K. Judit 2015 ápr. 24. - 15:48:02
(2701/9141)
Nem akármilyen fotó Luc Bessonról ...
K. Judit 2015 ápr. 24. - 15:47:03
(2700/9141)
Itt van Vándor Éva (Eva Bandor), a Children c. szlovák film egyik szereplõje.
K. Judit 2015 ápr. 24. - 15:44:16
(2699/9141)
Az utolsó farkas plakátja, és elõzetese: https://www.youtube.com/watch?v=lxH3Baj_rT4

(Arról szól, hogy 1969-ben egy fiatal pekingi diákot elküldenek, hogy tanulmányozza egy nomád pásztor törzs életét. Sok tanulnivalója neki is életrõl, közösségrõl, felelõsségrõl és szabadságról, valamint az ebben a világban legjobban rettegett ellenségrõl, a farkasról. Sikerül elkapnia egy farkaskölyköt, meg akarja szelídíteni, de veszélybe kerül nemcsak a közöttük születõben lévõ kapcsolat, ill. az õsi tradíciók szerint élõ törzsnek, hanem magának a régiónak az élete is, amikor a hatalom egy képviselõje elhatározza, hogy minden lehetséges eszközzel kiirtja onnan a farkasokat.)
K. Judit 2015 ápr. 24. - 15:11:06
(2698/9141)
Peter Chan adja át Jean-Jacques Annaud-nak a legjobb rendezõnek járó díjat az Utolsó farkas c. filmjéért.
(Nekem egyik kedvenc rendezõm J.J. Annaud, így még jobban örülök, a Hét év Tibetben, A medve, A szeretõ, A rózsa neve, Ellenség a kapuknál stb. fûzõdik a nevéhez.)
K. Judit 2015 ápr. 24. - 15:05:52
(2697/9141)
Ezen a fotón Luc Besson felkapta Jackie Chan-t még nem tudom, miért (biztos kapott õ is valami díjat)
K. Judit 2015 ápr. 24. - 15:04:54
(2696/9141)
Schwarzenegger
K. Judit 2015 ápr. 24. - 15:03:45
(2695/9141)
Kim Ki-duk (õ fényesítette ki személyesen Vándor Éva szlovákiai színésznõnek a legjobb nõi mellékszereplõ díját), talán találok róla is egy képet.
K. Judit 2015 ápr. 24. - 15:02:12
(2694/9141)
Csak a három fiú, tetszik a kép.
K. Judit 2015 ápr. 24. - 15:01:26
(2693/9141)
A zsûri egy része: Zhou Xun (a Gésából, a Repülõ tõrök klánjából stb.), a kopasz F. Bondarcsuk, Luc Besson, és Peter Chan.
K. Judit 2015 ápr. 24. - 14:55:11
(2692/9141)
Gondoltam megkeresem már ezt a pekingi filmfesztivált, hátha írnak róla valamit. Tudtam, hogy hétvégén volt a záróünnepség és hogy a Hélios kínai és koreai készítõi és szereplõi is a meghívottak között voltak. És még gondoltam, hogy elkapok róluk egy-egy képet.
Magyarul szinte semmi nincs, pedig vannak magyar vonatkozások is (igaz, hogy nem Magyarországról).
Aztán megtaláltam egy cikkben, hogy kik nyertek és mit, milyen világsztárok voltak jelen, és végül találtam néhány "red carpet" fotót, már ez is elég szép találatnak számít, mert ott volt mint zsûrielnök Luc Besson, a többiek: A. Schwarzenegger, Jean-Jacques Annaud, Jackie Chan, Fjodor Bondarcsuk, Kim Ki-duk, Peter Chan és egy sor ismert arc, akiket ugyan név szerint nem, de a filmvászonról ismerek - így letöltöttem néhány fotót, és legvégül az egésznek a videóját is megtaláltam 99 percben.

Egyáltalán nem állt szándékomban megnézni, csak mondjuk belenézni kicsit, hát aztán nem tudtam abbahagyni. Volt zene, tánc, divatbemutató, a kivetítõn városképek, de nemcsak Pekingrõl, hanem mindenhonnan ... és díjátadás. Kicsit olyan érzésem lett, hogy hiába az óriási távolságok, a nyelvi akadályok, mégis csak kicsi a világ.

Maga a filmpalota is kör alakú (mint a képen látható Ég Temploma, amit az alkalomra így díszítettek fel), szóval elég sokan voltak, de már az elsõ öt percben megláttam a Hélios-osokat mindjárt Luc Besson mögött, hát erre néztem tovább :)), ill. még nagy része hátravan, majd késõbb feldobok pár fotót és infót, de addig is a linket máris közzé tudom tenni:

http://v.youku.com/v_show/id_XOTQwNDk1MTQ0.html