Tegu 2015 ápr. 28. - 18:26:19
(2751/9141)
Ez az, köszi:)
Illiona 2015 ápr. 28. - 16:31:25 Előzmény Tegu
(2750/9141)
Dae Jo Yuong:

amit a Shine és a Maids elõtt néztem. az egy hatalmas filmeposz Dae Jo Yuongról, Koryeo utolsó napjaitól egészen Balhae Királyság megalapításáig.

- Nagyon igényes a forgatókönyv. Alaposan, mindenre kiterjedõen szövi a szálakat, és a mellékszálakat sem nagyolja el.
- Nagyon jók a szereplõk! Sok ismerõs van, és mindenki a maximumot nyújtja! WRS-t a Shinébõl már többször is említettem, hatalmas alakítást nyújtott, és jobban is nézett ki! De említhetném Csomjong Hercegnõt a Sillából ahol csak félõsen reszketett, itt lehetett harcon amazontól szerelmes nõig, és gyermekéért aggódó anyáig minden!
- 134 rész: soknak tünik, de én közben tartottam szünetet, ez nem kritika, idõhiány miatt.
- Túl sok öreg tábornok: sajnos az elsõ részeken nehéz volt átvergõdni, de a történet felvezetése, megértése miatt szükséges volt. És nem is volt unalmas! csak vagy 10-20 öreg tábornok nyögött sokat olyan székszorulásos nyögésekkel, amit soha máshol még nem hallottam, semmilyen filmben. Nagyon meg is döbbentem, de mulatságosak is voltak.
- rengeteg jó mondat, bölcsesség, elmés megfogalmazás van a soriban. Ha egyszer ujranézem, mindenképp jegyzetfüzettel, és képvágási lehetõséggel, de ezt a nagy tv-n néztem, úgy hogy a külsõ vinyó fel volt szerelve, vagyis 3 hónapig nem nyúltam hozzá.
- a szó hogy "mindenképpen": pándisi, vagy bándisi: ez a szó több százszor elhangzik, ujranézéskor fogom strigulázni
- a másik (mint mikor a tû megakad a lemezen,) hogy minden részben hangsúlyozták, hogy Dae Jo Yuongot mindenképpen meg kell ölni. Szintén strigulázandó.

-Harcok, intrika, szerelem, barátság, hatalom, hazaszeretet, árulás, megbánás, anyaság, apaság, bátorság, nemesség, kicsinyesség, gyávaság, féltékenység. Ez mind benne van ebben a sorozatban, de ugy keverve, hogy nem nyomasztó, hanem elgondolkodtató, ugyanakkor szórakoztató!
-gyönyörû helyszínek, külsõ és belsõ is, igényes ruhák.
10 pontból én 15-öt adnék rá!
Illiona 2015 ápr. 28. - 16:05:06
(2749/9141)
lemaradt a kép.

a filmet egyébként gyönyörû õszi szinû környezetben fényképezték.

ez a fiatalember játszott még a "mi történt a családommal" címû 50 részesben is, ahol egy jólelkû, de õsnaiv butácska lányba "kellett" hogy szerelmes legyen. Õszintén sajnáltam szegény fiút!
Ha jól emlékszem csak 21 éves! A tekintetével mindent ki tud fejezni, szavak sem kellenek.
Illiona 2015 ápr. 28. - 15:56:22
(2748/9141)
Ez a fiú egy nagyon nagy alakítást nyujtott egy egyrészes filmben, bõven irtam róla a Sillán, engem ugy letaglózótt, hogy rögtön megnéztem mégegyszer, és utána napokon keresztül ujra, meg ujra.
Egy fiatalembert alakít, aki beleszeret a barátnõje anyjába.
De a nõt már ismerte gyermekként is, a koreai háború idején barátkoztak össze. Azóta megvolt nála ez a beteges vonzódás, az eleve lehetetlen szerelem tragádiája.
Ugye, némileg hasonlít Eun Ki megszállottságára!!!???

A film címe Haneuljae's Murder. Van rendes magyar felirat.
K. Judit 2015 ápr. 28. - 12:56:22
(2747/9141)
Még az elsõ mûtétek után ez biztos így is van. Ott volt pl. a Chuno-ból a lány, egyszerûen gyönyörû, senki nem mondaná meg, hogy túl volt már legalább 3-5 mûtéten. De mire eljut abba a korba, amikor már nem olyan ruganyos a bõr, akkor már észre fogjuk venni. Én UTW húgán is észrevettem egy nem régi fotón (tudod, a can't married-bõl a dokinõ).
Egyszerûen merev lesz az arcuk. Bájos volt még 40 évesen is, de ötven évesen már nem lesz az. Nagy kár, mert a szakmájában viszont annál jobb mindenki, minél korosabb, minél tapasztaltabb (még az õstehetségek is).

Rain jó úgy, ahogy van, remélem nem gondolkodik ilyesmin. Az alakja így is neki marad a legszebb ...
Tegu 2015 ápr. 28. - 12:46:23
(2746/9141)
Igen:)) De már Petõnél is megtévesztett a gunyoros mosolynak látott jelenség, aztán késõbb rájöttem, hogy ez szimplán alkati adottság, Morvainál már azonnal felismertem.
Tulajdonképp szerencsés jelenség, mert ha nem vitázol velük, kedvesnek tünnek:)
Tegu 2015 ápr. 28. - 12:43:53
(2745/9141)
Viszont sikeresebbek a plasztikai sebészeik, mert mig nyugaton lárvákat gyártanak, s fõ céljuk a fiatalitás, náluk inkább a szépitésen van a hangsuly és azért nagy átlagban tényleg csodákat müvelnek egy-egy arccal.
K. Judit 2015 ápr. 28. - 12:40:05
(2744/9141)
Furcsa ezt a két nevet egy mondatban látni :))
K. Judit 2015 ápr. 28. - 12:38:27
(2743/9141)
A szerepére gondoltam. Lehet, hogy valami japánt fog alakítani, de nem biztos.
Mindenesetre lesznek japánok a sorozatban :))

OJH-ban tényleg van valami "tenyészbika" jelleg, bocsánat. Viszont a hangjával és eddigi - általában szelíd - szerepeivel ezt ellensúlyozza. De ott van a Nine-fiú is, Sohyeon hercegünk, aki egyáltalán nem ilyen, szép õ is, de fõleg a kesernyés humorát imádom, a szája sarkában a kis gúnyos mosolyt. Nagyon remélem, hogy egyikük se hagyja, hogy belenyisszantsanak az arcukba ...

Már attól is rosszul voltam, hogy JJH szemöldökéhez hozzányúltak. Nem olyan rég. (Ezek nem normálisak ...)
Tegu 2015 ápr. 28. - 12:30:56
(2742/9141)
Aztán lehet, hogy ez csak egy adottság, nálunk is vannak páran, akiknek mosolygós a szájuk, miközben valójában nem mosolyognak, hirtelen két politikus ugrott be, Morvai Krisztina és Petõ Iván.