Tegu 2015 júl. 13. - 18:22:18
(3541/9141)
Ja, hogy a szinészt plasztikázták?
Ahhoz képest elég randa szegény:)

Most megnéztem a 27. részt, mindennek a tetejébe még kiderül, hogy Gaeshit is átveri ez a kis nõ, akit õ küldött a palotába, közben valójában ennek a most felbukkant Kim Ja Jeomnak dolgozik? Egyébként nehéz megállapitani felirat nélkül, mi történik, csak azt látjuk, hogy megint mindenki a király ellen ágál, Injo meg a háttérbõl vaditja a népet.
K. Judit 2015 júl. 13. - 18:06:55
(3540/9141)
Én is nagyjából így látom, mintha szándékosan fékeznék a történetet, mindenki visszafogja magát, nehogy véletlenül történjen valami.
(Ez megint abból adódik, hogy az elején az alkotók nem tudják felmérni, hogy hány kiló történethez hány epizód szükséges.)

Sajnálom én is a királyt, és talán még a színészt is (bár neki nincs erre szüksége :), de voltak itt már hasonló sorsú, ill. hasonló nehézségekkel küzdõ Joseon királyok, akik azért láthatóan mégsem szenvedtek a nap 24 órájában, vagy mondjuk volt néha egy kis humoruk, hogy ne legyen már ilyen egysíkú a játékuk. Õ biggyeszt, öreg Kang sóhajtozik (vagy mindig kapkodja a levegõt beszéd közben), kis Kang ráncolja a szemöldökét, Hong nagyra kerekíti a szemét, Hwa Ji nyugtatgat mindenkit, miközben õ maga nem nyugodt egyáltalán. Nincs mit tenni, õk csak azt teszik, ami le van írva a f.könyvben, viszont engem kicsit elgondolkodtat, hogy úgy látom, megint ugyanazok a karakterek kerülnek elõ, mint az összes többi drámában. Ja, még jön a fõ-fondorlatos Kim Jae-jeung (a Muskétásokban még vígan élt mindkét mandzsu háború idején is).

Kim Gaeshi karaktere nem lenne rossz, de jobb lett volna, ha a filmben is ágyasa a királynak, így hiába okos és hiába szereti Hont, igazán nem tud hatni rá, pl. rávenni erre-arra. Plusz egy udvarhölgyet nem olyan nehéz pótolni. Talán nem akart a forgatókönyvíró a király életébe semmilyen világi örömöt belevinni ... Csak azt az egyetlen emberi érzést hagyták meg neki, hogy legalább Hwa Jit életben hagyta.

És tényleg a vágott orrúé a legjobb alakítás, már most rém ellenszenves ... (sokszor elgondolkozom, hogy vajon tényleg ilyen orrot akart-e .... vagy csak így sikerült?).
Tegu 2015 júl. 13. - 16:20:17
(3539/9141)
Szóval akkor a sirámaim-

Hon, Gwanghae - kétségbeesett, szomoru, sirós arccal téblábol egyedül és monologizál, végtelenül sajnálatra méltó, miközben pillanatok alatt átlát mindent, de még azt az örömet sem adják meg nekünk, hogy az ellenfelei belássák, neki volt igaza, s átgondolnák, nem kellene-e mégis csak hallgatni rá?

Gaeshi KIM - kicsit tulértékeltetik a történetben, õ tudná egyedül az egyetlen helyes utat és megoldást?

HOng - csodálkozva követi vagy a király parancsait vagy HwaYi kéréseit, nincs egy önálló gondolata, csak önfeláldozóan aggódik és egyetért, kicsit tul odaadónak, lojálisnak, butácskának ábrázolják és mintha semmi köze nem lenne apjához, soha nem beszélnek meg fontos dolgokat.

Kang - eszelõsen utálja a királyt, mindegy, hogy az milyen uralkodó, már-már rögeszmésnek tünik, nem igazán tudná elmagyarázni, hogy mi a fene nagy baja van Honnal, a régebben felsoroltakon kivül /nem irányitható és nem szereti a Minget./

HwaYi sem csinál semmit csak csonázik vagy tegamozik, miért nem tudja ismételten megmondani KisKangak, hogy ne reménykedjen, szálljon már le róla.

KisKang - egyszerüen hihetetlen, hogy a lány megszerzése legyen mindenben a mozgatóereje, számomra ez már együgyüség határán mozog.

Az özvegy királyné, HwaYi anyja, agyamra megy az állandó sirdogálásával, nyavalygásával.

Injo végtelenül ellenszenves, bár jól játszik a szinész, a szolgája meg simán hülye.:)

Szóval valahogy kicsit unom most ezt a sorozatot, mivel tudható, hogy most talán egészen a végéig végignézhetjük Injo és Kang felemelkedését, mesterkedéseit és sikereit, s a király és HwaYi vereségét, hát csalódott vagyok na.
K. Judit 2015 júl. 13. - 10:45:37
(3538/9141)
Még én sem látom át, de talán azt akarja kihasználni, hogy a lány nagyon népszerû. És miután a király mellett van, idõt nyernének, míg a Mingek elveszítik a háborút. Persze nem vagyok benne biztos.

Valószínûleg a fondorlatos hatalomátvételt akarják hangsúlyozni.

Ami nekem nem tetszik, az a szappanopera stílus. A félbehagyott, sõt néha el sem kezdett beszélgetések, a sok vágás, és hogy minden mondatot csak egy-két jelenettel késõbb fejeznek be. Ez nagyon lelassítja az eseményeket, hiába örülsz, hogy valakik végre elkezdenek beszélgetni, csak a megszólításig jutnak el. A munkások siránkozásai viszont jó hosszúak ...
Tegu 2015 júl. 13. - 10:22:40
(3537/9141)
Nagyon erõltetettnek tünik Gaeshi terve, nem látom át, miért mentené meg egy házassággal a királyt HwaYi, több okból sem érthetõ. Kiskang nem irányitja az apját, inkább forditva, Kang a fiát nehezen tudná trónra ültetni, pénze van, hatalma van igy is, ez a királygyülölet már csak egy rögeszme nála. Ráadásul arra is rájött, hogy a királynak igaza volt a Mingek hanyatlása megjóslásával.
Ha lesz idõm, délután majd még siránkozom egyet, miért nem tetszik most a sorozat, el is tér a szokásostól abban, hogy most x epizódon keresztül nézhetjük, hogy kerül egyre feljebb ez a taszitó Injo, s veszitenek el mindent a király és követõi /nem sokan vannak/.
K. Judit 2015 júl. 12. - 22:15:35 Előzmény Illiona
(3536/9141)
Még annyit, hogy Kis Kang és Hong nemcsak Hwa Jival kapcsolatban ellenfelek, hanem tulajdonképpen a harcmezõn is "másik" oldalon álltak. Kis Kang csakis azért figyelmeztette a lányt, hogy mire készülnek a Mingek, mert féltette a lányt. Ha a lány nincs a frontvonalban, nem biztos, hogy szól ... bár ez már a "mi lett volna, ha" esete, hiszen ha a lány nem ment volna a puskásokkal, akkor õ sem csatlakozik a harcolni induló csoporthoz.
Úgy látom, minden cselekedetét a lány irányítja, aki persze nem is tud róla. (Ebben is okos Gaeshi, meglátta ezt a gyengéjét, és rajta keresztül megpróbál hatást gyakorolni az apjára.)
K. Judit 2015 júl. 12. - 22:08:12 Előzmény Illiona
(3535/9141)
A lelkiismeretét nyugtatgatja Kis Kang, de Kim Gaeshi átlát rajta, azért, mert nem akarja halottként látni Hongot, még szeretné, ha eltûnne az útból. Még a lánynak is elmondja, hogy csak akkor van reménye, hogy észrevegye õt Hwa Ji, ha Hong nincs (a közelben). Szóval azt sem akarja, hogy meghaljon, de azt sem, hogy éljen - kemény gondolatok, de igazak.

