Tegu 2015 ápr. 13. - 10:54:02
(2601/9141)
Nem tudom, hol tartasz, de nekünk az igazi meglepetés az volt, hogy sokáig többet képzeltünk Moo Myeongba, aztán kiderült, hogy õt is átverték, itt mindenki mindenkinek állandóan hazudott.
Illiona 2015 ápr. 13. - 07:23:22
(2600/9141)
Ha a beirásod idõpontját nézem, akkor nem is kicsit! (3.52 !) :))
Ljerk 2015 ápr. 13. - 03:52:32
(2599/9141)
El kell ismernem, hogy a Maids 10-11. részeiben szépen megkavarodtak a dolgok, jobban mint a Shine -ban.
K. Judit 2015 ápr. 12. - 10:53:33
(2598/9141)
Még én is találtam kettõt, a The Devilt, és a King and I-t (bár azt hiszem, az inkább mozifilm volt).

Ja, most elolvastam, tényleg rangsort jelent, de akkor mi nem tudjuk értékelni, ennyi filmet csak egy hazai nézõ láthatott. És azt mondja, hogy a 80-as évek volt náluk a tévéfilm, ill. sorozat gyártás fénykora. Ebbe én beleértem azt is, hogy a rangsort alkotó véleménye szerint a mostani dorámák már zömmel a külföldnek szólnak. Lehet, hogy igaza van (mi is milyen nosztalgiával gondolunk a Várkonyi, meg a Zsurzs Éva-féle sorozatokra, persze van különbség, nálunk azóta ... ugye ...).
Ljerk 2015 ápr. 12. - 10:14:04
(2597/9141)
Rangsort jelent (persze ahogy lehet olvasni a bevezetõben, szubjektív rangsor, hiszen a lista megalkotójának, azaz 1 embernek a véleményét tükrözi), mivel a második szám a pontszám. Egyébként én még találtam köztük vagy még egy tucat általam látott drámát, de valóban rengeteg "régi" (1980-90 -es) filmsorozat van közte.
Ljerk 2015 ápr. 12. - 10:07:25
(2596/9141)
:) Sokban eltér a véleményünk, ugyanazt másként látjuk. Míg a Maids nem hoz lázba (eddig 6 részt láttam), addig a Shine -t képes voltam az összes hibájával együtt végignézni 3 nap alatt.

Szereposztások: mindkét sorozat fõszereplõnõje számomra csalódás, egyrészt a Shine színésznõje nem az esetem, a Maids -ben meg miért osztották a 31 éves színésznõre egy 18-19 éves lány szerepét. A Chuno két férfi fõszereplõje ugyanazt hozza ezekben mint ott, bár Hyuk valóban egy kicsit túljátsza az indulatait.
K. Judit 2015 ápr. 11. - 23:56:47
(2595/9141)
Nem hiszem, hogy rangsort is jelent egyben ez a lista. (És nem tudom, mit jelent a második szám.)
Talán csak valaki össze akarta gyûjteni az összes sorozatot, mert fõleg 90-tõl a mai napig tartalmaz drámákat. Egyik kosztümös sorozat sincs köztük, amit nálunk is játszottak.
Szomorú, de én csak tíz sorozatot találtam a listáról, pedig kétszer is átnéztem (valójában persze ennél többet láttam, igaz vannak nálam sokkal nagyobb fogyasztók is):

Shine or be Mad, 2011
Slave Hunters, 2010
The Tree with Deep Roots, 2011
Couple or trouble, 2006
Road No 1, 2010
Painter of the Wind, 2008
He who can’t marry, 2009
Spotlight, 2008
Time Between Dog & Wolf 2007
The Princess' Man, 2011.

Én sem kezdenék bele a 2005-ös Shin Don filmbe, 63 részes, és a szereplõk is ismeretlenek. Pedig a története érdekes lehet, egy rövidebbe biztos belenéznék. Fõleg ezzel a fiúval, aki a TGS-ben is játszotta.
Illiona 2015 ápr. 11. - 22:02:26
(2594/9141)
Shine:

A forgatókönyv maga jó, és ötletes volt, maga a történelmi környezet is adott lehetõséget, nagyon jók voltak a szinészek.

A kereskedõházban a lány környezetében élõk mind mind igazi jó karakterek voltak, még a kancsal néma testõr is, Csilsuk, az elállófülû nõ, a testvér, mind mind üditõ jelenség volt.
Nagyon tetszett a fõszereplõnõ, igazi nõies nõ, aki még fiúruhában is nõcis. Az érzelmeit meg is tudta jeleníteni, soha kétség nem fért ahhoz, hogy ezek ketten hogyan állnak egymással.

Ami viszont nem tetszett:
A forgatókönyvet ugy húzták, nyujtották, hogy a történet elveszítette a belsõ feszültségét.
A nem kidolgozott, de fontos részletek: a lány hasonlósága, amit eleinte hangsúlyoztak, majd elfelejtettek.
A lány testvére, aki végre megtalálja a hugát, és különösebb indok nélkül megölné?
Nagyon nem tetszett WRS, a szinész, pedig én szeretem ezt az idõs férfit, de itt határozattan csunya megjelenése volt, szürke arcbõr, sprõd haj. Attól hogy negatív karaktert alakít, ezt nem tudom miért volt igy.

