiona 2015 júl. 23. - 00:25:03
(3613/9141)
ez már nem is csak pletyka.
Egészségükre, legyenek boldogok!
Éppen tegnap írtam Shin Min Ahról, hogy az egyike az általam favorizált szinésznõknek.(kevesen vannak)
Még a A Love to Kill c sorozatban RAIN partnereként szerettem meg, abban a filmben tökéletes alakítást nyujtott, és nem bántam volna ha õk ketten összejönnek, annyira illett volna Rainhez, ami a kémiát illeti.

Remélem tartalmas szerelmi életet élnek, mert ahhoz, hogy hiteles legyen egy szinész, nem árt ha maga is átéli a szenvedélyt, annak örömét, fájdalmát, misztikumát.
Az az 5 év korkülönbség meg semmi. WB 26 éves, mit tanulna egy 18 éves szüzlánytól? csak kérdezem? verset olvasni?

Shin Min Ah -t láttam egyszer egy korearajongónál vendégségben egy egyrészes filmben, amiben két férfival volt egyidõben , egy tüzes alkalmi erotikára épülõ villámkapcsolat, és egy tartós, jó, tökéletes férj együtt.
Amiatt néztük meg a filmet, mert arról vitáztunk lehet-e 2 férfit egy nõnek egyszerre szeretni. Sajnos a címre nem emlékszem.
Tegu 2015 júl. 22. - 18:26:57
(3612/9141)
Pletyka:
http://www.kdramastars.com/articles/90980/20150722/kim-woo-bin-and-shin-min-ah-are-dating.htm
KIm Woo Bin /Heirs - rosszfiu/ és Shin Min Ah /Arang/ járnak.
K. Judit 2015 júl. 21. - 22:45:42
(3611/9141)
Hwajung 29:
elkészült az angol felirat az epen.
Illiona 2015 júl. 21. - 21:18:41
(3610/9141)
Hwajung 30

A NAGY BÚCSÚZÁS

nagyon érzelgõs, visszatekintõs epizód.

Azt hiszem itt vettek búcsút Hontól, mostmár Injo az uralkodó, és Hont számûzték.
Hwa Yi ismét bátor volt és vakmerõ, és gyõzött: hiába, a jóslat beteljesedni látszik, vesztett ügyekben is képes kiharcolni a jót, Kitartással kiszabadította Hongot, az apját, és a puskaporgyártó brigádot.
Azzal a módszerrel érte el a célját, amivel korábban Injo élt: maga mellé állitotta a tömeget.

Kiskang, Nagykang maradt a háttérben, nem jutott nekik most szerep.
Én még ezt a gyülöletes Kim Gae Shi -t is megkönnyeztem. Végül is okos volt, bölcs, hûséges, áldozatkész. Hogy sokan haltak meg a parancsára? Ilyen a SORS!

Sajnos nem volt elõzetes, gondolom vasárnapig nem is lesz.
Még szerencse, hogy nincs angol, kezdhetném elõlrõl a két részt.
bori3 2015 júl. 21. - 09:42:04
(3609/9141)
Lehet benne valami, annyi szuper sorozat és OST után hiányérzetünk van ....
Micsoda zenék voltak: Chuno, Princes man, Faith, Gu Family, EK - nem csak egy-egy nóta, az egész OST-juk mûremek volt szinte ....
Illiona 2015 júl. 20. - 23:58:34
(3608/9141)
Hwajung 28

Nagyon jó rész! minden megvan benne, ami ahhoz kell, hogy felsóhajtsunk: mikor lesz még holnap este.

Természetesen Hong szabadítja ki a hercegnõt, és természetesen ölelkeznek is jó hosszan. természetesen a fogvatartás pontos helyérõl az infót az utálatos Kang adja oda a féljapán fiúnak titokban...
Eddig a macskás lánynak nem volt segítõje, még említettem is a multkor, de most elõkerült pár tucat kardvivó a semmibõl, hogy Hongnak nehezebb dolga legyen.

Injo pedig beindul... és elfoglalja a trónt.
(amikor ott jártam, én is félve ereszkedtem le a trónra, féltem, hogy valami szirénaféle bevinnyog, de semmi ilyesmi nem történt, nos Injo is pont ilyen félszegen ereszkedett le a trónra. Számomra csak egy viharvert sárga szinû párna volt ráterítve, most viszont egy ujszerû piros.
Illiona 2015 júl. 20. - 23:44:14
(3607/9141)
A Hwajung zenéje nem olyan kiemelkedõ, de tökéletesen kíséri a filmet. Önállóan nem nagy, de nélküle mindenképpen kevesebb lenne a sorozat.

Tény, hogy az OSTok nem a régik. DE sajnos mi sem vagyunk a régiek, és már nem tudunk annyira lelkesedni talán.
Emlékszem, hogy A Legendbõl az Approval amikor eleinte hallgattam, egész nap nem hagyott el, ott zugott szinte heteken keresztül a fülemben.Kikönyörögtem egy barátnõmnél, hogy nekem azonnal fordítsa le. Persze a szöveggel együtt megértve méginkább szivszorító muzsika.
https://www.youtube.com/watch?v=yHL16qiage4
bori3 2015 júl. 20. - 15:39:36
(3606/9141)
Tegu - Iliona köszönöm, terveztem is, de kíváncsi voltam, most hogy jól benne jártok mi a véleményetek.
Van jó zenéje, vagy az is olyan átlagos....
Mostanában jó kosztümös sorozatokat láttam, de valahogy nem olyanok az OST-ok, mint régen. :))
Illiona 2015 júl. 20. - 00:15:26 Előzmény bori3
(3605/9141)
Sziasztok!