Hwa Ji is kemény választás elõtt áll, kíváncsi vagyok, hogyan dönt. Azt remélem, hogy az események tõle függetlenül alakulnak majd, nem kell neki megtagadnia Hongot és nem kell elárulnia a királyt sem. Lehet, hogy pont Kim Ja-jeun felbukkanása fogja felgyorsítani az eseményeket. (A Gaeshi által kiválasztott csaj vajon a szeretõje?)

---

Én most nem nagyon ismerem a választékot, majd körülnézek.
Addig lesz esetleg ötletetek.
Illiona 2015 júl. 12. - 20:29:06
(3534/9141)
már én is túl vagyok a 25-26-on felirattal is.

Csak egy kis momentumhoz szeretnék hozzászólni, amikor a harc után Hong visszamarad, hogy fedezze a visszavonulókat és biztosítsa, hogy megusszák, és Kiskang félti, és bár ellenfelek lettek nõügyben, azért mondta Hongnak, hogy élve jöjjön haza. Ez szép volt tõle, nem akarta könnyen megkapni Hwa Yi-t.
Bár az igazán nemes az lett volna, hogy ha nem engedi Hongot, hanem õ maga marad vissza helyette! De ez már nagyon lovagias lett volna!!!

Holnap már ujra hétfõ, jó lenne igy hétvégén még egy sorit nézni, a Maids és a Shine azért jó volt együtt, kitöltötte a hetet
offtopic
dorombka 2015 júl. 12. - 17:40:32 Előzmény Tegu
(3533/9141)
:))
K. Judit 2015 júl. 12. - 15:33:15
(3532/9141)
A "Late night restaurant" 4. epizódjában játszott (azt hiszem, most szombaton) JJH ezzel a kislánnyal. BTS felvétel.

http://dramayou.com/late-night-restaurant-episode-4-eng-sub/

Azt hiszem egy kislányát egyedül nevelõ apukáról szól, akinek voltak valaha sikeresebb évei, bûvészként dolgozott. Talán elhagyta a felesége, azóta nehezen élnek (egy kicsit sokat is iszik).
Nem tudom, hogy a séf finom ételétõl jobbra fordul-e majd a sorsuk. Talán kiderül, ha lesz szöveg.
K. Judit 2015 júl. 12. - 15:26:23
(3531/9141)
Végül most megy egy "Late night restaurant" c. SBS-es sorozat, 30 perces epizódokból áll, sok ismert arc köszön vissza.
Azt hiszem az étterem és a tulajdonos mindig ugyanaz lesz, közben azoknak az embereknek az életérõl lesz szó, akik betérnek egy vacsorára. Étlap nincs, de amíg elkészül a kedvenc ételük, addig beszélgetnek ...
K. Judit 2015 júl. 12. - 15:21:40
(3530/9141)
Aztán van egy "Snow lotus" címû, amiben a vámpíros langaléta fiúval játszana együtt.
K. Judit 2015 júl. 12. - 15:19:59
(3529/9141)
Aztán van egy hétvégi dráma, amiben a volt Miss Kimmel (Kim Hyun-joo) játszana együtt, ennek (elõzetes) címe "I have a lover" lenne.
K. Judit 2015 júl. 12. - 15:12:06
(3528/9141)
Közben próbálom kiismerni magam JJH új filmjei között.
Emlékeztem egy háromrészes "omnibus" mozira, arról még nem nagyon olvastam semmit (Summer snow), de már van adatlapja, idén fogják játszani (a Hongot alakító fiú is játszik benne).
K. Judit 2015 júl. 12. - 15:04:25
(3527/9141)
Most viszont tényleg izgalmas lesz, Kim Gaeshi azt mondja a lánynak, hogy menjen hozzá kis Kanghoz feleségül, csakis így tudja megvédeni a királyt ebben a kritikus idõszakban (gondolom, amíg a Mingek el nem veszítik végleg a háborút). Na erre már Hong is felébredt, megérezte, hogy dolga van.
K. Judit 2015 júl. 12. - 14:27:30 Előzmény Tegu
(3526/9141)
Kis Kangnak az lesz a feladata, hogy befolyásolja az apját, úgy manipulálja, ahogy Gaeshi megkívánja majd Kis Kangtól. Reménykedjünk, hogy nekünk is elmondják majd.

(Szeretném, ha sokkal kevesebb félbehagyott beszélgetés lenne, például amikor egy jelenet úgy kezdõdik, hogy Csoná, majd semmi, aztán vége, majd legközelebb egy másik jelenetben folytatják ...)
K. Judit 2015 júl. 12. - 14:17:08
(3525/9141)
... és felbukkant régi jó ismerõsünk, itt Kim Ja-jeom (korábban Inim, meg még régebben király).
Szerintem jött segíteni öreg Kangnak.
Csak azt nem tudom, idáig hol volt ...?
Vagy õ is felismerte az adódó politikai helyzet adta lehetõséget, és gondolta: itt az idõ?

Már azt sem tudjuk, öreg Kang miért akarja olyan bõszen megbuktatni a királyt, erre most jön egy még rejtélyesebb alak a semmibõl, hogy trónra segítse a ravasz, ámde alkalmatlan (Neunjanggeumot), késõbbi Injot?

