K. Judit 2017 ápr. 06. - 09:32:32
(8471/9141)
Azt hittem, kb. ugyanezt írom ...
Viszont emlékszem a jelenetre, amikor ez az áruló MC elõtt térdel (mikor már minden kiderült), és õ egy laza mozdulattal rácsap. Csak azt nem tudom, volt-e a kezében kard, vagy sem. Én akkor azt hittem, kinyírta.
Cafee. 2017 ápr. 06. - 00:25:46
(8470/9141)
Nem, amikor fel akarta gyujtani a papiruzemet, elkaptak LG emberei, majd bevallotta, ki volt a felbujto - MC - aztan megbeszelték vele, h miutan elhelyeztek a papirokat mashova, gyujtsa csak fel a gyarat, ezzel tevesztettek meg MC - t es W- t.
K. Judit 2017 ápr. 06. - 00:04:49
(8469/9141)
Úgy emlékeztem, azt az embert MC kinyírta, aki õt és a katonáit odavezette S. papírgyárához.
Õ gyújtott ott fel mindent, szerencsére LG már korábban figyelmeztette õket a verseny elõtt, így meg tudták menteni a tekercseket.
Cafee. 2017 ápr. 05. - 22:42:15
(8468/9141)
Hihetetlen, de kesz a felirat is.
Cafee. 2017 ápr. 05. - 20:09:34
(8467/9141)
..ezt most a soompiról szedtem, de fent van a wikin a képeinél.
Cafee. 2017 ápr. 05. - 20:08:56
(8466/9141)
Ez a képe még nem volt fent itt, kicsit megértem, miért védte meg a patkányt, bár az egy papirgyártó üzemben nem kivánatos betolakodó.
Cafee. 2017 ápr. 05. - 19:15:19
(8465/9141)
Fent van a 21. rész, még felirat nélkül.
Cafee. 2017 ápr. 05. - 19:12:52
(8464/9141)
Ezt a hülye király mondta LG-nek, mikor MC kivégzését követelte a királytól:
Namost , emlékszünk, mi történt? Saimdang találta meg az öreggel a festményt, aminek a hátulján volt a korjói papirkészités know-how-ja virágnyelven leirva. Nem MC vagy W kellett ehhez, hanem Saimdang.

Ja és Saimdang annak a papirkészitõ lusta vénembernek is megbocsátott, aki elárulta, hova ment Saimdang és aki miatt majdnem kinyirták. Ott hetyegett a vidám társaságban az egyik nõvel, amikor bemutatták milyen boldog összeszokott közösséget hozott létre Saimdang.
K. Judit 2017 ápr. 05. - 12:21:59
(8463/9141)
A patkány életének megkímélése eredhet a buddhista vallásból is, de én sem tudom miért lett ilyen ellentmondásos személyiség Saimdang, kizárólag ha a férjérõl volt szó.
Bezzeg a papírgyár miatt mindig a sarkára állt, még a királlyal is szembeszállt volna, ha erre szükség lett volna. A férjét ugyan nem szerette, sõt látni sem bírta, de mások elõtt megvédte, mintha azt mondta volna, hogy a gyerekekkel jól el tud játszani, és õk szeretik az apjukat.
Ehhez képest ahelyett, hogy a férjének jól beolvasott volna, beszélt volna neki kötelességrõl, felelõsségvállalásról, szó nélkül eltûrte, hogy a férj megszégyenítse, sõt még inkább õ takarodott el a hegyekbe, nyilván, hogy ne kelljen szánakozó tekintetekkel találkoznia. (A festmények elrablását és a kocsmárosnõ aljasságát már egy kicsit túlzásnak éreztem, mintha nem lett volna elég, hogy õ kedvelte a férfit és örömet tudott neki szerezni. Néha tényleg úgy érzem, mintha dedósoknak készülnének az ilyen sztorik.)
K. Judit 2017 ápr. 05. - 12:06:14
(8462/9141)
Na de már másodszor?
Elõször ugye a volt vénasszony ágyas szólt néhány szót az érdekében, ugyan eléggé mondvacsinált ürüggyel - hogy kell az egyensúly miatt a másik oldal képviselõje is - most ezek szerint az új tanár panaszkodhatott egy sort, így megszervezve a hercegnõ támogatását, aki majd kisírja apucitól a megbocsátást. Csak találgatok.
Jó, tudjuk, a 20. epizódban nem fogják kinyírni a legnagyobb ellenséget, mert - valószínûleg - nincs másik, vagy legalábbis hasonló szadista, bosszúálló stb. bûnözõ (egy egész hadsereggel a háta mögött), aki ennyire megkeserítheti a fõszereplõk életét.