Úgy gondolom a Hwajung elmarad az Empress Ki mögött. De az EK volt egy nagyon kimagasló sorozat, a Sillán kivül nincs is olyan erõs másik. Ilyen NAGY filmeket jó ha 5 évente sikerül összehozni!

Viszont a Hwajung 1-2 osztállyal mindenképp magasabban van mint a másik két idei sorozat, a Shine vagy a Maids.
Jobb, kidolgozottabb a cselekmény, izgalmasabb karakterek, jó szinészek.
50 rész alkalmasabb is persze a történet alapos kibontására.
Tegu 2015 júl. 18. - 20:10:55
(3603/9141)
Más. Az talán jobb volt. De érdemes megnézni azért.
bori3 2015 júl. 18. - 19:56:57
(3602/9141)
Sziasztok!

Van olyan feszes, izgalmas és érdekes, mint az Empress volt? :))
Tegu 2015 júl. 18. - 19:51:39
(3601/9141)
Kicsit SPOILER
50 részes lesz, most vagyunk tul a felénél, nekem van egy olyan sejtésem, hogy még végignézhetjük Injo hatalomra kerülését, Yi Gwal lázadását, sõt még a két Manchu inváziót is. Ez a macskás lány akkor Injo oldalán fog szemétkedni HwaYivel.
Olvastam valahol egy legendát, hogy még Injo halálát is HwaYinek tulajdonitják.
K. Judit 2015 júl. 18. - 11:57:41
(3600/9141)
Mindkét eset lehetséges, bár Hwa Yi-t nyilván meg fogják találni. Vagy a fiúk, vagy a király emberei. Inkább Hong, meg a másik.
Nem tudom, hogy a gyanún kívül felfogott-e valamit HY, amikor elkezdte kapkodni a levegõt. És egy darabig ki is lehet vonni a forgalomból a macskás nõt, hiszen valószínûleg Gaeshi is vadászni fog rá (valamivel már meg is bízta Lee-t, talán pont ezzel).

Ami a királyváltást illeti, ha a produkció szempontjából vizsgáljuk, még maradnia kell a jelenlegi királynak, hiszen õ a szuper népszerû sztár, õ (is) hozza a nézettséget, és még nem vagyunk túl a dráma harmadán. (Amikor megsaccoltam, hogy nemsokára ledöntik a trónról, nem tudtam, hogy még 3-4 év hátravan.)
K. Judit 2015 júl. 18. - 11:46:30
(3599/9141)
Talán azért nem jut eszükbe, mert ha jól emlékszem, legutóbb is megúszta Kang, pénzzel kiváltotta magát.
Nyilván azt hiszik, hogy ez örökre így tud maradni.
Tegu 2015 júl. 18. - 09:29:50
(3598/9141)
A macskàs lány leleplezte magát HwaYi elött, tehát vagy HwaYi nem kerül sokáig olyan helyzetbe, hogy megbüntesse vagy a lány kerül sérthetetlen helyzetbe.
Más: hiába tudjuk, hogy a puccs késöbb történt, lehet, hogy felgyorsitják a sorozatban vagy pedig hagyják, hogy most még Hon nyerje meg ezt a konfliktust?
Tegu 2015 júl. 17. - 18:55:52
(3597/9141)
Na ettõl akadok ki, hogy a király hogy merészel elvitetni/letartóztatni/ egy összeesküvõt?
És tényleg végtelen igazságtalanságnak élik meg, hihetetlen.
De hogy Kang hogy merészel összeesküdni, az eszükbe sem jut.
K. Judit 2015 júl. 16. - 22:53:08
(3596/9141)
Ha jól emlékszem akkor csatoltad azt a képet, amikor a Chuno-t néztük. Elég rég volt.
A Cruel Palace 2013-as.

(Kicsit másképp néz ki Kim Hyon-Joo, mint a Miss Kim ... c. filmben. Ahogy múlnak az évek, egyre jobban néz ki :))
K. Judit 2015 júl. 16. - 22:48:07
(3595/9141)
Még egy név gyanús, ez már a harmadik, de ezt csak most fedeztem fel:

Jo Gwi-in (폐귀인 조씨, 1615-1652), lehet, hogy õ volt Soyong-jo másik néven.
Ha õ a macskaölõ, akkor neki is volt két fia:

- Prince Sungseon (숭선군, 1639-1690)
- Prince Nakseon (낙선군, 1641-1695), lehet, hogy egyiküket akarta volna királynak.

Sohyon volt a koronaherceg, de miután õ meghalt, Bongrin lett a király (Hyojong néven), és õ is végeztette ki.

Szép ruha.
K. Judit 2015 júl. 16. - 22:09:31
(3594/9141)
Én csak arra megyek, amerre a linkek visznek.
Elindulok a Wikin a Joseon királyoktól, aztán azt hiszem Injo gyerekein keresztül jutottam el elõször a concubinig, aztán az anyáig. Én is csodálkoztam, hogy Sohyon hercegnek és Bongrinnek ugyanaz volt az anyja .... ugye felmerül a kérdés, hogy miért pont Bongrint akarta királynak, még hitetlenkedtem is egy kicsit, de aztán visszafelé is mûködött a dolog.
Lehet, hogy majd újra nekilátok :)
Tegu 2015 júl. 16. - 20:45:28
(3593/9141)
Ezt a Cruel Palace- t elkedtem nezni, de abbahagytam, mar nem is tudom, miert, de be is raktam anno egy kepet arrol, ahogy Injo megalazottan menetel a hóban a mandzsu vezer elott meghajolni, majd berakom azt a reszt. Ott tenyleg volt egy szereplo, aki ek volt egy szerelme, de raeroltettek az agyas szerepet.
De honnan szeded, hogy ez a macskás az a kiralyne inyeol?
K. Judit 2015 júl. 16. - 11:46:30
(3592/9141)
Össze is állt a kép, sikerült is Soyong-jo-nak királyt csinálni a fiából, akit mi úgy ismerünk, hogy Prince Bongrim (pl. többek között a Chuno-ból), hivatalos poszthumusz neve: Hyonjong of Joseon.