(Elolvastam ezt a részt a W-án, iszonyú bonyolult lesz, a mostani - a királyt támogató - nyugati frakció valahogy összekeveredik az északiakkal, aztán õk juttatják a trónra az új királyt ... igaz, talán ennél részletesebben nem is kell tudnunk, mi történt valójában.)
K. Judit 2015 júl. 12. - 14:06:26
(3524/9141)
Jót nevettem a harcolós ruhájukon, valahogy nem így képzelek el egy háborút, hogy "úgy hallom, ötkor kezdõdik az ütközet, nyomás, mindenki a sátrába átöltözni" :))
(de ez azt jelenti, hogy volt pénzük új ruhákra, és a harcok helyszíne is valahol messzebb lehet, jók a légi felvételek)
K. Judit 2015 júl. 12. - 14:02:36
(3523/9141)
Sziasztok,
már az utolsó, 26-os (Hwajung) epizódot nézem, nem izgultam halálra magam, pedig történt egy, s más.
Gondolom Hong felépül elõbb-utóbb :)
Tegu 2015 júl. 11. - 18:14:41
(3522/9141)
A király gondterhelten emlékszik egykori tanácsadójára , akit kivégeztetett, viszont tartja magát fogadalmához, még akkor is, ha az a trónjába kerül. Õ az igazi államférfi, uralkodó, sajnálom nagyon.
Tegu 2015 júl. 11. - 18:12:42
(3521/9141)
Ebben a levélben csak azt üzente Kang Injonak, hogy elfogadja a felajánlkozását, egy hajóban ülnek.
Injot végtelenül taszitónak mutatják be, mindent megtesz annak érdekében, hogy trónra ültessék.
Tegu 2015 júl. 10. - 11:54:33
(3520/9141)
Illiona 2015 júl. 08. - 08:25:48
(3519/9141)
ha ma lesz már felirat, akkor este ujranézem én is.
Tegu 2015 júl. 08. - 08:08:39
(3518/9141)
Kicsit lemaradtam, majd ma megnézem.
KisKang megmondta Hongnak elöre, hogy meg akarja szerezni a lányt és a király ellen fordult ( Nem is tudom, egyelöre hogyan akarja Gaeshi megoldani, hogy segitsen KisKangnak ugy, hogy ezzel a királyt támogassa..)
Ebben a háboruban a mandzsuk ellen harcoltak, akik legyö zték a Minget, van arra esély, hogy Hong mandzsu fogságba esett?
Illiona 2015 júl. 07. - 20:22:39
(3517/9141)
és Injo Buliján a háttérben egy hatszögletû pagoda látszott, talán ez.
Illiona 2015 júl. 07. - 20:20:13
(3516/9141)
az elárvult puskapor laboratórium

ez saját fotó a forgatási helyszinrõl, talán itt vették fel a puskaporos jeleneteket.
Illiona 2015 júl. 07. - 19:59:05
(3515/9141)
Hwajung 26

megnézve. Nem volt annyira pörgõs, harcos, mint az a tegnapi epizód, de igy is jó volt.
A mélabús, 20 éve gyászoló özvegy anyakirályné kiöltözött, immár nem fehérbe, és buliba ment, ehhez a nyálasképû Injohoz!
Tetszett hogy a saját lánya tette helyre.
Kiskang viszont ha jól értelmeztem, akkor kihasználja "barátja" távollétét, és nyomul Hwa Yire. Ez semmiképp nem szép, amikor nem is tud Hong hollétérõl semmit.
Hongot nem láttam megsérülni, lehet hogy közben kimentem? Vagy a Mingeknél önként rabságba vonult, és most túsz? és talán azok verték meg ilyen kegyetlenül?
És megvan a magyarázat honnan került elõ a macskaölõ lány. A "család" része! Vagy szeretõ, vagy egy szeretõ gyereke.

Királyunk viszont most is tehetetlen, és csak forrong magában.

Egy gyöngyszem megmaradt, ez a remény. Az biztos hogy Injo a hercegnõ ellen fordult, és aktivabban mint eddig. Vagy el akarja majd venni, vagy el akarja majd tenni. mármint lábalól,(csak olyan szépen rimelt!)
Tegu 2015 júl. 07. - 08:13:53
(3514/9141)
Nekem nem jon be ez a sirva ölelés, kétségbeesett csókoloózás.
Tegu 2015 júl. 07. - 07:40:07
(3513/9141)
Kang miatt nem erdemes visszanezni, a királyt minden áron le akarja taszítani a trónról, ennek erdekében kavar, s fehasznál mindenkit célja elérése érdekében. Talán még annyit érdemes tudni, hogy mivel a Ming baratja, valószínüleg anyagi érdekeltségböl, általában a mingek céljaival ért egyet. Slussz, akárhogyan nézem, más érthetö okot nem találtam cselekedeteire. Talán általánosságban még annyi, hogy számukra - kereskedök, nemesek - az az ideális király, akit ök mozgathatnak, ilyen szempontból a mostani király nem kezesbárány, bár az eddig bemutatott Injo sem tünik annak.
Illiona 2015 júl. 06. - 22:08:20
(3512/9141)
és még egy hibácska: azért ez a csók lehetett volna szenvedélyesebb is!

Viszont a harc alatti zene nagyon jó volt, sokat hozzátett a jelenetekhez.

A karkötõ szakadása, végül a gyöngyök szétszóródása nagyon baljóslatú elõjel.
Azt sem értettem hová akar menni most Hong, azzal kicsi csapatocskával? valami öngyilkos küldetésbe?

én a politikai összeesküvéssel most nem annyira foglalkoztam, amit az öreg Kang kavar, annyira zavaros nekem, hiszen bár minden részt megnéztem, de a felirattal nem minden részt néztem ujra.
Tervezem elejétõl ujranézni, de ez még várat magára.
Illiona 2015 júl. 06. - 22:01:37
(3511/9141)
Hwajung 25

jó mozgalmas epizód volt, lehetett izgulni.
van azért kritikai észrevételem is, bár ezek csak csekélyke kötözködések!

elmennek háborúzni, és egyetlen tábornok van jelen, A Dae Jo Yuongban legalább 10-16 öreg tábornok töprengett, mit hogyan csináljanak.
Keveselltem a csapatok szémát, nem volt pénz statisztákra vajon?
A tábornok mellett ott volt Hong apja! Õ egy rendõrfõnök volt, utána parlagon hevert évekig valahol elvonultan, most meg jön mint a hadsereg vezetõje?
Akkoriban egy háborut elvezényelni nem csak vivni tudást jelentett, hanem komol harcászati ismeretetekkel kellett rendelkezni, taktikusnak lenni, és bizony tapasztalatok is kellettek.
Vagyis Hongapu szerintem ide kevés.
Akkor ott van a2 fiatal. Az rendben van, hogy õk ketten elmennek, hiszen az országukat képsilelik, õk a fital erõ, de csak õk? és a többi fital , a nemesek gyerekei?
Valahogy nekem ez a csata kicsit sterilre sikerült!
de ezt tényleg csak zárójelben jegyzem meg, az egész rész azért tetszett
Tegu 2015 júl. 06. - 20:15:41
(3510/9141)
Ujabb összeesküvõk Kangnál.
Mindenki a király ellen kavar.

