Tegu 2015 márc. 31. - 11:26:40
(2481/9141)
Már alig várom, hogy leirhassam a véleményem azzal kapcsolatban, amit felvetettél, addig is:
Rengeteg sorozatban találkozunk azzal a jelenséggel, hogy az érzelmeket a nagy ügyek, célok mögé sorolják, ha láttad esetleg a Goddess of Fire-t, tipikus példája ennek, de szerintem a Chunoban, sõt a Sillában is találunk erre példát, de a Jumongban, Kingdom of the Winds-ben is.
Csak leirtam gyorsan, mert mennem kell, de lehet párhuzamot vonni, nem egészen, de alapvetõen errõl van szó itt is, persze mindig van mögötte féltés, realitásérzék, önfeláldozás. Talán kicsit megnyugtat ez, ha visszaemlékszel nagy vonalakban ezekre a sorozatokra.
K. Judit 2015 márc. 31. - 10:26:15
(2480/9141)
Maids 19:
Az elején IY és Eun-ki párbeszéde nagyon fontos. Eun-ki tökéletesen látja, hogy miben hibázott a kettõjük kapcsolatában. Rájött, hogy õ ugyan akarta IY-ot, sokat tett is érte, de soha nem áldozott fel mindent. És azt is látja, hogy ez a különbség kettõjük között, MM-gal.
A védelmi miniszter nem szerepelt jól azon a teszten, hogy melyik király mellé álljon. Ingadozott, de végül a vesztes oldalt választotta. Tulajdonképpen a két király csapdájába esett. Így bukott le. Kegyetlen, de jó volt a Taejo és Taejong beszélgetése, jól gondoltam, hogy MM készítette elõ a tárgyalást.

Ha a végén nem azt mondja In Yub MM-nak, hogy engedj "minket" el, talán nem is kellett volna a 20. epizód. Ezért a kis félreértésért kaptunk még egy részt, bár nem lesz haszontalan, talán megtudjuk, ki mit gondol õszintén ...

(Nem sok közös kép van róluk, bárcsak néha a filmben is tudtak volna nevetni.)
Illiona 2015 márc. 31. - 00:57:13
(2479/9141)
Lehet hogy ha valaki abban az idõben szolgasorba kényszerült, utána már hiába rehabilitálták, megbélyegzett maradt!
Akkoriban voltak merev, szigorúbb szabályok, nem volt olyan toleráns a társadalom!
Én teljesen elfogadhatónak vettem azt a lépését, hogy elmegy, és ugymond "gyászol".
Talán a végére valami felderengett a kis agyában arról, hogy nem lehet ennyire könnyen venni a másik ember életét, és sokan haltak meg miatta, akár hibás volt akár nem, de az emberélet az akkor is emberélet!
Azt is elfogadtam volna, ha örökre kolostorba vonul, de hát azt hiszem ezt rajtam kivül senki nem akarta volna, a forgatókönyviró sem, és a többi nézõ sem! :))
K. Judit 2015 márc. 31. - 00:40:36
(2478/9141)
Maids: ugye mondtam, hogy hiába várjuk a feliratot.
De állítólag elkészült este nyolc körül, tehát hajnalban már meglesz (a Soompi utolsó oldalán olvastam).

Arról beszéltek ott (97. old.) a kommentelõk, hogy valószínûleg azért ment el IY, mert nem házasodhattak össze. A társadalmi státuszuk miatt. Érdekesen következtetett erre valaki, abból a négy szóból amit Inyub írt MM-nak. Taejong tényleg nem akarta, hogy IY-ot vegye el a fia, talán valaki mást nézett ki neki, de lehet, hogy csak IY múltjában a "slave" szó tette lehetetlenné a házasságot. Meg volt némi félreértés, hogy MM megbeszélte a királlyal, hogy a palotán kívül élne inkább a továbbiakban, de errõl persze IY nem tudott.... szóval majd meglátjuk. (Úgy látszik, nem bírták volna ki, ha az utolsó részben a kommunikáció normálisan mûködik.)
Mindenesetre MM-nak egy nevet is kellett volna kapnia (ez a mostani annyit jelent, hogy nincs neve). Valaki azt is írta, hogy lehetséges, hogy a királynak tud dolgozni úgy is, hogy nincs állandóan a palotában.