Az anyja Queen Inyeol néven fut a wikipedián, négy fia volt:

"Queen Inyeol (16 August 1594–16 January 1636), was a wife and the queen consort of King Injo of Joseon, the 16th monarch of the Joseon Dynasty.

Issue:

Prince Successor Sohyeon (소현세자), 1612–1645) - 1st Son of Queen Inyeol of the Cheongju Han clan.
Grand Prince Bongrim (봉림대군), 1619–1659) - 2nd Son of Queen Inyeol of the Cheongju Han clan.
Grand Prince Inpyeong (인평대군, 1622–1658) - 3rd Son of Queen Inyeol of the Cheongju Han clan.
Grand Prince Yongseong (용성대군) - 4th Son of Queen Inyeol of the Cheongju Han clan."

Mi meg simán csak le-macskagyilkosoztuk.
K. Judit 2015 júl. 16. - 11:24:04
(3591/9141)
Még autodidakta módon is el lehet végezni rövid idõ alatt :))

Kár, hogy nem láthattuk, minek alapján választotta pont õt Kim Gaeshi.
Esetleg némi hasonlóságot érzett kettõjük között, ezért volt bizalommal iránta.

Ez a nõ mindenesetre annyira ellenszenves nekem (pedig se nem csúnya, se nem rossz színésznõ), hogy ha férfi lennék, sem tudna elcsábítani. Inkább nagyon taszítani. Persze van, akinek éppen ez kell, ilyen Kim Jae-jeum, és természetesen ilyen lesz Injo, akit az ujja köré tud csavarintani. Lesz majd egy fia a késõbbi királytól, akit mindenképpen trónra akar ültetni.
Õ aztán tényleg mert nagyot álmodni...
K. Judit 2015 júl. 16. - 11:16:22
(3590/9141)
Vissza az egész (elhalasztottam egy programot, igaz nem ezért), így viszont utána tudtam nézni annak a bizonyos Sarhu-i csatának ...

Szóval hétfõn vagy kedden még korai lenne búcsút mondanunk Honnak, ha az a csata 1619-ben volt, akkor még 3-4 év hátra van 1623-ig, ennyi kell a huligánoknak, hogy átvegyék a hatalmat. Illetve ilyen szorult helyzetben is a trónon tud még maradni a király.
Illiona 2015 júl. 16. - 11:08:52
(3589/9141)
Az tény, hogy itt most a semmibõl léptek elõ.

De pont azért tudtak megmaradni,. mert eddig nem voltak szem elõtt. A férfi "politikai kalandor" az ugye Hon bátyja, elméletileg az övé kellett volna hogy legyen anno a trón, a Mingek is emiatt küldtek küldöttséget, csak ez az ember akkor bolondnak tettette magát. Ha korábban egyértelmûsíti, hogy vannak politikai ambíciói, akkor ekkorra már simán eltették volna láb alól. (ennek a férfinak a nevérõl mindig a Jaejeong a JYJ-bõl jut eszembe.).

a macskás lány, hogy most kerül képbe, annak oka lehet az is, hogy fiatal, egyszerûen életkorilag most nõtt bele a felnõttlétbe. Bár már valahol kellett aktívnak lennie, hisz nagy önbizalommal mondta, hogy bárkit el tud csábítani, akit akar, és ehhez azért kell férfiak körében megszerzett tudás, és nem csak elméleti, hanem gyakorlati is. Bár ezt 3 évnyi szakmunkásképzõben el lehet sajátítani gondolom)
Csodálom, hogy nincsenek férfi követõi, segitségei, akik titokban segitenék?
K. Judit 2015 júl. 16. - 10:31:10
(3588/9141)
Szóval egy 3. fokozatú királyi "házastárs" volt ez a Soyong-jo, Injo kedvenc ágyasa.
Nyilván arról szól a Cruel Palace is, hogy hogyan vált ördögivé.
(Tudjuk, mindig van egy pont, amikor elhatározza valaki, hogy "mostantól gonosz leszek".)

Állítólag õ a felelõs azért is, hogy Injo és a koronaherceg Sohyon (The three Musketeers) kapcsolata megromlott...
A megromlott enyhe kifejezés, ha a végeredményt nézzük, ugyanis Injo ölette meg a saját fiát.

(Korábban olvastam valahol, hogy összesen két Joseon királyról lehet tudni, hogy megölették a saját fiukat, az egyik Sado herceg apja (a mi kis Gümünk), a másik Injo.)
K. Judit 2015 júl. 16. - 09:59:12
(3587/9141)
Á kösz, az elsõt beadtam a Ggl-ba, egy-két színésznõ ugrott be.
Most megpróbálom a Soyong Jo-t is.

A Cruel palace-ban volt egy ilyen nevû királyi concubine. (Miss Kim játszotta a fõszerepet.)