A lány meg talált valami térképet vagy könyvet, amivel nagyon elégedett. Õt valószinüleg Gaeshi fogja mozgatani egy ideig, aztán önállósodik, ez a tippem, mert gonosznak állitották be rögtön az elején a macska megölésével.
Tegu 2015 júl. 06. - 19:54:24
(3509/9141)
Vagy megszerezték a király parancsát, hogy ne harcoljanak a csapatok a Ming mellett?
Tegu 2015 júl. 06. - 19:02:23
(3508/9141)
Igen, mondja határozottan, képes arra, hogy megvédje HwaYit.
Tegu 2015 júl. 06. - 19:00:44
(3507/9141)
Ezt már sok sorozatban láttam, hülyeséget kérdez vagy szinte lehetetlen parancsot ad a király, amire mindig határozott választ kap, persze, teljesitik.
De könyörgöm, hogy tudná megvédeni szegény Hong HwaYit, még harcolni sem tud.

Szerintem totálisan elrontották a szerepét, nem lát át semmit, fut az események után, rácsodálkozik mindenre, olyan kis ügyetlenke, butácska, végrehajtó szerepet kapott, nem jó koncepció ez.
Tegu 2015 júl. 06. - 18:45:20
(3506/9141)
Furcsa, hogy a ffiak lóháton, a HwaYi herceglányként gyalog?
Tegu 2015 júl. 06. - 18:43:08
(3505/9141)
Olvastam egy érdekes infot Gaeshirõl, a wikipédia szerint a király ágyasa is volt.
De azt a lányt vajon miért küldte a palotába, ágyasnak?
Yeo Jung - késõbbi Soyong Jo
Tegu 2015 júl. 06. - 18:40:34
(3504/9141)
Hwajung 25
Valószinüleg itt dönti el Kang, hogy támogatja a nemesekkel együtt az undoritó Injot.
Engem tényleg nagyon idegesit ez a teljesen érthetetlen hozzáállás a hozzáállásuk, igy is ráerõltetik az akaratukat a királyra, miért nem birnak magukkal és szervezkednek a király ellen állandóan.
Illiona 2015 júl. 03. - 21:40:04 Előzmény Tegu
(3503/9141)
Hwajung: az özvegy!

egyetértek, képes tizenévig csak punnyadni!

amikor megözvegyült és lemondott a trónról a mostani király javára, akkor a fia csak 5 éves volt. Jól gondolta akkor hogy még nem képes tizenévig gyámmal sem uralkodni. DE! köthetett volna ki biztosítékot magának és a gyerekeinek!

Azután rövid idõ mulva már megbánta hogy lemondott a hatalomról, akkor még mindkét gyermeke élt, és ugy gondolta, mégis visszaveszi az uralkodást, és ezt csak úgy megbeszélte a papával. Semmi elõkészület, titkos erõfelmérés, hanem ugy bele a közepébe! Hát persze hogy rögtön ellenintézkedett a király két segitõje, és ha õk nem teszik amit tettek, nem tudom a király hogyan oldja meg ezt a trónviszályt, de az uralkodást át nem adta volna.

Az özvegy politikusi képességei nagyon gyengék.
Tegu 2015 júl. 03. - 18:17:00
(3502/9141)
Ez az özvegy pedig már évek óta csak üldögél fehér ruhában és siránkozik.
Tegu 2015 júl. 03. - 18:10:37
(3501/9141)
Ez a nõ már most nem szimpi, mi lehet a terve Gaeshinek vele?
Tegu 2015 júl. 03. - 18:08:19
(3500/9141)
Megnéztem felirattal a 24. részt is.
KisKang miért van meglepõdve, az apja ott kavart azért, hogy küldjenek segédcsapatokat a Mingnek, most csodálkozik, hogy mészárszéket akarnak csináltatni a csoszuni hadseregbõl?
Ezek tényleg nincsenek észnél, a saját országukat is feláldoznák, csak hogy a vélt érdekeik érvényesüljenek.
Itt sziszeg KisKang.
Caffe 2015 júl. 03. - 14:48:22 Előzmény Tegu
(3499/9141)
Kang és Miszeng tévedésére:
Ez a Csing birodalom a 18. században.
Tegu 2015 júl. 02. - 17:09:07
(3498/9141)
Ez engem most rendkivül bosszant, most végig fogjuk asszisztálni Injo felemelkedését és Kang gyõzelmét?
Pfff.

Egy dolog nyugtat csak meg, HwaYi mindenkit tulél.
Tegu 2015 júl. 02. - 16:29:32
(3497/9141)
Nem akarunk háborut? Hát pont azért tüntettek, hogy menjenek háboruba a katonák a Mingek megsegitésére.
Õk élni akarnak, csak a katonák menjenek, hát bravó.
Tegu 2015 júl. 02. - 16:18:23
(3496/9141)
Fáklyás felkelés a csapatok küldéséért, hm, azokat az elsõ sorba, akik ezt szervezték és követelik.
Tegu 2015 júl. 02. - 16:16:31
(3495/9141)
Kang örömködik a nejével együtt.
Tegu 2015 júl. 02. - 16:09:38
(3494/9141)
Kang meg persze rögtön ráakaszkodik és pénzeli. Ez a Kang egy eszelõs hülye.
Tegu 2015 júl. 02. - 16:06:03
(3493/9141)
De ez a hülye Injo telehájpolta a várost a Mingek támadásának hirével, amivel keresztbe tett a király terveinek, hogy Joseon legyõzné a Yehe csapatokat, a Mingnek nem lett volna ereje segiteni õket.
Tegu 2015 júl. 02. - 16:01:36
(3492/9141)
Ezért a Mingek kisegitésére küldeni csapatokat Joseonból nem a megoldás, hanem az csak a kezdet, nagyon okosan felvázolta az elõbb, mi következik ebbõl. A vég kezdete..
Tegu 2015 júl. 02. - 15:59:43
(3491/9141)
Nem fogják azt megbosszulni a mandzsuk?
/De/ Elõbb utóbb.
Tegu 2015 júl. 02. - 15:58:24
(3490/9141)
Amibe éppen most hajszolja bele az országot és kényszeriti a királyt a sok önzõ Ming-barát nemes..
Tegu 2015 júl. 02. - 15:57:25
(3489/9141)
De ha Joseon belemegy egy háboruba a mandzsuk ellen, mert félnek a Mingtõl /amelyik már leszállóágban van/
Tegu 2015 júl. 02. - 15:55:37 Előzmény K. Judit
(3488/9141)
Ok, érezd jól magad
Addig irogatunk itt.
:)
Tegu 2015 júl. 02. - 15:54:40
(3487/9141)
A kontinensük uj urai a mandzsuk lesznek, késõbb Quingek, mi is a nevük magyarul? Csing.
Tegu 2015 júl. 02. - 15:50:36
(3486/9141)
Hiba volt lesenkizni Injot, õ ugyanugy ágyas gyereke, mint Hon. Pedig a király tökéletesen látja a helyzetet, s azt is, hogy Injo nem az ország miatt rendezte a cirkuszt, hanem magára akarja felhivni a figyelmet.
A király ugy látja - és a történelem õt igazolja - hogy a mandzsukat nem fogja tudni legyõzni a Ming.
Tegu 2015 júl. 02. - 00:59:01
(3485/9141)
Szerintem már eddig is eléggé bántja a királyt, hogy a fél családját eltette láb alól támogatói segítségével, ha jól emlékszem, Injo apját és testvérét is, igy egyre több embert haragitott magára, segítöje viszont már alig maradt, mindenki szembefordult vele.