Az egész sorozatban nem tetszettek a szinek, minden olyan fakó volt!

Jobban ki lehetett volna domborítani a hercegek párbaját, életét.
Wang Wook személyét nem derült ki hogy komolyan vagy éppen gúnyként gondolták ki ilyenre.
Az õt mindig mindenben titokban segítõ korábbi katonai vezetõ is valahogy kellett volna már kivenni abból a szerepbõl idõvel.
A Pastahercegnõ pedig szerintem nagyon kevés volt, szakácsnak még elmegy, de semmi több! Nem tudta az érzelmeit kimutatni, és csak pótcselekvésekkel leplezte az eszköztelenségét: az elõkelõségét, és a hercegnõi méltóságot sugárzó tartását a folyamatos lassított teázgatással, a lassú kimért túlvontatott beszéddel, a semmilyen mozgással. A szép testõr iránt sem mutatott semmilyen szenvedélyt, csak a körülményekbõl láttuk, hogy talán "van valami". Én semmiképp nem említeném Misillel együtt, aki mestere volt a gondolatainak a közlésére is pusztán arcának minimális változásával.

Jang Hyuk:
Benne legalább nem csalódtam! Igaz hogy nálam õ nem is volt fönn semmilyen magasabb polcon, (mint pl OH JI Ho), igy viszont le sem csuszott onnan. :)))

Nekem túl sok volt a koszos, kócos, rongyos, affektálva ripacskodó megjelenés. Az oké, hogy álcázta magát, hogy felderítsen, de azért nem éveken keresztül, és nem állandóan. Amikor otthon volt a feleségével, hiába öltözött már ki, a személye akkor is megmaradt fésületlen rosszarcúnak!

Most nagyon gonosz leszek, és bian a rajongóitól, de õ szerintem már idõs volt erre a szerepre, és külsejében is alkalmatlan.
Nekem tavaly már a Fatedben sem tetszett a folyamatos ripacskodása, és csak megdöbbentem azon hogy akik megnézték, azoknak 95 %-a beájult tõle, és nagyon nagy rajongótábora volt. (vagyis lehet hogy a hiba itt bennem van?)

Amiért azért mégsem írom le Jang Hyukot, az a Midas c sorozatban nyújtott teljesítménye, tudott komoly öltönyös, jólfésült szinészként is helytállni!
A Chuno-beli alakítása nálam nem jött be, de errõl amikor a Sillán volt a kibeszélés.vetités, irtam is!

Nos, ezek alapján soroltam be a Shinét az egyszer mindenképp jól nézhetõ, de felejthetõ sorozatok közé.

Bocs hogy hosszú voltam.
Illiona 2015 ápr. 11. - 21:16:56
(2593/9141)
Shine avagy Maids?

Számomra a Maids egy osztállyal magasabb szinvonalú sorozat volt, mint a Shine, és már a kezdetektõl.

Maids:
Jó forgatókönyv, jó külsõ és belsõ forgatási helyszínek, izgalmas karakterek, szép tiszta szinek, jó szinészek.

Amiért mégsem egy kiemelkedõ sorozat lett belõle, az az, hogy nekem kevés volt a szerelem, a "fûszer" a két fõszereplõ között, emiatt olyan langyos volt az utolsó harmad.
Nem tudom, (és végeredményben mindegy is) hogy rendezõi koncepció volt vagy a szinésznõ ennyire volt képes, de a fõszereplõnõ IY által produkált érzelmi kiáradás az olyan semmilyen volt.

Ebbõl a szempontból nagyon meglepett az, hogy Oh Ji Ho milyen elegáns partner volt az unalmas fûszertelenségben!

Nagyon kedveltem Oh Ji Hot, vártam ezt a sorozatot, miatta kezdtem el nézni, és nagyot csalódtam benne.
Eltökölték az idõt a cselédudvarban, és nem bontottak ki fontos szálakat: MM hogy élte le az eddigi 35 évét, voltak -e eszméi, álmai, vagy csak élt bele a világba! Homályban maradt a Fõnéni szerepköre, a Man Wol eddigi mûködése. Hogy csak zsoldosok voltak, vagy hithû forradalmárok az egyszerû tagok, pl.
Most azon gondolkodtam, hogy Oh Ji Ho-t most sokkal gyengébbnek láttam, vagy a Chunoban értékeltem õt sokkal többre? Ehhez most ujra meg kellene néznem a Chunot is talán.(de nem fogom)

Ha nem is kiemelkedõ, de egy jó közepes sorozat volt.
Illiona 2015 ápr. 11. - 20:36:20
(2592/9141)
ez egy nagyon szubjektiv összeállítás, a zöme a sorozatoknak 2005 elõtti, ami részünkre nem hozzáférhetõ igazán. Technikailag sem, ezeket nem töltögetik mindennap fel különféle oldalakra, és talán mondanivalóban sem.
Az utobbi 10 évben készült filmeknél már gondoltak arra, hogy általános morális kérdéséket (is) feszegessenek a sorozataik, és a határaikon túl is legyenek érdekesek, fogyaszthatók. Hogy elõtte mi volt, nem tudom.

Alig találtam rajta általam nézett és elismert sorozatot!

DE! a 498. a Temptation legalább ott van! és az nálam az elsõ 10-ben benne van!