Ugyanerrõl a korról van szó, szóval még akár feljebb is kerülhet a ranglétrán, majd utánanézek,
muszáj mennem.

http://asianwiki.com/Cruel_Palace_-_War_of_Flowers
K. Judit 2015 júl. 16. - 09:54:18
(3586/9141)
Hát belesétált Hon a csapdába. Két csapdába is, az egyik Kim Gaeshi-é, a másik Kim Jae-jeumé volt.
Amit Kim Gaes-hi akart, majdnem mûködött, de nem tetszett a Kim jae-jeum/Injo kettõsnek ... mindenképpen megakadályozták volna a király és Kang hatalmának összefonódását (úgy tûnik Hwa Ji-t akarták volna a ny. frakció vezetõjévé tenni).

Viszont a király aztán végképp hallani sem akart Hwaji politika által kikényszerített házasságáról.
El is magyarázta Kim Gaeshi-nek, hogy idáig mindent a trónért tett (jót is és bûnöket is), de ebben az egy esetben nem engedi feláldozni Hwajit a trón oltárán. (Azt mondja idáig király volt, mostantól újra ember akar lenni.)

Ezért tartóztatta le öreg Kangot (összeesküvés vádjával, ami még akár igaz is lehet), viszont eddigre már KJJ is lépett, elraboltatta HJ-t. Szegény Hong a lehetõ legnagyobb káosz közepébe érkezett, nem irigylem.

A két huligán (!) most már végképp elérkezettnek látja az idõt, szerintem hétfõn (legkésõbb kedden) sikerül nekik letaszítani HOnt a trónról. Szóval Gaeshi ezúttal tévedett, rossz lóra (udvarhölgyre) tett, ráadásul az ellenfél sokkal gyorsabb volt - annak ellenére, hogy a semmibõl jöttek. Vagy talán éppen azért?
Tegu 2015 júl. 16. - 09:37:39 Előzmény Tegu
(3585/9141)
Itt a neve, ketto is.
K. Judit 2015 júl. 16. - 08:48:30
(3584/9141)
Igen, fõleg akkor, amikor ennyire sürget az idõ.

Csak tudnám, mi a neve ennek az új macskagyilkos udvarhölgynek. Most Kim Jae-jeung a királynõ "székét" ígéri neki. Kíváncsi lennék, hogy tényleg így történt-e. Mondjuk a ravaszsága és a nagyravágyása megvan hozzá, de talán ennyi mégsem lesz elég.

Itt tényleg a semmibõl bukkannak fel emberek, akik egyszerûen átalakítják a történelmet. Tényleg csak szerencséjük volt?
(Mindenesetre elgondolkodtató...)
Tegu 2015 júl. 16. - 07:38:24 Előzmény K. Judit
(3583/9141)
Nem vagyok benne biztos, de azt hiszem a csata Joseon hataratol eszak-nyugatra zajlott, odafele is meneteltek. Persze akkor is szerezhettek volna lovat.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Sarhu
Tegu 2015 júl. 16. - 07:28:08 Előzmény K. Judit
(3582/9141)
Szerintem sem akkora otlet, mindenesetre Kang megis raharapott, csakhogy ugye megjelent ez a Kim Ja jeom, aki felrugja az eddigi felallast, s Injo moge all.
Mar masodszor "huliganozza" le magat egy szereplo, ami alatt azt erti, hoy eddig nem jatszott fontos politikai szerepet, olyan kulonutasnak hat, bar Ja Jeom eppenseggel a nyugati frakciohoz tartozott a Wiki szerint., Megneztem a szotarban, hogy mit jelent meg a hooligan, politikai kalandornak is fordithato, hm.
K. Judit 2015 júl. 15. - 21:58:41
(3581/9141)
Visszatérve kis Kang és Hwa Ji házasságára, nem vagyok meggyõzve, hogy ez az egyetlen dolog, amivel a királyt megmenthetnék.
Ha jól értem, Kangékat és a királyt egy oldalon tudni, ezt akarná Kim Gaeshi. Mondjuk így meg lehetne nehezíteni Injo dolgát, de semmilyen más szempontból nem érzem óriási ötletnek.
K. Judit 2015 júl. 15. - 21:55:11
(3580/9141)
Én is mindig mosolygok, amikor a középkorban valaki elindul haza (a mai) Kínából Koreába, de õk szeretik, már több filmben is láttuk. Hirtelen a Yi San jutott még eszembe, a festõlány is simán hazament gyalog egyedül, pénz és étel nélkül (minden nélkül), egy szál gyenge nõ létére.
Talán ma már nem lenne lehetetlen, esetleg nagyobb szakaszokat stoppal megtenni, de több száz évvel ezelõtt - kizártnak tartom.
És olvastam is arról, hogy még a kereskedõket is állandóan megtámadták útonállók, banditák, tolvajok, gyilkosok, egyáltalán nem volt biztonságos útnak indulni. (Ez a film is egy ezüstszállítmány ellopásával kezdõdött.)
Tegu 2015 júl. 15. - 19:15:54
(3579/9141)
Mókás, hogy az udvarhölgy többet tud, mint a hercegnõ?
Illiona 2015 júl. 15. - 16:57:18
(3578/9141)
Még az is eszembe jutott, ahogy Hong és kiszabadítója hazagyalogoltak, ha amiatt léptek le, mert tudták, hogy otthon baj van, akkor miért nem lovon?
Hong sérülései miatt is nem lett volna annyira fárasztó, gyorsabb is, és akkoriban mindenhol lehetett volna lovat elkötni, vagyis lopni!
K. Judit 2015 júl. 15. - 10:07:27
(3577/9141)
Megvan a Hwajung 27-es fordítása:
nem annyira izgalmas, mint majd a 28-as lesz, de érdekes.
A király bejelenti, hogy fejet hajt a mancsuk elõtt, és hajlandó császárnak nevezni a kánt, hogy a foglyokat visszakaphassák. Erre a miniszterek fellázadnak. Még Hong apja (!) is úgy értékeli, hogy a foglyoknál többet ér az ország. Honnak az a véleménye, hogy a foglyok pont ugyanannyit érnek, mint maga az ország.
A miniszterek megszervezik a palota kijáratainak õrzését, hogy a király ne tudja elküldeni válaszlevelét a mandzsuknak.
Injo embere felbújtja a pórnépet, hogy támadják meg a fegyvergyárat, mert minden baj ott kezdõdött.
Ekkor sérül meg Hwa Ji, de véget tud vetni a támadásnak.
Kim Jaa-jeung közli Injo-val, hogy királyt tud belõle csinálni. Nem mellékes, mert gyakorlatilag sehol nem vesznek róla tudomást, öreg Kang sem, és az özvegy sem.