Nem akarok találgatni, de nagyon érdekelne, vajon miért döbbentek le a kinaiaknál annyira.
Illiona 2015 júl. 01. - 21:09:56
(3484/9141)
Hwajung 23

Nem értem királyunkat, miért ilyen tesze-tosza. Ugy is mondhatnám, "töketlen".
Azért nem volt õ olyan tisztakezû uralkodó eddig sem, és bár nem mindig tudott a "segítõi" gaztetteteirõl, de ez inkább volt sruccpolitika részérõl, mint naivság.
Egyszerûen hagyja hogy ez a semmibõl szalajtott hercegecske forradalmat robbantson ki, és lázítson? akkoriban még nem volt demokrácia, ha jól tudom!
Egyszerûen felségárulásért le kellett volna már fejeztetni! Már a pimasz hang amit megütött sem volt megengedhetõ!

A másik a 23. rész végén az a vontaott kézfogás és ölelés.!!! Haladhatnának nagyobb tempóban is egymás felé.
Illiona 2015 júl. 01. - 09:06:33
(3483/9141)
Hwajung:

én délután nézem meg a két uj részt, már most akkor a 24.-is hátha lesz akkorra angolja!
Tegu 2015 jún. 30. - 19:33:55
(3482/9141)
Hwajung 24
Kifejezetten unom, most alakulnak az uj konfliktusok, növekszik a királyellenesek tábora.., felbukkant egy uj lány, aki Gaeshi embere, csodalkoztam volna, ha nem kezd kavarni .
Tegu 2015 jún. 29. - 19:31:37
(3481/9141)
Megnéztem a 23. részt, nem igazán izgalmas szöveg nélkül, a végén igaz van egy ölelés, de olyan szomorkodós.
Ha jól gondolom, a lány elmegy a fegyvergyáriakkal harcba, Hong marad.
Injo és Hon vitáját pedig nem értem, de egyértelmü, hogy Kang támogatja Injot, aki lehet, hogy nem is tud róla.
K. Judit 2015 jún. 25. - 23:03:15
(3480/9141)
A The Three Musketeers-bõl.

Injo mondjuk húsz évvel idõsebb, de még mindig õ ül a trónon.
Összesen két Joseon király volt, aki megölette a saját fiát, az egyik Injo (Sohyeon-t).
Tegu 2015 jún. 25. - 22:51:24
(3479/9141)
Ez most a Ming-mandzsu háború lesz 1619.
Most tulajdonképp nem ugrik be, honnan ismerjük Inguldait?
K. Judit 2015 jún. 25. - 22:48:15
(3478/9141)
Szerintem ez az északi frakció vezetõje, az özvegy királyné apja.
Gondolom egy darabig nem járt ilyen ülésekre, jó ideig elmaradhatott a történtek miatt, és most jött el azóta elõször.
(Hogy ártson :)
K. Judit 2015 jún. 25. - 22:39:25
(3477/9141)
Lehet, hogy Gaeshi átlát öregKangon, de az neki túl nagy falat, így a fián keresztül próbálja kitalálni a soron következõ lépéseit. Szóval valahogy - anélkül, hogy kisKang tudna róla - de mégis kémkedni fog Gaeshinek.

Még egy dolgot nem nagyon értettem, miért gondolta öreg Kang, hogy a fia Hwa Yi miatt árulta el õt?
Tegu 2015 jún. 25. - 22:34:21
(3476/9141)
Még nem, maj Injonál.
K. Judit 2015 jún. 25. - 22:33:24
(3475/9141)
Gondolod, hogy csak öt év telt el azóta, hogy Hon ténylegesen elfoglalta a trónt (1613)?
Ezek szerint HY, Hong és kisKang kb. 18-19 évesek?
Az elsõ manchu invázió 1627-ben volt (a második 1636-ban).
Akkor most milyen háború közeleg?

Injot 1623-ban ültetik a trónra.

(Ja és Inguldairól egy szót sem találok ... Yong Gol-Dae, vagy Young Goldae néven sem... bosszant, mert vele már több drámában is találkoztunk, és akkor is biztos próbáltam keresgélni.)
Tegu 2015 jún. 25. - 22:32:37
(3474/9141)
Információ, mire készül a Ming. A kereskedök sokat tudnak. Közben Kang is beszerezte az információt, de mintha a király jobban átlátta volna, mi a Ming célja ezzel.
Tegu 2015 jún. 25. - 22:19:24
(3473/9141)
Nem tudom, mi lehet Kang terve a fiával, azt sem, hogy Gaeshi hogyan akar segiteni KisKangnak, de ö nem akar ártani a királynak szerintem, ellentétben Kanggal. Nem akarokd állandóan azon lovagolni, hogy valójában miért akarja Kang ennyire eszelösen eltávolítani a trónról Hont, de a Ming- barátságon kívül egyszerüen nem találok érthetö indokot, s az is egyértelmü, hogy Kangot az ország sorsa egyáltalán nem érdekli. Azt sem hiszem, hogy Seonjoért rajongott volna, akkor mi a francot akar ?
Szerintem 1618-1619 körül járunk.
K. Judit 2015 jún. 25. - 20:22:15
(3472/9141)
Szerintem most jön majd Ingguldai :))
(Majd elolvasom.)
K. Judit 2015 jún. 25. - 20:19:30
(3471/9141)
Most hirtelen nem tudom, miért is keresték olyan kétségbeesetten Itachit, a japán kénbánya tulajdonost, arra emlékszem, hogy JG ötlete volt, de miért is? Egyszerûen csak információszerzés miatt?
K. Judit 2015 jún. 25. - 20:16:26
(3470/9141)
Szerintem egyáltalán nem fog a királlyal szembefordulni HY, elõször is nagyon okosan félretette a sérelmeit, de ez is csak azért okozott neki gondot, mert eleve egyet akart érteni vele, csak még benne volt a régi harag is. Hong is elég meggyõzõen védi a királyt (védõnek egész jó lenne). Aztán meg már nem lesz kivel szembeforduljon, nem tudom, most hol tartunk, de 1623-ban már a 28 éves Injo ül a trónon...