A két király karaktere nekik sem tetszett igazán, sem a színészek, sem ahogy meg volt írva a szerepük. (Ehhez én is tudok csatlakozni.)
Illiona 2015 márc. 30. - 19:01:25
(2477/9141)
Shine 21

Úgy tünik, ebben a filmben kötelezõ lassan, halkan, nyomatékosan, nyúlva beszélni, vagy mifelénk ugy mondják, seppegni!
Viszont a 37. percnél WRS fia a gisengnél -szerintem forgatókönyvön kivül- természetesen nevette el magát és benne hagyták! Majd figyeljétek meg! Ha ez tényleg igy van, akkor ezért biztosan levontak a rizsadagjából :))))

Wang Wook meg csak lófrál, semmi dolga?! hiszen 2. vonalbeli államférfi lenne amugy!

az is érdekes, hogy miért kell valakinek egy olyan nõ, akirõl tudják, hogy a másé?
Mert már tudják róla, hogy tud szeretni, és nem akarnak maguknak egy savanyú nõt? ( Mint pl a Pastahercegnõ)!

a végét sem értem, ez egy megrendezett jelenet lehet a Szépfiú testõr, és Wang Wook között, hogy a lány elcsábuljon, és igy beleszeressen! mert hogy tényleg meg akarná ölni, azt kizártnak tartom!
Soká lesz holnap 5 óra!
K. Judit 2015 márc. 30. - 16:08:16
(2476/9141)
Ez meg csak egy fotó, valamelyik magazin áprilisi számában fog megjelenni.
(Fárasztó lehet a vámpír-ember élet :))
K. Judit 2015 márc. 30. - 16:06:23
(2475/9141)
A múlt heti Blood-ban errõl a kis ártatlan virágszálról derült ki, hogy õ is JJH, az igazgató embere. Azt nem tudni, milyen kapcsolat van közöttük (azt sem, hogy mennyi idõs lehet JJH, de ha a colos szüleivel egyidõs, akkor 50-60 között kellene lennie, persze nem annyi, mert konzerválja a lötty, amit rendszeresen fogyaszt). Ennek a lánynak kicsi korában úgy mentette meg az életét, hogy a saját ereit vágta fel, abból itatta meg. Ezek szerint JJH-nek vannak emberi érzései, már kétszer észre lehetett venni (pl. Sylvia nõvér állapota is aggasztja, nem õ lenne az egyetlen, aki a vérével akarná megmenteni az életét, a colos is ezen gondolkodik).

Mindenesetre ez a leányzó a legutolsó kis rezidens, mindenki csak parancsolgat neki, hajlongani látjuk egész nap. És hopp, mibõl lesz a cserebogár. Egyedül az aggaszt, hogy szerelmes a madárfejûbe.... Lehet, hogy hála ide, hála oda, elárulja majd a jótevõjét ...
(Na nem mintha az emberekkel kísérletezgetõ doktornak szurkolnék .... :))
K. Judit 2015 márc. 30. - 15:53:19
(2474/9141)
Nem hiszem, hogy meglesz a felirat éjfél elõtt.
Nyugodtan nézd meg a Shine-t.
Illiona 2015 márc. 30. - 15:48:36
(2473/9141)
befejeztem!!!
mért ne lehetne közbe mást is feltenni?

Még vissza fogok térni Eun Kira ha megnéztem a 2 utolsó részt!

Ma este lesz belsõ harc önmagammal: Maids vagy Shine????
K. Judit 2015 márc. 30. - 15:46:24
(2472/9141)
Ja, bocs, nem akartam közbejönni.
Szegény fiú, sajnálom. Ez már nem is szerelem, ez valami teljesen más.
(Legalábbis nem ismerek nõt, aki örülne egy ilyen partnernek. Ilyen imádatot persze még nem éltem át :), de biztos vagyok benne, hogy elõbb idegesítene, aztán nagyon megunnám. Mondjuk nem ölném meg, de lelépnék, az biztos.)

Csak fel akarok tenni egy mai fotót JJH-rõl, ha befejezted.