A végén Hwa Ji tényleg megkéri a királyt, hogy férjhez mehessen Kis Kanghoz.
(Nem kristálytiszta elõttem az indok, de majd még egyszer nekifutok, most sietnem kell.)
Hong is rájött, hogy ki akarják végezni õket, még nem tudja, hogy a közeleg a segítség.
Illiona 2015 júl. 14. - 22:11:16
(3576/9141)
most ebben a 2 részben uj zene jelent meg, jó mindkettõ, bár Kim Tae Woo most az Immortal Song verseny utolsó adásában kicsit kiábrándító volt, emiatt az elfogultságom irányába elszállt, és most is ugy telitorokból, árnyalás nélkül lenyomja a dalt.
Na majd ha jó részek alatt szól, akkor elfogadom!
K. Judit 2015 júl. 14. - 20:13:53
(3575/9141)
Tulajdonképpen nem tudom, miért kellett szökniük, amikor a követ idõben odaért és elárulhatta, hogy a foglyokat élve vissza kell szolgáltatni (a két ország közötti megállapodás értelmében).

Talán csak nem akarták az idõt húzni, sietve távoztak, mert Ja Gyung valószínûleg elmondta, hogy gáz van odahaza, ill. a palotában...

Legalább most elmosolyoghatta volna magát a király, tudjuk, hogy szereti ezt a két gyereket.
Sajnos Hwaji meg pont eltûnt :(

Utálom ezt az új udvarhölgyet. Inkább ezer Gaeshi, mint egy ilyen. Mert ez gonosz és nagyravágyó.
Illiona 2015 júl. 14. - 19:55:58
(3574/9141)
én is túlvagyok a 28-on!
tetszett, és jó hogy Hong megúszta!
DE!
Csak úgy megszökött és a bajtársait valamint a Csángünt otthagyta a kínaiaknak, illett volna együtt szökni, de talán azok is kiszabadulnak az alku árán!
Ahhoz képest hogy a halálán volt a sebei miatt, azután némi harc árán megszökött, és simán hazagyalogolt a hazájába Kínából, illetve annak elõjábõl! Mire hazaért, se fáradtság, sem láz, sem sápadtság. Na jó ennyi belefér.

azután itt van ez a méregkeverõ - macskaölõ lány, már az elsõ pillanattól unszinpatikus volt, és valaki negativra emlékeztetett, és mostmár be is ugrott: YI volt ilyen stilusú a Maidsban. Nemcsak a külsõségek, ruha, haj, hanem a hanghordozás, kézmozdulatok, fejtartás, és az az egészségtelen önbizalom mind õrá emlékeztet.
K. Judit 2015 júl. 14. - 19:36:18
(3573/9141)
Még egy próba, nem adom fel egykönnyen:

http://ww2.sinaimg.cn/…/48e32c56gw1eu01dmrgppg206y06yb2a.gif

Meglátjuk.
K. Judit 2015 júl. 14. - 19:30:36
(3572/9141)
Nem lehet. Ménem?
K. Judit 2015 júl. 14. - 19:30:02
(3571/9141)
Most kipróbálom, hogy az új formátumú portra lehet-e gif-képet feltenni.
Esetleg nem fog mozogni :)
K. Judit 2015 júl. 14. - 19:11:36
(3570/9141)
Hwajung/28. Izgalmas rész:
Legnagyobb örömömre öreg Kangot letartóztatta a király, de közben sajnos Kim Jae-jeung is mûködésbe lépett, az új rib... udvarhölgy elcsalja Hwajit, de mire szegény elkezd kérdéseket feltenni, addigra már meg is van mérgezve. Elrabolják. Pont, mire Hong megérkezik... Mindenesetre azt már mindenki tudja, hogy kis Kanghoz fog férjhez menni, még a munkások is kérdõre vonták, hogy hogy teheti :)) Legalábbis így értettem.