Azért írtam, hogy öreg Kang ugyan eltervezheti, hogy összeboronálja a fiát HY-val, aztán olyan helyzetet teremt, amikor Hon kénytelen lesz eltakarodni az útból, ha önszántából nem, majd kitalálják azt is, hogy hogyan. Viszont egyáltalán nem számol sem azzal, hogy a fia nem teljesen hülye, hamar rá fog jönni, mi a szándéka. Remélem, annyira még nem kétségbeesett, hogy akkor is kell neki HY, ha amúgy a lány egyáltalán nem akarja. Hiszen õszintén meg is mondta neki, amikor visszaadta a karkötõjét.

Ami pedig a lányt illeti, nem vagyok benne biztos, hogy erõszakkal férjhez tudják adni Kis Kanghoz (vagy bárki máshoz). Ehhez mondjuk meg kéne ölniük Hongot, vagy csak el kéne hitetni a lánnyal, hogy Hong elesett a csatamezõn. HY elég okos ahhoz, hogy kételkedjen minden hírben. Plusz át fogja látni az ármánykodást ...

Szóval szerintem öreg Kangnak a fiával kapcsolatos terve nem fog sikerülni, ezért húzza elõ az öreg a kalapból az Injo-kártyát, ami viszont sikerülni fog.
Tegu 2015 jún. 25. - 18:13:27
(3469/9141)
Van még leirás a háboruról és döntõ ütközetrõl is, de nem akarok elõre szaladni.
Tegu 2015 jún. 25. - 18:10:45
(3468/9141)
Nurhaci, a mandzsuk kánja.
https://en.wikipedia.org/wiki/Nurhaci
Tegu 2015 jún. 25. - 18:07:30
(3467/9141)
A Yehe államról
https://en.wikipedia.org/wiki/Clan_Nara#Yehe_Nara

Itt pedig leirják, hogy miért léptek háboruba a Mingekkel a mandzsuk 1618-ban. / A hét sértés/
https://en.wikipedia.org/wiki/Seven_Grievances
Tegu 2015 jún. 25. - 17:59:32
(3466/9141)
A király okosan kitalálta, hogy a Ming nem tudna a mandzsukkal és Joseonnal is háboruba keveredni, elég lenne, ha ezt a 8000 ezer fõs yehe /?/ sereget legyõznék, Ming nem tudná õket támogatni, erre jön ez a bohóc a sok hülye önzõ nemes támogatásával és keresztülhuzza a terveket?
Tegu 2015 jún. 25. - 17:03:58
(3465/9141)
A körités: Joseon nem maradhat semleges, mert az azt jelenti, hogy a Minggel áll szemben, a Ming pedig egy hatalmas ország, ami nem esik olyan könnyen szét, ezért, ha a Ming és a mandzsuk között kell választani, a Minget kell választani.
Tegu 2015 jún. 25. - 16:56:47
(3464/9141)
Itt YiCheom és Kang nagy tévedése
Tegu 2015 jún. 25. - 16:54:55
(3463/9141)
Hm, YiCheom kapott egy kis földecskét Kangtól szolgálataiért.
Pedig pont a multkor dicsértem meg, hogy milyen hüséges a királyhoz.
Hiába, nem marad más, csak Gaeshi. Ha egyáltalán.
Tegu 2015 jún. 25. - 16:47:14
(3462/9141)
Szerintem HwaYi nem fog a királlyal szembefordulni, egyelõre legalább is nem.
Egyébként azt hiszem, a végén küldött csapatokat Joseon a Ming ellen, nem tudom, itt mi lesz a végkifejlet, kinos helyzetben van Joseon és a király az biztos.

Már párszor emlitettem, de továbbra is ugy érzem, hogy Hongot csak ugy sodorják az események, inkább tünik lojálisnak, mint nagy gondolkodónak. Persze, megmondta, hogy a király mellett döntött, mert szerinte Honnak van igaza, de soha semmit nem kérdõjelez meg, s mindenre rácsodálkozik, lehet, hogy még tanulási fázisban van.
Nekem kicsit teszetoszának tünik, valahogy kikerült az események fókuszából.
Tegu 2015 jún. 25. - 16:41:41
(3461/9141)
2.
Tegu 2015 jún. 25. - 16:40:26
(3460/9141)
Éppen most láttam ezt a részt:)
Tegu 2015 jún. 25. - 16:36:17
(3459/9141)
Nem emlékszem, ez a Naeam nevü miért sértõdött meg, hogy csak most jött vissza? Mikor ment el?
:)

Most látom, hogy ez már Miszeng/Lee YiCheom/ müve, háttérben Kanggal.
K. Judit 2015 jún. 25. - 15:25:04
(3458/9141)
Volt viszont egy mondata Honnak, amikor Hong kérdezte tõle, hogy bízik-e öreg Kangban. Azt mondta erre a király, hogy a politikában soha nem a bizalmon van a hangsúly, hanem az ellenfél gyenge pontjának a kihasználásában (biztos nem pontosan így mondta, de így emlékszem).
Errõl az embernek mindjárt eszébe jut egy, s más ...
K. Judit 2015 jún. 25. - 15:23:20
(3457/9141)
Hát bizony sok kárt okozott ez az Injo király, talán megmagyarázza ez a dráma, hogy tudta ennyire átverni az udvart.
Egyelõre nem látok más lehetõséget, mint hogy tényleg öreg Kang veszi a szárnyai alá a herceget, aki minden alkalmat megragad, hogy tönkretegye a királyt.

Amikor Gaeshi magyarázta a királynak, hogy valaki fel fogja használni a hercegnõt, maga elé tolja, aztán szépen átveszi a hatalmat (mégis csak egy nõrõl van szó), nem tudom, kire gondolt, ha egyáltalán, de pl. ez is Öreg Kangra illene a legjobban, aki most már a saját fiát is a királlyal való leszámolás szolgálatába állítja, persze a hercegnõvel együtt. Nem csodálom, hogy ezzel a tervvel és Injo-val együtt sikerült végül megrengetnie a trónt.