Volt egy-két érdekes beszélgetés is, Gaeshi is magyarázkodni kényszerül, azt hiszem. A király feleleveníti az összes halottat, amelyek a trónon maradásához szükségesek voltak, de Hwajit pont nem akarta volna feláldozni, még egy nem kívánatos házassággal sem. Nagyon mérges volt. Már azt hittem, õ raboltatta el a lányt, de nem. Kangék eszén ugyan túljárt, de KJJ-gal még nem számolt. (Most hirtelen nem is tudom, hogy KJJ beavatta-e Injot a tervébe ...)
K. Judit 2015 júl. 14. - 15:27:50
(3569/9141)
Talán annyi a különbség, hogy Injo anyjának a családja, a "Neungsung Gu" klán biztos a Nagyherceghez illõ, viszonylag elõkelõ família lehetett.
De a lényeg, hogy néha fontosságot tulajdonítottak a szülõanyának, ha a legfõbb hatalmasságoknak éppen ez állt érdekében, néha pedig nem. Injo származásába nem kötnek bele, mert õk nem igazi királyt akarnak, olyat mint Hon, akinek saját gondolatai, céljai vannak, hanem egy bábot, akit irányíthatnak a pénzükkel.
Tegu 2015 júl. 14. - 14:04:28
(3568/9141)
Bocs, igen, az apja szuletett agyastól, az anyja pedig kesobb kapott rangot, amikor Injo tronra kerult, szoval nem elokelobb a szarmazasa, mint a kiralye.
K. Judit 2015 júl. 14. - 10:09:17
(3567/9141)
Most megnéztem, hogy Injo ágyastól született-e. Nem.
Az apja Grandprince Jeongwon volt, Seonjo egyik törvénytelen fia (Hon féltestvére).
Így Injo unokaöccse Honnak.

(Injo anyja "Queen Inheon of the Neungsung Gu clan".)
K. Judit 2015 júl. 14. - 09:30:53
(3566/9141)
Eun-ki megszállott volt, már-már az õrület határán járt, amikor megsebesült. A levelet azért adta át a lánynak, mert ebben az állapotában, haldokolva végre tisztán látta, mit tett. Kis Kang még csak hasonlít hozzá, várjuk ki, mire lesz vagy nem lesz képes, hogy megkapja a lányt (aki nem akarja õt).

Hongot teljesen válasszuk le errõl a vonalról. Õ nem reménytelenül szerelmes, tudják egymásról, mi újság.
Azt hiszem egyszer majd szüksége lesz rá, hogy megbocsássa Hwa Ji-nak, hogy férjhez "akart" menni valaki máshoz. Ha igazán szeretik egymást, meg fogják beszélni, ki mit miért tett, és akkor nem lesz baj.
Õ olyan ember, aki nem nyomulna még akkor sem, ha reménytelenül szeretne valakit. Titokban tartaná, egy darabig csendben szenvedne. Aztán továbblépne. Semmiképpen nem keserítené meg a másik életét.

Szóval másképp látom, de ez persze nem baj :)
Illiona 2015 júl. 13. - 23:51:38
(3565/9141)
Már épp aludni akartam menni, de muszáj megvédenem Õket. Hongot és EunKit. Mert õk egy oldalon vannak.
Kang van a túloldalon. Miért?
Eun Ki birtokolta YI-t (már a nevét is elfelejtettem), azután a sors szétszedte õket, és Õ nem volt annak tudatában, hogy a lány csak ugy pik pak elfelejti.
Nehezen, és sokára fogta fel, hogy a lány érzelmi téren semmiképp nincs az õ szintjén. Eun Ki a saját magasztos érzelmeinek és egy idealizált, de a valóságban nem létezõ szerelemnek lett az áldozata.

Hong az egyszerûen csak szerelmes, és egyetlen percig sem nyomult rá a lányra, mégis tudta, érezte, hogy õk összetartoznak.

Kiskang: Õ van a sötét oldalon, Az elsõ perctõl kezdve tudta, hogy a lány Honghoz tartozik.
Én nem is érzem benne azt a szenvedélyes szerelmet, de lehet hogy azért, mert amely részekben ez kialakult, akkor voltam kint, és elég felületesen néztem kb 8 részt .
Kiskang nem tisztességes a barátjával, egy barát nõje minden korban tabu volt. Nem tisztességes a lánnyal sem, mert nem meghódítani akarja, hanem egyszerûenn erõszakkal maga mellé venni. A szive mélyén érzi, hogy ez nem jó, de gyenge ahhoz, hogy büszkén lemondjon a lányhoz, és ezt a saját gyengeségét õ is látja, és szégyelli. De ez nem menti fel nálam.

Eun Ki és Hong mindketten magasan iskolázottak voltak, és az õ eszméikhez nem is illett a csapodárság. Eun Ki akkor jött haza valamilyen egyetemrõl, amikor az eljegyzése volt, és Hong is inkább tanult, amikor a barátja már kocsmázott és giseng lányokkal szórakozott. Mindkét fiú olyan eszmeiséget képviselt, hogy egy élet - egy szerelem, ehhez hûség a halálig. Eun Ki bele is halt, és Hong nem fog, hanem boldogan élnek még meg nem halnak....