Persze a forgatókönyvírónak nem az a célja, hogy elõre kitaláljunk mindent :), meg fogja még csavarni a történetet, nem beszélve arról, hogy öreg Kang például nem számol azzal, hogy a fia nagyon is jól ismeri õt, valamint azzal, hogy Hwa Yi-ra nem lehet csak úgy ráerõltetni valamit, és még lesznek szereplõk (pl. maga a király, vagy Hong stb.), akik beleszólhatnak a történetbe.
Tegu 2015 jún. 25. - 13:07:13
(3456/9141)
Hagyni kellett volna, vágja csak, mennyivel jobban járt volna Joseon
K. Judit 2015 jún. 25. - 12:38:14
(3455/9141)
Ezt JJH FB oldaláról hoztam :))
Megint eltelt egy év.
K. Judit 2015 jún. 25. - 12:01:53
(3454/9141)
New fire, nem nex :)
K. Judit 2015 jún. 25. - 12:01:16
(3453/9141)
"Nex fire ceremony" keresésre annyit találtam, hogy (általánosságban) egy több kultúrában is megtalálható ünnepség, mely az új életet, az új évet ... szóval az újjászületést szimbolizálja.
K. Judit 2015 jún. 25. - 11:26:35
(3452/9141)
Közben keresgélek, mi lehet ez a Clear Season celebration, találtam pár õsi rítust leírva, de ami kifejezetten tûzzel kapcsolatos, olyat nem.
https://en.wikipedia.org/wiki/Jesa

Majd még próbálkozom.
(És lehet, hogy a recap-ban majd esetleg kitérnek erre.)
K. Judit 2015 jún. 25. - 11:17:18
(3451/9141)
Mennyivel természetesebb a saját haja.
K. Judit 2015 jún. 25. - 11:16:42
(3450/9141)
Hwajung/22:
Nagyon fáradtan néztem, annyi maradt meg bennem, hogy a mandzsu-ming háború kitörõfélben van, a nyugati frakció a király véleményén van, ne küldjenek csapatokat a Mingek kérésének ellenére, az északiak (az özvegy apjának vezetésével) megszavaznák a csapatokat – így nincs konszenzus, amire pedig számított volna a király.

Úgy tûnik, a mandzsuk titkolóznak, a Mingek pedig fel akarják áldozni Joseont a háború oltárán. Ezt a japán Itachitól tudják meg a fiatalok (Hong, Hwa Yi, és Ja G.), azt mondja, nem fogják tudni elkerülni a háborút.

Kim Gaeshi nem ment vissza a palotába (ez azt jelenti, hogy egyáltalán nem tud egyetérteni a király érvelésével, mi szerint Hwa Yi-t nem akarja bántani, továbbra is a testvére, nem pedig a politikai ellenfele kíván maradni). Kim Gaeshi azon bánkódik, hogy a királyban még mindig maradt emberség, aminek nem lenne helye az õ pozíciójában. Az esze máris hiányzik a királynak.

Viszont Kis Kanggal összetalálkozik Kim Gaeshi egy tõr/késélezõnél, elárulja neki, hogy tud a hercegnõ iránti érzéseirõl és felajánlja neki a segítségét. Kis Kang csodálkozik, nem ismeri a nõt, de elgondolkoztatja, amit hallott.

Ja és öreg Kang máris fel tudja használni Miszenget, annak ellenére, hogy Miszeng még mindig nem tudja, mi történt a király és Kim udvarhölgy között.

Közben a herceg lobbizni próbál, támogatókat keres egy általa felállítandó szervezet létrejöttéhez, ehhez csavargókat, koldusokat és ingyenélõket toboroztat, pár tucat embert. Egyelõre nem nagyon talál szponzort sem (de még nem jutott el öreg Kangig). A végén megint a palota kapujából kiabál a királynak, tömeges öngyilkosságot fognak elkövetni, ha a király nem küld csapatokat Mingbe. Szóval, mert nem figyel rá senki, zsarolni kezdi a királyt. (Mindig nagyon teátrális ez az Injo, most egy baltával fenyegetõzik, mintha el akarná vágni saját torkát.)
K. Judit 2015 jún. 24. - 21:51:57
(3449/9141)
Elkészült a 22-es felirata is, megnézem, aztán ha lesz idõm, visszanézem a 21-es végét is.
Ha jól láttam, az utolsó epizód nem volt annyira fordulatos, mint az elõzõ.
Valaki biztos nagyon fogja nyomni a herceget (Injo-t), nem úgy ismerjük, mint aki támogató nélkül, vakmerõ módon követelõzni kezdene. Pénze, nagyon sok pénze pedig csak öreg Kangnak van. Lee-t (Miszenget) is csábítja Kang vagyona, ha a késõbbiekben úgy adódik, lehet, hogy segít Kangnak, de már csak akkor, amikor látja, hogy vesztésre állnak.
Tegu 2015 jún. 24. - 18:35:15 Előzmény K. Judit
(3448/9141)
A mandzsuk és a Mingek között kitört a háboru, ami azért veszélyes Joseonnak, mert a Mingek csapatokat kérnek tõlük, Injo pedig azért óbégat kibontott hajjal, hogy a király, ill. Joseon küldjön katonákat a Mingeknek, hogy segitsék õket a mandzsuk ellen.
Hát, mondjuk, ismerve a jövõt, érthetõ, hogy miért félt a mandzsuktól..:))
Tegu 2015 jún. 24. - 18:30:48
(3447/9141)
Hwajung 21
Már fent van a rendes forditás is.
Ez az Injo nagyon nem szimpi.
Lehetséges, hogy magától követeli a csapatok küldését a Mingnek még nincs mögötte senki?

Akárhogy is nézem, nem tudok rájönni, mi a jó náthás baja van Kangnak a királlyal, azon kivül, hogy nem tudja ugráltatni, mint egy bábot. Ja, lehet, hogy a kereeskedelmi kapcsolatok a Minghez kötik, a király pedig nem nagyon kedveli a Minget.

Most rá fognak akaszkodni az ellenzékiek erre az undoritó Injora, hogy a királyt legyürjék, s az õ akaratuk teljesüljön.
Kimondottan sajnálom ezt a Hont, hogy van, hogy HwaYi is belátta, hogy az országnak most erre a királyra van szüksége, de a nemesek egyszerüen nem birnak magukkal.

Sajnos viszont Gaeshi okos, jól elmagyarázta a királynak, miért baj ez a jóslat, miért veszélyes számára HwaYi.
Kiváncsi vagyok, hova áll a végén Miszeng, bár tudom, hogy a valóságban mi történt vele...
Egyelõre be van ijedve, hogy utólag mégis megbüntetik a gyilkosságokért, ezért perpill Kang karjaiba fut?
Okosabb õ ennél talán.

Gaeshi-t csak elküldte a palotából a király, nem büntette meg.
Sõt, várja, hogy visszatérjen hozzá Gaeshi, ha elfogadja az õ szempontjait.