Már olyan jó volt egy Eun Kis képet megkeresni
K. Judit 2015 júl. 13. - 23:40:03
(3564/9141)
Azt hiszem a lány a végén engedélyt kér a királytól, elmondja, hogy hozzá akar menni kis Kanghoz.
Meg is van döbbenve a király, hiszen tudja, hogy Honggal szerelmesek egymásba, tehát csakis valami más kényszer miatt akarhatja. Remélem kideríti, hogy mi ez az egész. És még idõben.
Tegu 2015 júl. 13. - 23:13:50
(3563/9141)
Szerintem is, bár Seo picit karakteresebb.
K. Judit 2015 júl. 13. - 23:08:23
(3562/9141)
És így nézett ki a gazdag Kim Jae-jeung a Muskétásokban (õ karolta fel a Milady-t, és amikor nem sikerült a terve, újabb ötlete támadt, el akarta vele csábíttatni Injo-t, de ezt már sajnos nem láthattuk, még elõtte befejezték a sorozatot).
Vele kapcsolatban írtam, hogy még az évek múlva bekövetkezõ mandzsu inváziót is megérte.
K. Judit 2015 júl. 13. - 22:50:19
(3561/9141)
Akkor nem ugyanaz.
A két utolsó képen Seo Hyeon-jin van.
(Szerintem nagyon hasonlítanak egymásra.)
K. Judit 2015 júl. 13. - 22:48:27
(3560/9141)
Ja és engem sem irritál a király, persze, hogy neki drukkolok, nem az õ hibája, hogy nem tud igazán kibontakozni. Én is állandóan szomorúan néznék, ha soha senkiben nem bízhatnék.
Azért az meglepett, hogy mindent tudott Lee-rõl (Miszengrõl) is, õ is elcsodálkozott. Ezek szerint az eunuch-gépezet azért mûködik, a király közvetlen közelébõl csak az az egy láncszem, Kim Gaeshi esett ki, bár õ még a háttérbõl is tud irányítani. Persze szüksége volt egy belsõ informátorra, hát jól megjárta. Rá fog jönni, nem hülye.
Tegu 2015 júl. 13. - 22:46:10
(3559/9141)
http://asianwiki.com/Kim_Min-Seo
A Moonban is láttuk.
K. Judit 2015 júl. 13. - 22:42:22
(3558/9141)
És itt van civilben.
K. Judit 2015 júl. 13. - 22:41:11
(3557/9141)
Hasonlít?
K. Judit 2015 júl. 13. - 22:38:49
(3556/9141)
Hú, ott még nem is tartok, félbe kellett szakítanom a filmet, most izgulhatok.

Szerintem idõben ki fog derülni, hogy Hong él és virul, így Hwa Ji megússza a férjhez menést - bár megmondom õszintén, haragszom kis Kangra, pontosan tudja, hogy a lány soha nem fogja õt úgy szeretni, ahogy kellene, mégis birtokolni akarja.
(Tisztára kezd Eunkivá válni, nem az esetem.)

Ezt az új nõt próbálom lekáderezni, egyrészt a szerepét, másrészt baromira ismerõs, mégpedig - azt hiszem - a Muskétásokból, de sehogy sem találok erre utaló oldalt, vagy akár egy fél mondatot. Az extended cast-ban sem találom. Úgy néz ki pontosan, mint az a nõ, de valahogy a hangja teljesen más. Nagyon jó színésznõnek kell ahhoz lenni, hogy ugyanazzal a fejjel, ugyanolyan ruhában mégse tudd eldönteni, hogy õ-e vagy sem ...
K. Judit 2015 júl. 13. - 22:29:35
(3555/9141)
Még régebben olvastam, hogy az újjáépített paloták sem akkorák, amekkorák eredetileg voltak, de gondolom te kifejezetten filmgyári helyszínen voltál, ott gondolom még közelebb vannak egymáshoz az épületek. Így könnyebb nekik technikailag.
K. Judit 2015 júl. 13. - 22:27:46
(3554/9141)
Balesete tényleg volt, valami dráma elsõ részét forgatták, amikor autóbalesetet szenvedett. Õ lett volna a fõszereplõ, ezért utána másnak kellett adni a szerepét. Csak ennyit tudok. Szerintem is jobb volt elõtte, most beesik az esõ az orrába. De mindegy, tehetséges, végül is nem csúnya, csak bosszant ez az õrület ami ott van a plasztikai sebészettel kapcsolatban.
Nem csak õk tehetnek róla, gondolom - és látom is - hogy ezerrel mennek a reklámok, nagy a csábítás egy csúnyácska, vagy nem elég szép fiatal lánynak is, hogy változtasson a hibáin. Nem vagyok száz százalékig ellene, de a túlzásokat nem szeretem.
Tegu 2015 júl. 13. - 20:39:15
(3553/9141)
Biztos, hogy nem akasztják fel, ott van a fiu a bànyából is aztán megjön biztosan a parancs, hogy a foglyokat elengedik.
Tegu 2015 júl. 13. - 20:37:09
(3552/9141)
Nem az akciót , eseményeket hiányolom, hanem a megszokott adok- kapok hullámot. Megszoktuk, hogy egy ideig az egyik, aztán a másik gyözedelmeskedik, most viszont az események ive csak lefelé halad, anélkül, hogy reményünk lenne a változásra. Ilyen rossz erzesem volt mèg a Jang Ok Jung, Living by Love-nál is, de ott a szinészek sokszinubb szerepeket kaptak.
Azt hiszem, csak HwaYi- ra erdemes már csak fókuszálni, onnan várhatunk már csak valami pozitivumot a történetben.
Tegu 2015 júl. 13. - 20:28:57
(3551/9141)
Nehogy félreérts, nekem a király, Hon nagyon szimpatikus, azt sajnálom, hogy elég egysiku szerepre kényszerül, mint a többiek is tulajdonkèpp, azt irtam le a sirámaimban. A király egyedül maradt, pár emberét leszámitva, ok tudjuk, de mast sem csinal, csak megkeseredetten néz vagy néha szomoruan beszél. hHong csodálkozva néz, Hwayi kicsit nyitott szajjal kétségbeesetten néz, egyedül Injo alakit valamit. Ez nem a szineszek hibája, asszem.
Illiona 2015 júl. 13. - 20:23:48
(3550/9141)
Most ugy gondolom, minden úgy alakul, hogy Hwa Yi mégiscsak hozzámenjen Kanghoz, bár remélem az utolsó pillanatban mégsem.
Viszont ha Hongot mégis felakasztják, akkor nem nézem tovább, egyetlen részt sem.
Az elõzetes is hiába volt, nagyon kevés információt csöpögtettek.