Milyen érdekes és sajnos igaz, hogy mindig a kisemberek bünhõdnek csak, az orvos, az udvarhölgy, a lakájok.
K. Judit 2015 jún. 23. - 22:33:17
(3446/9141)
Hwaji 21 - Folyt.:

Hong végre odaadja a karkötõt a lánynak, és valami olyasmit mond neki, hogy tekintse úgy, mintha ez az õ szíve lenne, már régóta meg akarja mondani. Aztán megpróbálja meggyõzni a lányt, hogy bízzon a királyban....
Közben terjed a hír, hogy Hwa Yi az elveszett hercegkisasszony, már indulnak a találgatások, és a lehetõségek felmérése.
KisKang szülei nagyon haragszanak, amiért elárulta a fiú az apját, de abban a pillanatban, hogy öreg Kang hírét veszi a hercegnõ elõkerülésének más ötletei támadnak, hirtelen megbocsát a fiának, új tervei vannak. Ezekbe most valahogy Lee-t is bevonja, akire nagy hatással van Kang mûkincsekkel teli háza, most, hogy Kim udvarhölgy õrizetben van, talán õ is átértékeli a királlyal való kapcsolatát.

Ünnepségre készülnek a palotában - ha jól értettem a lényeget, a régi tüzet új tûzre váltják fel (!) - ha Hwa Yi elmegy az ünnepségre, megtörténhet a nagy bejelentés, hogy a hercegnõ él, ami azt jelenti, hogy Hwa Yi a király mellé áll. És meg is jelenik HY nõi ruhában, így már mindenki mindent tud. Késõbb a lány elmondja a királynak, hogy ez nem azt jelenti, hogy elfelejtette a múltban történteket, azt sem, hogy megbocsát, de most így döntött, hogy ezt az utat választja.

Pedig az anyja szerzett neki Hong apjától egy útlevelet, és azt hiszem õ beszélte rá Kis Kangot, hogy kísérje el a lányát, HY inkább mégis az ünnepségre megy. KisKangnak visszaadja a karkötõjét.

Még volt egy beszélgetés a börtönben a király és Kim udvarhölgy között, a király nagyon el akarja magyarázni Gaeshi-nek, miért döntött úgy, hogy ezt a lányt meg akarja védeni. Úgy érzi, ha ez sikerül, azzal bûnbocsánatot nyer, mint amikor az ember lemossa a kezérõl a vért. Még elmondja kedvenc tanácsadó udvarhölgyének, hogy követheti, ha ezt elfogadja, sõt, ha életben akar maradni. w

Volt még egy jelenet Hong és Hwa Yi között, azt hiszem Hong nagyon suta volt, igaz, hogy közben Kis Kang szemrehányást tett neki, amiért a lány õt választotta, neki pedig visszaadta a karkötõjét, kicsit szánalmas volt a féltékenységével, viszont Hong nem tudta, hogy korábban õ is adott egy karkötõt HY-nak. Talán ezért volt olyan bátortalan, viszont a lány ezt nem tudta mire vélni.

Valami furcsa neve van egyelõre Injo-nak, házat néz a környéken, de egyik sem elég nagy neki, aztán meglátja a palotát, na az végre megfelel. Az epizód végén azt hiszem háborúról hoznak hírt az eunuchok, a király nyomban hívja is öreg Kangot, ezek szerint talán a Mingek támadnak (itt egyáltalán nem volt szöveg). Azt, amit Injo a palotán kívülrõl kiabált a királynak, szintén egyáltalán nem fordították le... de a neve hallatán Honnak leesett az álla ...
K. Judit 2015 jún. 23. - 22:09:57
(3445/9141)
Végig tudtam nézni, a lényeg kivehetõ, persze - fõleg a vége felé - már minden második, harmadik mondatot sikerült lefordítani. Van, amit nem csodálok, hiszen ezért vannak a profi fordítók, hogy pl. többek között a speciális ceremóniákat le tudják írni röviden. Szóval ezeket még gyakorolni kell.
Ugye a mérgezésnél tartottunk a 20. rész végén, ezzel egy idõben történt, hogy a király hívatta Kim Gaesnit, és elmondta neki, hogy a hercegnõ nem halt meg, él. Kim udvarhölgy kitalálta, hogy figyelmeztetés következik: el a kezekkel a hercegnõtõl.
Kim megpróbál vitatkozni, hogy ezt nagyon meg fogja bánni, a próféciára hivatkozik, érzi, ez egy rossz döntés a király részérõl, de Hon nem hisz a próféciában.

Ekkor jelentik a királynak Hwa Yi esetét a méreggel, aki azonnal odarohan, és amint kiderül számára, hogy Kim már megelõzte, elküldi érte az eunuchját, tartóztassák le. Amint a király távozik, Hwa Yi utánamegy, meg akarja tudni, ha most megvédte õt a király, vajon mi történt a múltban, miért ölette meg a testvérét, miért üldözte õt is. A király elárulja, hogy nem szépíti a dolgot, olyan idõk jártak, hogy megengedte Leenek és Kimnek, hogy elkövessék ezeket a bûnöket. Tudott róluk, mégsem tett semmit ellenük. Hwa Yi el van képedve, megkérdezi, hogy õk miért tették, a király elárulja, hogy van egy prófécia, ami a lányhoz fûzhetõ, el is meséli, és azt is, hogy az emberei a veszélyeket akkor így próbálták elhárítani. Ezt a beszélgetést Hong is végighallgatta.
Illiona 2015 jún. 23. - 21:43:40
(3444/9141)
Hwajung 22

nagyon unszimpatikus az uj szereplõ!
szinész és a karakter is!
az egyetlen aki eszembe jut róla az a "baltás gyilkos", ami ugy nem dicséret.

de legalább egyoldalra összehozza a királyt, Hwa Yit, és Hongot.

kép még a forgatási helyszinrõl. Ugyis mindegy... ugyanaz a kapu...
K. Judit 2015 jún. 23. - 20:27:12
(3443/9141)
Hú, nagyon jó párbeszédek vannak a Hwajung 21-es epizódjában, ez megint ugyanaz oldal (valószínûleg amatõr fordítással), amit legutóbb is találtam. Talán hagyják, hogy végignézzem és nem tiltják le. És most a szöveg is elég érthetõ.
K. Judit 2015 jún. 22. - 23:02:45
(3442/9141)
... most meg ordít róla, hogy "egyen"-orrot faragtatott magának. Épp hogy az esõ bele nem esik.

(Ha baleset miatt került sor a mûtétre, akkor visszavontam, mert olvastam az AW-in, hogy volt egy közlekedési balesete, emiatt el is veszített egy fõszerepet - akkor persze sajnálom.)

Lehet, hogy megpróbálják valamivel érdekesebbre rajzolni Injo karakterét, mint ahogy korábbról ismertük, de az uralkodása alatt rengeteg baj történt (két mandzsu invázió pl.), õ pedig legtöbbször gyávának bizonyult.
Nemcsak a Chuno-ból, a Muskétásokból is ismerem, de lehet, hogy még több drámában szerepelt...