Egyébként kint Koreában mindig délután már a reklámokban volt elõzetes, elég részletes, kb 1 perces.
De ilyet még a Yt-on sem láttam, és nem volt azonos a hivatalos elõzetessel.
Illiona 2015 júl. 13. - 20:17:13
(3549/9141)
tény, hogy ebben a sorozatban több a politikai csürés csavarás, mint máskor, és kevés az akció, volt ez az egyszem háború, meg az elején a kaland Japánban, azóta csak a frakciók erõfelmérése folyik.
Most is lehetne valami jó kis frappáns kiszabadítási kommandót Hongért küldeni.

a másik, amiért még tetszik a sori, az a helyszinek, ma is több olyan részletet ismertem fel, ahol jártam.
Kapuk, hidak, épületek, a piac.
Ha majd ujranézitek felirattal, akkor légyszi tudatosabban megfigyelni, hogy az épületek mennyire közel vannak egymáshoz, szinte 2-3 m, annyira túlzsúfolt ez az egész hely.Soha nem mutatnak részletet hosszabban, csak ugy futtában, homályosan.
Illiona 2015 júl. 13. - 20:09:32
(3548/9141)
Hwajung 27

én nem látom annyira leültnek a sorozatot, mint Ti, bár lehet hogy túl elfogult vagyok több területen is.

Hon Király az elején irritált azzal a magas cölöp termetével, és örökké szomorú depressziós tekintetével, de már megszoktam. Eleinte nagyon negatív karaktert irtak neki, de azután szépen részrõl részre kifehérítették, és bár foltok vannak, de azért már számomra pozitív figura lett belõle.

Hong: Továbbra is. Nem sok erényem van, de a hûség mindenképpen!!!
A szemei még mindig, az arca, a tekintete még mindig. Igaz, irhattak volna neki a nagy elválás elõtt egy-két boldog szerelmes részt, hogy láthattuk volna felszabadultan nevetni de igy is jó.
Illiona 2015 júl. 13. - 19:58:36
(3547/9141)
talán õk azt nevezik zsargonjukban balesetnek, amikor aláirnak a plasztikai sebésszel egy mûtéti szerzõdést.

Talán szép harmónikus arcot szeretett volna, de más csontozata van, mindenesetre egy jellegtelen semmilyen arca van.
Sajnos az érzelmek, már ha vannak akkor az mindig negatív.

nem fogja felvenni a versenyt sem Hong szépségével, sem Kang karakterességével.
Tegu 2015 júl. 13. - 19:44:01
(3546/9141)
Majd talan megnezzuk, hogy mit szolnak ahhoz a nagyokos nemesek Kanggal az élen, hogy mekkora bajba manöverezik magukat es az országot a hülye Injoval, mint bábjukkal a mandzsuknál.
Tegu 2015 júl. 13. - 19:38:53
(3545/9141)
Szeretöje?
amikor eloszor lattuk a lanyt, akkor ket nevet irtak ala, a masodik nev ele azt irtak 'kesobbi' igy arra gondoltam, hogy kesobb valami rangot ert el, talan agyaskent?
Gaeshi meglepodni latszott, mikor talakozott ezzel az uj emberrel, s nem csodalkoznek, ha hamar rajonne, hogy ezek ketten osszejatszanak. A lany most meg meg HwaYi bizalmaba is ferkozik?
Ez az uj pasi most nem nezem meg a nevet, Injoval szovetkezik. Azert vicces, Hont allitolag azert nem kedveltek, mert agyas gyermeke volt, Injo nem? De.
Tegu 2015 júl. 13. - 19:28:36
(3544/9141)
Lepötyögtem egy választ, aztán még egy képet kerestem és eltünt a hozzászólásom, felrobbanok ilyenkor, grrrr.
Szóval jobban nézett ki mütét elött ez a fiu, erdekes, Lee Minho is balesetre hivatkozott az orrmütétje kapcsán...hm.
A BOF vöröshaju hegedüse is plasztikáztatta az orrát, pont forditva: o meghosszabbittatta, férfiasabb is lett
https://surgeryvip.com/kim-hyun-joong-plastic-surgery/kim-hyun-joong-nose/
K. Judit 2015 júl. 13. - 18:49:15
(3543/9141)
Lenyírták a fél orrát hosszában :))
Szóval ilyen lett.
K. Judit 2015 júl. 13. - 18:48:28
(3542/9141)
Igen, a macskagyilkos egyenesen Kim Jae-jeunghoz megy, már az elõzõ epizódban is gyanítottam, hogy a szeretõje. Nem egy életbiztosítás Gaeshivel kibabrálni. Vagy nagyon ügyes, vagy nagyon buta.

Talán most tudták meg a miniszterek, hogy a király igent mondott a mandzsuknak azzal a kikötéssel, hogy a foglyokat élve hazaküldik. Most rajta kérik számon az ország függõ helyzetbe kerülését. (Mintha a Mingekkel nem hasonló lett volna a viszonyuk.)

Ilyen volt Injo (azt hiszem volt egy balesete, talán muszáj volt .... hmmm).
(Kim Jae-won).